Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

• Автор

С миналия си поздрав не сполучих. Дано поне сполуча с този - лека и хубава нощ! Утрото е по-мъдро, казват...

Лека и на теб!

Да, утрото е по-мъдро от вечерта.

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 117,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Поне си изтегли дара от храма.

???????????????? Не фанах, да си призная.

???????????????? Не фанах, да си призная.

Писа по едно и също време че ще лягаш, заедно с един играч в онлайн стратегия, която в момента плейвам :D

Писа по едно и също време че ще лягаш, заедно с един играч в онлайн стратегия, която в момента плейвам :D

Аха. Не казах, че ще си лягам всъщност. Имам друг план, но ако продължавам да чатя ще ме отсвирят. Тъй че успех в битката!

Аха. Не казах, че ще си лягам всъщност. Имам друг план, но ако продължавам да чатя ще ме отсвирят. Тъй че успех в битката!

Имаме нужда от късмет по-скоро. Съюза ми води във войната ама има няколко часа до края й.

...Протестите, също са война...

Да. Колко пъти да го кажа. Не ща да ни управляват тикви.

Да, обаче НЕ казваш- кой искаш да управлява!? Това ме дразни най-вече във вас, протестиращите (а не толкова самите ви протести), че открито заявявате кого НЕ искате, но упорито мълчите, когато ви попитат- кого искате? Може би мълчите, защото ако кажете, ще лъсне нещо, дето в момента не искате да лъсва....?  :ph34r:

Да, обаче НЕ казваш- кой искаш да управлява!? Това ме дразни най-вече във вас, протестиращите (а не толкова самите ви протести), че открито заявявате кого НЕ искате, но упорито мълчите, когато ви попитат- кого искате? Може би мълчите, защото ако кажете, ще лъсне нещо, дето в момента не искате да лъсва....?  :ph34r:

Не желаем, ти да си там. А ще кажем кой искаме да е вътре, когато се появят подходящи кандидатури. Свестните хора, не можем насила да ги вкараме в политиката.

Хм, доста рано клякаш тази вечер. Поне си изтегли дара от храма. Вече не знам какво пиша :)

:offtopic_s: в кой свят играеш ?  :handshake:

:offtopic_s: в кой свят играеш ?  :handshake:

11, 15, 56, като в 56 държа и втори подарен ми от собственика акаунт и наглеждам още някой и друг. Рано тази сутрин в 56 спечелихме войната, обявена ни от Old_Guns

вЕрно е :offtopic_s:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор
Протестират срещу концесията в Банкя

Протестират за запазване на град Банкя като национален балнеоложки курорт. Днес пред балнеолечебницата в Банкя са организирани демонстрации, с които гражданско сдружение „Банкя" настоява за запазване въпросния статут на града.

От гражданското сдружение са против внесеното предложение в Столичен общински съвет на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова за започване на процедура за предоставяне на концесия за площ 3181 кв. м. от Централния парк на Банкя. В площа влиза и лечебницата, 7260 кв. м. площ заедно с Летен театър, Бански каптаж и други важни обекти. Концесията е за срок от 35 години с гратисен период за 15 години, съобщават от сдружението, което организира протеста.

„Концесията не е в интерес на гражданите на Банкя. Концесията на Централна минерална баня "Банкя" може да се превърне в потенциална пълзяща приватизация.

Разрухата на Националния балнеоложки курорт "Банкя" е резултат от съзнателно бездействие на държавата. Ако Централната минерална баня "Банкя" е обществена тя ще работи за създаването и развитието на малкия и среден бизнес и средна класа в гр. Банкя", жалват се от сдружението. С тях са съгласни и доста банчанлии. Те смятат, че основните обекти на курортната инфраструктура трябва да бъдат възстановени с обществени средства, а не да бъдат давани на концесия. Те трябва да бъдат пуснати в експлоатация на достъпни цени, за да се развива бизнес климата и курортното дело, посочват още от сдружение "Банкя".

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/protestirat_sreshtu_kontsesiyata_v_bankya-196282.html

Да не знае човек да хареса ли новината, заради почина за този протест, или да не я хареса, заради това че досега никой, или твърде малко хора, са имали правилно, или каквото и да е отношение по въпроса и се е допуснало настоящето състояние на държавната и на общинската собственост в Банкя :(

• Автор

Да не знае човек да хареса ли новината, заради почина за този протест, или да не я хареса, заради това че досега никой, или твърде малко хора, са имали правилно, или каквото и да е отношение по въпроса и се е допуснало настоящето състояние на държавната и на общинската собственост в Банкя :(

Банкя отдавна е неузнаваема. :(

Навярно е доведена умишлено до това състояние, за да може някой да си я купи на безценица?

Още един основателен протест

Ббезстопанствеността, шуробаджанащината , партизанщината и алчността-стремежа към лично обогатяване провалиха целия режим през 1989 година. За какво протестират сега ? Всичко да остате опустушено и разграбено ли ? За това, че сума ти и години никой не се е погрижил за баните и минералната вода ли ? Или смятат, че ако остане държавен имотът все някой от тях ще се нареди на държавната баница да граби ? Или просто някой друг иска да гушне апетитния имот....... off на offtopica  :D

11, 15, 56, като в 56 държа и втори подарен ми от собственика акаунт и наглеждам още някой и друг. Рано тази сутрин в 56 спечелихме войната, обявена ни от Old_Guns

аз в момeнта само в 27-ми играя и сега се готвим за реалма  :whist:

Какво ми каза един противник на протестите…

Вчера един колега във Военна академия ми каза нещо, което първоначално не исках да споделям, за да не стане дума пак за нови разделения между протестиращите и не-протестиращите. Но мисля постоянно за това.

Този колега ми каза следното:

- Аз съм си червен – като военен, отдал 31 години на армията. И когато ме питат, си признавам честно, че съм за БСП.

Против протестите съм. Но се опитвам да разбера протестиращите. Ходих два-три пъти да ги гледам. В протестите има и много свежи емоции, пълно е с младежи, с веселие, с радостни лица, с карнавалност, голяма част от хората са там просто заради чувството за общност, зарад усещането, че могат да са полезни на страната си.

А ние пред НДК размахваме юмруци, Но пасаран! Венсеремос! Физиономиите ни озлобени, сърдити, като че ли ще водим партизанска война… Няма тръпка, няма позитивни чувства. Някакви мимики от старите ленти!

Но и това не е важно! Виж, Ники, какво си помислих – много от протестиращите сега живеят нормално и с тяхното образование, езици, интелигентност ще продължат да живеят добре, а ако не се получи, ще заминат на Запад.

И те, тези, които живеят никак не лошо, са месец на площадите, водят си децата, стоят под дъжда, лишават се от отдих вечерта и искат промяна.

Единици са тези сред тях, които търсят власт, депутатстване, личен келепир.

Те протестират защото искат промяна на тази вредна политическа система. Искат промяната, въпреки че лично те се справят чудесно или вярват, че в този живот няма да са на дъното.

Добре, тези младежи и тези справящи се в живота хора няма да могат да протестират вечно, ще се уморят, ще бъдат нахулени от всички мрънкачи, от онези бесепари, които са с капаци.

И може и да не успеят.

Но на следващия ден след неуспеха на протестите те пак ще имат добра работа, амбиции, планове и пак ще мислят за реализация на Запад, ако тук не се получи.

А ние, които ще “успеем”, които ще ги “победим”, които развяваме червените знамена със сърпа и чука, които целите беловласи се събираме до НДК или си седим по къщите и говорим срещу тях… Ние, какво ще правим на следващия ден след неуспеха на протестите?

Много ясно какво, Ники, много ясно – ще си седим бедни, отчаяни, живеещи в блатото, ще търпим корупцията, ще търпим олигарсите, ще търпим богатите си партийни лидери, ще говорим с омраза като се събирам в компании за Станишев, който уби партията, ще гледаме как ни се мъчат децата, как не ги вземат на работа заради герберски, червени или сини калинки, ще псуваме сърдито и ще издигаме юмруци с Но пасаран! и Венсеремос!

И ще се вайкаме, че България си отива, че има калпави управници и се е превърнала в разграден двор.

Николай Слатински

12.07.2013 г.

http://offnews.bg

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Много ми се иска да ти пожелая лично на теб да те управляват пожарникари и милиционери ама като знам че ще се отнася за цяла България и ще се въздържа ! Ако на някои им е пукало какво се случва в държавата ми се струва че са се събудили след четири годишен дълбок сън. Сетила се Мара да се побара. Обран бустан е държавата а герберите се натискат за властта понеже иначе няма да ви стигнат затворите в България.

Много ми харесва как всеки трол тук автоматично решава, че ако съм против БСП съм за ГЕРБ. Крайно ограничен начин на мислене, но това е друга тема.

Какво ми каза един противник на протестите…

Вчера един колега във Военна академия ми каза нещо, което първоначално не исках да споделям, за да не стане дума пак за нови разделения между протестиращите и не-протестиращите. Но мисля постоянно за това.

Този колега ми каза следното:

- Аз съм си червен – като военен, отдал 31 години на армията. И когато ме питат, си признавам честно, че съм за БСП.

Против протестите съм. Но се опитвам да разбера протестиращите. Ходих два-три пъти да ги гледам. В протестите има и много свежи емоции, пълно е с младежи, с веселие, с радостни лица, с карнавалност, голяма част от хората са там просто заради чувството за общност, зарад усещането, че могат да са полезни на страната си.

А ние пред НДК размахваме юмруци, Но пасаран! Венсеремос! Физиономиите ни озлобени, сърдити, като че ли ще водим партизанска война… Няма тръпка, няма позитивни чувства. Някакви мимики от старите ленти!

Но и това не е важно! Виж, Ники, какво си помислих – много от протестиращите сега живеят нормално и с тяхното образование, езици, интелигентност ще продължат да живеят добре, а ако не се получи, ще заминат на Запад.

И те, тези, които живеят никак не лошо, са месец на площадите, водят си децата, стоят под дъжда, лишават се от отдих вечерта и искат промяна.

Единици са тези сред тях, които търсят власт, депутатстване, личен келепир.

Те протестират защото искат промяна на тази вредна политическа система. Искат промяната, въпреки че лично те се справят чудесно или вярват, че в този живот няма да са на дъното.

Добре, тези младежи и тези справящи се в живота хора няма да могат да протестират вечно, ще се уморят, ще бъдат нахулени от всички мрънкачи, от онези бесепари, които са с капаци.

И може и да не успеят.

Но на следващия ден след неуспеха на протестите те пак ще имат добра работа, амбиции, планове и пак ще мислят за реализация на Запад, ако тук не се получи.

А ние, които ще “успеем”, които ще ги “победим”, които развяваме червените знамена със сърпа и чука, които целите беловласи се събираме до НДК или си седим по къщите и говорим срещу тях… Ние, какво ще правим на следващия ден след неуспеха на протестите?

Много ясно какво, Ники, много ясно – ще си седим бедни, отчаяни, живеещи в блатото, ще търпим корупцията, ще търпим олигарсите, ще търпим богатите си партийни лидери, ще говорим с омраза като се събирам в компании за Станишев, който уби партията, ще гледаме как ни се мъчат децата, как не ги вземат на работа заради герберски, червени или сини калинки, ще псуваме сърдито и ще издигаме юмруци с Но пасаран! и Венсеремос!

И ще се вайкаме, че България си отива, че има калпави управници и се е превърнала в разграден двор.

Николай Слатински

12.07.2013 г.

http://offnews.bg

Наистина ли смяташ, че ще се провалят? Вече един месец хората на улицата не намаляха, напротив, стават все по-активни и по-изобретателни, виждам го всеки ден по улиците, а всяка вечер на т.н. Асамблея "Орлов мост" идва все повече и повече хора. Вече въпросът не е дали БСП ще падне, а кога. Не е като да не се е случвало преди.

Аз вече знам кой искам да ни управлява. Имах възможност на скоро да се срещна и поговоря лице в лице с лидерите на няколко партии извън парламента и има специално един човек, който спечели уважението ми и е живо доказателство, че свестни политици в България има. А псувните, които се изливат по негов адрес както от БСП и медиите на Пеевски, така и от ББ, ме обнадеждават допълнително. Така че аз знам вече за кого да гласувам, но не виждам смисъл да казвам името, за да не изроди темата в "кой за кого ще гласува".

Не желаем, ти да си там. А ще кажем кой искаме да е вътре, когато се появят подходящи кандидатури. Свестните хора, не можем насила да ги вкараме в политиката.

Има бе, има.

Иначе назад имаше два въпроса към мен - каква е разликата между легитимно и законно правителство. Законното мисля, няма смисъл да коментирам какво е по дефиниция. Легитимността като термин еволюира през столетията и съществува още от 13 век, но вкратце значи следното - ако властта не действа в интереса на народа, който я е избрал, то тя губи легитимността си. Легитимността е спазването на моралния дълг, който управляващите поемат към избирателите си. Или с други думи - ако голяма част от народа смята, че правителството не действа в интерес на държавата, то въпросното правителство е загубило легитимността си и трябва да се отегли. Това тук отдавна е факт

И не на последно място, не мога да повярвам, че някои гении тука имат нахалството да обясняват, че "ще влезнат същите". Дори и да игнорираме до голяма степен сигурното становище, че Атака парламента само отвън ще го гледа и многобройни непредставени в парламента формации могат да се вмъкнат вътре, то този протест има и едно друго влияние, което ще се усеща много дълго време.

Имаше протести август миналата година - тогава се смяташе, че са само за някакъв си там закон. Имаше протести февруари - политиците решиха, че не са свързани с предишните и няма за какво да се притесняват, някакви битовизми за цените на тока там. ББ си циментира електората като слезна от власт, БСП се опита да яхне въпросния протест и той бе развратен. На никой не му хрумна, че това е началото на края на непрозрачното олигархично управление, защото най-големият бич за подобни структури е живото гражданско общество.

Е, вече знаят кой имат насреща. Днес се протестира заради назначаването на очеваден олигарх на ключва позиция, нещо, което минаваше без проблем само 5 години по-рано. Утре същите тези хора ще се обърнат срещу зависимите медии. И докато се усетим, живот и здраве, ще бъде следено всяко назначаване, всеки съмнителен министър и заместник министър. Защото човек като излезне веднъж на улицата, ще излезне и втори път. Първата крачка е най-трудна, но тя вече е направена.

Който и да дойде след това на власт ще го е страх. Вече ги е страх, личи си от опитите за развращаване на протеста, от групичките провокатори, които трябваше да изолираме всяка вечер, от нелепите и бързи "закономерки", които приемат, за да ни замажат очите, от обидите, насочени към нас (лумпени, терористи, беззъби тревомани, енергийни магнати, богаташи), от придобиващите леко истерична нотка писания на другарката Дърева и нейните производни. Те са в паника и не знаят как да реагират.

А страхът е доста сериозен мотиватор.

Редактирано от Xanatos (преглед на промените)

Така че аз знам вече за кого да гласувам, но не виждам смисъл да казвам името, за да не изроди темата в "кой за кого ще гласува".

Значи този твой...спасител...ще получи на изборите 1 глас- твоят, тъй като никой друг не го познава!

Абе не мога да ви разбера вас, подскачащите- искате да разрушите всичко, но сами не знаете какво ще дойде, кого ще сложите! дайте, посочете "спасителите", белким и ние...простите, вземем пък, че оценим това, което ни се предлага! Такова нещо обаче НЕ виждам: виждам желание за рушене, без ясна визия за градеж! Е при това положение, няма как да получите по-широка подкрепа, защото тези, които обичаме и предпочитаме сигурността, за да я разрушим, трябва да имаме визия за бъдещето!

Сега като се замисля...може би именно защото протестиращите нямате ясна визия, не заставате открито зад някого....може би именно заради това, протестите вече цял месец- нямат никакъв успех....и ще продължат да нямат! Ако я имаше ясната и посочена алтернатива, твърде вероятно е да увеличите подкрепата за вас, но без посочване на ясна алтернатива- протеста ви е обречен на провал!

Значи този твой...спасител...ще получи на изборите 1 глас- твоят, тъй като никой друг не го познава!

Абе не мога да ви разбера вас, подскачащите- искате да разрушите всичко, но сами не знаете какво ще дойде, кого ще сложите! дайте, посочете "спасителите", белким и ние...простите, вземем пък, че оценим това, което ни се предлага! Такова нещо обаче НЕ виждам: виждам желание за рушене, без ясна визия за градеж! Е при това положение, няма как да получите по-широка подкрепа, защото тези, които обичаме и предпочитаме сигурността, за да я разрушим, трябва да имаме визия за бъдещето!

Сега като се замисля...може би именно защото протестиращите нямате ясна визия, не заставате открито зад някого....може би именно заради това, протестите вече цял месец- нямат никакъв успех....и ще продължат да нямат! Ако я имаше ясната и посочена алтернатива, твърде вероятно е да увеличите подкрепата за вас, но без посочване на ясна алтернатива- протеста ви е обречен на провал!

Ooхо, мнооого повече от един глас ще получи, това е ясно като бял ден, по-полека с изказванията. Нека не забравяме, че 18% от гласовете отидоха за партии извън парламента. И ако обичаш, вземи млъкни и престани ТИ да обясняваш какво НИЕ искаме. Просто си жалък и неморален.

И коментирай гафовете, ако обичаш. И малко снимки от протеста няма да навредят. Ама не такива от 4 следобед или половин час след проливен дъжд.

Ooхо, мнооого повече от един глас ще получи, това е ясно като бял ден, по-полека с изказванията. Нека не забравяме, че 18% от гласовете отидоха за партии извън парламента. И ако обичаш, вземи млъкни и престани ТИ да обясняваш какво НИЕ искаме. Просто си жалък и неморален.

Ясна е картинката.... нервни ми се виждате всички подскачащи, когато някой ви попита за....ИМЕТО на "спасителя"!

Предай му от мен, че НЯМА ШАНС!

каква е разликата между легитимно и законно правителство. Законното мисля, няма смисъл да коментирам какво е по дефиниция. Легитимността като термин еволюира през столетията и съществува още от 13 век, но вкратце значи следното - ако властта не действа в интереса на народа, който я е избрал, то тя губи легитимността си. Легитимността е спазването на моралния дълг, който управляващите поемат към избирателите си. Или с други думи - ако голяма част от народа смята, че правителството не действа в интерес на държавата, то въпросното правителство е загубило легитимността си и трябва да се отегли.

Извинявай, не се заяждам, но съм учил малко латински, философия и история. Инак, това за което говориш е така, но терминът е подбран погрешно. Легитимно е синоним на законно, а не на морално.

Аз вече знам кой искам да ни управлява. Имах възможност на скоро да се срещна и поговоря лице в лице с лидерите на няколко партии извън парламента и има специално един човек, който спечели уважението ми и е живо доказателство, че свестни политици в България има.

Назови го, все пак.

Ясна е картинката.... нервни ми се виждате всички подскачащи, когато някой ви попита за....ИМЕТО на "спасителя"!

Предай му от мен, че НЯМА ШАНС!

Ъъъ, да, каквото кажеш, миличък

Извинявай, не се заяждам, но съм учил малко латински, философия и история. Инак, това за което говориш е така, но терминът е подбран погрешно. Легитимно е синоним на законно, а не на морално.

Не знам какво си учил, и не приемай това по грешния начин, но просто не си прав. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82  

Не знам защо не потърсих официална дефиниция преди.

Назови го, все пак.

За да бъда обвинен в политическа агитация? Не, мерси, всеки сам да взима своите решения. Иначе мисля, че ако човек следи поне малко политическата сцена, ще му е ясно за кое ново лице от непарламентарна политическа фракция говоря. Той беше и първият, който каза, цитирам по памет "В България няма и никога не е имало ляво и дясно. Битката е между граждани и олигархия."

Не знам защо не потърсих официална дефиниция преди.

Мхм. Щом ще си цитираме УИКИ, по-добре виж това Става дума за трите начина, според Вебер, да се легитимира властта - традиционен, харизматичен  и рационален. Чел ли си "Социология на Господството" на Вебер?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Мхм. Щом ще си цитираме УИКИ, по-добре виж това Става дума за трите начина, според Вебер, да се легитимира властта - традиционен, харизматичен  и рационален. Чел ли си Вебер?

Да, чел съм. Благодаря, че ти реално само със споменаването му потвърди моята теза.

Той беше и първият, който каза, цитирам по памет "В България няма и никога не е имало ляво и дясно. Битката е между граждани и олигархия."

Кой ли не го каза това... Не знам кой е бил първи. Подскажи.

Да, чел съм. Благодаря, че ти реално само със споменаването му потвърди моята теза.

Дам. Ми щом така ме разбра. Отрекох я, но карай. Но няма значение, защото тук не е място за подобни терминологични дискусии.

Иначе мисля, че ако човек следи поне малко политическата сцена, ще му е ясно за кое ново лице от непарламентарна политическа фракция говоря. 

Че то толкова соросоидни партии се навъдиха за последните 2 седмици, че вече бройката не им знам....

Аз обаче продължавам да си задавам въпроса: Дали щеше да има протести срещу олигархията (БСП) и мафията (ГЕРБ), ако правителството беше на.....ГЕРБ?!? :ph34r:  Много ме гложди тоя въпрос....  :shy11:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.