Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Никакъв мир и никаква мира за сганта политическа. Война.

Toчно така. Ще споделя нещо, което може да е интересно за хората, които са общували повече с мен в този форум. Още, когато бяха миналите протести попитах хора, при които уча и чието мнение е много важно за мен, как би трябвало да се реагира в подобни ситуации. Те, сещате се, са много мирни, спокойни и неагресивни хора. Питах трима различни, за да сравня мненията. И тримата ми казаха едно и също. Смисълът му беше следния. Единственият адекватен отговор на силата е сила, а всичко друго е наивно. По принцип би трябвало да избягваме конфликтите, но ако вече сме страна в конфликта пасивното поведение е неадекватно. Олигархичната власт може да бъде свалена само с "революция" (не разбирайте нещо като Френската или ВСОР, а по-скоро като това, което днес се случва на други места по света). Дали след това ще дойде нещо по-добро е друг въпрос. Но никой, който държи властта няма да я даде сам.  

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 117,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Господари на ефира” наказаха ТВ7 за майсторството, с което заобиколиха професионализма и етиката,

за да отразят националните протести спрямо собствената си политика.

razkritia.com

Оня чичка със свирката нема равен хахаха ,умрях от смях :)

Не съм сигурен обаче дали това е възможно в нашите условия, при това срастване на мафия, икономика и държава...

Не е най-вероятно, но можем да опитаме. Ако не опитваме никога няма да знаем дали сме били прозорливи или просто нерешителни, според мен.  

А за съжаление, както беше казал някой класик, идиотите имат голямо предимство пред интелигентните хора - те винаги са уверени в себе си.

Така е.

Ами ако не беше непълнолетна, тая със звездата...ммм, щях да я подготвя и да проведем по-сериозни екшън действия :D

Почвам да се замислям - май ще ходя и аз да "протестирам" :giggle1:

Поредната наглост от страна на БКП (и доказателство, че тия от добро никога не са разбирали, няма и да разберат):

Протестирайте, но не блокирайте институциите, призова БСП

http://news.ibox.bg/news/id_1003109666

А за съжаление, както беше казал някой класик, идиотите имат голямо предимство пред интелигентните хора - те винаги са уверени в себе си.

Умният знае колко много неща не знае,затова винаги е предпазлив и неуверен.Глупака си мисли че знае всичко,затова никакви съмнения не го спират да скача с главата напред уверен.

Странно?!  Колеги, които бяха някак мирно настроени и мъмреха, ако се споделяха виждания за по-крайни мерки...Вече са съгласни такива да бъдат приложени, дори все едно, че канят към такива. 2.12, мисля че все още не е отменено! Разбира се няма да посочвам никнейми, за да не съм конкретен, защото иначе и аз ще бъда нарушител. Надявам се да бъдат по-умерени в публичните си изказвания, тези които се припознаят в коментара ми.

Странно?!  Колеги, които бяха някак мирно настроени и мъмреха, ако се споделяха виждания за по-крайни мерки...Вече са съгласни такива да бъдат приложени, дори все едно, че канят към такива. 2.12, мисля че все още не е отменено! Разбира се няма да посочвам никнейми, за да не съм конкретен, защото иначе и аз ще бъда нарушител. Надявам се да бъдат по-умерени в публичните си изказвания, тези които се припознаят в коментара ми.

въобще не е странно....

ако положението продължи още няколко дни без разрешаване на конфликта - не само тук - на улицата ще има със сигурност погроми, а това ще е по-лошото./

Е да, но нека тук във форума, поне да се правим, че само наблюдаваме обстановката. Който иска нещо да организира, да призовава и прочие, има си утвърдено място където това се случва. Примерно във Фейсбук, колкото и да не харесвам тази мрежа поради други причини. Ако стане нещо поне Фейсбука да го затворят, а не нашия форум.

Е да, но нека тук във форума, поне да се правим, че само наблюдаваме обстановката. Който иска нещо да организира, да призовава и прочие, има си утвърдено място където това се случва. Примерно във Фейсбук, колкото и да не харесвам тази мрежа поради други причини. Ако стане нещо поне Фейсбука да го затворят, а не нашия форум.

Споко, колега, нищо такова за каквото намекваш няма да стане, най-вероятно. Нито пък някой ще затвори Фейсбук и този форум. Просто статията, която пусна Док е много добра и вече се разпространява в социалните мрежи. Бях останал с впечатление, че си привърженик на революционния подход, пък сега отправяш такива предупреждения. Никой не е тръгнал да прави преврат или нещо такова.

Поредната наглост от страна на БКП (и доказателство, че тия от добро никога не са разбирали, няма и да разберат):

Протестирайте, но не блокирайте институциите, призова БСП

http://news.ibox.bg/news/id_1003109666

Аз го похвалих бившия ми аситент и той се... да не казвам какво. Ето:

"Споделяме част от исканията, но призоваваме за мирно провеждане на протестите и избягване на провокациите и погромите на сгради,"

В момента единствения погром е този на пространството пред Националната Опера, който всекидневно се извършва от мутрите на Волен Сидеров.

Наруши правилата и изпиши никнеймите.  Виждам от логото, че си част от екипа, а и щом си толкова загрижен, то не смятам, че някой ще те съди за това.  То, нали уж за добро. Нека видим подстрекателите.

За протокола. Мисля, че повечето потребители не призовават към гражданска война или нещо подобно. Това, за което става дума е, че протестите трябва да продължат по същия мирен и цивилизован начин, както досега. И трябва да стават все по-масови, ако искат да постигнат нещо. Финалните реплики от цитираната от Док статия аз поне ги разбирам преносно. Примера, който протестиращите трябва да следват е този на техните "колеги" в Турция или Бразилия.

Не виждам нищо нередно всеки да си каже мнението по най-актуалната тема в България в момента,макар и да са малко крайни.

Нима в момента не са необходими крайни мерки ??

А недай си боже някой да тръгне да затваря форуми заради това ,тогава ще видят какво са крайни мерки.

Eто нещо, което мисля, че е полезно да се прочете:

Протестът няма послания и искания. Грешно. Протестиращите имат много конкретни искания – теренът да се разчисти от бандити, партийна корумпирана номенклатура, дърти ченгета, мутри и неспособни да управляват хора. След това да играем играта по честни правила. А кой ще дойде след това? Ние. Голама част от тези хиляди хора ще потърсят начин да участват в определянето на новите правила и ще се включат в управлението посредство предоставените ни от закона инструменти.

Отново ще е същото. Грешно, скоро няма да е същото

БЛОГ

И кой е критерият, който ни гарантира, че хора, възпитани по един познат ни вече стереотип, ще управляват по нов модел? Слеващият ми въпрос е: прави ли участието в управлението решение на проблем? След края на монархическия период в Русия, всички бленуват за промяна. Царят е зъл, той е крадец. Имаме си е Распутин. Винаги се нарочва един лош - Доган, Бойко, Станишев. Е, след това идва нов елит. Какво се случва? Коба и Ленин сами говорят за себе си. Защо? Защото няма ясен проект. Това са просто импулси за промяна, жажда за нещо ново. Но това ново, подготвено ли е това да бъде адекватно на случващото се след като НИКОГА до сега не е било във властта и не притежава конкретен опит. Ergo, дори да има промяна, то тя ще бъде временен камуфлаж ... 

Публикувано изображение Публикувано изображение 

ЛУДА РАБОТА! ИЗТРЕЩЯХА ТОТАЛНО И ОТ ВСЯКЪДЕ!

Какви са ... нещо не разбирам ...

И кой е критерият, който ни гарантира, че хора, възпитани по един познат ни вече стереотип, ще управляват по нов модел?

Гаранцията са различните правила.

Ergo, дори да има промяна, то тя ще бъде временен камуфлаж ... 

Сега, ако става дума за това, че винаги ще има грубо казано две класи, то е ясно. Никой не е тръгнал да гради утопия ала Кампанела, Мор или Маркс. Става дума, за промяна в рамките на възможното, а не за достигането до Обетованата Земя. Няма ситуация, нито в личностен, нито в обществен план, която да стои на едно място и да не се развива. Нещата или се влошават или се подобряват... Само не питай "За кого?" ;)

Примерът с ВОСР не е коректен - да виждаш някакви меншевики и болшевики на протестите?

Какви са ... нещо не разбирам ...

Хм. На теб на какви ти приличат? Нали, писах по-горе какви са според мен. Девойчета, които са решили да бъдат оригинални, но са минали мярката на добрия вкус и е излязло пошло. Но е нормално като се има предвид, че са от поколението на чалга-културата. Това без пренебрежение. Майка ми беше учителка в една от най-елитните софийски езикови гимназии и покрай нея има наблюдения, че дори и децата там, които по начало са много интелигентни и способни се увличат по поп-фолка. Не всички, разбира се. По-важното е, че днес в София бяха излезли между 40 и 5о хил човека. Тези момичета не са някакви типични представители на протестиращите. 

Човек не говоря за хората. Не разбирам лозунга ...

Вие сте стрелки .... странно ...

Аха. Не те разбрах. Ти дама или господин си, за да знам как да отговоря.

Стрелките сочат към... сещаш се какво. Посланието е "Вие (политиците, предполагам) сте путки!" Идиотско е нали? Може пък да са се вдъхновили от онези от Фемин. Де да знам. Аз този израз не го ползвам. Ето я тази форма на протест в оригинален вариант:

Не го намирам за забавно ....

Тъпичко е. Съгласен съм. Най-малкото това означава, че гледаш на тялото си като на нещо порочно и нечисто. Така си мисля.

При Фемин е малко по-различно, макар че пак ми се вижда прекалено.

Ето, как трябва да изглеждат протестиращите дами, според мен:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И кой е критерият, който ни гарантира, че хора, възпитани по един познат ни вече стереотип, ще управляват по нов модел? Слеващият ми въпрос е: прави ли участието в управлението решение на проблем? След края на монархическия период в Русия, всички бленуват за промяна. Царят е зъл, той е крадец. Имаме си е Распутин. Винаги се нарочва един лош - Доган, Бойко, Станишев. Е, след това идва нов елит. Какво се случва? Коба и Ленин сами говорят за себе си. Защо? Защото няма ясен проект. Това са просто импулси за промяна, жажда за нещо ново. Но това ново, подготвено ли е това да бъде адекватно на случващото се след като НИКОГА до сега не е било във властта и не притежава конкретен опит. Ergo, дори да има промяна, то тя ще бъде временен камуфлаж ... 

Най-накрая един разумен и трезво разсъждаващ човек, да се изкаже в този форум! 

Най-накрая един разумен и трезво разсъждаващ човек, да се изкаже в този форум! 

Бе, ти не ни ли пожела "Лека нощ" и не си ли легна да спиш? Или те мъчи безсъние? Сис е временно идеологически неорентиран, но ще влезе в час. Ако знае, че тъкмо ти, който си фен на АТАКА, подкрепяш мнението му би го изтрил на мига. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.