Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Hmmm аз че чувствам като във филма "Планетата на маймуните" ... Единственият свободен човек сред маймуни и човешки роби.

От тези думи излиза ,че си роб маймуна.И  прояви уважение към модератора.

Редактирано от родина (преглед на промените)

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 117,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

ами герб да ходеха на заседанията, да проиводействат...

Поведението на ГЕРБ е безотговорно и е под всякаква критика. То е типично за Тиквата. Но, пак питам, след като не може да се разчита на тях на този етап, то как това Правителство и този Парламент ще функционират нормално? Колко дълго може да издържи едно управление, което е подложено на външен натиск (уличните протести) и е се основава на напълно безпринципен компромис между една (формално) ляво ориентирана партия, една партия на определен етнос и една крайна, националистическа партия, която се ръководи от очевидно психически неуравновесен лидер.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Поведението на ГЕРБ е безотговорно и е под всякаква критика. То е типично за Тиквата. Но, пак питам, след като не може да се разчита на тях на този етап, то как това Правителство и този Парламент ще функционират нормално? Колко дълго може да издържи едно управление, което е подложено на външен натиск (уличните протести) и е се основава на напълно безпринципен компромис между една (формално) ляво ориентирана партия, една партия на определен етнос и една крайна, националистическа партия, която се ръководи от очевидно психически неуравновесен лидер.

аз за момента протести никъде освен в София не виждам (30-40 човека не ги броя) пък и щом един дъжд ги оплаши се вижда колко са сериозни или пък са свършили парите за провокаторите... пределно ми е ясно че по евтино е да платят на няколко провокатора да водят стадото, от колкото да плащат на цялото стадо...

Hmmm аз че чувствам като във филма "Планетата на маймуните" ... Единственият свободен човек сред маймуни и човешки роби.

Нещо начален стадий на мания за величие? :rolleyes:

аз за момента протести никъде освен в София не виждам (30-40 човека не ги броя) пък и щом един дъжд ги оплаши се вижда колко са сериозни или пък са свършили парите за провокаторите... пределно ми е ясно че по евтино е да платят на няколко провокатора да водят стадото, от колкото да плащат на цялото стадо...

Това с платените агитки беше доказано със скритата камера на БНТ, единствено за АТАКА. За протестите в София, в които участваха между 30 и 50 хил човека е несериозно да се твърди подобно нещо. Ако беше така лесно да изкараш толкова хора на улицата, то контра-протестиращите щяха да го направят. Но там се събират не повече от 100-на човека. Както и да е. Аз не питах това, а нещо съвсем друго. Да го повторя ли или ще прочетеш предния ми пост, който си цитирал?

Това с платените агитки беше доказано със скритата камера на БНТ, единствено за АТАКА. За протестите в София, в които участваха между 30 и 50 хил човека е несериозно да се твърди подобно нещо. Ако беше така лесно да изкараш толкова хора на улицата, то контра-протестиращите щяха да го направят. Но там се събират не повече от 100-на човека. Както и да е. Аз не питах това, а нещо съвсем друго. Да го повторя ли или ще прочетеш предния ми пост, който си цитирал?

ето ти отговор на предния въпрос:

това правителство не зависи от герб, парламента също... така, че не виждам проблем да си изкарат още година (толкова му дават разни проучвания)

ето ти отговор на предния въпрос:

това правителство не зависи от герб, парламента също... така, че не виждам проблем да си изкарат още година (толкова му дават разни проучвания)

Това Правителство и Парламент зависи от Атака, а Атака това е Волен Сидеров. Следователно, към момента съдбата на тази страна зависи от този човек. Бъркам ли някъде, според теб? А инак, не съм за предсрочни избори сега при този Избирателен кодекс и при липсата на някаква политическа алтернатива. Един разумен вариант би бил ГЕРБ да се върнат в НС, за да не зависи всичко от Атака. Но нашите политици нямат нито здрав разум, нито чувство за отговорност.

От тези думи излиза ,че си роб маймуна.И  прояви уважение към модератора.

Незнам как заключи това, ....

Нещо начален стадий на мания за величие? :rolleyes:

Не е начален стадият :)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

scepsis Един разумен вариант би бил ГЕРБ да се върнат в НС, за да не зависи всичко от Атака. Но нашите политици нямат нито здрав разум, нито чувство за отговорност.

След стотици постове, то най накрая свали картите!!! Още в самото начало трябваше да си признаеш, че си симпатизант на ГЕРБ а и смятам, че никой нямаше да те укори за това. Всеки има право на свой личен избор. От тук, на сетне едвали ще убедиш вече някой в противното, та каквото и да пишеш!!! Не знам как асоциираш връщането на ГЕРБ във власта и здравия разум. Н е е нито отговорно поведение, нито здрав разум!?!? Ааа, и още нещо. Днес се видях с човек (познат), който живе в София - протестиращ е. Протестира защото му се плаща и то не от Атака или БСП а от друга партия, която се прави на "света вода ненапита"

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Волен може да се прави на всякакъв, но е достатъчно умен да не прецаква кворума, щото има голяма вероятност ако сега има избори, да не мине 4%...

След стотици постове, то най накрая свали картите!!! Още в самото начало трябваше да си признаеш, че си симпатизант на ГЕРБ а и смятам, че никой нямаше да те укори за това. Всеки има право на свой личен избор. От тук, на сетне едвали ще убедиш вече някой в противното, та каквото и да пишеш!!! Не знам как асоциираш връщането на ГЕРБ във власта и здравия разум. Н е е нито отговорно поведение, нито здрав разум!?!? Ааа, и още нещо. Днес се видях с човек (познат), който живе в София - протестиращ е. Протестира защото му се плаща и то не от Атака или БСП а от друга партия, която се прави на "света вода ненапита"

Мисля ,че това не е истина.Работя на метри от площада и виждам и се срещам с познати .Волен плаща на разни измислени лумпени да провокират .За жалост , всичко зависи не от нас, а от великите сили.Нашите управници са големи послушковци и нямат собствено мнение .Не се надявайте нещо да се оправи , в този свят на глобализация ,не е далеч времето в който ще стане като Оруел.

След стотици постове, то най накрая свали картите!!! Още в самото начало трябваше да си признаеш, че си симпатизант на ГЕРБ

Бе, срам нямаш ли. Не съм симпатизант на ГЕРБ и никога не съм гласувал за тях. Казах само, че това би изключило влиянието на Атака. Освен това казах, че описаното от мен е фантастичен вариант, който няма да се случи. Някои хора имат напълно повредено мислене, според което ако си против настоящите некадърници, то трябва да си за предишните. Ми, виж постовете ми от времето на изборите - бях един от първите, които пуснаха инфото за прословутите бюлетини в печатницата и всичките ми постове бяха срещу изборните манипулации на ГЕРБ. А Февруари? Тогавашните ми постове бяха в подкрепа на протестите за свалянето на правителството на ГЕРБ. Просто, има хора, които не харесват нито една от съществуващите политически сили и това всъщност са мнозинството хора у нас. А инак, в този форум хората, които ме познават и са общували с мен по-дълго, знаят, че никога не съм имал задръжки да изразя ясно позицията си по дадена тема или симпатиите/антипатиите си към нещо или някого.

Изключването на Атака не е повод за връщането на Герберите отново на власт. Изключването на Атака ще доведе до включването на пр. СДС, които се роят и делят, обединяват, разцепват на всеки 5мин. и то всеки ден. Да не би да са по - цвете от Атака По тази логика - да изключим БСП, ДПС, АТАКА, пр.СДС и пр и пр. Кой остана тогава??? Е, а стига капризи. Щом сме европейци ще следваме правилата. Има легитимен кабинет и подмяната му с друг такъв не бива да става под натиска на няколко граждани тръгнали на бунт щото не е тяхната. В бившите соц. страни и в някои стари европейски такива също управляват социалистически правителства и там като гледам никой не говори за комунисти и за сваляне на правителства. Аман от капризи - не искате ГЕРБ ама май си го искате, искате промяна но без промана, уж имало идея ама нещо не стана ясна. Днешните били некадърници, а предишните да не бяха по - кадърни след като народа ги изрита и при тоова с помоща на истински национален протест, който подпали страната.

Black Power, виждам, че сте от Северозападна България. Винаги съм се чудил, защо не протестирате - доволни сте от живота ли, що ли? И ако сега няма как (във вашият регион по традиция подкрепяте БСП), при Борисов различно ли беше? А преди години, при управлението на СДС, колко протеста направихте в региона? Припомнете ми моля, че не мога да се сетя, а и Гугъл мълчи.

Изключването на Атака не е повод за връщането на Герберите отново на власт.

Всъщност моята мисъл беше управлението да не зависи от капризите на Волен Сидеров, а не да има някакво коалиционно управление, в което да участват БСП, ГЕРБ и ДПС. Това би вече не е SF, a фентъзи. СДС, ДСБ и други такива са политически трупове. Тях няма какво да ги коментираме. Мнението ми е, че всеки изминал ден, който БСП управлява в сътрудничество с АТАКА сваля рейтинга и и засилва позициите на ГЕРБ. А това не е добре не просто за БСП, а за страната. Сега по-ясен ли съм?

Black Power, виждам, че сте от Северозападна България. Винаги съм се чудил, защо не протестирате - доволни сте от живота ли, що ли? И ако сега няма как (във вашият регион по традиция подкрепяте БСП), при Борисов различно ли беше? А преди години, при управлението на СДС, колко протеста направихте в региона? Припомнете ми моля, че не мога да се сетя, а и Гугъл мълчи.

Интересното е, че всички, абсолютно всички управлявали ни до сега  (без значението на цвета) се заиграваха със северозапада до постигане на целите си а след това много бързо го забравяха. Северозападна България, както знаете е най - бедния регион в цяла Европа и не само. Нормално е бедните хора да търсят подкрепата на лява партия. Още по лошо - има и опити за възраждане на една друга партия  - БКП

Истината обаче е, че по време на управлението на ГЕРБ северозапада стигна до дъното, затъна в тотална мизерия. Хората не са виновни за което! По времето на СДС  този регион се развиваше и от тогава - падение, падение, падение.

Между в прочем, на последните избори към групата на традиционно гласуващите за БСП се присъедениха и градове, които никога не са гласували за тази партия. Защо ли? Хайде да видим как да накарате жителите на тези градове да гласуват отново за ГЕРБ, НДСВ - няма начин, няма шанс. Хората в тези градове са отчаяни и не вярват вече на нови "спасители", на неясни идеи.!!!!

П.П. И конкретен отговор на въпроса за протестите! На предишните протести, които обхванаха цялта страна, то  отговори и Северозападна България включвайки се в тях!

Ето това ми се видя не лошо като анализ. Не че съм изцяло съгласен, но е интересно като гледна точка.

Доверие на Орешарски – ДА, но на Станишев – НЕ!

Румен Петков

Според една велика реплика, хората се делят на три вида: такива, които са част от проблема; такива, които са част от решението и такива, които част от пейзажа.

Очевидно е, че хората от София днес вече не искат да бъдат част от пейзажа и да приемат партийните заигравки с олигархията като нещо обикновено и пренебрежимо. На 23-та година от демокрацията гражданското недоволство е кипнало до такава точка на възмущение, че ако нещо не бъде направено бързо, всички рискуваме да изгорим.

Вярно е - протестира само София, но всъщност, задайте си въпроса - може ли един кабинет да управлява добре, ако столицата се е превърнала в разбунен кошер. Възможно ли е да правиш дори елементарни планове за бъдещето, ако всяка вечер пред Министерския съвет се веят знамена, а лятото е станало горещо и много политическо.

Заради това смятам да ви запозная с моя анализ на ситуацията.

Ще се постарая той да бъде ясен, точен, конкретен и без лъжа. Мисля, че времето на прахта в очите отмина, днес е време всички да бъдем част от решението, защото иначе просто пейзаж няма да остане.

Лидерът на БСП Сергей Станишев срина своята кариера пред очите на всички. Днес гражданите по улицата искат оставката на кабинета, но, според мен, политикът, който напълно се делегитимира и самоунищожи, това е Сергей Станишев.

С един малоумен ход той причини няколко неща:

• разруши и малкото добро, което е направил в БСП - отказа от коалиция с "Атака" през 2005 година и европейския имидж на левицата;
  • проигра всичките си шансове да бъде шеф на Еврокомисията. Той имаше някакви шансове за това, но ги изгърмя заради странната си любов към Делян Пеевски и неговите морални катарзиси;
  • на практика върна България в началото на 90-те години и изкара хората по улиците;
  • за пореден път позорно отказа да подаде оставка, въпреки че сътвори изключителен гаф;
  • окопа се апаратно на "Позитано" 20, въпреки че цялата партия е настръхнала против него и вече не иска да го търпи;
  • демонстрира абсолютна неадекватност в кризисна ситуация и влезе в безкрайна спирала от простотии;
  • унищожи перифирията от центристки избиратели на БСП;
  • даде реалната политическа власт в партията на лице, за което никой никога не е гласувал - говорим за спътницата му в живота Моника Йосифова;
  • създаде своя собства апаратна олигархия на "Позитано", която да му гарантира статуквото, въпреки електоралния разпад;
  • демонстрира, че не е никакъв лидер, че не е научил абсолютно нищо, че няма право да се нарича социалист, защото днес, когато улицата вика "Червени боклуци", тя трябва да си дава ясна сметка, че възгласът трябва да е: "Розов боклук" и да се визира единствено Сергей Станишев;
  • напълно срина възможностите за цял мандат на кабинета на Пламен Орешарски, а това беше постижимо;
  • освети себе си като подставено лице на някакви неясни, задкулисни, тъмни, прокълнати интереси;
  • даде да се разбере, че е човек без собствено мислене, без достойнство, без никаква политическа смелост и визия.

Опитах се да опиша проблемите около Станишев безпристрастно и без емоция, защото емоциите са лош съветник, а анализът трябва да е безпощаден и точен.

Всеки, който мисли, че Станишев може да остане лидер на БСП, обаче, трябва да отиде да се прегледа. Гафът му е непростим и няма да му бъде простен. Той ще го преследва до края на живота му. Станишев си позволи да направи БСП заложник на собственото си его, на собственото си интригантско разбиране за политика, на собственото си семейство и сега резултатът е очевиден - разбунтувана София и паникьосан лидер на левицата. Непростимо, тревожно, гнусно и осъдително.

В моите очи, обаче, премиерът Пламен Орешарски все още има кредит на доверие. Дори и под обществен натиск и неспокойствие, неговият кабинет прие няколко много важни решения и прекрати прокълнатата липса на социална политика на предишния кабинет. На гражданите в София социалната политика им изглежда като нещо периферно, но всъщност страната се нужде от нея, защото в бедна държава никога няма да успеем да постигнем върховенство на закона или работещи институции. Бедността е проблем номер едно, и ако не бъде поставен остро и правилно, всеки протест ще приключва в отчаяние и депресия.

Егото на Станишев, обаче, не му позволи да спаси кабинета или поне да направи работата му по-лека.

Ако в съботата, след оставката на Пеевски, Станишев се беше оттеглил, общественото напрежение нямаше да стигне до взрив. Станишев обаче отказа да носи отговорност и постъпи като паникьор на "Титаник", впи се здраво като воденичен камък във врата на капитана (Орешарски), обвързвайки собствената си съдба със съдбата на кабинета. А това е нечистоплътно и отвратително действие, защото лишава левицата от възможност да приложи някаква различна политика, но вече освободена от вредното присъствие на Станишев.

Искам социалистите да разберат.

Проблем номер едно на Орешарски не е софийският бунт.

Проблем номер едно на премиера е Сергей Станишев и си мисля, че министър-председателят вече го осъзнава.

Станишев е като паразит върху гърба на този кабинет и смуче неговите жизнени сили, защото очевидно иска да има компания в политическото си давене.

Орешарски е технократичен и експертен човек и съм дълбоко убеден, че не е подозирал в какво блато го натикват с кандидатурата на Пеевски, за която дори го убедиха да каже, че е лично негова.

Аз все още вярвам, че той може да бъде полезен и прилежен премиер, защото избори веднага ще повторят цялото статукво по абсолютно перверзен начин и не само няма да донесат реална промяна, но ще затвърдят безнадеждното усещане, че олигархията е всеприсъствена, задкулисна и изключително мощна.

Още един аргумент.

Убеден съм, че кандидатурата на Делян Пеевски не е била дадена от ДПС или пък персонално от Ахмед Доган, както се опитват да подхвърлят някои „толерирани“ от Моника сайтове. Ако това беше истински сценарий, а Станишев убеден демократ, той имаше изключитено лесен изход. Излиза пред народа, казва, че не може да приеме Пеевски, защото съвестта му не го позволява и обявявя курс към нови избори.

Щеше да ги спечели.

Хората жадуват за морални жестове, защото не са ги виждали нито веднъж по време на целия преход.

Какво обаче става в действителност?

Станишев държи в тайна до последния момент кандидатурата, въпреки че текат процедурите за допуск на Пеевски до секретна информация, а най-накрая, в самия ден на гласуването, той буквално изнасилва своята парламентарна група, за да приеме решението.

Очевидно е, че Пеевски е личен избор на Станишев, лично негова кандидатура или кандидатура, за която лично е бил „убеден“, че е негова. И нека да не играе театър сега, че това било "тежка политическа грешка на БСП".

Това е тежка политическа грешка, не, тежко политическо харакири на самия Станишев и то без никакви странични морални катарзиси.

Като премиер Орешарски не заслужава да има лидер на БСП като Станишев. Станишев е скритата лимонка, той е слуга на олигархията, той е моралния изверг, който се подигра с всичко социално и заслужава не само да подаде оставка, но да бъде изключен от БСП за уронване на моралния престиж на партията.

Защото БСП, по време на целия преход, никога не е получавала такъв морален удар. Дори по време на голямата криза през 1996-1997 година БСП загуби властта, но запази морален авторитет. Това беше капитал, който Станишев пропиля с едно позорно гласуване, с едно отвратително решение, защото си помисли, че БСП вече му е бащиния.

Една стогодишна партия не заслужава човек без всякакво усещане за история, за социалност, без реална биография, без трудов стаж, който никога не е живял истински живот.

Защото, дори и да си тръгне сега, моралното петно на БСП ще остане, а то се трие невероятно трудно, няма лесно изчистване. Това е петно, което ще остане, за да ни напомня в какви мизерни времена ни е натикал един неудачник.

Аз давам своето доверие на Орешарски.

Мисля, че той има полезни действия. Стига да бъде отърван от воденичния камък на своята шия.

Но доверие на Станишев вече - не!

Доверието не е като катарзисите. То е безценно.

Нямам излишни ресурси от него.

искаме сега и веднага,но не знаем какво искаме"..позната картинка :tongue2:

Неуспорима истина, която дразни много хора когато бъде излечена.Не знаем какво искаме, но магарешки инат имаме в изобилие. Лошо - така до никъде няма да стигнем.

• Автор
Протест на лекари от онкологична болница в София

Персоналът на „СБАЛ по Онкология” в столицата протестират срещу промени в ръководството на болницата

Лекари и служители на „Специализираната болница за активно лечение по онкология” ЕАД изразиха недоволството си от промените в ръководството на болницата, като прекъснаха работа за около 15 минути и се събраха в двора на лечебното заведение. Лекарите напуснаха болничните стаи за пореден път, като техните протестни действия са в резултат на промени в ръководството на болницата. Служителите на „СБАЛ по Онкология” се обявяват против назначението на доц. Д-р Петранка Кънева –Троянова и Ласко Лазаров в Съвета на директорите, като по думите на протестиращите лекари – „това назначение е политическо” .

Медиците не са съгласни и с освобождаването на доц. Лиляна Еленкова и проф. д-р Страшимир Каранов. Според протестиращите лекари - „болницата се е справяла много добре до този момент и причината за смяна на съвета на директорите очевидно няма нищо общо с подобряване дейността и икономическото състояние на лечебното заведение.” Директорът на „СБАЛ по Онкология” доц. д-р Здравка Валерианова обясни пред журналисти, че не се притеснява от проверка на дейността на болницата. „През последните години дружеството не е на загуба, то е на печалба, имаме пациенти. Аз не виждам какви нарушения може да има, по-скоро някакви интереси за това, че някой иска да се връща в това лечебно заведение”, коментира още директорът. Тя подчерта, че се надява проверката да установи действителното състояние на лечебното заведение, да посочи дали има проблеми, какви са те и дали тези проблеми са фатални за управлението. „В сегашното състояние на здравеопазването и онкологията едва ли има лечебно заведение, където нещата да са цветущи и всичко да е наред. Важно е обаче какви нарушения ще бъдат констатирани, дали ще има такива и се надявам проверката да бъде обективна, а не преднамерена”, отбеляза още доц. Д-р Здравка Валерианова.

http://pressadaily.bg/publication/18280-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%B2-%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/

Създадът ли се условия за анархия, то всеки започва да показва магаретията си. Не може всеки да протестира на пук и следвайки само личния си интерес. Когато започнат действия, които създават пречки на други хора, застрашава се националната сигурност, то тогава вече можем да говорим за тероризъм. Време е за по твърди мерки от страна на властите, а те към момента са легитимните!!!!

• Автор

а аз съм на мнение че винаги се краде от болниците а и лекарите от пациентите

а лично аз съм виждал как най често от малцинствата, дават бъли пликове на шефове на клиники  да ги пищат че са болни и то най често за заболявания които може да не си личат ни да си, някой хирургични - вътрешни истории, невлогзи, онколоза, психиятрии и след това се чвяват пред съответните ТЕЛК комисии

Публична тайна е, че в България има много фалшиви инвалиди.

Ще ги подхванат и тях...някой ден.

Просто трябва да се премахнат досегашните ТЕЛК-ове и да се премахне самото понятие "инвалидност по болест", както и да се получават пари за това

Няма ли пари -няма да има и кой да ламти за тях. 

Може да се измислят нематериални стимули, за определени заболявания да се пенсионира по-рано човек или да се оправи в кодекса н труда какви професии може или не може да упражнява човек.

Но да пишеш всяко цигане с астма или епилепсия за да може циганката да получава пари за това е безумие, което трябва да се прекрати.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.