Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

На място ще потърся помощ. Местенето при някои състояния, а също и навременното лечение са решаващи. Плевналиев разчитайки на луксозните лечебни условия запазени за него и семейството му като богаташ и президент, вероятно е допринесъл за смъртта на детето си с неправилно взетото си решение.

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

Много жалко за момчето.Кои  с какво са сгрешили - за съжаление няма да го върнат при живите....

В такава ситуация (липса на информация) няма правилно и неправилно взети решения.

Много тарикатско е да се коментира на чужд гръб в една драматична ситуация какво е правилно и какво не от хора, за които съм убеден, че далеч по-тривиални решения не могат да вземат.

Молете се да ви се налага да вземате подобни решения.

Сама ли си говориш?

Недей, успокой се.

високомерието до какво доведе а

В такава ситуация (липса на информация) няма правилно и неправилно взети решения.

Много тарикатско е да се коментира на чужд гръб в една драматична ситуация какво е правилно и какво не от хора, за които съм убеден, че далеч по-тривиални решения не могат да вземат.

Молете се да ви се налага да вземате подобни решения.

ще търся помощ там, където съм

веднага

• Автор

Именно защото обичам България, не мога да уважавам нейните политически предатели!

Особено не заслужават уважение онези на най-високите политически постове, които със своето политическо лицемерие въвлякоха децата на България в поредица от геноцидни закони: Закона за предучилищното образование и ранната институционализация; Закон за сурогатството и отнемане на невръстни бебета от майките им; Законът заДетето и въведеното верижно Приемно "родителство"!

Ние определено сме световни шампиони и по самозапалвания. Само за
десетина месеца у нас 7 души съзнателно потърсиха и намериха смъртта си
чрез самоизгаряне. В целия останал свят за този период, поне според

медиите, е регистрирано само едно самозапалване (в Япония). Шампиони сме
и по детски самоубийства. По официални данни средно на година у нас се
самоубиват по 50-60 деца (всяка седмица се самоубива едно
дете). Възможно е броят да е по-голям.

В целия този демографско-статистически контекст, който заедно с ред
други фактори (ниска раждаемост, емигриране и др.) поставя страната ни
на първо място в света по намаляване и изчезване на населението
(стопяваме се със скорост 9 души на всеки час), би трябвало мъката и
тревогата на обществото да е много по-голяма, да не е центрирана само
върху отделен печален случай, а да отчита обществените измерения на
проблема. Нещо вече трябва да се направи. Случаят Филип просто е само
една от 250-те подобни трагедии (смърт на млад човек на възраст 15-19
години) у нас за една година. Има още 249 като него.
http://frognews.bg/.../P-Ivanov-pred-Frog-Po-250-detsa...

Именно защото обичам България, не мога да уважавам нейните политически предатели!

Не, Алия, правиш се на интересна.

Не си!

Показваш единствено и само липса на човещина(на първо място) и за н'ам кой си път показваш пълно невежество - поне аз пет пъти съм ти напомняла, че президентът на Република България няма правомощия да приема закони-те се приемат он Парламента. Ние, Алия, за разлика от САЩ и Русия(примерно) не сме президентска, а парламентарна република. Научи го това, елементарно е! Излагаш се с глупостите, които непрекъснато вменяваш на президентската институция.

Спри се, момиче!

Нито е времето, нито е мястото да изливаш жлъч.

На място ще потърся помощ. Местенето при някои състояния, а също и навременното лечение са решаващи. Плевналиев разчитайки на луксозните лечебни условия запазени за него и семейството му като богаташ и президент, вероятно е допринесъл за смъртта на детето си с неправилно взетото си решение.

Тя като се обърне каруцата пътища много. Да не ти идва на главата най добре да ти се налага да вземаш решения в такава ситуация.

Това е едно дете, оставете политическите си пристрастия.

Най лошо е кога родител надживее децата си.

ще търся помощ там, където съм

веднага

Къде точно много бих искал да узная ? Всеки втори по баири и паланки е експертен сърдечен хирург казваш! Като минеш и бюрокращината къде я има навсякъде после и тя ще ти е виновна че ако не е била тя ... макар че ти си взела "правилното решение".

Казва се бог да прости детето и толкова. Нищо повече от сорта да се коментират решения взети в подобен момент.

Тя като се обърне каруцата пътища много. Да не ти идва на главата най добре да ти се налага да вземаш решения в такава ситуация.

Това е едно дете, оставете политическите си пристрастия.

Най лошо е кога родител надживее децата си.

Къде точно много бих искал да узная ? Всеки втори по баири и паланки е експертен сърдечен хирург казваш! Като минеш и бюрокращината къде я има навсякъде после и тя ще ти е виновна че ако не е била тя ... макар че ти си взела "правилното решение".

не ми казвай че в Гърция нямат сърдечни хирурзи

не ми казвай че в Гърция нямат сърдечни хирурзи

Може и да има ама ако работят на запад а на местно ниво има само стажанти ...

Ако изобщо лансираната диагноза е вярна това да се събира спешен екип в последния момент за такава хирургична интервениция къде и да е бил по света шансовете са били минимални.

Ако изобщо лансираната диагноза е вярна това да се събира спешен екип в последния момент за такава хирургична интервениция къде и да е бил по света шансовете са били минимални.

мда

Проф. Чирков:

Филип е можел да бъде спасен, ако са знаели за болестта му

Професорът предполага, че смъртта се дължи на рядкото заболяване синдром на Марфон.

14-годишният Филип Плевнелиев е можел да бъде спасен, ако навреме е било диагностицирано заболяването му. Това казва в интервю за „24 часа“ проф. Александър Чирков.

„Ударът да загубиш дете е голям. Искрени съболезнования. Аз съм далеч от България, но говорих с колегите си от Трета градска и началните ми съмнения се потвърдиха, че смъртта може да се дължи на така наречения синдром на Марфан. Той е вроден и характерното при него е наследствено обусловена непълноценност на съединителната тъкан. Видимите белези са хлътналият гръден кош и разширена аорта в горния ѝ край при изхода на сърцето. Навремето съм оперирал доста деца, въпросът в случая е в ранната диагноза. Детето е можело да бъде спасено, ако му е направен преглед още при първите дори най-малки оплаквания. Сега има модерни компютърни томографии, но и ехографско изследване може да установи диагнозата“, обясни професорът.

.faktor.bg

мда

Проф. Чирков:

Филип е можел да бъде спасен, ако са знаели за болестта му

Професорът предполага, че смъртта се дължи на рядкото заболяване синдром на Марфон.

14-годишният Филип Плевнелиев е можел да бъде спасен, ако навреме е било диагностицирано заболяването му. Това казва в интервю за „24 часа“ проф. Александър Чирков.

„Ударът да загубиш дете е голям. Искрени съболезнования. Аз съм далеч от България, но говорих с колегите си от Трета градска и началните ми съмнения се потвърдиха, че смъртта може да се дължи на така наречения синдром на Марфан. Той е вроден и характерното при него е наследствено обусловена непълноценност на съединителната тъкан. Видимите белези са хлътналият гръден кош и разширена аорта в горния ѝ край при изхода на сърцето. Навремето съм оперирал доста деца, въпросът в случая е в ранната диагноза. Детето е можело да бъде спасено, ако му е направен преглед още при първите дори най-малки оплаквания. Сега има модерни компютърни томографии, но и ехографско изследване може да установи диагнозата“, обясни професорът.

.faktor.bg

И ако прочетем цялата статия, ще видим как Чирков си прави реклама на гърба на чуждото нещастие, обяснявайки как бил предложил план за създаване на диагностични центрове, които всъщност нямало и да бъдат платени от България, а от ЕС и прочие и прочие.

Моля те.

Безсмислено е да се обяснява на форумните "Чък и Чик Норис".

Те са с железни нерви и способни в 21:00 часа, близо до Неа Пичкада, с видимо влошаващо се без причина дете и цялата истерия да вземат правилно решение.

Моля ти се, виждал съм ги при далееееч по-малки предизвикателства да ровят трескаво за резервните гащи в сълзлива истерия. Иначе У форума са номер едно, приказките им не можеш премериш, че чак и житейски съвети ръсят без мярка.

То пък младите преливат от знания и акъл!

прав е Чирков, зравната ни система е болна

нима това дете не е минаавало профилактични преглееди - всички знаем как се правят, само по документи - да се вземат парите

имаме ли лекари следящи новите постижения в науката и техниката - всички имаме компютри и знаем с какви темпове се развива техниката, Онзи дятка на 60 години с разбирания от преди 30 гогини ли ще казва как да се лекуваме

В здравеопазването трябват реформи, а не пари както викат дъртите

В нашата болница има пенсоенерки в администрацията, санитарки, сестри, доктори - които вече са по болни и от пациентите

обаче седят там докато пукнат - вместо да дадат път на по млади, в крак с новото.

Чирков изобщо не го интересува здравната ни система, а реализацията на многомилионен негов проект.

Който ще има ограничен принос към подобряване на здравето на нацията, спрямо цената си.

Каквито останалите л...на, такива и лекарите. Каквато продавачката, сервитьора, служителката зад гишето.

Безсмислено е да се обяснява на форумните "Чък и Чик Норис".

Те са с железни нерви и способни в 21:00 часа, близо до Неа Пичкада, с видимо влошаващо се без причина дете и цялата истерия да вземат правилно решение.

Моля ти се, виждал съм ги при далееееч по-малки предизвикателства да ровят трескаво за резервните гащи в сълзлива истерия. Иначе У форума са номер едно, приказките им не можеш премериш, че чак и житейски съвети ръсят без мярка.

дъръбъръ сто чадъра и кво каза нищо не каза

ако не беше президент, а обикновен човек, на къде щеше да ходи а

ама не - ние сме богоизбраните, цяла болница за мене ай ша седя тука че и пари да им давам

айде у Бг-то на далаверата за мене щот аз не съм кой да е

обаче Бог нещо ти обърка плановете

пък вие ме плюйте колкото си щете ич ми не дреме

айде у Бг-то на далаверата за мене щот аз не съм кой да е

обаче Бог нещо ти обърка плановете

пък вие ме плюйте колкото си щете ич ми не дреме

За каква далавера говориш кога се отнася за здравето на детето ти! Ти вярно ли си мислиш че той е взел това решение защото ще му излезе по евтино?

Пак ще те попитам ти лично към коя гръцка сърдечна клиника би се отправила на негово място? Кой специалист би потърсила там и доверила живота на детето си в неговите ръце. Мислиш ли че там би те чакал спешен екип от сърдечни хирурзи и с магическа пръчка да оправят проблема.

Мислиш ли че там би те чакал спешен екип от сърдечни хирурзи и с магическа пръчка да оправят проблема.

що да не чакат

много ги подценявате гърците бе

Изабел, капиталиста търси далаверата винаги. Няма значение какъв е проблема и за кого се отнася. Виж ги тия, стават професионални войници убийци и ходят на майната си в другия край на света, да убиват хора за пари. По същия начин стават и ченгета и джандарми и бият и убиват без замисляне и своите сънародници. 

що да не чакат

много ги подценявате гърците бе

Да не би да има вече изказвания от гръцки сърдечни хирурзи в радиус от 100 км. че ако са им го били докарали това дете сега щеше да е живо?

Не в никакъв случай не ги подценява гръцките специалисти но понякога само със желание от страна на лекаря и пари от страна на пациента нещата пак не се получават. Примери бол. Пази Боже.

Изабел, капиталиста търси далаверата винаги. Няма значение какъв е проблема и за кого се отнася. Виж ги тия, стават професионални войници убийци и ходят на майната си в другия край на света, да убиват хора за пари. По същия начин стават и ченгета и джандарми и бият и убиват без замисляне и своите сънародници. 

Ти излизал ли си (с извинение) от България и имал ли си преки наблюдения от капиталисти които вземат финансови решения кога се отнася за здравето на децата им ?

Да не би да има вече изказвания от гръцки сърдечни хирурзи в радиус от 100 км. че ако са им го били докарали това дете сега щеше да е живо?

Не в никакъв случай не ги подценява гръцките специалисти но понякога само със желание от страна на лекаря и пари от страна на пациента нещата пак не се получават. Примери бол. Пази Боже.

не съм казала че ще се получат

но е можело да се опита нали а не да ми губи време по пътищата

(доколкото знам има задължителни профилактични прегледи - поне държаватяа плаща лекарите да ги правят)

кой ли не си върши работата

при тия прегледи щеше да се открие болестта на детенцето

Сега освен Президента и лекарите некадърни, нали :) С кой точно профилактичен преглед щеше да се открие това състояние?

С кой точно профилактичен преглед щеше да се открие това състояние?

прегледа при кардиолога

Ти излизал ли си (с извинение) от България и имал ли си преки наблюдения от капиталисти които вземат финансови решения кога се отнася за здравето на децата им ?

Въобще нямам в предвид примерно как ти би постъпил, ако се пишеш на страната на капиталистите. Но в случая става въпрос за милионери или по-скоро мултимилионери, които имат повече на брой опции от теб, между които да правят избор. Може ако искаш да продължим с разсъждения по въпроса, да отвориш тема с името "Пречи ли алчността на капиталиста, за вземането на навременно и адекватно решение в рискови ситуации, с кратък deathline"

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

прегледа при кардиолога

Това част от профилактичен преглед на дете без оплаквания ли е? С какъв преглед кардиологът ще го открие - томография, ехография?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.