Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избори 2013: изгледи за старите и новите играчи

Featured Replies

Аз не се доверявам особено на тези прогнози, още повече, че виждаме осезателни противоречия помежду им. Все пак, резултатът на по-старите партии сякаш ще бъде "някъде там". По отношение на България на гражданите обаче аз се съмнявам в достоверността на 4-те процента, след като Кунева получи 14% на крайно мътните президентски избори.

В момента слушам по Дарик, предаване с 4 социолози в студиото. Кадват, че в изследванията които се правят, има между 50 и 60% отказ на интервюираните да дадат отговор на зададения въпрос. На езика на социологията, това означавало, че интервюираният който отказва да участва в изследване, то той е потенциален "опозиционно настроен" гласовоподавател! Това доста променя картината и "не се знае, знае ли се"...Възможни са и изненади....аз лично очаквам покачване на резултатите на партии, които са "по-хард"!

Редактирано от Вуте (преглед на промените)

• Отговори 983
  • Прегледи 44,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ама колеги несериозни сте! Може ли да попитам да не сте на по 15-16 - или по - малко години? ...Ако искате да си хленчите после още 4 години, че Ви управляват "еди кои си" и на въпроса "Ти за кой гласува" - да отговаряте "Не съм гласувал, какво ще гласувам всички са еднакви" - Въобще не ми се оплаквайте! Аз не казвам, че ще взема правилният избор, но едно е ясно - ще гласувам!

На кратко и прямо - Не, не съм прост. Но медийната манипулация владее по-голямата част от простолюдието в България и в общи линии "каквото се предрече - такова ще стане". От друга страна предвид резултатите на предните избори още от сега и без да съм социолог са ми ясни едни от най-възможните партии, които ще влязат в управлението. Ще гласуваш...аз ще гласувам... и какво ще се промени в края на краищата за нас? Мен ме интересува какво ще направят тези, за които ще гласуваме за нас, а подозирам че за който и да гласувам от играчите в момента - ще гледат как да си напълнят техният джоб, като бъркат все по-дълбоко в моят плитък такъв.На предните избори гласувах - нищо не се промени. Освен, че трябва да се гласува, гласовете не трябва и да са разпилени, за да има шанс за преборване с централизираният концентриран купен вот. А за да не са разпилени трябва да са за по-малко партии с по-голям шанс за спечелване на изборите(за предпочитане). А тези партии кои са според теб? Гласуваме ли, гласуваме..гласуваме и какво се промени за последните 5, 10, 20 години с гласуването? Ти като гласуваш и отново мазохистичните хора изберат Сергейчо, Доганчо или Бойко няма ли да ревеш в следващите 4години си мислиш? С мед и масло ще те помажат ли?

Аз мисля, че ти обясних защо ще стане така.... прекалено непознати са! 2 месеца са драматично малко време! Виж, че даже куневската партия, която не може да се каже, че е нова (вече почти година съществува), се върти около 4-те процента...а ти ми говориш за някакво сдружение от 30-годишни младежи, което няма и 2 месеца!

Аз не ти говоря за текущото сдружение под партиен чадър, а по принцип! А и текущите като са ти познати са по-хубави нали? Какво направиха тия познатите!? Понеже са ти познати и ти гарантират глад и мизерия са хубави, така ли?

По отношение на България на гражданите обаче аз се съмнявам в достоверността на 4-те процента, след като Кунева получи 14% на крайно мътните президентски избори.

Пак тая Кунева - същата крадла, идваща директно от школото на ДНСВ.

За едно не съм съгласен колега, след тези протести на които участваха над 1 млн. човека. Просто ако ще и най - чревоугодните да дойдат на власт няма да смеят да пипнат по - сериозно нищо - ще крадат по мнооого малко и едва забележимо, защото повярвай ми ако следващите 4 години пак се започне с наглостта от страна на политиците, протеста хич няма да е мирен и ще е много грозна гледка за външния свят, а пагубна за тези които се осмелят да издевателстват отново над народа! Тези протести просто като по чудо не се стигна до по - сериозни сблъсъци, ако въобще ни дадат повод за следващи си мисля, че ще разберат когато опре до оцеляване на един народ настъпват грозните гледки - справка история на България и на почти всяка една държава по света ;)

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

За едно не съм съгласен колега, след тези протести на които участваха над 1 млн. човека. Просто ако ще и най - чревоугодните да дойдат на власт няма да смеят да пипнат по - сериозно нищо - ще крадат по мнооого малко и едва забележимо....

Народът търпи - след 5 века робство, какво са още 4 години крадене? И други протести е имало и от министерският съвет политичета и управляващи им се смяха, "гледаха сеира отвисоко" така да се каже. С 2 табели и крясъци ли ще променим света и ще премахнем крадливите псета? Не, просто ще крадат по-тихомълком, по-скрито и с по-големи машинации, ще "оправдават" изразходваните средства... Правиш път на себестойност 100лв, а с документни машинации прибираш 1000лв. Просто не съм оптимист. След наблюдаваното през годините само глупак или наивник би бил оптимист.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Народът търпи - след 5 века робство, какво са още 4 години крадене? И други протести е имало и от министерският съвет политичета и управляващи им се смяха, "гледаха сеира отвисоко" така да се каже. С 2 табели и крясъци ли ще променим света и ще премахнем крадливите псета? Не, просто ще крадат по-тихомълком, по-скрито и с по-големи машинации, ще "оправдават" изразходваните средства...  

Прав си! затова натиска трябва да продължи...отново и отново....постоянен натиск- това е решението! Аз съм умерен оптимист, че постоянен граждански натиск ще доведе лека-полека до пречупване на системата! Няма да стане отведнъж....но трябва да продъжим да ги натискаме!

Прав си! затова натиска трябва да продължи...отново и отново....постоянен натиск- това е решението! Аз съм умерен оптимист, че постоянен граждански натиск ще доведе лека-полека до пречупване на системата! Няма да стане отведнъж....но трябва да продъжим да ги натискаме!

Не, просто ще имаме игра на надхитряне, която обикновените хора, често лесно манипулируеми няма да спечелят, просто ще паднат като инструмент за удовлетворяване на чужди интереси. Цялата система е покварена, корупцията е от най-ниските до най-високите нива, трябва да се проведе повсеместна чистка. Но освен това има и нещо, което през последните 20години закърнява - хората забравиха да мислят, но наистина да мислят, наистина да се образоват. С интелект не повече от биче и табела в ръка нищо не се променя. Тези, които правят машинациите си в системата ги правят поради доброто й познаване. За да могат да бъдат разпознати трябва хората да могат да мислят и най-малкото да са образовани до задоволителна степен. Именно за това в последните години образованието целенасочено се съсипва и едвам се поддържа от шепа будни хора, учители които все още питват да противодействат на това и дарители, които подсигуряват физическото оцеляване на институцията Протестите са само зачатък, само малка част от борбата, която трябва да се проведе на всички фронтове и не става без просветеност и единство. Единството е нещо, което често липсва на нас българите.

• Автор

Пропускайки проповядващите нихилизъм, аз настоявам повече хора да гласуват. Така повече партии биха влезли в новия парламент и ГЕРБ и БСП не биха могли да разчитат още четири години на сценките с другарските критики.

Пропускайки проповядващите нихилизъм, аз настоявам повече хора да гласуват. Така повече партии биха влезли в новия парламент и ГЕРБ и БСП не биха могли да разчитат още четири години на сценките с другарските критики.

Да, и любимата ти Кунева ще се надяваш да влезе в парламента. Колко ти платиха? Мисля и че зададох ясен въпрос:

20 години гласувания - какво се промени? Аз казвам - системата е проядена от корупция и трябва чистка. Това не е нихилизъм, а реализъм. Да виждаш ръждата и да твърдиш, че ръжда няма, докато не изяде цялото парче метал и нищо друго не остане от него освен прах - това е недалновидност.

А иначе ще гласувам - не че има за кого. Но май няма да е кой знае колко повече от наказателен вот. А то системата сега се движи от наказателен вот и предизборни лъжи, на които наивни хора вярват... Нищо ново под слънцето.

"Вярват" на проучванията, щото си нямат собствено мнение, а искат да напипат на къде духа вятъра, че натам да завържат връзки чрез заставане в определена сексуална поза за по бедните, или приготвяне на куфарчета с пари, от тези които могат да си ги позволят, за купуване на "нови" лобита, ако се наложи.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

... А иначе ще гласувам - не че има за кого. Но май няма да е кой знае колко повече от наказателен вот...

Бравос! Да живей!

Бравос! Да живей!

Не е бравос. Просто условията са поставени по такъв начин, че няма правилен отговор.

Не е бравос. Просто условията са поставени по такъв начин, че няма правилен отговор.

Мрън-мрън. Има предостатъчно партии и коалиции, за които да гласуваш. Просто е модерно да се правиш на жертва и да хленчиш за това как никой не струва.

Мрън-мрън. Има предостатъчно партии и коалиции, за които да гласуваш. Просто е модерно да се правиш на жертва и да хленчиш за това как никой не струва.

Има предостатъчно партии и коалиции. Колко според теб ще вземат участие в изборите, а колко от тези имат някакъв шанс да спечелят? Колко ще прескочат бариерата? Можеш ли да разсъждаваш или да ти помагам с картинки и жестове, да ти говоря като на дете? Големите играчи, които ще участват в правителството са що-годе ясни и към този момент. Няма нито един достоен. Нито пък от по-малките партийки няма достойни, като пародията РЗС например.

Лелеее. Кви изгледи бре. То е ясно за кого утре ще хукнете да гласувате. Само, че каквато  попарка си надробите / надробим,  ще си я кусаме  вряла и ще си траем 4 години.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

и ще си траем 4 години.

Това точно няма да стане, ако пак е твърде постна. Постна попара, след постна пица = революция. :)

Лелеее. Кви изгледи бре. То е ясно за кого утре ще хукнете да гласувате. 

Много ми е любопитно да разбера за кого ще гласувам? Ще ми кажеш ли? 

Не, няма да ти кажа. Друго ще кажа - доста хора поскърцаха за това и онова, ама като съдя по резултатите от предварителните проучвания, от гласните и негласни анкети, от разговорите на хората по улиците, май резултата е предрешен в полза на до скоро управляващите ни. А твоят глас дори и да отиде другаде - то птиче пролет не прави. Явно никой не си взе поука от случилото се на скоро, но то си е за главата ни!!! Я виж от сега почнаха да се цепят, разпадат партии и сдружения, други партиии на "Калинки и малинки" изпълзяли от нищото , решиха да си пробват късмета. Останаха 2 - ключови партии - едните "Страшилище" а другите "Плашилище". Кой ще спечели - "Ала Баланица" или по лесно 1  а не 2 ........!!!!!

Много ми е любопитно да разбера за кого ще гласувам? Ще ми кажеш ли? 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Не, няма да ти кажа. Друго ще кажа - доста хора поскърцаха за това и онова, ама като съдя по резултатите от предварителните проучвания, от гласните и негласни анкети, от разговорите на хората по улиците, май резултата е предрешен в полза на до скоро управляващите ни. А твоят глас дори и да отиде другаде - то птиче пролет не прави.

Моят със сигурност няма да отиде там. А твоят?

Моят със сигурност няма да отиде там. А твоят?

Ха познай! Все си мисля, че знаеш отговора. Казвам го без ирония.

Има предостатъчно партии и коалиции. Колко според теб ще вземат участие в изборите, а колко от тези имат някакъв шанс да спечелят? Колко ще прескочат бариерата? Можеш ли да разсъждаваш или да ти помагам с картинки и жестове, да ти говоря като на дете? Големите играчи, които ще участват в правителството са що-годе ясни и към този момент. Няма нито един достоен. Нито пък от по-малките партийки няма достойни, като пародията РЗС например.

Без значение е дали мислиш, че ще прескочи бариерата. Важното е да гласуваш за нея - ако достатъчно други граждани мислят като теб, партията ще влезе в парламента. Работата е там, че много малко хора мислят като теб, което е най-ясния белег, че може би възгледите ти са грешни. Естествено, не твърдя, че тълпата винаги е права... просто натам сочат вероятностите.

Светльо Витков се възмути от включването му в чужда политическа листа. Витков разбрал от публикация в медиите, че участва като кандидат-депутат в листата на Движение "Орлов мост".

Въпросната организация бе лансирана като студентска и за неин неформален лидер бе избран Христо Стоичков.

Ексхиподилът Витков вече си има партия, при това регистрирана в ЦИК. Неговата формация "Глас народен", ще участва в парламентарните избори.

"Като формалиран лидер на регистрираната с родилни мъки, партия "Глас Народен" - никой няма право да използва името ми под формата на тоалетна хартия, за нуждите на коалиции или полюции", изригна Витков.

На официалната си Facebook страница той заяви, че партията му ще участва на изборите самостоятелно. Самият Витков явно е заподозрял саботаж и затова пожела на своите "доброжелатели" - "по-здрави" в типичния за него стил. 

Българският “Уотъргейт”

КАКВО ИСКА БЪЛГАРСКОТО "ПОКОЛЕНИЕ "?

Чета, почесвам се по главата и недоумявам! Възможно ли е?!

С някои неща не съм съвсем съгласен, но като цяло- ОДОБРЯВАМ! 

В момента гледам "Панорама" и ясно се вижда кой на кого "подава пасове" и коя ще е коалицията след изборите...нещо което прогнозирах преди 2 седмици във коментарите под една статия, излязла в нета!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.