Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

Днес ние заедно с вас отчитаме година, която ще е рекордна за усвояване на европейските фондове. Имаме поводи за самочувствие и знаем колко е трудно в политиката някой да ви даде повод за гордост. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в НДК.   Откога годината се отчита още на 31 март?   Нашият смешник наистина не знае какво говори.

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

Всеки път ли трябва да гадаем какво точно е имал предвид!?

Всеки път ли трябва да гадаем какво точно е имал предвид!?

ти пък ако мислиш че той знае

:D

сигорно и имал предвид тримесечие, на такъв период се правят отчетите

всеки бърка - не е фатална грешна

вече издребняваш

Пише се сигурно!!!

Днес ние заедно с вас отчитаме година, която ще е рекордна за усвояване на европейските фондове. Имаме поводи за самочувствие и знаем колко е трудно в политиката някой да ви даде повод за гордост. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в НДК.   Откога годината се отчита още на 31 март?   Нашият смешник наистина не знае какво говори.

Ти като прочете новината и като остана неориентиран, защо не потърси друг източник, за да разбереш за какво става въпрос, ами веднага дойде и започна да замеряш с помия.

Ето я и цялата новина. Днес Президентът е връчил в НДК приза "Най-добър град за живеене през 2014 година" на град София. В тази връзка и годината, която е имал предвид, е изтеклата 2014 година.

Ето ти и линк, за да попрочетеш за какво става въпрос.

https://www.president.bg/news2508/prezidentat-rosen-plevneliev-vrachi-na-sofiya-priza-nay-dobar-grad-za-zhiveene-v-balgariya-za-2014-godina.html

Това едно, а съвсем друго и принципно да попитам - защо е речено, че една година следва да се отчита само в календарната такава. Ако отчитането на нещо, каквото и да е то, става от 19 август до следващия 19 август - това не е ли отчет за едногодишен период?! Това така - просто за размисъл... Без да чакам отговори.

Направо минавате всякакви граници. Сега не ти ли е неудобно за всичко, което си казал в поста си, след като излиза, че самият ти си недоразбрал и епитетите ти могат да се обърнат към теб...

Ти като прочете новината и като остана неориентиран, защо не потърси друг източник, за да разбереш за какво става въпрос, ами веднага дойде и започна да замеряш с помия.

Ето я и цялата новина. Днес Президентът е връчил в НДК приза "Най-добър град за живеене през 2014 година" на град София. В тази връзка и годината, която е имал предвид, е изтеклата 2014 година.

Ето ти и линк, за да попрочетеш за какво става въпрос.

https://www.president.bg/news2508/prezidentat-rosen-plevneliev-vrachi-na-sofiya-priza-nay-dobar-grad-za-zhiveene-v-balgariya-za-2014-godina.html

Това едно, а съвсем друго и принципно да попитам - защо е речено, че една година следва да се отчита само в календарната такава. Ако отчитането на нещо, каквото и да е то, става от 19 август до следващия 19 август - това не е ли отчет за едногодишен период?! Това така - просто за размисъл... Без да чакам отговори.

Направо минавате всякакви граници. Сега не ти ли е неудобно за всичко, което си казал в поста си, след като излиза, че самият ти си недоразбрал и епитетите ти могат да се обърнат към теб...

Можеше и да потърсиш новината за която пише Тошето

Плевнелиев: Това ще е рекордна година за усвояване на европейските фондове

Днес ние заедно с вас отчитаме година, която ще е рекордна за усвояване на европейските фондове. Имаме поводи за самочувствие и знаем колко е трудно в политиката някой да ви даде повод за гордост. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в НДК.

Плевнелиев подчерта, че се чувства свързан с идеята на състезанието за най-добър град. 

Той допълни, че кметовете изпълняват по достоен начин хиляди проекти, назначавайки млади хора в администрацията, които работят прозрачно.

„Европейската регионална политика се случва”, заяви той.

„Днес вече знаем – имаме интегрираните планове за развитие. Днес можем да погледнем напред, защото вие пазите силите си и специализирате. Като клъстер постигаме едно – вие инвестирате в нови индустриални зони, спорт, култура. Вие полагате усилия за всеки инвеститор, защото всеки е важен”, каза още Росен Плевнелиев.

Мисля,че проблема не е в Плевнелиев а в този който е надраскал речта му.  Ама той не ги ли чете предварително тия речи ....

Ама вие верно ли не разбирате, че става въпрос за една и съща новина - едната, поднесена от Агенция "Фокус", в която се цитира и тази част от речта, а в други сайтове просто журналистите са преразказали новината, без да цитират дословно.

И какво грешно има в подчертаното от теб... Най-нормалното нещо на света е в едно състезание за градове, да се отчете дейността на кметовете, начина на усвояване на фондове и влагането на средствата в градската инфраструктура, с което се подобряват условията за живот на гражданите...

Какво още не сте разбрали, наистина не разбирам...

.

И дори тайничко потриват ръце и участват в международни съглашателства за реабилитирането и разпростирането на фашистките практики на геноцид над старците, децата и майките на България.

Юхууу, пак нещо съм пропуснал - това къде го гледа/прочете?

Излъгали са те, ше знаеш - на никой не му пука за майките, старците и децата, което не е фашизъм.

Болници, училища, язовири, електропроводи, заводи, обществени сгради пътища, рафинерии, електроцентрали.

общо взето все безполезни неща ако те слушаме теб. Тогава хората не се хранеха с боклуци, имаха качествено образование и здравеопазване.

Това Русия го е построила, да?

Сериозно? И как дядовците ни са пропуснали да забележат толкова много работещи руснаци?

А по това време, капитализма тънеше в нищета и страдание...

Спомням си първото ми ходене до Берлин, през 1998г. Как изглеждаше Западен и Източен Берлин след повече от пет години усилия....

Мда, явно и там Руснаци са строили, от ония, невидимите, или пък бяха учтивите. Май са невидимо-учтиви или пък беше обратното. Обърках се вече.

Излъгали са те, ше знаеш - на никой не му пука за майките, старците и децата, което не е фашизъм.

Това Русия го е построила, да?

Сериозно? И как дядовците ни са пропуснали да забележат толкова много работещи руснаци?

А по това време, капитализма тънеше в нищета и страдание...

Спомням си първото ми ходене до Берлин, през 1998г. Как изглеждаше Западен и Източен Берлин след повече от пет години усилия....

Мда, явно и там Руснаци са строили, от ония, невидимите, или пък бяха учтивите. Май са невидимо-учтиви или пък беше обратното. Обърках се вече.

Строиха се от миналия строй, който беше щедро субсидиран от СССР. Ела сега да строиш обществени сгради да те видим.

Строиха се от миналия строй, който беше щедро субсидиран от СССР. Ела сега да строиш обществени сгради да те видим.

Причината е друга, колега. Не е в това, ме някой сега ни е виновен. Причината е само и единствено в нас. Не знам дали някога си ходил в Европа и имаш ли идея колко по-добре беше там в сравнение с България в началото на 90-те.

Без да е имало руснаци да им строят.

Причината е друга, колега. Не е в това, ме някой сега ни е виновен. Причината е само и единствено в нас. Не знам дали някога си ходил в Европа и имаш ли идея колко по-добре беше там в сравнение с България в началото на 90-те.

Без да е имало руснаци да им строят.

Потвърждавам!!!

Но как да убедиш някого, който не уважава нито интелекта си, нито достойнството си, нито свободата си...

Къде го е казал?

Е, аз съм от онези, които уважават интелекта си...

• Автор

Да, прав си, не е просто фашизъм, то е Геноцид.

А едно общество, което отказва да се грижи за майките и децата им, за старите и болните хора, а вместо това ги съди публично, заклеймява, лишава от социални помощи, от здравни грижи и ги осъжда на глад, не е вече общество, ерго не се нуждае вече от политици и институции. Може да спуска кепенците.

Политиците да връщат лимузините, чиновниците да спрат да получават заплати от обществената ясла, а монополите да си издържат сами охраняващата ги полиция :)

Да, прав си, не е просто фашизъм, то е Геноцид.

А едно общество, което отказва да се грижи за майките и децата им, за старите и болните хора, а вместо това ги съди публично, заклеймява, лишава от социални помощи, от здравни грижи и ги осъжда на глад, не е вече общество, ерго не се нуждае вече от политици и институции. Може да спуска кепенците.

Политиците да връщат лимузините, чиновниците да спрат да получават заплати от обществената ясла, а монополите да си издържат сами охраняващата ги полиция :)

Ха дано, ама надали.

Не е и геноцид. Наглост и непукизъм, гарнирани с овчедушно примирение от стадото. Да, толкова просто е.

не е така, по назад в темата дадох пример как не се примирявам с ситуацията и сезирам институциите, но те не обръщат внимание

и съм сигурен че не съм само аз

според данни на ЕС българите са на средно ниво по активност в ЕС по подадено оплаквания пред ЕО

Сезираш кого?

Че нали тези институции са пречупени и поставени изцяло в служба на държавната машина, която на свой ред е завладяна от една престъпна клика.

не е така, по назад в темата дадох пример как не се примирявам с ситуацията и сезирам институциите, но те  не обръщат внимание

и съм сигурен че не съм само аз

според данни на ЕС българите са на средно ниво по активност в ЕС по подадено оплаквания пред ЕО

...със ситуацията...

ами какво трябва да направим хората, като видим проблем конкретен проблем в държавата, който може да се реши само с поправка в закона

трябжа да водя дело и същия този закон да ме защитава

а вместо това той ме обезсилва

Според теб, има ли проблеми, които се решават "само с поправка" в закона?

Сигурно има и други начини, знам ли.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Когато хората започват да се изживяват като институции, а забравят че са просто хора, резултатът е вместо президент да имаш самовъобразила си "президентска институция" - без сърце, без памет за миналото, без уважение към българите, които й плащат институтската заплата.

Просто една кукла на конци, като тези, които окачват по полетата, за да се виждат от всички и да плашат гаргите...

• 2 седмици по-късно...

Като смирен мирянин и християнин ще се надявам и моля Светият синод да преосмисли своето символично решение, името на Симеон Сакскобургготски да бъде споменавано от духовниците като цар на българите, при отслужване на светата литургия в цялата страна, защото това може да доведе до риска християните в България да се разделят на монархисти и републиканци. Това каза в Плиска пред журналисти президентът Росен Плевнелиев след празничната литургия по повод 1150 години от покръстването на българите.

http://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/curkavata-riskuva-da-razdeli-bulgarite-na-monarhisti-i-republikanci

Този път съм споделям мнението на президента.

Малеее! Тоя пак се е "изцепил"!

Как не му е хрумнало едно име да предложи за канонизиране и издигане във вечен култ - за Б.Борисов говоря  :) ))

Как не му е хрумнало едно име да предложи за канонизиране и издигане във вечен култ - за Б.Борисов говоря  :) ))

Б.Борисов си е получил своето :D

Църквата награди премиерa Борисов с ордена "Св. цар Борис - Покръстител" - първа степен. Министър-председателят благодари за наградата и поздрави патриарх Неофит с думите "Христос Воскресе".

Малко встрани от темата, но не съвсем. :)

Меркел: Много важно е да бъда на 10 май в Москва

Канцлерът напомни, че Германия не може просто да тегли черта под своето нацистко минало

Берлин, Германия

Канцлерът на Германия Ангела Меркел в традиционния си седмичен видео блог, който е публикуван на правителствения сайт, разказа как на 10 май заедно с президента на Русия Владимир Путин ще положи венци пред Паметника на незнайния воин в Москва, за да засвидетелства почит на милионите загинали.

"Германия не може просто да тегли чертата под своето нацистко минало и трябва да остане чувствителна към причинените вреди на други държави, включително Гърция", каза канцлерът Ангела Меркел в събота, дни преди 70-та годишнина от края на Втората световно война.

„Ние виждаме, че в Гърция се води дебат, както и в други европейски държави. Ние, германците, имаме специална отговорност да сме на щрек, чувствителни и предпазливи относно стореното по времена на нацизма и причинените в други държави продължителни вреди. Аз силно симпатизирам на това“, заявява Меркел.

Канцлерът на Германия уверява, че пътуването и до Русия на 10 май 2015 година е много важно, въпреки че страната има разногласия със Запада. Меркел каза, че основните спорни въпроси са за ситуацията в Украйна, но за нея е важно да почете падналите във Втората световна война заедно с руския президент Владимир Путин.

http://www.blitz.bg/news/article/334355

Не съм по новините, но ми направи впечатление една новина днес, която чух по Хоризонт. Понеже днес(вчера) честваме 1150 години от покръстването на българите, се получи или по-точно се е получило някакво недоразумение. Църквата нарича Симеон II  - цар на българите, а Плевнелиев недоволства и иска извинение от църквата така да се каже, за да нямало разделение на монархисти и републиканци. Прав е, че имаме конституция и така нататък, но ми е чудно, защо се опитва отново да ни раздели на монархисти и републиканци. Нещо не ми се връзва. НДСВ  на изборите показа, че няма много привърженици. Симено II  пък си е цар на българите и това никой не може да му го отнеме, както не може да отнеме титлата "президент" на Плевнелиев, Стоянов, Първанов и покойния Желев. Не виждам какво толкова е станало, че нашия президент недоволства от това, че Симеон е смятан от църквата за цар на българите. Народа си бил казал мнението за република на референдум. Е аджаба господа демократи, нали не признавате комунистическия преврат, как така признавате референдума им в ония тъмни години? Не е ли необходимо днес да се направи "демократичен" референдум с въпроса "Монархия или Република"? Само размисли. Не че съм монархист или републиканец, но пък ми стана кофти, че президента ни отново се опитва да ни разделя. Лично аз при един евентуален референдум ще взема решение след като чуя отделните доводи. Не съм нито монархист, нито републиканец, но пък смятам, че е добре България да има представителна личност. Президента трябваше да бъде такава, но Плевнелиев просто се вживява във властта и иска още правомощия. Неговата дейност трябваше да бъде точно тая - представителната. Вместо това той всява раздор в българите. Меркел показва как трябва да се работи. Затова и ръкопляскам. Въпреки неразбирателствата с Русия, тя приема нещата такива, каквито са и не иска както наш президент, да преиначава историята. 

Не съм по новините, но ми направи впечатление една новина днес, която чух по Хоризонт. Понеже днес(вчера) честваме 1150 години от покръстването на българите, се получи или по-точно се е получило някакво недоразумение. Църквата нарича Симеон II  - цар на българите, а Плевнелиев недоволства 

На мен ми хареса отговора на църковния представител или там както се нарича в интервю по една от националните ни телевизии!

- "Симеон, си има своите достойнства, наследствени титили и пр." така, че........!!!!

На мен ми хареса отговора на църковния представител или там както се нарича в интервю по една от националните ни телевизии!

- "Симеон, си има своите достойнства, наследствени титили и пр." така, че........!!!!

И е мадридски мошеник от класа(това е достойство в капиталистическия строй, щото води до обогатяване) който стъпва в БГ  само за да сече горите(демек да разсипва) и да прилапва имоти. Покрай това, щеше и да ни "оправи" за 800 дни. Не че президента не прави конфликтен бизнес, ама все пак в този бизнес се плащат поне работни заплати на строителите и нещо остава на лице(термоизолацията на апаратаментите) пък и повечето средства са по европейската програма.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.