Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

... Великобритания си има кралица, но от нея не зависи нищо...

Ами тук си в заблуда !

Родът и е в числото на "клуба" искащ "нов световен ред" (международният банков и корпоративен капитал)....Морган , Ротшилд , Кенеди , Рокфелер , Дюпон....аргументи няма да привеждам защото са известни , а е възприето да се мисли , че са от "теория на световната конспирация"..... :)

А нашият "цар" на една фотография наскоро , седи до лявото коляно на кралицата , пък някои го изкараха руска намеса. ......Кой знае ?! Вече може и Путин да е в кюпа  :) ...!

(днес по телевизията показаха и коментираха фотографията)  

Пък Плевналиев (бивш комунист или не (по произход)) по принцип е прав - намериха друг начин да изпокарат народа по между му......"Разделяй и владей"....

Не можах да се удържа....:

https://www.youtube.com/watch?v=VLgROo_UDeg

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

А нашият "цар" на една фотография наскоро , седи до лявото коляно на кралицата , ......

Да, царя се изложи... 800 дни.. гори, имоти... Но добър, лош, по ранг  английската кралица е на по ниско ниво от него.

Ак оне се лъжа, в целия свят в залата в Англия единствените които могат да седнат са нашия и японския цар. Другите са длъжни да са прави.

Не знаех, че Япония е престанала да бъде империя и е вече обикновено царство, с цар отгоре. Благодарение на Миро вече съм посветен. Също и научих в темата, че малкия Сакскобурготски уж бил станал цар(по някакъв член в стар вариант на Търновската конституция, нищо че непълнолетно лапе и че този стар вариант на конституцията не е отдавна в обръщение)  когато Борис 3 се отърва от всички грижи, нищо че Монката освен лапе, не е и коронясан и т.н. Знаех, че едно време в Египет за фараоните възрастта не е била чак толкова важна, пък и като въплащение на Хор са се водели в буквалния смисъл на думата богове. 

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Не знаех, че Япония е престанала да бъде империя и е вече обикновено царство, с цар отгоре. Благодарение на Миро вече съм посветен. Също и научих в темата, че малкия Сакскобурготски уж бил станал цар(по някакъв член в стар вариант на Търновската конституция, нищо че непълнолетно лапе и че този стар вариант на конституцията не е отдавна в обръщение) когато Борис 3 се отърва от всички грижи, нищо че Монката освен лапе, не е и коронясан и т.н. Знаех, че едно време в Египет за фараоните възрастта не е била чак толкова важна, пък и като въплащение на Хор са се водели в буквалния смисъл на думата богове.

Защо да е станал "уж" цар? Дори и комунистическото следвоенно окупационно правителство е признало този факт, съдейки "регентите".

Колко да е стар варианта на Търновската конституция, нямам против да дадеш препратка към актуалния към онзи момент (1943г.).

Не мога да разбера защо историята се отрича, когато не отговаря на разбиранията ни. Може би е навик от отминали времена, но е вреден такъв.

Защо да е станал "уж" цар? Дори и комунистическото следвоенно окупационно правителство е признало този факт, съдейки "регентите".

Колко да е стар варианта на Търновската конституция, нямам против да дадеш препратка към актуалния към онзи момент (1943г.).

Не мога да разбера защо историята се отрича, когато не отговаря на разбиранията ни. Може би е навик от отминали времена, но е вреден такъв.

Що пък да не ги съдят? Те са били същите нехранимайковци, като останалият "елит".

Що пък да не ги съдят? Те са били същите нехранимайковци, като останалият "елит".

Не бе, акцентът ми беше друг - регент значи нещо, нали?

Не бе, акцентът ми беше друг - регент значи нещо, нали?

Някой който замества друг докато порастне, за да отговаря на всички условия за заемане на определена титла и да влезе във владение. След като дадената особа не отговаря на някое от условията да бъде цар, примерно възраст, се назначава...Е за разлика от при  наследниците на обикновени, но все пак състоятелни хора, при които на сираците се определа настойник, този на принца и бъдещ (у нас неосъществен) цар и на , се нарича регент(настойник на цар и на крал). Разбира се, регента може да е повече от един, явно в  случая партиите са се сдърпали за кокала, както го правят и сега и е избран регенстки съвет на квотен принцип.  Съдейки какви буклуци са ни в парламента днес, по еднотипността на действията на настоящите и някогашните парламентаристи, смятам че не са били нещо повече "стока". В този смисъл напълно са отговаряли за присъда "виновен" пред "Народният съд". 

Някой който замества друг докато порастне, за да отговаря на всички условия за заемане на определена титла и да влезе във владение. След като дадената особа не отговаря на някое от условията да бъде цар, примерно възраст, се назначава...Е за разлика от при наследниците на обикновени, но все пак състоятелни хора, при които на сираците се определа настойник, този на принца и бъдещ (у нас неосъществен) цар и на , се нарича регент(настойник на цар и на крал). Разбира се, регента може да е повече от един, явно в случая партиите са се сдърпали за кокала, както го правят и сега и е избран регенстки съвет на квотен принцип. Съдейки какви буклуци са ни в парламента днес, по еднотипността на действията на настоящите и някогашните парламентаристи, смятам че не са били нещо повече "стока". В този смисъл напълно са отговаряли за присъда "виновен" пред "Народният съд".

Не си обективен по отношение на това дали Симеон е бил цар на българите. И го знаеш. Според мен, излишно увъртане е това.

На сметка на твоето име слагат 5 милиарда, но с условието да продиктуваш код, даден ти в криптиран вид, който може да бъде "преведен", за не по-малко от 5 години. Пита се, ти в момента милиардер ли си?

Ако приемем, че кодът ще бъде разкодиран точно след пет години, да, ще бъда милиардер и в този момент. Убеден съм, че ще мога да сконтирам сигурното си бъдещо вземане с банката., в която се води сметката ми под условие.

Апропо, примерът ти не е добра аналогия с това, което дискутираме. В правото има приети факти, независимо от нашето лично харесване и/или интерпретация.

Ако приемем, че кодът ще бъде разкодиран точно след пет години, да, ще бъда милиардер и в този момент. Убеден съм, че ще мога да сконтирам сигурното си бъдещо вземане с банката., в която се води сметката ми под условие.

Апропо, примерът ти не е добра аналогия с това, което дискутираме. В правото има приети факти, независимо от нашето лично харесване и/или интерпретация.

Право криво. Цитира се член от някогашен вариант на Търновската конституция. Обаче само номера на члена, алинеята и точката. Не се цитира самият текст. Откъде да знам   съответният какво е гласял? Може ако въобще е съществувал, в него да е била написана регулация на цената на тютюна :D

Заповядай, прочети го за теб:

http://www.parliament.bg/bg/17

Ми значи как се очаква от дете да дава клетва, то се счита за неотговорно до пълнолетието си и това е така от столетия насам. Значи това условие допълва идеята ми, че след като не може да управлява, значи няма право и на титлата, до навършването на пълнолетие. Тая конституция оределено си противоречи. Уж ставал княз след смъртта на баща си, ама не съвсем. Баш като теб милиардера, който не може да си борави с паритеот сметката, щото няма превод на кода, който го позволява. 

• Автор

От царя са се притеснили само тези, които са се наместили на властовия престол и се страхуват някой да не вземе и да ги събори от там.

Реалната политическа власт не е в царя, а в Президентин § Сие.

Аз обаче все си мисля, че президентинът трябва сериозно да се уплаши от един друг Цар, чието царство не е от този свят, но чиято власт е вечна и възмездяваща... особено възмездяваща спрямо предателите на рода си.

Ми значи как се очаква от дете да дава клетва, то се счита за неотговорно до пълнолетието си и това е така от столетия насам. Значи това условие допълва идеята ми, че след като не може да управлява, значи няма право и на титлата, до навършването на пълнолетие. Тая конституция оределено си противоречи. Уж ставал княз след смъртта на баща си, ама не съвсем. Баш като теб милиардера, който не може да си борави с паритеот сметката, щото няма превод на кода, който го позволява.

Ще коментирам само забавната част в поста ти, сериозната е обект на интензивна практика от над хиляда години.

Ако имаш интерес, можеш да преведеш по моя сметка под условие примерно 50к. лв. с условие, че мога да разполагам безусловно с тях но след пет години и да измериш колко време ще ми трябва за да взема част от тях сега.

Още ли спорите, хора?! :D

Та... Симеон Сакскобурготски е бил цар на България в периода от 1943 до 1946 година(макар и малолетен), когато с референдум, на който гласуват над 4 милиона българи, нашата държава от монархия става република. Разбира се, има доказателства, че референдумът е манипулиран и резултатът е точно обратният, но... с приемането на новата Конституция, която обслужва вече републиканския модел на държавно управление, царят губи длъжността си, но не и титлата, която е наследствена. Така, че Симеон е цар без царство. Такива са съдбите и на сръбския, и на румънския крал.

И, да, в последните месеци се наблюдава едно раздвижване около личността му заради предстоящата промяна в Конституцията.

Лично аз съм републиканец и дори ми е малко смешно това заиграване на роялистите.

Не мисля, че България ще стане пак монархия, макар и парламентарна.

Така, че целият този фарс около обявяването на Симеон за цар на българите от Светия Синод наистина е противоконституционен акт, макар и символичен.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

От царя са се притеснили само тези, които са се наместили на властовия престол и се страхуват някой да не вземе и да ги събори от там.

Та ,да си дойдем на думата! Така си е!!!

• Автор

"Плевнелиев: Нуждаем се от модерен патриотизъм, а не национализъм" - !???

Какво е това животно "модерен патриотизъм"??

Модерен патриот означава да си президент на България, а да обслужваш антибългарската политика на САЩ и задокеанските корпорации.
Днешните глобализатори признават само един патриотизъм - този на принадлежност към Парите. Хем модерен е паричният патриотизъм, хем не мирише!

Парите нямат народ и родина, нямат националност, ... щото и душа си нямат. За сметка на това обаче парите си имат банки, и наднационални съюзи, и директиви и лихви, и политици верни си имат парите - такива, които майка си и баща си са продали, защото са "модерни".... като модерните третополови, неутрално полови хибриди с хибридните войни на вероломството срещу жените и децата на планетата ни.

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

...

Модерен патриот означава да си президент на България, а да обслужваш антибългарската политика на САЩ и задокеанските корпорации.

...

В какво се изразява антибългарската политика на САЩ и задокеанските корпорации?

Какви са алтернативните ориентири, към които да се стреми България, като една малка държава (ЕС, Русия, Турция, БРИКС)?

Предварително ще споделя моето мнение за цитата - това е опасна политическа идеологема и заигравка, която е вредна за българските интереси, до ниво обикновен гражданин.

Снощи ли беше като превключвам програмите попадам на нашия "велик главнокомандващ", който с появата си предизвиква предимно смЕх. С характерната си физиономия на представител на семейство "гризачи" се напъва да правел нов прочит на историята. За да съответства на модерният му патриотизъм. Иначе казано заеманата удобна поза, известна в казармения фолклор като "изтървал сапуна в банята".

Да вземе да се поспре малко. Мутрата го сложи, да си го прибира обратно. И да си ходят заедно че ми писна от тях.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Снощи ли беше като превключвам програмите попадам на нашия "велик главнокомандващ", който с появата си предизвиква предимно смЕх. С характерната си физиономия на представител на семейство "гризачи" се напъва да правел нов прочит на историята. За да съответства на модерният му патриотизъм. Иначе казано заеманата удобна поза, известна в казармения фолклор като "изтървал сапуна в банята".

Да вземе да се поспре малко. Мутрата го сложи, да си го прибира обратно. И да си ходят заедно че ми писна от тях.

10Х

Ще извиняваш ама не се сдържам от смях та  ... :D

Нашия "велик главнокомандващ" с характерната си физиономия на представител на семейство "гризачи" в поза, известна в казармения фолклор като "изтървал сапуна в банята" се напъва да правел нов прочит на историята. За да съответства на модерният му патриотизъм.

:D

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

10Х

Ще извиняваш ама не се сдържам от смях та  ... :D

Нашия "велик главнокомандващ" с характерната си физиономия на представител на семейство "гризачи" в поза, известна в казармения фолклор като "изтървал сапуна в банята" се напъва да правел нов прочит на историята. За да съответства на модерният му патриотизъм.

но на гризлю много му харесва да си губи сапуна кво искате

Днес се замислих след като изгледах военният парад на русите и техните последващи празненства. Съпоставих поведението на руските политици с това на нашите. Съпоставих изказа! Ееее - нямаше при русите празнословие, шутовщина. 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

То е от години. Като им сравниш на нашите тъпаци дрънкането за евроатлантическите простотии, задокеанските им господараи като оная уфсъ "майната му на ЕС" и джавкащото зад нея псе, свеждащо "опорните точки" с изложението на Путин във филма (примерно). Руснаците преди години се подготвиха да се договарят, оня нашия дето сега ще го споменават по литургиите им губеше времето с хуморески. И още бол примери. Южен поток, АЕЦ, Сърбия - каквото се сетиш все са се насрали нашоте.

Чехите въпреки "пражката пролет" бяха представени, сърбите дори и маршируваха на парада. Само като видиш че половината от населението на планетата беше представено (Китай, Индия) и възможността за неформални взаимноизгодни разговори - какво повече. Ма нали нашите тъпаци са по-католици и от папата. Пиндосите пръднат, ние се насерем. Аман от продажници.

То е от години. Като им сравниш на нашите тъпаци дрънкането за евроатлантическите простотии, задокеанските им господараи като оная уфсъ "майната му на ЕС" и джавкащото зад нея псе, свеждащо "опорните точки" с изложението на Путин във филма (примерно). Руснаците преди години се подготвиха да се договарят, оня нашия дето сега ще го споменават по литургиите им губеше времето с хуморески. И още бол примери. Южен поток, АЕЦ, Сърбия - каквото се сетиш все са се насрали нашоте.

Чехите въпреки "пражката пролет" бяха представени, сърбите дори и маршируваха на парада. Само като видиш че половината от населението на планетата беше представено (Китай, Индия) и възможността за неформални взаимноизгодни разговори - какво повече. Ма нали нашите тъпаци са по-католици и от папата. Пиндосите пръднат, ние се насерем. Аман от продажници.

Народе????   :doh:

http://www.vasil-levski.eu/wp-content/uploads/2015/02/narode.jpg

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.