Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

да, да :)

Волгин обаче има особен стил на писане и изразяване, който ми харесва стилистично и смислово.

Не винаги съм сългасен с него, разбира се, но то си е човещинка.Аз никога не разчитам на един-единствен източник на инфорамция или на само един авторитет за формиране на собственото си мнение.предпочитам да чета различни хора, да видя възможно най-много гледни точки за да си "сверя часовника" и формирам окончателно своята.

Да и аз правя така. Що се отнася до Волгин, той наистина пише и говори добре. Четох му книгата ("Радикална еврейска енциклопедия") и не съжалявам. Имам, обаче, някои забележки към стила му - напр. напоследък много употребява думата "мантра", без очевидно да познава значението и. По-подходящ израз би бил "заклинание".

Инак след тази статия, някои хора с промити мозъци, които успяват да прочетат до третото изречение, ще го обявят за комунист, предполагам.

Sturm und Drang ! ;)

http://gadfly.blog.bg/politika/2011/01/23/bylgarskata-kulturna-revoliuciia.672542 Това четиво доста ми хареса.Благодаря за поздрава. :)

Да, интересно е. Малко напомня на "Бунта на масите" на Ортега-и-Гасет, но автора на блога е оптимист за разлика от испанския философ, който има консервативни, анти-егалитарни разбирания. С други думи, той счита, че света трябва да се управлява от аристократични елити, а не от полуобразованите маси.

В горепосочения филм доста подробно се разглежда и въпроса за образованието.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 117,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Понятията ляво - дясно са много важни за българските партии, които по принцип не са нито леви нито десни. Ако го няма това разделение, по какво ще се различават една от друга? Да, БСП не е лява партия, както ГЕРБ няма нищо общо с десните сили. Да де, ама избирателите са свикнали да се делят на леви и десни и партиите гледат да ги улеснят.

Всъщност, няма никакво значение каква партия управлява. Ако не е съставена от мафиоти, ако не се финансира от олигарси и ако не брани интересите им, а изпълнява смислена икономическа програма със заложени параметри за икономически ръст  по години и със смислена социална политика базирана на този ръст, кой би се интересувал лява ли е или дясна тази партия.За справка - Швеция, Норвегия, Дания и прочее скандинавски райски места.

Колко от вас се сещат на "прима виста" без да проверяват, каква партия управлява примерно Норвегия? За жалост, у нас потенциала на управленският "матриал" не предполага подобна реализация. Наистина жалко.

Да, БСП не е лява партия, както ГЕРБ няма нищо общо с десните сили.

Никоя партия от 25 г. не е водила лява политика. Това е ясно. Не знам само какво разбираш под "десни сили". Ако говориш за олигархията и едрия капитал, то грешиш. Всички тези партии обслужват точно тези интереси.

Потребител във Фейсбук на име Асен Генов е пуснал днес следното предупреждение:

"Добро утро! :) Att: Преди да се видим след малко, в 08:30, пред НС, на минерална вода, фреш или кафе, да знаете, че за днешния #ДАНСwithme, получих следното лично съобщение. Бъдете внимателни с провокторите: "...Добро утро! Преди да тръгна за кафе пред парламента да споделя информация, която получих късно снощи от мой... познат на който мога да имам доверие! Моля те, сподели я с останалите админи и особенно с тези, които контактуват с полицията за изкарване на провокатори от протестите! Накратко, имам познат който се мъкне със скинчета и вчера е присъствал на разговор засягащ контра протеста тази вечер! Хората са си раздавали инструкции, които са получили от организаторите на контра протеста! От това, което разбрах, целта е да се предизвика масов бой като се жертват хора и от двата протеста! За целта във всеки протест ще се внедрят хора, които според инструкциите ще са пръснати на малки групички по 2-3 души, които по възможност ще се опитат да се слеят добре и като външен вид! Ще са по едно 60 души във всеки протест! Някои вече са внедрени в събитието за окупация на парламента, не този за кафе! И аз мога да кажа, че последните 24 часа призивите за насилие преобладават подклаждани от някои хора! Разбрах още, че в събитието за контрапротеста могат да се видят определени активни хора и в групите на протеста! Надявам се да се окажа лош пророк! Споделете това на стената на събитието и ако има начин това да стигне до някакви медии няма да е зле!.." --- Споделяйте, да се знае! И се оглеждайте!.. :)"
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Вече има информация и в някои новинарски сайтове - напр. ТУК:

Във фейсбук групата на протеста се разпространява предупреждението, че днес ще е критичен ден - очакват се опити за остри провокации, с цел протестът да престане да бъде мирен.

"Не се поддавайте на призиви за агресия, не влизайте в сблъсъци, посочвайте провокаторите на полицията и ги изолирайте - силата на нашия протест е в това, че свободен и мирен, трябва да се запази такъв, за да постигне целите си", казват организаторите.

защо обвинявате парламента, след като вие го саботирате?

На целия ти пост не мисля да отговарям. Много е дълъг и нямам време в момента. Пък едва ли има смисъл, защото всеки си има право на мнение. Все пак, прави разлика между това някой да се опитва да използва протеста, каквито опити, разбира се, има и те естествено идват от тези, които не са на власт, т.е. от ГЕРБ, и това протеста да е режисиран, както се изразяваш. Ако си мислиш, че сегашното мнозинство ще осъди някого от предишните управляващи значи през последните 20-на години си живяла на Марс. Тъй де, ти не си тук, но все пак, не може да си толкова наивна.

Що се отнася до цитираното по-горе, т.е. до саботирането, то това е смешно. Днес нямаше заседание не защото отвън имаше хора, а защото депутатите не можаха да си съберат кворум. В пленарната зала се регистрираха само 104 народни представители от 240. Никой не ги спира да влизат в сградата и да работят. Очевидно е, обаче, че те или не искат или не могат. Припомням:

ПП „ГЕРБ" - 97,  КП „Коалиция за България" - 84, ПП „Движение за права и свободи" - 36 ПП „Атака" - 23

Общо  240

Без ГЕРБ в залата би трябвало да има 143. Излиза, че поне 30-на от управляващото мнозинство ги няма и то в момент, когато страната е в кризисна ситуация. Отсъствала е парламентараната група на АТАКА, но както се вижда не само те. БСП и ДПС имат общо 120 народни представители, а за кворум им трябват 121, нали?

Аз нови избори сега с тези избирателни закони не искам. Още по-малко искам връщането на ГЕРБ. Питам се, обаче, как мислят да управляват тези хора, когато дори не могат да се съберат?

Един да имаше поне за България да мисли...... ПРОТЕСТЪТ ПРОДЪЛЖАВА!

Публикувано изображение

Грабежа свърши! Геноцида свърши! Лобизма свърши! ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА ОТ ПОЛИТИЦИ и ЛОБИСТИ БЪЛГАРИЯ!

Публикувано изображение

питам:след като ти  и други не искате управлението на герб отново...защо не дадете възможност на този парламент да приеме нови закони и да реши неотложни проблеми, ами го освирквате,защото днес протестиращите искаха оставка от хора които искат да работят,другите от герб не работят?

държава или кафене  е днес българия?

Абе какви възможности да дават повече хората, тия няма да се накрадат никога.

Възможност се дава за пръв път а не 1000 пъти на една и съща измет.

Твоите постове са все едно копирани от прес съобщения на БКП.

този който съботира работата на нейния парламент извършва престъпление

Айде стига глупости моля ти се,дано не визираш протестите че съботират работата на парламента ,щото е малко смешно.

А крадците в парламента ,не нарушават ли законите ежедневно с техните далавери,и ограбване на наорда ?

ГЕРБ им взеха властта ,въпреки че победиха на изборите (по един или друг начин),и да седят в парламента и да не седят ,все тая.

• Автор
Полицията се организира и извежда депутатите в стелт режим, за да ги предпази от протестиращите

Създава се организация за извеждане на депутатите от парламента, така че да не се срещнат с протестиращите, които се намират пред сградата на Народното събрание и да се стигне до ексцесии, предаде„Фокус”.

Около сградата на Народното събрание е направен полицейски кордон и сградата на Народното събрание е заобиколена от полиция. Към сградата на парламента хвърчат домати, яйца.

Протестиращите заявиха, че нямат намерение да си тръгнат, докато в сградата на парламента има депутати.

Периметърът пред Народното събрание беше разширен от полицията, а в другата посока загражденията са поставени чак пред катедралата "Александър Невски".

Журналисти коментираха, че мнозина депутати са успели да "избягат" през странични входове, а тези, които все пак имат досег до протестната вълна, мълчаливо и бързо се качват в коли с тъмни стъкла, които веднага ги извеждат извън опасния периметър.

Междувременно от МВР съобщиха, че в СДВР са се получили получават сигнали за подготвяни провокации по време на днешните протести. Регистрирани са опити за провокиране на напрежение.

По официални данни, между 9.00 и 10.00 часа тази сутрин около 500 граждани са се били събрали пред сградата на Народното събрание.

Дали не е време да дойде единия от двата ни танка?  :wink12:
Дали не е време да дойде единия от двата ни танка?  :wink12:

Хахаха това беше добро.

Всичко щеше да е наред, ако масата беше наистина кръгла....

Проблема не е във формата на на масата, а че голяма част от така наречените "десиденти" се оказаха впоследствие че са били агенти и доносници на ДС.

Проблема не е във формата на на масата, а че голяма част от така наречените "десиденти" се оказаха впоследствие че са били агенти и доносници на ДС.

Аз пък си мисля, че във властта никога не са влизали истински дисиденти. Ако въобще има истински дисиденти....

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Аз пък си мисля, че във властта никога не са влизали истински дисиденти. Ако въобще има истински дисиденти....

Почти всички т.н. дисиденти са били членове или кандидат-членове на БКП, които не са успели да се доберат до облагите, които са имали по-гъвкавите им съпартийци.

Вижте какво направи Тодор Славков по време на протестите (ФОТО) Докато ние сме принудени да гледаме МУТРАТА НА МАЯ МАНОЛОВА, ето какво радва "Таксим"! /Видео/

Представяш нещата напълно превратно, за да не употребявам по-силни думи. С цялото ми уважение към теб зная, че когато се запънеш е невъзможно да стигнем до консенсус, защото дори и да не си права никога няма да си го признаеш. Все пак, ще ти отговоря.

Да видим какво казваш:

тези които бяха в сградата на парламента бяха от групите на бсп и дпс.

Не бяха всички, както казах, защото ако бяха щяха да имат почти кворум, т.е. щяха да се нуждаят само от един човек, а липсваха повече от десет.

точка трета от конституцията на рб ,днес беше нарушена от парламентарната група на герб и нейния водач, а също така и от парламентарната група  и водача на атака.

Да приемем, че е така, макар че по принцип част от парламентарната практика у нас е в определени случаи, опозицията да не присъства на заседания. Но възражението се приема, защото поведението на ГЕРБ е напълно безотговорно. Въпросът е къде е АТАКА? Защото това Правителство възнамерява да управлява с подкрепата на АТАКА. Ако АТАКА не възнамерява да оказва такава покрепа, значи Правителството не може да работи. И още нещо - защо Сидеров беше избран за председател на Комисията по парламентарна етика и бла-бла? Сделка добре, обаче, не е ли ясно, че на този човек и неговата политическа сила не може да се разчита? 

питам...защо тълпите са пред парламента, а не пред централата на герб и атака/която повече от видно е,че иска да си придаде важност и да изнудва правителството/?

Защото искат оставка на Правителство, което изгуби кредита на доверие с неадекватните си кадрови решения и назначения, не само в очите на много от избирателите, но и в международен план. Справка - посещанието на Олигарски в Брюксел и критиката от председателя на парламентарната група на ПЕС в ЕП.

питам:защо днес освиркваха хората които искаха да работят и да решават неотложните нужди на българския народ?

На това отговорих по-горе. Няма да повтарям, но стилистиката ти ми е малко смешна - "Питам..." Това не е Лайпцигския процес, все пак.

сега ,има ли въобще някакво съмнение кой стои зад "непренудените "протести, с едни и същи написани лозунги като формат,цвят  и обща стилистика в различните градове.

Няма съмнение - зад протестите стоят социалните мрежи, в които хората общуват, разменят си послания, организират се къде и как да протестират. Много слаб е този ти аргумент. Същото би могла да твърдиш за всеки протест навсякъде по света.

превъзбуждаш се нещо драги . :tongue2:

хммм наистина си се възбудил :tongue2: :tongue2:

И още съм възбуден

Станишев си призна: Правителството на Орешарски договорих лично с Ахмед Доган!
кажи сега ,като падне това правителство и този парламент престане да работи за да угоди на кафеджиите отвън...какво става в идните няколко месеца,до новите избори,които .май ми се струва,че ,когато тези пари могат да се пренасочат къмсоциални нужди.

Да разбирам ли ,че понеже протестите не са обединени в няколко конкретни идеи,трябва да седиме и да гледаме аматьорките изпълнения на новата коалиция ?

ще струват на опоскания държавен бюджет нови 20 милиона лева

Тея 20 милиона не ги мисли.По-добре за нови избори ,от колкото в джоба на някои мазен депутат.

И тези нови избори ще бъдат след като се пооправят законите,а не да преизбереме пак Бойко поради липса на алтернатива.  

да ми кажеш твоето виждане по въпроса..кафеени залпове колкото искаш,ама да видим по същество как стоят нещата?

SS-23 ни напусна ,и се появи ти със същите въпроси.

Ако те интересуват мойте виждания чети назад,нямам намерение да се повтарям по 20 пъти за всеки новопоявил се в тази тема.

Накратко:

Съгласен съм с повечето искания на протестиращите,а като метод как точно да се случи ,е като се назначи служебно правителство от специалисти ,избрани от евроюсъюза,и така докато се поуспокоят нещата,и докато се направят необходимите промени в конституцията. Тогава вече може да се мисли за ново правителство.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

мисля,че този път едвин трябва да бъде оставен без медийно внимание за поредната си оздравителна диета..........оцеляващите край кофите с боклук ,стари хора са по интересни като съдба от него.

Тук съм напълно съгласен. Този  е шут.

И колеги, моля ви нека използваме по-сериозни информационни източници. ;)

SS-23 ни напусна

Спрели са плащанията, май. ;)

Междувременно от МВР съобщиха, че в СДВР са се получили получават сигнали за подготвяни провокации по време на днешните протести. Регистрирани са опити за провокиране на напрежение.

Аз затова пуснах предишната информация. Нали е ясно, че не хората, които протестират пиейки кафе пред Парламента или обикаляйки центъра вечер често с децата или кучетата си са провокаторите. Всеки може да говори всичко, но досега има едно нещо, което видяхме с очите си - платените агитки на АТАКА в разследването на bTV.

този ,мисля е дислоциран край ямбол

Публикувано изображение

Вкопани танкове Панцер III и Панцер IV с двигатели Майбах край Ямбол. Снимка: Булфото

Аз пък си мисля че отдавна е откопан и продаден на колекционери на запад.

Публикувано изображение

Мая Манолова и народната "любов" :)

Редактирано от ined (преглед на промените)

Цялата трагедия идва оттам, че в България нямаше действителен преход. Крахът на системата и началото на "демокрацията" бяха старателно подготвени от цвета на комунистическата партия и блестящо изпълнени. Създадоха се "опозиционни" партии, раздадоха се милиони на хора с нисък морал, които впоследствие станаха първите бг олигарси. Умишлено се създадоха мутренски групировки, които да смучат милиони от рекет, кражби, наркотици, и да всяват страх у хората. Умишлено се съсипаха жизнено важни сектори като здравеопазване, образование, култура - болен и прост народ по-лесно се манипулира и управлява... И това стана с одобрението на т.н.р. "велики сили". Никой няма интерес от силна и независима България. Местоположението ни е такова - на кръстопътя между Европа и Азия, оттук минават основните канали на наркотърговията и контрабандата... Та аз съм песимист относно някаква положителна промяна - никой няма да я позволи. Нито тук, нито отвън.

Публикувано изображение

Мая Манолова и народната "любов" :)

Кака Мая  с тия жестове и физиономия да не би да се опитва да имитира Джак Спароу случайно ? 

Публикувано изображение

:ph34r:

Та аз съм песимист относно някаква положителна промяна - никой няма да я позволи. Нито тук, нито отвън.

Да. Все пак, "Великите сили" не биха искали пълна дестабилизация у нас, най-малкото, защото сме, както казваш "на кръстопът". А инак, че нещата след тези протести няма да се променят радикално и към по-добро е почти сигурно. Положителното, според мен, е че има някаква гражданска активност, че хората се учат да си отстояват правата. С голямо закъснение наистина, но такава е съдбата на нашето племе.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Пуснах една новина, която ме впечатли в темата за положителните български новини, но понеже мнозина могат да я пропуснат, ще дам само линка към нея и тук. Моля ви, отделете няколко минути и прочетете, защото подобни спонтанни инциативи се случват доста рядко у нас.

Искам да задам един простичък въпрос на всички защитници на протестите. Добре ще да е да получа и простички и разбираеми отговори т.е с по 2-3 думички.

- Пр. Правителството утре хипотетично пада и се насрочват нови избори, да кажем след месец.

Кой ще спечели тези избори?

Не приемам отговори от вида - не се знае защото хипотезата може да стане реалност!

Искам да задам един простичък въпрос на всички защитници на протестите. Добре ще да е да получа и простички и разбираеми отговори т.е с по 2-3 думички.

- Пр. Правителството утре хипотетично пада и се насрочват нови избори, да кажем след месец.

Кой ще спечели тези избори?

Не приемам отговори от вида - не се знае защото хипотезата може да стане реалност!

Ти не си чел от днес постовете в тези двете теми (правителсвтото на орешарски и тази) нали ?

Нещо повече,ти изобщо четеш ли постовете ,преди да пишеш каквото и да било ?

На този въпрос хората си казаха мнението по 10 пъти вече.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

И какво са казали вече, хората???

Ти не си чел от днес постовете с тези двете теми (правителсвтото на орешарски и тази) нали ?

нещо повече,ти изобщо четеш ли постовете ,преди да пишеш каквото и да било ?

На този въпрос хората си казаха мнението по 10 пъти вече.

Ти си от тия "ясните"! Със сигурност твоите постове не ги чета щото си ми безинтересен.

Отговори като твоя говорят само едно. Кво искаме ли - па не знаем??? Я по добре да се върне Б.Б. - щото това е новата алтенатива.?!?!? :)

Ако не е така, то обори ме, но май не можеш и за това шикалкавиш.!!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.