Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Колега - ти претендираше ,че често обикаляш света.Предполагам знаеш -  най новата мода в политиката е социалноста т.е нещо много близо до така наречените леви убеждения дето тотално ги отричаме. Тази политика е приоритет на икономики - лидери и държави узряли във всяко едно отнущение. Визирам скандинавските държави, а от скоро дори САЩ правят крачки в тази посока.. Социална политика, лява политика и комунизъм са коренно различни понятия дето ние слагаме под един знаменател.

Незнам какво искаш да кажеш с "претендираш" и "обикаляш" - на екскурзия извън БГ съм бил веднъж за ден в Букурещ. Но съм бил служебно на доста места за доста време. Ама би могъл да ми кажеш какво което съм писал противоречи на това, което сега написа? "изцяло лява" значи крайно лява. Имах предвид че смятам умереното дясно за най-смислено и съответстващо на текущия свят. И за това казах че левите партии са полезни за баланс, да вкарват умерено количество социални мерки. Но социалните мерки са нож с две остриета. В реалния живот злоупотребата с тях е много трудно доказуема. А навсякъде където има вратичка за злоупотреба, е въпрос на (много малко) време да бъде намерана и използвана на макс. Реален пример: Приятелката ми, докато учеше в Германия, разказваше, че за германците е по- на далавера, да си на социални помощи, отколкото да работиш на минимална заплата. Резултатът е, че там, тея дето имат право на социални и не могат да си намерят хубава работа или просто ги мързи, карат на социални и взимат обзаведени общински жилища и к'вито се сетите благинки. А разни емигранти и студенит работят тези "низвергнати" професии. И какво се оказва - че социалните мерки реално водят до псевдо-дясно - дясно защото не принуждава работодателите да вдигнат тия заплати и става съвсем стандартен експлоататорски капитализъм, а псевдо, защото (голяма) част от парите, които тия изкарат излизат извън Германия и това води до вреди на икономиката, което щеше да е избягнато ако тия германци бяха принудени от неволята да бачкат. Това е частен пример, но реално всяка социална мярка си има експлойт. Тогава за българските условия и добре известната и хубаво обособена част от населението, еволюирала изцяло за да паразитира върху социалната система, не си струва да говорим.  

То пък като дясната политика..демек от типа: на заебравилия се капитализъм, е много реалистична и съответстваща на реалността.

Ми по-"реалистична и съответстваща на реалността" от това, че се случва всеки ден в света в момента, здраве му кажи... Забележи, че никъде не съм казал, че е много хубаво това...

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Референдум - 16 юли 2013: Съгласието между партиите в парламента ще успокои обстановката в страната?

В дискусията в студиото участваха политолозите проф. Антоний Тодоров и доц. Антоний Гълъбов - преподаватели в НБУ, блогърът Илия Марков - завършил "политология" във Великобритания, Борис Попиванов - също политолог, социолозите доц. Иво Христов от Пловдивския университет и Цветозар Томов от Агенция "Скала", както и писателят Владимир Левчев.

Изгледах го. За мен Гълъбов и особено Христов казаха най-смислените, макар и не много приятни за чуване неща.

Но социалните мерки са нож с две остриета. В реалния живот злоупотребата с тях е много трудно доказуема.

Нали си имаме един такъв министър в кабинета на Орешарски, който има опит с източването на социални помощи от една европейска държава.

А инак, социалната политика трябва да е ориентирана правилно, т.е. на първо място в сферата на здравеопазването и образованието, според мен.

Нали си имаме един такъв министър в кабинета на Орешарски, който има опит с източването на социални помощи от една европейска държава.

Това може да го ползвам, като аргумент към нашия приятел с противовъздушната отбрана и неговия коментар за това колко новото правителство се поддавало на корективи от протеста.

А инак, социалната политика трябва да е ориентирана правилно, т.е. на първо място в сферата на здравеопазването и образованието, според мен.

За образованието съм съгласен. Там компромисите водят само до лоши работи, възможностите за злоупотреба са сравнително ограничени и могат по-лесно да се контролират.

Здравеопазването е болна тема за България. Нито едно правителство досега не успя да постигне видим резултат за средностатистическия българин. Здравната каса стана символ на тотално неработеща и проядена от злоупотреби корупция институция. Поне от страни е такова впечатлението. Но вина за положението в задравеопазването носят не само управляващите. Огромен процент от хората в България не си плащат здравното осигуряване. Като изключим техния личен момент, тъй като парите за здравеопазване са общи, един вид, това натоварва цялата система и понижава възможностите на държавата да осигури адекватно обслужване. Тук естествено можем да отчетем, че някои от тези хора не могат да отделят от залъка си за това и пак идваме до социалните помощи. И пак всички изведнъж ще станат социално слаби... (отделно от гореспомената част от населението). М/у другото съм любопитен каква част от тия, дето бият докторите, че уж били бавни и некадърни, са си плащали здравните???

В предния живот си бил марксист, според мен.

Шега, т.е. не обръщай внимание. Такъв съм си.

Ам не може да съм бил марксист. Просто не мога да си го представя. Аз съм изцяло за възможните неща. А цитатът, който приложи, е с възможност да се случи в близките 5-6 поколения е 1*10-10 или по-малка. Това е за да не казвам невъзможно. Просто не мога да си представя как един човек ще изпълнява 3 коренно различни професии еднакво ефективно. Искам да физиономията на пациент, когато в зъболекарския кабинет, точно се е нагласил на стола, и доктора споделя как цялата предната година се е занимавал с обработка на цифрови снимки и сега това му е първият случай - примерно вадене на корени на мъдрец. Аз лично, бих изхвъчал от кабинета преди доктора да си е затворил устата... Същото с инженер проектиращ опорите на мост дълъг 4 километра...

87 страници с глупости, а в същото време тока си ни е все още на същата цена, заплатите са си все същите, ама на кой му пука.....важното е разделение да има, на сини и червени, на бели и черни и т.н. 

....а в същото време гърците ще получат нови 7 млрд.€ безлихвени и невръщаеми, ама протестират масово и всички, щото щели да им паднат заплатите с 200 €....

....или аз съм збъркан нещо, или случващото се у нас с гръмкото име "протести", нещо не върви както трябва......

....а в същото време гърците ще получат нови 7 млрд.€ безлихвени и невръщаеми, ама протестират масово и всички, щото щели да им паднат заплатите с 200 €.... ....или аз съм збъркан нещо, или случващото се у нас с гръмкото име "протести", нещо не върви както трябва......

К'во общо имат протестите с гърците? Гърците са галеното детенце на Европа, тия които трябваше да служат за пример на соц-блока, колко е хубаво да си капиталист. С западна помощ имаха заплати и стандарт на живот, какъвто не беше оправдан по никой начин. Стара история вече, но последствията си стоят. Получиха и ще получават парички, защото Европа не може да си позволи такова петно на репутацията. Може да се откажат определени държави. Един познат германец се оплакваше, че никой там не е съгласен да дават още заеми на Гърция, ама Меркел не напразно е желязната лейди II. Но ние... Ние сме друга работа. И без това само ни плюят, к'ви сме били варвари и как сме щели да ги залеем с имигранти. Помощи като гърците няма да видим, или ако видим ще ги плащаме до 10 коляно. А протестите - еми не вървят, та как да вървят. Искам да видя, в коя европейска държава ще има подобни протести над месец и правителството ѝ ще се прави че нищо не е станало и че цяла държава освен 100 "лумпена" само тях подкрепя.

Аз съм изцяло за възможните неща.

Един от лозунгите на френските студенти през 68 е бил: "Бъдете реалисти, искайте невъзможното!" И ние така. Искаме да няма олигархия. Значи не сме реалисти, а идеалисти. ;)

Един от лозунгите на френските студенти през 68 е бил: "Бъдете реалисти, искайте невъзможното!" И ние така. Искаме да няма олигархия. Значи не сме реалисти, а идеалисти. ;)

Ако не си, вземи прочети/гледай Облакът Атлас. Ако питаш мен, времето на Сонми, много отговаря на евентуалното ни бъдеще. П.П. И все таки повече хора знаят за Де Гол отколкото за тия протести, и все таки нищо съществено не са променили. Той пак си спечелил изборите, летището в Париж още носи неговото име, заедно с още куп неща и т.н.

Ако не си, вземи прочети/гледай Облакът Атлас. Ако питаш мен, времето на Сонми, много отговаря на евентуалното ни бъдеще.  

Любим филм! :handshake:

Подмененият протест

Точно и ясно.

То хубаво , така е ! Ама нищо няма за другите две глави на ламята !Едната особено - тази дето сочи там от където изгрява слънцето !

Бяла тишина !.....Защо ли е тази скромност?!!! :D

Нещо се омълчаха за ядрените мощности , за газа , пък и за петрола ако искате....

Да сте чували напоследък имена някакви в тази връзка?....

А в същност там е икономическата основа !

Хем за забавление , хем и за размисъл , нека да си припомним определението на Ленин за комунизъм -

"Електрификация + Съветска власт !" - а Ленин никак не е случаен човек , щом успя на практика "да обърне света наопаки" ! Макар и само за 70-80 години ! ФАКТ !

И тъкмо защото от (най-общо казано) ГЕРБ  нищо не могат да кажат по този въпрос (защото ако се разприказват ще ядат "хурката" на чичо си Путин , а на ЕС пък не им се плаща за разправии с Путин) , тъкмо за това са в патова ситуация - имат най-голямо представителство , пък не са управляващи....А БСП и ДПС само това и чакат... :)

Поднасянето (подливането) на само част от истината също е лъжа и манипулация !

Средството те да се преодолеят е да се премине на по-общо ниво на мислене и откривайки липсващите детайли....но това е една друга , безкрайна и малко позната тема. Поради това и всеки по-квалифициран от Вас в това отношение (а Дърева е такава) може да Ви прави на маймуна както си иска....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

:) Мойре, няма член на тази партия, който да говори точно и ясно. Любима тема-социалната политика или "да хвърлим прах в очите". Втората любима тема е "да оплюем всичко, което не отговаря на комунистическия ни морал"(не че го имат, но не е важно колко са неморални те, а другите). Трета любима тема е да обещават. Четвърта да се оправдават. Пета е да призовават към забарава за миналото(нали те са милионерите и милиардерите на БГ, но да забравим как станаха). Шестата е да лъжат и повтаряйки лъжите си , нещастните клакьори да им вярват.

... Ами, не, другарко Дърева, Вие не сте червен боклук. Вие сте слуга на червените боклуци. Но щом ви харесва...

Редактирано от Нел (преглед на промените)

• Автор

Колкото по-дълго продължават протестите, толкова по-голяма става вероятността от избухването на насилие. За това предупреждава в интервю за руския филиал на Би Би Си вътрешният министър Цветлин Йовчев, предаде Стандарт нюз.

Той признава, че управляващите все още нямат ясен план за намаляване на протестните настроения сред населението, които продължават повече от месец. Демонстрантите обвиняват властта във връзки с местните олигарси и корупция, коментира медиата.

Министър-председателят Пламен Орешарски заяви, че няма да подава оставка, защото България ще изпадне в хаос, припомня още изданието.

Миналата седмица германският и френски посланици в София призоваха да се сложи край на връзките между олигархията и политическите лидери в страната.

Гледай ти... нашият министър на ВР започва да загрява...

Ще се самозерам все пак заради изказването си, че никой от тази партия не говори точно и ясно. Има един - Георги Кадиев. И той съвсем точно и ясно заяви, че вчера парламентарната група на БСП е изготвила и приела декларация, че не приема назначението на Емил Иванов за областен управител на София, но днес... днес само четирима са гласували против.

Четирима!

Бог да пази България с такива управляващи!

Да ви призная... много ми е болно за онези старчета пред НДК и най-много ме боли, че всъщност са най-пострадавшите от гнусната политика на червените боклуци, но дори не го разбират...

п.п. Мойре, все се каня да те попитам нещо

Който не харесва никого, гласува като мен - на тези избори пуснах празна бюлетина.

Как така празна?

Редактирано от Нел (преглед на промените)

• Автор

п.п. Мойре, все се каня да те попитам нещо

Как така празна?

Ами хей така - без да поставя кръстче.

Още въпроси? :rolleyes:

Протестите се политизираха твърде много, хората също, а това няма да доведе до нищо добро.

Приятна вечер на всички!

Ами хей така - без да поставя кръстче.

Още въпроси? :rolleyes:

Протестите се политизираха твърде много, хората също, а това няма да доведе до нищо добро.

Приятна вечер на всички!

:) Ахам... значи пусна непопълнена, но подпечатана с двата печата бюлетина... и който я докопа от преброителите, да си сложи кръстчето където иска... :)

Лошото е, че по-големият проблем са онези в парламента, които командват Орешарски, а не той и неговите министри, те са куклички, баш престъпниците са или зад банките в Народното събрание или в сянка.

Бе, хубавото е, че правителството на Орешарски няма да подаде оставка т. е няма да отстъпи и угоди на Боко. Иначе който си няма работа да протестира. Спроред едно от националните радиа, то вече и бизнеса е бесен на протестиращите, бъдейки визирано изказване на Хърсев. Оказа се и че, линейката закъсняла при инцидента с Таксито също е била възпрепятствана в известна степен. Хоратоа - тези, които искат да работят а не да изкарват пари от платени и надъхани протести, също недоволстват от суматохата. Време е някай от протестиращите да кривне, че да се тури край на тази седянка от страна на властите. :instant hit: .   :lol6:

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Размисли и страсти след един особено зъл текст на Велислава Дърева

"Те не се притесняват за тока и хляба. Не им пука за парното, детските, пенсиите. Те имат своята прекрасна работа и европейски заплати, те са сигурни и осигурени, лъскави и блестящи, с фамозни CV-та, с оня преуспял курикулум вите, наченат някога в тоталитарните коридори на властта. Те извират в юнската жега из своите офиси, бюра, дирекции, фондации, агенции и администрации, прииждат към площада с музика и барабани, с кларинети, тимпани, латерни, флигорни, тромбони, тръби, тъпани и вувузели, с ролери, скейтбордове, колела, кучета, бебета. Все гении, таланти, оратори, оператори, агитатори, фабриканти, писатели, тук-таме генерали, поети, съдържатели на локали, музиканти, програмисти, артисти и всякакви пиар специалисти." Мнозина се огорчиха или вбесиха срещу арията на клеветата на Велислава Дърева относно протестите тези дни, че били на ситите и на всички онези, срещу които е изляла толкова много злъч и злоба – виж „Бунтът на ситите”, http://www.duma.bg/node/56961. Искам да споделя само две неща по повод на този безумно гадничък текст. Първо, текстът на Велислава поражда у мен не гневни емоции, а жал. Толкова жал ми стана за нея като приятел - че живее един умен човек, една силна жена с до-десетоноеврийска биография на смела личност, и е пълна с омраза и омерзение, с ненавист и непоносимост, със злоба и огорчение срещу всичко и всички, което и които не се вписват в нейната схема, нейната остаряла, застинала във времето представа за добор и лошо, по-скоро за ултрачервено и останалото... Живее една талантлива, но хипнотизирана от горчиви мисли душа и от всеки нерв на тази душа струи, бълва се горест срещу Другите, Различните, Младите, Живеещите, Играещите (защото човекът е играещо същество - Homo Ludens) сякаш те имат вина за начина, по който тя живее живота си... Писателят, поетът, майсторът на художественото перо може, дори трябва да пречупи своя живот през творчеството си и тогава то ще е живо, хващащо за душата, проникновено. Но когато през собствения си начин на живот пречупваш политическите си анализи и използваш собственатата си участ за единствено възможна оптика, през която да гледаш на процесите, тогава се получава ужасна субективност, подменят се общите интереси с личното негодувание, несъгласие и неудовлетвореност от битието и съзнанието си... Второ, аз мисля и пиша така не днес, защото съм се разгневил от този слаб и злобен текст, а съм го правил и много по-рано - на своя сайт на 24 октомври 2008 г. съм написал за Велислава Дърева с тревога следното по повод на друг неин текст – виж http://nslatinski.org/?q=bg/node/143: "Смятам, че Велислава Дърева неистина доста поолекна и се поизложи с анализи като този и много други, в които пее абсолютно безкритични химни за правителството и президента. Като в същото време сякаш изобщо не забелязва олигархичните метастази на случващото се в страната ни, сякаш напълно игнорира очевидни привързаности на възхвалявани от нея политици към блясъка, суетата, парите, привилегиите, както и най-вероятно абсолютно не вижда липсата на реални, оставащи в историята и полезни за страната ни техни дела сред огромната словесна и пропагандна плява, произвеждана от тези безспорни за нея политически авторитети. Жал ми е, че по непонятни за мен причини Велислава Дърева или хариза, или предаде, защото не мога да кажа, не ми се обръща езика да кажа „продаде” (заради едно пътуване до Рим и папата) силното си перо и мощната си мисъл – на личности и политици, които не я заслужават и тайно се „кефят”, че има още такива като нея, които като Матросов се хвърлят на амбразурите заради тях и изпират със силни слова (по-скоро напоследък – преди всичко със силни словонапъни) техните постъпки. Както и техните пренебрегвани или постоянно променящи се принципи – дотам, че да изглежда, че те всъщност изобщо нямат принципи." Дотук се опитах по-умерено да разсъждавам над текста на Велислава, макар че може ли да се разсъждава умерено като се пишат почти социалфашистки гадости за хора, сред които са и нашите деца - социално чувствителни, честни и почтени, борещи се за нормален живот с много и всеотдаен труд: "Те презират всеки, който не може да си плати тока и парното, който от безизходица се самозапалва, самообесва, самоосъжда, който блъска от сутрин до вечер, който не може да купи на детето обувки, нито учебници, нито лекарства за майка си. Те не знаят какво е това. Не разбират. Не искат да разбират. Няма да разберат." Ще си призная следното: Най-много ми е обидно, че като Станишев се прибере в затворения квартал с екстрамерките за сигурност при Моника - която е наистина сита, ама толкоз сита, колкото и Велислава не може да си представи каква ситост има в България; която е супербогата, съвсем не благодарение на стриктното зачитане на такива демократични подробности като "Конфликт на интереси" и поне отчасти е такава благодарение и на неговите, на Станишев странични пасове а-ла Шави и Иниеста взети заедно, те двамата, Станищев и Моника, сити с пари, власт, лукс, блага, привилегии и стандарт, като четат опуса на бедната материално Велислава, на изнемогващата финансово Велислава, потриват не познаващи физически труд ръчички, хапват си екологично чисти храни (Сергей яде такива още от времето на Чернобил), радват се, че трудното за тях отново мина и си казват щастливо влюбени в собствените си Аз: "Още един-два текста като този и ставаме непоклатими! Всички червени, които бяха срещу Станишев ще забравят, че не можеха да го понасят, че го смятаха за водещ партията към провал и обслужващ сттуквото и задкулисната олигахия, че го обвиняваха, че загуби всички възможни избори през последните 8-9 години! Ще нарекат всички, които са "за" оставката на Станишев десни, ренегати, реакционери, експлоататори! Ще се сплотят зад Партията, а това значи само и единствено зад Станишев! И ще настане такъв живот, че само си викаме Дано, дано, дано Велислава продължи в този дух!".

Николай Слатински 24.06.2013 г.

http://nslatinski.org/?q=bg/node/515

• Автор

Лошото е, че по-големият проблем са онези в парламента, които командват Орешарски, а не той и неговите министри, те са куклички, баш престъпниците са или зад банките в Народното събрание или в сянка.

Не съм сигурна че кукловодите са в парламента.

Социологът доц. Иво Христов: Протестиращите са използвани като масовка в челния сблъсък между два олигархични клана

Да де. Онзи ден го гледах в БНТ. В много отношения споделям неговия песимизъм, при това от самото начало на протестите. Което, обаче, не ме кара да бъда просто пасивен наблюдател.

• Автор

Да де. Онзи ден го гледах в БНТ. В много отношения споделям неговия песимизъм, при това от самото начало на протестите. Което, обаче, не ме кара да бъда просто пасивен наблюдател.

Олигархия и мафия се борят с добри закони и тяхното стриктно прилагане, а не с протести, още повече политизирани.

Олигархия и мафия се борят с добри закони и тяхното стриктно прилагане, а не с протести, още повече политизирани.

Олигархията или по-точно нейните представители в законодателната, изпълнителната власт и правораздавателната система ли ще приемат тези добри закони и ще ги прилагат стриктно? Това е несериозно. Кабинетът продължава с безумната си кадрова политика като назначава фигури с престъпно минало и съмнително настояще на ключови постове в държавата. Според теб, какво? Да се правим,  че всичко е наред и да се надяваме, че са преживели катарзис ли? Така не става. Затова трябва да се оказва натиск по всеки законен начин. Това е не просто право на гражданите, а и техен морален дълг, колкото високопарно или наивно да звучи.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Автор

Олигархията или по-точно нейните представители в законодателната, изпълнителната власт и правораздавателната система ли ще приемат тези добри закони и ще ги прилагат стриктно? Това е несериозно. Кабинетът продължава с безумната си кадрова политика като назначава фигури с престъпно минало и съмнително настояще на ключови постове в държавата. Според теб, какво? Да се правим,  че всичко е наред и да се надяваме, че са преживели катарзис ли? Така не става. Затова трябва да се оказва натиск по всеки законен начин. Това е не просто право на гражданите, а и техен морален дълг, колкото високопарно или наивно да звучи.

Мислиш ли, че ако "улицата" влезе в парламента нещата ще се променят към добро?

Мислиш ли, че ако "улицата" влезе в парламента нещата ще се променят към добро?

Не разбирам въпроса. Буквално или преносно питаш?

• Автор

Не разбирам въпроса. Буквално или преносно питаш?

Имам предвид хората, които ръководят протестите и тяхното близко обкръжение.

Имам предвид хората, които ръководят протестите и тяхното близко обкръжение.

Това не е точно. Има хора, като някои блогъри и други свързани с разни НПО-та, които се изживяват като социални инженери и се стремят да насочват и манипулират протестите с по-голям или по-малък успех. Но те не са способни да изведат хората на улицата. Това, което ги изведе са безобразията на сега управляващите, както и на всички предишни.

Сега с една подходяща илюстрация ще ти кажа защо битката с олигархията е обречена в краткосрочен план. Гледала си "Матрицата" предполагам и се сещаш за тази сцена.

Публикувано изображение

В свободен превод: Не се опитвайте да променяте/проваляте (буквално band  е "извивам", но конотира и другите две значения) правителството. Това е невъзможно. Вместо това, просто опитайте да осъзнаете истината. Няма правителство. Само банки и корпорации.

Системата може да бъде очовечена, да стане по-цивилизована, но не да се превърне в нещо коренно различно. Не можеш да превърнеш блатото в поляна. За съжаление много хора вярват в това и след време ще останат болезнено разочаровани. Това е положението, уви.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.