Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

И е мадридски мошеник 

Може и дае, но може и да не е !

Какъвто и да е, той си носи наследствената титла! Човека искаше да си възвърне и оползотвори всяко притежание на родата му т.е. всичко отнето му от Комунистическата власт и върнато му частично и с неохота от Демократичната власт.

Имотите са с огромна стойност и отразени на фона на всеобщата мизерия, то подразниха мнозина, но....

Не си ценим ние историята, опорочаваме я, забравяме я.

Гледаме и се възхищаваме на случващото се в Англия, а около кралското семейство се вихриха толкова скандали.

Традициите са си традиции. За това ще има и велики народи и народи мизерници - без минало, настояще и бъдеще!

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

Какви заслуги имат ,тези двамата за вярата , за народа.Църквата се е превърнала в ООД .Бог не е в църквата.А в сърцата ни.Какво да очакваме като почти всички са с досиета , начело с патриарха.Вместо да ходят от врата на врата да повдигнат вярата ,да Развият благотворителсво.Поне на едно болно дете да беше превело пари за лечение .Мерзост.Религиозен съм , но църквата е срам за народа.Както и тази Тиква който нарича БОГ , Началник.

Може и дае, но може и да не е !

Какъвто и да е, той си носи наследствената титла! Човека искаше да си възвърне и оползотвори всяко притежание на родата му т.е. всичко отнето му от Комунистическата власт и върнато му частично и с неохота от Демократичната власт.

Имотите са с огромна стойност и отразени на фона на всеобщата мизерия, то подразниха мнозина, но....

Не си ценим ние историята, опорочаваме я, забравяме я.

Гледаме и се възхищаваме на случващото се в Англия, а около кралското семейство се вихриха толкова скандали.

Традициите са си традиции. За това ще има и велики народи и народи мизерници - без минало, настояще и бъдеще!

Много първосигнално пишеш.  Нито знаеш какво са притежавали сакскобурготски в България, закупено или получено дарено за вечно ползуване със изготвянето на съответните нотариални документи на тяхно име , нито какво им е било дадено от парламента за временно ползуване в качеството им на монарси, докато България е монархия и докато те самите, не са заместени от друга фамилия в това качество. Симеон искаше да заграби имоти, които не са били в притежание, а дадени на фамилията му за ползуване. Не е цар, а е бил принц щот е бил непълнолетен, докато България все още е била монархия. Принц на България е бил, не на която и да е друга страна. След като България престава да е монархия Симеон вече не ни е точно никакъв, освен мадридски мошеник и да от аристогратична фамилия е и в родната страна на семейството му може да е наследил някаква дребна аристократична титла, който му е интересно дали е така, да си се рови сам да проверява. А темата е все пак за президентите, мадридския мошеник беше премиер, респективно няма място в темата.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Макар да не го харесвам като личност трябва да призная , че президентът е прав е прав в това свое изказване - това води до разединение на нацията. Някой трябва да набие канчето на дъртата маймуна наречена патриарх и цялата банда наречена Синод..и да ги постави там дето им е мястото. Изкуфелия старец не знае, че да се обяви дадена личност за цар, трябва първо да мине през обществено одобрение и последваща интронизация.

А Симеон III си дойде в Българя само заради келепира с имотите, повечето от които са дарения или дадени под наем.

Само от сечта на гори изкара 3-4 милиона лева...а след дело се оказа че част от терените не са негова собственост.

(Нарочно съм написал Симеон III , защото в действителност е третият с това име...който има монархически претенции в нашата история)

Редактирано от hristoslav2 (преглед на промените)

Не знам защо, само предполагам, че Симеон II може да е болен и освен да има нужда от по-сериозни молитви, иска да направи нещо за династията. Защото той не представлява себе си, нито успя, както видяхме, да представлява интересите на народа, а на своята династия. Фамилията иска да хвърли котва тук, чрез жест, който Църквата им направи.

Не ставаше въпрос за това кой колко краде, а за нашето самочувствие. Ето, президента каза 2 думи и виждам тук във форума раздор между хора, които в един момент са били на подобни мнения по някакви позиции. Та точно това имах предвид като казах, че президента незнайно защо споменава за противопоставянето между мнонархисти и републиканци. Не е ли това някакъв негов ход, целящ да отклони вниманието на общественото мнение, като например факта, че Меркел ще бъде в Москва а той не? 

Макар да не го харесвам като личност трябва да призная , че президентът е прав - това води до разединение на нацията. 

Никога повече Комунизъм - казвахте, но като гледам повечето мислят, като истински Комунисти  (тук не визирам автора на цитата, а стова въпрос, принципно)

Та, по време на Комунизма се забраняваше всичко различно! Забраняваше се различното мнение. Църквата беше анатемосана. Забранени бяха чуждите идеи разединяващи народа. Вожда казваше кое е правилно и кое не, и всички други се присъединяваха и дружно подкрепяха! Русия беше в култ някога, а сега САЩ. Изборите бяха задължителни. Управляващите изпаздаха в ужас от мисълта за евентуалното им сваляне от власт и смяна на статуквото.

Та, президента за мен изглежда сякаш говорител на Б. Борисов, който пък се държи сякаш е клонинг на един друг човек -  Т. Живков. 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Е и кво да синтезирам от написаното от теб? Че ако дойде пак мадридския мошеник, да ни оправя още 800 дена, още по-зле, ако пак станем монархия, ще се отдалечим на недостижимо разстояние от комунизма ли?

Е и кво да синтезирам от написаното от теб? 

Според мен:

- Тия, както и ония - все маскари!

Ако ще да ни управлява и Синода, то за мен все тая ако ни изкара най - накарая от тая нечувана мизерия!

Инак ние сме си Комунисти в душите и мислим като такива, въпреки че яростно ги плюем (логично и разбираемо)

Нищо ние искаме да се променя и за това още десетилетия ще си останем мизерници.

Впрочем липсата на нашия президент или премиер в Москва едва ли ще нарави впечатление на някого!

Президента няма да отиде в Москва, тук у нас янките явно го "обичат" с лубриканти, там ще го "обичат" на сухо и ще му направят хемороиди.

Е и кво да синтезирам от написаното от теб? Че ако дойде пак мадридския мошеник, да ни оправя още 800 дена, още по-зле, ако пак станем монархия, ще се отдалечим на недостижимо разстояние от комунизма ли?

Ами реално той оправи България след бакиите на Виденов и Костов. Когато за първи път видях Симеон във Варна си казах. За тоя човек никога няма да гласувам. Та той не можеше да се изразява. трябваше преводач, за да разбереш какво иска да каже. Все едно, в днешно време царете или кралете никой не слуша. И още малко за оправията. Симеон подготви почвата, Станишев обра плодовете, а Борисов наследи ла**ата на същия този Станишев и се изсра да не е Станишев сам в тоалетната. Ей това е. Какво взел царя...А какво е взел терориста Доган? Значи всяка мишка може да стане лъв, а лъвът трябва да бъде мишка? Така излиза от твоите думи за мадридския мошеник. Ако само той ни бе проблема, е, махна се. Ама аз не виждам 10 години след това да сме просперираща държава. Напротив, станахме циганска държава. И ако аз преди 10 години не вярвах на прогнозите, че България ще се стопи и циганите ще ни превземат, е, сега виждам, че е точно така както го представяха и ще става по-лошо. По-добро ням,а да стане, щотъо хилядна армия мЪнгали е на ход! 

ПП: Страшни филтри има тоя сайт. Исках да кажа мЪнгали, а не цигани, както ми променят мнението.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Ами реално той оправи България след бакиите на Виденов и Костов. Когато за първи път видях Симеон във Варна си казах. За тоя човек никога няма да гласувам. Та той не можеше да се изразява. трябваше преводач, за да разбереш какво иска да каже. Все едно, в днешно време царете или кралете никой не слуша. И още малко за оправията. Симеон подготви почвата, Станишев обра плодовете, а Борисов наследи ла**ата на същия този Станишев и се изсра да не е Станишев сам в тоалетната. Ей това е. Какво взел царя...А какво е взел терориста Доган? Значи всяка мишка може да стане лъв, а лъвът трябва да бъде мишка? Така излиза от твоите думи за мадридския мошеник. Ако само той ни бе проблема, е, махна се. Ама аз не виждам 10 години след това да сме просперираща държава. Напротив, станахме циганска държава. И ако аз преди 10 години не вярвах на прогнозите, че България ще се стопи и циганите ще ни превземат, е, сега виждам, че е точно така както го представяха и ще става по-лошо. По-добро ням,а да стане, щотъо хилядна армия цигани е на ход! 

Да бе той дето едно изречение на български трудно връзваше я е оправил страната с ония... юпита ли бяха, кво ли. Той и Дянков може да го броим в тази категория и понеже по-скоро наака положението, още го помним и плюем пострадалите, а за времето на Симеон, просто сме малко повече забравили. Доган, от къде ти дойде на ума пък тоя(?)  просто не трябваше навремето да му дават аванти. Още преди `89, трябваше да си го ликвидират като терорист и толкова. Сега ако дойде Симеон и какво? Да не отвори концлагери за ромите, или ще ги подари на някоя друга държава с възродителен процес version 2.0?

Извинете ме за невежеството, но Симеон Сакскобургготски кога, къде и от кого е бил коронован за цар на българиите и България?

Извинете ме за невежеството, но Симеон Сакскобургготски кога, къде и от кого е бил коронован за цар на българиите и България?

Може като е бил малък, да си е играл с децата на фашистите(докато бяхме гъсти с дойчландците) у нас на "цар" и да са го коронясали с дървена корона(поради липса на широко разпространение на пластмасови)

Да бе той дето едно изречение на български трудно връзваше я е оправил страната с ония... юпита ли бяха, кво ли. Той и Дянков може да го броим в тази категория и понеже по-скоро наака положението, още го помним и плюем пострадалите, а за времето на Симеон, просто сме малко повече забравили. Доган, от къде ти дойде на ума пък тоя(?)  просто не трябваше навремето да му дават аванти. Още преди `89, трябваше да си го ликвидират като терорист и толкова. Сега ако дойде Симеон и какво? Да не отвори концлагери за ромите, или ще ги подари на някоя друга държава с възродителен процес version 2.0?

Не казвам да идва Симеон. Просто искам да кажа, че и Великобритания си има кралица, но от нея не зависи нищо. В Европа има и други монархии, където е същото положението. Аз не съм нито за монархия, нито пък съм толкова гъст с републиката, щото 42 години видях какво значи република - нищо повече от монархия. Разликата е, че всеки може да се прави на цар, пардон, на кръстник. А по времето на Симеон моята средна заплата скочи от 130 на 800-900 лева. При станишев нещата продължиха по инерция докато не се наака в края на мандата си и докато не Дойде Дянков, да се изака и той. Ей това е. Симено може да не може да каже две думи на кръст, но ако си преведеш това, което иска да каже, ще го разбереш. Той е човек на етикета. Орешарски се доближаваше малко до него. Само че работата на Орешарски не бе да етикетства, а да удари с юмрук по масата. Той не го направи и ето ти резултата.  Това е мнението ми за царя. Ако не е направил кой знае какво добро за мен, то не е направил и лошо. Напротив, при него имаше ръст в икономиката, което доведе и до ръст в заплатите. Всъщност единствено при Симеон и отчасти Станишев, имаше ръст тая проклета икономика, а от там и ръст на заплатите. някой може да не е доволен от времената на Симеон, но нека погледнем примерно статистиката за продажби на нови автомобили. И тогава ще се види, че в началото на мандата на Симеон новите продажби едва минаваха 10 000 бройки. В края на мандата и след това към края на мандата на Станишев преди да се осере, новозакупените автомобили бяха 60 000.Тоест толкова, колкото се продаваха преди Живков да слезе от власт. Още въпроси? 

На мене и двамата ми са антипатични. Обаче тоя наш Плевню уж смирено критикува Светия синод :D 

„Като държавен глава заставам твърдо зад конституционния ред в държавата - аз съм президент на Републиката. Като смирен мирянин, като обикновен християнин ще се надявам и моля Светият синод да преосмисли решението си, което има символичен смисъл", заяви Росен Плевнелиев

Да наложи вето кво чака :D  да ти се невиди и тъпиджьоса.

Проблема идва след като хиперинфлацията и горенето на спестяванията на хората в банките беше завършено с деноминация, че заплатите бяха твърде малки. Те не се инденсираха с процента на инфлацията през периода 1996-1997, а с доста по-малък процент и покупателната им способност намаля съществено. После, след деноминацията заплатите постепенно се върнаха до размер с покупателна способност приблизително колкото преди началото на хиперинфлацията. 

Съвсем примерно си вземал 1000лв заплата преди хипер инфлацията(да речем през 1993) и си можел да си купиш 1000 хляба с тях. В края на периода точно преди деноминацията си вземал 200000лв заплата, с които си можел да си купиш обаче само 200 хляба. Идва деноминацията през 1999 и маха последните три нули от хиперинфлираната ти заплата, която става 200лв. (и от цената на хляба) Ти пак можеш да си купиш само 200 хляба или 5 пъти по-малко отколкото преди хиперинфлацията. Следващите няколко години, в част от които се пада да е управлението на НДСВ(точно так на НДСВ, а не на Симеон II, щото няма еднолично управление в демокрация) заплатата постепенно се вдига отново и в даден момент стига да речем 800лв, а същевременно пазарната обстановка е такава, или пък по политически причини(тогава го нямаше ЕС да пречи) цената на хляба и някои други продукти от малката кошница поспадна малко и с тия 800лв ти пак можеше да купиш 1000 хляба, колкото и през 1993г...Та така. Вдигнал е Симеон дръжки. Нищо не е вдигал той, нещата и от само себе си вървяха в тази посока да се уравнят с нормално избраното(на пиша нормално постижимото, защото просто не е така, богатите се събират с политиците и решават:  "- на робите толкова") за страната ниво на доходите.. Виж ако парите за увеличението ги беше извадил от собствените си банкови сметки можеше да твърдиш с основание че той е причината.

Купете си учебник по история на България и ще научите в детайли кой кога и как.

Купете си учебник по история на България и ще научите в детайли кой кога и как.

На кое издателство да бъде учебника и за кой клас.

Ще Ви затрудни ли да ми спестите ходенето то книжарницата и да ме осветлите по въпроса?

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BD_%D0%A1%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B3%D0%BE%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8

От смъртта на цар Борис III на 28 август 1943 до 15 септември 1946 г. е цар на България (официално: Симеон II, Цар на българите), но поради ранната си възраст не встъпва в длъжност и от негово име управлява Регентски съвет.

На кое издателство да бъде учебника и за кой клас.

Ще Ви затрудни ли да ми спестите ходенето то книжарницата и да ме осветлите по въпроса?

Без значение кой, дори в издадените по комунистическо време ще намерите информация по въпроса.

Ако ще купувате учебник, а не друга форма, гледайте да е за поне осми клас.

Посещение до книжарница вероятно ще ви допадне, много е хубаво.

Цитатът от Уикипедия е доволно забавен - от него разбирам, че цар е длъжност. Интересно.

Без значение кой, дори в издадените по комунистическо време ще намерите информация по въпроса.

Ако ще купувате учебник, а не друга форма, гледайте да е за поне осми клас.

Посещение до книжарница вероятно ще ви допадне, много е хубаво.

Цитатът от Уикипедия е доволно забавен - от него разбирам, че цар е длъжност. Интересно.

От Уикипедия разпрах, че бащата на Симеон е коронован на 3 октомври 1918, но не разбрах кога е коронован Симеон.

От Уикипедия разпрах, че бащата на Симеон е коронован на 3 октомври 1918, но не разбрах кога е коронован Симеон.

На 28.08.1943 става Цар на Българите.

По силата на т. 24, гл. 5, във връзка с т. 26 от гл. 6 и т. 4 от гл. 2 на Търновската конституция, в сила към онзи момент.

На 28.08.1943 става Цар на Българите.

По силата на т. 24, гл. 5, във връзка с т. 26 от гл. 6 и т. 4 от гл. 2 на Търновската конституция, в сила към онзи момент.

Благодаря.

• Автор

А може би проблемът на Президентина е именно в това, че църквата на него нищо не му даде - ни орден, ни титла... ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.