Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избори 2013: изгледи за старите и новите играчи

Featured Replies

• Автор

Да, човек съм и като такъв имам мнение. И не съм се засилвал да печеля от каквито и да било помияри, включително анонимни форумни такива.

• Отговори 983
  • Прегледи 44,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това наистина е агитация за негласуването, която най-устройва Борисов и Станишев. Хората знаят да смятат и разбират, че при 50% избирателна активност бойковите или станишевите 20% гласоподаватели ще осигурят съответно по 96 места в парламента за провинциалните тарикати.

А Кунева не е тарикатка и няма да ни "оправи"(в циничен смисъл), така ли? Както и НДСВ не ни "оправи", а може би го направи? Моята агитация е срещу всяка предизборна агитация. Искам да гласувам, но не виждам хора достойни, които действително да заслужат гласа ми за нещо повече от снизхождение или наказателен вот. И продължавам да се питам - Преди същото го говореха като теб поддръжниците на Бойко, само че имената бяха Симеон и Станишев. Може да си ги сменяме и нагласяме както искаме, но смисълът убягва - каква ще бъде разликата, като избереш което и да е друго произволно име на покварена личност, особено като няма ефективна обратна връзка и няма възможност за отстраняване на избраници, които не работят в полза на народа, а обратното? Лично аз искам конституционни промени, които да подсигурят ефективен контрол над тези, които са избрани, за да не се отклоняват от задачата си - да представят народните интереси, а не своите алчни щения.

Гневното изказване на Иво Сиромахов предизвика фурор в мрежата.
Самият той заяви, че в страната ни има две Българии – едната на бедните, обитавана от 95% от българите и България на депутатите, в която живеят едва 5 % от хората у нас.
В публичното пространство отдавна се говори, че Слави подкрепя партията на Миглена Кунева и постоянно я лансира.
Май това  е поредната ПР акция. И на тези избори битката ще е с чалъми под кръста!
Караниците на политиците ( първо си разменяха „умни“ мисли, представители на БСП и ГЕРБ, после се счепкаха Атака и Синята коалиция) водят единствено до повишаване или намаляване на рейтинга им, но никога няма да нахранят хората. Всичко е за отвличане на вниманието. Баламосват ни. Хвърлят се в някакви техни измислени битки, докато минат изборите, а после всичко тръгва по старому. Който се е докопал до кокъла, продължава да го глозга!

Всичко е за отвличане на вниманието. Баламосват ни. Хвърлят се в някакви техни измислени битки, докато минат изборите, а после всичко тръгва по старому. Който се е докопал до кокъла, продължава да го глозга!

Ами ще баламостват, като има глупаци, които да им вярват. Докато ние се чудим за кой от тях да гласуваме, ще мизерстваме и ще живеем в държава не от третия, а от четвъртия свят.

• Автор

Ето чисто нова възможност за избор - „Демократична гражданска инициатива” на Стефан Пеев. Протестиращите от Орлов мост получиха право да издигнат своите кандидати за народни представители чрез листите на тази отдавна съществуваща партия.

Ето чисто нова възможност за избор - „Демократична гражданска инициатива” на Стефан Пеев. Протестиращите от Орлов мост получиха право да издигнат своите кандидати за народни представители чрез листите на тази отдавна съществуваща партия.

Аха, тоест няколко човека, които искат да се оправят за сметка на останалите използват за целта съществуваща политическа партия, като се пробутват като представители на протестиращите. Не се залъгвайте - старите партийни кучета, нови лица - марионетки. Протестиращите трябва да имат възможност сами да изразят себе си, а не политическа партия да подема тези, които са угодни на интересите й и да ги използва.
  • Автор

... не политическа партия да подема тези, които са угодни на интересите й и да ги използва.

Бира ли е развинтила фантазията ти или що? Използваш "политическа партия" и "интереси" като мръсни думи. Все пак, трябва да държим сметка, че това е партия не от системата, т.е. неопетнена. Иначе все ще сме в състояние на някакъв нихилистически делириум.

Бира ли е развинтила фантазията ти или що? Използваш "политическа партия" и "интереси" като мръсни думи. Все пак, трябва да държим сметка, че това е партия не от системата, т.е. неопетнена. Иначе все ще сме в състояние на някакъв нихилистически делириум.

Политическа партия е мръсна дума - това е структура, която пледира че защитава народните интереси, но обикновено лидерите й и по-високите нива единствената им цел в живота е да удовлетворяват своите алчни интереси. А на по-ниските нива имаме партийни членове - овце, които следват партийното тяло със заблудената надеждата, че ще защити интересите им или просто за да се облажат покрай по-големите. Всяко сдружение или партия, която има нещо общо с минали лидери или предшестващи структури е съмнително до степен удовлетворяване интересите на трети страни зад паравана на "новата" структура. Да, интереси е мръсна дума, партия също. Когато интересите не са на народа, а партията пледира, че ги защитава, но в действителност още повече съсипва положението за народа.

Имам много големи, да не кажа- огромни резерви, към т.н. "партия на протестите"! Понеже съм голяма "консерва" никога до сега не съм гласувал за партии, появили се изведнъж "от нищото", на гребена на поредната "вълна"! Трябва да видя хората, да ги опозная, чрез публичните им изяви, какви идеи имат, каква им е платформа, по какъв начин смятат да я реализират....и т.н...Не става така- появяваш изведнъж..и хоп- искаш 160 депутата. Другото, което на мен не ми харесва, е възрастта! Не мога да гласувам за хора, който искат да ми решават съдбата, а възрастта им е доооста по-малка от моята! Той "изял в пъти по-малко хляб от мен", аз ще му дам да ми казва, какво да правя!

Имам много големи, да не кажа- огромни резерви, към т.н. "партия на протестите"! Понеже съм голяма "консерва" никога до сега не съм гласувал за партии, появили се изведнъж "от нищото", на гребена на поредната "вълна"! Трябва да видя хората, да ги опозная, чрез публичните им изяви, какви идеи имат, каква им е платформа, по какъв начин смятат да я реализират....и т.н...Не става така- появяваш изведнъж..и хоп- искаш 160 депутата. Другото, което на мен не ми харесва, е възрастта! Не мога да гласувам за хора, който искат да ми решават съдбата, а възрастта им е доооста по-малка от моята! Той "изял в пъти по-малко хляб от мен", аз ще му дам да ми казва, какво да правя!

Възрастта не е определящ критерий - има прости хора на 40, а има и интелигентни и будни на 25. Всъщност именно "старите" партийни лидери в последните 20години докараха България до глад и мизерия. Какво повече като довод искаш по въпроса? Въпросът с негативизма ми към подобна партийка или образувание просто ми прилича като възползване от ситуацията с протестите на някакви партийки или някакви хора, които нямат въобще за цел да направят нещо, а просто го използват като PR.

..... а има и интелигентни и будни на 25....

Това не е абсолютно никакъв критерий, за управление на държава! Първо си редник, след това-ефрейтор....малко трябва да учиш за старшинка...а за да сложиш "звездичките" си се иска магистърска школа.... Няма как без нашивки или с една нашивка изведнъж да получиш "3 звезди" ...не е сериозно това и е крайно безотговорно!

честно казано, аз бях поддръжник на протестите до момента, в който те се изродиха в желание за политическа кариера! Искаше ми се, протестите да накарат сега действащите политически партии да се променят отвътре и да започнат да играят по правилата, но не съм искал нови партии....аман на всички избори все нови и нови партии да се появяват...и българина все да се хвърля за новото, вместо да се опита да промени старото, чрез постоянен натиск!

Редактирано от Вуте (преглед на промените)

Това не е абсолютно никакъв критерий, за управление на държава! Първо си редник, след това-ефрейтор....малко трябва да учиш за старшинка...а за да сложиш "звездичките" си се иска магистърска школа.... Няма как без нашивки или с една нашивка изведнъж да получиш "3 звезди" ...не е сериозно това и е крайно безотговорно!

Ако тези с многото нашивки те водят право към пропастта, към смъртта - по-добре да следваш ефрейтора, който ще те отведе на върха. Тези с нашивките до сега какво направиха? Приватизации за стотинки, продаване на имоти по морето за стотинки и препродаване, кражби и източване на средства, злоупотреби? Да, ако тия нашивки се даваха за умелост при крадене, то текущите имат много нашивки. Хора с такива нашивки ли искаш да ти определят бъдещето? Те определяха миналото и определиха настоящето - добре ли се чувстваш?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ако тези с многото нашивки те водят право към пропастта, към смъртта - по-добре да следваш ефрейтора, който ще те отведе на върха.  

Това са глупости! Ефрейтора има капацитета и подготовката само да "стреля", но няма подготовка за тактика и стратегия! Не ми се продължава този безсмислен "спор"! Гласувай си за когото искаш.....аз на "непознат кон" не залагам....не съм хазартен тип!

Това са глупости! Ефрейтора има капацитета и подготовката само да "стреля", но няма подготовка за тактика и стратегия! Не ми се продължава този безсмислен "спор"! Гласувай си за когото искаш.....аз на "непознат кон" не залагам....не съм хазартен тип!

Аз те питам - Тия дето имаха подготовка за тактика и стратегия КАКВО направиха с България? Защо мълчиш, ами не ми отговориш! Не си хазартен тип - ами като гласуваш за Бойко, Станишев, Доган или Симеончо - мислиш, че с тях ще ти е по-добре? Не си видял какво са направили ли? Да ти кажа - понякога работникът е по-компетентен от висшестоящият си. И няма някакви дърти алчни старчета, номенклатура от комунистическото време и малко след това да променят бъдещето ти, те ще запазят статуквото за себе си и ще си крадат умело, ще лъжат умело. Ако все още са ти останали надежди - те са за младите, колкото и малки да изглеждат при текущото ниво на морална деградация и упадък.

• Автор

Политическа партия е мръсна дума ... алчни интереси.

... Да, интереси е мръсна дума, партия също....

Ама че риторика. Твърдения, които са абсолютизирани до безсмислие, и които сякаш проповядват ниска избирателна активност. Тя, на свой ред, ще докара повече депутатски места за БСП и ГЕРБ.

Кой може да движи въобще политиките в парламентарната република? Политическите субекти, разбира се, не журналя, актьори, НПО, синдикати, кооперации и пр. Всекиму е позволено да се сдружава, регистрира партия и тръгва на избори. Ако обаче не стори това, той не би имал основание да призовава към бойкот на изборите.

Колкото до интересите, само един ленив електорат с ниска демократическа култура има склонността да слага по презумпция знак за равенство между партийната платформа и частните интереси. Гражданите, които са човеци с глави, първо избират веднъж на четири години, и през следващите четири години гонят за изпълнението на предизборните обещания. Просто демокрацията работи така.

Журналистите да се чувствуват призвани да отговорят на последният пост на колегата:

.... Политическите субекти, разбира се, не журналя, ...

• Автор

Кои ли са журналистите, визирани в горната изцепка? Предполагам, преждеговорившият не е имал предвид журналистите от ББС, които разобличиха истината около българските сиропиталища.

Ама че риторика....

Гоним, протестираме след изборите - и какво? Или "избраниците" се смеят над народното недоволство и протести от високо или подават оставка, като в края на краищата отново нищо действително за народа не се върши. Не просто не желаят, ами са и неспособни и некомпетентни за друго, освен крадене и спекула. А що иде реч до НПО - НПО в България са гротеска с единствена цел смучене на средства, но не с цел решаване на проблема, а такива действия, които да бъдат равни на бездействие или злодействие, та да имат подсигурен източник за смучене на средства и в бъдеще, което няма да стане, ако проблемът бъде решен. Та и НПО-тата далеч нямат интерес да правят нещо съществено. Решаването на проблемите ще означава обезсмислянето на съществуването на НПО. Синдикатите са следващата гротеска на мазни чичковци, които се правят че защитават интересите на работниците, а масово защитават своите интереси лични и в общи линии често го играят подлога на управляващите. Да, на всеки му е позволено да се сдружава и да създава партии, но условията за регистриране нарочно са направени по такъв начин, например прагове на финанси и т.н, че е много трудно едно чисто гражданско сдружение да излезе на политическата сцена без подкрепа от някоя съществуваща партия. А има ли я подкрепата от съществуваща партия означава, че тя ще си поиска всичко обратно многократно и сдружението ще бъде също толкова опорочено и марионетно, партийката ще му дърпа конците и това е в обши линии. В общи линии - корупция душевна, корупция реална..на всички нива, в почти всички структури. Каквото и да правим трябва да започне с промяна на правила и изкореняване на съществуващата номенклатура. Демокрация тук би работила евентуално само при ефективна обратна връзка след изборите, та онези избраните да не се чувстват "богоизбрани" и да правят каквото си искат, ами да са длъжни да дават отчет и да бъдат отзовавани, ако поведението им не е удовлетворително. Ти ако наемаш работници веднъж за 4години, а през останалото време нямаш възможност да ги уволниш, ако не си вършат работата - мислиш ли, че много биха я вършили съвестно? А що иде реч до действителността - понеже ние българите сме мазохистични овце, повечето пак ще си гласуват за ГЕРБ и БСП, то още от сега социологическите проучвания казват, че 3-4 партии ще бъдат доминиращите. Отчайващо наивно - да гласуват за тези, които са злодействали срещу тях!

Кои ли са журналистите, визирани в горната изцепка? Предполагам, преждеговорившият не е имал предвид журналистите от ББС, които разобличиха истината около българските сиропиталища.

Българските сиропиталища са много болезнен въпрос и честно казано колкото и покъртително да изглеждат нещата на места без подобните институции положението нямаше да е много по-добре - същите тези деца оставени да умрат на улицата. Проблемът с изоставянето на деца, предимно от ромски произход няма да се реши просто така, а изчезването на тези институции не е толкова просто и лесно, особено при условие че нямаме финансовите възможности на водещите държави в Европа.

А що иде реч до действителността - понеже ние българите сме мазохистични овце, повечето пак ще си гласуват за ГЕРБ и БСП, то още от сега социологическите проучвания казват, че 3-4 партии ще бъдат доминиращите. Отчайващо наивно - да гласуват за тези, които са злодействали срещу тях!

Аз мисля, че ти обясних защо ще стане така.... прекалено непознати са! 2 месеца са драматично малко време! Виж, че даже куневската партия, която не може да се каже, че е нова (вече почти година съществува), се върти около 4-те процента...а ти ми говориш за някакво сдружение от 30-годишни младежи, което няма и 2 месеца! 

• Автор

Нова прогноза от Алфа Рисърч:

ГЕРБ - 21.9%

БСП - 17.4%

Атака - 5.5%

ДПС - 4.8%

БГ - 3.9%

Нерешили за кого биха гласували - 28%

novinite.com

Нова прогноза от Алфа Рисърч:

ГЕРБ - 21.9%

БСП - 17.4%

Атака - 5.5%

ДПС - 4.8%

БГ - 3.9%

Нерешили за кого биха гласували - 28%

novinite.com

Снощи го четох....това вече изглежда много по-реално и се доближава, до това, което аз лично прогнозирам- Атака ще е 3-а сила, а куневица в крайна сметка ще влезе...."с клизма". Други партии няма да има!

Ама колеги несериозни сте! Може ли да попитам да не сте на по 15-16 - или по - малко години? Защо вярвате на тези проучвания, отдавна Ви обясних тук как стои въпроса с проучванията, стига да имам достатъчно пари ще Ви направя проучване как новата партия на "Калдейта ООД" има 35% подкрепа от публичното общество - без дори 90% от българите да са чували за този сайт, камо ли за такава партия ;). Престанете като цяло да вярвате сляпо на медиите - погледнете CNN новина как се отразява или пък AL Jazeera - после погледнете бтв, нтв, бнт, тв7 и т.н. Разлика от земята до небето при положение, че дори 2те по - горни, които са световно мерило са обвинявани от много сериозни фондации и държавни институции за НЕпристрастно отразяване на новините и събитията... Ще гласувам! - Това трябва да Ви е на всички в главата, ако щете гласувайте и за Светльо от Хиподил! Обясних Ви, за да си остане малцинството - "малцинство" и на изборите - трябва максимална избирателна активност... Ако искате да си хленчите после още 4 години, че Ви управляват "еди кои си" и на въпроса "Ти за кой гласува" - да отговаряте "Не съм гласувал, какво ще гласувам всички са еднакви" - Въобще не ми се оплаквайте! Аз не казвам, че ще взема правилният избор, но едно е ясно - ще гласувам!

• Автор

Аз не се доверявам особено на тези прогнози, още повече, че виждаме осезателни противоречия помежду им. Все пак, резултатът на по-старите партии сякаш ще бъде "някъде там". По отношение на България на гражданите обаче аз се съмнявам в достоверността на 4-те процента, след като Кунева получи 14% на крайно мътните президентски избори.

Вуте и  аз ще гласувам, ама се чудя кое ще е най малкото зло, щото 71 партии и осем коалиции от 27 партии са подали заявления в ЦИК за участие в предстоящите през  избори.

Голямо наддаване и надцакване ще падне за гласовете ни  :mad:

Сигурен съм, че който и да изберем пак ще лапа мръвката, а нам ще оставят пак да гризем кокала!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.