Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избори 2013: изгледи за старите и новите играчи

Featured Replies

Кольо Колев и Мира Радева люто се сдърпаха  заради изследване, дало 30% на ГЕРБ, а 16% за БСП.

Според мен няма защо да се дърлят, защото Мира май е права!

Имам предвид  над 70 хил. гласували  в анкетата на дир.бг. - 38% Герб, 15% БСП, 9.5 % ДСБ/Единство, 4.6% Ататака, 3.4 % БГ. Прави ми впечатление, че липсват гласове за ДПС и СДС, а и тук са минималнни.

Обаче Надежда Нейнски регистрира партия "Синьо единство", но с друг лидер (Христо Панчугов - бивш зам. главен секретар на СДС и ексшеф на сините младежи). Тук се мъдрят стари муцуни като Иван Костов и Мартин Димитров, на които им се е усладил кокала. А и  певецът от “Хиподил” Светльо Витков също точи зъби за новия парламент.

Абе да се смееш ли, да плачеш ли! Дано народецът  ни гладен най-сетне случи на управници!

Не всички имат компютри, не всички с компютри имат интернет достъп, не всички с интернет достъп знаят за съществуването въобще на dir.bg, Дори от тези които знаят, има не малко които не са политически активни, но пък има доста дечурлига, които навсякъде кликват :D ,  камо ли да влязат в него, да намерят анкетата, че и да гласуват. Не са в никакъв случай представителни резултатите, ама в никакъв.

• Отговори 983
  • Прегледи 44,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мира Радева: Разликата между ГЕРБ и БСП е много неочаквана

Ако си спомняте, преди около 2 седмици бях писал, че НЕ виждам БСП като чиста лява партия и, че тя е доста по-вдясно от колкото трябва да бъде. В същото време БСП покрай протестите се бяха изпокрили, не взеха категорично отношение и ясна позиция! И до момента аз продължавам да не виждам тяхна ясна позиция и програма по: социалните въпроси, монополите, банковите своеволия! Това го няма! Има едно шикалкавене, едни витиевати клишета...и нищо повече!

А истината е, че по-голямата част от обществото очакваха и все още очакват- силен ляв проект:

• програма за решително увеличаване доходите
  • ликвидация на монополите
  • промяна в закона за банките и кредитирането
  • социална политика към майки с деца и пенсионери
  • рязко стимулиране и насърчаване на родното производство

Това за сега НЕ го получаваме! В същото време видяхме, че Буда почна да се извинява за досегшната си политика и да си посипва главата с пепел, което също няма как да не окаже влияние!

Така, че на този фон- може би получените резултати и да са реални, въпреки, че аз съм на мнение, че в тях има доста голяма статистическа грешка!

Предстои крайно интересна предизборна борба! Аз продължавам да очаквам появата на силен ляв проект!

Редактирано от Вуте (преглед на промените)

Предстои крайно интересна предизборна борба! Аз продължавам да очаквам появата на силен ляв проект!

Интересна статия:  Отчаянието като опиат, завършваща с една мисъл на Шекспир:

„Отчаянието е опиат, то докарва съзнанието до безразличие.“

Къде е държавата?  И какво всъщност я замени?

Монополи, картели, милиардни договори, довели до отчаяние и безумие един народ, изморил се от преходи, програми, кабинети... Това е държавата, изградена от хората, избрани от нас - другите хора - да управляват собствените ни животи. Хората, заложили ни в хазартните си игри на власт и влияние. Хора, които вероятно някога са били хора като нас, които ги избираме.

Редактирано от agr (преглед на промените)

А ето ви и последната новина: СДС отива на избори с коалиция от 5 формации

Имало тайно сглобяване между БСП, ДПС, ДСБ и „България на гражданите”

Сдружението бе учредено от трима бивши членове на "Атака" и депутати в 41-то Народно събрание - Огнян Тетимов, Валентин Николов и Димитър Карбов. В открито писмо тримата обявиха, че се отказват от участие в листите и предлагат на тяхно място да влязат представител на гражданските движения на протестиращите.

btvnews.bg , mediapool.bg

Леле, мале...тия ще се изпотрепят за власт и аванта....

Имало тайно сглобяване между БСП, ДПС, ДСБ и „България на гражданите”

Това НЕ може да е истина!! Абсурд някакъв!

Леле, мале...тия ще се изпотрепят за власт и аванта....

Аз не знам кой за какво ще се изтрепе, но ти явно си решил да ни утрепеш нас тук с безмислици и всякакви безпочвени слухове и простотии, които се носят в пространството.

Моля те, не забравяй, че има още 45 дни и имай малко милост към нас.

Подбирай си нещата, които постваш, защото всеки сам може да си рови за линкове и всякакви глупости в нета.

algor, вярно че има още 45 дни, но  защо вече социолозите се хванаха за гушите?
Имам предвид разприте в ефир и в пресата м/у Мира Радева, Кольо Колев и Андрей Райчев.
"Борбата е безмилостно жестока..." беше казал нявга поетът Вапцаров.
Дали всичко не е борба за партийни пари, дадени  за повлияване на електоралната нагласа?
Апропо - множеството българи не се ровят в нета, а се информират от вестници и  ТВ, които им промиват мозъците.
Факт е, че дори протестиращите не могат да постигнат единомислие.
Тъй че ни предстои да наблюдаваме римското правило: обединявай съюзниците си и побеждавай врага, като го разделяш.

Това ме кара да мисля, че 23 годишната ни агония ще продължи и бг народ пак ще се окаже излъган в надеждите си!

И аз харесвам Кунева...

Нищо полезно няма да направи!

Каква тъжна и смешна картинка сме. Ние сме народ, който си заслужава участа и мизерията.

И една доза националнихилизъм. Вярвайте си, че всичко е заслужено,вменявайте си вина за не ваши дела. Каквото и да става - всички са виновни безусловно. Налагането на вина е един много плодотворен метод да се държат хората покорни. Защото не тези, които управляват са виновни, а само хората и от там хората нямат право да протестират. Виновни сме за изчезването на парите от държавният резерв, виновни сме и за високата цена на петролните горива, виновни сме и за акцизите, и за природният газ. Виновни сме за високите надписани сметки за ток и парно с по 1000 съмнителни такси, чиято единствена роля е да се добавят цифрички към общото на фактурата...Виновни сме и за таксите за инвестиции в инфраструктура в тия фактури, които плащаме, само че енергопреносната мрежа се разпада и инвестиции няма! Виновни сме за чуждата алчност! Въобще - за всичко сме виновни по презумпция и няма какво да се оплакваме - виновни сме! Виновни сме дори за това, за което не сме виновни! Е тази вина ни държи роби!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Друго имах  предвид като вина, но карай всеки да го интерпретира спроред възгледа си! Лошо няма!

И една доза националнихилизъм. Вярвайте си, че всичко е заслужено,вменявайте си вина за не ваши дела. Каквото и да става - всички са виновни безусловно. Налагането на вина е един много плодотворен метод да се държат хората покорни. Защото не тези, които управляват са виновни, а само хората и от там хората нямат право да протестират. Виновни сме за изчезването на парите от държавният резерв, виновни сме и за високата цена на петролните горива, виновни сме и за акцизите, и за природният газ. Виновни сме за високите надписани сметки за ток и парно с по 1000 съмнителни такси, чиято единствена роля е да се добавят цифрички към общото на фактурата...Виновни сме и за таксите за инвестиции в инфраструктура в тия фактури, които плащаме, само че енергопреносната мрежа се разпада и инвестиции няма! Виновни сме за чуждата алчност! Въобще - за всичко сме виновни по презумпция и няма какво да се оплакваме - виновни сме! Виновни сме дори за това, за което не сме виновни! Е тази вина ни държи роби!

Нищо полезно за България няма да направи, но за себе си и за маса евреопейски фирми, включително и за собствениците на ядрени електроцентрали направи.

Нищо полезно за България няма да направи, но за себе си и за маса евреопейски фирми, включително и за собствениците на ядрени електроцентрали направи.

За това не се и съмнявам. Отдавна политическите постове и назначения са се превърнали не в позиции за удовлетворяване на лични интереси, а не вслушването в нуждите на народа.

Друго имах  предвид като вина, но карай всеки да го интерпретира спроред възгледа си! Лошо няма!

Единствената ни вина е, че не действахме като Пиночет...Безкръвен преход...Е, може би предпочиташ касапница?

algor, вярно че има още 45 дни, но  защо вече социолозите се хванаха за гушите?

Масовата дезинформация, използвана правилно може да повлияе на обществените нагласи. Именно за това и "социолозите вече се хванаха за гушите."

Единствената ни вина е, че не действахме като Пиночет...Безкръвен преход...Е, може би предпочиташ касапница?

Честно казано, не те разбирам. 

В нормалните и демократични държави промените настъпват с провеждането на демократични и честни избори. В този смисъл всеки носи своята вина за неправилен избор, за бездийствието си наречено негласуване.

Я кажи когато си свалил някого от власт заради несправяне със ситуацията и след това отново гласуваш за него знаейки, че ще продължи по същия начин, но гласувайки на пук или изобщо не знаейки какво правиш, то тогава няма ли да сме си виновни сами -  Ааа...а!?!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Разделяй и владей! Това е мотото на хората, които от векове, дори хилядолетия управляват света. Използва ли са го в древността, използват го и днес. И ще продължат да го правят със същата ефикасност, докато ние сладичко спим с отворени очи. Разделят ни по всевъзможни начини:
Религиозно – християни, мюсюлмани, будисти, хиндуисти..;
Расово – бели, черни, жълти, червени.. ;
Политически – леви, десни, центристи, либерали, демократи, комунисти, фашисти.. ;
Социално – бедни и богати, аристократи и „простолюдие”;

„Ръката, която взема винаги е по-слаба от тази, която дава” казват хората и имат пълно право.

В заключение  какво мислите, че трябва да направим  за да разбием тази гнила манипулативна система?

Какво е необходимо да направим ние за да престанат да ни владеят?

Май ще си останем още дълго време роби на капитала, въпреки че народите в света вече се събуждат.

Честно казано, не те разбирам.  В нормалните и демократични държави промените настъпват с провеждането на демократични и честни избори. В този смисъл всеки носи своята вина за неправилен избор, за бездийствието си наречено негласуване. Я кажи когато си свалил някого от власт заради несправяне със ситуацията и след това отново гласуваш за него знаейки, че ще продължи по същия начин, но гласувайки на пук или изобщо не знаейки какво правиш, то тогава няма ли да сме си виновни сами -  Ааа...а!?!

Разбери ме - просто е. Не сме нормална демократична държава, а повечето политици са марионетки на номенклатурата. При условие, че няма нито един достоен кандидат и нито един избор не би би правилен, то за когото и да гласуваш - все си виновен по твоята логика. А нормални честни хора не влизат в българската политика - нямат желание да влязат в този мръсен свят на набеждаване, замеряне с компромати... А дори и да искат - ако не са част от политическа партия или не създадат политическа партия - практически невъзможно е. И които успяват или се опитват да ги смачкат останалите, или бързо осъзнават че системата е проядена и промяната от един е невъзможна или сценарият става като "Приказка за стълбата", където по пътя си продават и душата. И не, аз не съм гласувал, не гласувам, нито ще гласувам за партии и хора, които не защитават народните интереси.

знаете ли какво е паткар, в нашето село викат паткар на човек независимо от образованието му който е толкова гламав ,че не му доверяват да пасе овцете и кравата защото неминуемо ще ги загуби и за това му дават да пасе патките щото те сами си се прибират.

и вие искате моя глас да е равен на паткарския, е ми герб па ще управлява.

аз съм за диктатура на мъдрите. за замразяване на подписа ни върху правата на човека, всички членове на българския хелзински комитет и на джендър института да бъдат изселени в израел, ако ония не ги щат, не ни пречи да ги изхвърлим в средиземно море. трябва да се отворят два лагера тип тву, единия в северна българия другия в южна, единия за момчета другия за момичета и всички които  не искат да учат в лагерите докато не си вземат гимназиалните дипломи, разделени и без секс

• Автор

И аз харесвам Кунева... 

Няма по-полезен избор през тази година. Останалите физиономии са като от "Бай Ганьо прави избори", Гочоолу, Дочоолу и на Данко Хаирсъзина унучето.

Няма по-полезен избор през тази година. Останалите физиономии са като от "Бай Ганьо прави избори", Гочоолу, Дочоолу и на Данко Хаирсъзина унучето.

Ами като не искаш стари физиономии, гласувай за НФСБ и не давай съвети кой избор бил по-полезен, понеже всички сме наясно, че достойните хора избягват политиката и за тях това е мръсна дума, та от тези лица каквото и да се избере - без значение в общи линии.
  • Автор

Ами като не искаш стари физиономии, гласувай за НФСБ и не давай съвети кой избор бил по-полезен, понеже всички сме наясно, че достойните хора избягват политиката и за тях това е мръсна дума, та от тези лица каквото и да се избере - без значение в общи линии.

Кой, ти ли ще раздаваш съвети за кого да гласуваме? И за кого, според теб, за г-н "честния частник" ли? Да ме прощаваш, но аман от честни капиталисти!

Кунева е професионален политик, който не се е занимавал с купуване на гласове, подслушване, натиск върху медиите, обществени поръчки или разпределяне на баницата сред ортаците.

Кунева е професионален политик, който не се е занимавал с купуване на гласове, подслушване, натиск върху медиите, обществени поръчки или разпределяне на баницата сред ортаците.

Аз въобще не съм тръгнал да раздавам съвети за кого да се гласува. Щом Кунева е в изпълнителният съвет на банка, значи гушата й е пълна и ще гледа това да продължи в същият дух, независимо дали върви срещу интересите на народа. Просто е. Кунева е професионален политик - точно така. А професионалните политици единственото, което знаят е да лъжат и да грабят.

Да наистина, тамън да спре цялата ЯЕЦ Козлодуй, щото като продаваше интересите на България в замяна на евреопейскио член не успя напълно. Е, въпреки това членът ни влезе, к*рав и четвъртит.

Кой, ти ли ще раздаваш съвети за кого да гласуваме? И за кого, според теб, за г-н "честния частник" ли? Да ме прощаваш, но аман от честни капиталисти!

Кунева нали беше в ндсв, малко ли и беше това. Какво е това желание у българина да си избира идоли, спасители и все, ако може да са от калпави  по-калпави. 

• Автор

Да наистина, тамън да спре цялата ЯЕЦ Козлодуй, щото като продаваше интересите на България в замяна на евреопейскио член не успя напълно. Е, въпреки това членът ни влезе, к*рав и четвъртит.

Дано някой да не жали енергийната мафия и да търси да цуне за утеха Гочоолу, Дочоолу или на Данчо Хаирсъзина унучето.

Аз въобще не съм тръгнал да раздавам съвети за кого да се гласува. Щом Кунева е в изпълнителният съвет на банка, значи гушата й е пълна и ще гледа това да продължи в същият дух, независимо дали върви срещу интересите на народа. Просто е. Кунева е професионален политик - точно така. А професионалните политици единственото, което знаят е да лъжат и да грабят.

Съгласен съм, "забогатяла" е в банка, не във Фонд земеделие или Пътна инфраструктура или регионално развитие. И е професионалист, не милиционер, подслушвач, артиСка или партийно мекере.

Кунева нали беше в ндсв, малко ли и беше това. Какво е това желание у българина да си избира идоли, спасители и все, ако може да са от калпави  по-калпави. 

Злоба човешка! "Идоли" или просто хора, които най-напред са възпитани да разговарят и изслушват като хората. Не умопомрачени грандомани.

Съгласен съм, "забогатяла" е в банка, не във Фонд земеделие или Пътна инфраструктура или регионално развитие. И е професионалист, не милиционер, подслушвач, артиСка или партийно мекере.

Това взе да прилича на предизборна агитация! Никакъв професионалист не е, а поредната отрепка! В момента никой, който не е боклук, няма да се хване да се занимава с политика в България, защото ще му излезе име като на боклук! Освен всичко друго и явното незащитаване на интереси е била част и от НДСВ, които ни "оправиха" за 800дни! Никаква вяра на нея. Професионален измамник и лъжец пореден. Не искам да виждам нито един политик, част от политическа партия, която е участвала в разсипничеството на България.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Това взе да прилича на предизборна агитация! Никакъв професионалист не е, а поредната отрепка! В момента никой, който не е боклук, няма да се хване да се занимава с политика в България, защото ще му излезе име като на боклук! ...

Това наистина е агитация за негласуването, която най-устройва Борисов и Станишев. Хората знаят да смятат и разбират, че при 50% избирателна активност бойковите или станишевите 20% гласоподаватели ще осигурят съответно по 96 места в парламента за провинциалните тарикати.

На човека взе да му се изплъзва тлъстата сумичка от софийските пумияри, или вече не му е достатъчна...и навлезе в политиката.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.