Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

Предупреждавам ви да не прехвърляте темата за Украйна в тази!!!

Преди да постнете нещо прочетете заглавието и си припомнете в коя тема се намирате.

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

Само да вметна (за втори път) във връзка с изказаните тук твърдения, че президентът нямал реална власт и имал само представителни пълномощия. Тц. Има си съвсем реална власт. Иначе не би имало смисъл Той, да се свети името Му, да го назначава за такъв и да се фалшифицират изборите преди 4 години (да си припомним). Изобщо, из цялата тема тогава имаше доста постове въз основа на лични впечатления, че става дума именно за това.

Що се отнася до реалната власт на президента - има право да сезира която институция си поиска, като по този начин предизвиква проверки по свое усмотрение. Хипотетично: какво става, ако се предизвика проверка срещу неоудобна фирма, извършена от удобен човек? Документи, макар и за проверка срещу институция, а не фирма, след малко, да вляза само да си взема един душ. В резултат тогава скоропостижно излетя от поста си областна координаторка на НДСВ, докато НДСВ бяха на власт.

Срещу частни фирми ли да инициира проверки? Нещо не те разбрах? То за това и за каквато и да е проверка контролиращите институции трябва да ги правят редовно + по инициация от който и да е, включително и по сигнал на най-обикновен гражданин.

Аз не съм бил под ничие робство, за теб не знам!

Ами да ти подскажа.

На коя международна институция беше председател Гошо Тарабата, преди поробителите да дадат властта на кликата му да коли и беси в окупирана България ?

В кой град беше седалището на тази институция ?

Започва с м и завършва на ОСКВА

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Срещу частни фирми ли да инициира проверки? Нещо не те разбрах? То за това и за каквато и да е проверка контролиращите институции трябва да ги правят редовно + по инициация от който и да е, включително и по сигнал на най-обикновен гражданин.

Срещу когото си иска. Фирмата си е фирма, законът не прави разлика между частна и държавна фирма. Контролиращите институции трябва да го правят редовно, ама не го правят. От личен опит: натъкваш се на нарушение. Подаваш сигнал в съответната местна институция. Оттам ядат и пият заедно всяка вечер с този, срещу когото си подал сигнал, или имат други някакви обвързаности. Съответно правят една формална проверка и ти отговарят "А, ние проверихме - нарушение няма, бе. Объркáл си се нещо". Ти запяваш песничката "И твойта майка също" и отиваш на по-горна инстанция, на което според закона имаш право. Само че оттам, пак по закон, жалбата се преразпределя към институцията по компетентност по местоживеене или по място на случване на каквото там се е случило. И... познай. Пак се връщаш при тия, дето са ти отговорили, че проблеми нема. Който не е минал по тоя път, той не знае за какво става дума. Задръж малко...

Ами да ти подскажа.

На коя международна институция беше председател Гошо Тарабата, преди поробителите да дадат властта на кликата му да коли и беси в окупирана България ?

Офф, вероятно на османската империя, която още си е вътре в твоята глава.

Срещу когото си иска. Фирмата си е фирма, законът не прави разлика между частна и държавна фирма. Контролиращите институции трябва да го правят редовно, ама не го правят. От личен опит: натъкваш се на нарушение. Подаваш сигнал в съответната местна институция. Оттам ядат и пият заедно всяка вечер с този, срещу когото си подал сигнал, или имат други някакви обвързаности. Съответно правят една формална проверка и ти отговарят "А, ние проверихме - нарушение няма, бе. Объркáл си се нещо". Ти запяваш песничката "И твойта майка също" и отиваш на по-горна инстанция, на което според закона имаш право. Само че оттам, пак по закон, жалбата се преразпределя към институцията по компетентност по местоживеене или по място на случване на каквото там се е случило. И... познай. Пак се връщаш при тия, дето са ти отговорили, че проблеми нема. Който не е минал по тоя път, той не знае за какво става дума. Задръж малко...

Ами те и президента да им "подскаже" защото не може да им заповяда, дали нещо ще направят...Виж Бойко като тръгне напред с рогите и няма спирка :D Имам предвид пресният пример с проверката на бензиностанциите. Но и там проверката е на общ принцип, а не срещу конкретна фирма, с цел да й се разкаже играта и да се извади от бизнеса.

Ами да ти подскажа.

В кой град беше седалището на тази институция ?

Започва с м и завършва на ОСКВА

Явно разбиранията ни за робство много се разминават! :)

Офф, вероятно на османската империя, която още си е вътре в твоята глава.

Ами те и президента да им "подскаже" защото не може да им заповяда, дали нещо ще направят...Виж Бойко като тръгне напред с рогите и няма спирка :D Имам предвид пресният пример с проверката на бензиностанциите. Но и там проверката е на общ принцип, а не срещу конкретна фирма, с цел да й се разкаже играта и да се извади от бизнеса.

Казах ти, задръж малко. Президентът не се занимава да подсказва на дребните риби. Освен това има достъп до институции, които не ни обърнаха никакво внимание, даже отговор нямахме от тях, или имахме формален такъв - препращаха ни към някой друг. Само че на президента това не може да се случи.

Става дума за следното: през далечната вече 2006-а година областна координаторка на НДСВ, по професия учителка, реши да заеме по средата на учебната година, в междусрочната ваканция, мястото на майка ми, която тогава също беше учителка и ѝ оставаха по-малко от 2 години до предсрочно пенсиониране и по-малко от 4 години до навършване на възраст за редовно пенсиониране. И го зае... Причината: срещу нея се водеха няколко дела за злоупотреби, фалшифициране на документи и т.н. в качеството ѝ на шеф на регионален инспекторат по образованието. Само че не бях предвиден аз в картинката - разчитаха, че като редовна даскалица ще си затрае и няма да се опъва много-много. Няма смисъл да разказвам цялата сага. Почна се писане на жалби до местните институции с нулев ефект - или оставаха без отговор, или отговорът беше посоченият по-горе - "Объркáл си се нещо". Тогава адвокатът ми изнамери малко известния факт, че почти всяка институция в България има поне една дублираща инстанция, която има право да контролира нея или същата сфера като нея. И се почна... Резултат... Нулев! След което последната надежда вече беше Президентството. Започна се така (за да не става два метра постът, слагам снимките в линкове):

http://abload.de/img/135s5q.jpg

Уведомиха и изискваха отговор от всички институции, имащи отношение към темата. Те от своя страна направиха същото с местните си органи, като там вече отказ не можеше да има - заповядваха им отгоре.

http://abload.de/img/2kzsf1.jpg

http://abload.de/img/3p8sgo.jpg

http://abload.de/img/41hslr.jpg

http://abload.de/img/5thsqa.jpg

И ги хвана шубето в резултатите от проверките на институциите да не вземат да се появят разлики, което пък щеше веднага да даде основание за завеждане на дела. Резултатът: бяха установени 16 нарушения, бяха наложени куп глоби и наказания, майка ми си беше възстановена и се пенсионира по живо по здраво, а областната координаторка беше отстранена от всички постове. Залугата за което, обаче, съвсем не е моя - просто жалбата и начинът, по който се развиха нещата, дадоха удобен коз на политическите им опоненти тогава. И хвърлиха изпражнението във вентилатора...

Казах ти, задръж малко. Президентът не се занимава да подсказва на дребните риби. Освен това има достъп до институции, които не ни обърнаха никакво внимание, даже отговор нямахме от тях, или имахме формален такъв - препращаха ни към някой друг. Само че на президента това не може да се случи.

....

Системата на образованието не е частна фирма и примерът ти нищо не доказва срещу това, което аз написах.  Пък и тогава е бил друг президент. Той може да се е отзовал, може сегашният в подобна ситуация въобще нищо да не направи...Впрочем ти наистина ли си мислиш, че президента лично се заема с такива случаи. Има си достатъчно ангажирани хора покрай него, които му носят случаите и той ги подписва. Най-често ги чете до толкова, колкото да не обърка мястото на подписа.

П.П. Дори не винагои той ги подписва, като това се отнася и за подписваните от премиера и министрите документи, както и за тези, които трябва принципно да са подписвани от началниците на разните агенции. Има си подчинени, които и това правят, когато шефа им го няма или си има други занимания...Преди няколко месеца имаше предаване за нещо от рода, щото имаше някакви последствия...Обаче ми е твърде мътно в главата и нищо повече не си спомням.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Не разбрал...агент Ивайло ако режима на комунистите не беше паднал още щеше да си пише доноси от Бейрут или където е в момента.

За другите нещо не коментираш гепи се за шлифера на кумира си Ивайло  :D  офф що изобщо чета тука идея си нямам. 

Абе специално ти като майка орлица кръжиш на стража. Що не каза нищо за градската ти Цецка а? Защото е истина всичко ама сте си заровили главите в пясъка.

Хората работещи в Бейрут или други горещи точки последното нещо им е да пишат доноси или да съчиняват вицове .

Дано някой ден разберем каква работа е вършило българското разузнаване, по косвени изявления, се радвам че всички външни служби са ни уважавали .

Гоненето за вицове и писането на доноси срещу комшията си бе В България. 

Ама гледам за теб няма твърде разлика :)

Щом е "агент" значи е от лошите :)

..............Нашите служби, се били контролирали от КГБ и лично от Путин.............................

Как службите и хората работещи в тях, минават проверките на НАТО и западните служби, за достъп до класифицирана информация?..................

...............

1. - Очевидни са лобитата, очевидни са резултатите.

Но всъщност говорех за годините на соца. не за сегашните диктаторски години на Путин.  Тогава абсолютно всички служби, дори не говоря за важните държавни решения, се ръководеха от Москва. Сега му останаха агентите и щатните офицери, които пак по косвени признаци , си вършат работата доста добре.

Това отделно от излязлата наскоро дребна цифра от 10 млн  годишно харчени за медии и пропаганда в България. 

2. - За проверките - отдавна , т.е. не отдавна, а откакто сме членове, реално никой не ни допуска до кой знае каква натовска информация, нито нивото ни на участие и в информационния обмен е голямо.

Именно защото никой не си прави илюзии че сме троянския кон на РФ в НАТО. някой друг го бе казал отдавна.....

КАкто и да е... 

многоточието което употребих е не че ти редактирам поста, а да премахна простотията и гаменщината на която разбира се, няма да отговарям.

Всеки път гледаш да се заяждаш и обиждаш с мен, не пропускаш :) :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Не, но си мисля, че ако поиска, може и да прочете. Институцията му има реалната власт да изисква проверки. На най-високо ниво. Не те знам дали имаш фирма, но знам, че една предизвикана проверка може да предизвика много, ама много главоболия. Министърът на финансите може да нареди проверка, след като е бил сезиран от президента. Или министърът на труда и.. нещо си. Или на образованието, в нашия случай. Или на здравеопазването. Или който там министър се сетиш. Принципът е еднакъв, а властта да унищожиш някоя фирма, която представлява заплаха за кръга около теб - реална. Подава някое подставено лице сигнал, канцеларията му се задейства, задейства за по-сигурно двама-трима министри и 5-6 институции, и някой голям играч излиза от играта. Дано съм го обяснил правилно. Друг е въпросът, че очевидно не е обичайна практика и има и много други начини. Говорим обаче за твърдението, че нямал реална власт. Е, има. За всеки случай, ако ББ вече не е на власт и не разполага с министри под ръка, например.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Не, но си мисля, че ако поиска, може и да прочете. Институцията му има реалната власт да изисква проверки. На най-високо ниво. Не те знам дали имаш фирма, но знам, че една предизвикана проверка може да предизвика много, ама много главоболия. Министърът на финансите може да нареди проверка, след като е бил сезиран от президента. Или министърът на труда и.. нещо си. Или на образованието, в нашия случай. Или на здравеопазването. Или който там министър се сетиш. Принципът е еднакъв, а властта да унищожиш някоя фирма, която представлява заплаха за кръга около теб - реална. Подава някое подставено лице сигнал, канцеларията му се задейства, задейства за по-сигурно двама-трима министри и 5-6 институции, и някой голям играч излиза от играта. Дано съм го обяснил правилно. Друг е въпросът, че очевидно не е обичайна практика и има и много други начини. Говорим обаче за твърдението, че нямал реална власт. Е, има. За всеки случай, ако ББ вече не е на власт и не разполага с министри под ръка, например.

Работата по сезирането на министъра на финансите, ако не е последвала реакция от уведомяването от никоя по-нисшестояща институция, или от гражданин, или гражданско сдружение или друга организация(в това число НПО) или от омбудсмана, който сам има правото и задължението да инициира проверки, имат право да го направят премиера, или парламента при парламентарният контрол. Затова е разделението на властите. Президента не е в правомощията си пряко да действува, що се отнася до такива случаи. Всъщност единственото нещо, което може(без да броим задълженията му като главнокомадващ) е да помилва затворници.

Хората работещи в Бейрут или други горещи точки последното нещо им е да пишат доноси или да съчиняват вицове .

Дано някой ден разберем каква работа е вършило българското разузнаване, по косвени изявления, се радвам че всички външни служби са ни уважавали .

Гоненето за вицове и писането на доноси срещу комшията си бе В България. 

Ама гледам за теб няма твърде разлика :)

Щом е "агент" значи е от лошите :)

Офтопик

Не баш ама около. Мърши има навсякъде.

;)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Точно така, има приемна с цяла камара служители...и от десетките хиляди сигнали, петиции и т.н. които постъпват годишно, се отсяват тези, които не са функция на друг орган или служител(тези, които са се препращат към съответната институция, без президента въобще да узнае за тях) Някои от тях като твоя случай, ако направи впечатление на някой служителкойто го е прочел, че умишлено не се работи, след като е подаван в правилните институции, може да го разпише вместо президента, за да заостри съответното внимание, като върне в отговор на подателя стандартна бланка. После от тях се отсяват такива, които някой решава че не са от значение за националната сигурност и така нататък...Тези, които са въпрос на националната сигурност, с гаранция се предават и на президента, защото това му е функция.

Говорим обаче за твърдението, че нямал реална власт. Е, има. За всеки случай, ако ББ вече не е на власт и не разполага с министри под ръка, например.

Институцията му има реалната власт да изисква проверки.

Ти сам си отговаряш, Ванка.

"Проверка" е различно от "разрешаване на проблема"(дори самият ти си уточнил, че не зависи от Президентството, а от изпълнителната власт, без значение дали ББ е начело, ако питаш мен).

Именно това твърдя и аз. Институцията има права, но е като спънат кон - хем има силите да галопира, хем не може, заради букаите, което е заложено в Основния ни закон. Ако питаш мен, тези права определено не са права, а някакъв вид представителност(парлама, дето му казват) :D

Впрочем човекът, заемащ длъжността Президент няма вина за това.

А Нел, преди да пишеш нещо за Президента, първо се поинтересувай. Че пак леки разминавания имаш, между знанието си и другото. :clown:  Президента има достатъчно правомощия, и ако е президент с топки /а не ирландска пастирка/, може да направи много. :wink12:  Сещаш ли се?

А ти сещаш ли се, че май грешиш. :D За разлика от много коментатори тук съм си направила(и си правя труда) да се запознавам(защото няма как да я знам изцяло) Конституцията, следя Държавен вестник и сайта на Президентството и това, че в любимия ви "блиц" много от ставащото в институцията не се отразява, то не значи, че нищо там(в Президентството) не се върши.

За "пастирката"... ненавиждам хора, които злоупотребяват с искреността на някого, било то и президента. Гадни са ми!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

http://www.novini.bg/news/301273-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%82-%D1%81%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B8.html

Трогателно , но пък печели симпатии... Жестока цена за такъв пи-ар

Чест му прави че все пак се показа, можеше да изпрати вицето да чете слово... 

Трогателно , но пък печели симпатии...

Прочети коментарите под новината и тогава прави изводи дали е спечелил симпатии.

п.п. Моето скромно мнение е, че президентът в такъв тежък момент трябва да обръща внимание единствено на здравето - своето и на семейството си, особено на децата.

Здравето и близките са най-важни в живота на всеки човек.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Хм.. да.. погледнах сега коментарите... такова хейтърство и малоумщина само в български сайтове може да има... 

А иначе да, затова и казах че можеше да спести изявите, щеше да е разбираемо , и да прати вицето или друг за официални слова.

Хм.. да.. погледнах сега коментарите... такова хейтърство и малоумщина само в български сайтове може да има... 

Нали?!

Велик е българинът, велик!

А за изявите... това вчера не беше изява, а почит към загиналите в Шипченската епопея. Защо да пести почита си? Детето назад няма да върне, а ако ли пък не се беше явил... нали ти е ясно хиенките какви щяха да ги пишат...

То на великите българи все нещо им пречи - ако има изява зле, ако няма изява пак зле, добре е, че има и най-обикновени българи дето им се просълзиха очите, заедно с очите на човекът и бащата-Плевналиев.

А иначе да, затова и казах че можеше да спести изявите, щеше да е разбираемо , и да прати вицето или друг за официални слова.

Хората не го харесват, ти кво искаш. Сега ще му гледам речта по новините. Очаквам да каже, че сме се стремели към Европа и за това сме се били на Шипка. Е, може да пропусне руснаците и да каже, че това са били украинци.  :D

Хората не го харесват, ти кво искаш. Сега ще му гледам речта по новините. Очаквам да каже, че сме се стремели към Европа и за това сме се били на Шипка. Е, може да пропусне руснаците и да каже, че това са били украинци.  :D

Едно е да не харесваш, друго е да псуваш и хейтърстваш с най долнопробни изрази.

Да, знам че за много хора нямат друг начин на изразяване и правят знак равенство между тези неща, но за мен примерно има и други начини да си покажеш неодобрението към някого.

И , о ужас, не може да бъде, това може да стане без псувни и гаменщина. 

Гаменщина? Това е свобода на словото. Свободията е навсякъде, ти за един мразен президент си се загрижил. Понеже сте от една порода и проявяваш някаква солидарност. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.