Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Позицията на г-н Папазов е твърде близо до моята.

Хм. Надявам се, обаче, че не е напълно същата. Ето нещо от "Стандарт":

В тукашната лудница политиците прибегнаха към номерата от кукувичето гнездо

Веселба викате. Усмивки и красиви млади хора. Много пъстро било. И купон, голям купон. Купон... Има една причина протестите да изваждат брилянтни лозунги, прекрасен хумор, деца, които рисуват и правят циганско колело, хипарска шарения и карнавал, протичащ пред одобрителния поглед на най-симпатичното хъски на планетата. Зад тая манифестация на въображението, заради която вечер София става анимационна, стои едно: дива паника. Паниката на едно поколение, че клони към изгубените, вкопчено за ръба като котките, чиито гръбнак се извива под невъзможен ъгъл пред опасността от пропадане. Не се ебавайте, политяги, с тази паника: няма нищо цветно, забавно и детски вълшебно в протеста. Протестът е красив на същия принцип, на който човек си иска бялата риза преди обесване. Хората, които все още са непомръкнали и мислещи, видяха правителство, чиито първи ходове бяха и остават ужасяващи като разстрел. И то благодарение на подкрепата на човек, който се нуждае от - о, това отдавна не е злобна закачка - медицинска помощ.

Бунт на богатите? Ако обичате. Богати хора няма. В тази страна има изключително бедни и леко бедни, които погрешка наричат средна класа. Средната класа е едно нещо, дето си сменя колата през 2 години и в други страни лятото напуска работа, за да обиколи Азия, а после като се прибере съжалява, че им е останало време за Бруней и Лаос, но не и за Сингапур. Това у нас е протест на леко бедните, чиято разлика с изключително бедните е, че вторите не могат да си платят тока, а първите остават на нулата след като отметнат сметките. Просто не са достатъчно оскотели и изсмукани от смазващи битовизми - и в паниката осъзнаха, че чест и морал би трябвало да са колоните на къщата, в която се опитват да живеят, а някой им ги срутва под носа.

Да не делим протестите, викате. Напротив, да ги делим. Да не делим, означава да си затваряме очите пред очевидни неща. Станишев смята, че протестират 10 000, но останалите 7 милиона мълчат. Кофти хватка, а? Навярно ви се вие от безсилие. А тая хватка е описана и четена. В „Полет над кукувиче гнездо" - книга, дето трябва да размахаме по площадите. В оная проклета лудница има всякакви луди. Момчетата на Макмърфи, за които има надежда, шанс и спасение. И още два типа – Хрониците и Острите. Тия дето стоят на един стол, с празен поглед по цял ден, онемели, потънали в мъглата. В един миг се стига до гласуване, понеже момчетата искат да гледат баскетбол. Всички вдигат ръце и вече тръпнат в очакване нещата да станат. Но Старшата казва – вие не сте мнозинство! И сочи към другите, многобройните, дето отдавна са се предали, изгубени, превзети и живеят като зеленчуци. Ей така ви прецакват вас, жадуващите промяна, с номера за Хрониците. Защото истината е, че в тази страна е пълно, препълнено с хора, на които онзи дял в мозъка, който отговаря за социалното и битката за него, отдавна е лоботомиран. И то жестоко, с онази смъртоносна серия от лъжи, даването на надежди и хищното им отнемане, поголовна бедност и унижения, след които човешкото започва да мъждука и гасне - преход. Бъдете сигурни: ако не успеете, вие сте следващите. Сбъднете тези протести. Иначе Старшата ще ви хакне в стола на Хрониците, без да се усетите. Удобно вцепенени, както пееха Пинк Флойд.

И не ми казвайте, че това е литература. Откакто четох Велислава Дърева имам нужда от литература.

А сега протестите имат нужда от едно: постоянство. Най-трудното е. Погледнете всички по-лекички избухвания на недоволство през последните години. Тия пичове с властта му знаят тактиката – чакат. Чакат като луди. Да прощавате за тъпото сравнение, но протестите май са като любовта и имат същите фази – разгар, пик и угасване. В момента ви чакат да идете на море. Надеждите им са във вашия петък вечер, вашата планина, вашитe палатки и плажове. Чакат ви да се изповлюбите и като в оня разказ на Елин Пелин да възкликнете: аз си намерих друга мелница! Само дето – усетихте го вече, нали – лудницата разчита на вас, психопати. Екзактно на вас.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 117,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Няма ли кой да вкара в психиатрията най-накрая това побъркано злобно джудже с бялата коса? Баси гнусното, нагло, комплексирано говненце... Много е смел, като ходи обкръжен с разни горилоподобни малоумни, но мисля, че скоро ще си намери майстора някъде. Арести щял да прави. Какъв си ти бе, тъпак... И този фашизоден олигофрен е единствената опора на парламентаризма в момента... Щеше да е смешно, ако не беше толкова страшно и тъжно....

И този фашизоден олигофрен е единствената опора на парламентаризма в момента...

Не си справедлив. Значи хората не познават символиката. Това, което днес си носеше Волен в Парламента беше наречено палка, но е по-точно тонфа. Всъщност, обаче, не е и тонфа, а е ритуален жезъл, който трябва да носи Председателя на Комисията по парламентарна етика. ;)

Днес на протестите имаше хубав плакат: "Г-н Цацаров не игнорирайте Волен! Игнорирането оставете на нас." Аз затова писах, че ако тази държава ще се управлява от луд човек, направо да суспендираме Конституцията, да забраним партиите, да затворим границите и да го изберем за диктатор.

А ето по-сериозно ПЕТИЦИЯ ЗА СВАЛЯНЕ НА ИМУНИТЕТА НА ВОЛЕН СИДЕРОВ.

Абе ако Сидеров ви е виновен за хала на който сте, съм сигурен, че веднага ще слезе от сцената по собствено желание :) Проблемът е, че Ви насочват много правилно в грешната посока. За Вас естествено. За тия, които ви насочват, е правилната.  Аз се радвам, че има хора като Сидеров. Иначе щяхме да паднем под напъна на шепа безработни, излезли на улицата, че не могат да пушат вече в кафенетата на хладничко. Представете си сега следната картинка. Сидеров го няма. Имате само Бойко, Серге, Лютфи, Миглена и Валери. Айде направете избора, парламента и правителството. Не можете? Аз също. Това не е причина да ритам срещу всичко. Хората спечелиха избори, успяха да направят правителство, на което и един ден не дадохте. Аз също бях по принцип срещу подобно правителство на ДПС и БСП още в началото. Единствено Орешарски ми даде някаква надежда, та реших да дам моето доверие поне временно или както е модно - 100 дни. Ако прочетете какво говорех по време на изборниоя ден и малко след него ще видите, че бях за правителство ГЕРБ-Атака. За жалост от Анкара ни изиграха. Изиграха и Вас, софиянци. Не, че щяхте да спечелите нещо с още двама хрантутници, но все пак имате принципи доколкото разбирам :) Първата следизборна нощ бях за предсрочни избори. Сега също бих ги приел. За мен е по-важно ДПС да вземе не повече от 5 %. Другото е лъжа. Не може Велика държава като България, да се доверява на едно мижаво турско малцинство и на няколко стотин хиляди емигранти, които вече дори не си правят труда да гласуват в България, а директно разпращат хиляди бюлетини от една секция. Чудно само как са успели толкова народ да гласуват за един ден. Та така. Не, че съм голям фен на Сидеров, но пък не смятам, че цялата държава трябва да се занимава с него - телевизии, форуми, партии...Той е човек, който никога не е управлявал. Всички други са минали през властта за 23 години, като дори и доста партии, не успели да минат дори 3 процента при 4 процента бариера. Същите тия партии сега скачат, че не били представени във властта, а улицата щяла да гласува за тях. Ами нека гласува. 50 000 или 100 000 гласа за 10 партии няма да разместят изобщо пластовете. И без бариера да стане следващия парламент, за един мажоритарен вот ще трябват поне 20 000 гласа, ако имаме 70-80 % избирателна активност, както се каните да го правите. И какво? Пак същите типове, които ни натресат партиите, ще са в парламента. Минахме по тоя път преди двайстина години. Аз също съм гласувал за мажоритарен кандидат. Е и? Просто хванах кандидата на БНРП, без даже да съм го чувал . Всички така направиха. Затова партиите си вкараха своите "мажоритарни" кандидати. Другите, дето уж се правеха на безпартийни, имаха солидно финансиране зад гърба си. И какво от това? Колко от тях влязоха в парламента? Или викате да забраняваме на партиите, да забраним на кандидатите да казват какви идеи имат - десни, центристки или леви, та да не се издават от коя партия са. Ами давайте да правим и като в Гърция - задължително гласуване с нон стоп протести и нон стоп затваряне на граничните пунктове от земеделците в "неработно време", за да си изпием виното и изядем шишчетата. Или пък да копираме Белгия. Вече сме я копирали доста, но какво получихме? Нали конституцията ни бе по техен модел, а девизът на парламента също откраднахме от тях? Та на Вас разбирам Сидеров е виновен. Ами да ви го пренесем в жертва, че да станем Швейцария на Балканите?

Когато па, когато па, когато падне БСП, не искам аз да съм отдолу, за да не падне върху мен... а ако Бойко, а ако Бойко, а ако Бойко стане шеф, тогава таз държава, съвсем ще заприлича на кенеф!

Редактирано от tatsu (преглед на промените)

Викаш, да си го пазим Сидеров като национално богатство.

А инак, конспиративните теории винаги са били на мода. Твоята не е с нищо по-лоша или по-добра от другите.

• Автор
ПЕТЬО БЛЪСКОВ: ЦЯЛА СОФИЯ ЗНАЕ, ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ СА ОРГАНИЗИРАНИ ОТ „ТИПИНГ ПОЙНТ”. МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО ЗАЩО ВСИЧКИ МЪЛЧАТ. БОРИСОВ ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА МУШМОРОК!

„Политико-иконимическата група, която издигна Плевнелиев и Дянков, създава нова синьо-зелена партия с люспи от ГЕРБ. Протестите са политически и цяла София знае, че те се дирижират от една политикономическата група, която е архитект на провалилия се кабинет “Борисов”. Те дърпат конците задкулисно. Този протест от самото начало е политически и всичките опити да бъде опакован в розово или в топли полуромантични, полулигави дрешки, не издържат. Във всеки протест има романтика. Без нея не става. Но цяла София знае, че протестите са организирани от “Типинг пойнт”. Много ми е интересно защо всички си мълчат.

Политикономическата група е създадена за политическо инженерство и включва Цветелина Бориславова, Иво Прокопиев, Светльо Божилов и Иван Кръстев. Божилов е бивш съдружник на Прокопиев в една банка от близкото минало. Кръстев пък е политолог, но си живее във Виена. Никой не пита откъде са му парите. „Типинг пойнт” е продуцент на правителството на Борисов. Проектът го правят 5-6 години. Те са проектантите и на кабинета му и изобщо на Бойко Борисов като политик. Провалиха се и сега трябва да поправят грешката си, защото се отчитат пред други хора, които се намират на Запад. Това са едни тръстове за влияние, които са маскирани като организации за подпомагане на граждански движения, които са разпознаваеми на протестите.

Най-ясната физиономия на протестите са т. нар. неправителствени организации. Говорим за диалог, но защо тези хора се изнесоха от преговорите. Не мога да ги разбера. Знаете ли кой държи европейските пари, които финансират НПО-тата? Оператор е институтът “Отворено общество” на Джордж Сорос. Една американска организация контролира парите на ЕС, които трябва да получават българските НПО-та. И точно тези организации отказват диалога. Може да ги видите на площадите. Ето как чрез тях се влияе на политиката в една държава. Всички говорят за задкулисие, но никой не обелва и дума за това реално задкулисие”, коментира журналистът Петьо  Блъсков по ТВ7.

Когато революцията няма байрак, изтича в гората. Виждаме, че тези протести нямат физиономия. Исканията им са противоречиви. Нормално е да се събират техните представители да решат какво точно искат и да си внесат предложенията в парламента. Протестиращите обаче отказват диалог. Техният протест е чисто политически.

Бойко Борисов да не се прави на мушморок, а да отиде в парламента, защото десните не са представени в Народното събрание заради него.

Президентът Плевнелиев е една от основните фигури на “Типинг пойнт”. Другите в правителството на Борисов бяха Симеон Дянков, Николай Младенов и Трайчо Трайков. Те са семейни приятели с Прокопиев. Никой не говори за фактите, а се гледа само пяната. А кой я разбърква, излиза, че няма значение.

Подготвя се нов служебен кабинет начело с Огнян Донев, който да проправи път на бъдещата нова сила в парламента – синьо-зелена партия, която да е водеща в следващото Народно събрание”.

http://afera.bg/pozitsia/45802.html

Е, какво друго да очакваме от Петьо Блъсков. То е достатъчно човек да прочете началото:

Протестите са политически и цяла София знае, че те се дирижират от една политикономическата група, която е архитект на провалилия се кабинет “Борисов”. Те дърпат конците задкулисно.

Вероятно под "цяла София" Петьо има предвид себе си и другите такива драскачи. Прави впечатление, че през последните дни непрекъснато циркулират най-разнообразни конспиративни теории, които дават най-различни и често противоположни обяснения. Ето нещо, по случая с въпросните НПО-та, Сорос и Харта 2013 - ТУК. 

За протокола - аз също нямам високо мнение за повечето НПО като БХК и други такива. Но това, че са лице на протестите не е сериозно. И правилно е, че не участват в никакъв диалог просто, защото не представляват никого освен себе си.

Ето и едно мнение на Петър Волгин, което прочетох току що:

"Размисли след интервюто на Росен Плевнелиев по Нова: Той кога точно разбра, че "живеем във фасадна демокрация със силно задкулисие" - вчера или малко по-рано? И ако е по-рано, защо досега мълча, а не сподели с нас това свое епохално откритие? И още въпроси: Когато г-н Плевнелиев беше министър в правителството на ГЕРБ, това фасадна демокрация ли беше или истинска? Когато началникът му Бойко Борисов го назначи за кандидат-президент, това задкулисие ли беше или нормална демократична процедура? Когато г-н Плевнелиев беше избран за президент, това фасадна демокрация ли беше или не? Мисля, че Росен Плевнелиев първо трябва да отговори на тези въпроси, а едва след това да го играе обединител на нацията. И един съвет към онези светли умове от "Глобална България", към просветените банкери, бизнесмени и политолози. Изобретяването на Бойко Борисов беше добър ход от ваша страна. Успяхте да излъжете българите, че пред тях стои чутовен юнак, "дошъл отдолу", по... израза на главния експерт на прехода, за да донесе справедливост. Пълна лъжа, разбира се. ББ беше кандидатът на олигархията и понеже ви помагаше, поне в началото, да увеличавате богатствата си, му прощавахте всичко. Получи се следната мила родна картинка - хора с докторати, с по няколко езика, търпяха и се мазнеха на един откровено некултурен човек. Заради личната си изгода, разбира се. После той ви изигра,предпочете да играе с един друг олигарх и сега вие сте в трескаво търсене на следващата персона. Ето и съветът ми - човекът, на който май сте се спрели, не става. Колкото и неистови усилия да полагат подопечните ви либералстващи медии и подопечните ви НПО-та за изграждането на героичен образ, пак не става. Търсете друг."

Та в тази връзка не мисля, че разумни манипулатори биха избрали Огнян Донев. Много е дискредитиран този образ, за да му се върже някой.

Много добре си лъснаха всички медии и партии, кой кого покровителства и кой за кого работи.

Преди само предполагахме а сега лъсна с цялата уродливост.

Едно е ясно - не може да се вярва на нито една медия или политическо изказване.

Само може да сглобяваме малки парчета информация и да се опитваме да нареждаме пъзела.

А за поръчковите протести мога да кажа само това - никой не може да изкара 50 000 човека, като запази всичко в тайна.

Физически е невъзможно. За сравнение може да видите рехавите изява на Атака и БСП с по 100-200 души платени агитки, които и тях не могат да запазят в тайна и бяха снимани с огромна лекота.

А за поръчковите протести мога да кажа само това - никой не може да изкара 50 000 човека, като запази всичко в тайна.

.

Не си прав. Може и аз даже знам кой е той. Нарича се Марк Зукербърг. Остава само Волен да открие офиса му, да раздаде правосъдие и да възстанови държавността. ;) 

Между другото, тъй като е възможно повечето протестиращи да преминат от отчаяние към апатия в един момент, както е характерно за нас българите, искам да кажа, че на други места, където хората постоянстват, а политиците имат здрав разум, протестите постигат успехи. Пример е Бразилия - ТУК. Разбира се, ние не сме бразилци, а Плевнелиев има толкова общо с Дилма Русеф, колкото и аз. С други думи, нищо общо.

Ахахах, направо си представих как Болен е приклещил Зукърбърг и му вика "Извини се бе, извини се бе!" :ph34r:

БОРИСОВ ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА МУШМОРОК! - Та той си е мушморок, дето си мисли, че като излезе на избори ще спечели. Лошото е , че се навъдиха още стадо мошмуроци дето му пригласят и разправят че не го искат, не подкрепяли протестите ма нямало алтернатива, та да си го изберели пак. Смешници!

Да, ясно личи кои медии са купени - едните от комунистите, но другите не са купени от Марсианците , а от ГЕРБ. Волен е Болен, но и Бобо не е по - надзад от Волен - да не забравяме, че се превърна в най убивания човек на планетата, то в болница ли не влиза заради кръвно, то какъв цирк ли не игра.

Тръгнахте срещу новото правителство, но ви нямаше когато Борисов ви прати да пасете овцете, когато обвини пенсионерит,че излапали резерва, обвини майките че прекалено много раждали, когато ви увеличи пенсионната възраст, замръзи доходите, започна тихомълком да вдига цените  и пр и пр.

И да се разберем, че тук някои блестят с глупостите които пишат, то е ясно (scepsis визирам) - народа бил коректив. Ми, утре народа може да поиска да изклати жените ви или да пикае на жълтите павета по сред бял ден. В демократичния свят има ясни правила т.е кой управлява, кой е избран от народа, кой е коректив и кой опозиция и т. н Такива волности там полицията доста бързо разтурва със сълзотворен газ , палки и яки глоби. Къде това ли, ми навсякъде пр. Франция, Гърция, Турция, Холандия , Испания Време е и тук да се случи! А и тези няколко хиляди човека със сигурност не представляват България.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Ефектен коментар от сайта на DARIK, който копирам директно: Вече има нова медицинска диагноза "Сидерофрения". Сидеров в парламента - една личност. Сидеров на улицата - втора личност.

мисля,че до няколко дни г-н офшорски, ще призове гражданите да прекратят протеста :wink12:

Както се вижда от поста под твоя, това е решил да направи г-н Сидеров. Аз от вчера призовавам, че ако ще ни управлява Сидеров нека ни кажат да си знаем.

Публикувано изображение

вчера,станишев направи много интересно изказване за президента.

Какво точно имаш предвид?

scepsis визирам - народа бил коректив.

Народа, драги ми колега, би следвало да е не просто коректив, а суверен, ако сме демократична държава. Нали щяхте да организирате контра-протести? Какво стана? Не можете да се съберете ли? ;)

Нали щяхте да организирате контра-протести? Какво стана? Не можете да се съберете ли?  ;)

Нещо климатичните условия не са много подходящи. :giggle1:  ????

Контрапротести ще има когато ГЕРБ дойдат отново на власт и ще продължат докато паднат от власт. Т.е . чака ги ситуация сродна на днешната.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Текст на "Коалиция плюс 1" Мандатите минават кюфтетата не стигат. Електоратът бавно се топи и си отива. Хората ги гледат с надежда в очите. кебапчета безплатни въртят им се в главите. Енергетиката родна сега е на колене. Само нов АЕЦ ни спасява от това племе. Нищо, че няма да е в български ръце руски инвеститори дават от сърце. Ходи и се пени факти не признава, и с турците прегърнат печели своята слава. Търбухът си напълнил за сметка на България всеки ден гювеч всеки ден диария. Давай Волен, да ядеме за пържоли идва време Заедно ще устоим скара-бира ще плющим. Да запалим ний жарава да заколим тлъста крава. Братя смело във Атака здраво кльопане ни чака. Съратниците верни хиляди са лесни говориш им ти глупости, а те ти пеят песни. Хиляди поне пенсии по две, ти ни обеща ако сме овце. И в парламента намигат ти душманите, но Сидеров безплатно не може да го хванете. Залогът е България със златните запаси, ако трябва ще продадем и майка си, и баща си. Еничарът е той с дух непримирим държавата ни чака да я обезчестим. Пеевски, Станишев с нас са до един. Келипирът е над всичко ний ще усвоим? Давай Волен, да ядеме за пържоли идва време Заедно ще устоим скара-бира ще плющим. Да запалим ний жарава да заколим тлъста крава Братя смело във Атака здраво кльопане ни чака) (реплика на Волен Сидеров) Следват припева и повтаряне на някои куплети  Завършва с викове с "Волен, Волен, Волен..." И накрая "Болен"

Това е пародия на химна на Атака

Може да я чуете на http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/06/28/2092006_parodiia_na_himna_na_ataka_davai_volen_da_iademe_za/

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

Контрапротести ще има когато ГЕРБ дойдат отново на власт .

Ще се запознаем там на живо.

А ако има избори пак ще върнем герберите :D Каквото и да стане все губим. Алтернативна партия няма шанс. Дали и 4% ще събере

ако се вземе имунитета  на Сидеров, по лесно ще го бутнат в психиатрия, а ако го бутнат в психиятрията АТАКА си заминава от парламента, а ако си замине АТАКА няма да има кворум в парламента, а ако няма кворум ще има избори

Умно :)

• Автор

...демокрацията ще е винаги в ръцете на един или друг икономически кръг....и никога в ръцете на народа

В десятката! :)

Като ще е така и аз да кажа :

Демокрацията в България е като призраците - всички говорят за нея , а никой не я е виждал...!  :)

И реалността (току що) :

http://www.btv.bg/shows/lice-v-lice/videos/video/1818547920-Novi_izborni_pravila_ili_izbori_do_dupka.html

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.