Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Знаеш какво е последвало 11 години след това - Народен съд. Не си пожелавай такива неща!

Знам.. Аз лично не иска да се повтаря историята 1923-1934-1944!

Какво би бил социализмът в наши дни: 1 000 000 работещи (българи и турци) ще издържаме 1 000 000 индо-българи и 2 500 000 пенсионери.. Останалите 2,5 милиони са или деца или работят в сивата икономика и чужбина... Не, мерси!

Редактирано от Cherniyat_oven (преглед на промените)

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 117,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Знам.. Аз лично не иска да се повтаря историята 1923-1934-1944!

Какво би бил социализмът в наши дни: 1 000 000 работещи (българи и турци) ще издържаме 1 000 000 индо-българи и 2 500 000 пенсионери.. Останалите 2,5 милиони са или деца или работят в сивата икономика и чужбина... Не, мерси!

Ако социализмът не беше разтурен, практически всички щяха да работят, а ромите определено щяха да са много по-малко отколкото са сега, защото нямаше да имат достъп до насърчаване чрез толкова видове детски и други социални надбавки и плащания, за да се размножават с този темп.

Ако социализмът не беше разтурен,

Социализмът се саморазтури, според мен. ;)

Ако социализмът не беше разтурен, практически всички щяха да работят, а ромите определено щяха да са много по-малко отколкото са сега, защото нямаше да имат достъп до насърчаване чрез толкова видове детски и други социални надбавки и плащания, за да се размножават с този темп.

Ами единственият работещ "социализъм" всъщност е "социлаен капитализъм", т.е. това което правят скандинавските страни. Ама на нас нито социалистите са ни социалисти, а капиталистите ни са.... не знам какво... А синдикати нямаме!

И според мен... Просто вече беше излишен на "другарите"..

Редактирано от Cherniyat_oven (преглед на промените)

Не, не е, или поне не сам. Всичко започна когато Горбачов се продаде на евреите и почна "перестройката". Нашите дали получиха указания, дали сами надушиха какво става и решиха да му бъдат  followings и в тази мизерия...

Не, не е, или поне не сам. Всичко започна когато Горбачов се продаде на евреите и почна "перестройката". Нашите дали получиха указания, дали сами надушиха какво става и решиха да му бъдат  followings и в тази мизерия...

Както биха казали историцистите, има обективни закономерности, които се съчетават със субективни причини и условия. Конкретната причина беше политиката на Рейгъновата администрация, но тя нямаше да има успех, ако социалистическата система функционираше така, както е била замислена. Всъщност случи се това, което Оруел беше предвидил във "Фермата", а в момента в глобален мащаб се прави опит да се случи онова, което беше описал в "1984". Що се отнася до нашите - тяхната е ясна. От Освобождението насам рядко сме успявали да водим самостоятелна политика.

е еее хайде сега.нали скачахте.?!?хайде да видим фактите:

"А преди?

Когато разбиваха българската индустрия, улицата мълчеше.

Когато разбиваха българската електроника, улицата мълчеше.

Когато разбиваха българската оръжейна промишленост, улицата мълчеше.

Когато разбиваха българската енергетика, улицата мълчеше.

Когато разбиваха българското селско стопанство, улицата мълчеше.

Когато разбиваха българското здравеопазване, улицата мълчеше.

Когато разбиваха българското образование, улицата мълчеше.

Когато разбиваха българската наука, улицата мълчеше.

Когато разбиваха българската държава, улицата мълчеше.

За да не я обвинят в мрачна комунистическа изостаналост.

казах ли ти аз драги ми скепсис..че проблема на българия са българите.....имаш ли някакви възражения сега?????

Кой разби всичко това, което изреждате? Да не са случайно комунистите? Какво са криви българските граждани, че повярваха в някаква промяна и се довериха на професионални манипулатори и престъпници? Проблемът в БЪЛГАРИЯ са комунистите, а не българите. Тази червената партия още от основаването си мъти водата в държавата.

Всъщност няма значение - всеки е прав за себе си. Правилната преценка, обикновено е въпрос на интелигентност, размисъл и правилно преценяване на ситуацията - кой колкото може.

Кой разби всичко това, което изреждате? Да не са случайно комунистите? Какво са криви българските граждани, че повярваха в някаква промяна и се довериха на професионални манипулатори и престъпници? Проблемът в БЪЛГАРИЯ са комунистите, а не българите. Тази червената партия още от основаването си мъти водата в държавата.

Всъщност няма значение - всеки е прав за себе си. Правилната преценка, обикновено е въпрос на интелигентност, размисъл и правилно преценяване на ситуацията - кой колкото може.

Тук въпроса не е кой разби това, а защо улицата не го опази.Поста на Валкирия е много, ама много точен.

Ние, българските граждани сме криви, защото не си знаем и пазим интереса.

Правилната преценка е наистина въпрос на интелигентност, за съжаление у българина тя е много под критичния минимум.

Протестите, и те са ни такива безидейни, насочени само против.Напълно съм съгласен че положението е нетърпимо и не трябва да продължава така, но трябва да има посока, а такава няма.

Пак старите мантри демокрация, ала бала и бала ала.

Ентропията ще стопи енергията на протестите, а положението ще си бъде баш същото.  

Според мен ,щом доминира  малцинствена група в България.Не трябва да имаме еднокамарна система ,а двукамарна система.Дори може би ,както е в ЮАР е по-добре.

Тук въпроса не е кой разби това, а защо улицата не го опази.Поста на Валкирия е много, ама много точен.

Ние, българските граждани сме криви, защото не си знаем и пазим интереса.

Правилната преценка е наистина въпрос на интелигентност, за съжаление у българина тя е много под критичния минимум.

Протестите, и те са ни такива безидейни, насочени само против.Напълно съм съгласен че положението е нетърпимо и не трябва да продължава така, но трябва да има посока, а такава няма.

Пак старите мантри демокрация, ала бала и бала ала.

Ентропията ще стопи енергията на протестите, а положението ще си бъде баш същото.  

Демокрацията не е мантра, ама нейсе. Отдавна си знам, че българинът продължава да жали  по времената на Тодор Живков. От десет души на възраст между 50-70 години, сигурно осем са на мнение, че тогава се  живееше чудесно.При такава конфигурация е трудно да се постигне нещо съзидателно, като промяна например.

Ами единственият работещ "социализъм" всъщност е "социлаен капитализъм", 

Е, хората са разбрали, че полза от див капитализъм няма. Не само скандинавските държави, но и вече САЩ заговориха за този модел. Това е бъдещето. Ние къде сме????

казах ли ти аз драги ми скепсис..че проблема на българия са българите.....имаш ли някакви възражения сега?????

Драга ми Валкирия, нито преди, нито сега съм имал възражение. Напротив винаги съм твърдял същото, както би трябвало да си забелязала от отговора ми предния път, когато писа същото.

и тогава..какво правите?

Toва, което Вълкът Ларсен ("Морският вълк" - Джек Лондон) нарича "кипене на маята", демек освобождаваме напрежението. ;)

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

тези които  разбиха всичко това са българи...партия сдс ,която направи всичко това което е цитирано  в точка първа на постинга ми.която партия избраха самите  българи,което означава автоматически, че проблема  са българите...цвета служи за оправдание,но не и за извинение...българите не знаят никога какво точно искат.

не е.тя е хубаво нещо.почти като оргазма.само дето при демокрацията ще пъшкате по силно и по дълго..защото демокрация в българия няма. имате илюзия за такава .

Така е, СДС и българският народ са виновни за всичко. Като се започне с "народният съд" и се стигне до олигарсите, СДС е в основата на всичко. Виж БКП си е друго - интелигентна работа, грижа за хората и прочее.

Така е, СДС и българският народ са виновни за всичко. Като се започне с "народният съд" и се стигне до олигарсите, СДС е в основата на всичко. Виж БКП си е друго - интелигентна работа, грижа за хората и прочее.

БСП и СДС, както и всички други досега, водеха принципно една и съща неолиберална, антисоциална и клиентелистка политика, както писах по-горе. Разликите са в детайлите, но не по същество. Греховете на "десните" не са по-малко от тези на "левите". В това е трагедията. Така мисля.

Според мен ,щом доминира  малцинствена група в България.Не трябва да имаме еднокамарна система ,а двукамарна система.Дори може би ,както е в ЮАР е по-добре.

Да ни управляват индобългарите ( те са аналог на техните чернокожи) , а ние българите да живеем в оградени жилища и да не смеем да се покажем нощно време по улиците ? 

лари,

можете да прибавите още и белене и каквото ви дойде наум.това не променя нещата, че българите непрекъснато се конфронтират помежду си,вместо да се обединят.защото ..българите имате своето съединение,но нямате своето обединение.погледнете партиите си..всички са реставратори или реваншисти.

от "имало едно време",та до сега единствената страст е омразата която обзема едни българи срещу други.

Това е частта с която съм съгласен напълно. За да спрем да се конфронтираме, трябва да има катарзис и наказание за виновните. За момента, такъв процес не се наблюдава и това е главната причина да се ровим в миналото и да си го припомняме постоянно. От друга страна, партия с деяния определени като  престъпления срещу човечеството, не може и не трябва да бъдат забравяни и за тях няма давност. Струва ми се, вие сте наясно с това доста добре.

Редактирано от larryone (преглед на промените)

. ....За да спрем да се конфронтираме, трябва да има катарзис ......

Те праят кат'Азис....

ами в самия ти пост ,има две неща които си противоречат...

Що му се връзваш на тоя. Те всичките му постове са пълни с противоречия. Види ми се не знае кво иска, както протестиращите между впрочем.

Я една равносметка:

- Протестиращите са няколко хиляди, но тормазят цяла една държава. В цели региони не се протестира и никой там не подкрепя протестите.

- Във форума си дрънчът 2- 3 човека в полза на протестиращите, другите не им пука, щото тези протести не ги интересуват.

Когато протестиращите дадът знак, че знаят какво искат, не потестират от инат, симпатии или просто, че са платени - то тогава ще получат масова подкрепа. Протестиращите щели да втвърдяват позицията си, но не разбраха, че правителството няма да си иде, няма да получат масова подкрепа и ще се стигне до сблъсъци.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

ами в самия ти пост ,има две неща които си противоречат...значи хем правителството прави неадекватни назначенияи взима неадекватни решения,хем има предложени социални мерки,които са положителни?!?!

Възражението, драга Валкирия, се отхвърля. Бъди коректна и чети внимателно. Първото е моето мнение, което съвпада и с мнението на г-н Свобода. Второто е негово мнение, което не споделям. Засега не виждам социална програма, а просто някакви популистки намерения и обещания, които се дават, за да се потуши напрежението. Цитирах шефът на парламентарната група на ПЕС в ЕП, за да покажа, че политиката на това Правителство е критикувана и то остро дори от неговите европейски партньори. С други думи, негативните оценки не се дават само от протестиращите у нас, а от европейските социалисти.

дали само си "изпускате парата" , или  искате плода преди цъфтежа.....и в единия и в другия случай със съжаление ти казвам,че няма да дочакате нищо.

Според мен, както писах, е по-скоро първото, но може и да се случи някое чудо, което ще обсъдим в любимия ни раздел. ;)

Що му се връзваш на тоя.

Защото обичаме да разговаряме с дамата. Нейните мнения отразяват вековната мъдрост на еврейския народ, както и женската интуиция. Затова ги ценя. Такива работи, г-н Black Power. Като чета твоите постове, все едно чета уводната статия на в. ДУМА. Давай направо линкове, че да не си губиш времето да пишеш.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

пак повтарям...четири години търпяхте да ви управлява мутра/целия свят го знаеше и на това се наблягаше в дипломатическите доклади..за тъмното минало на премиера/ ,

А тази тази мутра имаше доверието на САЩ,Мерхел,ЕП и все още го има,за разлика на други БГ лидери

А тази тази мутра имаше доверието на САЩ,Мерхел,ЕП и все още го има,за разлика на други БГ лидери

Шега, нали? :)

• Автор

Любезното отношение присъщо на възпитаните хора не винаги означава уважение и/или доверие.

А това, че мутрата го е изтълкувала така и се е самопохвалила самодоволно и шумно пред целия български народ, не говори добре за него.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.