Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Ето на какво попаднах днес -  интересни размисли на Ралица Ковачева по повод протестите : 

..............

Помните ли Нане Стоичко, който в пристъп на гняв срещу един щъркел отсякъл върбата в двора си? Единственото забележително и ценно нещо в сиромашкия си двор. А щъркелът просто му вдигнал капата, оскубаната и сплескана капа, покрита със сламки. За първи път си спомних този разказ на Елин Пелин в началото на протестите, по повод последната капка, която прелива чашата; взривът на възмущението, предизвикан от нараненото достойнство, превъзмогнал бедността, глада и страха. Две седмици по-късно, пак си спомням Нане Стоичко, но по друг начин. Ето го: „Нане Стоичко се прави на глух пред изблика на детската радост и се мъчи на скрие любопитството под навеса на веждите си. Той е твърдоглав и проклет човек. Душата му от нищо се не разклаща и леността му го е направила спокоен като добиче и равнодушен като камък към радостите и скърбите на околния свят. По цели дни той не похваща нищо, върти се с тегота из двора, влачи се из кръчмите, слуша злостно разговорите и шегите и се връща в къщи лют като арнаутска чушка и намръщен като облак.” Тези протести са твърде красиви, твърде интелектуални, твърде богаташки, дудне Нане Стоичко. Вдетинените скачат по площадите, а аз трябва да блъскам за единия хляб. Всички са маскари - като махнем тия, ще дойдат другите изедници, коментира Нане Стоичко в кръчмата, седнал на по една ракия с Бай Ганьо и Андрешко. Той знае, че цялата работа е в това да удариш кьоравото, с труд никой не е прокопсал, затова няма смисъл да се опитва. Знае, че властта не мисли за обикновения човек, затова не му е работа на обикновения човек да се занимава с властта, а да гледа да спастри некой лев от бирниците, да се покрие, да оцелее. Нане Стоичко знае, че не е крив той, ами светът е крив, жесток, несправедлив, но знае също, че е безсилен да го промени, затова злостно отпива от ракията и се мръщи като облак. И ужасно се дразни от тия, дето играят по улиците. Те какво си въобразяват, кои са те, че да променят света? Широко им е на тях около врата, щом са тръгнали да оправят държавата, явно преди това себе си са оправили, мърмори Нане Стоичко пред телевизора. Че и от телевизора. 

......

цялата статия тук

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Написах си коментара в Празните приказки, пък се сетих за темата тук....

Сутрин тръгвам за работа, протестиращите пият кафе пред парламента. След обяд се прибирам от работа, да сготвя, да изчистя, да си свърша домашните задължения...протестиращите викат пред парламента. Вечерта пускам новините - протестиращите пак са пред парламента. Сериозно започвам да си мисля, че протестиращите са или филмови герои, които се справят със всичко със скоростта на светлината или са хора без работа. 
Сега научавам, че затворили и пътя на градския транспорт - демек, аз няма да мога да се прибера от работа, защото завися от хората без работа. И това, ако не се нарича малоумщина, то аз нямам други думи !

Създадът ли се условия за анархия, то всеки започва да показва магаретията си. Не може всеки да протестира на пук и следвайки само личния си интерес. Когато започнат действия, които създават пречки на други хора, застрашава се националната сигурност, то тогава вече можем да говорим за тероризъм. Време е за по твърди мерки от страна на властите, а те към момента са легитимните!!!!

Приветствам!! 

Вечерта пускам новините - протестиращите пак са пред парламента. Сериозно започвам да си мисля, че протестиращите са или филмови герои, които се справят със всичко със скоростта на светлината или са хора без работа. 

Сега научавам, че затворили и пътя на градския транспорт - демек, аз няма да мога да се прибера от работа, защото завися от хората без работа.И това, ако не се нарича малоумщина, то аз нямам други думи !

Нане Стоичко знае, че не е крив той, ами светът е крив, жесток, несправедлив, но знае също, че е безсилен да го промени, затова злостно отпива от ракията и се мръщи като облак. И ужасно се дразни от тия, дето играят по улиците. Те какво си въобразяват, кои са те, че да променят света? Широко им е на тях около врата, щом са тръгнали да оправят държавата, явно преди това себе си са оправили, мърмори Нане Стоичко пред телевизора. Че и от телевизора. 

;)

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Калина Паскалева екзалтира протеста с XXL шоу

Репортерката на "Пуснете водата" показа прелестите си пред парламента

Репортерка на "Пуснете водата" по TV7 превърна в истинско XXL шоу шестото поредно пиене на кафе пред Народното събрание. В горещите обедни часове днес Калина Паскалева изкриви вратовете на протестиращите, обръщайки рязко погледите им към полуголото си тяло.
Човек на нашите партньори от "Булфото" засне игривия порив на сексбомбата, която разходи ефирните си дрешки около паметника на "Цар Освободител". Изпълненията на жадната за публични изяви Калина бяха посрещнати от публиката с бурни овации, заглушили и най-ентусиазираните възклицания срещу представителите на политическата власт. /БЛИЦ

Публикувано изображение

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/640/201307/20130703.xicyvrcdyb.jpg

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/640/201307/20130703.riwibdzglr.jpg

Мале! Думи нямам!

Ето едно силно емоционално и искренно послание от страницата на Съпротива:

Хора, днес за пръв път плаках на протест. :( Не за друго,а защото ми е мъчно, защото ми е жал, че успяват да ни разделят - нас, народа, и защото накрая беше грозна картина. Днес беше пусната една не малка група от седесари и герберасти, които ту се събираха, ту се разпръсваха и се лепяха по хората, започваха да ги облъчват и подпитват. Ако случайно кажеш за партиите, че всички са едно, започваха да убеждават, че не било така. А ако случайно споменеш, че си бил и на февруарските протести и че се бориш срещу цялата политическа мафия, се нахвърлят срещу теб, наричат те провокатор и комунист. (Точно мен - дето аз не викам по протести ,,Долу БСП", а крещя с пълно гърло и душа ,,Долу БКП'', защото за мен друго от 70 години не е имало). Болеше ме , беше ми мъчно да гледам как ту се събират, ту се разпръсват и се лепят по хората, как ги облъчват, разпитват, обвиняват - КАК РАЗЕДИНЯВАТ НАРОДА! Ако не успеят да убедят някой, то поне го обезверяват като види това да си мисли, че шанс за оправяне няма..... Не искам да стана от обезверените. Но днес плаках. Плаках, защото беше много жалко и много грозно! И това не е най-страшното ..... Поетапно се събраха всички тези ,,лепки'' пред палатките на Софийска Протестна Група. Започнаха да спират всички хора, които се запътваха към тях. Започнаха да крещят на хората от СПГ, че щом са били на февруарските протести (сиреч, били са против герберастите) са комунисти, хора на Мая Манолова, платени, провокатори.... Спираха нормалните минаващи хора, облъчваха ги, убеждаваха ги, крещяха всички тези едни и същи обиди.....повтаряха ги като мантра. Останах, стоях, спорех и се опитвах да защитя моята и на много хора позиция, че се борим срещу цялата политическа сган и система, че целият народ трябва да се обедини в това, а не да позволяваме по този начин да ни разединяват.....Говорех, спорех, с буца в гърлото и със засъхнали сълзи.....накрая се усетих, че и аз започвам да крещя, че чак жилите на шията ми излизат от крясъци, че падам на тяхното ниво..... Тръгнах си. По пътя пак се разплаках. Тия хора ми крещяха,че едва ли не не трябва да нося българското знаме, щом протестирам от отдавна, а не точно и само сега и че за мен цялата политическа сган е едно. :( Като се прибрах, разбрах, че след мен е било още по-страшно - не са спрели, късали са и плакати..... МНОГО ама много грозно и жалко беше. Още треперя цялата. Ако сега обаче се обезверя - ще имат един частичен успех в мое лице. Целта на политиците и на платените манипулиращи журналисти е точно това - да разделят народа на ,,тия'' и ония''. РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ ! НЕ ИСКАМ ДА ГО ПОЗВОЛЯВАМ,ЗАТОВА ЩЕ СТИСНА ЗЪБИ И ЩЕ СЕ СТЕГНА. ТРЯБВА! Теодора Тодорова

Политици, ето вашето спасение - M2

Публикувано изображение

03.07.2013 11:59; Валери Найденов;(24 часа) 

Скъпи читатели, виновен съм пред вас – все ви убеждавам колко хубава е мажоритарната система, а вие го знаете не по-зле от мен. Днес (вчера - б.р.)обаче участвах в една дискусия в залата на парламента и се опитах да убедя самите депутати и другите кандидати за славата, че за тях това е направо спасение от страшните мъки, на които са подложени. Та ето приблизително какво казах:

Съчувствам ви, скъпи депутати! Десетки движения и интернет групи искат да ви прогонят накуп, да ви арестуват, да ви лустрират, едва ли не да ви кастрират! Искат да ви орежат заплатите, да ви спрат субсидиите, да ви намалят бройката наполовина, да ви отзовават...

Казах ли, че искат да ви правят и психотест, тест за дрога, да ви изритат след 2 мандата?

Как търпите, питам? Аз пък ви гарантирам, че при мажоритарна система в 2 тура това лошо отношение ще изчезне на мига и престижът на вашия труд ще се върне.

Рейтингът на парламента ще се

удвои и утрои Просто върнете правото на суверена да си избира пряко депутатите. Да ви бъде работодател. Няма страшно, всеки работодател търси квалифициран специалист!

Предполагам, че елитите се страхуват да се подложат на личен избор. Няма страшно! При мажоритарния вот всяка партия си има райони, в които мандатът й е 99 на сто гарантиран. Лидерът се кандидатира там и винаги влиза. Но ако и там не влезе, какъв лидер е той? И накъде води партията?

Тъкмо мажоритарният вот ще ви даде политическо дълголетие

Например Едуард Кенеди беше сенатор от Масачузетс цели 47 години до смъртта си преди 4 години. Рон Пол беше конгресмен от Тексас над 30 години. При това го преизбираха на всеки 2 години. При мажоритарен вот старшинството не е минус, а е голям плюс за района, който ви избира. Колкото повече стаж, толкова по-добре!

Кметът на Бели Искър си е кмет от 45 години и всеки път го преизбират от раз, защото е скромен, честен и оправен човек, за какво да го сменят? Достойно е да си политик като него. Народът си уважава тези, които наистина е избрал. А единственият начин да е сигурен кого е избрал, е мажоритарен вот в 2 тура (М2). Повтарям – в 2 тура, М2.

Ако смятате, че М2 има сериозни недостатъци, вие сте в плен на фабриката за лъжи. Аз ще маркирам само основните измишльотини.

1.Щели да останат само 2 партии. Абсурд! При вота М2 в парламента влизат даже повече партии, отколкото при пропорционалния вот. Например през 1990 година пропорционално влязоха 4 партии, а мажоритарно – 7, плюс двама независими депутати. Вижте Франция - в долната камара има 12 партии и 9 независими депутати. Ако пък искате справка с политическата теория, прочетете Закона на Дюверже - мажоритарен вот в 2 тура води до много партии в парламента. Това е “официален закон” в политическата наука.
КОЛАЖ: “24 ЧАСА”

2. Мажоритарният вот щял да доведе страната до хаос и катастрофа. Напротив – голямо предимство на този вот е тъкмо стабилното управление и плавната смяна на властта. През 1993 г. Морис Дюверже, най-великият жив политолог, вече е към 100, посети България и прочете лекция в Софийския университет. Цитирам от тази лекция: “И все пак бъдете внимателни, защото пропорционалната избирателна система не би попречила на тези формации да се делят при съответното желание – процес, който би довел вашия режим до безпомощност. Единствено мажоритарната система, практикувана в страни като Великобритания и Франция например, гарантира трайното установяване на последователни смени на правителства, избрани от гражданите по време на законодателни смени на правителства... И така нататък. Ами този лекар ни дава диагнозата още преди 20 години – и ние 20 години се дърпаме от лекарството!

3. Мажоритарният вот щял да вкара в парламента мафията, олигарсите, богатите щели масово да купуват гласове? Това пък е от жанра “крадецът вика дръжте крадеца”. Казах ли, че искат да ви правят и психотест, тест за дрога? Ей Богу,

ако М2 бе изгодна за мафията и олигархията,

отдавна да е въведена! Тъкмо обратното – когато трябва да спечелиш мандата с 51 на сто от вота в даден район, купуването на гласове се обезсмисля. Ще купиш 2-3 процента и ще си изгубиш парите. Мафията няма изгода.

Нещо повече, разходите за кампанията рязко намаляват, безпаричните кандидати получават реален шанс. Представете си малък избирателен район от 30 000 човека, една софийска махала. Кандидатът може да ходи от врата на врата, да агитира на улицата, на квартални срещи, да се срещне очи в очи с всеки избирател. Това влияе 10 пъти повече от БНТ, Би Ти Ви и Нова. Не ви трябва централна медия!

4. Има една направо малоумна теза, че заради един харизматичен лидер при мажоритарния вот щели да влязат по 100 – 200 депутати и щяла да дойде диктатура. Тъкмо обратното – това се случи 2 пъти в наше време именно при пропорционален вот. При мажоритарния вот няма как да стане, всеки е сам за себе си. Партията на Хитлер идва на власт благодарение на пропорционалния вот.

5. Политическият екстремизъм, който в момента наблюдаваме по улиците и в парламента, също е плод напропорционалния вот. Когато влизаш в парламента с 5-10 на сто, печелившата тактика е да вдигаш скандали. Ксенофобията е най-добрата мотивация за простолюдието.

И ето го абсурда на българската политика. На ниво избирател тези партии са като куче и котка, а на ниво парламент трябва да се прегърнат и да направят коалиция. Което ще рече – да си предадат избирателя. И понеже

това изхвърля светлите идеали зад борда, коалициите нямат друго лепило, освен корупционните интереси.

Мажоритарният вот е напълно чужд на този порочен кръг. За да вземеш 51% от района си, трябва да се бориш за 100%. Това ще рече да се пазиш от противопоставянето, да си умерен, да обединяваш всички интереси. Да направиш коалицията още на ниво избирател. След това в парламента всичко си идва на местата честно и почтено.

Към малките цивилизовани партии като ДСБ, “България на гражданите”, “Модерна България” и други задавам простия въпрос - можете ли да се правите на Волен Сидеров? Не можете? Тогава нямате шанс при пропорционалния вот, пък бил той със или без преференции. Само М2 дава шанс на малки партии без жълти книжки.

6. Най-сериозното възражение срещу мажоритарната система е, че се губел вот, някои партии не получавали дължимото, а други вземали повече. Това изглежда така само през партийните очила. Само ако приемем, че партиите са суверен. Но те не са.

Не партията, а избирателят има правото на свои представители. В момента той просто ги няма. Сега избирателят губи 100 на сто от вота си и затова е отвън и иска оставки. Той усеща подсъзнателно, че нито един депутат няма легитимност!

Опитайте се да слезете на земята, да погледнете с очите на хората. Сега в моя 23-и избирателен район ДПС има половин процент, едва 1000 гласа, но е взело 1 мандат, който се полага на 12-13 хиляди средно. ДСБ пък има 20 хиляди гласа, но нито един мандат. За моя район товае направо гавра. През 2005 г. в 23-и район БСП спечели около 60 000 гласа и взе един мандат, докато ДСБ с около 30 000 гласа взе 5 мандата. Това не е ли изкривяване? Ние в този район да не сме овце! Как няма да ви клатят хората!

Казах ли, че искат да ви правят и психотест, тест за дрога?

Мажоритарният вот няма никакви недостатъци

от гледна точка на избирателя, защото тя е естествена, възникнала е исторически. Каквито фалове стават, те не са от тази система. Нищо не може да удържи таланта на българина да обърква нещата. Защо държа на вота в 2 тура? Защото у нас поне 30 партии вземат някакви проценти. Ако вотът е в 1 тур и първият печели, той може да има само 20 на сто. Това мнозинство ли е? Абсурд. Това е депутат с нулева легитимност.

Видяхме тази аномалия в абсурдния хибрид през 2009 г. Предупредих ви какво ще стане, точно това стана. Четири години се оплаквате от плодовете на собствената си глупост. Е, защо тогава сега сте възложили точно същото, под формата на т. нар. „немска система”? Пак мажоритарен вот в 1 тур в съчетание с партийни листи - гарантирано отровна комбинация!

Вие на другата планета може много да си я харесвате, но избирателят ще се вбеси. Сложността й е най-малкият проблем. Вече я описах в предишна статия. Прочетете и ми кажете – смятате ли, че хората ще повярват?

И накрая ще завърша с това – дайте дружно да извадим България от този капан. Но това няма как да стане със срамежливи отстъпки и боязливи хибриди. Затова нека си поставим много по-висока национална цел – да бъдем номер едно по демокрация! Нека вземем най-доброто от най-добрите. От Франция – М2 и силна президентска власт. От Швейцария – реална пряка демокрация. От САЩ – избиране на съдиите и полицейските началници.

Стига сме се учили от оставачите по демокрация! Един млад ритнитопковец си слага на стената Меси, а не Манчо от Суходол. Млад тенисист си слага Федерер, а не моя милост, който даже не играя от 10 години. Защо ние търсим модел за подражание в Гърция, Белгия, Германия? Да си сложим на стената №1, №2 и №3 в демокрацията – само тогава имаме шанс да влезем в първите 20.

• Автор
Полицията направи цели пет проверки на автобус с протестиращи

Затягането на сигурността заради непрестанните протести в София, които продължават вече 20 дни, вече е факт. При това става въпрос не само за самата столица, но и за пътищата към нея и по-точно - за идващите на протест в София граждани на други градове.

Днес, автобус, идващ от Благоевград, беше спиран пет пъти от полицията за проверка на документи и бяха взети две проби за алкохол на шофьора, информира bTV.

В крайна сметка пътуването за тези хора, което обикновено отнема около час и половина - два, сега продължи четири часа. В автобуса е имало 30 души, които са пътували, за да се включат в протеста срещу правителството на Пламен Орешарски.

Автобусът тръгва от Благоевград малко след 8:00 часа сутринта с полицейски ескорт. Въпреки това шофьорът Славчо Миленков е проверяван на всеки 30-40 километра. Два пъти му е взета алкохолна проба. Той уточни, че досега не са го спирали. Шофьорът и част от пътниците са категорични, че никой не ги е организирал. Сами си били платили пътуването.

И докато на предните седалки хората твърдяха, че са си платили сами, за да стигнат до София, на задните обясниха, че пътят им е подарък от неизвестен благодетел. Въпреки проверките, протестиращите пристигнаха в София по обед.

Засилените мерки за сигурност са заради информация до полицията, че към София ще тръгнат много повече хора. От МВР уточниха, че патрулите, които са спирали автобуса, не са си предали информацията, че предишен екип вече е извършил проверка.

http://politics.actualno.com/Policijata-napravi-celi-pet-proverki-na-avtobus-s-protestirashti-news_430171.html

Защо не протестират в градовете си?

Така би излязло и по-евтино за неизвестните благодетели.

Защо не протестират в градовете си?

Така би излязло и по-евтино за неизвестните благодетели.

Само аз ли съм балък - едно кафе не са ми купили до сега. :ohmy:

• Автор

Вече някой ти го каза - ти си от наивниците :wink12:

Нима вярваш, че всички висят на площада безплатно?!

Има всякакви, дори такива

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Вече някой ти го каза - ти си от наивниците :wink12:

Нима вярваш, че всички са на площада безплатно?!

Каза ми го Валкирия. Знам как стоят нещата, но както казах това не ми пречи да защитавам неща, които ми се виждат справедливи. Не мога да постъпвам по друг начин, ако искам да уважавам себе си. В момента, в който видя, че всичко започва да работи в полза на тези, срещу които са протестите ще се дръпна. Много съм близко до това. Не съм паднал от Марс. Казах по-рано и сега пак го казвам, че нямам почти никаква надежда, че нещо ще се промени към по-добро.

• Автор

Казах по-рано и сега пак го казвам, че нямам почти никаква надежда, че нещо ще се промени към по-добро.

И аз.

Някои хора припечелиха по некой лев. Дочутите тарифи са следните - 50 лв за млад, добре изглеждащ човек. 200 лева за майка с дете. 500 лв, ако детето е бебе в количка, и т.н. Говорим за участие в протестите от 18.00 до 22.00ч. Далеч съм от мисълта, че всички протестиращи са платени, но самият факт, че има и такива, е ужасно грозен и за пореден път доказва, че у нас всичко се опорочава...

Някои хора припечелиха по некой лев.

От хората около мен няма такива. Те са и хубави, млади, а някои идват и с децата, и кучетата си. Но, че има платени хора - има. Къде няма, обаче? Все пак, мнозинството не са такива.

Ето нещо интересно от списание ТЕМА:

Внимание – провокатори! – Калин Първанов, сп. ТЕМА

Ако протестирате срещу посегателствата на олигархията срещу демокрацията и видите младежи около вас да се разхождат с лозунг „Свобода или СССР”, имайте предвид – най-вероятно става дума за провокация.

Ефектът от нея може да се потърси най-малко в три посоки:

1. Разговорът за случващото се в България преминава в състояние, в което не може да се води с рационални аргументи. Дори и да сте най-нормалния гражданин на света, рискувате да останете неразбран, когато споменете факта, че Съюзът на съветските социалистически републики е държава, която не съществува от 22 години. Гарантираният финал на разговора е чувството, че си в лудница. Такава, на каквато прилича цялата ни държава. Появяват се звезди посред бял ден и фокусът на протеста окончателно е загубен.

2.  Първосигналният антикомунизъм и русофобство отблъскват от протестите значителни брой потенциални участници. Това осигурява подкрепа на тезата, че става дума главно за недоволство на партии, които нямат свои представители в новия парламент. И чийто основен електорат е заключен между столичните булеварди „Васил Левски”, „Патриарх Евтимий”, „Скобелев” и „Сливница“. Слушайте какво казва новият председател на ДСБ – „Носталгията е изчерпана като основа на новото дясно обединение”. Явно Радан Кънев се опитва да си научи урока от изборите.

3. Тъкмо този първосигнален антикомунизъм е неоценима услуга за участниците в аферата „ДАНС“. Той сплотява твърдите избиратели на БСП и удобно им помага да забравят да потърсят отговорност от Станишев за назначението на Делян Пеевски. А също и да пребивават в амнезия по въпроса – заради какво точно започнаха протестите. Същата втвърдяваща функция, но с приложение върху електората на ДПС, имат и познатите от стадиона крясъци „Турци сте!”.

С носителите на този плакат списъкът с провокаторите не се изчерпва. Друг провокатор се разхожда с полицейска палка на жълтите павета и с пистолет в парламента, въпреки че дори не е ходил в казармата. Не забравяйте – преди да бъде националист и всякакъв друг “…ист”, Волен Сидеров е преди всичко отличен артист. Безплатни представления не изнася. Професионализмът му не изключва да играе едновременно две роли: На този, който осигурява кворум, за да може да парламентът да заседава. И на онзи, който окончателно ще орезили мнозинството, вбесявайки все повече хора, така че в крайна сметка да съборят този парламент. Ако искаш да съсипеш една идея – дай я на Волен да я развее. Това го знае всеки олигарх.

За съжаление, този провокатор е неуловим за органите на реда и закона, тъй като все още се ползва с имунитет. В други случаи полицията реагира адекватно, извеждайки подозрителни момчета от шествията. Питам се – ако униформените действаха толкова решително в рамките на правомощията си и през зимата, когато нечия невидима ръка активира футболните агитки, дали тогавашните протести нямаше да доведат до нещо по-смислено и полезно от падане на правителството? И дали в крайна сметка имаше шанс да не се окажем в безизходицата, в която сега се намираме?

Провокаторът няма точно определен цвят. Както и свестните хора, както и боклуците.

В кабинета „Орешарски“ има министри и висши функционери, произлeзли от поне 8 партии, 7 от които се определят като твърдо десни. В парламентарното мнозинство, което излъчи правителството, личат имена като Христо Бисеров, Йордан Цонев, Камен Костадинов, Румен Йончев и др. – организатори, участници и лица на протестите от 1997-а, когато тълпата пак скандираше „Червени боклуци”. Това не означава, че и днес ОДС са на власт. Но не означава също така, че за всичко са виновни „червените боклуци”.

Днес хора се мразят, както не са се мразили от десетилетия. Въпреки че никога не са имали по-общ интерес – да запазят демокрацията, която се опитаха да им откраднат под носа все едно, че е скрап от завод, наследен от „тоталитаризма”. Демокрация е тогава, когато решенията се взимат в легитимните органи. Но когато и направените предложения са легитимни и е ясно кой носи отговорност за тях. Отговорността не се поема само с извинения.

С нажежаването на страстите явно се търси решителната провокация, от която да произтекат радикални решения. И цялата памет да остане за този момент, а не за онзи, в който направиха най-голямата провокация – назначаването на един незнайно как забогатял човек за отговорник по националната сигурност.

От хората около мен няма такива.   

Кво няма :giggle1: ???  Стига си се правил на ощипан!!! Няколко поста по - горе писах, че протестите са платени, но ти не, та не!!! Най много парички дават Герберчетата, ма твова са парички на всички данъкорплатци  - субсидиите на партиите и кво ли не още. Като дънкоплатец не съм съгласен паричките ми да ходят да падхранват разни измислени протести. Някой май иска да докара нещата од кървища с ината си, но не схваща, че пак няма да дойде на власт. Говоря за Б.Б разбира се т.е главния виновник за случващото се. :beat:

:D Комисията, оглавявана от Волен Сидеров - за борба срещу корупцията и за парламентарна етика, ще бъде разделена на две. "Етиката" ще бъде преместена в комисията по вероизповеданията.

От БСП обясниха, че правят това разместване заради общественото мнение по отношение на председателя на комисията Волен Сидеров. :D

Смешковците в парламента пак замазват насраното.

Дори да оглавява само комисията за борба с корупцията ,пак е парадокс.

Как може клоунът,който си купува застъпници (не че и другите не го правят) ,да търси сметка от себеподобните си за корупция.

Че той е генератор на корупция.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Поста ти не се нуждае от коментар. Нали, по-горе пуснах материали, че към протестите се присламчват всякакви групички и провокатори в това число и от ГЕРБ. Но да се твърди, че 15-20 хил , които излизат всеки ден на улицата са платени е абсурдно.

Говоря за Б.Б разбира се т.е главния виновник за случващото се. :beat:

Глупости. Бойко е пионка, както и Станишев, и останалите публични лица. И на Луната да ги пратим нещата няма да се променят, защото ще ги заместят други.

Поста ти не се нуждае от коментар. Нали, по-горе пуснах материали, че към протестите се присламчват всякакви групички и провокатори в това число и от ГЕРБ. Но да се твърди, че 15-20 хил , които излизат всеки ден на улицата са платени е абсурдно.

Глупости. Бойко е пионка, както и Станишев, и останалите публични лица. И на Луната да ги пратим нещата няма да се променят, защото ще ги заместят други.

Вервай на колегата, де. Аз от утре ставам майка с дете на количка...5стотака са туй бре!

Тук къде видя армия? Имам предвид българска.

Тук къде видя армия? Имам предвид българска.

Вие, колега, не ги разбирате тези неща. Очаква се скоро по Перловската река да доплуват катери и столицата да бъде окупирана от морската пехота. Не вярвате - ЕТО  :no-no:

Вие, колега, не ги разбирате тези неща. Очаква се скоро по Перловската река да доплуват катери и столицата да бъде окупирана от морската пехота. Не вярвате - ЕТО  :no-no:

А, това прочетохте ли го? Публикувано е вчера 02.07.2013 г. http://press.mvr.bg/NEWS/news130702_05.htm

А, това прочетохте ли го? Публикувано е вчера 02.07.2013 г. http://press.mvr.bg/NEWS/news130702_05.htm

Oще като излезе това инфо, една позната, която е в тази система ми писа, че това са си редовни учения и т.н. Шегуваме се - не е ли ясно?

не сме народ, а мърша -

не стига дето ни колят ами и пари ни дават...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.