Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Категорично не съм съгласен! Тази тиква (да ме прощавате) ни показа какво може. Освен това, трябва да четем Конституцията, според която сме парламентарна република. С думи прости, правителството се излъчва и подкрепя от парламентарното мнозинство. Затова е съвсем нормално един премиер да се съобразява и да отговаря пред него. А не както беше при ГЕРБ и при всички други - законодателната власт да е придатък на изпълнителната, а тя на тази в съответната партия или политическа сила. Една от причините за това се крие в самата Конституция, която не урежда както трябва разделението на властите. Това както и да е.  Но големият проблем, според мен, е че всичките ни политици са просто пионки на няколко полу-мафиотски бизнес групировки.

То - ясно т.е . трябва ни нова конституция.

Как да стане обаче това, като нито една партия не го желае и не само партиите, но и някои бизнес групи, цели прослойки. Само с поротестите на хората няма да стане. На последните избори вместо да се появи мощна алтернатива, то се появиха партиики и парртиичета, които не само пръснаха гласовете, но и бяха оглавени от още по странни личности и изповядайки лични и лобистки интереси. Пак питам - какво се очакава от предсрочни избори? Дори и да има такива, то със сигурност влизат в парламента БСП, ДПС и ГЕРБ, като никой няма да има абсолютно мнозинство.

Промяната къде я виждате???????

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

По канал 3 го гледах...Хората се разотидоха вече, седят само гардовете на Сидеров и той изпълзя де и почна да се прави на мъж пред репортерите :)

Щеше да обръща ПТС на Канал 3. Не е истина! Тия нямат никакъв акъл.

Жалко за "АТАКА" !

Жалко за хората, които са били толкова наивни, че да гласуват за "АТАКА" отново и да ги вкарат в Парламента.

Щеше да обръща ПТС на Канал 3. Не е истина! Тия нямат никакъв акъл.

Той има, може да е всякакъв, но не е глупав. Акъл нямат, тия лапетии, дето вървят като кудуци след него....Дано се осъзнаят, защото без келешите поддръжници, ще е господин Никой :)

Промяната къде я виждате???????

Нали, писах по-горе. Ако разсъждаваме по този логичен и последователен начин, няма да има никаква промяна. Никога. Просто защото този тип разсъждение, макар и да са принципно правилни и разумни, в момента обслужват статуквото.

Нали, писах по-горе. Ако разсъждаваме по този логичен и последователен начин, няма да има никаква промяна. Никога. Просто защото този тип разсъждение, макар и да са принципно правилни и разумни, в момента обслужват статуквото.

Я кажи? Ти как виждаш нещата. Нарисувай примерна картинка. Обясни как от картинка мираж ще стане реалност.

Той има, може да е всякакъв, но не е глупав.

Гледах му интервюто при Кеворк, който го предупреди, че безпринципната му позиция е пагубна, както за него, така и за "АТАКА". Не знам дали е глупав, но не е наред. Зацикля, изпада в истерия и започва да повтаря една и съща фраза.  

Я кажи? Ти как виждаш нещата. Нарисувай примерна картинка. Обясни как от картинка мираж ще стане реалност.

Късно стана, но накратко - сега сме в бирфукационен момент  и ако някой ти каже, че може да даде точна прогноза или нещо подобно, то той или няма никаква идея за това как се развиват социалните процеси или те лъже. Но има нещо, което е важно - ако не бяха събитията през последните три дни, сега шеф на ДАНС, щеше да е Пеевски или с други думи, олигархичният кръг около него, който четири години крепеше правителството на Бойко. Това че хората излязоха, че се самоорганизираха по социалните мрежи и реагираха, според мен, е много положително. Какво ще стане оттук-насетне зависи от това как ще реагират управляващите през следващите няколко дни. Мнозинството от хората, които излязоха на улицата не са идиоти и не желаят тотална дестабилизация на страната. Но и не искат да се гаврят с тях като назначават мутра на такъв пост.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Автор

Знаете ли какво ще стане, дори ако протестите постигнат целта си?

Ще стане като миналия път - нищо няма да се промени. :(

Дано греша!

п.п. Не съм привърженик на нито една партия.

На миналите избори гласувах с празна бюлетина.

Не знам каква е точната цел на протестите. Ти знаеш ли? Ако имаш предвид нови избори сега, то при този Избирателен закон това е безмислено. Протестиращите трябва да проявят гъвкавост и да съобразяват исканията си с поведението на политиците. Аз също не съм голям оптимист, но това (за сетен път го казвам) беше по-добрия вариант. Другият означаваше държавата официално да бъде предадена в ръцете на въпросния мафиотско-олигархичен кръг. След това можехме да си сменим герба с логото на КТБ, да речем.

Късно стана, но накратко - сега сме в бирфукационен момент  и ако някой ти каже, че може да даде точна прогноза или нещо подобно, то той или няма никаква идея

Аз имам идея. Национализираме активите на Уилям Гейтс, изплащаме си със някаква малка част от тях външният дълг, с друга част си купуваме 6Х1000ГВ блокове и правим  АЕЦ"Белене" във fullsize вариант. Пак ще останат пари и за увеличаване на МРЗ на 1000 евро, за следващите 5 години поне. А като е такъв размера и голяма част от тези пари се развъртят в икономиката на страната...Еееех!

Откога са знаели за Пеевски?

Ако се върнем малко назад и си припомним какво се случи от 28 май насам, ще установим, че историята с Пеевски можеше да бъде предсказана. Защото ако не му беше обещала поста в ДАНС, БСП изобщо нямаше да си има кабинет.

Коментар на Татяна Ваксберг:

Преди да излезе от политиката, Станишев има да отговаря на един въпрос: кой стои зад решенията му? Полуизразената опозиция в БСП не може да го остави да си тръгне, без да е дал този отговор. А не може и тя самата да се прави, че е само наблюдател, но не и участник в целия процес.

Причините да се задава този въпрос са поне две и се коренят в единствените два сигурни факта в цялата история: как е станало технически възможно Пеевски да оглави ДАНС и как това е било политически обяснено на социалистите.

Новата физиономия на ДАНС

Първо, промените в закона за ДАНС са предложени преди да бъде гласуван кабинетът на Орешарски, а не след това. Тези промени са внесени от четирима души, сред които Сергей Станишев и Лютви Местан. Една от поправките предвижда нови изисквания за кандидатите за директор на ДАНС. Без тази поправка Пеевски никога не би могъл да оглави службата, защото не е имал изисквания от закона стаж - нито по продължителност, нито по професионален профил.

Въпросът, който следва от този факт, е следният: как тези поправки са били обяснени на депутатите от БСП? Как партийният лидер Станишев е аргументирал предложението си за онази поправка, засягаща изискванията за шефа на ДАНС?

Поправките са просто необясними за времето, в което са внесени. Станишев и Местан ги предгалат на 28 май, когато страната все още няма правителство, а силите в парламента са патово разпределени. Нито в програмите, нито в гласните намерения на ДПС и БСП става дума за това, че ще променят физиономията на ДАНС. Камо ли че ще го правят приоритетно. А най-крещящо е съобщението, че промените са писани за конкретен човек.

Според новия член 8, бъдещият директор вече трябва да има само 8 години стаж, а не 10; не е нужно и стажът да е преминал в службите за сигурност, предлага се да е достатъчен и само юридически стаж (какъвто Пеевски формално има).

И още нещо: според поправките, внесени от двамата партийни лидери, бъдещият директор на ДАНС няма да може да бъде свален от поста, ако извърши „тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните си задължения“. Той няма да може да бъде уволнен и ако извърши „действия, които накърняват престижа на агенцията“.

Голямата "изненада"

17 дни по-късно депутатите от БСП казаха, че са ги извикали без обяснения на ранно сутрешно заседание, на което Станишев ги изненадал с предложението си Пеевски да оглави ДАНС. Нека си представим, че казват истината. Нека им повярваме, че са били изненадани. Но как тогава ще обяснят, че по-рано са гласували въпросните персонални промени в закона? Какво ги е мотивирало да свалят и двете основни изисквания за стаж? И за кого са си мислили, когато са решили да позволят на бъдещия директор на ДАНС да „накърнява престижа на агенцията“ и да „извършва тежко нарушение“?

Има и втора причина да питаме Станишев кой реално управлява него, а оттам и страната. Тази причина произлиза от начина, по който Станишев е аргументирал пред депутатите си избора на Пеевски. Казал им е, че някакви мутри, организирани от Цветанов и Борисов, се събрали във Враца и готвели заговор срещу социалистите. Тоест, съществува заплаха, на която трябва да се отговори подобаващо.

Интересното тук е откъде Станишев би могъл да има такава информация. Ако е от службите, не е ясно защо те следят други парламентаристи в лицето на Борисов и Цветанов (който по това време е още с имунитет). Не е ясно и какво пречи на службите да действат срещу въпросните „заговорници“, след като са успели да стигнат до плановете им и без помощта на капацитета Пеевски.

Освен това Станишев би следвало да е научил за „заговора“ не по-късно от 26 май - поне два дни преди да внесе поправките в закона за ДАНС, сътворени по мярка за Пеевски.

Развръзката

Това съвпада с дните, в които се очакваха предложенията за министри от страна на Орешарски. Тези предложения се очакваха с надежда от много хора - не само заради институционалното и културно изтощение, причинено от ГЕРБ, но също и заради внезапната увереност, с която ДПС и БСП бяха заговорили за един техен бъдещ кабинет.

На 14 юни сутринта Станишев е казал на своите депутати, че ако Пеевски не оглави ДАНС, правителството ще падне. Звучал е така, сякаш е казвал: заплашени сме от мутри, така че само мутра може да ги пребори и да ни спаси кабинета. Само че най-вероятно е имал предвид нещо по-вярно: нямаше изобщо да получим наше правителство, ако не бяхме обещали този пост на Пеевски. В този смисъл ако Пеевски не оглави ДАНС, ДПС ще събори кабинета.

- нещо интересно от Татяна Ваксберг. Източник: http://www.dw.de/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D1%81%D0%B0-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8/a-16886474

• Автор

Не знам каква е точната цел на протестите. Ти знаеш ли? Ако имаш предвид нови избори сега, то при този Избирателен закон това е безмислено. Протестиращите трябва да проявят гъвкавост и да съобразяват исканията си с поведението на политиците. Аз също не съм голям оптимист, но това (за сетен път го казвам) беше по-добрия вариант. Другият означаваше държавата официално да бъде предадена в ръцете на въпросния мафиотско-олигархичен кръг. След това можехме да си сменим герба с логото на КТБ, да речем.

Погледнато повърхностно, целта е именно тази, за която пишеш - сваляне на правителството и предсрочни избори.

Дълбоката цел е унищожаване на мафиотските структури в държавата, а само чрез сваляне на правителства и предсрочни избори не може да се постигне.

Емоцията трябва да отстъпи на разума и да се даде възможност на това или в най-лошия случай на едно следващо правителство и на този парламент да променят изборния и редица други закони, осигурявайки избори, в резултат на които в парламента ще влязат морални и неопетнени хора, а не партии и партийки.

И всичко това трябва да стане под зоркия поглед на Улицата.

Ще стане като миналия път - нищо няма да се промени. :(

Дано греша!

п.п. Не съм привърженик на нито една партия.

На миналите избори гласувах с празна бюлетина.

Ами зимата свалихне Бойко,сега има голяма вероятност да паднат и останалите 3 партий.Демек на следващи избори няма да има за кого да се гласува.

Свиква се велико народно събрание,нова конституция ,и се започва наново от нулата,лека-полека започват да се режат главите на мафията.Друг изход според мен няма.

Това беше предложено и от Петър Бочаров ,в едно интервю от предаването Докoff,където се казаха много истини,колкото и  да не им се харесва на някой хора.

Очевидно хората не искат да виждат никоя от сегашните партиики в парламента,и нямат вяра на нищо.

Нови избори няма да променят нищо.

П.П.За съжаление след дълго търсене из нета ,не намерих видео на въпросното интервю,само няколко много орязани статиики из новинарски сайтове.Много ми се щеше да го видите всички.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

П.П.За съжаление след дълго търсене из нета ,не намерих видео на въпросното интервю,само няколко много орязани статиики из новинарски сайтове.Много ми се щеше да го видите всички.

http://play.novatv.bg/program/dikoff

Мисля,че са от 08.06

http://play.novatv.bg/program/dikoff

Мисля,че са от 08.06

Благодаря.

Въпросното предаване е от 2013-06-01 (започва на 1h40m),обаче с тези реклами е супер тъпо да се гледа.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Емоцията трябва да отстъпи на разума и да се даде възможност на това или в най-лошия случай на едно следващо правителство и на този парламент да променят изборния и редица други закони, осигурявайки избори, в резултат на които в парламента ще влязат морални и неопетнени хора, а не партии и партийки.

И всичко това трябва да стане под зоркия поглед на Улицата.

Почнахме да говорим на един език, май.  :)

Сега четох, че Кадиев (един от тримата депутати от БСП, които не гласуваха за г-н Пеевски) свиквал митинг от 19:00 пред "Позитано" на всички социалисти, които искали Станишев да си даде оставката. Тъй че ако тук има такива, които четат или пишат - вървете и си сменяйте "лидера", който се издъни за n-ти път, изкара хората на улицата, предизвика политическа и институционална криза.

Да де, Татяна е права, разбира се. В другата тема писах за най-вероятната причина да предложат точно Пеевски. Въпросните изменение в законодателството на ЕС ще бъдат приети и ще влязат в сила до края на годината най-вероятно. Затова няма време за губене. Обаче не отчетоха колко е чувствително обществото в момента, както и силата на социалните мрежи. Мислеха, че като държат големите медии могат да манипулират хората. Не стана, поне засега.

....Обаче не отчетоха колко е чувствително обществото в момента, както и силата на социалните мрежи.....

Това е страшното, защото ще се опитат да контролират и социалните мрежи. Не че сега не го правят, но след време, ще наложат пълен контрол и над тях и тогава вече не ми се мисли....

Това е страшното, защото ще се опитат да контролират и социалните мрежи. Не че сега не го правят, но след време, ще наложат пълен контрол и над тях и тогава вече не ми се мисли....

Не могат още. Това се опитват да правят в глобален мащаб, но реакцията е много силна. Както писах някъде във форума - пуснеш ли веднъж духа от бутилката, става много трудно да го натикаш обратно. Ето: http://www.segabg.com/article.php?id=653226

Не могат още.

Това, че все още не могат, не ме успокоява, ама никак....Погледни под всяка новина в интернет, какви коментари има, виж и в този форум.....Преди по медиите налагаха мнението, че и едните и другите са маскари, защото ги е страх от младите и мислещите, които не могат да излъжат и купят, сега всяко второ мнение е такова в интернет пространството....Времето за което ще контролират всичко не е чак толкова далечно.Бавно и методично ще наложат пълен контрол.

.Бавно и методично ще наложат пълен контрол.

Е за това е борбата. Наистина много хора не схващат изобщо за какво става дума. Но винаги е било така. Важно е да има отговор и някаква критична маса от хора, които да са активни. В друга тема пуснах едно клипче. Пак ще го пусна:

;)

• Автор

...младите и мислещите, които не могат да излъжат и купят...

Истината е, че не могат да се купят хората, които пазят спомена за "онова" време и "онзи" свят.

Пенсионерите и голяма част от "децата" им.

Повечето от младите хора са със съвсем различно мислене, в основата на което стоят материалните блага и кариерата, постигната по възможно най-лесния начин.

Не ги съдя, защото вината е изцяло наша, на бащите и майките, които в желанието си да им осигурим по-добро бъдеще ги направихме консуматори.

Човекът, който надви мрака

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Истината е, че не могат да се купят хората, които пазят спомена за "онова" време и "онзи" свят.

Пенсионерите и голяма част от "децата" им.

Напротив, точно пенсионерите, ходят до урните под строй. Другите, които гласуват са циганите, за който им плати. И едните и другите не мислят, а изпълняват. Затова целта е, да се отвратят всички останали, тоест тези, които издържат 2 групи зомбита и кърлежите политици.....

• Автор

Напротив, точно пенсионерите, ходят до урните под строй. Другите, които гласуват са циганите, за който им плати. И едните и другите не мислят, а изпълняват. Затова целта е, да се отвратят всички останали, тоест тези, които издържат 2 групи зомбита и кърлежите политици.....

Пенсионерите, които познавам не ходят до урните под строй, а по убеждение.

При това едните са сини, другите - червени.

Може и да има пенсионери от друг вид, но аз не познавам такива.

За циганите си прав.

Но ако на един млад човек му обещаеш добре платена работа и/или му платиш, нима не би гласувал за "благодетеля" си?!

За щастие не всички са такива.

Мисля, че хората са отвратени от всички политици, но причината не е в това, че пенсионерите и циганите са гласували за тях, а в делата на самите политици.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Какво разбрахме покрай случая ''Пеевски''

Източник http://www.dw.de/какво-разбрахме-покрай-случая-пеевски/a-16880724

ВИЖТЕ сайтовете, вестниците и телевизиите на Делян Пеевски!

ПЪЛЕН СПИСЪК НА МЕДИЙНАТА МУ ИМПЕРИЯ!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.