Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

......защото ..българите имате своето съединение,но нямате своето обединение....

напротив, мисля че си имаме обединение и то се вижда в Парламента - ние сме обединени в искането си за бързо, лесно забогатяване, и шуробаджанащината и задкулисните игрички и договорки.

В това сме обединени. 

На фасадата на паралмента виси девиза "Съединението прави силата".

И хората, които са вътре, независимо от коя паритя са дефакто са обединени в целта си .

Това, че тяхната цел е различна от целта на тези, котио са на улица е съвсем нормално и не заслужава внимание, защото обединението на тези вътре прави силата им. Власта е силата и силата е във власта. 

Простичко е. 

Да си чувала максимата "Робът не мечтае за свобода , а да има свои роби" ? ( цитирам приблизително, нямам време да ровя из нета за точен цитат) ? Не го е казал българин това.Навсякъде по света положението е едно и също - тези които искат да свалят едно правителство искат просто да седнат на негово място и да правят това, което е правило предишното.Те не знаят друго , а и не искат да се променят. 

Та тъ де.

Обединени сме ние, българите-обединени в завсиста, мързела и стремежа към обогатяване на себе си и роднините си.

Това ако не му казваш обединение -не знам на кое друго ще кажеш.

А колкото до сгрешния политически модел, и това което 

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 117,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

хубуу де..така е вече 1300 ,а по нататък?нещо така, в пустинята няма ли да влезете,че да се изцерите? :wink12:

е, от какво да се изцеряваме ? !

Тук , на тази територия винаги сме живели така -още от времето на "тракийските" племена - всяка паланка с вожд, всяко племе, всеки вожд враждуващ с другия, но за сметка на това обичащ да пие , да се прави на мъжкар и биткаджия , и да си купува вносни луксозни стоки ( виж само тракийските "съкровища", които всъщност са правени в Гърция)  с които да се перчи пред другите вождове.

Дошли са римляните и са оправили на повърхността нещата, но за кратко. След това идват славяните от на майце си, ама придобиват и те същите нрави от коренното население, делят се на племена, пият и се бият един с друг а всички заедно мразят ромеите. Правим след това държавата България, и пак се повтаря историята - всяка крепост-със свой деспот.Всеки деспот завижда на комшията си, прави му сечено, отцепва се когато реши от държавата и се присъединиява тук към Византия, тук към България в зависмост от махмурлука си и на кого е продал някоя от дъщерите си. А всички деспоти заедно са обединени в омразата си към собствния си Цар. Колко царе през средновековието сме отровили и/или предали на враговете си , помниш ли ? След това идват турците, и за половин хилядолетие сме били обединени в омразата си към тях, но не ни е пречело да мразим и собствените си "чорбаджии-изедници", както и тези, които пък са ни били "будители" и борци за свобода ( виж ми последния пост в темата  "горедея се, че съм българин" ), та и тях сме предали на турците да ги изколят. Малко да се надигне един човек - да забогатее, да стане свободен - изедник.Малко да е по-умен човек, да пише и чете - "комита", да се убие и затрие.На какво ми се прави тоя ? 

След освобождението вече почти не е останал враг, който да мразим силно всички , тъй че сме завъртели  въртележката с омраза към  сърбите, гърците, румънците, руснаците, немците, американците, циганите, фашистите, комунистите,.....

И т.н . и т.н. и т.н. 

Защо искаш да се променяме ?   

От какво да се изцеряваме ? 

На нас това си ни е modus vivendi , в кръвта си ни е.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

и така след като това е нелечимо и непоправимо /според теб/ ..до къде ще стигнете с тези народо качества?

Е, що трябва до някъде да се стига ? 

Ние сме си тук, живеем си така и толкоз.

Е, от време на време някои се оплакват, простестират си, даже и бунтове може да вдигнат, но това са бели кахъри. Млади са, ври им кръвта, ама ще поживеят, ще се поотракат и ще се кротнат 

хмм противоречиш си. :tongue2: помниш ли един друг наш"разговор", в който каза,че си един от наивниците на средна възраст които искаш нещата да се оправят тук и тук да има бъдеще за твоето дете.

вчера видях едно дете по телевизията.....беше загърнато в българския флаг и викаше "това в парламента са мафия.омръзна ни.да ги махаме"..детето беше във видима възраст около 10-11 години.изтръпнах.помислих си,че някой трябва да хване децата на българия за ръка и да ги поведе към пустинята. :wink12:

Е, нали не очакваш магаре в ролята на Мойсей ?  

p.s. Помня, помня, но това беше преди години, коато ми вреше и на мен кръвта.

Ето още полезно инфо от сайта на Съпротива:

Много се говори за медиите на Пеевски в последно време. Истината е, че не само Пеевски е проблем. В България има и други олигарси. За тези, които не знаят - отскоро сайтовете news.bg и dnes.bg, както и свързаните с тях медийни групи, са собственост на ТИМ, директно или не. Явно редакционната политика бързо е сведена до работещите там, защото и думичка не се споменава за ГЕРБ в лош контекст. Двата сайта коментират вчерашната "сватба" на протеста в София по един и същи начин, като на моменти има 100% припокриване:

"По-късно група протестиращи направиха своеобразна сватба между ТРИТЕ парламентарно представени партии и мафията. Млади мъже и жени облякоха булчински одежди, на които бяха закачени табели с имената на БСП, ДПС и "Атака". По дрехите на младоженците бяха залепени фалшиви банкноти в евро, а до тях имаше табели с имената и на ДРУГИ политически партии." http://news.ibox.bg/news/id_213590165

"Част от протестиращите направиха и своеобразна сватба на площада. Те облякоха сватбени дрехи и се закачиха БСП, ДПС и Атака. По дрехите на младоженците са залепени фалшиви банкноти в евро, а до тях има табели с имената и на други политически партии." http://www.dnes.bg/obshtestvo/2013/06/24/danswithme-11-svatben-den.191761

А какво НЕ ви съобщиха медиите на ТИМ, можете да видите на снимката (автор: Полина Паунова). Между другото, не защитаваме Пеевски, просто искаме да покажем манипулацията на общественото мнение в цялата й "красота".
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Между другото, да припомня, че още в първия или втория ден на протеста писах, че освен кръга около КТБ, има и други играчи и един от основните е ТИМ. Накратко да си припомним хронологията. Четири години, медиите на Пеевски и кръга около Василев подкрепяха ГЕРБ и въпросната Тиква. След като ГЕРБ не спечели изборите, се преориентираха към БСП. Фактически това, което стана ясно с неуспешния опит на назначаване на Пеевски беше, че същите среди, които управляваха 4 години, възнамеряват да управляват и следващите четири. А както е видно от горното инфо, има готови да заемат тяхното място. Ситуацията е доста безизходна, но това не означава, че не бива да се протестира. Политическа култура се изгражда бавно и трудно.

За Харта 2013 и аз не съм с добри впечатления.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Какъв е тоя народ дето не гласува за всичко с 99,9% съгласни питам аз??

Какви са тия протестиращи дето тичат безразборно вместо да са в строй и с червени връзки??

Какви са тия лумпени все с различни мнения, какъв е тоя народ???

Как си позволяват хора да стачкуват хора без да умират от глад и да се влачат по корем питам аз??

УУУ долу протестриращите...

Нас червеното знаме развя ни, нас не ще ни уплаши смърта, ние сме на всеки километър......

• Автор

какво искат всъщност българите-не знаят!кога го искат-веднага!

Баш! :(

Прави ми впечатление, че протестите все повече се израждат в нещо между любителска масовка и селски събор.

В началото на всеки протест трябва да се заяви една основна цел, чието осъществяване ще стане трамплин за реализиране на други по-малки, но не и по-маловажни цели, чрез които да се постигне желаната промяна.

Например ако приемем, че основната цел е унищожаването на мафиотските структури в страната, би трябвало да се започне със стриктното прилагане на законите и внасяне на промени в тези от тях, които са в услуга на мафията.

Успешните реформи в съдебната система биха дали възможност за успешни реформи във всички сфери - здравеопазване, образование, социална политика и т.н.

Промените трябва да се осъществяват стъпка по стъпка, ако искаме да не са козметични, а такива, които ще ни изведат от омагьосания кръг, в който се въртим от години.

И съм, и не съм съгласен с теб. Протестът се организира хоризонтално, а не вертикално по модел, които през последните 10-на години се приема на много места по света. И е част от глобален процес, който едва начева у нас. Дълго е за обяснение.

Искам само да подчертая, че без този протест в момента шеф на ДАНС, щеше да е Пеевски, а зам. министър на МВР - Иванов от СИК. Това, че тези хора бяха отстранени малко ли е? Протестиращите наистина имат донякъде различни цели и каузи, но в момента това не е толкова важно. Това не е партиен протест. При миналите протести позицията ми беше, че след оставката на Борисов протестите не бива да спират, че трябва да се радикализират в посока на промяна на конституционното устройство, защото инак просто ще се възпроизведе една слаба парламентарна конфигурация, която няма да е способна да управлява. Това се и случи. Ако сега отново енергията на протестите се изчерпи преди да има някакъв същински резултат, то ще имаме нови протести - есента или зимата, или в началото на другата година. Така мисля.

Да припомня нещо, което беше споделено във Фейсбук, защото нашите политици имат къса памет:

Публикувано изображение

• Автор

Според мен енергията на протестите се изчерпва с всеки изминал ден, което е и целта на управляващите. :(

Дано греша!

Искрено се надявам здравите сили в парламента и прокуратурата да вземат нещата в свои ръце и да действат твърдо и безкомпромисно.

Ако хората започнат да виждат резултати от протестите си, ще се заредят с нови сили.

Според мен кандидатурата на Пеевски беше издигната умишлено, за да предизвика недоволство и протести и сваляйки я, управляващите да убедят хората, че правят всичко за народа и в името на народа.

Евтин трик.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Според мен енергията на протестите се изчерпва с всеки изминал ден, което е и целта на управляващите. :(

Много възможно е да си права. Ще се разбере следващите дни.

Искрено се надявам здравите сили в парламента и прокуратурата да вземат нещата в свои ръце и да действат твърдо и безкомпромисно.

.

Дано. За съжаление в момента не се наблюдава такова нещо. В БСП има хора като Дончева, Кадиев, донякъде Стоилов и други, които се опитват да променят нещо, но засега не получават реална подкрепа.

Евтин трик.

По-скоро беше грешка. Станишев и компания не взимат самостоятелни решения. За г-н Орешарски да не говорим. Имам чувството, че му звънват по телефона и му съобщават какъв ще е екипа му, кои ще са министрите му и заместниците им. Не се ориентираха в ситуацията и какви могат да са последиците. Ей, затова трябва да има цензура в нета. Ако нямаше нет и социални мрежи, нямаше да има достъп до разнообразна и нецензурирана информация, и нямаше да има никакви протести. Щяхме просто да си четем вестниците на Пеевски и да гледаме неговите телевизии, без да имаме понятие, че той е станал шеф на ДАНС. 

Хм, явно нервите ни пак почнаха да не издържат и вече няколко страници се почна с оцветени текстове, тук-там увеличени шрифтове и прехвърчане на искри. Моля да водим нормална дискусия, доколкото ни/ви е по силите.

Ако хората започнат да виждат резултати от протестите си, ще се заредят с нови сили.

Всички се надяваме :)

Сега едно бързо въпросче.А вярваш ли го ?? Ако имаш поне една причина да го вярваш ,би ли я споделила с нас ?

Щото хората излязоха заради Пеевски,после оня СИК-аджията,сега Волен шеф на комисията по етика :) Е тоя ли ще ми казва кое е етично и кое не ?? аххаха

Аз не вярвам ,че ще се вземат в ръце,не и ако не се засили натискът.Напротив,те стават все по -неадекватни.

Както хората казват : " кучето си лае,кервана си върви".

Ние си мечтаем и протестираме за да живеем в нормална държава,но олигарсите си правят техните тънки сметки,назначават си който им е угоден ,и така времето си минава вече почти 24 год.

По-скоро беше грешка. Станишев и компания не взимат самостоятелни решения. За г-н Орешарски да не говорим. Имам чувството, че му звънват по телефона и му съобщават какъв ще е екипа му, кои ще са министрите му и заместниците им. Не се ориентираха в ситуацията и какви могат да са последиците.

А баш

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Хм, явно нервите ни пак почнаха да не издържат и вече няколко страници се почна с оцветени текстове, тук-там увеличени шрифтове и прехвърчане на искри. Моля да водим нормална дискусия, доколкото ни/ви е по силите.

Общо взето си е нормална дискусия като се има предвид темата. За шарениите всички си взимаме колективна бележка. Но нали знаеш, че луд на шарено се радва. ;)

какво искат всъщност българите-не знаят!кога го искат-веднага!

В същност Българите не знаят какво искат. За сетен път го доказват безпринципните и безидейни протести. Какво ще променяме без идея, без виждане, без алтернатива, не зная. Дори и да има нови избори, то резултата е предрешен и ясно кой влиза в парламента, (старите муцуни) Алтернативата за която се борят протестиращите, Бойко Борисов ли се нарича, Кунева?!?!?! Ще ни се да има промяна, но без промяна. Цели прослойки, политически партии, лобита не желаят промяна на статуквото. Другото са празни приказки и чешене на езици. Политиците налучкаха слабото място на хората и ги превърнаха в цветни пионки, ръководени от политиката и сърбежите на различните партии. "Орел, рак и щука", еее няма начин колата да се задвижи.

http://www.youtube.com/watch?v=8Hc9bCG8ns8

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

еее няма начин колата да се задвижи.

Тя много отдавна боксува.

Ако в този клип присъстваха идеолозите на неолибералната доктрина като Мизес, Хайек, Попър и други бих се съгласил. Всъщност това, което пускаш не е актуално. Не става дума за никакъв комунизъм и социализъм. БСП не е лява партия и не води социална политика. ГЕРБ и разните отломъци на СДС не са десни партии. Изобщо, според мен трябва да се опитаме да изоставим тези клишета ляво/дясно, да си отворим очите и да се опитаме да видим какво наистина се случва по света и у нас. Не бива да виждаме света през цветните очила на Маркс или на Айн Ранд. 

Тя много отдавна боксува.

Боксува, я! Водачите на въпросната кола са калпави, но ни не искаме да ги сменяме и колата затъва все повече.  

Хъм, не ми е ясно как на избори гласуваме за едни и същи хора, за едни и същи партии, които доказано са се провалили във времето. Плюем, протестираме , негодуваме, но пак същите си избираме. (Визирам всички партии и лидери управлявали ни до сега) Толкова ли сме слепи, че да не виждаме новото. Май не знаем какво искаме!!!!

Май не знаем какво искаме!!!!

Аз лично знам. Да се смени колата. Тази е дефектна и това се доказва през последните две десетилетия. Каквито и водачи да сложим, ако ще да си ги внесем от ЕС или от САЩ, или от Марс, резултатите ще са същите. Друг въпрос е как може да се осъществи подобна промяна и дали изобщо е възможно на този етап. До колко нещата са узрели за подобно нещо. Вероятно не са. Но без това да се случи колата няма да тръгне.

• Автор

Водачите на въпросната кола са калпави, но ни не искаме да ги сменяме и колата затъва все повече.  

Че са калпави, калпави са, че искаме да ги сменим, искаме, но лошото е това, че ги оставихме да си подредят нещата така, че да станат несменяеми.

Закъсняхме твърде много.

Публикувано изображение

На 16 януари 1990 г в НДК за първи път лице в лице се изправиха представителите на БКП и на новосъздадения СДС за преговори около Кръглата маса.На тях дължим устройството на днешна България.

:) 

Закъсняхме твърде много.

Туй е прочутото българско търпение, което не е никакво търпение, а пасивност и вяра в предопределението, в това, че нищо не зависи от нас, а зависи от някакви мистични сили и хора, които ще ни измъкнат от блатото.

.аз те чакам мило чадо на мая илюжънова  , да си общуваме на нашето си място :wink12::whist:

Чадо на Адонай, скоро ще се завърна там. :)

• Автор

На 16 януари 1990 г в НДК за първи път лице в лице се изправиха представителите на БКП и на новосъздадения СДС за преговори около Кръглата маса.На тях дължим устройството на днешна България.

:)

Сега очакваме 2 серия - на Кръглата маса да седнат представителите на ГЕРБ и БСП и да решат ще я бъде ли България  :D 

Туй е прочутото българско търпение, което не е никакво търпение, а пасивност и вяра в предопределението, в това, че нищо не зависи от нас, а зависи от някакви мистични сили и хора, които ще ни измъкнат от блатото.

Не бих го нарекла точно търпение, а изчакване някой друг да ни свърши работата.

Благодарим им! Паметник трябва да им издигнем, но сме неблагодарници и недоволници.

Сега очакваме 2 серия - на Кръглата маса да седнат представителите на ГЕРБ и БСП и да решат ще я бъде ли България  :D

Има такива сигнали. В крайна сметка, това може и да не е толкова зле, само че не знам какво ще пишат тогава някои от събеседниците ни във форума. Сега въпросът е дали Сергей да се извини пръв на Бойко, или обратно, а после двамата на Волен. Обаче защо ли някой от тях не се сети да се извини на българските избиратели, на народа, на суверена?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.