Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

20-то Световно първенство по футбол - Бразилия 2014 г

Featured Replies

• Автор

Коста Рика - Гърция 1:1 и 5:3 след дузпи.

1/4 финал: Холандия - Коста Рика.

• Отговори 233
  • Прегледи 13,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Франция - Нигерия 2 : 0

А Суарес се извинил на Киелини в писмо. :)

Суарес се извинил на Киелини в писмо.

Какво се е разревал тоя Киелини?

Суарес го пробва само на вкус и добре ,че не му хареса! :mad:  :giggle1:  :lol6:

• Автор

Германия - Алжир 2:1 след продължения (0:0)

1/4 финал: Франция - Германия

Франция - Нигерия 2 : 0

А Суарес се извинил на Киелини в писмо. :)

Говори се, че го написал в Туитър. Извинява се и обещава, че повече няма да прави така. Любопитно ми е дали и предните 7 пъти го е правил...

Първите седем пъти явно е нямал регистрация в Туитър. :)

Аржентина - Швейцария   1 : 0 с гол в 118 минута.

А колко хубаво щеше да бъде ако Холандия, Бразилия, Германия, Франция и Аржентина бях гризали дръвцето. :)

• Автор

Белгия - САЩ 2:1 след продължения (0:0)

Много жалко за швейцарците.Истинска мъжка битка

И аз съжалявам, особено пък за Хицфелд, който от днес вече няма да бъде треньор на никого - респект към един дълбоко уважаван специалист!

1/4 финали:

на 4 юли - Франция - Германия и Бразилия - Колумбия

на 5 юли - Аржентина - Белгия и Холандия - Коста Рика

Каква стана тя 8 мача от осминафиналите - 8 единици... - повечето мачове завършиха в редовно време 0-0... Лично на мен групите ми бяха по - интересно като изключвам 1-2 мача сега, които макар и безрезултатни бяха много напрегнати - наистина много съжалявам за Швейцарците определено като цяло стояха по - добре на терена от Аржентина, която пък с тази игра ще отпадна 100% от по - нататъчно продължаване.

• Автор

За сетен път се убеждавам колко са вредни продълженията, но не вярвам ФИФА да се реши да промени нещо в това отношение. Тоя допълнителен половин час, особено при тежките климатични условия на Бразилия абсолютно ненужно доизцеждат и малкото останали силици в играчите. След като не могат да си надделеят за 90 минути, да се преминава директно към дузпите, защото инак отборите стават неравнопоставени в следващите мачове.

Няма универсална система за провеждане на футболно първенство. Тази според мен , поне се е доказала като най - добра до момента , а и друг никой нищо не предлага, само казваме какво не ни харесва , но не и как да го оправим, което не решава въпроса.

На мен пък , не ми допада варианта със златния гол , защото определено затваря играта в продълженията и те  не са нищо друго освен прелюдия към задължителните дузпи. И варианта с преиграване на мача при равенство в редовното време , също не е добър, защото условията при провеждането на допълнителен мач са много по-различни от тези в продълженията и дузпите , които поне се провеждат в същия ден и при приблизително еднакви атмосферни условия, веднага след редовното време. И на мен не ми допада , че алжирците отпаднаха , които стояха много добре в редовното време и аз както  отбеляза колегата A.com , искам да гледам повече мачове без Бразилия , Германия и Италия (чак е чудо , че отпаднаха) , но това е положението за момента.

Винаги ще има противници и привърженици на една или друга система за провеждане на турнири и винаги ще има и бизнес елемент при провеждане на спортни прояви , защото дори и някой от България да измисли по добра система , стадионите се пълнят не от български запалянковци , а от държавата домакин (в случая Бразилия) и от многобройни и футболни нации , като Германия и Италия , Франция , Испания, САЩ (макар че не са типична футболна нация , не е за пренебрегване фактора , численост)

Редактирано от keba (преглед на промените)

• Автор

...На мен пък , не ми допада варианта със златния гол ...

Имаше и сребърен, но това бе изключително неудачна версия, добре, че не се задържа много дълго, но Германия (ако не греша) стана европейски шампион по тоя начин. А за преиграване и дума не може да става, защото това би проточило до безкрайност първенството, при това съвсем ненужно.

Имаше и сребърен, но това бе изключително неудачна версия, добре, че не се задържа много дълго, но Германия (ако не греша) стана европейски шампион по тоя начин. А за преиграване и дума не може да става, защото това би проточило до безкрайност първенството, при това съвсем ненужно.

Германците с такъв гол победиха Чехия, според мен напълно незаслужено, но... :)

Продълженията могат да се сведат до едно, а не две, но видяхте какво направи САЩ през второто продължения - един ранен гол(при започване на продължението) и после още 10-тина минути време да обърнат мача.

При днешните средства за възстановяване още 30 минути едва ли са проблем за играчите. Пък и от всички дузпи, които бяха изпълнени на това световно се убеждавам за пореден път, че 98% от играчите не знаят как се изпълнява дузпа, а 98% от вратарите не знаят как да спасяват дузпи.

Франция - Германия  0 - 1

Бразилия - Колумбия 2 - 1

Смешни и безинтересни четвъртфинали.

Втория изобщо не ми се коментира с неизгонването на Жулио Сезар...

Тия няма ли да излязат веднъж и да победят с красив футбол и без подпиране от съдиите?!?!

Ами, на мен ми харесаха отделни атаки и доста красиви си бяха, а останалото като цялост + маратонско тичане, си е факт.

Сколари нали се оплакал пред негови си журналист, че ФИФА няма да позволят на Бразилия да стане шампион, защото щял да се откъсне с две титли пред втория в тази класация. Гледа човека, че не им върви играта и от рано се застрахова. После ще каже, че ФИФА са виновни.

И един бисер от осминафиналите:

Казано от коментатора на мача:

"Муса. Онази му се предложи".

А познайте колко футболиста участват в случката и от кой отбор са.

• Автор

1/4 финал

Аржентина - Белгия 1:0

Не знам защо белгийците традиционно проспиват първото полувреме, но и днес не изневериха на "правилото си" и без кой знае колко усилия Аржентина отива на полуфинал. 

Сколари нали се оплакал пред негови си журналист, че ФИФА няма да позволят на Бразилия да стане шампион, защото щял да се откъсне с две титли пред втория в тази класация. Гледа човека, че не им върви играта и от рано се застрахова. После ще каже, че ФИФА са виновни.

И един бисер от осминафиналите:

Казано от коментатора на мача:

"Муса. Онази му се предложи".

А познайте колко футболиста участват в случката и от кой отбор са.

Ахмед Муса от ЦСКА Москва Огени Онази от Лацио И дватата са нигерийци

Редактирано от Чикатило (преглед на промените)

Ахмед Муса от ЦСКА Москва Огени Онази от Лацио И дватата са нигерийци

Позна. :) Ама защо сам харесваш коментарите си? :)

Холандия - Коста Рика 4 : 3 след дузпи.

В редовното време и продълженията 0 : 0

Редактирано от A.com (преглед на промените)

1/4 финал

Аржентина - Белгия 1:0

Не знам защо белгийците традиционно проспиват първото полувреме, но и днес не изневериха на "правилото си" и без кой знае колко усилия Аржентина отива на полуфинал. 

Много исках Бразилия и Аржентина да отпаднат - просто с тази игра не заслужаваха да отидат напред във фазата - поне Белгия и Колумбия играха сърцато - а наистина Белгия се активизира чак след 65-70 минути във всички мачове, това е недопустимо и мисля, че точно треньора е виновен когато виждаме такова нещо.Макар, че от самото начоло искам Германия да вземат титлата - просто са най - непостоянният отбор (макар и мой любим) един мач им е супер силен, следващият не можеш да познаеш, че играят те...Дано полуфиналите покажат малко по - разчупена игра и да погледаме малко агресивен футбол!

• Автор

Снощи коментаторите на мачовете бяха пълни.......

Те са така от десетилетия.

• Автор

...Дано полуфиналите покажат малко по - разчупена игра и да погледаме малко агресивен футбол!

И не мен ми се ще, но вече няма кога - на полуфинал първо ще се гледа да не се загуби мача, а след това да се печели. На пръв поглед и 4-те отбора играят нападателен футбол, но толкова близо до финала всеки ще се пази от грешки и едва ли ще рискува. Бих се радвал да се случи обратното, но ми се струва малко вероятно.

Ако ще има зрелище, то най-вероятно ще в безсмисления мач за 3-4 място в събота.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.