Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на вашия Linux

Featured Replies

Може. Но моето положение става и по-тежко, защото е DDR2. И пак зависи от дистрибуцията, донякъде.

• Отговори 2k
  • Прегледи 163,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Малко радост за окото ми с Unity:

Публикувано изображение

Доста добре се е получило,макар че на мен Unity лично не ми харесва,стар гномаджия съм просто.

Резонно. То и аз съм го отричал десетки пъти, но сега съм[временно] с него. BTW Кое е най-близо(по външен вид, performance и т.н.) до GNOME 2? LXDE? XFCE? MATE?

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

XFCE, като изключим Performance, щото е по-бързо.

• Автор

Резонно. То и аз съм го отричал десетки пъти, но сега съм[временно] с него.

BTW Кое е най-близо(по външен вид, performance и т.н.) до GNOME 2? LXDE? XFCE? MATE?

МАТЕ

В момента XFCE набира скорост, и надминава леко по-леко Гном 2

За туй нещо имат ли намерения да го портнат за GTK+ 3?

За туй нещо мой и да н'го портнат за GTK+ 3

Ето едно Юнити и от мен :)

Публикувано изображение

...

Има ли лесен начин за смяна на Dash иконата? При повечето DE и shell-ове просто се сменя иконата, но в usr/share/unity/5 има 6 икони представляващи различните състояния на Dash бутона. А иконите са squircle_base_54.png, squircle_base_selected_54.png, squircle_edge_54.png, squircle_glow_62.png, squircle_shadow_62.png и squircle_shine_54.png. Да се подменят всички е трудоемка задача. А по размер мисля, че всички са 54x54 px. Ако бе само едно изображението...

Има ли лесен начин за смяна на Dash иконата? При повечето DE и shell-ове просто се сменя иконата, но в usr/share/unity/5 има 6 икони представляващи различните състояния на Dash бутона. А иконите са squircle_base_54.png, squircle_base_selected_54.png, squircle_edge_54.png, squircle_glow_62.png, squircle_shadow_62.png и squircle_shine_54.png. Да се подменят всички е трудоемка задача. А по размер мисля, че всички са 54x54 px. Ако бе само едно изображението...

Значи не се сменят всички а само тази която е на даш в момента сега ще пробвам да сложа една икона на Убунту от фаенца.

П.п.Естествено че стана :)

Публикувано изображение

А ето така става магията.

1.намирате подходяща икона (по добре е да е по голяма и с гимп да се смали на 54х54)

2.отивате във usr/share/unity/5 намирате иконата с име launcher_bfb.png и променяте името и на launcher_bfb.png.old

3.Преименувате новата икона на launcher_bfb.png и я поставяте в папката след което сменяте темата с икони и пак връщате тази с която сте били.

И сте готови с нова икона на даш. А ако имате и други икони или искате да промените прозрачноста на даш иконата трябва да смените и тези 2 икони също squircle_base_54.png и squircle_shine_54.png .

Еми това е.

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

Ще може ли буквите ,това е апел към Деби потребителя? Благодаря предварително,сега се каня да видя новото лице на Х XFCE ,все пак хората са се трудили 1 година иксфейс ,фейс е лице на английски език. :)

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

...

Разбира се, че ще стане. This is Linux!! Въпроса, е че dash е с няколко изображения. Изброените от мен са само част. И за да е по-ефективно, трябва да се подменят всички.

П.П. В faenza няма икони 54x54. Има 16x16, 22x22, 24x24, 32x32, 48x48, 64x64 и 96x96

Публикувано изображение

Ще може ли буквите ,това е апел към Деби потребителя? Благодаря предварително,сега се каня да видя новото лице на Х XFCE ,все пак хората са се трудили 1 година иксфейс ,фейс е лице на английски език. :)

това е скрипт с цонку ако те интересува точно кой е пиши на лична за да ти го дам ..

П.П. В faenza няма икони 54x54. Има 16x16, 22x22, 24x24, 32x32, 48x48, 64x64 и 96x96

Ти не четеш какво пиша.Взимаш 64х64 отваряш иконата с гимп и я оразмеряваш на 54х54

Публикувано изображение

Така по добре ли е :)

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

Мързи ме да гимпосвам. И с 48x48 става.

Публикувано изображение

Малко в GNOME Classic(gnome-panel) сесия. Оказа се, че в faenza-ambiance лиспва онази оранжевата икона на убунту.

П.П. Това ще е wallpaper-а в 12.10

Няма промяна само тапета е друг :)

http://s1.directuplo...13/9csy9pec.jpg

Това XFCE 4,10 голяма каша е ,едно наляво,друго надясно.Много неподредено,грозно,жалко за труда на хората.На мен не ми допадна.Не видях ,кой знае каква лекота на моя компютър,много объркано,няма никаква възможност, да си го направиш както си искаш.Оставам си на КДЕ,както винаги като верен потребител .Не го сменям за нищо,поне засега. :)

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.