Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Ето на каква новина попаднах току що:

В София пък спонтанен протест на "Атака" срещу омразата събра около 300 души. Лидерът на партията призова медиите да "отразяват гласа на българската съвест".

Няма нужда от коментар.

Колега, ти пък к'во искаш: 300 човека * 30 лв =  9000 лв ! К'во ще остане за Волен ?!?! :D

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

К'во ще остане за Волен ?!?! :D

И него ли да го мисля? ;)

Гледам, че интелектуалният елит, демек съвестта на нацията, която у нас незнайно защо винаги върви след процесите, е започнала да се пробужда, тъй че пускам инфото без все още да взимам отношение, защото не съм го изчел и проучил в подробности. Но мисля, че трябва да му обърнем внимание: ТУК

И него ли да го мисля? ;)

Гледам, че интелектуалният елит, демек съвестта на нацията, която у нас незнайно защо винаги върви след процесите, е започнала да се пробужда, тъй че пускам инфото без все още да взимам отношение, защото не съм го изчел и проучил в подробности. Но мисля, че трябва да му обърнем внимание: ТУК

Ауууу. Бутнарчето пак се развихрило. Ти не разбра ли ,че правителството няма да си подаде оставката. Не може да се играе по акъла на няколко Герберчета. И не ми разправяй, че не се  искало Борисов отново на власт щото видима алтернатива към момента няма, то и няма сформирана алтернативна партия. Не виждам партия която да събере толкова гласове, че да управлява сама. Кво ще променяте не ми е ясно,  не виждам. То и  от репортажите излиза, че и протестиращите на са много на ясно какво искат. ГЕРБ ама не сте познали, щото зад 1 привърженик на Борисов стоят 5 недоволни. Не ми разправяй, че си патриот след като ревеш за избори. Нови избори - нови разходи. Няма да договорим и парите по еврофондовете. Икономиката тъпче. България не е държава в силите си че да си позволява експеримент с доходите си. Ти като се чудиш де да си денеш парите - я ги раздай на пратестиращите или бегай там от където си ...................

Ти не разбра ли ,че правителството няма да си подаде оставката.

Съвършено ясно е, че това Правителство е абсолютно некомпетентно и неспособно да управлява. Това, че още не си го схванал означава, че нямаш поглед над нещата, които се случват. Не става дума за нови избори, преди да има промени в избирателните закони. Никой разумен човек не иска връщането на Борисов. По-горе написах нещо много просто - ако това Правителство има обществена подкрепа, нека неговите фенове организират митинг или нещо подобно. Нека изкарат поне 1000 човека на улицата. Или дори 500. Не могат, колкото и да се напъват. Хайде, нека изчакаме малко и да си говорим другата седмица.

можс да смени Орешарски но какво от това

Пак ще е нещо, но най-доброто е да махнат Станишев и да си изберат Татяна Дончева или някой друг като нея. Ако не го направят ще си е пълно политическо самоубийство. Не можеш да управляваш в тази ситуация. Дори хората да се приберат, още при следващият гаф, ще излязат отново.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Съгласен съм с мненията на професора. Задължителното гласуване му е майката.  

Обаче съм потресен от наглостта на хората. Една от причините, които изтъкват за протестите е тая, че нямало за кого да гласуват. Е как да е нямало? Имаше партии от февруарските протести. Най-малко тях можеха да подкрепят. Имаше и СДС,  ако някой е милеел за синята идея. Имаше и нормална партия на Кунева за тия, които искат всичко да е нормално. Имаше какви ли не партии. 50 % не гласували, защото нямало за кого. Е как да е нямало за кого? Сега ще има ли, като това правителство и парламент си замине? Добре, нека си отиде правителството. Нека променят закона и гласуваме мажоритарно. Ами тия неща вече сме ги правили преди години. Пак тълпата отива и гласува за мажоритарните кандидати на определена партия. Да забраним партиите? Е това го няма никъде по света. Навсякъде се борят срещу анархията, а забраната на партиите прилича точно на анархия или...може би идването на нов Хитлер. Само дето сме прекалено слаби, за да има значение тоя Хитлер за някого. Него пък ще изритаме не за три месеца, а за три дена. Аз преди повече от половин година предложих нещо, което смятам че трябва да се приложи по някакъв начин. Не знам, дали подобна система съществува някъде по света, но и да не съществува, защо ние да не я обмислим и приложим? Имам предвид следното. Определено количество избиратели, групирани по населено място, квартал и така нататък, да избират собствен мажоритарен депутат. След като тоя депутат влезе в парламента, нека същите тия избиратели да имат правото чрез някакъв вид референдум да го отзоват, ако сметнат, че не си върши работата. Вярно, има доста недостатъци тая система като тоя например, че смяната на депутати може да стане като спорт, но пък така и депутатите ще си знаят, че работата им не е да работят за партията си, а за избирателите, които са ги пратили там. Тук вече могат да се доуточняват нещата как и кога могат да се отзовават депутати, защото не е реално всеки месец да се правят референдуми в квартала за отзоваване на някой. Но да кажем едно 6 месеца са приемлив срок от референдум до референдум. И сега ако някой каже, че трябват пари...ами давайте да правим електронно гласуване от домовете, както имаше и електронно преброяване на населението. А който не иска електронно, ще му спретнем някоя секцийка. Въпрос на желание. Финансирането...ами то и сега си го има. Партиите вземат солидни сумички за всеки глас. Е, вече няма да вземат. И разбира се, задължително трябва да се въведе гласуването поне при първия избор на депутати. След това местните референдуми нека  са по-либерални и нека няма значение броя на гласувалите. Тогава вече никой няма да може да каже нищо, след като не е отишъл да гласува. Това ще бъде малка общност от хора, повечето от които вероятно ще се познават. Та колко гласа бе един депутат? Може би 25 000 ще са предостатъчни. Няма да е съвършената система, но поне избирателите ще си берат гайлето за избраниците.

В противен случай, нека си остане сегашната система със сегашните партии. Винаги ще има недоволни от нещо. Всеки от вас, пишещите тук, може да даде пример от работата си ( ако работи), как съществува неразбирателство между колегите по една или друга причина - била тя финансова или чисто човешка. Не виждам как чрез протести, на които от 50 000 човека има 50 000 мнения, ще се подобри нещо в държавата ни. Може би трябва да се седне на една маса - протестиращи и политици. да се предложат няколко решения и след това да се направи един референдум, на който всички да бъдат задължени да дадат мнение за различните предложения. И тогава вече нека тръгнем напред, нека приемем нещата такива, каквито сме избрали и нека не се занимаваме само с протести. Да седне и да поработим!

Не знам, дали подобна система съществува някъде по света, но и да не съществува, защо ние да не я обмислим и приложим? Имам предвид следното.

Е, ти си по-голям идеалист и оптимист от мен. Това, което предлагаш е ОК, но едва ли ще стане. Сега, да си кажа пак, че лично аз подкрепям протестите, но съм пълен песимист. Много незрели сме, много нерешителни и много объркани, за да направим кой знае какво.

да си изберат Татяна Дончева или някой друг като нея. 

Бе, ква Татяна Дончена. Такива постове само доказват, че май никой не знае какво иска. Искаха се нови хора, а не стари муцуни. Казвате не искам Борисов, Костов, Кунева, но ревете за тях. Кво правим, че нещо не вдявам. И кво, промени в избирателния закон ли , та и бако и свако да влязат в политиката и тогава не 2-на, а 8-рна коалиция ще управлява. Бе орел, рак, щука и още нещо Ще "цъфнем и ще вържем". Ако десницата имаше малко акъл и твърдо беше заявила - без Борисов, то като единна коалиция на предните избори щеше да има добър резултат Ма и тук сплетни и интриги. Трябва да измрът още няколко поколения, да се спре делението на, комунисти, националисти и спасители и тогава ще си дойдат нещащата. Няма да стане докато си имаме интриганти, манипулатори и кви ли още не........... безидейни люде, подтикващи други люде към още по - безидейни действия.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Ако десницата имаше малко акъл и твърдо беше заявила .

За каква десница и левица говориш? Такива неща у нас няма. Има псевдо-десница и псевдо-левица. Знаеш ли, че хора като теб са изключително неадекватни в моите очи. Имам много ясни наблюдения върху процесите през последните 20-на години. Такива каквито ти не си имал и не би могъл да имаш. Това не е темата "Изповеди", но просто за инфо да ти кажа, че няколко години имах връзка с момиче, чиито родители бяха от елита на БСП и по-точно от тези, които бяха във външно-търговската сфера. Познавам тези среди и знам за какво става дума. Тъжно ми е, когато хора като теб защитават нещо, от което нямат никаква представа.

и знам за какво става дума. 

Като ти гледам постовете, то ми се вижда, че въобще не си на ясно за какво става дума. Постовете ти са пълни с противоречия, граничещи с двуличие. Според мен ти си един обикновен манипулатор. И престани да обиждаш хората. Разбрахме, че си "най - Великия", но нещо с възпитанието си зле. Следващия път ще те докладвам

Следващия път ще те докладвам

Стресна ме. Докладвай ме, ако има за какво. Защо не? Що се отнася до противоречията в постовете ми би ми било интересно да ги посочиш. Що се отнася до твоите постове искам да припомня първия ти пост в темата, когато започнаха настоящите протестите. Той беше:

Ма, я по - добре да има протести, че да се нагледаме на екшън и простотия, а ако има бой и кървища, то ще стане още по зрелищно и кефа ще е пълен. И без това няма кво да се гледа по кабеларките.

Без коментар, както казват.

Благодаря, че извади поста ми , че да не го пиша отново. Вече на много хора стана ясно, че протестите са безидейни или се провеждат на пук. На хората им писна от глупости. В Гърция, Турция и не само, но и в страни от ЕС - подобни протести отдавана да са разтурени. Не може няколко хиляди души да тормозят цялата страна и да се налагат над всичики.

Благодаря, че извади поста ми , че да не го пиша отново. Вече на много хора стана ясно, че протестите са безидейни или се провеждат на пук. На хората им писна от глупости. В Гърция, Турция и не само, но и в страни от ЕС - подобни протести отдавана да са разтурени. Не може няколко хиляди души да тормозят цялата страна и да се налагат над всичики.

В твоя пост, драги колега, от който както виждам не се отричаш, ти изразяваш надежда, че протестите трябва да ескалират до "бой и кървища". Вчера полицията, която си върши работата много добре, е задържала 30-на провокатори по сигнали на протестиращите. Започвам да се питам дали имаш нещо общо с такъв тип хора.

Що се отнася до безидейността на протестите, това не е точно. Не случайно вчера пуснах инфото за Харта 2013. Дали от тази инциатива ще излезе нещо е друг въпрос. Аз лично малко се съмнявам, защото в Хартата не се обръща достатъчно внимание на социалните проблеми, които са основни за повечето хора. Но така или иначе това е пример за това, че идеи има, както и хора, които се ангажират да ги избистрят и предложат на управляващите.

Black Power

Още един "войн" на Кутев ?

Black Power

Още един "войн" на Кутев ?

Регистрация 15 мар 2013

Кой се намерил да пита?! Освен това, не е мястото в тази тема да се развиват подобни въпроси.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Истински страшни и опасни са провокаторите като теб. Хора подкрепящи безидейните протести и мъчейки се да ги докарат до безкрайност просто ей така.  Това е вредно за страната ни, за социалния мир и спокойствие. Вредно е и за икономиката. Подобни поттиквания могат да доведът нещата на истина до кръв.  На хората вече им омръзна целия този маскарад. Всички са на предела на нервите си. Какво се цели???

Кой се намерил да пита?! Освен това, не е мястото в тази тема да се развиват подобни въпроси.

Лимонаденият ДжоРегистрация: 11 апр 2012

Офлайн Последно: 10 мар 2013 00:25

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение
Статистика

[*]Група: Validating

[*]Мнения: 234

[*]Разглеждан: 1116

[*]Титла: Редовен потребител

Това ми е старият профил, в който не мога вече да вляза. Последно имах спор с един образ от ДПС и дотам.... Дори не получих съобщение, че съм отстранен!

Това е вредно за страната ни, за социалния мир и спокойствие. Вредно е и за икономиката.

Стига с тези мантри за социален мир, спокойствие и икономически просперитет. Къде виждаш такова нещо? Протестите започнаха по конкретен повод - назначавнето на една мутра за шеф на ДАНС. Продължиха, защото Правителството не се спря с гафовете цяла седмица. Да ги припомням ли? Причината за нарушаването на социалната и политическата стабилност е в управляващите. Визирам и настоящите, и предишните.

Ето един откъс от едно есе.Дали можете да познаете кой го е написал и кога без да ползвате Гугъл ? 

Цитатът гласи: „Всички до днес управлявали партии са вече окончателно дискредитирани в очите на народа. Тяхното безчестие ги обединява в една обща гнила купчина слама, която трябва да се изгори, защото те – всички досегашни „политически дейци“ – нямат нищо общо с народа. Копнежът към обновление, към пречистване, към разведряване, към възкресяване на жизнената енергия се носи през въздуха, чувства се във всяка вещ, изпълва всички души.”

Не ви ли прилича 1 към 1 с лозунгите, които се издигат днес на протестите, а и в повечето постове тук, във форума ? 

Прилича, нали ? 

Е, няма да ви мъча - авторът се казва Георги Касабов Милев.

Да, същият, който ни е известен повече като поетът Гео Милев.Цитат е от статията му „Българският народ днес”, и е публикувана в сп. „Везни” през... 1921 година :lock:

Да, същият, който ни е известен повече като поетът Гео Милев.Цитат е от статията му „Българският народ днес”, и е публикувана в сп. „Везни” през... 1921 година :lock:

А какво се случва 1923 знаем. Не мисля, обаче, че сега ще се стигне до нещо подобно. По-скоро енергията ще прекипи освен ако управляващите не продължат да провокират недоволство чрез неадекватни решения и действия. За мен сегашното Правителство е с изчерпан кредит на доверие, но това не означава, че трябва да се хвърляме да правим нови избори. Първо, без промени в Избирателния кодекс това е безмислено. Второ, няма подходящ политически субект, с който протестиращите (не само тези на улицата) да се идентифицират. И проблемът наистина е като в есето на Гео Милев - всички са напълно дискредитирани. Това е болезнената истина.

Ц! Доктора имаше предвид, колко шибан строй е капитализма, че да доведе до цял век назад регрес в обществените отношения.

Ето един откъс от едно есе.Дали можете да познаете кой го е написал и кога без да ползвате Гугъл ? 

Цитатът гласи: „Всички до днес управлявали партии са вече окончателно дискредитирани в очите на народа. Тяхното безчестие ги обединява в една обща гнила купчина слама, която трябва да се изгори, защото те – всички досегашни „политически дейци“ – нямат нищо общо с народа. Копнежът към обновление, към пречистване, към разведряване, към възкресяване на жизнената енергия се носи през въздуха, чувства се във всяка вещ, изпълва всички души.”

Не ви ли прилича 1 към 1 с лозунгите, които се издигат днес на протестите, а и в повечето постове тук, във форума ? 

Прилича, нали ? 

Е, няма да ви мъча - авторът се казва Георги Касабов Милев.

Значи да очакваме нов преврат като през 1934, премахване на партиите и масов разстрел на комуняги :D

Ц! Доктора имаше предвид, колко шибан строй е капитализма, че да доведе до цял век назад регрес в обществените отношения.

Аз казах какво имам предвид аз. Какво има предвид той може да си каже и сам, предполагам. ;)

Виж сега, еволюцията на моите политически възгледи протича обратно на общоприетата. В миналото имах по-скоро десни, консервативни схващания, днес, ако се съди по това какви каузи подкрепям (екологични, антиглобалистки, социални и други такива) те са по-скоро леви. Само че не виждам у нас да има сериозна политическа сила, която да ги изразява. Виждам само клиентелизъм и от ляво, и от дясно.

Значи да очакваме нов преврат като през 1934, премахване на партиите и масов разстрел на комуняги :D

Знаеш какво е последвало 11 години след това - Народен съд. Не си пожелавай такива неща!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.