Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Така...много хубаво ги даде тия филмчета. Точно за това говоря! Обърни внимане на ъгъла на заснемание и на факта, че когато тълпата е в далечината, т.е. ъгъла е малък, колко гъста изглежда, а когато се приближи до точката на снимане- лъсва истината, че плътността е доста, доста по-ниска. Единствено ситуацията около коня, където просто е тясно пространство, както и самата улица е тясна, създава голяма плътност на тълпата и оптичната измама за "многолюдност". Да имаше и дни с малко повече народ, до към 20-25 хиляди, но това е едно голямо нищо, на фона на 1.3 млн. София, да не говорим за страната! 

Факт е, че въпреки продължителността на протеста (вече месец ще стане), той реално НЕ набира количествена сила...единственото, което набира сила е кресливостта!

Аз ти казвам, че на предстоящите нови избори (които не е и ясно кога и дали ще се състоят), всички подскачащи  пак ще останете неприятно изненадани....гарантирам ти го!

Пич, я вземи игнорирай и колегата, както и мен. Явно твоята цел е не обективност, а манипулация. Него също както и мен нарочи за лакомници на към (о)печената вече тиква. :D Преди няколко страници, вече не помня точно колко, и дали в тази тема, май че ти беше зададен въпрос от типа "при кой си на хранилка?"...Кой ти плаща за тия компромати, които пускаш, за тия линкове към жълтеничави медии(ах, до ранга "медии"ли ги повиших, тия парцали :ohmy: )

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

ДА, БСП може да е много противна партия, да представлява конгломерат от енергийни, олигархични, банкови и застрахователни обръчи, НО само тя може да спре американизацията на страната (или поне да се опита), и само тя предлага социална политика, насочена към хората,

:lol6:

А позицията никога не съм си променял. Тя е ляво-ориентирана и имено затова подкрепям протестите срещу неолибералното, олигархично и некомпетентно правителство на Орешарски, които са и протести срещу цялата политическа класа в т.ч. и ГЕРБ. Единствените, които не успяха да схванат моята позиция сте ти, който изразяваш позицията на бетонните глави в БСП и BlackPower,  който изразяваше позицията на Атака, но се изгуби напоследък. И между другото, не казвам, че си платен. Може би, пишеш безплатно, защото вярваш, че БСП са по-малкото зло. Само че да избираш между две злини не е никакъв избор, т.е. да избираш между това дали напр. да те застрелят или удавят. 

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

.... подкрепям протестите срещу неолибералното, олигархично и некомпетентно правителство на Орешарски, които са и протести срещу цялата политическа класа в т.ч. и ГЕРБ. 

Да не стане така, като събориш къщата, но която и капе покрива при дъжд, да се окажеш на една гола поляна с чадър от 20 лв в ръката, и после да викаш- "Абе хубава си беше къщичката, можеше само да и поправя покрива"!

А позицията никога не съм си променял. Тя е ляво-ориентирана ...

Абе какъв ляв си ти, като нямаш никаква реална алтернатива от ляво, която да е на протеста??  

Абе какъв ляв си ти, като нямаш никаква реална алтернатива от ляво, която да е на протеста??

На тези ти въпроси отговорих многократно. Щом, според теб, БСП е лява партия, която е водила и ще води социална политика в интерес на хората, то или последните 20-на години не си живял в България, или казваш на черното - бяло. И в двата случая, разговорът е безмислен.

Щом, според теб, БСП е лява партия, която е водила и ще води социална политика в интерес на хората, то или последните 20-на години не си живял в България, или казваш на черното - бяло.

То пък някой друг е водил по-лява политика от БСП....

И в двата случая, разговорът е безмислен.

И аз така мисля!

То пък някой друг е водил по-лява политика от БСП....

И аз така мисля!

Чакам от теб коментар по гафовете, колега. Стига сте се омотвали, плащат ви, барем напишете нещо.

Ха, ха. То, тук станало интересноооо!

Ще стане интересно и  на улицата. Вече са на лице първите санкционирани, първите сблъсъци с други разноидейни хора  (хора на които взе вече да им писва тази какафония).  Най накрая ще се изпотрепем, ще си седнем на задните части, а правителството на Орешарски май ще си изкара мандата. 

Ще стане интересно и  на улицата. Вече са на лице първите санкционирани, първите сблъсъци с други разноидейни хора  (хора на които взе вече да им писва тази какафония).  Най накрая ще се изпотрепем, ще си седнем на задните части, а правителството на Орешарски май ще си изкара мандата. 

И на мен ми мирише, че на там вървят нещата...

И на мен ми мирише, че на там вървят нещата...

Иска Ви се, ама тази няма да я бъде. Не си мислете, че стотината пенсионери пред НДК ще оправят нещата. Тях ги интересува само пенсийката и реституцията. Накрая на протестиращите пред президентството ще им писне от дебелокожието и непукизма на управляващите, и ще блокират парламента или министерски съвет от сутринта и няма да пуснат нито един депутат или министър да си тръгне, докато не подадат оставка. Тогава и полицията няма да помогне, защото голяма част от полицаите подкрепят протеста.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

мисля че ако се цели от управлението хаос и да се разграбва държавата както твърди Европа на протестите би трябвало да има и платени провокатори от БСП

в българският език съществуват и препинателни знаци, които много помагат, за да не се загуби смисъла на изречението!  ;)

Протесът бил десен. Бил на богатите срещу бедните. Бил платен от ГЕРБ. Или от Прокопиев. Или от Сорос. Или от Марс... Хайде бе! В БСП също има почтени хора, които подкрепят протестите и дори участват в тях. Само че не им се чува гласа. Ето пример с последното интервю на проф. Близнашки.:

Въобще протестът не е оцветен политически, а се провежда на плоскостта на борбата срещу олигархията. Затова тук няма място за разделението между леви и десни, млади и стари, "сити и гладни" и т.н. На улицата можете да срещнете много социалисти, особено от по-младото поколение. Тук присъстват много интелектуалци, хора на изкуството и културата, спортисти, артисти... Особено приятни са срещите с моите студенти, които много често вървят в първите редици на протеста. Що се отнася до скандиранията "Червени боклуци", то те не ме притесняват, защото аз ги отнасям до върхушката на "Позитано" 20, а за някои от тези хора, самият аз съм склонен да използвам много по-силни изрази. Накратко казано, с назначението на Делян Пеевски начело на ДАНС Сергей Станишев успя да постигне един уникален страничен ефект, а именно - да обедини и сплоти гражданското общество срещу себе си и своята политика. Но да не забравяме, че това назначение беше само капката, която преля чашата, защото същинският проблем е правителството на Пламен Орешарски, което се оказа проекция на олигархията. Така или иначе, факт е, че това е протест на народа срещу олигархията.

Кадиев:

Обмислям оттегляне от парламента, но това вероятно ще стане, когато преценя категорично, че повече не мога да бъда полезен. За сега се опитвам да бъда коректив на ръководството на БСП и да го накарам да се съобразява с различните мнения. Това обяви по ТВ 7 “черната овца” сред депутатите от БСП Георги Кадиев.

Той посочи, че доста хора в ПГ на левицата се чувстват изолирани от ръководството и от политиката, която се води.

Ако има гласувания по съвест, те ще бъдат коренно различни от това, което се налага заради партийна дисциплина. Аз съм си поел посоката и продължавам по нея, нямам намерения да правя фракции и обединения около мен, посочи още Кадиев.

И докато подобни разумни изказвания не се чуват, заради прословутата партийна дисциплина, тинк-танковете продължават да ни засипват с десни алтернативи на тиквенската партия. То не беше десен блок с участието на лява партия (ПП Зелените), не беше партията на Иляна, "България може" на Безуханова и какво ли още не. Демек, дайте да сменим лошите олигарси (вашите) с добрите (нашите).

Препоръчвам на всички да видят този филм - Еtats-Unis a la conqete de l Est - изводите от него си правете сами. 

Някакъв линк да беше дал. Ето: ТУК Само че на френски. Дай го на английски или български. И се пише conquete. И най-добре дай някаква оценка на филма, а не "гледайте и си правете изводи".

Някакъв линк да беше дал. Ето: ТУК Само че на френски. Дай го на английски или български. И се пише conquete. И най-добре дай някаква оценка на филма, а не "гледайте и си правете изводи".

Ето ви http://www.subsmania.info/publ/59-1-0-11983 съжалявам за грешката. Не дадох линк понеже някой може да го сметне за реклама.No comment!

Редактирано от jorji6 (преглед на промените)

А не изключваш ли вероятността да играят за Първанов, който пък е представител другата част от БСП олигархията, която в момента е изтласкана встрани?

А не изключваш ли вероятността да играят за Първанов, който пък е представител другата част от БСП олигархията, която в момента е изтласкана встрани?

Възможно е, макар че не дават такива сигнали засега. Не съм много наясно с апаратните игри в БСП.

Ето ви http://www.subsmania.info/publ/59-1-0-11983 съжалявам за грешката. Не дадох линк понеже някой може да го сметне за реклама.No comment!

Защо да е реклама? Това си е журналистическо разследване. Французите много обичат да правят подобни филми, в които критикуват САЩ. Но тези неща са известни. За мен поне, няма нищо ново. Само че добре би било, ако са малко по-критични към себе си, защото имат двойни стандарти. Какво имам предвид? Повечето френски интелектуалци се ситуират в ляво. Затова те веднага са готови да разобличат липсата на демокрация и наличието на политически затворници в Мароко, да речем. Така е, защото Мароко е традиционна монархия, част от американския империалистически блок. Но затова пък не са склонни да разобличават насилието и погазването на човешките права в "прогресивен" Алжир или в окупирания от Китай Тибет. Тъй че нещата не са толкова прости.

А инак, да разбирам ли, че правиш аналогия със случващото се у нас сега? Или имаш предвид 10 ноември? Или и двете?

• Автор
Цветлин Йовчев: Определени хора се опитват да управляват протеста

В момента все повече отчетливо се вижда, че явно има някаква организация и определени хора се опитват да управляват протеста. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

„Не бих се ангажирал с твърдение в момента кой стои зад тези групи, но мисля, че става ясно за всички, че вече има хора, които са мотивирани в тази посока. Виждаме колоездачи със стрелки, които се опитват да насочат в каква посока да се движат хората. Наред с хората, които протестират спонтанно и имат справедливи искания, се появяват хора, които се опитват да използват този спонтанен протест, което не е добре. Не мисля, че е морално това да се прави", посочи Йовчев.

Той каза, че се притеснява от ескалация на напрежението. Според него действията на полицията снощи са били адекватни. „Видяхте какво се случи вчера, именно затова се налага този разширен периметър, в който охраняваме парламента. Вчера ясно се видя и се разграничиха групи протестиращи хора, които са съвсем различни", заяви министърът.

„Искам да благодаря на мирно протестиращите хора, които се разграничиха почти веднага от тези, които се опитаха да предизвикат напрежение и ескалация, включително и груби нарушения на обществения ред", каза още вицепремиерът Йовчев.

„Тактиката ще бъде винаги една и съща и ние ще имаме диференциран подход спрямо хората, които протестират. Ще се опитаме максимално да направим така, че никой от протестиращите или някой друг гражданин да не пострада, както и да няма груби нарушения на закона и на обществения ред", обясни Цветлин Йовчев.

24chasa.bg

Цветлин Йовчев: Определени хора се опитват да управляват протеста

В момента все повече отчетливо се вижда, че явно има някаква организация и определени хора се опитват да управляват протеста. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

„Не бих се ангажирал с твърдение в момента кой стои зад тези групи, но мисля, че става ясно за всички, че вече има хора, които са мотивирани в тази посока. Виждаме колоездачи със стрелки, които се опитват да насочат в каква посока да се движат хората. Наред с хората, които протестират спонтанно и имат справедливи искания, се появяват хора, които се опитват да използват този спонтанен протест, което не е добре. Не мисля, че е морално това да се прави", посочи Йовчев.

Той каза, че се притеснява от ескалация на напрежението. Според него действията на полицията снощи са били адекватни. „Видяхте какво се случи вчера, именно затова се налага този разширен периметър, в който охраняваме парламента. Вчера ясно се видя и се разграничиха групи протестиращи хора, които са съвсем различни", заяви министърът.

„Искам да благодаря на мирно протестиращите хора, които се разграничиха почти веднага от тези, които се опитаха да предизвикат напрежение и ескалация, включително и груби нарушения на обществения ред", каза още вицепремиерът Йовчев.

„Тактиката ще бъде винаги една и съща и ние ще имаме диференциран подход спрямо хората, които протестират. Ще се опитаме максимално да направим така, че никой от протестиращите или някой друг гражданин да не пострада, както и да няма груби нарушения на закона и на обществения ред", обясни Цветлин Йовчев.

24chasa.bg

Аз познавам хората отпред със стрелките. Всяка вечер се събират на асамблеята "Орлов мост", където може да участва ВСЕКИ, и се предлага какво да се прави утре. После всичко се публикува във фейсбук. Това ти е управлението. Абсолютни глупости и поредната лъжа за протеста. Промяната в маршрута беше ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗВЕСТНА НА ВСИЧКИ: https://www.facebook.com/events/159935507524725/permalink/160310024153940/?ref=nf

Възможно е, макар че не дават такива сигнали засега. Не съм много наясно с апаратните игри в БСП.

Te са. Отдавна. Няма свестни хора в БСП с медийно присъствие. Има хора на Станишев, има на Първанов, до там.

Редактирано от Xanatos (преглед на промените)

"20 години цирк "     - единия лъв пред съдебната палата.

Да попитам само: около съдебната палата има ли камери??

Цветлин Йовчев: Определени хора се опитват да управляват протеста В момента все повече отчетливо се вижда, че явно има някаква организация и определени хора се опитват да управляват протеста. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.   „Не бих се ангажирал с твърдение в момента кой стои зад тези групи, но мисля, че става ясно за всички, че вече има хора, които са мотивирани в тази посока. Виждаме колоездачи със стрелки, които се опитват да насочат в каква посока да се движат хората. Наред с хората, които протестират спонтанно и имат справедливи искания, се появяват хора, които се опитват да използват този спонтанен протест, което не е добре. Не мисля, че е морално това да се прави", посочи Йовчев.   Той каза, че се притеснява от ескалация на напрежението. Според него действията на полицията снощи са били адекватни. „Видяхте какво се случи вчера, именно затова се налага този разширен периметър, в който охраняваме парламента. Вчера ясно се видя и се разграничиха групи протестиращи хора, които са съвсем различни", заяви министърът.   „Искам да благодаря на мирно протестиращите хора, които се разграничиха почти веднага от тези, които се опитаха да предизвикат напрежение и ескалация, включително и груби нарушения на обществения ред", каза още вицепремиерът Йовчев.   „Тактиката ще бъде винаги една и съща и ние ще имаме диференциран подход спрямо хората, които протестират. Ще се опитаме максимално да направим така, че никой от протестиращите или някой друг гражданин да не пострада, както и да няма груби нарушения на закона и на обществения ред", обясни Цветлин Йовчев.   24chasa.bg

Тия продължават умишлено и съвсем целенасочено да вкарват интриги и да лъжат от всички възможни медии, за да разцепят, или поне да отцепят колкото може повече хора от протеста. Не се посвениха да използват и случая с катастрофиралото такси за целта. Кой здравомислещ човек вярва, че някой може да изкара толкова хиляди души на улицата, без това да лъсне с каквито се сетиш доказателства по телевизията и в интернет? Досега подобни глупости виждам и чувам от две места - от БКП и от жълтите страници. Видяхме единствено как Бюреков и Болен раздават пари.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Досега подобни глупости виждам и чувам от две места - от БКП и от жълтите страници. Видяхме единствено как Бюреков и Болен раздават пари.

Ама те всичките ни политици с по-приличен набор, са все пряко от БКП. По-младите не са паднали по-далеч от крушата.

Te са. Отдавна. Няма свестни хора в БСП с медийно присъствие. Има хора на Станишев, има на Първанов, до там.

Toчно това щях да кажа, което казва колегата Слайд, в горния пост. По един или друг начин всичките ни разноцветни политици са генетично свързани с БКП. Пък само те да са. Ето вчера, нашите смели народни поети прескачат огражденията, полицията ги задържа и те получават своите пет минути слава. Чета имената и не вярвам на очите си - Милена Фучеджиева, щерката на покойния Дико Фучеджиев. :no-no:

В момента все повече отчетливо се вижда, че явно има някаква организация ...

Което е аргументирано с това, че имало колоездачи със стрелки. И какво от това? Хората, които протестират да не са някакви сомнамбули, които да обикалят безцелно из центъра? Има организация и маршрут, разбира се. Само че организацията е хоризонтална и демократична, информацията се обменя през социалните мрежи. Не е като по митингите преди 10 ноември, за които министърът сигурно си спомня с носталгия. Важното, все пак, е че след близо месец министърът е забелязал, че по улиците не се движи някаква безмозъчна тълпа от надрусани лумпени, а хора, които могат да се самоорганизират, за да отстояват исканията си. Очевидно в това откритие за министъра има нещо смущаващо.

Тия продължават умишлено и съвсем целенасочено да вкарват интриги и да лъжат от всички възможни медии, за да разцепят, или поне да отцепят колкото може повече хора от протеста. Не се посвениха да използват и случая с катастрофиралото такси за целта. Кой здравомислещ човек вярва, че някой може да изкара толкова хиляди души на улицата, без това да лъсне с каквито се сетиш доказателства по телевизията и в интернет? Досега подобни глупости виждам и чувам от две места - от БКП и от жълтите страници. Видяхме единствено как Бюреков и Болен раздават пари.

Още от евтините интриги на глупавите комунисти.Постоянно има кадри от протестите.Ако това се беше случило  найстина,щеше да го дават по новините как протестиращите задържали линейката.

Преди се питах "добре де ,не вярвам да са чак толкова тъпи от БСП и ДПС" ,това беше около Пеевската издънка.

Сега вече го знам н 100% ... тъпи,тъпи,та чак вдлъбнати са в тея двете партии.Ей за това не говорим на един език с тях ,щото ние сме стотици пъти по-умни от БКП-то.

Сега вече го знам н 100% ... тъпи,тъпи,та чак вдлъбнати са в тея двете партии.Ей за това не говорим на един език с тях ,щото ние сме стотици пъти по-умни от БКП-то.

По въпроса за това дали имат или нямат и колко им е интелекта, мисля че си твърде далеч от истината, освен ако не визираш главно калинките и румянките...Т.е. тия с фалшивите, или купените дипломи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.