Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Протестиращи блокираха движението на трамваите пред сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС). Това съобщава БНР. Движението по ул. „Екзарх Йосиф" е блокирано.

Пред сградата на ВСС има близо 100 човека, които скандират: „Довиждане", „Ситнилски вън", „Октоподът вън от ВСС". Една част от демонстрантите се представят за членове на партията Национален фронт за спасение на България.

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/protest_pred_vss_i_blokada_na_tramvaite_pred_sgradata-196522.html

Повече от половината от протестиращите няма да гласуват на следващите избори. Това заяви за Радио „Фокус” директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов.

Според него протестът в София изразява интересите на избиратели от центъра на София, които искат нови избори, колкото се може по-скоро.

„Другите протести в страната най-често срещу областните управители от ДПС, но там присъстват по няколко десетки души, което е добре, тъй като тези протести често са с неприкрити етнически искания”, допълни Юлий Павлов.

Ако критикуваш протестърите си "комунист", "живковист" и изобщо много лош човек

Горното изказване е перлата в короната и безспорният победител в категория "простотия" изказана от социолог, въпреки невероятната конкуренция царяща във въпросната категория. От  писанието, не стават ясни някои неща: От кой център са протестиращите - от идеалния, или от широкия? Блестящото му умозаключение, означава ли, че живеещите примерно в Младост 1 не протестират,а подкрепят твърдо БСП ? Ами тези обитаващи кварталите Сточна гара, Редута, Хиподрума и прочее? Ако Юлий Павлов си даде труда да погледне  резултатите от изборите в София от 1990г. до сега и се опита да ги проумее, ще има възможност сам да се извини за глупостите, които говори.

Частта с мнението за "етническите" протести срещу областните управители назначени от ДПС е толкова нелепа, че може да ги сътвори само човек с тежки ментални проблеми. Какво етническо има в протест, срещу назначаването на престъпници и хора бранещи частни икономически интереси? Това си е най-нормална реакция на нормални хора. При този кадрови подбор осъществен от ДПС, областните управители и арийци да бяха, пак щеше да има протести.

P.S. И едно допълнение от блогърът "etetrnity" -  В центъра на София живеят както стари софиянци, така и много комунисти от високите етажи на властта им. Много от тях живеят в ограбени след 9-ти септември от старите софиянци апартаменти. Много от старите софиянци не успяха да си ги върнат след 10-ти ноември.

И така на темата: това означава, че на протеста срещу правителството на Орешарски ходят комунисти и викат "Дръжте крадеца":))))

Редактирано от larryone (преглед на промените)

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

назначаването на престъпници и хора бранещи частни икономически интереси?

Нищо не разбирате, колега, от стратегия и тактика на класовата борба. И вие почнахте като лумпените по улиците, онези от ПЕС и разните му там посланници. Другарят Сергей го обясни: Нестандартните проблеми, изискват нестандартни решения. Демек, само една мутра може да пребори друга мутра. :beat:Просто има добри и лоши мутри - нашите са добри, а другите са лоши. :lol6:

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Че кой е казал че искам да се връща тиквата.Аз не искам Боко да се връща.Даже не ми дреме кой ще е на власт,стига да си изчистят мършата от стадото,и да започнат да правят адекватни промени.

В постоянните промени, особено на едро, няма адекватност. За промените се изразходва енергия (разбирай трошат се пари) промените тревожат бизнеса и намаляват склонността му да инвестира...Що ли има толкова пари на влогове, вместо да се въртят в икономиката, защо ли и чуждестранните инвестиции са в пъти по-малки от преди няколко години? Добре че въобще има, което е по-скоро склоняване по политически причини(с не винаги изгоден за нас договор, даже по-често с неизгоден), щото разни министри ходят да се молят на колегите си и на бизнесмените по другите страни....Айде замислете се малко де. Като искате демокрация и капитализъм, поне се научете на тях. Ако не, върнете социализма и плановата икономика или още по-добре - направо направете комунизъм и премахнете финансовите инструменти.

Бе нека се пробва жената. По-добре отколкото партията на Иляна.

http://dnes.dir.bg/news/izbori-2013-%D0%95mil-%D0%98vanov-14454230?nt=4

Административната сграда на София област облепена с надписи ВИС 2

Протест пред Областната администрация на "Витоша" 6 е планиран за днес срещу решението на кабинета депутатът от ДПС Емил Иванов да бъде назначен за областен управител.

Сградата е облепена с листове, на които пише ВИС 2, с която групировка Иванов е бил свързан. Емил Иванов бе два мандата кмет на Своге и се прочу с модела за "частна община“. По информация в медиите тогава той е овладял 90% от местната икономика чрез обръч от над 30 фирми.  Вой на сирена беляза днешното протестно пиене на кафе пред сградата на парламента. Движението по бул. "Цар Освободител" е блокирано. Полиция отиде при събралите се, за да ги призове да освободят трасето за автомобили, но хората отказват. Петли пред къщата на Борисов В същото време продължават да се събират хора пред къщата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя. Те настояват той и депутатите от партията му да се върнат в парламента. Пред камерите на TV7 хората скандираха "Бойко на работа". Двама от протестиращите пък носеха петли. Те обясниха, че птиците са кръстени Бойко и Яне. Преди дни лидерът на РЗС беше засечен да влиза в дома на Борисов и обясни, че разговаряли за изхода от кризата. "Петлите са ранобудни и кукуригат от рано, но за съжаление без да успеят да събудят бившия премиер. Той може би не си е вкъщи, а е някъде на почивка, вместо на работа. Петлите са много добри приятели и ходят заедно в курника", обясниха собствениците на Бойко и Яне. Днес е 33-и ден на протести.

Бе нека се пробва жената. По-добре отколкото партията на Иляна.

Всеки  иска да отчупи парче от баницата бе. А и нали някои така чакат: http://www.kaldata.com/forums/topic/213683-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%8F%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

• Автор

Когато преди дни ви казах, че ще има нова лява партия ми се отреагирахте така

Не бих употребила думата "разпада", защото не е точна.

В БСП, както и във всяка друга партия има почтени и неопетнени хора, които отказват да бъдат командвани и принуждавани да вършат неща, които са в разрез с разбиранията им.

Нормално е тези хора да се отделят и да сформират нова партия.

Татяна Дончева притежава необходимите качества за да бъде добър лидер.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Всеки  иска да отчупи парче от баницата бе. А и нали някои така чакат: http://www.kaldata.com/forums/topic/213683-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%8F%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

:) Aми да, колегата прави проучване на нагласите във форума. Принципно съм "за" създаването на лява алтернатива на БСП, защото не е нормално цялото ляво политическо пространство да се окупира от една партия и при това партия с изключително тежко историческо наследство, нереформирана и в крайна сметка, обслужваща определени олигархични кръгове. Друг въпрос, е дали Татяна може да бъде убедителна в ролята на алтернатива. А инак, за баницата е така като се има предвид, че на хоризонта се задават избори, а мнозинството от избирателите са отвратени от сегашните партии. Тъй че ще има много, които ще се пробват.

Дончева - чиста и неопетнена? Адвокатката на Илия Павлов? А поправката "Ванко 1" помним ли? Все пак това ѝ е втори опит, дано да е по-успешен от първия...

Е, то няма някой, който да е бил в политиката и да не се е оцапал, за съжаление. Та и тя така. Само че мен нещо не ми се вярва, че много хора ще и се вържат.

.

Още нищо няма. Има някакво заявление на г-жа Дончева, което както каза колегата по-горе не е първото по рода си.

Лошото с новата лява партия е, че с подобни проекти се ангажират стари муцуни, които досега са били съпричастни към политиката на БСП през последните 20 и нещо години. Как да им вярваш, че сега изведнъж са се осъзнали?

Не бих употребила думата "разпада", защото не е точна.

В БСП, както и във всяка друга партия има почтени и неопетнени хора, които отказват да бъдат командвани и принуждавани да вършат неща, които са в разрез с разбиранията им.

Нормално е тези хора да се отделят и да сформират нова партия.

Татяна Дончева притежава необходимите качества за да бъде добър лидер.

Как да ти отреагират момиче, като казваш че ще има нова лява партия...Това е все едно да признаеш, че има и стара такава. Както вече сме се разбрали в тази и, вероятно в други политически теми, в България леви партии няма, освен само на теория.

• Автор

Как да ти отреагират момиче, като казваш че ще има нова лява партия...Това е все едно да признаеш, че има и стара такава. Както вече сме се разбрали в тази и, вероятно в други политически теми, в България леви партии няма, освен само на теория.

Да си реагират - не се обиждам не съм и злопаметна.

Казвам си мнението и толкова. :)

Виж днес една дебела синя тетка в магазина ми скъса нервите докато се караше на продавачката, че и върнала 10ст по-малко и ако сините били на власт, това нямало да се случи.

Ееех, партии любими   :lol6:

Да си реагират - не се обиждам не съм и злопаметна.

Казвам си мнението и толкова. :)

Виж днес една дебела синя тетка в магазина ми скъса нервите докато се караше на продавачката, че и върнала 10ст по-малко и ако сините били на власт, това нямало да се случи.

Ееех, партии любими   :lol6:

Представям си, как щеше да ти скъса нервите ако беше оранжева, нежели зелена. То Екогласност, вече е политически труп, ама някое от БЗНС-тата, може още да живурка нейде в браздите по синурите...

• Автор

ама някое от БЗНС-тата, може още да живурка нейде в браздите по синурите...

Ако някое е живо ще се Яви обезателно :D

На някой да му идва на ум , че сега е настъпил момента олигарсите от трите БКП-та (изток-БСП , Запад-ГЕРБ и КДС-ДПС) да се съберат , да си направят нова дясна партия и да ни я поднесат на тепсия като "Спасител" ? Останалите да се спасяват както могат....!.... :)

....иначе "почвата" се прекопава , наторява , реголва и т.н. други селскостопански операции.... :)

П.П. Примера във Варна ! Защо хората не гласуваха ?!!!

Защото при 15 кандидати (!) , за когото и да гласуваш , все за ТИМ гласуваш.Какво , че се палиха и протестираха , и сваляха кметове!

....Да сте чували за такава "партия"?.... :)

"Чист" теоретичен пример , осъществен на практика - празно няма ! Това ни чака в общонационален мащаб !

Ами да свършват по-скоро , че амааан - докато се наборят по между си , ще измрем от глад...

Хората , които бяха с по едно БКП (Полша , Унгария , Естония...) от кога се оправиха.....

Това е нашата "тройна" трагедия!

Дано поне не ни вкарат в някой "горещ" сценарии ! И тук именно трябва да се прояви мъдростта на народа , ако я има изобщо защото сами си го правим разделени на три....до сега биваше сякаш , ама много се проточи - вече 23 години!

За Кунева :

Беше употребена и изхвърлена зад борда от тогавашното БКП-Запад (НДСВ мутирало в Герб сега) и сега драпа отново да се качи на борда на олигархията...

За Дончева:

Вероятно е да сформира автентичността на бившето БКП от изпадащите от борда на олигархията и тези които в същност никога не са били такива. А те никак не са малко....

За Орешарски :

Също употребяван! Ама се оказва , че е много кадърен специалист и няма как да се откажат от неговите услуги като такъв....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор

Сигурно за зрелищността на протестите спомага и това?

Ако информацията е вярна, разбира се.

Сигурно за зрелищността на протестите спомага и това?

Много се забавиха тогава. Чак на втория месец.

:) Aми да, колегата прави проучване на нагласите във форума. Принципно съм "за" създаването на лява алтернатива на БСП,

То левите партии, по принцип, само за алтернатива/баланс стават. Изцяло лявата политика е противоречива, несъответстваща на действителността и нереалистична.

Изцяло лявата политика е противоречива, несъответстваща на действителността и нереалистична.

Светът се движи от идеалите за съвършено, безкласово общество, нали? Идеалът за Едем. От друга страна, неолибералният модел става все по-проблематичен и противоречив. Проблемът, според мен, е как държавната регулация и социалната политика би могла да се съчетае с личните права и свободи. Няма рецепта, която да работи навсякъде. Това, което е добре за Сингапур, не може да проработи у нас.

Защото при 15 кандидати (!) , за когото и да гласуваш , все за ТИМ гласуваш.

Това е проблема. Защо тогава се казва, че негласувалите били аполитични?

Светът се движи от идеалите за съвършено, безкласово общество, нали?

За второто не съм съгласен, а ако първото е вярно ще бъде жалко. Безкласово общество, означава такова с еднакви доходи и еквивалентни материални придобивки. Такова не е нито справедливо, нито работещо. Не е справедливо защото хората не са с еднакви способности - поради различен вроден талант и/или различно положен труд за развитие..Изобщо не е правилно човек, който всеки ден полага еднообразен труд - като метач на улица, да получава същата заплата както някой който трябва да учи непрекъснато, да проявява творчество и въображение за да може продължи да си изпълнява задълженията. Не е работещо, защото съответно би било ужасно демотивиращо за вторите. Лично аз, директно ставам чистач, ако можех да вземам същата заплата. Даже за 1/2 от заплатата ми. За 1/3 сериозно ще се замисля :D

А съвършени неща няма. Стремежът към такова е обречен на неуспех по дефиниция. Може би искаш да кажеш да се опитваме да постигнем по-добро от сегашното общество? Определено имаме нужда, но незнам как. Моето мнение е че всички сегашни системи са обречени, ако се разглеждат в достатъчно продължителен период от време.

Такова не е нито справедливо, нито работещо.

Сегашното общество, обаче, също не е справедливо. Или е? Но не, нямам предвид утопията от класически марксистки тип.

Лично аз, директно ставам чистач, ако можех да вземам същата заплата. Даже за 1/2 от заплатата ми.

Не ми се вярва, макар че не знам какво работиш. Възможно е да ненавиждаш професията си.

А съвършени неща няма. Стремежът към такова е обречен на неуспех по дефиниция. Може би искаш да кажеш да се опитваме да постигнем по-добро от сегашното общество? Определено имаме нужда, но незнам как. Моето мнение е че всички сегашни системи са обречени, ако се разглеждат в достатъчно продължителен период от време.

Да, това, което си написал имам предвид. Би следвало да търсим нови пътища, след като сегашното състояние удовлетворява истински само една шепа хора. Другите не че го харесват, а са приели, че то е съвсем естествено и не може да се промени по никакъв начин. Това е резултат от системата на образованието, на първо място, тъй че това е едно от нещата, с които може да се започне.

А защо не си съгласен с първото? Ако, както е било във Варна, всички са скрити кандидати на ТИМ, то за кого наистина да гласуват хората?

Сегашното общество, обаче, също не е справедливо. Или е? Но не, нямам предвид утопията от класически марксистки тип.

Е определено е по-справедливо от безкласово, което хич не е. Хората не сме пчели или мравки - м/у другото и те имат "класи". А ми е трудно да си представя какво имаш предвид под безкласово общество което не е от марксистки тип или не е утопично.

Не ми се вярва, макар че не знам какво работиш. Възможно е да ненавиждаш професията си.

Много си харесвам професията. Но знам какво ми струва. В момента това е добре изравнено от заплатата ми. Обаче ако можех за същите пари просто да мета 8 часа, еди колко си квадрата тротоар => е и това си има своите благинки. Знаеш, че утре тротоара няма да се премести. Няма да стане повече или по-малко. Няма хората да почнат да ходят по другия тротоар щото е по-хубав. Няма да се появи нова документация за по-правилно метене на тротоар. Няма да се появят плочки които се метат по друг начин от сегашните. Няма да има плочка, която е така пукната, че да се чудиш как да я изметеш. Няма да ти се обади директор в събота полунощ и да ти каже ей тука веднъж на 2 седмици един боклук се появява на 3тата плочка на осмия ред - да измислиш, как вече тая плочка винаги да е чиста, че хората само за нея се оплакват. Просто всеки ден сутринта ще си хващам метлата и след 8 часа ще съм си се прибрал вкъщи. Няма как утре да не си свърша работата щом вчера и онзи ден и една година преди това съм мел същите тия тротоари... А това дето сега го работя. Мога и като хоби да се занимавам вкъщи и никой няма да ми скача за срокове и изисквания...

А защо не си съгласен с първото?

тука не съм се изразил ясно май:

Такова не е нито справедливо ("първото"), нито работещо ("второто").

За ТИМ и Варна информация нямам освен от медиите, а пази Боже на тях да вярваш в днешно време, така че не се и изказвам по въпроса.

Редактирано от flare (преглед на промените)

То левите партии, по принцип, само за алтернатива/баланс стават. Изцяло лявата политика е противоречива, несъответстваща на действителността и нереалистична.

То пък като дясната политика..демек от типа:

Уолстрийт просто свикна да прави пари от въздуха

на заебравилия се капитализъм, е много реалистична и съответстваща на реалността.

Колега - ти претендираше ,че често обикаляш света.Предполагам знаеш -  най новата мода в политиката е социалноста т.е нещо много близо до така наречените леви убеждения дето тотално ги отричаме. Тази политика е приоритет на икономики - лидери и държави узряли във всяко едно отнущение. Визирам скандинавските държави, а от скоро дори САЩ правят крачки в тази посока.. Социална политика, лява политика и комунизъм са коренно различни понятия дето ние слагаме под един знаменател.

А, и още нещо - как смятате да се отървете от бандитите / мафията, олигарсите, че нещо не схващам. Та това никъде по света не се е случило .Да го твърдите или сте идеалисти или пълни к..........ни. Политиците, олигарсите, мафиотите - 5 пари не дават за вас. Смятат ви за буболечки "миризливки" и хич не им дреме дали протестирате или не защото знаят, че от вас нищо не зависи. И как ще промените политическата система, в какво ще я превърнете, че по света познават разни форми дето ние ги отречаме, но като Ганьовци сигурно ще открием някоя нова политическа система, както и завод за цели проводници  Как не ви омръзна да трещите глупост след глупост. Що трябва да се увърта, като може да се каже просто - протестираме за да върнем ГЕРБ на власт Другата страна го заяви ясно  - подкрепяме правителството за да не дойде ГЕРБ на власт. Другите партии в момента просто не пеят, щото са безгласни, безсилни и т.н и т.н.

П.П Използвам цитата на flare само като повод, но постнатото от мен е насочено към всички вас

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

А това дето сега го работя. Мога и като хоби да се занимавам вкъщи и никой няма да ми скача за срокове и изисквания...

В предния живот си бил марксист, според мен. Ето думите на Маркс:

"В комунистическото общество, където никой няма запазена сфера на дейност, а всеки може да се усъвършенства в каквато област желае, обществото регулира общото производство и така става възможно да правя едно нещо днес, а друго - утре, да ловувам сутринта, да ловя риба следобед, да се грижа за кравите вечер, да критикувам след вечеря, просто каквото ми хрумне, без някога да ставам ловец, рибар, кравар или критик."

:D

Шега, т.е. не обръщай внимание. Такъв съм си.

Необходимо е да се намери баланса между :

Управление на управляващите над управляваните 

и

Контрол от управляваните над управляващите 

при

общо съгласие и от двете страни за крайния резултат от управлението.

Защото и прекалената социализация също не е цвете за мирисане - най-общо казано , хората се изкалпазаняват според природните закони :"Защо да работя , като може и да не работя?"- т.е. губи се природно движещата сила.....Грешката на комунизма (социализма) е , че залага в основите пределно висока степен на "самосъзнание" , висока степен на субективизъм , а нищо такова няма от как хора ходят по земята....срещат се разбира се и отделни "извеяни" мечтатели като Дон Кихот примерно... :)

...само между другото ! Понятието "справедливост" също е субективно , т.е. е измислено и зависи от човека!

Пример :

Справедливо ли е лисицата да изяжда кокошката ? Не е ли ?

А какво да прави тогава лисицата ? Да мре от глад ли ? Това ли е справедливост?!!! :)

Значи , всичко трябва да се сведе в рамките на допустимото общоприето .

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Референдум - 16 юли 2013: Съгласието между партиите в парламента ще успокои обстановката в страната?

В дискусията в студиото участваха политолозите проф. Антоний Тодоров и доц. Антоний Гълъбов - преподаватели в НБУ, блогърът Илия Марков - завършил "политология" във Великобритания, Борис Попиванов - също политолог, социолозите доц. Иво Христов от Пловдивския университет и Цветозар Томов от Агенция "Скала", както и писателят Владимир Левчев.

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.