Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

Скучно състезание, почти никаква интрига. Откак въведоха правилата за тия гуми, състезанията са от скучни по-скучни.Единственото интересно нещо беше интригата на старта и отпаданията на пилотите. Интересно ми е какво ще стане в Монако. Дали гумите ще объркат нещата или Бриджстон пак ще направят гуми, между които почти няма разлика, както в днешното състезание.

• Отговори 3k
  • Прегледи 343,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

Ох баня, ох кеф... Моя човек спечели :) . Голям плюс за него, според мен, е че изкара предния сезон с Михаел и е научил доста тънкости от него, една от които е да си настрои правилно болида. Този път ми хареса подхода му в първия завой. Евала и на негро. Хареса ми и как се държаха помежду си Маса и Хамилтън. Врагове на пистата и приятели извън нея. Това е спортменство. Някой ако има информация какво стана с Кими, моля да сподели. Аванти Маса!

Forza Ferrari! :clap: Перфектно проведено състезание на Маса,не остави никакви шансове на конкурентите си.Ферари явно са направили перфектна кола и мисля,че въпреки силната конкуренция на Макларън,следващият световен шампион ще се казва Фелипе Маса! :blink:

Перфектно проведено състезание на Маса,не остави никакви шансове на конкурентите си.Ферари явно са направили перфектна кола и мисля,че въпреки силната конкуренция на Макларън,следващият световен шампион ще се казва Фелипе Маса! :blink:

Бих се радвал, ако е така, но ще му липсва сериозен съотборник, защото изцяло подкрепям становището, че:

Все повече почвам да си мисля, че Райконен сам си е виновен за това, че му се рушат колите...В Макларън обвиниха кекавата кола, но Ферари в последните години са една от най-издръжливите коли, а откакто седна Райконен се чупи като слама...

Ох баня, ох кеф...

Моя човек спечели :yanim: . Голям плюс за него, според мен, е че изкара предния сезон с Михаел и е научил доста тънкости от него, една от които е да си настрои правилно болида. Този път ми хареса подхода му в първия завой. Евала и на негро. Хареса ми и как се държаха помежду си Маса и Хамилтън. Врагове на пистата и приятели извън нея. Това е спортменство.

Някой ако има информация какво стана с Кими, моля да сподели.

Аванти Маса!

Трябваше да заложиш на него тоя път. ;) На пресконференцията ми се счу Маса да казва, че Кими имал проблем с електрониката, но не знам дали е това причината за отпадането наистина. Негъра както винаги кара много яко. Тоя път ми се стори че кара малко по-разколебано от предните. Явно болида толкова позволява за момента. Ама каквото и да прави ФИА, отборите пак са на различно ниво.

И сега какво... Хамилтън поведе ;)

И аз не мога да разбера, каква е причината да го лансират толкова много.

Не виждам да го лансират просто Хамилтън си има необходимото самочуствие и подготовка.Супер е че Маса не трепна е се пребори за своето място в началото. Шумахер както сам казал няма на какво да научи Райконен или Маса.Те са били пилоти и когато той е карал и когато го няма.Жалко за Райконен да отпадне така, ама едва ли той е виновен за проблема в колата.

Маса твърдо си отстоя позицията на старта и това му спечели състезанието. Аз също съм на мнение, че подкрепата на Шумахер играе не малка роля за подобрената психическа астблиност на бразилеца.

По тоя въпрос мисля, че Маса още миналата година беше на ниво.

Но не забравяйте едно - Хамилтън има кола, която е постоянна и на него му трява да се научи на основните и характеристики, които остават непроменени през състезанието.

Много ясно си пролича преди 2-3 състезания, че Хамилтън не може да кара с твърди гуми. За това състезание, доколкото може да вярвам на Иван Тенчев, гумите бяха много близки по характеристики.

Не виждам да го лансират просто Хамилтън си има необходимото самочуствие и подготовка.Супер е че Маса не трепна е се пребори за своето място в началото. Шумахер както сам казал няма на какво да научи Райконен или Маса.Те са били пилоти и когато той е карал и когато го няма.Жалко за Райконен да отпадне така, ама едва ли той е виновен за проблема в колата.

Все повече се убеждавам, че негъра е страхотен пилот. Не знам, но щом взе да му става навик да бие един от най-добрите пилоти за всички времена, значи той е попаднал точно на мястото си. Дано да успее, въпреки, че е различен от другите по цвят.

За Райконен... Още преди години казвах на познати, с които съм спорил, че не е важно да си бърз в една, пет или двайсет обиколки, а е важно да стигнеш пръв на финала! Миналите години се говореше, че Райконен нямал късмет с болида. Аз твърдях, че едно състезание не е само настъпване на газта до дупка. То е най-вече мисъл как да стигнеш по най-добрия начин до финала. Мисля, че все още Райконен няма ясна представа за това. Годините минават и това ще го подтиска все повече и повече.

Защо да няма вина??? На Маса колата да не е от цимент , че не се чупи?? Просто Райконен се е научил да кара перфектно, но не се е научил да щади колата...Така беше и в Макларън...

Това исках да кажа и аз.

Защо да няма вина??? На Маса колата да не е от цимент , че не се чупи?? Просто Райконен се е научил да кара перфектно, но не се е научил да щади колата...Така беше и в Макларън...

Дай да не търсиме толкова бързо под вола теле .Ако проблема е бил електронен както каза Маса напълно е възможно да се прояви при единия болид, а не при двата. Да миналата година в Макларън това беше често явление пък Райконен не беше от вчера в отбора, но сега е в нов отбор и нека му се даде шанс преди да го оплюем яко. :eek:

Все си мисля, че боса на Ферари един ден ще съжалява, че принуди Шуми да се оттегли, но може и да греша.

Все си мисля, че боса на Ферари един ден ще съжалява, че принуди Шуми да се оттегли, но може и да греша.

Сигурен съм, че вече са взели на мушка негро :nono: Може да се окаже най-доброто момче на всички времена.

Аз ли си мисля така, или ако въведат тези писания по горе, форумулата ще стане безинтересна? Дано да греша. Мисля, че ще се отрази и на автомобилостроенето. Все пак някои технологии водят началото си от Формула 1. Демек там се откриват доста от новите неща. И като ги ограничат в развитието им... и нъцки. Явно ще започват да развиват новото гориво, че старото май му се вижда края.

Аз мисля, че и тия 19000 оборота имат смисъл. Не съм запознат в подробности с технологиите, ползвани при двигателите на формула 1, но е близко до акъла, че се търсят все нови и нови материали. И ако тоя мотор се ограничи до нормалните за сериен автомобил, използвайки същите материали и технологии ,автомобилостроенето в никакъв случай няма да загуби. Ето, за да повишат издръжливостта на моторите се наложи понижаване на оборотите. Значи, ако подобен мотор го пуснем на 6-7000 оборота, няма да има равен на себе си :rolleyes: Това са мои разсъждения. Преди години мощността се ограничаваше заради сигурността на пилотите, сега ограниченията са заради разходите на отборите. Тук е мястото да попитам какво стана с идеята за шампионат на фирмени отбори, паралелен на Ф1. Мисля, че би било интересно да се направи такова първенство - автомобилните фирми да премерят силите си без ограничение на разходите. Нека Ф1 си остане за любителите. Който му стиска, да се пусне в подобен шампионат. А и съм забелязал, че зяпачите се интересуват примерно от Мерцедес, Ферари, БМВ, Рено,Хонда,Тойота...( аз от Форд), а не от представянето на някой любителски тим. Виждам, че Макс се страхува от подобен шампионат, затова и праща тия ноти. Само не съм съгласен с ограничаването на аеродинамичните тунели. Това е не малка част от разходите на големите концерни. Ако ще се включват WV и Ford, развитието на аеродинамиката трябва да остане. А и премахването на аеродинамичните тунели не се връзва с екологията и ония 130 г CO2 на километър, които ще са задължителна средна стойност след 2010 година. Как според Мозли ще се постигнат тия 130 г без да се развива аеродинамиката? Аз лично нямам идея.

Малко не съм съгласен, че аеродинамиката не е от голямо значение при серийните автомобили. От голямо ще стане и още как, когато трябва да се постигнат ония 130 г.CO2 на километър. Това ще рече среден разход на гориво около 5 на сто. А и развитието на аеродинамиката не означава само развитието на някакви елемнтчета. Примерче от моя бизнес. Занимавам се с алуминий, но фирмата се занимава и със стомана. Много неща могат да се взаимстват и от двете производства, тоест опита от едното, може да се ползва в другото, въпреки че има много големи разлики между двете. Далеч съм от мисълта, че аеродимични елементи във Ф1 ще се ползват при серийните автомобили, но опита, натрупан в аеродинамичните тунели може да е от полза и за двете производства. Както и да е, лично моето мнение е, че не трябва да се ограничава развитието във Ф1. А и отборите само си избират какви пари да вложат в разработки. Както виждаме има съвсем скромни отборчета, които се представят по-добре от фирмените си събратя с огромни бюджети. Уж разходите станаха много големи, а пак се намират ентусиасти с 20-тина инжинера, които дори се представят добре.

Залагам на негъра в Монако :clap:

То като запишеш Райконен, Култард и Фисикела в отбор на трактористите няма за кой друг да заложиш.Маса ако е пръв кара иначе изобщо го няма.Хайфелд е бърз, ама още няма кола, с която да побеждава.

Публикувано изображение

Макларън Мерцедес доминира в най-тежкото състезание за сезона от световния шампионат на Формула 1. Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън бяха най-бързите пилоти по улиците на Монте Карло и донесоха втората двойна победа от началото на сезона за отбора си.

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо спечели първият полпозишън за Макларън и беше най-бързият пилот на пистата през цялото време. Съотборникът му Люис Хамилтън също поддържаше високо темпо и двамата пилота на Макларън Мерцедес успяха да затворят 16 автомобила с обиколка. Силното представяне на Алонсо му донесе втората победа в сезон 2007, а съотборникът му Хамилтън се качи за пети пореден път на подиум от появяването му във Формула 1. Тимът на Макларън поведе с 20 точки във временното класиране при конструкторите пред прекия си съперник Ферари.

Фелипе Маса защити честта на Ферари в това Гран При. Той стартира от трета позиция и я запази до финала. На пресконференцията след края на надпреварата Маса каза, че е дал всичко от себе си и е карал на предела на възможностите на автомобила му.

Източник: kaldata.com

Това Гран при на Монако трябва да отпадне. Що за състезание беше все едно пилотите бяха на писта за бобслей, нито има място за изпреварване, нито зони за сигурност. То май е само за престиж като го гледах освен сините знамена на стюардите друго важно нямаше. Ако Алонсо и Хамилтън бяха затворили и Маса с обиколка, то просто да си бяха въртяли сами обиколки без да участват и другитеПубликувано изображение

;)

Това Гран при на Монако трябва да отпадне. Що за състезание беше все едно пилотите бяха на писта за бобслей, нито има място за изпреварване, нито зони за сигурност. То май е само за престиж като го гледах освен сините знамена на стюардите друго важно нямаше. Ако Алонсо и Хамилтън бяха затворили и Маса с обиколка, то просто да си бяха въртяли сами обиколки без да участват и другитеПубликувано изображение

Ами съмнявам се, ако състезанието беше на друга писта, нещата да се развият по друг начин. Не видях някой да пречи сериозно на друг. Към края имаше 2-3 спора и половината бяха между съотборници. Единствено Райконен би спечелил вероятно на друга писта. Но мисля, че той сам си е виновен за представянето си, така, че си заслужи 8-мото място.

За Хамилтън... Очаквах да бие най- сетне, но явно имаше някаква заповед от бокса преди старта, която накара негъра да кара чинно зад Алонсо в първия завой. Имам лично и още едно обяснение за феномена Хамилтън. Баща му е на инвалидна количка. Семейните трагедии амбицират децата да направят нещо или да не повтарят грешките на родителите си. Мисля, че тук и бащата на Хамилтън играе важна роля за успехите на сина си. Не съм чувал Хамилтън да има к***а, като тая на Райконен, затова и нещата му вървят. Въобще жените изпортват нещата.

:) Заради една фуста за малко да си счупя гръбнака, скачайки в морето . Поне да бях скочил като хората, ама то акъла в долната глава, не в горната :wors:

Всъщност не бащата на Хамилтън е на инвалидна количка, а брат му. Баща му си е тип топ. Брат му страда от някаква тежка болест, не знам точно каква.

Даммм, а аз се чудех как баща му предните състезания вървеше. За жалост имаше градушка през третата част на състезанието при нас и успях да хвана само моменти от награждаването.

;)

Подкрепям!!! Три пъти заспивах, по едно време започнах да гледам ГОЛФ ?!?! за да не заспя и превключвах от време на време...

За всичките години само 1 път ми беше интересно това състезание - когато Панис стана първи понеже гърмяха двигателите на всички...

Ти мислиш така, много хора също, но не и вездесъщия Барни ;) Доколкото дочух от следващата година има вроятност да има още 2 или 3 градки състезания, понеже там се сключвали големи сделки :) Иначе Монако си има чар. Нима е лесно да облизваш мантинелите по няколко пъти и все пак да завършиш, както спомена Хамилтън за това, като го питаха? Нима не беше интересно, когато Шумахер се натресе в тунела в движещия се пред него автомобил при излязла кола за сигурност преди няколко години? Това, че в отминалото състезание отборите пак се бяха разделили на такива, които имат автомобили и такива, които знаят, че е по-добре да завършиш с 1 точка, отколкото да не завършиш, не омаловажава състезанието. Видя се в предните стартове, че въпреки възможностите за изпреварвания, такива рядко се случват поради простата причина, че отборите и тая година са разделени на силни, слаби и по-слаби. Пилотите, които карат във F1 вече са с изравнени възможности и няма как представянето им да зависи от тях, а не от болида.

Подкрепям!!! Три пъти заспивах, по едно време започнах да гледам ГОЛФ ?!?! за да не заспя и превключвах от време на време...

За всичките години само 1 път ми беше интересно това състезание - когато Панис стана първи понеже гърмяха двигателите на всички...

Аве на някой им гърмяха двигателите , друг велик пилот пък се пробва на мантенелата на фибата дали е по здрава от предния му споилер , ама аз лично подкрепям този старт в Монако .

Търсят под вола теле, макар да не виждам нищо лошо в това да е дадена заповед на Хамилтън да не се пъни на старта, а да заеме чинно позицията си. В бокса негъра го забавиха почти секунда повече при първото спиране, но когато излезе се видя, че беше доста след Алонсо. Не ми е ясно какво могат да направят на Макларън - ще им отнемат победата? Не мисля, че някой отбор е пострадал от това.

И аз не мога да ги разбера! Нямаше нищо нереално! Никъде не видях да има нещо гнило! Защо винаги някой иска да умаловажи майсторството на Алонсо! Вече трета година само това се опитват да правят и той винаги им показва че грешат!! А иначе за първи път от много години насам в Макларън и Ферари не можеш да кажеш кой е номер едно и кой две! Досега винаги имаше разделение и всячески първите пилоти печелиха повече точки! Сега борбата е равностойна и Райконен за пореден път доказва, че проблема не е бил в Макларън, а в него!!!

Между другото Фелипе каза на пресконференцията, че единственото, което е останало на Ферари е да се надяват противниците им от Макларън да направят грешка или да имат проблеми с техниката. Явно не е бил много прав, щото сега се надяват и на дисквалификация. Ферари затъват. Машината им не върви както трябва, а и пилотите не са най-подходящите май. То като се замисля във Ферари винаги е било така. Единия пилот е бил средна класа, чиято цел е да спечели титлата на другия. Сега явно сметкаджиите във Ферари си направиха сметката без кръчмаря и се чудят какво да правят. Да заебат ли фаворита им Райконен или да търсят друго решение. Вече ми замирисва на раздяла.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.