Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прошката и психичното здраве

Featured Replies

• Автор
преди 9 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Или отмъщението.

Да носиш цял живот бремето на мислите за отмъщение е най-голямото наказание на този свят.

Така мисля.

Защо да се самонаказваме, след като можем да изживеем живота си с усмивка?

• Отговори 249
  • Прегледи 18,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 12 часа, Мойра написа:

Да носиш цял живот бремето на мислите за отмъщение е най-голямото наказание на този свят.

Така мисля.

За да няма мира този дето ще му се върне тъпкано, като стане възможно.

Иначе така както заявяваш публично че не отмъщаваш, тези дето те познават ако са го разбрали това нещо, като ти направят някаква гадост, ще си спят спокойно защото ти не отмъщаваш и нищо няма да им направиш.

преди 12 часа, Мойра написа:

Така мисля.

Мойра хората са различни и не са всички като тебе!

• Автор
преди 9 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Мойра хората са различни и не са всички като тебе!

Не твърдя обратното, нито съдя тези, които предпочитат да отмъщават.

Всеки с избора си.

Аз не само вярвам, но и от личен опит знам, че има възмездие за всички дела, а за сторено зло се плаща твърде скъпо когато му дойде времето.

преди 9 часа, Белгиеца написа:

Иначе така както заявяваш публично че не отмъщаваш, тези дето те познават ако са го разбрали това нещо, като ти направят някаква гадост, ще си спят спокойно защото ти не отмъщаваш и нищо няма да им направиш.

Няма никакво значение дали някой заявява, че не отмъщава или че отмъщава, има си хора, които не могат да спят спокойно, ако не са направили поне една гадост през деня.

Това им е радостта в живота.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Няма такова нещо "като му дойде времето" - остане ли лошотията необезпокоявана, тя само се шири все повече и за това са виновни включително, и вярващите във възмездие някакво си, някога си, някъде си, някак си. Прошката не е проява на малодушие. Типичен пример е папагаленето на другата сладникава приказка, как по- умния бил отстъпвал - а после същия този по- умен се чуди, що простотията се разраства.

• Автор
преди 3 часа, sound написа:

Няма такова нещо "като му дойде времето" - остане ли лошотията необезпокоявана, тя само се шири все повече и за това са виновни включително, и вярващите във възмездие някакво си, някога си, някъде си, някак си. Прошката не е проява на малодушие. Типичен пример е папагаленето на другата сладникава приказка, как по- умния бил отстъпвал - а после същия този по- умен се чуди, що простотията се разраства.

Опитай се да си представиш, какво би станало, ако всеки започне да отмъщава ва всеки, който го е засегнал.

Предполагам нещо, като Априлското въстание. :Д

• Автор
преди 8 минути, sound написа:

Предполагам нещо, като Априлското въстание. :Д

По-скоро като ИД и света. :tongue2:

преди 1 минута, _Alex&Vanko_ написа:

Цялата работа може да идва от вашия бог Исус!

Добрютро - мого е лесно да дрънкаш врели некипели за прошката, щом не ти е опрял ножа в кокала. Като цяло - поредната глупашка идеализация.

преди 6 минути, Мойра написа:

По-скоро като ИД и света. :tongue2:

ИД е интрига, която е много, ма много далеч от темата.

• Автор
преди 13 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Представям си цяла нация, копия на Исус. И да ги надуши ИД.:D

Дрън-дрън. :D

Спамери отмъщават на теми.

има хора... които са се родили, които живеят, които разнасят около себе си... само "клоака". Когато не можеш да кажеш нищо... ама нищичко. Когато си толкова оскъден отвътре, че дори сам не можеш да се траеш. Когато си опитал че и други не те траят никъде, че нямаш в главичката си грам подредено сиво вещество, а ти е изгладено от гънки, сякаш ютията минава по него непрекъснато...

И остава само едно безразборно идиотско спамене, навсякъде, по всички теми, за всяко нещо. И пълни глупости да са, но да се пише нещо, да се търси вниманието, да фантазираш че някой те чете, че дори и негативно, но се добива идеята че не е безразлично, че не си сам, че клоаката всъщност е най-зле именно сред призрака на самотата...

Така или иначе - все някъде, някой ще се върже да се закачи, да "отговори"... То всъщност това явно е целта - само и само нещо и някой да се "закачи"... Смяната на никове, двуименни или идиотски, плъзгането по роли или имитации... бе важното е да се драска и да се имитира нужния заместител на общуване...

Никога не съм разбирал как въобще живеят някои хора... Дали въобще са живи... кое им е живото, как можеш да съществуваш толкова малък...

Разбира се това са си мои размисли някакви си. Да не вземе някой се припознае... всяка асоциация с "живи" личности, е погрешна :)

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

на 5.04.2016 г. at 23:43, _Alex&Vanko_ написа:

...Да се разкайвам трябва да се самообвинявам и да ме боли или да ме е страх!

Тук самообвинение не трябва и не е необходимо - вече и без това си обвинен ...самообвинението е друго нещо . В общия случай е борба с призраци. 

Примерно :" Така е ! Ако бях помислил , нямаше да направя тази глупост !" , или пък " Така е ! От много мислене взех , че сглупих !" :) . За вземане на вярно решение тук се ползват критерии за ефективност , но това е една мноооого дълга тема .....:)

Разкаянието е отражение . Означава , че е видяна и осъзната допуснатата грешка , и че повече няма да се допуска . Ако е възможно - ще бъде поправена .

Тогава отсрещната страна може да прости - иначе няма за какво ! Може да прости и само на себе си - един вид "прощавам си , че ти повярвах" примерно.

Що се отнася до болката - болката е много силно усещане и респективно чувство , в следствие възникнал конфликт и неговото решаване. Т.е. болката е неизбежна ....въобще живеем чрез болка , а чувствителните ги боли повече ! 

Страхът пък е сигнал , че предстои да се случи нещо неизвестно . Подготвя за екстремна ответна реакция . Този сигнал по някога може да е необосновано оглушителен до болка или даже до парализа ...следва да бъде контролиран.

А бе , в едно изречение си забъркал невъобразима каша.... ! :)

Как тогава да разбираме себе си ?!

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 1 час, by_chechi написа:

Как тогава да разбираме себе си ?!

Че кой го интересува. Пък и това е най-голямото житейско предизвикателство. Най-са ми наивни хората, дето твърдят че го могат...

А най-голямата мистерия на битието, е изменчивия и условния смисъл на пълнежа на думичката "СЕБЕ СИ" и "АЗ".

Гледам с колко апломб се пише, с какъв безотговорен размах. То некомпетентните хора обикновено са си така, те просто нямат идея колко много не разбират и не виждат.

преди 5 часа, by_chechi написа:

Тук самообвинение не трябва и не е необходимо - вече и без това си обвинен ...самообвинението е друго нещо . В общия случай е борба с призраци. 

От кого съм обвинен?

Разкаянието е отражение . Означава , че е видяна и осъзната допуснатата грешка , и че повече няма да се допуска .

Зависи каква!

Що се отнася до болката - болката е много силно усещане и респективно чувство , в следствие възникнал конфликт и неговото решаване. Т.е. болката е неизбежна ....въобще живеем чрез болка , а чувствителните ги боли повече ! 

И искаме да ни простят да не ни боли! А на себе си как се прощава.

И колко пъти се разкайваш? За всяка грешка?

Страхът пък е сигнал , че предстои да се случи нещо неизвестно . Подготвя за екстремна ответна реакция . Този сигнал по някога може да е необосновано оглушителен до болка или даже до парализа ...следва да бъде контролиран.

И какво правиш в тази ситуация според теб?

И какво значение има кой какво мисли за мен? Във виртуала не отдавам значение.

Рамус не мисли като социума той е над него и извън него.Много жалко за последното!

На вас възрастните ли трябва да се харесам? Не благодаря! Млади девойки ме интересуват!

Пък и ти мислиш по един начин аз по друг Стефане! И спорове във форума колкото искаш в много теми.Учудва ли те това?

15 години по форумите и отдавна никой не му обръща внимание! Стефане бъди му приятел моля те!

Редактирано от _Alex&Vanko_ (преглед на промените)

• Автор
преди 46 минути, _Alex&Vanko_ написа:

На вас възрастните ли трябва да се харесам? Не благодаря! Млади девойки ме интересуват!

Младите хубави девойки не висят по форумите, собено в скучните теми.

Знаеш къде да ги търсиш, просто изключи компа и излез да се поразходиш.

Аз да не седя само в Калдата?

Според теб е скучна темата? Ти си я пуснала! :rabbit:За мен не! И ти не си дошла тук за акъл и спориш нали? То затова сме тук да си кажеме мнението и да спориме не да попиваме!

• Автор
преди 19 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Аз да не седя само в Калдата?

Според теб е скучна темата? Ти си я пуснала! :rabbit:За мен не! И ти не си дошла тук за акъл и спориш нали? То затова сме тук да си кажеме мнението и да спориме не да попиваме!

no comment

страшна прошка и психично здраве се леят в темата... :)

Толкова много прощаващи и толкова много психично здрави... Направо е комедиен сериал, от рода на някаква си "малка булка"... И само темите се сменят, а ролите и маските - едни и същи. Вероятно - като в живота извън темите и форума. но пък е весело... поне на моменти. Може би защото не познавам що е скуката...

преди 44 минути, Мойра написа:

no comment

Добре каква ти е идеята с пускането на темата. Копи пейст от уикипедия и 24 часа. Това твоя гледна точко ли е? Искаш да чуеш мнението на другите и....? Ма ти вече си имаш мнение сигурно!

Къде си казала - Да прав си аз съм грешала?

Любопитство ли какво те кара?

преди 18 минути, _Alex&Vanko_ написа:

,........

Резонен въпрос - масово се забелязва, че хората пускат теми, уж да чуели и друго мнение, пък сетне нищо не щат да чуят. (и не визирам само този форум)

• Автор
преди 21 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Любопитство ли какво те кара?

Не съвсем.

По-скоро ме интересуваха мненията на пишещите в темата.

Разбрах това, което ме интересуваше и помолих темата да бъде затворена.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.