Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прошката и психичното здраве

Featured Replies

• Автор
преди 11 часа, haidukpikaso написа:

за да бъдат катализатори - на останалите

И според теб трябва да бъдат оставени да си изпълнят спокойно задачите ли?

• Отговори 249
  • Прегледи 18,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 минути, Мойра написа:

И според теб трябва да бъдат оставени да си изпълнят спокойно задачите ли?

ами ще ги изпълняват - докато има такива, които не вдяват че трябва да се променят

това са Вселенски закони, които нито аз нито ти можем да променим

друг е въпроса че вече им писна да ни търпят нас земляните щото не влизаме у правия път

Относно преднаписания път. Съм по-склонен да вярвам, че не всичко е написано предварително. Иначе ми се струва безмислено. Четох в една книга, че точно 50% са предначертани и 50% са от свободната ни воля. Това ми се струва много по-логично. Така е възможно да правиш грешки и да оправяш грешки. Така има логика и да получаваш карма и да изглаждаш стара карма.... и т.н.

Във всяко твое действие 50% е предначертано, останалото е от теб. И тези твои 50% са важните!

преди 1 час, georgi22 написа:

Четох в една книга, че точно 50% са предначертани и 50% са от свободната ни воля. Това ми се струва много по-логично.

Много е фалшива тази книга.

преди 6 часа, haidukpikaso написа:

ами ще ги изпълняват - докато има такива, които не вдяват че трябва да се променят

Значи терористите са пратеници Богу, с мисия да ни променят и докато има мирни хорица, които отказват да се променят, то по вселенските закони терористи ще продължава да има. о.О  .... ? И що изобщо сценария е така написан, че да има такива хора, които да трябва да се променят благодарение на терористи, убийци, изнасилвачи и т.н.? Автора на този сценарий, изглежда, като някое изперкало писателче на крими романчета от по пет за левче, в които правия път явно е да си избеснел от параноя.

преди 15 минути, sound написа:

Значи терористите са пратеници Богу, с мисия да ни променят и докато има мирни хорица, които отказват да се променят, то по вселенските закони терористи ще продължава да има. о.О  .... ? И що изобщо сценария е така написан, че да има такива хора, които да трябва да се променят благодарение на терористи, убийци, изнасилвачи и т.н.? Автора на този сценарий, изглежда, като някое изперкало писателче на крими романчета от по пет за левче, в които правия път явно е да си избеснел от параноя.

питай Шефа

преди 7 минути, haidukpikaso написа:

питай Шефа

Това е достоен, съвременен и в духа на времето заместител на "неведоми са пътищата господне". :Д

Редактирано от sound (преглед на промените)

• Автор

Чудно ми е, защо според този, когото наричате "Шефа", прошка трябва да дават само жертвите, а главорезите - не.

Пък уж бил справедлив и милостив към всички...

Нещо куца в цялата тази теория, която не искам и да знам чия е.

Темата е в Психология и Психотерапия, а не в Религия, Мистика и Езотерика!

преди 7 часа, haidukpikaso написа:

това са Вселенски закони, които нито аз нито ти можем да променим

друг е въпроса че вече им писна да ни търпят нас земляните щото не влизаме у правия път

Значи тези дето не са терористи, трябва да се променят, но пък терористите няма как да се променят, защото такава е волята на Шефа?!

• Автор

Тези, за които спорим - терористите от ИД, се подлагат от 2-3 годишна възраст на ужасна психообработка и на около 10 годишна възраст вече са безмилостни главорези.

Те не са хора с нормална психика и нищо и никога не е в състояние да ги промени.

Самоубийствено е такива хора да бъдат оставяни на свобода и да им се прощава заради тежкото детство, което са имали, въпреки че нямат вина.

Спрямо тях трябва да се прилага законът с цялата му строгост.

преди 7 часа, Aumi написа:

Значи тези дето не са терористи, трябва да се променят, но пък терористите няма как да се променят, защото такава е волята на Шефа?!

а така случайно да се замислиш и ти и другите че т.нар. роли в този живот са разменени

до къде стигаме пак до Вселенските закони нали, а прошката е урок колко пъти да ви го повтарям

преди 6 часа, haidukpikaso написа:

а така случайно да се замислиш и ти и другите че т.нар. роли в този живот са разменени

до къде стигаме пак до Вселенските закони нали, а прошката е урок колко пъти да ви го повтарям

Не, не мисля. Мисля, че всеки получава такава роля до каквото е достигнал в развитието си.
Но не мисля, че някой получава ролята на убиец. Тази "роля" си я избира тук, в света на свободната воля.
Защото ако нямахме свободна воля, нямаше да има развитие.
Факт е, че много от хората по света, са все още на много примитивно ниво на съзнание. В противен случай нямаше да има такива масови убийства, кланета, насилие, войни...

преди 3 часа, Aumi написа:

Не, не мисля. Мисля, че всеки получава такава роля до каквото е достигнал в развитието си.
Но не мисля, че някой получава ролята на убиец. Тази "роля" си я избира тук, в света на свободната воля.
Факт е, че много от хората по света, са все още на много примитивно ниво на съзнание. В противен случай нямаше да има такива масови убийства, кланета, насилие, войни...

не е вярно, не я избира тук

Там я избира, Там и само Там

преди 10 часа, Aumi написа:

Както и е факт, че сред хората живеещи в среда със силно ограничена свобода, процента е най- висок. Което си е съвсем естествено и закономерно - когато не ти решаваш, а само изпълняваш, то нямаш нужда от кой знае каква съзнателност, за да се развива интелекта, то трябва да го използваш, все пак, а за да го използваш то значи нещо трябва да зависи и от теб, а за да зависи то по необходимост трябва и свобода.  Това дето западния свят се разви толкова много и същевременно е, и най- свободомислещия, и свободно живеещия към днешна дата, съвсем не е случайно съвпадение. Ти живей в подтисничество пък чекай развитие и ниски нива на престъпност. Ето онзи ден един човек ми разправя - в Холандия закриват затвори - защо ли не се изненадвам и за какво ли е показателно това?! Холандия - държавата, която именно прояви по- неконвенционално отношение и към наркотиците, и към проституцията, което дава да разбере, за колко още много неща е взела нестандартни и необичайни решения. Ами ще затварят затворите, защото хората живеят добре, живеят свободно, живеят интелигентно - кой ще ти върши престъпления, за какво. Ала да им дадеш на техните политици една държава под влияние на исляма - че те само затвори трябва да строят, то всичко е изперкало от подтискане, именно от липса на свобода, като те лепнат от дете: джихада, неверниците, Аллаха, вечните мъки в ада, цял ден, всеки ден, нон стоп ....... после що имало убийства, е че имах си аз да няма, то тогава щеше да е чудо на чудесата и исляма религия.

преди 3 минути, sound написа:

Както и е факт, че сред хората живеещи в среда със силно ограничена свобода, процента е най- висок. Което си е съвсем естествено и закономерно - когато не ти решаваш, а само изпълняваш, то нямаш нужда от кой знае каква съзнателност, за да се развива интелекта, то трябва да го използваш, все пак, а за да го използваш то значи нещо трябва да зависи и от теб, а за да зависи то по необходимост трябва и свобода.  Това дето западния свят се разви толкова много и същевременно е, и най- свободомислещия, и свободно живеещия към днешна дата, съвсем не е случайно съвпадение. Ти живей в подтисничество пък чекай развитие и ниски нива на престъпност. Ето онзи ден един човек ми разправя - в Холандия закриват затвори - защо ли не се изненадвам и за какво ли е показателно това?! Холандия - държавата, която именно прояви по- неконвенционално отношение и към наркотиците, и към проституцията, което дава да разбере, за колко още много неща е взела нестандартни и необичайни решения. Ами ще затварят затворите, защото хората живеят добре, живеят свободно, живеят интелигентно - кой ще ти върши престъпления, за какво. Ала да им дадеш на техните политици една държава под влияние на исляма - че те само затвори трябва да строят, то всичко е изперкало от подтискане, именно от липса на свобода, като те лепнат от дете: джихада, неверниците, Аллаха, вечните мъки в ада, цял ден, всеки ден, нон стоп ....... после що имало убийства, е че имах си аз да няма, то тогава щеше да е чудо на чудесата и исляма религия.

Ами да де, и аз това казвам. Че примитивното съзнание, ражда ограниченост. Само един примитивен човек би забулил жена си като чучело от глава до пети. И после жените били виновни, ако се разголят. Ми мъжете що гледат?! :bighat:

преди 5 минути, Aumi написа:

И после жените били виновни, ако се разголят. Ми мъжете що гледат?! :bighat:

Когато един мъж погледне жена си я представя БЕЗ дрехи,а когато една жена погледне мъж,си го представя с ПО–ХУБАВИ дрехи!!!;)

на ‎29‎.‎3‎.‎2016‎ г. at 15:51, Белгиеца написа:

Много е фалшива тази книга.

Не е фалшива - около 50% е съдба, произтичаща от минали животи, около 25 % Божия намеса в настоящия живот и около 25 %  действия и решения по собствена воля.

преди 8 часа, haidukpikaso написа:

не е вярно, не я избира тук

Там я избира, Там и само Там

Да, интересно, защо ли хората избират да се родят престъпници, атентатори...защо ли сами избират да се родят в арабския свят или в Африка, след като има толкова по-хубави места за живеене?!

преди 6 минути, Aumi написа:

Да, интересно, защо ли хората избират да се родят престъпници, атентатори...защо ли сами избират да се родят в арабския свят или в Африка, след като има толкова по-хубави места за живеене?!

защото така са избрали

Там

преди 3 минути, Aumi написа:

Никой не се ражда престъпник, но всеки идва с някакъв кармичен багаж на Земята. А защо се раждат различни раси и в различни континенти, е записано в Акаша / Вселенската  книга / преди раждането на даден човек. Тук не случайно има такава смесица от раси. Не всичко обаче ни е съдено да знаем оттук. И паметта на душата изчезва, за да си научим земните уроци. Един ден в отвъдното ще ни обяснят.

преди 10 минути, Росица Копукова написа:

Не е фалшива - около 50% е съдба, произтичаща от минали животи, около 25 % Божия намеса в настоящия живот и около 25 %  действия и решения по собствена воля.

остави ги, виж че не вдяват изобщо

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

защото така са избрали

Там

Абе разбрахме, че така са избрали, но не разбрахме защо?

преди 1 минута, Росица Копукова написа:

Никой не се ражда престъпник, но всеки идва с някакъв кармичен багаж на Земята. А защо се раждат различни раси и в различни континенти, е записано в Акаша / Вселенската  книга / преди раждането на даден човек. Тук не случайно има такава смесица от раси. Не всичко обаче ни е съдено да знаем оттук. И паметта на душата изчезва, за да си научим земните уроци. Един ден в отвъдното ще ни обяснят.

Не разбрах, защо се раждат различни раси и какво пише в Акаша по въпроса?

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

преди 26 минути, Aumi написа:

. Ми мъжете що гледат?! :bighat:

Всъщност въпроса е - защо да не гледат. От къде на къде да гледаш красотата на една жена е грях - и като е грях, значи жените изобщо никога не трябва да се събличат пред мъжки очи, какво значение дали било на улицата или в кревата. И сетне поради що жената трябва да се осакатява, а не мъжът - ми да си изваждат очите и жените спокойно ще могат да си се разхождат, и ето пак ще отърват греха.

Абе разбрахме, че така са избрали, но не разбрахме защо?

аз нали отговарях на този въпрос вече - за да бъдат катализатори за други

или да изпитат това, което те са изпитали в предишния живот - което си избереш все е вярно

защо терорист, убиец - ами да види какво е те за това да го преживее уроците не се учат с Бора Бора

Там Рай има предостатъчно

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.