Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избори 2013: изгледи за старите и новите играчи

Featured Replies

Просто на някого му плащат за брой налепени плакати... и той лепи, без да мисли (за последното пък не е сигурно, че го може).

• Отговори 983
  • Прегледи 44,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Политическата програма на "Атака" е впечатляваща в графично отношение. Оформена е като книга и носи името "Планът Сидеров срещу колониалното робство". Тя е украсена с карикатури, изпълнени в идеологическа стилистика, използвана от 30-те до края на 50-те години на миналия век в някои европейски държави.

Най-гръмките лозунги са "Край на циганската престъпност по селата" и въвеждане на "Истинска общинска полиция и шерифи". Партията обявява, че ако дойде на власт българският полицай ще е "добре защитен, изглеждащ и платен".

По отношение на съдебната реформа "Атака" обещава по-голяма прозрачност при работата на съда, прокуратурата и следствието, както нови критерии за кариерно израстване на магистратите. Те трябва да отчитат и нарушенията на правата на гражданите, извършени от тях. Партията обещава да разшири достъпа до Върховния касационен съд и да се пребори с битовата престъпност. Последното трябва да стане като се разширят възможностите за защита на собствеността с огнестрелно оръжие, смятат от "Атака". Партията настоява и за сформиране на доброволни отряди за защита във всяко село.

Българският народ много талантливо успя да се отърве от всякакви стойностни политици и се върна до познатия от преди сто години цирк на Дочоолу и Гочоoлу.

Политическата програма на "Атака" е впечатляваща в графично отношение. Оформена е като книга и носи името "Планът Сидеров срещу колониалното робство".

Смях в залата. Няма нищо по-ужасно от политическа сила, чиято платформа е изцяло изградена върху противопоставяне на истински или въображаем враг...

И между другото, ако стане това:

...въвеждане на "Истинска общинска полиция и шерифи". Партията обявява, че ако дойде на власт българският полицай ще е "добре защитен, изглеждащ и платен".

каква ще е нуждата от това:

... сформиране на доброволни отряди за защита във всяко село.

Център за анализи и маркетинг: 5 партии в бъдещия парламент

При прогнозираната конфигурация за съставяне на правителство трябва да се разберат поне три парламентарни групи

Пет партии влизат в следващия парламент, според данните от национално представително изследване на Центъра за анализи и маркетинг, направено между 12 и 18 април сред 1014 души.

Според проучването ГЕРБ получава 24,1%, "Коалиция за България" - 18,2%, ДПС - 6,1%, "Атака" - 4,8%, и "Движение България на гражданите" - 4,4%.

Павлов прогнозира, че в 42-то Народно събрание ГЕРБ ще имат 93 депутатски места, "Коалиция за България" - 75, ДПС - 37, "Атака" - 19 и "Движение България на гражданите" - 16.

Според социолога при тази конфигурация за съставяне на правителство трябва да се разберат поне три парламентарни групи, но заради негативната асоциация на "тройна коалиция" кабинетът вероятно ще бъде етикетиран като програмен.

Под четирипроцентната бариера остават коалициите ДСБ-БДФ - 1,2%, и СДС - 1%, както и РЗС - 0,7%.

Павлов очаква на 12 май да гласуват между 3,5 и 4 млн. българи.

46,1 на сто от анкетираните прогнозират , че ГЕРБ ще спечели най-много гласове, а 22, 6 на сто очакват същото за "Коалиция за България".

42, 4 на сто предпочитат формацията, на която симпатизират, да направи коалиционно правителство, ако не може да състави самостоятелно, а 25,1 на сто биха искали да остане в опозиция.

Най-предпочитан коалиционен партньор е "Движение България на гражданите" - 13,1%, следвано от ГЕРБ - 9,8%, и "Коалиция за България" - 9,6%.

За 22,6% от анкетираните най-подходящ премиер е Бойко Борисов, 7,6% биха посочили

Сергей Станишев, а 6,7% - Пламен Орешарски.

Като най-големи успехи на ГЕРБ анкетираните посочват строежа на магистрали и пътища - 30,2%, управлението на вропейски средства - 9,6%, строителството на бществени сгради - 4,5%, а като неуспехи - ниските доходи - 18, 4%, безработицата - 15%, и слабата социална политика и здравеопазването - съответно 8,8 и 8,7%.

16,5% от запитаните очакват изборите да бъдат честни, 43,3% смятат, че ще има нарушения, но няма да повлияят на резултата, а 26,3% се опасяват от големи нарушения, които могат да изменят резултатите.

Мнозинството - 83,9 на сто, заявяват, че не биха приели да гласуват за дадена политическа сила срещу заплащане. 0,4 на сто биха се съгласили да продадат вота си за не по-малко от 50 лв., 2,3% - за поне 100 лв., 2,5% - за минимум 200 лв., а 4,1% вдигат цената до поне 500 лева.

Павлов посочи, че освен твърдо решилите да гласуват, които са около 50 - 55%, има още 5 до 10%, които се очаква да отидат до урните, но те в момента се колебаят - тези хора в последния момент ще решат дали и за кого да гласуват.

Той отчете, че общото настроение сред хората е недоволство от политиците.

"Близо 90% от тези, които ще гласуват, ще гласуват отново за партии, които бяха представени и в последния парламент. Парламентарно представените партии, които би трябвало да събират фокуса на недоволството, така изглеждаше и след протестите - искаха се нови партии, нови лица и т.н., но новите партии не събират подкрепа, подкрепа си събират досегашните парламентарно представени партии. Това е един от парадоксите", каза Павлов.

Той отчете, че засега не се забелязва голяма промяна на картината в резултат на предизборната кампания.

Такава, каквато беше картината непосредствено преди разпускането на Народното събрание, подобна е и сега, каза Павлов.

vesti.bg

Близо е до истината.

Дано успеят да се разберат и да съставят работещ кабинет, иначе...не ми се мисли какво ще стане.

Честно да си ви призная .... като видя предизборните шатри по центъра на Пловдив и ми се повдига. До гуша ми е дошло от тези глупави тъпи избори..... Така и така всички мислят как да ни ограбят и измамят... Ще ми се да се спести цялата тая патардия, защото това е излишно харчене на пари, напрежение и нерви..  Да сложат там някви пионики и да продължават да ни мамят. Ако не гласуваш си безотговорен, ако гласуваш те хулят защо си се залъгал по тая партия и защо си бил толко глупав да гласуваш за тях, както стана с ББ и аз да се чудя какво да правя, накрая дали да не взема да пусна невалиден глас...  :mad:

Онзи ден се замислих - колко пари влагат в тези хартийки, които те "агитират" уж... А аз взимам две-три и хвърлям в коша, и така правят 90 % от хората. Ако тази хартийка струва 20 ст...представете си колко пари са хвърлени по кошовете. Па някой са гланцирани, украсени....

Честно да си ви призная .... като видя предизборните шатри по центъра на Пловдив и ми се повдига.

Съгласен съм, колега. Онзи ден минах покрай въпросната огромна шатра на ГЕРБ, разположена точно до пощата. Върха на цинизма. Тъжното беше, че покрай плакатите с лика на Вожда, казващ ни "имаме воля" се спираха доста хора от различни възрасти, сякаш късопаметни или живеещи в някакъв друг свят, незнаещи какво се случи само преди 2 месеца и какво се случва сега.

Проблемът е друг обаче. Въпросния слоган "Имаме Воля" ми е много смешен. За какво има воля въпросното лице Бойко Методиев Борисов? Имаше ли воля да потърси сметка на ЕРП-тата ЧЕЗ, ЕВН, Е-ОН? Имаше ли воля да бръкне в раната, наречена "Лукойл", която си развява байрака още от времето на Костов и никой не смее да й каже гък? Или пък имаше воля да осигури условия за малкия и среден бизнес - условия за нормално развитие и просперитет? Нищо подобно, Бойко Борисов и неговата партия са точно обратното на това което пише на слогана им.

И за да не ме обявите за комунист, БСП според мен са същите изроди и популисти.

Лошото е, че медиите и социолозите умишлено ни натякват само тези две партии (и съпътстващите ги "обекти" - ДПС/Кунева/Костов) като единствена алтернатива, като единствени планети в нашата политическа галактика. Затова като срещнеш някой нормален човек на улицата и като го питаш за кой ще гласува, ще ти каже за ГЕРБ. Хубаво, но когато го питаш защо, отговорът почти винаги е "Защото няма за кой друг". Изводът е, че ние като народ сме супер късопаметни и наивни и от това се възползват политиците.

• Автор

Национално представително изследване на агенция Медиана. Анкетирани са 1000 души „лице в лице“ в периода 19-22 април. Резултатите:

ГЕРБ – 23,3%
БСП – 21,4%
ДПС – 6,2%
Атака 5,5%
България на гражданите – 4,5%

НФСБ – 2,6%
ДСБ/БДФ – 2,1%
ВМРО - 1,7%
ГОРД - 1,3%
ЛИДЕР - 1,1%
СДС - 0,9%
РЗС – 0,7%

(източник)

Най-голямо впечатление ми направи сборът от процентите на готовите да гласуват - над 70 на сто.

Емил Димитров извади скандални есемеси на Цветанов!

Бившият вътрешен министър покровителствал фирми, получили актове за нарушения на закона

Това, което съм депозирал пред нотариус ми е застраховката за децата, затова няма да го кажа, каза в студиото на Нова телевизия бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Според него Цветанов, който твърди, че зад неговите думи стоят икономически интереси, проявява полицейски манталитет.Димитров не приема и коментариите на бившия вътрешен министър за семейните отношения на Миро Найденов, които според него не са тема за публично обсъждане.

“Цветан Цветанов не ни долюбваше с Мирослав Найденов”, твърди Димитров, “ защото двамата не му позволихме да притиска горската система и да внедрява там свои фирми”.

Бившият депутат от управляващата партия показа в ефир на телефона си два СМС-а от Цветанов-единият до Мирослав Найденов, другият – до него.

СМС-ът до земеделския министър е препратен от една фирма от Цветанов, който го е получил. В него се казва: “Моля те, звънни на Миро Найденов, защото момчето го викат от ДАГ да му връчат постановление, да излезе от мястото, където работи в момента”. Не става ясно кой точно пише това до вътрешния министър.

В СМС-а до Емил Димитров Цветанов отново му препраща изпратено до него съобщение, коетоа гласи: “Емил Димитров се обадил и казал да приклюват веднъж завинаги с тази фирма, на момчето му бяха написали три акта и ще му вземат лиценза. Ще можеш ли да направиш нещо?”

След като получил съобщенията, Емил Димитров се обадил на Цветанов и му казал, че от няколко дена той не е говорил с никакъв горски. Думите му били съвсем директни: “Не ме обвинявай в неща, в които не съм участвал”.

След това Цветанов натисна шефовете на ДАГ и Найденов и тези актове не бяха издадени. Става въпрос за пари, за лобиране, смята бившият депутат.

“Не случайно съм изкарал семейството си от страната, защото имам предчувствие, че нещо лошо може да се случи с тях. Не съм част от никаква мафия, ако имаше нещо, Цветанов щеше да го извади отдавна. Една година цял отдел в ДАНС работи да намери далавери на Емил Димитров”, каза още бившият гербаджия.

“Цветанов беше накарал Найденов да заведе шестимата директори на горски предприятия в неговия кабинет да не поддържат връзка и да не слушат Емил Димитров”, уточни той.

“През октомври имах тежък разговор с Бойко Борисов и му казах - ако искаш да си върнеш старата любов на хората и рейтинга, отстрани Дянков и Цветанов”, призна Димитров. Не знам дали Цветанов не държи с нещо Борисов, но той не го отстрани. Казах му, че структури на МВР притискат бизнеса за пари и проценти от фирмите. На мен ми казаха директно хора от бизнеса, но те се страхуват и няма да го повторят”, завърши Димитров.

Той бе категоричен, че семейството му ще остане в чужбина поне до изборите.

blitz.bg

Прогнозата на Георги Първанов е, че ГЕРБ няма да вземе повече гласове от БСП

След погнусяващите скандали с подслушвания и компромати коалиция категорично не е възможна

Чак такъв погнусяващ скандал в България не е имало, каза пред Мартин Карбовски по Нова телевизия президентът Георги Първанов. Затънали сме в блатото на взаимните обвинения и компроматите, вижда се, че няма правила за хората във властта, а и на тези, които са в опозиция, смята той.Целта не е да покажеш своя програма за развитие, а да имаш повече информация, за да удариш противника. Понякога и в лявото пространство спорим, но за идеи, а и не се сещам някой да е сложил микрофон в джоба и да изтича след това при медиите, посочи бившшият лидер на БСП.

Имал съм усещането, че съм подслушван, но не мога да бъда сигурен и не искам да си мисля, че е ставало. Надявам се главния прокурор да извади на светло дали са били подслушвани политици и опозиция, бизнес и известни личности, каза още Първанов.

В последното СРС личи пълно пренебрежение на закона и правилата, заложени в него. Все повече хора припознават левицата като алтернатива на ГЕРБ, не че сме си заработили това, каза още президентът.

Бил съм 10 години президент но при мен не е дошъл някой, който да донесе СРС. Ако е вярно твърдението на Борисов, че съществува частно МВР, то тогава къде е държавата, как е допуснато да се внесат такива устройства и те да се използват у нас, уточни президентът.

“Ако до тези скандали, всичко можеше да се приеме с едно на ум, то вече никой не може да напарви проучване, което да е реално и гарантирано откъм истинност проучване. Моята прогноза - ГЕРБ няма да успее да вземе повече от БСП, за да получим първи мандат за ново правителство”.

Очаквам резултат, който ще постави сериозни проблеми пред формиране на кабинет и риск да няма трайно, стабилно управление и необходимост от коалиция. Но зад нея трябва да стои стабилно мнозинство, за да може да се вземат някои непопулярни решения, продължи Първанов.

Категорично изключвам коалиция между ГЕРБ и БСП след изборите, независимо от резултатите, твърди бившия соцлидер. Като причина той посочи случилото се напоследък и огромните негативи, с които вече са натоварени бившите управляващи.

Няма реална гражданска квота в партийните листи, не влязоха най-добрите специалисти в отделните области. Отново в листите влязоха най-близките на лидерите от паритйните централи хора. Това ерозира доверието в полиитката като цяло.

“Две години преди Борисов да подаде оставка, нарекох управлението му “слабо”, особено във финансовата сфера. Симеон Дянков спъна финансова активност, която да помогне на българския бизнес. В този смисъл управлението им е вредно за България”.

За да си решим проблемите в енергетиката, трябва да извършим рестарт на АЕЦ “Белене”, смята президентът. Само така, след като излезем от кризата и икономиката заработи, ще имаме достатъчно евтин ток, за да подкрепим родното производство.

blitz.bg

Не е сигурно.В момента войната е жестока. За Америка колкото и президенти да се сменят , няма значение.Кликата си води неината политика.Да но в България не е така, и трябва хората да мислят.Току що прочетох, че  Станишев е поканил австрйиска фирма да прави паралелно преброяване.Защо ли не ме учудва , сигурно отново ХОНЕГЕР . Много мръсно играе този Станишев.

Редактирано от mkalushev (преглед на промените)

В някой твой розово-червен сън... :D

В някой твой розово-червен сън... :D

Ти може да гласуваш за пИдала, но аз около себе си НЕ познавам, човек, който ще пусне за Буда- нито познати, нито роднини, нито някой от фирмата! Нито един! На 12 май ще има тотален разгром на Герб, дето никой не го е сънувал!

Довършват Цецо - Ухото с нов, кинжален удар: Подготвя се ново дело срещу Цветанов за подкуп в големи размери!

Високопоставени брилянтни източници на АФЕРА довериха, че срещу Цветан Цветанов е в процес на образуване ново дело за подкуп в особено големи размери. Прокуратурата още мълчи за предстоящото ново обвинение, което със сигурност Цветанов ще получи. Според източниците ни тече усилена проверка и наказателното производство е пред стартиране. Случаят е особено тежък и касае подкуп в особено големи размери.

Междувременно, АФЕРА разкри, че със сигурност през бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров от определени лица са искани 20 000 000 евро, но са им били отказани. Източниците на АФЕРА още са истински изненадани, предвид знаковостта на изнудваните лица, как Флоров и Цветанов даже още са живи.

Работата по новото дело срещу Цветанов за подкуп още се държи в тайна от прокуратурата.

Както се казва – на час по лъжичка.

Afera.bg

Редактирано от SS-23 (преглед на промените)

Нищо няма да му направят поне следващите малко над 4 години. Ще го вкарат като депутат и, освен ако не се премахне имунитета на негодниците, което те трябва да гласуват сами и то вероятно във велико народно събрание...Така че, не случайно някои идеи на протестиращите, бяха успешно убити в зародиш.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Ти може да гласуваш за пИдала, но аз около себе си НЕ познавам, човек, който ще пусне за Буда- нито познати, нито роднини, нито някой от фирмата! Нито един! На 12 май ще има тотален разгром на Герб, дето никой не го е сънувал!

Ами аз поради една или друга причина няма да гласувам, но повярвай ми, познавам доста хора, които биха пуснали гласа си за ГЕРБ...  Познавам и такива, които са за БСП, но или са от старата номенклатура или са от държавните служители, или са от селата..  Но факт е, че правителство няма да имаме скоро...

Довършват Цецо - Ухото с нов, кинжален удар: Подготвя се ново дело срещу Цветанов за подкуп в големи размери!

Високопоставени брилянтни източници на АФЕРА довериха, че срещу Цветан Цветанов е в процес на образуване ново дело за подкуп в особено големи размери. Прокуратурата още мълчи за предстоящото ново обвинение, което със сигурност Цветанов ще получи. Според източниците ни тече усилена проверка и наказателното производство е пред стартиране. Случаят е особено тежък и касае подкуп в особено големи размери.

Междувременно, АФЕРА разкри, че със сигурност през бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров от определени лица са искани 20 000 000 евро, но са им били отказани. Източниците на АФЕРА още са истински изненадани, предвид знаковостта на изнудваните лица, как Флоров и Цветанов даже още са живи.

Работата по новото дело срещу Цветанов за подкуп още се държи в тайна от прокуратурата.

Както се казва – на час по лъжичка.

Afera.bg

Между другото, понеже виждам, че си се регистрирал скоро и пишеш само в политическите теми, имам въпрос: ТИ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ИНТЕРНЕТ-БОРЦИ НА КУТЕВ ЛИ СИ? :D

Ами аз поради една или друга причина няма да гласувам, но повярвай ми, познавам доста хора, които биха пуснали гласа си за ГЕРБ...  Познавам и такива, които са за БСП, но или са от старата номенклатура или са от държавните служители, или са от селата..  Но факт е, че правителство няма да имаме скоро...

Между другото, понеже виждам, че си се регистрирал скоро и пишеш само в политическите теми, имам въпрос: ТИ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ИНТЕРНЕТ-БОРЦИ НА КУТЕВ ЛИ СИ? :D

Не ти вярвам. Ти не просто ги познаваш, ами си в поза партер...Вероятно към всяка власт. Ако утре спечелят от някоя червена партия изборите и то с категорично мнозинство, въпросите ти ще бъдат точно противоположно оцветени...

Варианта на въпроса ти за в другия случай, предварително подготвен и старателно скатан, нейде в единствената мозъчна гънка:

Между другото, понеже виждам, че си се регистрирал скоро и пишеш само в политическите теми, имам въпрос: ТИ ОТ СИНИТЕ ИНТЕРНЕТ-БОРЦИ НА КОСТОВ ЛИ СИ? :D

:P

Не ти вярвам. Ти не просто ги познаваш, ами си в поза партер...Вероятно към всяка власт. Ако утре спечелят от някоя червена партия изборите и то с категорично мнозинство, въпросите ти ще бъдат точно противоположно оцветени...

Варианта на въпроса ти за в другия случай, предварително подготвен и старателно скатан, нейде в единствената мозъчна гънка:

:P

?????

Аз в поза партер??? Към всяка власт??? Какъв ме изкара ти , бе??? :D

Погледнете се на какво приличате! Чии идеали защитавате като казвате аз съм за тази или онази партия? Това, че партията Ви е уредила работа или нещо друго означава, че са Ви купили и сега сте им длъжни! Разделиха хората с простотията си!!!!!!!!!!!!!!

?????

Аз в поза партер??? Към всяка власт??? Какъв ме изкара ти , бе??? :D

Ти сам се излагаш, не е нужно някой да ти помага.

Погледнете се на какво приличате! Чии идеали защитавате като казвате аз съм за тази или онази партия? Това, че партията Ви е уредила работа или нещо друго означава, че са Ви купили и сега сте им длъжни! Разделиха хората с простотията си!!!!!!!!!!!!!!

Ако мен визираш, на мен НИКОЯ партия не ми е уредила никаква работа. Постигнал съм си всичко сам - къде с поне малко знание (предполагам), къде с късмет. Ама не съм седнал да плача като вдовица за к*р. И от познатите ми няма нито един, който да работи за дадена партия. Просто такива са ми наблюденията - интелектуалците се увличат по Кунева и Костов, техническият персонал по ГЕРБ, вечно мрънкащите по БСП. Такива са ми наблюденията в нашата фирма, такива са ми наблюденията над моите познати. Не казвам, че движа в среди на интелектуалци де, просто на работата някои колеги се определят като такива....

Ти сам се излагаш, не е нужно някой да ти помага.

И с какво се излагам според теб? Искам конкретно да посочиш. Иначе си просто един комплексиран лаладжия...

Ако мен визираш, на мен НИКОЯ партия не ми е уредила никаква работа. Постигнал съм си всичко сам - къде с поне малко знание (предполагам), къде с късмет. Ама не съм седнал да плача като вдовица за к*р. И от познатите ми няма нито един, който да работи за дадена партия. Просто такива са ми наблюденията - интелектуалците се увличат по Кунева и Костов, техническият персонал по ГЕРБ, вечно мрънкащите по БСП. Такива са ми наблюденията в нашата фирма, такива са ми наблюденията над моите познати. Не казвам, че движа в среди на интелектуалци де, просто на работата някои колеги се определят като такива....

И с какво се излагам според теб? Искам конкретно да посочиш. Иначе си просто един комплексиран лаладжия...

Не визирах Вас конкретно, прочетох няколко мнения от темата и написах това което видях. Вашият коментар не беше сред тези които прочетох.

Не визирах Вас конкретно, прочетох няколко мнения от темата и написах това което видях. Вашият коментар не беше сред тези които прочетох.

Извинявам се... Но някои хора тук, ако не е тяхното, обвиняват всички други за купени..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.