Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

И какво са казали вече, хората???

Ти си от тия "ясните"! Със сигурност твоите постове не ги чета щото си ми безинтересен.

Отговори като твоя говорят само едно. Кво искаме ли - па не знаем??? Я по добре да се върне Б.Б. - щото това е новата алтенатива.?!?!? :)

Ако не е така, то обори ме, но май не можеш и за това шикалкавиш.!!!!

За едно мога да те уверя.От пишештите в тези теми за протестите и правителството ,не съм забелязал някой да иска ББ да се връща.

Ти обаче продължаваш да си мислиш,че щом протестираме срещу коалицията ,значи искаме ББ.И го намекваш в почти всичкитте ти постове.Все едно чета писанията на SS-23.И за това се изказах така в онази тема .. :)

Знаеш ли че когато бяха пролетните протести ,и аз така писах тук ,"ние ще ги махнем тез,а кой ще дойде на тяхно място?"

В момента ако трябва да се обединят исканията ,те са за смяна на системата,за промяна на конституцията там където се налага.И наказания за крадците в парламента.И най-накрая някой да започне да мисли и работи за хората.

Протестите са срещу всички ,които олицетворяват тази ситема,и това са ББ,Волен,СерГЕЙ,Доган и т.н.. демек всички.

Аз искам служебно правителство от евросъюза (това го пиша за 5 път сигурно),докато е на власт това правителство ,да се правят необходимите промени по конституцията.да се сменя каквото ще се сменя,и тогава нови избори.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 117,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Надявам се, че въпреки пропагандата, ще има висока избирателна активност, която ще поднесе изненада, на така наречените стари партии ;) Точно от това ги е страх и се стремят да омаловажат гласовете на всеки един един от нас, а който им се вързва безплатно, е меко казано тъп....За тия дето взимат пари за агитация- всичко се връща, рано или късно :)

Искам да задам един простичък въпрос на всички защитници на протестите. Добре ще да е да получа и простички и разбираеми отговори т.е с по 2-3 думички.

- Пр. Правителството утре хипотетично пада и се насрочват нови избори, да кажем след месец.

Кой ще спечели тези избори?

Не приемам отговори от вида - не се знае защото хипотезата може да стане реалност!

1. ГЕРБ

2. БСП

3. ДПС

4. (хипотетичен) Десен блок

5. "националисти" (но не и ПП "Юруш")

И очаквам ДЯСНО правителство (ГЕРБ+(хипотетичния) десен блок).. Имай впредвед, че десните дето гласуваха анти-Бойко за БСП, сега няма да гласуват за вас!

* Десният блок най-вероятно ще е ДСБ+СДС (мисля, че ще изгладят различията)+Нейнски и се надявам да не вземат Кунева, че тя би предала всякаква идея заради власт!

** При евентуална ВИСОКА избирателна активност ДПС и десни си разменят местата!

Редактирано от Cherniyat_oven (преглед на промените)

Надявам се, че въпреки пропагандата, ще има висока избирателна активност, която ще поднесе изненада, на така наречените стари партии ;) Точно от това ги е страх и се стремят да омаловажат гласовете на всеки един един от нас, а който им се вързва безплатно, е меко казано тъп....За тия дето взимат пари за агитация- всичко се връща, рано или късно :)

За съжалените ,ако сегашните подадат оставка,и се метнеме направо на нови избори ,ще спечели или БСП,или ГЕРБ,или някакво извращените под формата на коалиция.

Колкото и да си говорим че сме се събудили,релаността е ,че протестиращите са една капка в морето.

Точно за това се страхувам,че мечтаната "изненада" няма да се получи.

1. ГЕРБ

2. БСП

3. ДПС

4. (хипотетичен) Десен блок

5. "националисти" (но не и ПП "Юруш")

И очаквам ДЯСНО правителство (ГЕРБ+(хипотетичния) десен блок).. Имай впредвед, че десните дето гласуваха анти-Бойко за БСП, сега няма да гласуват за вас!

* Десният блок най-вероятно ще е ДСБ+СДС (мисля, че ще изгладят различията)+Нейнски и се надявам да не вземат Кунева, че тя би предала всякаква идея заради власт!

** При евентуална ВИСОКА избирателна активност ДПС и десни си разменят местата!

Моите очаквания са същите, но да видим и другите какво мислят!

KiriL Cox

Както виждаш, това ще е действителноста. ГЕРБ +.

ГЕРб без Бойко не върви, а и самия той каза че няма да се откаже от поста си на ледер.

Е, га ти маскарада, е га ти двуличието, е га ти тъпотията българска.

Всички ревът в един глас ,че не искат Бойко Борисов отново на власт, но излиза, че се очаква точно това.

За каква нова алтернатива, за каква нова конституция се говори, каква промяна ?????????

Това ли е дългоочакваната промяна -  ГЕРБ отново на власт.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Моите очаквания са същите, но да видим и другите какво мислят!

Както виждаш, това ще е действителноста. ГЕРБ +.

ГЕРб без Бойко не върви, а и самия той каза че няма да се откаже от поста си на ледер.

Е, га ти маскарада, е га ти двуличието, е га ти тъпотията българска.

Всички ревът в един глас ,че не искат Бойко Борисов отново на власт, но излиза, че се очаква точно това.

За каква нова алтернатива, за каква нова конституция се говори, каква промяна ?????????

Това ли е дългоочакваната промяна -  ГЕРБ отново на власт.

Ами БСП ги видяхме колко струват! Наглост и безочливост безкрай! Слуги на ДПС!

Аз лично се надявам бъдещият десен проект да е контрапункт на някои амбиции на ГЕРБ... :)

Ами БСП ги видяхме колко струват! Наглост и безочливост безкрай!

Аз лично се надявам бъдещият десен проект да е контрапункт на някои амбиции на ГЕРБ... :)

Та, то видяхме и ГЕРБ колко струват. Помниш все пак, че  народа и тях изхвърли.

Що се касае до второто, то не виждам как ще стане. Т.е ГЕРБ +  ще да е, а не обратното + ГЕРБ

KiriL Cox

Нещо не схващам. Казваш това правителство да прави каквото ще прави, но в същото време го искате паднало и то веднага???? Хъм!!!!

Основните играчи бяхя изписани. Явно иде ред на нова коалиция със старите играчи. Но пак питам, това ли е дългоочакваната промяна???????

БСП и ДПС още преди изборите приложиха какви ли не мръсни хватки - компромати, лъжи от страна на главния прокурор, обвинения в деня за размисъл и т.н., т.е. се домогваха с всички средства и на всяка цена до властта. Това им струваше и много прави за купуване на този или онзи. Няколко въпроса: толкова лесно ли се очаква да хвърлят на вятъра всичките тези пари, дадени за подкупи; толкова ли лесно се очаква да се откажат от всички пари, които биха могли да получат в бъдеще благодарение на властта; помните ли едно правителство на БСП, при което България да е прокопсала (последното ръководено от тях беше с мандата на ДПС)?

Айде да ти кажа и аз нещо.

Никой не иска слабоумния простак Боко отново на власт. Като алтернатива обаче не знам кое е по-лошо - той или БКП/БСП. За мен второто. Това първо. Второ, не всички несъгласни протестират, нито всички, които протестират, са на площада. От февруари насам по агенциите за преводи и легализации са се увеличили в пъти подготвяните за емиграция документи. И ако досега бяха основно на кандидатстуденти за чужбина, то сега са основно на хора с образование, стаж и опит - главно лекари, инженери, IT-специалисти и т.н., при това се дават в пакет документите на цели семейства - бащата, майката и децата. Това говори ли ти нещо? За мен хората вече не виждат никаква надежда и алтернатива тук, затова започват не да бягат поединично, а да се евакуират масово от потъващия кораб. Едни протестират на площада, други - на летището.

Та... ей това се опитват да спрат протестите. Безочието на ДПС и БКП/БСП беше само капката, която преля чашата след малоумието, некадърността и фалшивите дипломи на ГЕРБ. И хората не издържаха. Никой не се опитва да връща никого, а само да му сложи някакви юзди. Ако пък двама-трима политици влезнат ефективно и в затвора, още по-добре. Ама надали...

Днес четох, че по официални данни циганите вече са стигнали 10% от населението. Реално вероятно са 20 и продължават да нарастват за сметка на заминаващите и нераждащите тук. Ч'стито.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Ценя мнението ти, но помисли малко!!! Да оставим пристрастията!!!

Не случайно зададох своя въпрос и не е хич трудно да се досети човек какви биха били резултатите от евентуално проведени избори в рамките на близките няколко месеца.

Ако греша, то обори ме? Обаче казваш, по - малкото зло може би е ГЕРБ на власт. 

В такъв случай, защо протестиращите се правят на циркаджии, а не заявят ясно - протестите са в подкрепа на ГЕРБ, а другото са празни приказки?????

резултата от изборите пак ще се повтори и нито една листа няма да има пак мнозинство и следователно пак ще има  коалиция

То не е лошо да има коалиция, въпросът е да не е като тази на БСП + ДПС !

БСП и ДПС още преди изборите приложиха какви ли не мръсни хватки - компромати, лъжи от страна на главния прокурор, обвинения в деня за размисъл и т.н., т.е. се домогваха с всички средства и на всяка цена до властта. Това им струваше и много прави за купуване на този или онзи. Няколко въпроса: толкова лесно ли се очаква да хвърлят на вятъра всичките тези пари, дадени за подкупи; толкова ли лесно се очаква да се откажат от всички пари, които биха могли да получат в бъдеще благодарение на властта; помните ли едно правителство на БСП, при което България да е прокопсала (последното ръководено от тях беше с мандата на ДПС)?

Никой не иска слабоумния простак Боко отново на власт. Като алтернатива обаче не знам кое е по-лошо - той или БКП/БСП. За мен второто. Това първо. Второ, не всички несъгласни протестират, нито всички, които протестират, са на площада. От февруари насам по агенциите за преводи и легализации са се увеличили в пъти подготвяните за емиграция документи. И ако досега бяха основно на кандидатстуденти за чужбина, то сега са основно на хора с образование, стаж и опит - главно лекари, инженери, IT-специалисти и т.н., при това се дават в пакет документите на цели семейства - бащата, майката и децата. Това говори ли ти нещо? За мен хората вече не виждат никаква надежда и алтернатива тук, затова започват не да бягат поединично, а да се евакуират масово от потъващия кораб. Едни протестират на площада, други - на летището.

Та... ей това се опитват да спрат протестите. Безочието на ДПС и БКП/БСП беше само капката, която преля чашата след малоумието, некадърността и фалшивите дипломи на ГЕРБ. И хората не издържаха. Никой не се опитва да връща никого, а само да му сложи някакви юзди. Ако пък двама-трима политици влезнат ефективно и в затвора, още по-добре. Ама надали...

Днес четох, че по официални данни циганите вече са стигнали 10% от населението. Реално вероятно са 20 и продължават да нарастват за сметка на заминаващите и нераждащите тук. Ч'стито.

Ванка, адски си прав! Но този път по площадите излязохме хората, които МИСЛИМ ДА ОСТАНЕМ... И дано тоя път успеем наистина да променим нещо, че следващата стъпка ще е да се изпотрепем с братята роми... Трябва вече някаква политика към това малцинство, не може само ние да ги издържаме, баси..

Сидерово-местано-орешарското правителство може още сега да прибере протестиращите. Но ТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ, просто защото ламтят за власт. Достатъчно е да поемат ангажимент за определен разумен срок да променят изборния кодекс според исканията на протестиращите и възможностите, които дават Конституцията и законът, и че след това ще си подадат оставките. На следващите избори ще се види кой крив и кой прав. Да, ама не - ясно им е, че много малко от старите муцуни ще влезнат в новия парламент, а това не им изнася. Впрочем, убеден съм, че ако ГЕРБ беше на власт, реакцията на протестите щеше да е абсолютно същата. Просто ДПС, БСП и "Атака" си вкараха автогол с ненаситните си апетити за власт и сега ще трябва да си ходят - искат или не искат. Само че ще го направят така, че да не се промени нищо или да се промени възможно най-малко от системата - циркът с "Атака" и кворума днес едва ли е случаен, сега Боленчо ще им е удобно оправдание.

В такъв случай, защо протестиращите се правят на циркаджии, а не заявят ясно - протестите са в подкрепа на ГЕРБ, а другото са празни приказки?????

Просто защото не са в подкрепа нито на ГЕРБ, нито на НФСБ, нито на извънземните. Изобщо не са в подкрепа на никого. Пак сме срещу, а не за. Този път обаче има и срещу кого, и срещу какво.

хич да не ви дреме.гледайте гърците и се дръжте като независим народ, а не народ чиято съдба се решава по чужди маси .наритайте едно от магаретата дето ви се е  качило на гърба.

Идеята на протеста е да бъдат наритани всичките. То че няма да се случи - няма. Но поне могат да си вземат поука и да са по-внимателни за в бъдеще.

.исраел  се управлява без  конституция и какво от това,тя е световна технологична сила

Сравняваш несравними неща. При вас са съхранени кръвните линии, традициите и всичко друго нужно за оцеляването на една група, племе или както щеш го наречи. При нас... няма да казвам, за да не засегна сънародниците ми.

това правителство иска да работи

Не иска или по-точно не е способно. Това вече е очеизвадно.

това хубаво е,че си чел волгин.

Значи тези неща съм ги учил, чел и ги знам много преди Волгин да започне да говори за тях. Към статията на Волгин ни насочи Док.

просто безумие да си мислите ,че нищетата ,недоимъка и безработицата ще изчезнат изведнъж.

Мисля, че е ясно, че не споделям никакви подобни фантазии.

транснационалните компании могат да се изместят за дни или даже часове и страните  гостоприемници да останат съсипани за години напред.това е ....глобализацията и демокрацията обслужиха интересите на страните от центъра..за останалите остана илюзията.

Именно. Кога съм твърдял друго?

пп и не се надявай да се скараме заради едната политика..ти си ми другарче :)

Подобно нещо и през ум не ми минава. Да не съм откачен да изгубя толкова ценно другарче, заради преходни неща, за които след няколко месеца няма да се сещаме. :bday19:

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

те винаги са заедно каквото и да стане

този път като че ли сидеров е прав

http://dnes.dir.bg/news/ataka-izbori-2013-14276409?nt=10

ДПС е "турското" крило на БСП...

Прав, грънци. Тоя с падането на това правителство отива в небитието, затова ги дрънка такива. Когато те лъгаха, мазаха и плюха, не беше преврат, нали? А сега, когато ги гонят, вече е, щото трябва да бъде? Стига, де.

Айде да ме убеди, че някой е способен да изкара 20-30 хиляди души на площадите в цялата страна, без те да са съгласни с това? Да са манипулирани отделни групи е възможно, но всички - едва ли. Още повече, че вече не му минават номарата - протестиращите сами предават на полицията платените провокатори. Това не го бяха очаквали.

Аз на Волен ще му кажа само следното:

ИЗВИНИСЕБЕИСИОБИРАЙКРУШИТЕ!

.

Просто защото не са в подкрепа нито на ГЕРБ, нито на НФСБ, нито на извънземните. Изобщо не са в подкрепа на никого. Пак сме срещу, а не за. Този път обаче има и срещу кого, и срещу какво.

Не, не неее. Хайде да разговаряме като зрели хора.  " Този път обаче има и срещу кого, и срещу какво"

Това "кого" като падне от власт ще обслужи интересите на уж  "не са в подкрепа нито на ГЕРБ "  Социологически проучвания, коментари прогнози сочат - ГЕРБ ще спечели новите избори. Предния път протестиращите пак имаха " срещу кого, и срещу какво."

Да не се повторят нещата, а??? 

Прав, грънци. Тоя с падането на това правителство отива в небитието, затова ги дрънка такива. Когато те лъгаха, мазаха и плюха, не беше преврат, нали? А сега, когато ги гонят, вече е, щото трябва да бъде? Стига, де.

Айде да ме убеди, че някой е способен да изкара 20-30 хиляди души на площадите в цялата страна, без те да са съгласни с това? Да са манипулирани отделни групи е възможно, но всички - едва ли. Още повече, че вече не му минават номарата - протестиращите сами предават на полицията платените провокатори. Това не го бяха очаквали.

Абсолютно съгласен. Лъжат като за последно защото при избори са вън от парламента.

Пък и по принцип изобщо не се струва да се чете какво лъже тоя.

Хора, очайвате ме, когато пишете подобни неща. Какъв десен блок, какъв ГЕРБ? В момента, в който мнозинството от хората решат, че протестите обслужват ГЕРБ, те ще се приберат у дома. Да връщаме ГЕРБ - това е съвсем налудничава идея. 

Не, не неее. Хайде да разговаряме като зрели хора.  " Този път обаче има и срещу кого, и срещу какво"

Това "кого" като падне от власт ще обслужи интересите на уж  "не са в подкрепа нито на ГЕРБ "  Социологически проучвания, коментари прогнози сочат - ГЕРБ ще спечели новите избори. Предния път протестиращите пак имаха " срещу кого, и срещу какво."

Да не се повторят нещата, а??? 

Дано не се повтарят.

Ако позволим да се повторят, язък за похабената енергия. Нали уж заради промяна някаква се прави всичко.

И да, ГЕРБ ще ги спечели - все някой трябва да спечели. Никой не ги иска, само дето очевидно още по-малко иска сегашните.

Който и да се върне в парламента след евентуални избори от БСП,ГЕРБ,ДСБ,АТАКА ,ще е пълен провал.

Всичко ще продължи по старому,каквото и да си говорим тука във форума.

Наистина нямаме алтернатива ,с която да за местим сегашните ако решат да се махнат,но това не означава ,че трябва да им търпиме абсурдните действия в последно време,и да ги оставиме на мира.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Дано не се повтарят.

Ако позволим да се повторят, язък за похабената енергия. Нали уж заради промяна някаква се прави всичко.

И да, ГЕРБ ще ги спечели - все някой трябва да спечели. Никой не ги иска, само дето очевидно още по-малко иска сегашните.

Ако това е промяната, то аз не я разбирам. Защо да спечели ГЕРБ,а не пр. НФТ (хипотетично име)

Колегата от поста под твоя, също е прав - стари партии, стари коалиции, стари муцуни = на нищо ново, никакви промени, старото статукво.

И нека не се лъжем. Няколокото хиляди човека, които протестират не са гласа на България.Тези протести в никакъв случай не са масовите от преди няколко месеца, които буквално подпалиха страната.

Социологически проучвания, коментари прогнози сочат

Това не се нуждае от коментар, но все пак. Ако това е вярно, то нагласите на избирателите са се променили, тъй че би следвало да има нови избори. Инак как сегашните ще управляват следващите 4 години. Само че аз не мисля, че е така. Напротив.

Наистина нямаме алтернатива ,с която да за местим сегашните ако решат да се махнат,но това не означава ,че трябва да им търпиме абсурдните действия в последно време,и да ги оставиме на мира.

Точно така.

Ако това е промяната, то аз не я разбирам. Защо да спечели ГЕРБ,а не пр. НФТ (хипотетично име)

Колегата от поста под твоя, също е прав - стари партии, стари коалиции, стари муцуни = на нищо ново, никакви промени, старото статукво.

Който и да се върне в парламента след евентуални избори от БСП,ГЕРБ,ДСБ,АТАКА ,ще е пълен провал.

Всичко ще продължи по старому,каквото и да си говорим тука във форума.

Ей това е идеята, стига си се правил, че не вдяваш. Да им диша някой във врата и да чувстват заплаха за себе си - ако не работят или прокарват разни лобистки решения. И че всякакви такива ще си ходят дотогава, докато се види някаква промяна към по-добро... или докато не останат българи в България.

Сегашните също вероятно щяха да бъдат оставени да покажат какво могат, ако не бяха показали ясно, че и те самите са управлявани. Тиквата може и да управляваше еднолично и не особено умно, но поне се опитваше да го прави сам.

Не ми излизай с това, колко щели да струват следващите избори - ще ни струва повече, ако тия останат.

Хора, очайвате ме, когато пишете подобни неща. Какъв десен блок, какъв ГЕРБ? В момента, в който мнозинството от хората решат, че протестите обслужват ГЕРБ, те ще се приберат у дома. Да връщаме ГЕРБ - това е съвсем налудничава идея. 

Че то това е основната тактика на БСП, включително и от някои хора във форума.

Да внушат, че хората са за Герб а не против комунистите.

Че то това е основната тактика на БСП, включително и от някои хора във форума.

Да внушат, че хората са за Герб а не против комунистите.

Да, за съжаление. Груба манипулация. Половината от плакатите са срещу ГЕРБ. Просто в момента те се водят опозиция и затова натиска не е срещу тях.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.