Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

истаната е, че трябва час по-скоро да има избори - това е единственият начин да се разбере какво иска целия народ.

Какво иска ли...Хм, в момента "стадото" магаренца(вместо да кажем оФФчици), се привлича от не едно вързано на въже и размахвано пред носа му морковче..

.А аз си искам само бае Тодор Живков, Шесто управление, Смъртно наказание. И да чета шибаната Черна хроника, като нещо далеч от мен, случващо се в някоя бананова капиталистическа република, отвъд желязната завеса...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 117,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Опасявам се, че едни нови избори по стария изборен кодекс няма да доведат до нищо ново и пак ще има протести, а държавата ще продължава да затъва все повече.

Какво иска ли...Хм, в момента "стадото" магаренца(вместо да кажем оФФчици), се привлича от не едно вързано на въже и размахвано пред носа му морковче..

...

не можеш да говориш от името на всички.

дори аз не знам за кого бих гласувал, ако изборите са утре.

но знам, че изборите са единственото нещо, с което може да се разбере какво мислят хората.

не някой да излиза от телевизора и да говори от тяхно име.

Сегашното народно събрание е избрано с гласовете на 51,33% от имащите право на глас а те са 6 868 455 

Тоест - гласувалите са 3 523 573 души. 

от тях глаусвалите за БСП, Атака и ДПС ( тройната коалиция, която подкрепя правителството са 26%+7%+11% ) = 44% или 1 550 372  души.

Толкова хора в страната са гласували за това правителство.

Включително и аз.

Ама вече не го искам.Категоричен съм.

И искам да си оправя избора.

Опасявам се, че едни нови избори по стария изборен кодекс няма да доведат до нищо ново и пак ще има протести, а държавата ще продължава да затъва все повече.

и колко по-надолу да пропада ? 

ако протестите продължават - съвсем спокойно може да извадим дядовите пищови..

не можеш да говориш от името на всички.

дори аз не знам за кого бих гласувал, ако изборите са утре.

но знам, че изборите са единственото нещо, с което може да се разбере какво мислят хората.

не някой да излиза от телевизора и да говори от тяхно име.

Сегашното народно събрание е избрано с гласовете на 51,33% от имащите право на глас а те са 6 868 455 

Тоест - гласувалите са 3 523 573 души. 

от тях глаусвалите за БСП, Атака и ДПС ( тройната коалиция, която подкрепя правителството са 26%+7%+11% ) = 44% или 1 550 372  души.

Толкова хора в страната са гласували за това правителство.

Включително и аз.

Ама вече не го искам.Категоричен съм.

И искам да си оправя избора.

Иначе казано няма как да знаеш какво точно мислят останалите 48.67% от имащите право на глас, освен това което е ясно на пръв поглед, което е, че изборите по някаква причина не ги занимават. Ако направим разбивка на тези, които все пак са изразили "своя" вот...Как от тях ще извадиш тези имащи собствено мнение и гласуващи по съвест, а не под строй по нареждане от партийния лидер, или под строй срещу заплащане, или направо поради заплахата от работодателя си, че ако не гласуват за еди кой си "от утре са свободни агенти на пазара на труда"..Док, докажи ми ако можеш, че има дори 1 милион човека, които наистина са изразили своя вот.

• Автор

Знам ли...

Най-разумно беше да се изчака новия изборен кодекс и тогава да се проведат избори.

Но явно някой има полза от тези протести.

"България и правителството се намират на тясно въже и дестабилизацията на страната е вредна за самите граждани. Протестите могат да се окажат манипулирани. Идеите да се направят спешни избори са идеи на задкулисие, което се опитва по-скоро да върне властта на ГЕРБ, а не да се бори за истинска демокрация."

Това е истината.

Приятелко, аз помолих да бъде изслушан целият звуков файл с интервюто на Лаверн, чиято книга "Експертите на прехода" съвсем не е лоша, а не определени фрази да бъдат изваждани от контекста. Ако бъде изслушан докрая става ясно, че политическа антроположка не подкрепя настоящото управление, а призовава протестиращите да бъдат бдителни, за да не бъдат изманипулирани за пореден път. Или ако трябва да го кажа с думите на Петър Волгин, който не е някакъв особен авторитет, но е умен и честен журналист, според мен:

По-добре да бъдеш недоволен човек, отколкото доволна свиня, казва Алеко Константинов. Затова трябва да протестираме винаги когато властта се почувства достатъчно нагла и погазва както законите, така и морала. И срещу още нещо много важно сме длъжни да протестираме - срещу опитите справедливото ни възмущение да бъде използвано за овластяване на поредната олигархична структура или за създаването на поредния "спасителен политически проект". Сега е златното време на вечните политическите инженери. Те вече се опитват да ни пробутат новите си продукти. От нас зависи дали сме достатъчно глупави, за да ги купим. В тази връзка мисля, че е важно да чуем какво каза в днешното издание на "12 плюс 3" Достена Лаверн, авторката на "Експертите на прехода". Тази книга много ядоса споменатите експерти. Съвсем логично ги ядоса, защото показа истинската им същност, която няма нищо общо с публично прокламираните им цели. Дано сме се научили на по-голяма критичност към "експертизата" им от типа Вашингтонски консенсус.

Док, докажи ми ако можеш, че има дори 1 милион човека, които наистина са изразили своя вот.

Какво точно питаш Док, поне аз не разбрах. Ако искаш обясни.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Иначе казано няма как да знаеш какво точно мислят останалите 48.67% от имащите право на глас, освен това което е ясно на пръв поглед, което е, че изборите по някаква причина не ги занимават. Ако направим разбивка на тези, които все пак са изразили "своя" вот...Как от тях ще извадиш тези имащи собствено мнение и гласуващи по съвест, а не под строй по нареждане от партийния лидер, или под строй срещу заплащане, или направо поради заплахата от работодателя си, че ако не гласуват за еди кой си "от утре са свободни агенти на пазара на труда"..Док, докажи ми ако можеш, че има дори 1 милион човека, които наистина са изразили своя вот.

Задаваш риторични върпоси.

Единственият начин да се покаже какво точно искат хората е да им се позволи да гласуват и да изберат това, кеото искат.

Това е демокрация.Хроата гласуват и с гласа си казват какво да стане.

Ообратното - да седи някой и да стиска властта, все едно се е родил на министерско кресло и по всякакъв начин да обяснява как не е хубаво хората да гласуват е диктатура. 

Ако положението продължи в същия дух- с ежедневни протести и неспособно да се справи с тях правителство - ще се стигне до сблъсъци.

Накрая ще възобновим РМС, ще направим тройки и нощно време ще причакваме политиците и по къщите им.

Света Неделя скоро не сме взривявали, но и това време ще дойде. 

Този път обаче целите няма да са монархофашистите , а тия от БСП, ГЕРБ, ДПС и АТАКА, които се опитват да ни казват какво да мислим и какво да правим.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

истаната е, че трябва час по-скоро да има избори - това е единственият начин да се разбере какво иска целия народ.

Е нали имаше избори преди 2 месеца бе, докторе? От къв зор ше има пак избори?

До сега никой не е успял да ме убеди, в законноста за искане на нови избори! Създава се много опасен прецедент...който показва, че сме доста слаби като държава! Извинявай, ама кой ше гледа, за напред, на една държава сериозно, ако правителството и може да бъде съборено от 20 хил., крещящи и подскачищи, души??? 

Е нали имаше избори преди 2 месеца бе, докторе? От къв зор ше има пак избори?

До сега никой не е успял да ме убеди, в законноста за искане на нови избори! Създава се много опасен прецедент...който показва, че сме доста слаби като държава! Извинявай, ама кой ше гледа, за напред, на една държава сериозно, ако правителството и може да бъде съборено от 20 хил., крещящи и подскачищи, души??? 

Имаше избори, но правителството в момента не може да си свърши основната работа - да гарантира сигурността на гражданите.

Не може вече един месец всеки месец да са затворени възлови булеварди и кръстовища ! 

Това правителстово трябва да нарпави така, че протестите да спрат или да си ходи.

До тук не виждам никакви опити да се спрат протестите от което съдя, че правителството е безпомощно и просто не става нищо от него.

Да си ходи тогава час по-скоро ! 

Какво точно питаш Док, поне аз не разбрах. Ако искаш обясни.

Ще те накарам, да се поизпотиш от размисъл :)

Все още ли има някой, който да слага равенство и непременно наличие на демокрация където и да е било, благодарение наличието на някаква  си там свобода, да не кажа свободия? Нито капитализма, нито едновременното присъствие на някакви свободи, или дори на твърде много свободи(ама свободи за който може да си плати да ги ползува), не гарантират че в дадената нация има и демокрация. Демокрация означава буквално управление на народа. Такова нещо няма почти никъде по света. Най-близко са швейцарците, които са рекордьори по проведени референдуми, но дори там има доста решения, взети от "представители" на народа и уж от негово име.

Тук беше отговорът към Слайд, но долу го повторих, защото се развълнувах от неговите въпроси и мечти за връщането на славната епоха отпреди 89 г. ;)

Ще те накарам, да се поизпотиш от размисъл :)

Все още ли има някой, който да слага равенство и непременно наличие на демокрация където и да е било, благодарение наличието на някаква  си там свобода, да не кажа свободия? Нито капитализма, нито едновременното присъствие на някакви свободи, или дори на твърде много свободи(ама свободи за който може да си плати да ги ползува), не гарантират че в дадената нация има и демокрация. Демокрация означава буквално управление на народа. Такова нещо няма почти никъде по света. Най-близко са швейцарците, които са рекордьори по проведени референдуми, но дори там има доста решения, взети от "представители" на народа и уж от негово име.

Е, Слайд, това го знаем. В смисъл така е, но това е положението - не сме в някой древен полис.

Пак, питам - къде са подкрепящите правителството? Просто е - правиш контра митинг, на който отиват поне половината от тези, които отиват на протестите срещу правителството. 

това са глупости.....които заприличват на детска игра- кой е по-по-най! Не е сериозно това!

Февруари, когато протестирахме срещу Бойко защо БСП не казваше, че това дестабилизира държавата? И не е ли очевидно, че управлението в момента не функционира?

Никой не е карал тиквата да хвърля оставка, след една сцепена глава! като е балък....Между другото тази негова хвърлена оставка, ме убеди за сетен път, че Боко е страхлив! Шубелия е той...въпреки, че се прави на мъШ!

Опааа....ето я истинската картинка....

http://e-vestnik.bg/5787

Тоя пък ... да не пиша какъв, че ще ме цензурират.

Никой не е карал тиквата да хвърля оставка, след една сцепена глава! като е балък....Между другото тази негова хвърлена оставка, ме убеди за сетен път, че Боко е страхлив! Шубелия е той...въпреки, че се прави на мъШ!

Обаче, има някакъв нюх към ситуациите. Ако беше останал можеше да изпадне в перманентна обсада в каквато сега изпада БСП. Много ми се ще хората да помнят какво представляваше управлението на Бойко и Цветанов, а не да го забравят бързо-бързо и да им се доверят пак. Страна управлявана от мутра - това ли заслужаваме?

амиии..да тичате срещу тях ..та дано ги стигнете :wink12::tongue2:

Няма шанс, знаеш.

Е, Слайд, това го знаем. В смисъл така е, но това е положението - не сме в някой древен полис.

Не сме в полис, ама това не е оправдание за настоящето положение. Просто се е оформила една класа от управляващи паразити. Тия негодници сякаш вече са друга раса, на тях всичко човешко е чуждо, раждат се с убити още от утробата морал и съвест. Ако народа въобще му е останало сиво вещество, би следвало да се отърве от всички тях и от целите им семейни линии.

Не сме в полис, ама това не е оправдание за настоящето положение. Просто се е оформила една класа от управляващи паразити. Тия негодници сякаш вече са друга раса, на тях всичко човешко е чуждо, раждат се с убити още от утробата морал и съвест. Ако народа въобще му е останало сиво вещество, би следвало да се отърве от всички тях и от целите им семейни линии.

ОК. Аз съм за, но как? Ако организираш някаква тайна съпротивителна сила - пиши ми на ЛС. Брой ме, ще се включа.

.... Просто се е оформила една класа от управляващи паразити. Тия негодници сякаш вече са друга раса, на тях всичко човешко е чуждо, раждат се с убити още от утробата морал и съвест.....

Синовете и дъщерите на управлявалите ни преди славната 1989 година

Е, тук-таме и внуците им.

ОК. Аз съм за, но как? Ако организираш някаква тайна съпротивителна сила - пиши ми на ЛС. Брой ме, ще се включа.

Не, далеч съм от мисълта, която си представяш, че имам. По-скоро си фантазирам неща от рода на "Ееех, що не падне оня астероид, който уж щял да доведе до края на света, от една съседна тема забутана в "Религии, мистики и езотерики". :D

Не, далеч съм от мисълта, която си представяш, че имам.

Не шегувам се, разбира се, но си викам да не би скоро да си гледал "V като вендета". ;) Готин филм, между другото.

изглежда.защото продължавате да си го причинявате. :wink12:

Какво ни беше предложено - друга мутра.

Между другото, нали знаеш, че освен ксенофоби, Атака са и антисемити? ТУК  И ти подкрепяш човек, който отрича Холокоста? Странно. Ще започна да се замислям повече над хипотезата за световната еврейска конспирация и ролята на Мосад. ;)

• Автор

Приятелю, аз не бих нарекла карнавалните шествия в центъра на столицата сериозни протести с ясна цел.

Протестите дотук постигнаха едно - хаос.

Не се нуждаем от зрелища, а от хляб, а за него трябва да се работи, а който не работи не трябва да яде, нали?

Нима сме длъжни да храним депутати, които дори не си дават труда да идат до парламента ако не за друго, поне за да изпият по едно кафе?!

Нима хората, които работят от сутрин до вечер срещу мизерно заплащане са длъжни да търпят изцепките на хора, които явно могат да си позволят да не работят?!

Това безумие, на което сме свидетели почти от месец, трябва да бъде спряно час по-скоро.

Не ме интересува от кого и как.

п.п. А колкото до това:

"България и правителството се намират на тясно въже и дестабилизацията на страната е вредна за самите граждани. Протестите могат да се окажат манипулирани. Идеите да се направят спешни избори са идеи на задкулисие, което се опитва по-скоро да върне властта на ГЕРБ, а не да се бори за истинска демокрация."

Да, според мен това е истината за протестите, независимо че изслушах звуковия файл.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Приятелю, аз не бих нарекла карнавалните шествия в центъра на столицата сериозни протести с ясна цел.

Противоречиш си в едно и също изречение - ако това е просто хепънинг или карнавал, тогава какъв е проблемът? Никакъв. Очевидно е, обаче, че 20, 30 и повече хил. протестиращи срещу правителството вече 20-на дена са фактор, с който всеки разумен политик трябва да се съобрази. Пак казвам, че тези, които се събират в подрепа на правителството на Орешарски са 200-300 най-много. Следователно, съотношението в столицата е 1 към 10. А това, че протестите са мирни и цветни ми се вижда положително. Всички опити за провокиране на насилие от страна на разни платени групички, засега са неуспешни. Нещо лошо ли намираш в това? 

Нима хората, които работят от сутрин до вечер срещу мизерно заплащане са длъжни да търпят изцепките на хора, които явно могат да си позволят да не работят?!

Хм, да не си започнала да четеш Велислава Дърева. Значи, според теб, тези хора, които всеки ден след 18:30, т.е. в извънработно време, излизат да протестират, са някакви богати, безработни безделници? Браво!

Протестите дотук постигнаха едно - хаос.

Хаосът се генерира от управленската безпомощност на кабинета Орешарски и парламентарните сили - всички в т.ч. и ГЕРБ.

Не ме интересува от кого и как.

Е, танкове вече нямаме, нито армия, тъй че египетския вариант не е приложим. ;)

Това безумие, на което сме свидетели почти от месец, трябва да бъде спряно час по-скоро.

Подкрепям!  Въпросът е само кои са безумните...

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Протестите са срещу т.нар. олигархичен модел. Не просто срещу кабинета. Затова трябва да се информираме. Ето напр. една хубава илюстрация на черноморски октопод, който нашата държава е приела за защитен вид:

Публикувано изображение

Пак казвам, че тези, които се събират в подрепа на правителството на Орешарски са 200-300 най-много. Следователно, съотношението в столицата е 1 към 10.

В голяма грешка си! ЗА подкрепата са видимо 200-300 души, защото ние левите, по принцип от едно време нямаме афинитет протестите и не сме възпитани в този дух! Т.е. подкрепата на хората с леви убеждения не е "видима", но тя я има! Резултата и във Варна го показа- 50:50, без във Варна да си видял протест в полза на правителството! От друга страна- винаги е по-лесно да протестираш "против"...то затова се казва "протест"! Аз продължавам да твърдя, че почти всичко, което е против правителството, в момента е на улицата, т.е. това, което виждаме, това е и почти реалната подкрепа за протеста!

Между другото..."Архивите помнят!"

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.