Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

Не, просто трябва да налеем още пари в хамериканската икономика, изкупувайки военните им самолетни трошки, които те са изхвърлили като скрап.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

Не, просто трябва да налеем още пари в хамериканската икономика, изкупувайки военните им самолетни трошки, които те са изхвърлили като скрап.

По-добре в нея, отколкото в руската :)

Пък и в конкретния случай не съм чувал да имаме планове да купим от гадните САЩ самолети.

Добре де .. всички разбраха че това не са ,цитирам "мръсни хамериканци , мамицата им мръсна " а са учебни самолети с български пилоти също.

Провеждащи и минаващи почти ежедневно в района.

Да, изненадващо е прелитането на ниска височина, възможно е било следване на релефа.

Възможно е да не са уведомени хората, но присъствието на президента поакзва че няма как това да е ставало без знанието на организаторите , охраната и всичките там  от "свитата".

Просто е невъзможно да не се е знаело че прелитат там.

Факт е обаче че това даде повод  на антиамериканската манджа да нахрани медиите :)

Сега някой ще каже - що не са руски ? искаме си руските   :)

Но пък руските много взеха да падат... сума ти инциденти се случиха напоследък ....  но руския скрап не е скрап, то е бомба срещу капитализма и империализма !  :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Рожен очевидно е явна заплаха - поне малка степен на самоосъзнаване !

Необходима е демонстрация , да се знае кой е тук шефа....!

Тази демострация за мен си е "демократично" безобразие !

Който и да е шефа , очевидно е че ни водят дупедавци в своя полза и изгода....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

хм.. де бе прочел и коментарите отдолу.. примерно ...

"......пилотите са майор Евтимов с наши пилоти,та мръсниците са българи! "

или

"Tezi samoleti sa ot bazata v novo selo vseki den kam 17:30 se prebirat za6oto gi zasi4am nad sliven te vinagi sa 3 qvno za u4ebni celi mojebi sa gledali tv za sabora i sa stanali lubopitni"

Лично за мен това е по скоро добавка към шоуто, в което няма нищо лошо.

Чета коментарите и виждам някви неграмотни драсканици... , а ти си „безпристрастен“ като в темата за Украйна.

Бегай у америка, ти не си българин!!

Кое не ти харесва ? от всичките "драсканици" май само аз споменах че са учебни полети.

И то от български пилоти . 

Всички други през глава обявиха едва ли не хамериканска бомбадировка :) 

Колкото повече такива мнения чета, толкова по горд българин се чувствам.

...

Само тези дето бЕгат към Русия ли са Българи?

Ами хайде де, бЕгайте натам. Ама интерес нулев към тази дестинация, освен ако не си Дянков или Василеви.

Чух ли някой да казва - кой изкупува българската икономика :)

Кое не ти харесва ? от всичките "драсканици" май само аз споменах че са учебни полети.

И то от български пилоти . 

Всички други през глава обявиха едва ли не хамериканска бомбадировка :)

Колкото повече такива мнения чета, толкова по горд българин се чувствам.

Винаги уцелват точното време, в което да се/ни обучават!? Ако пилотите са българи като теб - бегай мани...

Само тези дето бЕгат към Русия ли са Българи?

Ами хайде де, бЕгайте натам. Ама интерес нулев към тази дестинация, освен ако не си Дянков или Василеви.

Чух ли някой да казва - кой изкупува българската икономика :)

Кой говори за Русия? Аз обичам България. Оженете се с Миро и се обичайте!!

Редактирано от chochomen (преглед на промените)

По-добре в нея, отколкото в руската :)

Пък и в конкретния случай не съм чувал да имаме планове да купим от гадните САЩ самолети.

Не си ли  :ohmy:  Странно, че то не един път беше разисквано и миналата година, и тази също по официалните медии, че и нейде в форумните политически теми се обсъждаше(май в тази за правителството на Бойко, или в тази за президента(тук) или на друго място, не ми се търси) А иначе ето малко инфо, с риск да ме набият за офтопик:

САЩ ни помагат да модернизираме армията със стари изтребители

За това се договориха двете страни след посещението в четвъртък на американския държавен секретар Джон Кери. За целта е формирана работна група, която ще се фокусира върху сътрудничеството в областта на отбраната и сигурността. Освен че експертите ще работят върху организацията и провеждането на съвместни учения, изпълнението на Плана за готовност за действие на НАТО, действията за заздравяване на стабилността и сигурността и насърчаването на трансатлантическата интеграция на Югоизточна Европа, те ще направят усилия и за напредък в модернизацията на Въоръжените сили.

"Съединените американски щати се ангажираха също да работят с България и други съюзници в подкрепа на усилията на България да модернизира въоръжените си сили и да ги направи по-съвместими с НАТО", съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Уговорката, че това ще стане чрез сътрудничество с други съюзни държави, означава че освен доставката на нова техника не се изключва и по-вероятната възможност за купуване на машини втора употреба.

Независимо, че е писано за "други съюзни държави", всъщност това е споменато ей така, формално....Става въпрос за дърти изтормозени кошници от F серията за около милиард.

Винаги уцелват точното времето, в което да се/ни обучават!? Ако пилотите са българи като теб - бегай мани...

Кой говори за Русия? Аз обичам България. Оженете се с Миро и се обичайте!!

И как точно ти пречи САЩ на любовта на живота ти?

Не си ли :ohmy: Странно, че то не един път беше разисквано и миналата година, и тази също по официалните медии, че и нейде в форумните политически теми се обсъждаше(май в тази за правителството на Бойко, или в тази за президента(тук) или на друго място, не ми се търси) А иначе ето малко инфо, с риск да ме набият за офтопик:

Независимо, че е писано за "други съюзни държави", всъщност това е споменато ей така, формално....Става въпрос за дърти изтормозени кошници от F серията за около милиард.

Не от САЩ ще бъде покупката и каквото и да значи "изормозени" за самолети с оставащ летателен ресурс.

Ето, например, Руските ВВС летят все още на едни стари и изтормозени кошници, но заслужава и има уважението на силните.

Забелязал съм, че като дам пример с Русия, винаги се увеличава рязко разбирането в този форум :D

Въобще не съм съгласен да купуваме изтребители. Която и от великите сили да реши, че в момента им вършим работа като външна граница - да подаряват, при това по много и от новите модели! Хем ще им пазим задниците, хем и да плащаме за това- не съм съгласен!

Уважавам твоето съгласие, но има няколко нюанса:

1. Имаме изпълнителна власт с достатъчна представителност и устойчива външна политика по отношение членството ни в НАТО, което пък налага определени изисквания.

Неприемането на демократично избраното управление на страната (сега разбирам, защо някои колеги коментират толкова разпалено демокрацията, може би искат някаква форма на "елитарно" или "наследствено" определяне на властващите) може да се изрази в няколко форми, най-популярно сред които, разбира се, е оплакването по форуми. С право, тази форма не води до резултати, но пък намалява вътрешното напрежение.

Има и по-героични формати, в стил Ботев и Левски, но пък в последните десетилетия желаещите да украсят статуя (в случая, даже може да е двуезична, с руски като втори език :D) няма.

2. Не е съвсем ясно какво мислят останалите, а за огромно съжаление тяхното мнение е точно толкова важно в демокрациите (виж забележката по-горе), независимо от имотно състояние, голям... интелект, нАучни титли и пр.

Не мога да се отърся от убеждението си, че повечето Българи искат ЕС и НАТО. Разбира се, по възможност безплатно, както беше у соц-а.

Повечето българи в момента искат да могат да си вържат успешно семейния бюджет за месеца и като гледат какви суми от техните данъци отиват за плащане на вноски към тези организации, а същевременно до техния портфейл нито пряко, нито коствено, не е достигнал нито цент от европейските субсидии или разните плащания по програми. Та ако в това положение мислят положително за ЕС и НАТО, ако въобще мислят по тази тема, значи им хлопа дограмата.

Та ако в това положение мислят положително за ЕС и НАТО, ако въобще мислят по тази тема, значи им хлопа дограмата.

Култови бсери :) 

Въпроса е кое е изгодно и переспективно.
ИД , РФ , са неприемливи варианти за България.

Култови бсери :)

Въпроса е кое е изгодно и переспективно.
ИД , РФ , са неприемливи варианти за България.

Ако беше изгодно и переспективно, хората нямаше да ходят с модата от преди 3 години, закупена втора ръка на килограм или нова но пък турска или китайска изработка. Освен това всичко у нас щеше да е вкарано в ред, в това число размера на заплатите и процента безработица и нямаше да се налага дофторите от една съседна тема да не достигат, щото маса от колегите им се изселили да работят в по-богати страни. Още култови бисери трябват ли ти? За да е такова положението, явно е че средствата от инвестиционни и всякакви други линии не достигат нито като количество, нито се харчат изцяло, нито по предназначение. В крайна сметка народа от ЕС и НАТО само и единствено е изгубил. Тези, които са се облажили и са положително настроени в полза на членството ни към тези мафии, не са хора от народа.  

....

Недей да се косиш по тия двамата ! Безполезно е !

Хабер нямат на кой свят живеят , и не искат да имат.

Освен ако тази безсмислена дейност те забавлява....

На мен отдавна ми омръзна от тях - никакъв смисъл няма "на умряло куче нож да вадиш" , само се кепазиш.....

На сила можеш да им вземеш !

На сила не можеш да им дадеш....!

Това което им даваш , то няма къде да се закачи - всичкото им "мислене" се изчерпва с една елементарна матричка.

И си я въртят като на циклостил - те друг избор нямат....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Не че нещо ама е перспективно не переспективно:D  Извинявам се за намесата в спора Ви.

Прав си, но на колегата му дреме на ..., също и на мен. Което, по отношение на офтопика ти, ни прави от един лагер.

В тая тема се пише за всичко, освен за Президента.. 

А когато се пише за президента, се пишат доста глупости.

Разбира се, и когато не се пише за него :)

На мен отдавна ми омръзна от тях - никакъв смисъл няма "на умряло куче нож да вадиш" , само се кепазиш.....

Това което им даваш , то няма къде да се закачи - всичкото им "мислене" се изчерпва с една елементарна матричка.

Сериозно ли :) то бива претенции, бива...ама май наистина си се пообъркал.

Нищо, ако не друго, си намерил подходяща трибуна в този форум и конкретните теми. Явно те успокоява и ти създава душевен комфорт :)

Когато няма какво да кажеш по същество, не е нужно беззъбо и по навик да се заяждаш на личностна основа.

Аз не те квалифицирам, не те коментирам, коментирам КАЗНАОТО а не КАЗВАЩИЯ .

бъди /бъдете/ така добри , и вие да не го правите.

И пак ще се повтъоря, спрямо темата, защото аз говоря по темата - това което казва президента, тази геополитическа ориентация която имаме, колкото и да не ви харесва и доста по добра от всички други алтернативи.

Ако беше изгодно и переспективно, хората нямаше да ходят с модата от преди 3 години, закупена втора ръка на килограм или нова но пък турска или китайска изработка. Освен това всичко у нас щеше да е вкарано в ред, в това число размера на заплатите и процента безработица и нямаше да се налага дофторите от една съседна тема да не достигат, щото маса от колегите им се изселили да работят в по-богати страни. Още култови бисери трябват ли ти? За да е такова положението, явно е че средствата от инвестиционни и всякакви други линии не достигат нито като количество, нито се харчат изцяло, нито по предназначение. В крайна сметка народа от ЕС и НАТО само и единствено е изгубил. Тези, които са се облажили и са положително настроени в полза на членството ни към тези мафии, не са хора от народа.  

Усещам соц носталгия , и абсолютно неоправдани надежди че АКО имаме друга не-западна , не-европейска алтернатива , ще сме подобре.

Щели сме... 

Аз всъщност не знам коя е тази алтернатива. Вие по навик плюете злия запад, злата Европа, как "те някой си / съсипали всичко, как убаво се живееше преди .. бла бла бла... 

Ехоо.. соца фалира... Вмириса се  най напред откъм главата - СССР , и повлече целия СИВ надолу.

Така че остави това "щели сме... "  Това са абсолютно неоправдани утопически пенсионерски надежди .

И да, това са абсолютно смехотворни "култови бисери"  :)

Не че нещо ама е перспективно не переспективно:D  Извинявам се за намесата в спора Ви.

Не че нещо, ама се заяждаш .

Като няма какво да кажеш по темата, не е нужно да се заяждаш 

Усещам соц носталгия , и абсолютно неоправдани надежди че АКО имаме друга не-западна , не-европейска алтернатива , ще сме подобре.

Аз всъщност не знам коя е тази алтернатива. Вие по навик плюете злия запад, злата Европа, как "те някой си / съсипали всичко, как убаво се живееше преди .. бла бла бла... 

Не че нещо, ама това".. бла бла бла... " не е коментар, а и  останалото също, по-скоро е нападане на коментатора.

Не че нещо, ама това".. бла бла бла... " не е коментар, а и  останалото също, по-скоро е нападане на коментатора.

Не, не е , колкото и да си изсмукваш от пръстите начини да се заяждаш и да се правиш на обиден.

Коментирам мнението ти и единствено КАЗАНОТО , а не КАЗВАЩИЯ.

Ти като личност не ме интересуваш ама изобщо.   :)

Да го кажа ли пак ? - Плюенето по злия запад, по "злата Европа" , и как хубаво се е живяло преди е за мен социалистически утопизъм, носталгия по нещо което си фалира по закономерен път, което никога не е било икономически и социално обосновано, и което си бе изкуствено поддържан живот "на заем"  с откровенни лъжи за "успехите на плановата икономика" , лъжи за урпавлението, лъжи на пленуми , лъжи за реалната ситуация и затъващото неправилно управлявано от   неграмотни партийци, стопанство,    и всичко това което нарекох отдавна развенчани митове и "бла бла бла".

Това какво личностно има към теб ?? :)

И ще допълня - Прочете ли книгата за фалитите на соца ? 

Не, не е , колкото и да си изсмукваш от пръстите начини да се заяждаш и да се правиш на обиден.

Коментирам мнението ти и единствено КАЗАНОТО , а не КАЗВАЩИЯ.

Ти като личност не ме интересуваш ама изобщо.   :)

Да го кажа ли пак ? - Плюенето по злия запад, по "злата Европа" , и как хубаво се е живяло преди е за мен социалистически утопизъм, носталгия по нещо което си фалира по закономерен път, което никога не е било икономически и социално обосновано, и което си бе изкуствено поддържан живот "на заем"  и всичко това което нарекох отдавна развенчани митове и "бла бла бла".

Това какво личностно има към теб ?? :)

И ще допълня - Прочете ли книгата за фалитите на соца ? 

Не съм се самонавивал да плюя кой знае колко по европейските страни, макар, ако има удобна възможност, да не я пропускам често. Повечето ми  писания са против троленето на вашата групичка в посока на Русия. Аз, ако нещо наистина по-сериозно ме занимава, е да покажа негативното си отношение спрямо САЩ. За разлика примерно от теб и копието ти Реджеб, не използувам вулгаризми и прякори, спрямо управленската класа на тая федерална кочина.

Сега пък кво съм казал за РФ ??   :) :)

НЕщо съвсем се оплете... 

Говоря за утопизмите, които едвали не са алтернатива на нашето про-европейско развитие.

Всъщност, както съм казвал, аз дори не виждам давана от теб или други , РЕАЛНА алтернатива. Само "лозунги" като подчертаното от мен в червено как.. "всичко щяло да ние наред, без безработица.. "    бла бла бла... :)

За мен това не е сериозно мнение.Разбира се си говори, не ми пречиш, но не реагирай комплексарски когато на други им е смешно на такива соц лозунги :)

пп

Не че нещо, щото съм свикнал, но ... "тролене на вашата групичка" , да ме извиняваш си е вече личностна обида.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.