Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

ами кажи на БСП, ДПС, АТАКА да гласуват в парламента а не глупости

нно да накараш комунист като Станищев да направи промени ... целия му род са били комунисти

Че те гласуват... глупости. А Станишев може да бъде принуден да направи промени. Я си спомни Николай Добрев.

Всички говорите за тази "смяна на системата", ама аз така и не видях проект или някаква структура на тази "нова система"? можеш ли ми я описа, поне като обща схема..и да ми дадеш практически пример за система (по света), близка до тази, която предлагаш!

Къде, викаш, съм предлагал система?

Говорим за система на функциониране и контрол. Не Бай Пешо шлосера да прави бюджета на България, а да може заедно с мнозинството около себе си да отзове този, дето не го е направил така, както трябва. За допускане на кадърни и честни хора в управлението, а не на купени слуги и калинки. И ако те бъдат купени, да могат да бъдат отзовани в кратък срок. За мажоритарни избори (днес Местан пак ми блееше в колата нещо за "пропорционална система с мажоритарни елементи", щото беше умрял от страх, че иначе ще си отиде там, откъдето е дошъл). И така нататък.

Само почни да четеш и вникваш в това, което ти пишат другите, че иначе става нещо като монолог - забиваш един въпрос и или четеш онова, което ти изнася, или изобщо игнорираш отговора...

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Само почни да четеш и вникваш в това, което ти пишат другите, че иначе става нещо като монолог - забиваш един въпрос и или четеш онова, което ти изнася, или изобщо игнорираш отговора...

Той не е виновен. Нали се е учил от народния трибун Волен.

Вижте това, ако сте го пропуснали. Разследване на БНТ за агитките на Сидеров. То си е ясно и без разследване, но друго си е да има потвърждение.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Той не е виновен. Нали се е учил от народния трибун Волен.

Вижте това, ако сте го пропуснали. Разследване на БНТ за агитките на Сидеров. То си е ясно и без разследване, но друго си е да има потвърждение.

А, това го гледах (или по-скоро слушах) одеве.

Да, точно като него - пише си, каквото си е наумил, и толкоз.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––  

Хм. Логично и последователно изказване. Свалете Сергей, който за нищо не става, изберете някой, който има повече акъл и гласувайте за него. Това е смисъла. В почти всяка политическа сила има по няколко по-свестни хора, но те обикновено нямат думата.

Логично изказване, я. само дето в твоите изказвания не мога да хвана жилката. 

Пет пари не давам за Станишев. Казах ти ако можеш да схванеш - ще гласувам наказателно срещу ГЕРБ. Инак и да има избори, то не е трудно да се предвиди резултата т.е. ГЕРБ, БСП и ДПС влизат в парламента но всеки от тях ще да е без абксолютно мнозинство. Нищо няма да се промени. Няма да има и нова конституция, щото за сега никой не иска нова - визирам всички легитимни властимащи.

Че те гласуват... глупости. А Станишев може да бъде принуден да направи промени. Я си спомни Николай Добрев.

Къде, викаш, съм предлагал система?

Говорим за система на функциониране и контрол. Не Бай Пешо шлосера да прави бюджета на България, а да може заедно с мнозинството около себе си да отзове този, дето не го е направил така, както трябва. За допускане на кадърни и честни хора в управлението, а не на купени слуги и калинки. И ако те бъдат купени, да могат да бъдат отзовани в кратък срок. За мажоритарни избори (днес Местан пак ми блееше в колата нещо за "пропорционална система с мажоритарни елементи", щото беше умрял от страх, че иначе ще си отиде там, откъдето е дошъл). И така нататък.

Пич, всичко това дето го искате, няма да работи! 

[*]Как "мнозинството" ще отзове този, дето не е направил бюджета както трябва? как ще направи професионална оценка? 

[*]честни хора??? нали точно това вече казах, че ПРОБЛЕМА НЕ Е В СИСТЕМАТА, А В ХОРАТА!  А, хората по рождение не са честни! честността се възпитава, и това малко-отмалко се правеше при "лошият" социализм! това вече го няма, и виждаме какъв е плачевният резултат по площадите! Затова на поколението, което е израстна и се е формира като личност при социализма, ни е най-трудно в момента- при дивият капитализъм! така, че и това ти искане е утопично!

[*]мажоритарни избори- голяма и безотговорна глупост, която ще доведе до 240 свободни електрона, влезли в парламента най-вече благодарение кеша, и пълен блокаж на парламента! А това ще бъде точно така! как си представяш практически да познаваш 20-30-40 кандидата за депутати от своя район? това е абсурд? казвал съм и друг път- мажоритарна система в парламентарна република е голяма грешка!

[*]намаляване броя на депутатите на 120! Огромна грешка! "тежестта" на всеки глас ще скочи 2 пъти, като в същото време тежестта на народното събрание като институция ще спадне! Осъзнвавайки "силата" на своя глас- депутата ще бъде още по-податлив към купуване! 

До момента всичко което предлагаш/те от край време, за мен е крайно неразумно! Единствено има малък смисъл, да се въведе, както казва и Местан, лек мажоритарен елемент при гласуването, за да имате одушник "мажоритарите"! 

Редактирано от SS-23 (преглед на промените)

Няма да има и нова конституция, щото за сега никой не иска нова - визирам всички легитимни властимащи.

Това е, защото общуваш само с тях. Какво ни казват класиците, които ги разбират тези неща и по-конкретно другарят Ленин. Според него има три обективни и един субективен признак на всяка революционна ситуация:

Обективните са: 1) управляващата класа не може да съхрани своята власт, а угнетените класи не приемат тази власт, 2) всички обичайни нужди на подтиснатите класи се изострят до нетърпимост, 3) активността на масите постоянно нараства.

Субективният признак се състои в това дали угнетените са способни на такова масово действие, което да свали правителството. 

Сега, дали ситуацията е такава ще видим следващите няколко дни. Но ако политиците ни продължават да се държат толкова неадекватно ще се случи точно това. Както писах по-горе, те или го правят съзнателно, което означава, че съзнателно дестабилизират страната или са се "бъгнали" окончателно.

В първия случай, извършват национално предателство, а във втория - трябва да се подложат на принудително лечение.

Пич, всичко това дето го искате, няма да работи! 

[*]Как "мнозинството" ще отзове този, дето не е направил бюджета както трябва? как ще направи професионална оценка? 

[*]честни хора??? нали точно това вече казах, че ПРОБЛЕМА НЕ Е В СИСТЕМАТА, А В ХОРАТА!  А, хората по рождение не са честни! честността се възпитава, и това малко-отмалко се правеше при "лошият" социализм! това вече го няма, и виждаме какъв е плачевният резултат по площадите! Затова на поколението, което е израстна и се е формира като личност при социализма, ни е най-трудно в момента- при дивият капитализъм! така, че и това ти искане е утопично!

[*]мажоритарни избори- голяма и безотговорна глупост, която ще доведе до 240 свободни електрона, влезли в парламента най-вече благодарение кеша, и пълен блокаж на парламента! А това ще бъде точно така! как си представяш практически да познаваш 20-30-40 кандидата за депутати от своя район? това е абсурд? казвал съм и друг път- мажоритарна система в парламентарна република е голяма грешка!

[*]намаляване броя на депутатите на 120! Огромна грешка! "тежестта" на всеки глас ще скочи 2 пъти, като в същото време тежестта на народното събрание като институция ще спадне! Осъзнвавайки "силата" на своя глас- депутата ще бъде още по-податлив към купуване! 

До момента всичко което предлагаш/те от край време, за мен е крайно неразумно! Единствено има малък смисъл, да се въведе, както казва и Местан, лек мажоритарен елемент при гласуването, за да имате одушник "мажоритарите"! 

..."ми искане" няма. Обобщавам това, което съм прочел като искания и ми е харесало. Как да ги познавам... ами да направят така, че да се запознаем и да си представят вижданията/платформите. В момента абсурдът е още по-голям - избират се хора, турени начело на листи в многомандатни райони, които са стъпвали там преди 15 години на кръчма, да речем. Не познават нито района, нито хората в него. За отзоваването - като го е страх, че ще му отиде имунитетчето и после може да бъде съден, ще бачка, няма къде да ходи (това ме подсеща, че батакът в съдебната система и той трябва да бъде оправен веднага след най-спешните неща. Има страни, в които прокурорите, да речем, също се избират, и то мажоритарно). Нали е представител - кого представлява, като даже не си е виждал избирателите? А аз, от моя страна, ако не го познавам, няма и да гласувам за него.

"Хората" са като животните - страх ги е от тояга. И като им виси тя над главите, действат някак си по друг начин. А и "конкуренцията" не спи, съвсем по български - все ще се намери някой, дето да твърди, че избраният е избран с купуване на гласове. Само че ако успее да го докаже, първият си заминава, а вторият му сяда на мястото. И така докато спрат да пръскат пари за гласове. Много хора в момента не гласуват точно защото не виждат смисъл заради измамите и купените гласове. Дали тогава ще е така? Има един начин да се разбере.

Продължаваме да се въртим в един порочен кръг, и докато не се променят коренно принципите, излизане от него няма. Доколкото схващам, предлагаш частична промяна, в която "има някакъв смисъл". Разбира се, че има риск да влезем в друг кръг, още по-порочен, или да се окаже пълен провал. Нали уж затова се иска участие на много хора. Иначе... оставаме на сегашното положение. Съвсем сигурно и без никакъв риск.

Колкото до утопиите...не вярвам много в тях. Но това не ми пречи да искам поне част от тях да се осъществят.

Затова на поколението, което е израстна и се е формира като личност при социализма, ни е най-трудно в момента- при дивият капитализъм!

Бе, пич, за хора като теб е се тая дали са израснали в социализма или в капитализма. Или както се казва От всяко дърво свирка не става, да ме прощаваш за откровеноста.

Бе, пич, за хора като теб е се тая дали са израснали в социализма или в капитализма. Или както се казва От всяко дърво свирка не става, да ме прощаваш за откровеноста.

Разбира се! Все още има и честни хора- "динозаври"!

Разбира се! Все още има и честни хора- "динозаври"!

Хм, ако наистина случая е такъв бих се радвал. По-добре е човек да е честен и наивен, отколкото нечестен и наивен.

"Хората" са като животните - страх ги е от тояга. И като им виси тя над главите, действат някак си по друг начин. 

Е това е вярното и конструктивното! Т.е. протестите, до момента до който са разумни, имат смисъл, и вече се убедихме в това! Т.е. аз "промяната" я виждам в момента- обещественият натиск! От тук насетне обаче- не виждам практически смисъл да се пипа нещо, защо системата и конституцията са ни добри! Трябва да променим хората, а това става именно чрез разумният натиск от вън!

натиска обаче който в момента продължава, вече е деструктивен и в момента спъва институциите да заработят нормално!

................

пп. Единствената промяна в Конституцията, която мисля, че е разумна, е избирането на правителство да става задължително със 121 гласа, както е за свалянето! 

....................

Между другото: народа вече тотално изтрещя

Публикувано изображение

Хм, ако наистина случая е такъв бих се радвал. По-добре е човек да е честен и наивен, отколкото нечестен и наивен.

Щом специално реагира на горе-споменатото изречение, си ми ясен пределно! 

Е това е вярното и конструктивното! Т.е. протестите, до момента до който са разумни, имат смисъл, и вече се убедихме в това! Т.е. аз "промяната" я виждам в момента- обещественият натиск! От тук насетне обаче- не виждам практически смисъл да се пипа нещо, защо системата и конституцията са ни добри! Трябва да променим хората, а това става именно чрез разумният натиск от вън!

натиска обаче който в момента продължава, вече е деструктивен и в момента спъва институциите да заработят нормално!

................

пп. Единствената промяна в Конституцията, която мисля, че е разумна, е избирането на правителство да става задължително със 121 гласа, както е за свалянето! 

....................

:)

Викаш, протестите са разумни, ама само до момента, в който не искат промяна на системата и Конституцията, щото те са си добри и няма практически смисъл да се пипат? Протестиращите да се прибират и да оставят нещата както са си, понеже и така са си добре? Само дето те май не мислят съвсем така. Какъв е смисълът от обществен натиск, който си натиска ей така, от любов към спорта, без това да води до нищо? Демек и да го има, и да го няма, според тебе е все тая.

Разумен натиск отвън? Къде отвън? Натискът отвън и сега си го има, и той е за какви ли не интереси - на САЩ, на Русия, на ЕС, ЕК, на банките, на чуждите вериги, на Снежния човек... А, и добре, че институциите са "спънати", че не знам какви още шяха да ги натворят.

ПП. Айде лека, че днес съм скапан.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Щом специално реагира на горе-споменатото изречение, си ми ясен пределно! 

Ти също. Не само на мен, но карай. Ето какво пусна журналистът Петър Волгин от БНР на страницата на "Деконструкция" във ФБ по нашумелия вече случай със стиховете на Ботев: "Моята молитва" е стихотворение, насочено срещу всички властници, във всички времена и във всички държави. То призовава на бунт срещу смятаното за неподлежащо на промяна статукво. То е призив към нас да мислим със собствените си глави, а не с "наративите" на управляващите. Е, как няма да го махнат тогава от програмата! Обаче, знаете ли, ако се противопоставим, може и да не успеят!

Да говорим с колегата е все едно говорим с радиоточка.

Уф, и аз се уморих и излизам. Дано през следващите дни всички чисти пожелания и намерение на всички нормални хора в тази страна се сбъднат. Не че ще се случи, но е хубаво да си го пожелаем.

Дам. Това е.

А не ви ли прави впечатление, че последните дни и осбенно днес се случва нещо много странно. Сутринта бяха провокациите на Волен в КСНС, следобед изказването на депутата от БСП, че протестиращите са лумпени, а сега и това, че Ботев няма да се изучава в средните училища. Ако приемем, че тези неща са просто случайни съвпадения, то си имаме работа с хора без капка здрав разум. Ако приемем, че се извършват съзнателно, то каква е целта?

Целта е ясна,и искренно се надявам хората да не го позволят,щото лошо ни се пише.

Всъщност не знам дали ще е по-лошо от сега ако изчезнеме като нация...

Не мога да разбера защо ЕП подкрепя ГЕРБ,а не друга партия, ГЕРБ сигурно ги подкупват ,100% съм сигурен,как може да имат доверие на само една партия.Утре ще им пиша не може така , имаме си тройна коолиция доверете се,дайте парите, ние ще се погрижим да бъдат усвоени едностранно.

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

"Сайтът на БСП www.bsp.bg е блокиран и не се отваря, коментират в социалните мрежи. Според потребителите сайтът е блокиран, след като депутатът от Коалиция за България Христо Монов е нарекъл протестиращите "интернет лумпени" пред "Канал 3". Думите на Монов са едни от най-коментираните в социалните мрежи."

24часа.бг

Еми то накрая ще се окаже ,че лумпените затвориха сайта на големите специалисти...

Майка ви комунистически мърши...

Публикувано изображение

По хорото ли съдиш за това ? 

Типично в твой стил ще те помоля да се обосновеш защо мислиш така,а после може и някой да ти каже каква точно форма на протест е това... ,или може би няма смисъл ,ти си от АТАКА :)

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

... не виждам практически смисъл да се пипа нещо, защо системата и конституцията са ни добри! ...

В това няма никаква логика. Ние сме на последно място по стандарт в Европа, благодарение на лошата система за държавно управление, факт.

ами ще иззтрещи тези в парламента правят всичко възможно да изтрещи и да не мисли трезво

Не съм специалист, но за мен това си е тотално зомбиране! Ако има някой психолог, би могъл да направи анализ, на това, което виждаме в последните 3-4 дни! Вчера имаше даже артистични костюми, маски, танци....някакъв малоумник се беше облякъл с рицарски костюм...и позира! Забелязвам, че все повече хора, използват протеста вече като шоу, като някаква форма за себе изява, че даже и ексхибиционизъм!

Аз вече реално не виждам протест, а едни фейсбукови зомбита, търсещи малко развлечение и себеизява след работа!

Сега като се замисля...май заслужавате да вдигнем ръце, да оставим държавата, и както и простата Тиква не ще да управлява (вчера го заяви)- да ви видя сеира....ще изглеждате като малко дете оставено в центъра на площада и никъде не виждащо родителите си!

Редактирано от SS-23 (преглед на промените)

......

Аз вече реално не виждам протест, а едни фейсбукови зомбита, търсещи малко развлечение и себеизява след работа!

....

оооооо ....... 

значи това е новата партийна линия - който пише какво мисли в интернет и ползва фейсбук - значи е зомби ?!  :mad:

Ей, измислете нещо друго бе - не гледайте само Ердоган какво разправя по телевизията и да повтаряте думите му като мантри - вземете та направо филтрирайте фейса  като в Иран или Китай - ще ви тича повече ми се струва. 

p.s.

На последните избори гласувах за БСП с цел да се махне Б.Б.беше ми писнало от мутри и калинки, от наглост ипростащина, на ликвидирането и на малкото ценни хора в държавата.

Имах надежди и да се оправят нещата, след като се сформира правителството на Орешарски.Все пак в БСП познавам доста хора, които са умни, отдадени на професията си, знаят как се правят нещата. Очаквах  те да поемат нещата и да се измъкнем от блатото.

Получи се точно обратното, и не само това - четейки постовете ти и изявите на партийни функционери  повече май никога няма да повтарям тази грешка.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

В това няма никаква логика. Ние сме на последно място по стандарт в Европа, благодарение на лошата система за държавно управление, факт.

Ако се ме изчел внимателно по-горе, щеше да видиш какво съм писал: проблема НЕ е в системата, а в хората! Каквато и система да се направи, ако хората НЕ се променят (а това се възпитава от детството), нищо няма да се промени! гаранция ти давам!

Структурата на държавата си ни е много добра, като отделните институции са доста добре взаимоспънати, така, че никой еднолично не може да направи поразии! Ако хората бяха читави и честни, друго щеше да говориш! само, че хората никога няма да станат чести, и всеки ще се облагодетелства....всеки!

Много често съм задавал въпроса на тия дето искат да барат Конституцията- да ми посочат една точка, която искат да се промени! Мълчат!

Аз и вчера казах- промяна на точката за избор на правителство- задължително 121!

оооооо ....... 

значи това е новата партийна линия - който пише какво мисли в интернет и ползва фейсбук - значи е зомби ?!  :mad:

Ей, измислете нещо друго бе - не гледайте само Ердоган какво разправя по телевизията и да повтаряте думите му като мантри - вземете та направо филтрирайте фейса  като в Иран или Китай - ще ви тича повече ми се струва. 

човек, казвам ви за сетен път- нямам нищо, ама нищо общо с нито една партийна централа! Това което казвам, просто си го мисля и съм убеден в него! това, че съвпада с мисленето на някоя партия...значи просто имам същото мислене като съответната партия, но те уверявам- не съм политическо лице! Не ме карай да ви давам профила си във фейсбук, да видиш, че съм обикновен човек, и да падне всякаква анонимност!

А

Структурата на държавата си ни е много добра, като отделните институции са доста добре взаимоспънати, така, че никой еднолично не може да направи поразии! Ако хората бяха читави и честни, друго щеше да говориш! само, че хората никога няма да станат чести, и всеки ще се облагодетелства....всеки!

Много често съм задавал въпроса на тия дето искат да барат Конституцията- да ми посочат една точка, която искат да се промени! Мълчат!

.....

Ей, пич -хората как ще промениш бе ?! 

Държавата - това са хората. И законите, особенно конституцията -всичко трябва да се прави за хората, а не против тях.

Законите не са за ангели, ами за реални , сега днес  живеещи хора.

Какво означава -идеологията е хубава, ама хората видите ли - не стрували ?!  :mad:

Като не струват какво -да ги пратим в газовите камери или в Сибир ли ? Не забравай, че това вече е правено преди години във Франция,  СССР , Германия, а и включително и тук, в България. Пол Пот изби половината си народ за да останат само верните на идеят и да премахне лошия материал .Кхмерите помните ли ? Май сте ги забравили..... И какво се получи - стигнахме пак там, където сме в момента. Тоест -в идеологията и утопиите нешо куца, нещо не е измислено както трябва.  Айде да не започваме да правим критика на Маркс или Хитлер в тази тема.

А Държавата ни не е конструирана както трябва. Викаш -не можело човек да решава еднолично и да прави каквото си иска, а ?  

Ами Бойко Борисов какво правеше 4 години ? 

Ами сега - кой назначи Пеевски за шеф на ДАНС а шеф на СИК за зам министър в МВР  ?! 

Това ли му е "добре структурираното държавно управление " , което да не позволява да се случи това ? 

Всъщност -да, за теб и подобните ти сигурно това е добро, ама за мен не е.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Викаш -не можело човек да решава еднолично и да прави каквото си иска, а ? 

Ами Бойко Борисов какво правеше ? 

Ей за това е опасно да се дава власт на еднолична партия с мнозинство! забравяш, че реалната власт е в ръцете на министър-председателя! А ако той е едноличен шеф на вождистка партия, и зад гърба си има послушни депутати, естествено, че ще си разиграва коня! затова- никоя партия, , никога НЕ трябва да има 121 гласа

Ами сега - кой назначи Пеевски за шеф на ДАНС 

Дъвчите едно и също нещо...щото нямате друго за какво да се хванете! Нали го махнаха?

а СИК за зам министър в МВР  ?! 

Това ли му е "добре структурираното държавно управление " ? 

Какъв СИК бе? това момче е било на 19 години, когато е било за 3 месеца назначено за шеф на клон на СИК. Това са глупости!

А забравяш,  БАЩИЦАТА ви откъде произлиза? Забрави ли?

.................................

Това което в момента виждам, след махането на Пеевски- е липса на аргументи!

Хубаво, правителството вдига ръце и отиваме на избори!

Печели Тиквата! След 1 месец се повтаря същият сценарий- масови митинги! Кво правим,.....питам???

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.