Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Да, фактите са си факти - протестиращите минаваха и покрай централата на ГЕРБ.

Просто няма как фокуса на протеста да е върху ГЕРБ, след като те не управляват в момента. Това не значи, че протестиращите в мнозинството си са фенове на ГЕРБ.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Виж ве пич.(до г-н дразнител се обръщам) Аз, не съм герберист.Просто се срамувам че, може да има такива недоразумения, като Волен Сидеров в парламента.Същата особа направи сегашното правителство. Искаше да се изкара патриот №1 в страната. А всъщност с неадекватното си държане (кукловодите му трябва да му намалят дрогата за да не е така превъзбуден и войнствено настроен) си показа истинското лице пред народа.Постъпките му олицетворяват 1.Един болен за власт циркаджия, който си е внушил че едва ли не само той може да изкара каруцата наречена България от калта. А всъщност изваждане няма, понеже не граничим с никоя от белите държави.Eдна граница, ако имахме с Германия например щеше да си проличи.Каквито ти комшиите такъв си и ти.Коя от страните с които граничим е цъфнала и вързала.Тъй че, кучетата си лаят кервана си върви... 

Но е интересно как най-бедните, нискоквалифицирани и необразовани райони са най-червени. Електорат за чудо и приказ.

Българинът никога не е виновен за проблемите си, все някой друг е.

Ти освен, че не знаеш коя страна е "Велика Британия" май не знаеш да се държиш и прилично. По нишо не личи, че 3 години си живял в Германия.  

Не можеш да наричашн / обиждаш  на искоквалифицирани и необразовани стотици хора от Видин, Монтана, Враца, Берковица, Мездра и пр.

И какво не схаващаш - беден народ = леви идеи, просто е.

Какво е виновен народа, та от него се иска да работи и той работи и се пребива. Къде е вината, че си иска заплатата, че си търси правата, че не харесва някя партия ли???

П.П. Модераторите те помолиха да се държиш прилично. Гледам сипеш хули и обиди на вред. Мен пък ме изкара "човече". По начина ти на държание, май излиза, че човечето си ти! Хайде по - кротко, че и за в бъдеще да си пишем / дразним. Нали не искаш да те изхвърлят от форума или да заключат темата. Ако това се случи, то тогава как ще се дрънкаме. Няма да е интересно.

Ти освен, че не знаеш коя страна е "Велика Британия" май не знаеш да се държиш и прилично. По нишо не личи, че 3 години си живял в Германия.  

Не можеш да наричашн / обиждаш  на искоквалифицирани и необразовани стотици хора от Видин, Монтана, Враца, Берковица, Мездра и пр.

Какво е виновен народа, та от него се иска да работи и той работи и се пребива. Къде е вината, че си иска заплатата, че си търси правата, че не харесва някя партия ли???

П.П. Модераторите те помолиха да се държиш прилично. Гледам сипеш хули и обиди на вред. Мен пък ме изкара "човече". По начина ти на държание, май излиза, че човечето си ти! Хайде по - кротко, че и за в бъдеще да си пишем / дразним. Нали не искаш да те изхвърлят от форума или да заключат темата. Ако това се случи, то тогава как ще се дрънкаме. Няма да е интересно.

Aз не ги обидам, а отбелязвам статистически факт. Лошо е, тъжно е, но е факт.

Намери ми на картата Велика Британия моля те.

Народът ако се "пребиваше" от работа нямаше да сме на последно място по производителност в ЕС, въпреки че сме сред първите по дължина на работното време.

Отново, статистически факти. А ти ако искаш, обиждай се.

Аз пък си мисля нещо друго.Всички тук знаем,че във всяка партия има по няколко свестни, и кадърни политици,нали ?

Не може ли аджеба,да се разтурят всички партий (понеже хората вече не ги искат),и от тях да се извадят свестните политици ? Разбира се преди това да бъдат подложени на щателно проучване на миналото им,психо тестове,и що не ...детектор на лъжата.

От тях правиме една партия която да започне с управлението на държавата,от улицата се събира една лява партия,и така ..

След време почват да се раждат нови парий с нови хора.

Дали е възможно нещо такова ?

В тази връзка наистина е интересно да се чуе разговора между Волгин, проф. Духомир Минев, председател на "Антибедност мрежа"-България и журналиста от сп. "Тема" Димитър Събев. ТУК

На този линк има десетина интервюта,кое от всичките имаш предвид ?

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Само дето БСП не са лява партия. Пример: плоският данък от 10% беше въведен през 2008 от правителството на Сергей Станишев. Това лява политика ли е, според теб?

Дали е възможно нещо такова ?

Не.

Народът ако се "пребиваше" от работа нямаше да сме на последно място по производителност в ЕС, въпреки че сме сред първите по дължина на работното време.

Производителноста се влиае от редица фактори.

При какви условия на труд са поставени българските работници???

Как се стимулира Българския работник.

Защо същия този работник в чужбина е боготворен.

Лошото е това, че тези въпроси са за друга тема.

KiriL Cox

Аз пък си мисля нещо друго.Всички тук знаем,че във всяка партия има по няколко свестни, и кадърни политици,нали ? Не може ли аджеба,да се разтурят всички партий (понеже хората вече не ги искат),и от тях да се извадят свестните политици ? Разбира се преди това да бъдат подложени на щателно проучване на миналото им,психо тестове,и що не ...детектор на лъжата. От тях правиме една партия която да започне с управлението на държавата,от улицата се събира една лява партия,и така .. След време почват да се раждат нови парий с нови хора. Дали е възможно нещо такова ?

Защо лява партия, а не просто партия Партия - център.

То май всички искаме това, но докато се делим на цветове и се пънем като магарета на брод, то това няма как да се случи. Бившите комунистически страни загърбиха това деление, дръпнаха икономически на пред, а ние какво правим - тъпчем си в калта, градим въздушни кули и си вярваме на митовете за тях.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Производителноста се влиае от редица фактори.

При какви условия на труд са поставени българските работници???

как се стимулира Българския работник.

Защо същия този работник в чужбина е боготворен.

Лошото е това, че тези въпроси са за друга тема.

Защо лява партия, а не просто партия Партия - център.

То май всички искаме това, но докато се делим на цветове и се пънем като магарета на брод, то това няма как да се случи. Бившите комунистически страни загърбиха това деление, дръпнаха икономически на пред, а нии какво правим - тъпчем си в калта, градим въздушни кули и си вярваме на митовете за тях.

Това просто го цитирам да го има занапред, твърде много са, ъм, "интересните" изказвания.

Само един съвет - работещият може да е работник, но обратното не важи. 

Бившите комунистически страни загърбиха това деление

В много от тях имаше лустрация.

Ставаш все по - интересен събеседник. Изглежда, че май искаме едно и също, но начина по който искаме да се осъществи, коренно се различава. 

Борисов изказа интересно мнение - трябва да преосмислим държанието си, мисленето си. Трябва малко да се осъзнаем, осмирим. Може би това е ключа на успеха. Загърбване на делението и инатлъка и работа за благото на България!

Това просто го цитирам да го има занапред, твърде много са, ъм, "интересните" изказвания.

"Интересен" съвет -просто попивам мъдри съвети ;-)

А сега изводи :

съветите нали са затова да се правят изводи от тях и да се следват .Силно вярвам да не е сляпо !

Значи работещия МОЖЕ да е работник . 

Дотук добре  ..разрешават на работещите да са работници....

Ерго - може работодатели,администрация и да се превръщат в работници и тям подобни но да не изброявам надявам се стана ясно ;-)

А това обратното не важи ???  

Ами в този "съвет"  явно ни се казва ,че работниците но могат да са работещи ?!?!  Или пък да рабираме, че нямат право да са администрация,

работодатели ??? Нищо че с това последното ще са започнали да дават хляб на други не само на себе си ??

Оооо!Сетих сеее  ...В България работник=роб. .ТОВА се има предвид ;-) Няма начин да е друго в така поднесен "съвет" !

"Интересен" съвет -просто попивам мъдри съвети ;-)

А сега изводи :

съветите нали са затова да се правят изводи от тях и да се следват .Силно вярвам да не е сляпо !

Значи работещия МОЖЕ да е работник . 

Дотук добре  ..разрешават на работещите да са работници....

Ерго - може работодатели,администрация и да се превръщат в работници и тям подобни но да не изброявам надявам се стана ясно ;-)

А това обратното не важи ???  

Ами в този "съвет"  явно ни се казва ,че работниците но могат да са работещи ?!?!  Или пък да рабираме, че нямат право да са администрация,

работодатели ??? Нищо че с това последното ще са започнали да дават хляб на други не само на себе си ??

Оооо!Сетих сеее  ...В България работник=роб. .ТОВА се има предвид ;-) Няма начин да е друго в така поднесен "съвет" !

Не, гений.  Моля, те, научи се да си структурираш правилно изреченията, защото толкова хаотичен коментар скоро не бях чел.

И моля ви се стига с тези нелепи изказвания за робство. Всеки с малко мозък и хъс може ако иска да си направи свой бизнес. Познавам едно семейство, което преди няколко години направи магазин за ортопедични обувки и сега има 3 магазина. Условията на труда и стимулацията сами са си ги намерили.

Междувременно, вие тук продължавате да пискате как някой друг бил виновен. Винаги е някой друг.

Редактирано от Xanatos (преглед на промените)

Не, гений.  Моля, те, научи се да си структурираш правилно изреченията, защото толкова хаотичен коментар скоро не бях чел

Ами да не е като кратки и неясни -но явно Мъдри съвети ..  . 

Но правилното и ясно определение на "съвета Ви

----работещият може да е работник, но обратното не важи---

................................ многоточието е за Вас да го попълните Умно и непротиворечащо си .

Че то ние от "Хаоса" друго не можем . 

Като се научим на структурноопределящи правила (измислени от Вас разбира се) ще посмея да дискутирам  

ПРОТИВОРЕЧИЯ в изказванията ВИ .

Форум според вас явно не е равно на дискусия.

Или Дискусия според вас е само съгласие ?

Както и да е аз приключих и отивам да се уча на полемика ...Вашия курс къде се провежда да запиша в Него ?

Ами да не е като кратки и неясни -но явно Мъдри съвети ..  . 

Но правилното и ясно определение на "съвета Ви

----работещият може да е работник, но обратното не важи---

................................ многоточието е за Вас да го попълните Умно и непротиворечащо си .

Че то ние от "Хаоса" друго не можем . 

Като се научим на структурноопределящи правила (измислени от Вас разбира се) ще посмея да дискутирам  

ПРОТИВОРЕЧИЯ в изказванията ВИ .

Форум според вас явно не е равно на дискусия.

Или Дискусия според вас е само съгласие ?

Както и да е аз приключих и отивам да се уча на полемика ...Вашия курс къде се провежда да запиша в Него ?

:brick wall: Работникът се занимава с физически труд. Моите познати с магазините работници ли са? Не, но работа очевадно имат.

Тъй и тъй си чешим езиците, е хайде да си почеша и аз моя. 1.Мисля че, г-н Борисов е най-малкото зло в този момент за страната? 2.Той падна от кон на магаре и започна да си осмисля грешките? 3.Друг политик, който да вдъхва респект и сигурност нямаме? 4.Останалите политици са по скоро путьовци отколкото мъже? 5.А, заседанията в Народното Събрание са по скоро театър и цирк? От мене толкова.Оставям ви да продължите.

Хм, а ще ни назначиш ли и как да продължим?

:brick wall: Работникът се занимава с физически труд. Моите познати с магазините работници ли са? Не, но работа очевадно имат.

Дори работодателите  работят  понякога и физически труд а не само с главите си .

Администрацията също са работещи за данъкоплатците като нас.

Твоите познати (чест им прави) също работят за себе си  и за клиентите си.

Ако и сега не Ви е станало ясно защо изобщо споря с Вашият "съвет" и не си признаете противоречието в структурата му ?

Работещи-работници .Всичко е работа освен платения или неплатен отпуск   и за съжаление и безработицата не е работа.

Аз също съм работещ или работник все едно ..Нямам собствена фирма ....Експерт съм в една област ..И уча за да раширя познанията и възможностите си .Не съм работодател това го признавам .

Но не това е темата.

Темата тук са протестите и  протестират : работодатели,работници,служители,администрация с едно ОСНОВНО искане НЕ на ОЛИГАРАХИЧНИЯ модел.

Редактирано от sten64 (преглед на промените)

Дори работодателите  работят  понякога и физически труд а не само с главите си .

Администрацията също са работещи за данъкоплатците като нас.

Твоите познати (чест им прави) също работят за себе си  и за клиентите си.

Ако и сега не Ви е станало ясно защо изобщо споря с Вашият "съвет" и не си признаете противоречието в структурата му ?

Работещи-работници .Всичко е работа освен платения или неплатен отпуск   и за съжаление и безработицата не е работа.

Аз също съм работещ или работник все едно ..Нямам собствена фирма ....Експерт съм в една област ..И уча за да раширя познанията и възможностите си .Не съм работодател това го признавам .

Но не това е темата.

Темата тук са протестите и  протестират : работодатели,работници,служители,администрация с едно ОСНОВНО искане НЕ на ОЛИГРАХИЧНИЯ модел.

Работник и служител не е едно и също.

Работник и служител не е едно и също.

Мога да чета . Знам и как да търся в Уикипедия  .(Точно за това е по добре в английската версия)

И работника и служителя извършват работа с различен КПД ;-)

И не винаги приноса към обществото е еднозначен от единия или другия.

Спорех точно с/у това да няма противопоставяне ! Твоят "съвет" прави това !

Всеки работи първо с идеята да е полезен на себе си и след това на останалите. Точно в този ред. Другото е популизъм и манипулация

Мога да чета . Знам и как да търся в Уикипедия  .(Точно за това е по добре в английската версия)

И работника и служителя извършват работа с различен КПД ;-)

И не винаги приноса към обществото е еднозначен от единия или другия.

Спорех точно с/у това да няма противопоставяне ! Твоят "съвет" прави това !

Всеки работи първо с идеята да е полезен на себе си и след това на останалите. Точно в този ред. Другото е популизъм и манипулация

Виждам, че с много голям ентусиазъм се опитваш да изкривиш всяка моя дума и да ме изкараш най-злият капиталист на света, затова повече няма да ти отговарям. Просто си губя времето.

Четейки постовете с изписани дълбокомислени съвети, то все повече се замисля дали протестиращите не искат да се отървът от точно такива хора като теб. Хора които драпят за запазване на статуквото изградено от една или друга политическа партия. Нее, ти не подкрепяш протестите, а ми се види, че спасяваш кожата си!

Виждам, че с много голям ентусиазъм се опитваш да изкривиш всяка моя дума и да ме изкараш най-злият капиталист на света, затова повече няма да ти отговарям. Просто си губя времето.

Къде видяхте това  да ВИ наричам зъл ..капиталист... ? 

И как точно изкривявам едно единствено ВАШЕ ПРОТИВОРЕЧИВО  "съветче" 

Защото всичко останало е следствие на надявам се недообмислянето Ви в НЕГО.

Аз цитирам и говоря единствено за НЕГО  без личностни определения които ВИЕ започнахте .

И все още не можете да обясните съвета си м/у другото.

Може ли само затова да си загубите времето ако обичате ?

О и аз Ви говоря на Вие а не на ТИ което е проява на уважение в цял свят най вече към опонент.

Работникът се занимава с физически труд.

А научните работници? ;)

А един хирург или склуптор? Навремето имаше и партийни работници. Може би, имаш предвид нискоквалифициран, еднообразен труд или нещо такова. Щото има разлика между общ работник и майстор.

Eто за какво иде реч всъщност, колеги съфорумници и избиратели. Кравата е суверена по Конституция, демек ние, защото имаме суверенното право да изберем дали да минем от ляво или от дясно. А можем ли да не минем? Това е въпроса.

Публикувано изображение

Казват, че протестите били на маладите и образованите, на интелектуалците, на бъдещето на България  Казват, че протестите не целяли връщането на ГЕРБ отново на власт.

Ето сега и няколко "интелектуални изказвания" на защитници на протестите / протестиращи от днес към обяд в предаване на БНР  (вярно с друга тематика), но използвано за плюене на правителството на Орешарски.

Коментарите бяха нещо от сорта:

Мъж

-"Вижте сега, значи, такова това правителство там с ти пирамида ,знача, значи такова трябва да си ходи щото нали ,значи" 

Жена

- "Срамота , безобразие, ъъъ, ъъъ, ааа, ъъ, да си беше Б.Борисов на власт, срамота ъъъ, ъъ!!!"

Да продължавам ли???

Б.Борисов преди време се изтъпани и каза - моя електорат, хората които гласуват за мен са простите хора!?!?

Ееее - нека коментираме!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Автор
В. Марковски: Омразата в интернет е с невиждани размери, хората са разделени както през 1990-а 

Има няколко вида протестиращи. Някои протестиращи си мислят, че ако има оставка и предсрочни избори – ГЕРБ няма да се върне във властта. Това е някаква вяра. Всички социологически проучвания показват, че ако има избори положението в парламента няма да е много по-различно. Може да отпадне "Атака" и да влезе някоя друга партия, може да влезе дори още една малка партия, но тези малки една или две парии всъщност не могат да сформират правителство и те ще трябва да изберат между това да подкрепят ГЕРБ или да подкрепят БСП. Това каза председателят на Българското интернет общество Вени Марковски в интервю за предаването "Нещо повече". Аз живея в страна, в която на четири години се избира президент и този президент може да бъде сменен само при много тежки нарушения на Конституцията. В края на краищата в България е крехка демокрацията, може би хората си мислят, че смятаната на правителството може да реши нещо, но истината е малко по-различна и тя е, че не е важно кой ще бъде президентът и кой ще бъде премиерът, а важното е дали тези, които са на власт, слушат исканията на хората. Според мен в сегашната ситуация реакцията на управляващите е много по-бърза и по-конкретна на исканията на хората, отколкото в което и да е досегашното управление, коментира Марковски. Омразата в интернет е достигнала невиждани размери и в обществото хората са разделени така както бяха разделени 1990-а година, каза още той. Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

http://bnr.bg/sites/horizont/Shows/Current/NeshtoPoveche/society/Bulgaria/Pages/markovski2207.aspx

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.