Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

• Автор

Нел явно не е запозната с президентската дейност, след като не знае, че Президентът много успешно наложи вето върху Закона за придобиване на българско гражданство, като драстично успя да намали цената на българския паспорт за така наречените чужди инвеститори.

В същото време обаче президентът не си помръдна пръста, за да облекчи живота на българските майчета, като съдейства за увеличение на държавната помощ за тях. Въпреки, че много майчински организации се обърнаха към него за помощ.

В Закона за Водите президентът също успешно се намеси, като радетелстваше за укрупняване на държавните и общински ВиК дружества, за да може по-лесно да ги прилапат инвеститорите от Израел, специално изявили желание за това чрез израелския посланик у нас.

Не се загрижи обаче дори никак президентът на българския народ за намалената до военновремеви минимум раждаемост на български деца в Родината ни и по никакъв начин не съдейства за увеличение на държавните субсидии за българските малчугани.  

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

Да ти повторя ли, Алия?!

Дали ще се съобразят с мотивите на президента за ветото върху закон или текст от закон е правомощие на народните представители. Може да направят промяната(поправката), която иска президента, но могат и да го прегласуват по абсолютно същия начин, по който е върнат. Така че...

Български майчета са и момиченцата по на 12-13 години от ромски произход, които раждат, за да живеят от осигуровките на отрочетата си, не само те, а и цели фамилии, които дори не си помръдват пръста да си потърсят работа, така че законът за детските надбавки и т.н. социални придобивка в този му вид е приемлив(не е перфектен, разбира се).

Не търси под вола теле, Алия. Няма да намериш.

Ако нещо зависеше от Президента, повярвай ми, аз първа щях да се опълча срещу негови неправилни решения(според мен, разбира се), но при съществуващата Конституция, от него нищо не зависи, колкото и да ти се иска на теб, че да изливаш личната си помия върху него.

Моля те, спри да пишеш глупости и поне за ден се съобрази с траура на човека и бащата, не на президента. Прояви капка човечност точно в този момент.

Страшно съм разочарована от теб, от Хайдука и от всички, които не спряхте от човешката трагедия да си правите вятър на комплексите... нямам думи, толкова ми е омерзено от поведението ви, че дори се чудя на себе си защо отговарям на бълвоча ви... Пфу!

П.П. Алия, само ще ти припомня как бламираха президента нашите избраници в Народното събрание малко преди ваканцията им. Сещаш ли се? Той искаше ние(народът) да определим как ще гласуваме занапред, но те отхвърлиха двата най-важни въпроса от референдума... нямам какво повече да ти кажа, имаш глава, вкарай онова вътре в нея нея в употреба.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Страшно съм разочарована от теб, от Хайдука и от всички, които не спряхте от човешката трагедия да си правите вятър на комплексите... нямам думи, толкова ми е омерзено от поведението ви, че дори се чудя на себе си защо отговарям на бълвоча ви... Пфу!

ау ти да видиш колко ми дреме за твойто мнение

Както винаги Нел, е повлияна от емоции. Президента няма много правомощия, и ветото лесно се прескача. Но това е Президент, ако е Президент на място, думата му тежи. Може да използва влиянието си и да промени решения на мнозинството. Като под влияние, нямам предвид над депутати, а над обществото. Така че, стига да има желание, може да направи много.

Смъртта на сина на президента, не е национална трагедия. А лична, на семейство Плевнелиеви. Не разбирам злорадствата, но хора всякакви. Нямам деца, но и на най-големият си враг, не пожелавам да погребе детето си. Децата трябва да надживеят родителите си.

Мен ме интересува повече тази ситуация. Ако президента, не можа да изпълнява повече функциите си, какво правим?

http://www.blitz.bg/news/article/354916

Ако президента, не можа да изпълнява повече функциите си, какво правим?

то не че много ги изпълняваше де

ми ще си изберем друг президент

то не че много ги изпълняваше де

ми ще си изберем друг президент

Съгласен съм. Дали ще си изберем, или пак ще го назначат? Че в изборната нощ, един човек чел само Винету каза, че и магаре да беше предложил, пак щеше да спечели. :wink12: 

:offtopic_s:

Баси авторитарното поведение :tongue2:

Съгласен съм. Дали ще си изберем, или пак ще го назначат? Че в изборната нощ, един човек чел само Винету каза, че и магаре да беше предложил, пак щеше да спечели. :wink12:

да де грешка на езика

ще ни го изберат, пак някоя такава марионетка да му се не знаеше, то нас за нищо не ни питат

Баси авторитарното поведение :tongue2:

:D  Знаеш ли какво означава авторитарност? 

Споделям лична емоция, Мойре, не я диктувам никому.

Но... важното е, че си се почувствала важна, пишейки поредния офтопик.

Както винаги Нел, е повлияна от емоции. Президента няма много правомощия, и ветото лесно се прескача. Но това е Президент, ако е Президент на място, думата му тежи. Може да използва влиянието си и да промени решения на мнозинството. Като под влияние, нямам предвид над депутати, а над обществото. Така че, стига да има желание, може да направи много.

Смъртта на сина на президента, не е национална трагедия. А лична, на семейство Плевнелиеви. Не разбирам злорадствата, но хора всякакви. Нямам деца, но и на най-големият си враг, не пожелавам да погребе детето си. Децата трябва да надживеят родителите си.

Мен ме интересува повече тази ситуация. Ако президента, не можа да изпълнява повече функциите си, какво правим?

Да, Духче, има емоции в постовете ми, най-обикновено човече съм и ми е тъжно когато от скръбта на някого, някой друг си вади дивиденти, макар и строго личностни. Този път поне политиците ни някак успяха да замълчат и да са съпричастни с трагедията на семейството, не и комплексирания българин, но няма нищо ново под слънцето, нали?

А ако Росен Плевналиев не успее да се завърне на политическата сцена, то нали знаеш? - по Конституция Вицепрезидентът поема длъжността, което досега не се е случвало, но никога не е късно за прецедент. На мен ми е все едно кой ще е президентът ни(по-горе обясних защо), винаги и повече са ме интересували хрантутниците в Парламента и какви ги творят.

А да ми говориш за авторитет на политик в България... ти не познаваш ли историята ни, човече?! Дори и онези, които наистина са направили много за България, са минавали под "дулата" на българина, някои дори не са оцелели физически...

:D  Знаеш ли какво означава авторитарност? 

Споделям лична емоция, Мойре, не я диктувам никому.

Но... важното е, че си се почувствала важна, пишейки поредния офтопик.

- Трябва да се прави разграничение между авторитаризъм и авторитарно поведение! Авторитаризмът е форма на държавно управление и трудно би могъл да остане скрит, докато авторитарният поведенски модел е характеристика за човека, което, разбира се е в състояние понякога да надскочи границите на индивидуалността. Авторитаризмът има ясни политически измерения. Съществуването на скрит авторитаризъм е почти невъзможно, макар че в литературата се твърди, че има „скрит“, „пълзящ“ авторитаризъм. Авторитарното поведение на обикновените хора може даже да е много по-опасно.

от тук

:whist:

п.п. Човек може да споделя емоция и без да напада други хора, но явно не е в стила ти на общуване, мила НЕЛ.

:)

Леле колко злъч се е изляла в темата..кому е нужно това, драги ми съфорумци? 

Нел, шапка ти свалям, за пореден път, за търпението да се опитваш да обясняваш неща, които не достигат до реципиента си.

Едно си баба знае, едно си баба лае е положението с форумните "баби"...

Хиляди глупости.. и толкова малко съчувствие и човещина..

Аз дори бих затворила темата, ако можех за няколко дни..

И без това тази тема е само за негативите, с които се залива един човек..

То диагнози, то часове, то пари, сметки.. защо решихте, че детето е било в Гърция? О, извинете..щото четете жълтата преса..и вашите мнения са меродавни.

Та намесихте и религии и кво ли не..пак..

Отвратена съм.. едно детенце си е отишло от този свят в адски мъки.. не превръщайте светлата му памет в изтривалка за собствените ви замърсени души...

Не пренасяйте негативизми върху името му, не цапайте...

Сведете глава и замълчете..

Останало ли е нещо човешко във вас.. 

Хора били..майки..бащи.. внимавайте да не ви застигне собствената ви злоба.. 

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

защо решихте, че детето е било в Гърция?

Прокопиеви са написали че са били заедно на Халкидики, и последната снимка е от там

Image_4914019_126.jpg

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4914016

Като стана въпрос за Прокопиев аммм що мълчите тук за грабежа в енергетиката.

http://www.monitor.bg/article?id=476431

Двамата с президента според горният сайт са първи дружки.

Иво Прокопиев има десетки, да не са стотици ВЕИ-та, които е изградил точно в зората на далаверата, точно когато е било най-изгодно. Това обяви по ТВ7 председателят на временната анкетна комисия за оценка на състоянието на енергетиката и депутат от ПФ Валери Симеонов. В края на миналата седмица той представи междинния доклад от работата на комисията, когато бяха маркирани други два случая на нарушения.По думите на Симеонов за ВЕИ-тата на Прокопиев анкетната комисия също е констатирала нарушения – за най-голямото ВЕИ, собственост на бизнесмена, е установено, че по строителни документи то има една мощност, а към ЕРП-то реално е присъединено два пъти по-голяма мощност. “Как ви звучи това? Нормално ли е? Това може ли да го направи морален човек?”, попита Симеонов. И добави: “Първо, той е създал фирми с негово участие, след което по незнайни причини изведнъж от всички тези фирми той се изтегля, изчезва неговото име, те са претъпели много такива промени и пререгистрации и продажби на собствеността и в крайна сметка накрая собственик се оказва кой – неговата секретарка.”Тази седмица ще бъдат заведени в прокуратурата сигналите за  нарушенията, които анкетната комисия е установила до момента. Един от т първите сигнали, които ще напишем е за  предишния шеф на ДКЕВР Светла Тодорова, каза Симеонов. С едно писмо тя е променила законови разпоредби и е дала възможност за злоупотреби в размер на 52 милиона, с които да се облагодетелстват ЕРП-тата, посочи депутатът. Тодорова вече обяви, че е действала изцяло в рамките на закона.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Като стана въпрос за Прокопиев аммм що мълчите тук за грабежа в енергетиката.

http://www.monitor.bg/article?id=476431

Двамата с президента според горният сайт са първи дружки.

абе моля ти се

че се и похвалиха че били заедно в Гърция, от къде знаем

те умират да се хвалят с дружбата си еле че и да е станало лошо нещо ич им не дреме

Спри се, хайдук..говорех за детето, не за родителите...

И защо реши, че снимката във фб е актуална?!

Мисли си и си чети каквото искаш, всъщност...

И продължавай да си пишеш глупостите..

Спри се, хайдук..говорех за детето, не за родителите...

И защо реши, че снимката във фб е актуална?!

Мисли си и си чети каквото искаш, всъщност...

И продължавай да си пишеш глупостите..

да не съм ги написала аз

аз не съм Прокопиева

факт е че го изпуснаха детенцето и ме е яд на тях

за мен те са виновни до последния му дъх

боли ме за детенцето и това е, по какъв начин да го напиша разбираемо

Никой никого не е изпуснал, стига с тия глупости. Става въпрос за изключително рядко и трудно за диагностициране състояние, и в случая не може да се търси вина в нечии действия. Просто така се е случило.

Така се случи и с децата на Тодор Живков, Жельо Желев, Симеон Саксгобурготски

а ключовата дума е първородно дете

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

п.п. Човек може да споделя емоция и без да напада други хора, но явно не е в стила ти на общуване, мила НЕЛ.

Ха, благодаря за рекламата на книжката, може и да си я взема.

Мойре, а ти прочете ли цялата статия? - Явно не, но карай да върви, нали? :D

Не употребявай термини, които не познаваш(приятелски съвет).

И никого не съм нападнала, казах кой и защо ме отвращава. Нарича се искреност.

Нел, шапка ти свалям, за пореден път, за търпението да се опитваш да обясняваш неща, които не достигат до реципиента си.

Благодаря за оценката, свързана с търпението ми, Мадона. Ще продължавам да обяснявам, надявайки се, че ако не до конкретния реципиент, все до някого това, което казвам, ще достигне, не за друго, а защото става дума за основни неща(като Конституцията), които всеки уважаващ себе си човек, би трябвало да знае.

Би трябвало...

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Ще продължавам да обяснявам

какво обясняваш бе  - освен да се мазниш тука друго не виждам да правиш

пфууу

аз ви говоря за кармата, която имаме те си раздават целувки моля ти се

Пфуу, да ви пикам на форума, с едни тролове не можете да се оправите, а новите потребители ще чакат одобрение. Гледай каква помия се лее горе, на гърба на чуждия траур. Абсолютни негодници!

Пфуу, да ви пикам на форума, с едни тролове не можете да се оправите, а новите потребители ще чакат одобрение. Гледай каква помия се лее горе, на гърба на чуждия траур. Абсолютни негодници!

а нещо по същество да кажеш

а нещо по същество да кажеш

"абсолютни негодници"

Чиста есенция на по същество.

Прав си, във форума действа групичка от тролове и тролки, но това не е от вчера.

Борят се, горките - кой за престиж, кой за насъщния...

Ако прегледаш и други теми, ще разбереш точно кои са троловете и тролките.

п.п. И моля, недей да пикаш на форума, защото никак не е лош, независимо от това, че някои тук демонстрират манталитета си на селски даскалици.

• Автор

Скърбящият Главнокомандващ на Българската армия, който искаше спокойствие, се е погрижил за това, народът му е да е под дулата на американската военна техника. 

И да няма миг спокойствие от бучащи прелитащи самолети над главите на шепата старци и деца, останали в Родината ни.

Американска бойна техника идва у нас - http://www.vesti.bg/bulgaria/amerikanska-bojna-tehnika-idva-u-nas-6041225

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.