Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бисери от форума версия 2!

Featured Replies

Човек търси CMS да се направи сайтче:

Колеги ще може ли да дадете някоя работеща готова система за запознанства ,ако може и линк за сваляне ,няма значение дали ще е vldpersonals ,OsDate или каквато и да е
Благодаря предварително! :)

И получава даже домейн, хостинг, че и регистрирани потребители.

Elmaz.bg, Salsa-bg, Gepime.com, аз други не знам

:D :D :D

• Отговори 2k
  • Прегледи 153,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Вероятно е точно това, но се е получила една забавна не домислица.

А съзнавате ли колко е смешно, когато поствате в темата с бисерите правописните грешки на хората, да го правите с коментари, пълни с грешки.

Е, вярно, точно в този пост е само една, но го забелязвам не за първи път.

Добре е да се знае, че думата НЕДОМИСЛИЦА се пише слято. Близко до акъла е, че е така, дори и само защото дума ДОМИСЛИЦА няма.

Докато точно качената като бисер грешка е повече от ясно, че е размяна на буквите, поради грешно натискане и близостта им на клавиатурата.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Мерил, освен разменените букви има и други правописни грешки.Забавното е, постнах го в темата.

А съзнавате ли колко е смешно, когато поствате в темата с бисерите правописните грешки на хората, да го правите с коментари, пълни с грешки.

Е, вярно, точно в този пост е само една, но го забелязвам не за първи път.

Добре е да се знае, че думата НЕДОМИСЛИЦА се пише слято. Близко до акъла е, че е така, дори и само защото дума ДОМИСЛИЦА няма.

Докато точно качената като бисер грешка е повече от ясно, че е размяна на буквите, поради грешно натискане и близостта им на клавиатурата.

И аз мога да редактирам сто пъти за да е перфектно всичко, но не ми пука.

Аз пък исках да се редактирам, нали съм една правописка и ми вика, че нямам право. Таман да се разсърдя, що да нямам право като слушкам и папкам, пък то кво било...  :D

А бе човек го напише, пък след това види, че е допуснал някаква глупава грешка, която обаче му боде очите. Както и да е...

Ан така! Направо ме затапи като ме цитира от темата в Празните приказки и забава, където си пиша с приятели и се лигавя... :D

Лошото е, че ако не знаеш граматика и сто пъти да се редактираш - пак няма да има ефект! Просто ти обърнах внимание, защото се надсмиваш на хора, които пишат по-правилно от теб и е някак глупаво, меко казано. Но е вярно, че проблемът си е изцяло твой.

И не виждам защо се чувстваш засегнат. Та нали и ти не постваш тук хорските бисери, за да ги засягаш, а за да се поправят... Или може би не?! :)

От кога форума е станал  мерило за  правилна граматика ? Половината администарция на  форума  яде букви но сте взели да поставяте на хората граматическите грешки  се едно сте  на  олимпиада  по правопис.

охххх 

Бисерите се постват защото са забавни. 

Видял съм нещо смешно за мен и го показвам в тази тема.

Било правописна,механична или друга грешка която води до нещо забавно.

Ако някои се чувства засегнат, да докладва поста.

Аз също правя много правописни грешки, не се сърдя нито се засягам когато ми направят забележка.

Не ми се сърди, казвам това което мисля. 

Здравейте!За първи път ще пиша в тази тема,но ми се иска да бъда разбран правилно.Темата за правописа е нещо,което според мен не е за подценяване защото,да не можеш да пишеш на родния си език правилно и вярно е меко казано обидно.Много хора/за съжаление/към настоящия момент не оръщат внимание на този факт,но така се затъпява прогресивно и процеса е необратим.Не знам дали сте на олимпиада по правопис,обаче да не можеш да напишеш пет реда без правописна грешка си е направо невежество.Всеки може да сбърка,но елементарните граматически правописни грешки са си чиста проба неграмотност.Аз също греша,обаче се старая до колкото ми е възможно/според моята грамотност/да не го допускам.Дано да сте ме разбрали!Надявам се!П.П.Обидно е да си неграмотен или невежа!За целта:четете повече книги те не хапят.

е,и ти си изпуснал една-две запетаи - между"подценяване" и "защото",а не след"защото";преди и след "меко казано";между "книги" и "те" едно тире.

Редактирано от emil644466 (преглед на промените)

Бисер е не когато изтървеш запетая, тире (дефис) или направиш друга правописна грешка.

Бисер е когато тази грешка доведе до съвсем друг смисъл, или смисъла на написаното се изгуби напълно.

Да дразнещо е когато се пише "СЪС" и "ВЪВ" където не им е мястото и се слива "незнам" и "немога".

А сега ме изкритикувайте и ми посочете правописните грешки.

Бисер е не когато изтървеш запетая, тире (дефис) или направиш друга правописна грешка.

Бисер е когато тази грешка доведе до съвсем друг смисъл, или смисъла на написаното се изгуби напълно.

Да дразнещо е когато се пише "СЪС" и "ВЪВ" където не им е мястото и се слива "незнам" и "немога".

А сега ме изкритикувайте и ми посочете правописните грешки.

Няма смисъл от запетаята преди "ИЛИ" :Д Слага се такава само когато има повторение, или ако вече си използвал "ЛИ" в изречението. Също и при край на подчинено изречение (като в предишното ми изречение).

Редактирано от DeathSkull (преглед на промените)

Стига вече с този правопис.Отново извратихте темата.Преди си беше само за бисери и изцепки,а сега е за правопис.Осъзнайте се малко бе хора.Всеки някога прави грешки,но вие от няма и какво да публикувате сте се насочили точно към това.

Тема в раздел - Програми - Проблеми и Дискусии

Със заглавие

не става въпрос за програми...

И въпро са е:

Преди време по един канал (Super 7) сестра ми гледаше един сериал за едно момиче, което мисля, че беше нещо като супер човек или робот. Не знам, но можеше да тича бързо и имаше син костюм. Беше се сприателила с едно момче и понякога им се налагаше да се разправят с едни хора. Мисля,че бяха двама и жената беше с червена коса. Сега го търся сериала и не мога да се сетя за името Ако някой знае нещо ще ми е много полезно да ми каже... Благодаря предварително.

Тема в раздел - Програми - Проблеми и Дискусии

Със заглавие

И въпро са е:

Оффтопик:И това брат, наистина ме скъса от смях.Хвала ти,че намираш подобни ненормално смешни изцепки :ohmy:

Редактирано от Архангел (преглед на промените)

Ехеее и тук се почна .. и аз да добавя един офф топик 

Всеки знае,че егото няма точна теглилка и мярка , но все пак не е лошо да се мисли с една идея по-малко за ценностата на същото ( бафмаа му много сложно стана ) 

emil644466,прав си за запетята,но ми кажи къде да я напиша?Запетая се пише след: "но","че","за","да","който"."когато","където" и "защото".В случая "защото" и "да" са едно след друго и вероятна трябва,да е преди "защото".Аз обаче казах,че също допускам грешки,но се стремя това допускане,да е минимално,а не на всяка втора или трета дума-грешка.О.К.!

emil644466,прав си за запетята,но ми кажи къде да я напиша?Запетая се пише след: "но","че","за","да","който"."когато","където" и "защото".В случая "защото" и "да" са едно след друго и вероятна трябва,да е преди "защото".Аз обаче казах,че също допускам грешки,но се стремя това допускане,да е минимално,а не на всяка втора или трета дума-грешка.О.К.!

Не след, а преди "но", "че" и т.н.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

МАН,ЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД :D

не е от форума,а коментар на софтуерна новина

Пресли Рашев · Водещ коментатор

Деба рекламите ви смотана мозила :@

Редактирано от emil644466 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Темата...

Здравейте на всички,Както темата показва моят телефон наскоро купен (LG G2) прави някакви странни проблеми. От сорта на както си седя той се отключва сам, екрана скролваш си и изведнъж спира да ти отговаря на командата (един вид се едно не натискам по екрана).. Не знам този модел да има някакви подобни проблеми! Един приятел има същия телефон от Мтел и той го купил като мен и няма абсолютно никакви проблеми.. Откакто го взех издържа един месец и после 2 пъти на ремонт, като в гаранционната карта пишат "Софтуер" - колкото и да е до софтуера уж като си го оправил не би трябвало още на първи ден, в който ми го донесат от ремонт да прави същите глупости нали? Не е като да съм го изпускал, или заливал нищо... Не разбирам, защо се получава така.. Имате ли някаква идея и ако да моля кажете. Много благодаря! 

Съвета!!!

Сложи хартия м/у батерията и капака.  

И нормалната реакция - констатация.

G2 е неотваряем!  

!!!

Ох...

Все пак нека да сложи хартия между батерията и капака! Ще реши проблема с отключването :Д

В духа на вчерашният 24-ти Май:Тема: проблеми с сони ериксон 

Здравейте на всички проблема ми е следния, немога да прехвълям нито музика нито филми в телефона си свалям го на комютъра и чрез usb кабел се опитавам да се прехваря даните но нищо сони ехпериа нео благодаря .

Сони Ехперия. Някак гръцко ми звучи :D

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.