Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Не знам какво трябва...

Имам чувството, че всички сме попаднали в капан, от който излизане няма. :(

В общи линии и аз така мисля.

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не знам какво трябва...

Имам чувството, че всички сме попаднали в капан, от който излизане няма. :(

Ето - мисля, че разговора между Петьо Волгин, Иво Христов и д-р Николай Михайлов трябва да се чуе. Позициите и на тримата участници са много близки до моите.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Автор

Ето - мисля, че разговора между Петьо Волгин, Иво Христов и д-р Николай Михайлов трябва да се чуе. Позициите и на тримата участници са много близки до моите.

Благодаря ти, беше ми интересно да чуя този разговор.

Ще се опитам да изразя своята позиция.

Да, ако протестите атакуваха властта с конкретната цел, която имаха в началото, а именно отделяне на държавата от мафията, можеха да постигнат нещо, но за съжаление отдавна тази цел се разпадна на почти толкова малки цели, колкото са участниците в протеста.

Според мен протестите се превърнаха в шоу, което скоро ще престане да забавлява зрителите и те ще поискат свалянето му или ще му противопоставят друго "шоу", а това е крайно нежелателно, защото последиците биха могли да бъдат твърде драматични за България и българите.

Крайно време е БСП да вземе мерки и да прочисти редиците си от компрометирани функционери.

Колкото до празнотата вляво, имам чувството, че вече се заражда нова лява партия, но е нужно време тя да стъпи на крака и да се афишира пред обществото.

Дясното също би трябвало да се прочисти от някои личности с печална слава.

За тези промени е нужно време и не бива да бързаме с нови избори, преди те да са осъществени и преди да е изработен новият изборен закон.

Контрол върху работата на парламента и правителството трябва да има, но не в сегашната му форма.

Не би било лошо да се помисли и за варианта полупрезидентска република, независимо че това би означавало предсрочни президентски избори.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Колкото до празнотата вляво, имам чувството, че вече се заражда нова лява партия, но е нужно време тя да стъпи на крака и да се афишира пред обществото.

покажи я тази партия....че не я виждам! Всички новоизлюпени, в момента, партии са с ориентация център-дясно...или поне така се афишират!

Крайно време е БСП да вземе мерки и да прочисти редиците си от компрометирани функционери.

Мхм. Само че това изглежда крайно невероятно.

Аз не забелязвам подобни признаци.

Дясното също би трябвало да се прочисти от някои личности с печална слава.

Дори и да се случи, новите лица, които се предлагат към момента хич не вдъхват доверие.

За тези промени е нужно време и не бива да бързаме с нови избори, преди те да са осъществени и преди да е изработен новият изборен закон.

Иска се оставка на правителството, което просто не се справя със задачите си. Това не означава веднага да се правят избори. Съгласен съм с казаното от Иво Христов, че трябва да има някаква реакция, която да накара управляващите да поемат истинска политическа отговорност за безобразията, с които стартираха и продължават да правят. Политическата отговорност означава оставка, а не извинения и катарзиси.

Инак ситуацията е крайно шибана, с извинение за израза.

• Автор

покажи я тази партия....че не я виждам! Всички новоизлюпени, в момента, партии са с ориентация център-дясно...или поне така се афишират!

Казах - имам чувството

Имах предвид партия, която ще се сформира от хора, които ще излязат от БСП и за щастие ще са неопетнени.

Инак ситуацията е крайно шибана, с извинение за израза.

Така е.

Казах - имам чувството

Имах предвид партия, която ще се сформира от хора, които ще излязат от БСП и за щастие ще са неопетнени.

Оксиморон.

Казах - имам чувството

Отдавна го говоря това, че в лявото пространство има огромен луфт, който за тези избори беше, частично запълнен от Атака, и то не толкова като реалност, а по-скоро като желание за такава реалност. За момента обаче такава е ситуацията, че колкото и да не я щем тая БСП, като няма нищо друго, което се афишира, че е в ляво, пак гласуваме за БСП. Ако се появи такава нова, автентична лява партия, то аз ще съм от първите и официални членове...в Ервай ми!

В действителност обаче, ситуацията наистина е крайно объркана...

• Автор

С женската интуиция не се спори. ;)  :bday19:

По принцип с жена не се спори, защото винаги е права  ;)

Публикувано изображение

Протестите си имат и своето очарование :lol6:

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Да не е новия символ на протеста? Това са красивите, умните и интелигентните. 

В София - Таня Илиева, в Пловдив - Веселин Халачев, все представители на интелектуалните протестиращи. 

Да не би да се превръщат от протестиращи в проституиращи? 

гЕйй ква снимка :) Самотния лъФ.

П.П. с двете хиени улево :D

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор
Финалист в „Гласа на България” се качи на комин на ТЕЦ в София, иска оставка на кабинета

Игор Шабов, финалист от телевизионния риалити формат „Гласът на България", се е качил на най-високия комин на ТЕЦ „Земляне" в столицата в знак на протест с искане за оставката на правителството, съобщиха за Фокус от пресцентъра на МВР.

Тези комини имат стълби, като съоръженията са много високи. На мястото има екипи на полицията и психолози от института по психология. Информация за случая е получена към 13:00 часа днес. Шабов е заявил, че няма да скочи, но ще стои на комина, докато премиерът Пламен Орешарски не подаде оставка.

Психолозите на МВР ще преговарят с него и ще се опитат да го убедят да слезе.

В момента се прави проверка за пробива на охраната на ТЕЦ "Земляне", за да влезе мъжът, който се е качил на един от комините, казаха за БГНЕС от МВР.

Тецът се охранява от Общинска полиция, уточниха от министерството.

Топлоелектрическите централи са от обектите, които са на засилена охрана, като част от сигурността на страната.

Очаквайте подробности.

24chasa.bg

Дано намерят свободно място в психиатрията!

Бисеров намекна за нов кабинет в това Народно събрание   Зам.-председателят на парламента и депутат от ДПС Христо Бисеров прогнозира, че възможно сформиране на друго правителство в рамките на това Народно събрание. Съдбата на един парламент не зависи от съдбата на едно правителство или един премиер, изтъкна той, цитиран от БНР. По думите му живеем във време, когато в едно Народно събрание последователното избиране на повече от едно или две правителства е нещо нормално. Не трябва да се гледа на едно правителство като правителство избрано за целия мандат на едно Народно събрание, смята Бисеров. На въпрос кога ще има нов председател на ДАНС, той отговори, че Агенцията трябва да работи и да има титуляр. Така че не споделям разбирането, че не му е времето сега. Друг е въпросът доколко има готовност министър-председателят с предложение за председател на ДАНС, тъй като решението трябва да е убедително за всички, коментира той. Що се отнася до СРС-та Бисеров заяви, че трябва да има съотносителност между използваните средства за подслушване и получените веществени доказателства. На това разчитаме, че получаването на разрешение вече ще стане един акт на осмисляне на нуждата и чак тогава. Добро направихме, че вече няма да има дела при закрити врати само защото има СРС в делото. Това беше една много лоша практика, подчерта той.   Източник   Баси, и това ако стане... Местан - премиер! Или Болен... :huh:

Бисеров намекна за нов кабинет в това Народно събрание   Зам.-председателят на парламента и депутат от ДПС Христо Бисеров прогнозира, че възможно сформиране на друго правителство в рамките на това Народно събрание. Съдбата на един парламент не зависи от съдбата на едно правителство или един премиер, изтъкна той, цитиран от БНР. По думите му живеем във време, когато в едно Народно събрание последователното избиране на повече от едно или две правителства е нещо нормално. Не трябва да се гледа на едно правителство като правителство избрано за целия мандат на едно Народно събрание, смята Бисеров. На въпрос кога ще има нов председател на ДАНС, той отговори, че Агенцията трябва да работи и да има титуляр. Така че не споделям разбирането, че не му е времето сега. Друг е въпросът доколко има готовност министър-председателят с предложение за председател на ДАНС, тъй като решението трябва да е убедително за всички, коментира той. Що се отнася до СРС-та Бисеров заяви, че трябва да има съотносителност между използваните средства за подслушване и получените веществени доказателства. На това разчитаме, че получаването на разрешение вече ще стане един акт на осмисляне на нуждата и чак тогава. Добро направихме, че вече няма да има дела при закрити врати само защото има СРС в делото. Това беше една много лоша практика, подчерта той.   Източник   Баси, и това ако стане... Местан - премиер! Или Болен... :huh:

Местан е Болен ли...От какво е болен?

• Автор

Баси, и това ако стане... Местан - премиер! Или Болен... :huh:

Или Борисов на бел кон...

Или Борисов на бел кон...

Никога. Той да язди някакъв си кон. Това е Боко! Той по-скоро ще нарами коня и ще го носи. Може и да му ритне топките, нали е бистришки Тигърррр.

• Автор

Никога. Той да язди някакъв си кон. Това е Боко! Той по-скоро ще нарами коня и ще го носи. Може и да му ритне топките, нали е бистришки Тигърррр.

Щом става въпрос за власт и краставо магаре ще яхне

Баси, и това ако стане... Местан - премиер! Или Болен... :huh:

Можем да направим връзката и с това, което днес Бойко каза пред TV Европа - бил готов на преговори с БСП. Принципно никой няма интерес от незабавни избори - нито БСП, нито ГЕРБ, нито тези, които протестираме. Правителство на националното съгласие/спасение, т.е. нещо от типа на Беровото е вариант, при който всички да си измият ръцете, а протестите да бъдат прекратени. Така всички играчи ще имат време да прегрупират силите си.

Иисус Борисов :eek:

За народа на всичко са готови - един като Мандела искал да лежи в пандела, друг и магаре ще яхне, а трети катарзис след катарзис преживява. Пък ние не ги ценим. Лош и прост народ сме. Неблагодарен!

"....Ако имате време и желание, хвърлете по едно око.

НПО-та, финансирани от чужди държави вървят към смяна на властта чрез протести, безредици и изкуствено създаване на хаос

...."

Така ! БКП-Запад ги типосаха 1:1 ! :)

Сега следва да направят същото и за БКП-Изток и БКП-КДС.....И нещата ще се изяснят напълно ! :)

...за тези на които не им е ясно - очевидно БКП-Изток и БКП-КДС позагубиха позиции последните 3-4 години и ето Ви скалъпен кабинетът-Орешарски (голям зор беше да не изгубят пак бройката!) !....протести зимата , протести сега...Чудя се само тези момчета за какво се палиха и изгоряха по протестите !....

Народът ли ?! Народът - кучета го яли ! По-важно е ние (от БКП) да се оправим ! Какво от това , че 2 500 000 са се изнесли в чужбина  и още 500 000 са пътници през следващите 1-2 години , и че България умира !....

Хайде и малко "чиста" теория :

Когато една отворена система съществува в неблагоприятна околна среда , без да има силни контролни механизми контролиращи управляващото устройство - системата се саморазпада..!

Виждате !

Никакво противоречие между теория и практика ! (виж пост 1617 и др. по-стари)

А обществената система се определя от Конституцията , не както си искате да я именовате

И нека сини и червени , и пембени ако искате да ги наречете , да седнат и да се позамислят най-после , преодолявайки първосигналните си и неконтролирани желания и стремежи за лично облагодетелстване ! Защото проблемът е и дълбоко психологически ! Щях да кажа психарски...!....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Този последният линк го сложи и "ракетната установка", ако не се лъжа..Май не в тази тема или?....

Аммм, всъщност се лъжа. Не е в друга тема и не е от "ракетния", а е от Мойринка постнат :)

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.