Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Че ти не си ли избрал? Чий го крепи на изборите. :D

Знаеш ли че в живота си съм гласувал само веднъж май беше 90 година или там някъде. Едни катаджии ми бяха взели паспорта понеже се мъчиха да ме убедят че паркирания ми мотор съм го карал преди броени минути а нямам книжка за категория А. Като слязоха всички комшии и като се почна "да връщате на момчето паспорта че това е още един глас за СДС ...

Късмет изкарах тогава че беше в деня на изборите :)

че от тогава не помня да съм гласувал и ми е лично все едно кой ще е на власт а и пенсия не чакам ... все ми е едно но това не ми пречи да преценявам нещата от неутрална гледна точка.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Знаеш ли че в живота си съм гласувал само веднъж май беше 90 година или там някъде. Едни катаджии ми бяха взели паспорта понеже се мъчиха да ме убедят че паркирания ми мотор съм го карал преди броени минути а нямам книжка за категория А. Като слязоха всички комшии и като се почна "да връщате на момчето паспорта че това е още един глас за СДС ...

че от тогава не помня да съм гласувал и ми е лично все едно кой ще е на власт а и пенсия не чакам ... все ми е едно но това не ми пречи да преценявам нещата от неутрална гледна точка.

Тогава си политически безотговорен и нямаш място в тази тема. Също така нямаш и моралното право да се изказваш по каквато и да било политическа тема, защото на теб "не ти пука". На някои обаче им пука какво се случва с държавата, защото, както твърди известната максима, дори и ти да не се интересуваш от политиката, тя се интересува от теб.

Мхм, принципно и моята визия е неутрална. Щото всичките цветове на дъгата у нас, са просто мимикрия на едно единствено гнездо от паразити. Обаче, се забавлявам да изглежда, че клоня в различни посоки. Има доста колеги, които се хващат на въдицата.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Тогава си политически безотговорен и нямаш място в тази тема. Също така нямаш и моралното право да се изказваш по каквато и да било политическа тема, защото на теб "не ти пука". На някои обаче им пука какво се случва с държавата, защото, както твърди известната максима, дори и ти да не се интересуваш от политиката, тя се интересува от теб.

Много ми се иска да ти пожелая лично на теб да те управляват пожарникари и милиционери ама като знам че ще се отнася за цяла България и ще се въздържа ! Ако на някои им е пукало какво се случва в държавата ми се струва че са се събудили след четири годишен дълбок сън. Сетила се Мара да се побара. Обран бустан е държавата а герберите се натискат за властта понеже иначе няма да ви стигнат затворите в България.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• Автор

Мисля си, дали сред протестиращите има хора, които са гласували?

Защото най-малкото е странно да протестират хора, които не са си направили труда да гласуват, въпреки призивите.

Но...проблемът си е изцяло техен и не ги съдя.

Просто си мисля разни неща...

Мисля си, дали сред протестиращите има хора, които са гласували?

А сред непротестиращите, които подкрепят кабинета?

Знаеш ли че в живота си съм гласувал само веднъж май беше 90 година или там някъде.

понеже иначе няма да ви стигнат затворите в България.

Мхм. Кажи ми имало ли е досега власт, която да е изпълнила заплахата си, че ще осъди предходните? Не е имало. Няма как да стане щото всички са оплетени като свински черва, както се казва.

Защото тук не е важно дали е законно, то би било законно и Волен Сидеров да е премиер ако всички други партии откажат да предложат правителство и гласуват за неговото. Въпросът е дали е ЛЕГИТИМНО. Отговорът е НЕ. 

И каква е разликата между законно и легитимно? Друго имаш предвид предполагам, защото тези две думи са синоними.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Автор

А сред непротестиращите, които подкрепят кабинета?

Да не гласуваш означава, че предоставяш правото на други да решават вместо теб и се съгласяваш с техния избор.

Ако си доволен от избора им си мълчиш, ако не си - също.

Мисля, че така е редно.

Мисля, че така е редно.

Но колегата Izabel не мълчи, а се включва много активно. Аз лично съм гласувал за партия, която не влезе в парламента и от която отдавна съм разочарован, но просто нямаше за кой друг. А инак, когато човек не намира за кого да гласува, то защо трябва да искаме от него да гласува? Това означава просто, че не е открил никой, който да представя неговите интереси. Това не означава, че е аполитичен и безотговорен. Както, когато отидеш в ресторанта и ти предлагат само две ястия, но ти искаш трето.

• Автор

Но колегата Izabel не мълчи, а се включва много активно. Аз лично съм гласувал за партия, която не влезе в парламента и от която отдавна съм разочарован, но просто нямаше за кой друг. А инак, когато човек не намира за кого да гласува, то защо трябва да искаме от него да гласува? Това означава просто, че не е открил никой, който да представя неговите интереси. Това не означава, че е аполитичен и безотговорен. Както, когато отидеш в ресторанта и ти предлагат само две ястия, но ти искаш трето.

Който не харесва никого, гласува като мен - на тези избори пуснах празна бюлетина. :)

На миналите гласувах за ГЕРБ, но съм отвратена от тях.

Izabel е за това, да се уважи изборът на мнозинството и да се спрат протестите, за което съм и аз.

А това че не харесва ГЕРБ си е негово право.

Доколкото съм разбрала и ти не желаеш ГЕРБ да се върнат на власт, нали?

А тези протести целят точно това.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Да не гласуваш означава, че предоставяш правото на други да решават вместо теб и се съгласяваш с техния избор.

Ако си доволен от избора им си мълчиш, ако не си - също.

Мисля, че така е редно.

Овчемислие,Мойра заприлича ми на онази баба,когато я запитаха защо се подписва,а тя каза "А,те преди години дадоха пенсии за Коледа,може и сега да дадат"

Изабел,какво скача пък той,не разбирам. :no-no:

• Автор

Овчемислие,Мойра заприлича ми на онази баба,когато я запитаха защо се подписва,а тя каза "А,те преди години дадоха пенсии за Коледа,може и сега да дадат"

А ти в качеството си на каква определяш кой как мисли и кой защо скача?

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

А ти в качеството си на каква определяш кой как мисли и кой защо скача?

Извън постовете който копираш си ми скучна,извинявам се. :)  Изабел,доколкото знам от години не живее тук.Но нямам намерение да дискутирам каквото и да е с теб. Хубава вечер.

• Автор

Извън постовете който копираш си ми скучна,извинявам се. :)  Изабел,доколкото знам от години не живее тук.Но нямам намерение да дискутирам каквото и да е с теб. Хубава вечер.

Когато някой ми е скучен или ме дразни не контактувам с него.

Бъди здрава и лежерна вечер. :)

Който не харесва никого, гласува като мен - на тези избори пуснах празна бюлетина. :)

И каква е разликата, тогава? Отишла си в ресторанта, нищо не си харесала и накрая си си тръгнала, но си поискала празна касова бележка. :) И защо тогава си си правила труда да се разкарваш? Тъй и тъй си останала гладна. ;)

• Автор

И каква е разликата, тогава? Отишла си в ресторанта, нищо не си харесала и накрая си си тръгнала, но си поискала празна касова бележка. :) И защо тогава си си правила труда да се разкарваш? Тъй и тъй си останала гладна. ;)

Защото имам право да кажа, че не харесвам нищо от това, което ми се предлага.

Да. Колко пъти да го кажа. Не ща да ни управляват тикви.

Точно. Е, тогава?

Ха, а подписа ли на празната бюлетина от кой е, че да ти признаят мнението :D

• Автор

Точно. Е, тогава?

Казах го и толкова.

Не е важно дали някой го е разбрал, важното е че направих това в съгласие със собствената си съвест.

Не. Не е така. Има вероятност резултата да е този, но има вероятност и да не е. Зависи колко сме зрели като общност.

• Автор

Не. Не е така. Има вероятност резултата да е този, но има вероятност и да не е. Зависи колко сме зрели като общност.

Ще видим.

добре дошла, забрави ни а

ми пасем си безгрижно и щастливо, някаква друга идея да имаш

:P

Ще видим.

С миналия си поздрав не сполучих. Дано поне сполуча с този - лека и хубава нощ! Утрото е по-мъдро, казват...

С миналия си поздрав не сполучих. Дано поне сполуча с този - лека и хубава нощ! Утрото е по-мъдро, казват...

Хм, доста рано клякаш тази вечер. Поне си изтегли дара от храма. Вече не знам какво пиша :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.