Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

"България не признава и няма да признае никога този незаконен акт". Президентът посочи още ,че страната ни не признава и резултатите от референдумите в Донецк и Луганск. За нас Крим е Украйна, а Украйна е Европа, каза Росен Плевнелиев.

Страната ни не признава..... Кого е питал, че да твърди такива неща? Ако той се мисли за „България“, явно се вживява в ролята на капитан америка и други приказни герои. Когато слезе от власт, обърнете внимание, колко време ще се задържи в

България! Не пожелавам на никоя държава такъв „Президент-Главнокомандващ“.

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

Каза и това

:D

Съгласен. Плащаш - получаваш! Не плащаш - не получаваш. Украйна е некоректен платец но получава газ на по ниски цени отколкото България.

Кой защитава Росенчо? Българските интереси или  тия на Украйна?

Я каква била работата. Вече почнаха да говорят за изнудване. Една компания ако няма интерес длъжна ли е да продава стоката си без печалба? Да не говорим за някой който пък и дължи маса пари.

Напълно съм съгласен с президента по този въпрос.

За второто - въпрос на договорки. Украйна също трябва да плаща на пазарен принцип .

Трето - за изнудването . 

Да именно така е. От началото на кризата в Украйна , Путя се опитва по всякакви начини за заобиколи Украйна, което няма абсолютно нищо общо с пазарния  обективен принцип.

Неговата цел - и с ЮП и със турски поток и т.н.. е да заобиколи Украйна, с което да я изтощи в този икономически аспект.

Милиардите за проекти които вкарват , но не и реални пазарни сметки , са доказателство за това.

Нито ЮП е икономически обоснован, защото нито проектните параметри, нито сегашната съществуваща тръба е запълнена че да налага нова тръба, нито 

съществуващото отдавна турското трасе е запълнено , че да обосновава нов турски поток,  нито прогнозното потребление на Европа се покачва /дори напротив/  .. че да се мисли за нови трасета.

Всичко това доказва само едно - Целта на Путя е единствено и само да заобиколи Украйна и нищо повече. 

НА каквато и да е цена.

Страната ни не признава..... Кого е питал, че да твърди такива неща? Ако той се мисли за „България“, явно се вживява в ролята на капитан америка и други приказни герои. Когато слезе от власт, обърнете внимание, колко време ще се задържи в

И аз не харесвам точно такъв президент, нито го виждам като главнокомандващ,  но позицията му спрямо Украйна е абсолютно правилна и логична.

За второто - въпрос на договорки. Украйна също трябва да плаща на пазарен принцип .

Трето - за изнудването . 

Естествено,че трябва. Защо обаче цвърчи,че щяла да плаща в повече в сравнение с предните месеци след като другите страни от Европейският съюз плащат по скъпа газ. А за първото освен мираж нищо повече не е. Представи си как Европа ще се напълни с крадливи украинци. Е няма да стане тая.

Изнудването? Какво изнудване с газа като стока виждаш? Конкретно Украйна - колко плащаше и колко ще плаща сега? И колко плащахме ние и Европа?

Знам,че ти липсва спора в Украинската тема ама няма да стане. :D

той и сега понеже толкоз стои

броди напред назад да ни излага само

Естествено,че трябва. Защо обаче цвърчи,че щяла да плаща в повече в сравнение с предните месеци след като другите страни от Европейският съюз плащат по скъпа газ. А за първото освен мираж нищо повече не е. Представи си как Европа ще се напълни с крадливи украинци. Е няма да стане тая.

Изнудването? Какво изнудване с газа като стока виждаш? Конкретно Украйна - колко плащаше и колко ще плаща сега? И колко плащахме ние и Европа?

Знам,че ти липсва спора в Украинската тема ама няма да стане. :D

На мен ли ми липсва ? :) :) по скоро се радвам че взе да ми писва да опровергавам ежедневните ви лъжи по темата.

А сега конкретно , коментирам позицията на президента, който едва ли точно заради мен и темите ни тук за Украйна, е отишъл там на посещение :) 

той и сега понеже толкоз стои

броди напред назад да ни излага само

Ако погледнем реално на нещата, президентската функция в нашата парламентрана република е по скоро именно такава - представителна - да ходи насам натам.

Ако погледнем реално на нещата, президентската функция в нашата парламентрана република е по скоро именно такава - представителна - да ходи насам натам.

поне да има някаква полза пък то гъз път да види

На мен ли ми липсва ? :) :) по скоро се радвам че взе да ми писва да опровергавам ежедневните ви лъжи по темата.

А сега конкретно , коментирам позицията на президента, който едва ли точно заради мен и темите ни тук за Украйна, е отишъл там на посещение :)

Ти не коментираш. Оправдаваш се. Не отговори на въпроса за уж изнудването на Украйна с цената на газа.

Как така доставяния за Украйна газ с по ниска цена от пазарната в Европа се счита за изнудване?

Кое от думите ми "Украйна трябва да плаща на пазарен принцип" , и "цената е въпрос на договарне" не разбра ???

То и ние плащаме по скъпо от някои по далечни европейски страни, благодарение на червения "социален" Р.Овч. ама не ревем нали ? 

Изнудването го обясних подробно с няколкото абсолютно нелогични мъртвородени икономически проекта, чиято единствена цел  е заобикаляне на Украйна и икономически загуби от транзита, които са съществено перо в момента за Украйна.. 

Това заобикаляне е политически лост за изнудване без абсолютно никакви пазарни основи на реализация.Всички сериозни икономически анализи на тези газови проекти доказват това.

Други обяснения трябват ли ти ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

В навечерието на посещението на българския държавен глава Росен Плевнелиев в Украйна, властите в Киев украсиха, както е по протокол, улиците на града с български и украински знамена. Малко недоглеждане обаче се превърна в скандал - вместо родния национален трибагреник, украинците сложили руския.

Това видя и сигнализира в социална мрежа депутатът от върховната Рада Дмитрий Линко. Веднага на неговата публикация отвърнаха и други жители на Киев, според които грешката не е единична, а повсеместна - в целия град има руски знамена, заедно с украинските. 

2015-07-08_22h36_16.jpg

Плевньото да носи знамена че виж ко става.

Нема му натежат.

В навечерието на посещението на българския държавен глава Росен Плевнелиев в Украйна, властите в Киев украсиха, както е по протокол, улиците на града с български и украински знамена. Малко недоглеждане обаче се превърна в скандал - вместо родния национален трибагреник, украинците сложили руския.

Това видя и сигнализира в социална мрежа депутатът от върховната Рада Дмитрий Линко. Веднага на неговата публикация отвърнаха и други жители на Киев, според които грешката не е единична, а повсеместна - в целия град има руски знамена, заедно с украинските. 

2015-07-08_22h36_16.jpg

Ма много ги обичате тези фейкове :) 

Имало е скъсани 15 знамена, които приличали в тъмното на руското знаме.Но са си били български флагове.

Елементарна случка, която вие отново пропагандирате както всички останали фейкове :) 

Да не са ви баннали от гугъл че не проверявате поне с един клик ?? :) 

""Ма много ги обичате тези фейкове  :)

Имало е скъсани 15 знамена, които приличали в тъмното на руското знаме.Но са си били български флагове.

Елементарна случка, която вие отново пропагандирате както всички останали фейкове  :)

Да не са ви баннали от гугъл че не проверявате поне с един клик ??  :)""

Ама нямаше начин ти да не се намесиш и да обясниш на простият народ кое е фейк и кое не. Добре, че те има в този форум, та да сме осведомени.Откъде се пръкна толкова умен бре!Давай трите имена да изготвим бюлетината за следващ президент. Спри се вече де! Ставаш банален. Не се ли усещаш!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

""Ма много ги обичате тези фейкове  :)

Елементарна случка, която вие отново пропагандирате както всички останали фейкове  :)

Да не са ви баннали от гугъл че не проверявате поне с един клик ??  :)""

Ама нямаше начин ти да не се намесиш и да обясниш на простият народ кое е фейк и кое не. Добре, че те има в този форум, та да сме осведомени.Откъде се пръкна толкова умен бре!Давай трите имена да изготвим бюлетината за следващ президент. Спри се вече де! Ставаш банален. Не се ли усещаш!

И тоя баннат от гугъл :) 

Никъде не съм казал или обидил някой че е прост , нито че аз съм "толкова умен" .

Това http://www.segabg.com/article.php?id=759518

достатъчно ли е ? 

Или това http://www.stopfake.org/fejk-v-kieve-po-oshibke-razvesili-rossijskie-flagi/

?

Ако си достатъчно "умен" или имаш грам чест, би трябвало дори да се извиниш.

И тоя баннат от гугъл :)

Никъде не съм казал или обидил някой че е прост , нито че аз съм "толкова умен" .

Това http://www.segabg.com/article.php?id=759518

достатъчно ли е ? 

Или това http://www.stopfake.org/fejk-v-kieve-po-oshibke-razvesili-rossijskie-flagi/

?

Вземи и изчезни от страницата! Ясен ли съм? Щото никой нищо не е коментирал за знамената. Тази тема не е за Украйна. Не забелязваш ли? Става дума за посещението на българския президент в Украйна. Виждаш ли някакви коментари? Имали написано от хора каквото и да било? Та ти ли си най-умният тук, за да разясняваш на хората кой къде да гледа! 

Ма много ги обичате тези фейкове :)

Елементарна случка, която вие отново пропагандирате както всички останали фейкове :)

Да не са ви баннали от гугъл че не проверявате поне с един клик ?? :)

Да бе фейк  друг път :D

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=976712445712260&set=ms.c.eJyzNDczNzQyMTEFkkZmBnqWYL6pgaWBiamphTkAZa0GWQ~-~-.bps.&type=1&theater

https://www.facebook.com/dmytro.linko/about

Фейк било айде бе!  :D

Понеже сега ще кажат някои,че снимката е с разбаласиран бял баланс предваритено да ви кажа,че малко отбирам от цветове та... да не се хабят.

Гаф е!!!

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Вземи и изчезни от страницата! Ясен ли съм? Щото никой нищо не е коментирал за знамената. Тази тема не е за Украйна. Не забелязваш ли? Става дума за посещението на българския президент в Украйна. Виждаш ли някакви коментари? Имали написано от хора каквото и да било? Та ти ли си най-умният тук, за да разясняваш на хората кой къде да гледа! Я се разкарай бе сополко! Накрая май ще се наложи аз лично да те банна!

Да бе фейк  :D

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=976712445712260&set=ms.c.eJyzNDczNzQyMTEFkkZmBnqWYL6pgaWBiamphTkAZa0GWQ~-~-.bps.&type=1&theater

Фейк било :D

Понеже сега ще кажат някои,че снимката е с разбаласиран бял баланс предваритено да ви кажа,че малко отбирам от цветове та... да не се хабят.

Гаф е!!!

Не знам колко отбираш от цветовете, но и с просто око и стар монитор се вижда че между двата флага - украинското синьо и българското "синьо" има очевидна разлика.

Просто защото си е зелено, но в тъмното не се вижда толкова добре.

Погледна ли линковете ?

Има и снимка през деня - чисто и красиво българско знаме до украинското.

Така че.. моля ви , не разпространявайте евтини фейкове и откровенни СПЕКУЛАЦИИ на сумрачни снимки :) :) :) 

Просто този спор е очевидно безсмислен. 

:)

Да бе фейк  :D

Фейк било :D

Гаф е!!!

Ако е фейк, тогава защо е необходимо да го публикуваш? Или да има винаги някой, който му е приятно да разваля добрия тон във форума? Това ли е целта на Калдата? Не! Нали?

На миро се извинявам!

Ако е фейк, тогава защо е необходимо да го публикуваш? Или да има винаги някой, който му е приятно да разваля добрия тон във форума? това ли е целта на Калдата? Не! Нали?

Във фейсбук го е качил депутат от радата. Виж в адреса пише "Качени от мобилния" Не мисля,че е фейк! По скоро е станало недоразумение.

Споделено с:Публично

се превърна в скандал - вместо родния национален трибагреник, украинците сложили руския.

Това видя и сигнализира в социална мрежа депутатът от върховната Рада Дмитрий Линко. Веднага на неговата публикация отвърнаха и други жители на Киев, според които грешката не е единична, а повсеместна - в целия град има руски знамена, заедно с украинските. 

Нощем може таласъми да  се привиждат, това не означава че е супер новина върху която да се "разразява  скандал" .

По горе доказах и показах това. А това че се тиражира тази лъжлива информация  е факт на разпространение на  фейк.

Нощем може таласъми да  се привиждат, това не означава че е супер новина върху която да се "разразява  скандал" .

По горе доказах и показах това. А това че се тиражира тази лъжлива информация  е факт на разпространение на  фейк.

На мен и денем ми се привиждат и дори ги чета в политическите теми.

• Автор

Когато продажниците на Род и Родина се загрижат за културата на България, както и за нейната икономика, резултатите винаги са предсказуеми: пълни продажнически джобове и разпокъсана и разпарцеливена Родина!

Бившият съветник на Роналд Рейгън: САЩ си купиха България

ПОЛ РОБЪРТС: БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО БЕ КУПЕНО ОТ ВАШИНГТОН И СЛУЖИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ, А НЕ НА НАРОДА СИ

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

Вицепрезидентът Маргарита Попова:
Някой се опитва да ми запуши устата?! Това са болшевишки изстъпления

„Когато страдаш от комплекси, си въобразяваш, че ако отместиш или отстраниш брутално от пътя си една личност, ще изглеждаш по-добре и ще светиш с отразена светлина.“ Това казва в интервю пред ПИК вицепрезидентът Маргарита Попова. На въпрос на главния редактор на агенцията Ивайло Крачунов не смята ли, че заради силните й позиции по някои теми някой прави опит да й запуши устата, тя отговаря: „Аз казах преди време, че следващата стъпка, след като забраниш на някого да излага собственото си мнение, е да го отстраниш и него физически. Нали знаете - няма човек, няма проблем. Много е страшно, когато след четвърт век демокрация казваме на някого, че не бива да говори, незнайно защо. Това са болшевишки изстъпления.“

Попова е категорична, че в момента българите сме дълбоко разделени, и то по различни линии - политически, духовни, по различни битови въпроси. „Непрекъснато намираме за какво да се разделяме. От началото на мандата говоря за единението. Няма друга институция в държавата, която да е натоварена по силата на основния закон със задължението да работи за единението на нацията. Това не е нито Министерският съвет, нито само Народното събрание, нито партийно-политическите централи, това е институцията президент“, коментира тя.

В интервюто си Попова припомня, че България е избрала да бъде член на Европейския съюз и НАТО. Тя заявява, че категорично не приема, че някой днес трябва да я назидава от трибуната и да й обяснява как не трябва да бъде троянски кон на Русия в ЕС. „Аз съм европеец и няма нужда някой да ми обяснява как аз трябва да живея в рамката на „или-или“. Какво значи „или с Русия, или без Русия“? За мен това е поведение на политически примитивизъм. Вредно поведение, защото разделя обществото“, обяснява Попова.

„Президентската институция ни задължава на друго поведение. Когато от тази институция излиза един глас, когато се говори по различни проблеми - на геополитиката, на регионалното сътрудничество, той веднага надхвърля националните граници и отива далеч. Заради българския народ и заради народите, в които са вкоренени чувствата за разбирателство, хуманност, добро отношение, сътрудничество, за мир, не можеш да излизаш напред с изказвания, които разделят. Няма право на това нашата институция“, отсича вицепрезидентът.

Попова подчертава, че няма проблеми с президента: „Аз си знам мястото като вицепрезидент. Казвам това, което мисля, оттук насетне решенията са негови. Той е държавният глава, президентът на Република България. Но не трябва да се забравя, че след като решенията са негови, и отговорността е негова.“

Съдебната реформа не започва днес с актуализираната стратегия, която се обяви преди няколко месеца, засяга Попова друга гореща тема. И пояснява, че тя няма как да се случи „без убедеността и участието на цялата магистратска общност“. Според нея е погрешно да се твърди, че независимостта на съда може да бъде гарантирана единствено и само ако съдиите бъдат отделени от прокурорите.

http://presa.bg/article/Nyakoy-se-opitva-da-mi-zapushi-ustata-Tova-sa-bolshevishki-izstapleniya/78437/2/48

Ако Маргарита Попова беше Президент на България, някои неща щяха да бъдат такива, каквито трябва да са.

Цялото интервю

Маргарита Попова разкритикува Запада и съдебната реформа на управляващите

На Запад не ни познават и не желаят да ни познаят. Това заяви тази сутрин в ефира на БНТ вицепрезидентът Маргарита Попова. Според нея, въпреки членството в ЕС и НАТО, страната ни все още е държана в периферията на Европа. Тя отново постави въпроса за членството на България в Шенген:

- Питам аз - след като сме равностоен член на ЕС и на НАТО и след като се декларира и в Брюксел от повече от 3, 4 и 5 години, че България е готова, изпълнила е техническите критерии по една формула за влизането ни в Шенгенското пространство защо всъщност това нещо се отказва? Може ли така да се разговаря със старите демокрации? И какво значи "това решение е политически въпрос и въпреки, че сте изпълнили техническите критерии няма да станете членове на Шенген". И ние, и Румъния. Ето, това са неща, които не бива се случват. А това няма да се случва когато ние си застанем здраво на краката, когато знаем националната ни кауза коя е. А националната ни кауза е България! Национален просперитет и защита на нашата национална идентичност за да присъстваме с нашата собствена физиономия, която дава отражение върху физиономията на цяла Югоизточна Европа и на Балканите.

Тя коментира и съдебната реформа, присъединявайки се към противниците на предложенията на правосъдния министър. Попова упрекна управляващите, че не търсят диалог с магистратите, не казват открито целите си и че „съдебната реформа не започва вчера". "Категорично, с цялата си душа се противям на такова нещо", заяви Попова. Според нея не е коректно да се каже, че гласовете „против" спъвали съдебната реформа - „дори и да не се случат сега промените, реформата ще продължи". Маргарита Попова каза, че не се притеснявала от разделянето на Висшия съдебен съвет (ВСС) на две камари. "Притеснявам се от нещо друго - че това се представя като единствената мярка, с която ще защитим независимостта на прокурорите и независимостта на съдиите". По думите й, че по този начин прокуратурата ще изпадне в по-голяма зависимост чрез по-голямото присъствие на парламентарната квота - проектът предвижда излъчените от Народното събрание и от прокурорската колегия да са равен брой. Най-големият проблем, според вицепрезидента, било „неясното говорене за прокуратурата".

http://presa.bg/article/Margarita-Popova-razkritikuva-Zapada-i-sadebnata-reforma-na-upravlyavashtite/78590/2/48

Г-жа Попова както винаги е права и както винаги политиците ни се правят на глухи.

Явно така им изнася.

Г-жа Попова както винаги е права и както винаги политиците ни се правят на глухи.

Явно така им изнася.

не им е удобна така е

ако е президент или премиер може и да ни пооправи, тъй мисля, ама като няма власт сега

не им е удобна така е

ако е президент или премиер може и да ни пооправи, тъй мисля, ама като няма власт сега

Българските политици открай време не обичат хора като г-жа Попова и винаги намират начин да ги дискредитират, защото им пречат да скрият липсата си на качества и продажността си.

Затова сме на този хал.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.