Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Президентски избори 2011

71 гласували потребители

1. 1. За кого ще гласувате на предстоящите избори ?

• Меглена Кунева, независим кандида
      11%
      8
    • Ивайло Калфин, БСП
      18%
      13
    • Румен Христов, Синята коалиция
      2%
      2
    • Волен Сидеров, Атака
      12%
      9
    • Росен Плевнелиев, ГЕРБ
      26%
      19
    • все още се колебая
      1%
      1
    • няма да гласувам
      12%
      9
    • Светльо от "Хиподил"
      11%
      8
    • Красимир Каракачанов, ВМРО
      1%
      1
    • Атанас Семов, РЗС
      0%
      0
    • Алексей Петров, независим
      0%
      0
    • Венцислав Йосифов, независим
      0%
      0
    • Андрей Чорбанов, БДО
      0%
      0
    • Николай Ненчев, БЗНС
      0%
      0
    • Димитър Куцаров, независим
      0%
      0
    • Николай Василев, независим
      0%
      0
    • Стефан Солаков, Национален фронт за спасение на България
      1%
      1
    • Сали Шабан Ибрям, Национално движение Единство
      0%
      0
    • Павел Чернев, Партия за хората от народа
      0%
      0
    • Мария Капон, Единна народна партия
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Ще споделя едно мое наблюдение, което явно тук се пропуска. В изборния ден, аз участвах в секционна комисия. Жена ми, синът ми, съседката, съседа, както и други приятели от квартала, също участваха в такива. Имахме връзка и знаехме как се движи гласуването като активност. Вече наближаваше 19.00 ч. и пред класните стаи почти навсякъде беше спокойно и имаше само застъпници. Нямаше кандидати за гласуване. Вече коментирахме между комисиите, че трябва да затваряме и да почваме броенето. 5 мин. преди 19.00, пристигна една госпожа от кметството и разпореди да се продължи гласуването до 20.00 ч., въпреки че нямаше кой. 15-20 мин. по-късно заприиждаха хора, около 15-20 за всяка секция и искаха да гласуват. Как разбраха, че не е затворено вече, отговорете си Вие!!! Тъй като при пускане на бюлетините, последните са най-отгоре, впоследствие, при броенето, се установи, че тези, горните са тотално за ГЕРБ и Фъндъкова. Това ако не е купуване на гласове, кое е тогава???

Редактирано от pataran (преглед на промените)

• Отговори 458
  • Прегледи 25,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Eто защо гласуването трябва да е задължително с възможност и по интернет, за да не могат такива "избиратели" да решават вместо нас.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

Ще споделя едно мое наблюдение, което явно тук се пропуска. В изборния ден, аз участвах в секционна комисия. Жена ми, синът ми, съседката, съседа, както и други приятели от квартала, също участваха в такива. Имахме връзка и знаехме как се движи гласуването като активност. Вече наближаваше 19.00 ч. и пред класните стаи почти навсякъде беше спокойно и имаше само застъпници. Нямаше кандидати за гласуване. Вече коментирахме между комисиите, че трябва да затваряме и да почваме броенето. 5 мин. преди 19.00, пристигна една госпожа от кметството и разпореди да се продължи гласуването до 20.00 ч., въпреки че нямаше кой. 15-20 мин. по-късно заприиждаха хора, около 15-20 за всяка секция и искаха да гласуват. Как разбраха, че не е затворено вече, отговорете си Вие!!! Тъй като при пускане на бюлетините, последните са най-отгоре, впоследствие, при броенето, се установи, че тези, горните са тотално за ГЕРБ и Фъндъкова. Това ако не е купуване на гласове, кое е тогава???

Ами просто, Уотсън. Вероятно са гледали телевизия, та са разбрали за удълженото време. Аз също така направих, макар майка ми да бе в една от секциите и да ме информираше. та на третия път успях да гласувам. Нищо чудно и тия хора да са идвали по веднъж и като са видели навалицата и чули по телевизията за големите опашки, вероятно отначало са се отказали да гласуват ( аз също бях на косъм от това), но след като са чули за удълженото време, са решили да се пробват. друг вариант е да е бутнат по някой лев на някои хора, но не ми се вярва да е станало точно така.

Ами просто, Уотсън. Вероятно са гледали телевизия, та са разбрали за удълженото време. Аз също така направих, макар майка ми да бе в една от секциите и да ме информираше. та на третия път успях да гласувам. Нищо чудно и тия хора да са идвали по веднъж и като са видели навалицата и чули по телевизията за големите опашки, вероятно отначало са се отказали да гласуват ( аз също бях на косъм от това), но след като са чули за удълженото време, са решили да се пробват. друг вариант е да е бутнат по някой лев на някои хора, но не ми се вярва да е станало точно така.

Вероятно е имало информация по телевизията за опашки, но по закон, когато няма избиратели пред стаите, се приключва в 19.00 ч. А тук целенасочено ни беше наредено да не затваряме, въпреки липсата на желаещи. Това говори основно за организиран финален вот, т.е. кметството задържа секциите отворени, а "желаещите" се появяват изведнъж, на куп. Предполагам, че Гебр са имали информация, че Фандъкова е близо до 50% и са "наляли" допълнителен вот, за да е сигурно, че няма да има втори тур...

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Гласувайте за Калфин!Защото "левите",макар и малко,дадоха няколко индексации и увеличения.ГЕРБ е партия на свръхбогатите,но те са около 3-4 %.Останалите-да мрат...Да караш хората да живеят със 150 лева при цени,по-високи и от европейските,си има термин-ГЕНОЦИД.Разберете-светът е разделен на богати и плебс.Там е заровено кучето...

Гласувайте за Калфин!Защото "левите",макар и малко,дадоха няколко индексации и увеличения.ГЕРБ е партия на свръхбогатите,но те са около 3-4 %.Останалите-да мрат...Да караш хората да живеят със 150 лева при цени,по-високи и от европейските,си има термин-ГЕНОЦИД.Разберете-светът е разделен на богати и плебс.Там е заровено кучето...

Той щото Калфион е от плебса сигурно ... ;)

Той щото Калфион е от плебса сигурно ... ;)

Ба, кучето го изядоха - заради твърде постната "пица"! Народа вече от няколко, но не твърде много години, се научи да яде трупно месо и да не пита откъде е отрязано...поне не са соеви кренвирши...!

Той щото Калфион е от плебса сигурно ... :(

Прав си, колега. НАй-забавен ми е др. Станишев, който няма нито 1 (един) трудов ден като работник. еб*м ти и лявата партия. Милионери, маскирани като социалисти. Това е като в китай - 80 000 000 комунисти и от тях 80 % са богати хора....

Не се хващай за думата, беше метафорично казано по повод полицейщината в държавата. Не ми харесва какво става и как реално често се нарушава свободата на словото в България.

САЩ да е демократична държава? :Д

Беше иронично написано "демократична"... :D

Станишев? Румен Петков? Р. Овч? Първанов? Кадиев? Курумбашев? Тези ако са плебс аз съм трамвай.Хората, които държат продажбата на ток, хората с огромните комисионни да са плебс? Другарко Кръстева, нещо сте в огрооомна заблуда... Ама те на такива наивници като вас разчитат. В България няма истинска лява партия - има някакъв субект, доминиран от бивши номенклатурчици и тяхните синове...

Ба, кучето го изядоха - заради твърде постната "пица"! Народа вече от няколко, но не твърде много години, се научи да яде трупно месо и да не пита откъде е отрязано...поне не са соеви кренвирши...!

Хора, разберете. За да започнат да се вдигат доходи, в тая държава трябва да се развива ПРОИЗВОДСТВО... Това, което нямаме. Как няма да се вдигат цените, като 80% от селскостопанската продукция е внос. ;) Така сме тотално зависими от вносителите. Ама нямаме и култура на потребители - купуваме им вносните ла**а (без извинение). Отделно всяко правителство след 90-та година си затваря очите за нерегламентирания внос..

Хора, разберете. За да започнат да се вдигат доходи, в тая държава трябва да се развива ПРОИЗВОДСТВО... Това, което нямаме. Как няма да се вдигат цените, като 80% от селскостопанската продукция е внос. ;) Така сме тотално зависими от вносителите. Ама нямаме и култура на потребители - купуваме им вносните ла**а (без извинение). Отделно всяко правителство след 90-та година си затваря очите за нерегламентирания внос..

С това поне съм съгласен. Но цените се подбиват с внос на евтини дървени боклуци, които пък хората купуват, защото нямат пари. Получава се затворен кръг, а единствената алтернатива за разбиване-Високи вносни мита, отказ за внос на продукти, които могат да бъдат произведени в България през сезоните, когато това това е реалност и т.н и т.н. Обаче това трудно ще мине, докато сме в ЕС :D

Реално производството ни се убива от внос на евтини нискокачествени продукти, които хората купуват, защото са по-евтини и защото са бедни, което пък пречи и на производството да се развие, за да дава повече продукция на по-ниска себестойност...

Всичко е свързано във верига...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

С това поне съм съгласен. Но цените се подбиват с внос на евтини дървени боклуци, които пък хората купуват, защото нямат пари. Получава се затворен кръг, а единствената алтернатива за разбиване-Високи вносни мита, отказ за внос на продукти, които могат да бъдат произведени в България през сезоните, когато това това е реалност и т.н и т.н. Обаче това трудно ще мине, докато сме в ЕС :D

Реално производството ни се убива от внос на евтини нискокачествени продукти, които хората купуват, защото са по-евтини и защото са бедни, което пък пречи и на производството да се развие, за да дава повече продукция на по-ниска себестойност...

Всичко е свързано във верига...

Ама братле, тоя внос е от преди да влезем в ЕС. И тогава никой не си направи труда да сложи каквито и да е мита... Баси.. А на власт бяха и Костов, и царя, и Станишев. Но никой не обърна внимание. А сегашния НАйденов и той е един кавал...

Едит: Интересното е, че голяма част от продукцията по пазарите е от... Турция, Йордания, Египет, МАкедония... Все страни извън ЕС... Явно тук големи подкупи играят.. А и не мога да си обясня как турците с бензин от 4.40лв/литър са по-конкурентоспособни от нашите земеделци.... Ама и ние сме си виновни де, като връщаха земята 90-сетте всички се юрнаха да си я вземат, а не да я оставят в кооперациите, като си мислеха да я обработват с по едно магаре... Айде бегай бе.... ;)

Редактирано от electroface (преглед на промените)

Ама братле, тоя внос е от преди да влезем в ЕС. И тогава никой не си направи труда да сложи каквито и да е мита... Баси.. А на власт бяха и Костов, и царя, и Станишев. Но никой не обърна внимание. А сегашния НАйденов и той е един кавал...

Знам, че е от преди България да влезе в ЕС. Именно аз искам промяна на положението, което ти отбеляза в поста си.

Хората се облагодетелстват, управляващите нямат съвест, а ние сме тези, които страдат. Всички ние.

Знам, че е от преди България да влезе в ЕС. Именно аз искам промяна на положението, което ти отбеляза в поста си.

Хората се облагодетелстват, управляващите нямат съвест, а ние сме тези, които страдат. Всички ние.

Така е.. Но затова хората в белите държави протестират, ноооооо... Едно голямо НО... Тук не се протестира ЦЕЛЕНАСОЧЕНО... Тук когато реши някой за някаква кауза, веднага се намира услужлива партия да го "яхне" протеста така, че той да се размие :mad:

Например помниш ли протеста за ГМО - бяха малко хора, но Бойко клекна.. Ей това си беше плодотворен протест. А не 200 човека от РЗС да крещят "Аз ще уволня ББ"... И такаа го уволниха, че днес му отидоха на крака да му лижат топките... :D

Трябва да се протестира за нещо конкретно, но и с истински доводи. Защото има сектори в които някои като протестират, то е защото им се накърняват личните интереси. И за нас страничните наблюдатели е трудно да разберем кой точно е правия в случая...

Edit: Например защо не направят земеделците един протест... С искания за защитни мита за продукция извън ЕС... С искане на субсидии от държавата. Но да не оставят фигури като Станишев, Доган и прочее да се кипрят отпред на протеста.. Нека продължи седмица-две и съм сигурен , че ще има полза от него... Но да не се допуска да се политизира.... А и да се поставят конкретни искания...

Редактирано от electroface (преглед на промените)

...

Защо Турците са конкурентноспособни на българите ли? Не знам. Обаче разгледай следните факти, които по никакъв начин не показват симпатия към Турция, а са си просто факти

Минималната заплата в Турция е 474,5лв

Съюзът на овчарите и козарите в областта Малатия в Централна Турция предлага заплата 2500 турски лири (1100 евро) за овчари, които да извеждат на паша животните на местните собственици на добитък, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Oтговорих ти. Честно казано, не мисля, че има наистина достойна политическа партия, на която хората да могат да поверят своите гласове, но БСП, ДПС и ГЕРБ бяха най-лошото от най-лошото.

Аз няма да ти кажа нито за кого да беше гласувала, нито за кого да гласуваш. Аз ще ти кажа за кого да НЕ гласуваш, според мен. Ти имаш разум, за да решиш сама, навярно?

Бойко Борисов е крайно отрицателен герой в моите очи, не искам да ми се появява някога пред погледа наживо дори. Неговото прословуто "Като няма реализация за студентите, ДА ПАСАТ ОВЦЕ" ясно и красноречиво показа реалното отношение на неговата партия към младите хора и хората въобще-"Като няма хляб, да ядат пасти" Казала Мария Антоанета. Скоро след това била обезглавена. Мисля, че е крайно време за "обезглавим" нашата "Мария Антоанета".

За идеи ли питаш? Бих могъл да ти нахвърлям няколко.За лидер ли питаш? А кой ще последва лидера/водача? Останаха ли още такива хора или такивато по-скоро са изключения?

А може би е по-добре да си замълча?(А до кога ще мълчим и траем!!!) Полицейска държава сме..Не се знае дали утре "красивият" Бойко Борисов няма да прати жандармите пред моята врата? :D :D

Ми, да, какво лошо ти е казал човекът. Какво очакваш Бойко Борисов да те реализира!? И откъде накъде!?

Не са едно и сащо изказванията на Б.Борисов и Мария-Антоанета. Те не са в една посока, защото, като пасеш овце, ще имаш пари, с които можеш да си купиш и пасти, и хляб.

Полицейска дъжава сме, да. За да действат правилаата и законовитете норми и, за да се гарантира спаязването им, трябва да сме още по-полицейска държава.

Да, за идеи питам. Щом би могъл да нахвърлиш няколко, нахвърли.

Лидерите никога не са били бол.

И като прати Б.Б. жандармите пред твоята врата, току виж си станал известин и те дават по телевизията ... :mad: и кво се казва в този случай: Пей сърце, хвърчи ... :P

Редактирано от kaloia (преглед на промените)

Ми, да, какво лошо ти е казал човекът. Какво очакваш Бойко Борисов да те реализира!? И откъде накъде!? И аз съм образована и нямам работа.

Не са едно и сащо изказванията на Б.Борисов и Мария-Антоанета. Те не са в една посока, защото, като пасеш овце, ще имаш пари, с които можеш да си купиш и пасти, и хляб.

Полицейска дъжава сме, да. За да действат правилаата и законовитете норми и, за да се гарантира спаязването им, трябва да сме още по-полицейска държава.

Да, за идеи питам. Щом би могъл да нахвърлиш няколко, нахвърли.

Лидерите никога не са били бол.

И като прати Б.Б. жандармите пред твоята врата, току виж си станал известин и те дават по телевизията ... :mad: и кво се казва в този случай: Пей сърце, хвърчи ... :D

Вместо да се подпомага развитието на младите хора, развитие на високи технологии, РАЗВИТИЕ НА НАУКА, в България над всичко това се провежда целенасочен геноцид с основна цел младите хора да избягат от тук. Отново ще те питам-Гледа ли репортажа, където показаха 4-ма МЛАДИ до 25-30години учени от БАН, хората се разплакваха, когато ги попитаха-как успяват да развиват наука в такива мизерни условия и как с мизерното заплащане от около 400лв, а са били в Европа, предлагано е на някои от тях работа, но са останали тук от патриотизъм.

Кажи ми, това редно ли е? А редно ли е обсерватория да е оставена с бюджет, който не стига дори за оцеляването й?

Да, изказванията на Бойко Борисов и Мария Антоанета са едно и също!!!Защо ли? Защото земеделците и животновъдите страдат от недоимък, ликвидират си животните, защото не могат да ги гледат, а изкупните цени на млякото са жълти стотинки!!!

Бойко Борисов е казал това, защото това е отношението на партията му към хората-Тях не ги е грижа за хората, хората да се спасяват по единично, не ги е грижа за младите, не ги е грижа за развитието им в България.

Не, законите Не се спазват. Полицейска държава сме от вида-ако някой не е угоден на управляващите, устата му бива запушена. Ето от този вид-Подслушва се не с цел осигуряване сигурността на гражданите, а често за лична изгода.

НЕ, не трябва да сме полицейска държава. Учудваш ме с неадекватните си коментари. Просто съм потресен.

За какво се боря лично аз:

1.Гражданите трябва да имат право да отзовават техни компрометирани избранници или такива, от чиято работа единодушно са недоволни и работят против стабилността и просперитета на държавата. Референдумите да имат сила на решенията, взети в парламента, без право на обжалване, нито отмяна на взетото решение от който и да е орган, ОСВЕН ревизирането му от самите граждани.

2.Граданите да могат да самоинициират референдуми при националнозначими въпроси.

3.Право на глас да имат всички хора, които са завършили минимум основно образование. Хора, незавършили такова нямат право да гласуват нито в референдуми, нито в избори.

Гласът на народа трябва да се чува, не след избори да се забравя и потъпква. Това са мерки, които ще подсигурят това.

Има и още доста, но това са няколко мерки, които превърнати в действителност биха били основата към една по-добра България.

Не виждам перспектива за високи технологии и наука.Кадърните избягаха.Една шепа хора в БАН останаха.За хардуер ли става въпрос?Нали трябва да дойде инвеститор.Само,че Интел и АМД знаят,че китаец ще им свърши перфектно работата.А за нас се чуват лоши думи.Това е заради манталитета ни.

Не виждам перспектива за високи технологии и наука.Кадърните избягаха.Една шепа хора в БАН останаха.За хардуер ли става въпрос?Нали трябва да дойде инвеститор.Само,че Интел и АМД знаят,че китаец ще им свърши перфектно работата.А за нас се чуват лоши думи.Това е заради манталитета ни.

Все още има кадърни хора, останали заради родолюбието си или по други причини. Това, че много други са напуснали поради неблагоприятните условия, не значи че условията не трябва да бъдат променени, защото не се ли подобрят условият, тенценцията младите и знаещи хора да си заминават от България просто ще продължи.

Иване, в БАН на 400лв заплата как мислиш, че оцелява един учен. Това си е подигравка спрямо кадърните и знаещи хора!

А перспектива за много неща има, стига да има кадърни хора, желание и условия.

Очакваш Бойко Борисов и партията му да се грижи за тебе!? Изумена съм!!! За тебе, дай боже, може да се грижат майка ти, жена ти, приятелката ти или там, които са ти най-брлизки, ама да очакваш Премиерът, ( който и да е той) правителството управляващата партия да се ГРИЖАТ за тебе, ми се струва твърде прекалена претенция.

Да, не се спазват законите.

И защо, според тебе законите не се спазват?

Ааааа, така кажи бе, човек, че си против нерегламентираното подслушване. Това е друго. И аз съм срещу това.

И, ако това се осаществи и заработи, с какво то ще допринесе бедните да не са вече бедни? Студентите (завършилите) да имат работа, пенсионерите прилични пенсии. ТИ НАЛИ ТАВА ИСКАШ, както и всички ние.

Стига сте спорили. лявата партия е Атака. Защо ли? Ами защото е готова да забие ножа на всеки. Работникът също ( какъвто съм и аз). Така. Комунистите дадоха завода на сегашните ни шефове още през деветдесетте, когато почна голямото лапане с приватизационните бонове. Шефът пък от своя страна докато почине, бе лидер в Земеделския съюз. Сега се разкарват разни сини из завода. Какво излезе? Нито червените, нито сините биха ме защитили. Е. Кой тогава? РЗС? Той собствения си задник не може да опази, камо ли моя. Дядовците от СКАТ, дето спечелили за 5 месеца повече гласове от 20 годишни партии? Че те броят само гласовете си и се радват, че изобщо някой ги бръсне. Сега някой ще каже - сиондикатите. А? Какво е това? Доколкото съм чувал, в завода ни имало синдикат, но никой не го е виждал, а шефът му бил роднина на шефа...Нещо се оплетох, ама тя цялата работа е оплетена, че чак заплетена. Ще ми се да е Атака, че точно така си представям защитниците на работниците, но...тук вече млъквам, щото разчитам само на двете си ръце. Сред нас има много доносници, особено в частните фирми. Не говоря за държавна сигурност, а за доносници на шефа. Те са по-лоши, защото от тях зависи хляба. Лява партия...вижте, за леви мъже съм чувал. За долни леви педали също. Да не споменавам и лявата резба. Кофтито при нея е, че освен ляв болт, трябва и лява гайка. Ъ...дупето също става. Та накратко. В БГ засега има една партия.Всички я знаят, няма да споменавам. Втората партия, която е неофициална, но отново всеизвестна, е партията на глупаците, дето вярват, че има две партии. Пак ъ... Те наистина са две де - тая на глупаците я забравих. е тогава излиза, че глупаците не са глупаци. Ам нека си вярват.

Да, не се спазват законите.

И защо, според тебе законите не се спазват?

Ааааа, така кажи бе, човек, че си против нерегламентираното подслушване. Това е друго. И аз съм срещу това.

И, ако това се осаществи и заработи, с какво то ще допринесе бедните да не са вече бедни? Студентите (завършилите) да имат работа, пенсионерите прилични пенсии. ТИ НАЛИ ТАВА ИСКАШ, както и всички ние.

А сега да ти го обясня с прости картинки, знаци и символи.

Очаквам управляващите просто да ги е грижа за държавата, на която са на чело и да работят за интересите на народа. С подобни непукистки изказвания на ББ и прочие, които показват нулева загриженост към проблемите на младите хора и хората в България въобще, показват ясно защо тези хора не трябва да са във властта. Не искам някой да се загрижва за мен персонално, а да се загрижи за цялата държава.

Не, законите не се спазват, не, те НЕ се спазват. Престъпниците ходят по улицата. Ето, виж събитията в Катуница и какво трябваше да стане, как трябваше да се раздухат нещата, за да си свърши МВР работата. Дам, ама цар Кирчо Керливият си ги купува същите тия шефове на полицаите.

Ако моите промени влязат в сила и в България все още са останали достатъчно образовани и мислещи хора, то това би довело до промяна в цялото положение в България. Ако избраните от нас хора не отговарят на молбите и исканията на народа, работят срещу него, те просто ще бъдат отстранени. Ако се приема решение, което пряко касае цялата държава и хората смятат, че то не е в тяхна полза, че могат да го отменят с резултата от референдума.

Да могат да гласуват само хора с минимум основно образование. Не може човек, който не може да си пише името да определя бъдещето на цялата държава. Би било нелепо.

Тези мерки в ръцете на истинско ГРАЖДАНСКО общество биха довели до незабавни положителни промени в България. Текущото положение е-Хората избират политици, които реално нито един от тях не ги е грижа за България, а всичко е фалш, след това управляват необезпокоявани, издевателстват и крадат от народа, решения които реално са за народа биват неприети поради лобирането на някой с негови си интереси.

С подобните мерки това би било възможно да се пресече, АКО ИМАМЕ ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО и то знае какво иска.

Алтернативата е диктатура, наложена с преврат и подобни строеве, които ако диктаторът е човек от народа, гарантират прекарването на неговите желание като закони в държавата.

Интересен е фактът, че кандидатурата за президент на СКБ(Съюз на комунистите в България) е била отхвърлена от ЦИК. Изглежда хората ги е страх, че някой може да не играе по свирката им.

Едит: Интересното е, че голяма част от продукцията по пазарите е от... Турция, Йордания, Египет, МАкедония... Все страни извън ЕС... Явно тук големи подкупи играят.. А и не мога да си обясня как турците с бензин от 4.40лв/литър са по-конкурентоспособни от нашите земеделци.... Ама и ние сме си виновни де, като връщаха земята 90-сетте всички се юрнаха да си я вземат, а не да я оставят в кооперациите, като си мислеха да я обработват с по едно магаре... Айде бегай бе.... :mad:

А сега по-сериозно за земеделието и конкурентноспособността. само един пример с картофи. В България от декар се изкарват или изкарваха нормално, по около 1000 - 1500 кг. За един декар са нужни 200-400 кг семе, което е поне 2-3 пъти по-скъпо от произведената продукция. Сега си направи сметка, колко е печалбата, като сложиш и евтиния бензин. След това погледни какво правят хората в Холандия - 5 тона от декар. Ако ще и с парфюм да ги поливат, стоката им пак ще излезе по-евтина от нашата. Какво говоря! Тук трябва да си доплащаш, ако искаш да се занимаваш с земеделие. Какви кооперации, какви 4 лева? Ако селянина произведе 1500 килограма, то кооперацията не може да извади и 1000 килограма от декар. Тук изобщо не говоря за кражбите. Мани ги тия кооперации. Проблемът е, че се появиха прекупвачи на земя. Обикновеният човек бе отрязан и не му бе помогнато и със стотинка. Така производството през деветдесетте протече най-вече с мотика и лопата + пръскача на гръб. А беше просто. Имахме доста добра мрежа от поливна канализация, но и доста добри цигани, които я продадоха за вторични суровини. Трябваше една партийка от въоръжени мъже да се спретне около и във гетата и работите щяха да потръгнат одма, както казва едно малцинство. Продадоха мрежите. Отрязаха овошките за дървесина. С цялата си наглост се разкарваха от къща на къща, за да предлагат крадената стока от същите тия хора, на които я предлагат :D Наш'те цигани пък отрязаха гората, до която живеят. Утрепаха тоя оня във вилната зона, а оня ден омирисаха училището, за да гласуват вместо нас. И така, земеделието си замина за има няма 7 години. Аз се предадох през 2001 година, а след 3-4 години сдадох и лозето на циганите. Като в казармата - вземаме мешките от старите, дето се уволняват, а после новобранците след нас продължават в същия дух. Естествено, докато някой по-голям не затри и казармата. Надявам се да се намери някой, дето да затрие и циганите, та аналогията да бъде пълна.

А сега да ти го обясня с прости картинки, знаци и символи.

Очаквам управляващите просто да ги е грижа за държавата, на която са на чело и да работят за интересите на народа. С подобни непукистки изказвания на ББ и прочие, които показват нулева загриженост към проблемите на младите хора и хората в България въобще, показват ясно защо тези хора не трябва да са във властта. Не искам някой да се загрижва за мен персонално, а да се загрижи за цялата държава.

Не, законите не се спазват, не, те НЕ се спазват. Престъпниците ходят по улицата. Ето, виж събитията в Катуница и какво трябваше да стане, как трябваше да се раздухат нещата, за да си свърши МВР работата. Дам, ама цар Кирчо Керливият си ги купува същите тия шефове на полицаите.

Ако моите промени влязат в сила и в България все още са останали достатъчно образовани и мислещи хора, то това би довело до промяна в цялото положение в България. Ако избраните от нас хора не отговарят на молбите и исканията на народа, работят срещу него, те просто ще бъдат отстранени. Ако се приема решение, което пряко касае цялата държава и хората смятат, че то не е в тяхна полза, че могат да го отменят с резултата от референдума.

Да могат да гласуват само хора с минимум основно образование. Не може човек, който не може да си пише името да определя бъдещето на цялата държава. Би било нелепо.

Тези мерки в ръцете на истинско ГРАЖДАНСКО общество биха довели до незабавни положителни промени в България. Текущото положение е-Хората избират политици, които реално нито един от тях не ги е грижа за България, а всичко е фалш, след това управляват необезпокоявани, издевателстват и крадат от народа, решения които реално са за народа биват неприети поради лобирането на някой с негови си интереси.

С подобните мерки това би било възможно да се пресече, АКО ИМАМЕ ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО и то знае какво иска.

Алтернативата е диктатура, наложена с преврат и подобни строеве, които ако диктаторът е човек от народа, гарантират прекарването на неговите желание като закони в държавата.

Интересен е фактът, че кандидатурата за президент на СКБ(Съюз на комунистите в България) е била отхвърлена от ЦИК. Изглежда хората ги е страх, че някой може да не играе по свирката им.

Пич, аз имам доста професии, но не съм работил по нито една от тях. Имам и висше образование като теб ( предполагам). През 1997 година завърших. Ти кога завършваш? Знаеш ли, какво бе през 1997-ма? Няма начин да не си чувал поне. Завърших образованието си с въдица в ръка, понеже нямаше какво да ям. Хлябът бе 600 лева, а аз разполагах с 2000 лева за седмица. Сигурно сте се бъзикали за "студентския сандвич". Ние също навремето. Ама като почнах да го ям, знаеш ли колко сладък бе? Беше сладък, защото не можех всеки ден да ям студентски сандвич. Който не знае какво е това, ще поясня - две филийки и посредата трета. Да знаеш, хубаво е да има и солчица. За предпочитане - шарена. Ама като няма, може и с обикновена. Също е сладко ( никак даже не е солено). Като свърши това обаче, остава само въдицата. Ама като няма риба, търсиш раци. Да, ама раците бягат, та е по-лесно с миди. Но дори и тогава не измених на България. Сещам се един случай - как едни циганки откраднаха семките на един възрастен човек - вероятно на около 80 години. Как никой от минаващите не се спря да го защити и как циганките се лигавеха и обиждаха дядото. Тогава ми падна перчема и се почна. Опитаха се да ме заплашат с мъжете си, а аз само това и чаках. Но мъжете им така и не се появиха, защото знаеха, какво щеше да стане. Та исках да ти кажа, че дори и без храна, никога не съм падал до положението да мразя България и да правя компромиси със себе си. Можеш да се сетиш, какво стана след като завърших и след като Виденов, Костов и сие ми изядоха и преразпределиха малкото спестени пари от родителите ми и дядовците ми. Такова унижение не бях изпитвал никога, когато отидох с баща си да взема застраховка женитба за 1000 лева. Говоря за 1000 лева отпреди 1989 година, когато дядо ми е отделял всеки месец по 10-20 лева от заплатата си и ги евнасял в ДСК. та госпожата в Разград каза на баща ми, след като той се опита да иска обяснение защо съм получил 36 лева - Господине, вие какво искате? Внесли сте 1 лев, а вземате 36 лева!!! Да поясня, че това бе по времето на Костов, когато лева девалвира и 1000 лева станаха 1. Та така. Дръпнах баща си да си ходим, а оня им тегли една майна. Та...учен човек като мен, почна да продава меса ( включително трупни, че тук се спомена нещо такова) в един склад...Леле мале...Бойко е бил прав за нас. Само, че тогава не бе Бойко, а Костов. Малко преди него Виденов, а още малко преди това един тип, изрекъл крилатата фраза - "За Бога братя, не купувайте!" Мамито им да е*а!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

...

Цитати от форум за фермерство и земеделие

Re:

(26.07.2010 20:48)

Около 100 - 150 кг семе на декар ти трябва , зависи от големината на семето и начина по който ги сееш , а добива варира от нула до 5 тона на декар.

(09.02.2011 19:29)

aбе колеги 250 до 300 кила за декар отива семе елитно семе за киограм сената 1.80 лв(450-540лв/декар) добив 5 6 тона декар аз гледам по 5 декара това е много ск ъпа колтура от останалите

Re:

(10.02.2011 21:33)

картофите са готина култура, сееш чувалчета вадиш 10 тона(компир) евала.

общо взето колега направи си поне едно изследване за Рн при кисели почви ще береш ядове с крастата.натори добре и при добра година разчитай на 3-5 тона от декар.

семената си ги купи от лицензиран запомни последната дума и искай документи вносител. най добре холандия. впрочем холандските картофи са в чували и са зашити много грамотно имат си и етикет чети.

успех!

Просто информативно, без лоши чувства и т.н. :mad:

Цитати от форум за фермерство и земеделие

Просто информативно, без лоши чувства и т.н. :mad:

Ако не си забелязал, говорех ти за деветдесетте години. Исках да те подсетя, че за да произведеш продукция, са необходими добри инвестиции и най-вече знания. Ще ти дам един пример пак с проклетите картофи и за нашите земеделци. Какво стана през 2000 година, когато ей така за лично ползване отглеждах и картофи наред с всичко останало. Та тогава бе най-сушавата година, която някога съм виждал. За последно валя дъжд в края на април и след това чак средата на септември. Но това е отделен въпрос. Друго бе интересно. Останалите селяни също бяха засадили и картофи, но в края на лятото моите бяха зелени и с листа, докато техните нямаха и едно листо, защото бяха нападнати от колорадски бръмбар. Та тогава на мода бе един препарат "Карате", който се смяташе за мана небесна и хората пръскаха с него. Да де, ама аз нали съм глупак, отидох в аптеката и си купих "Регент". 3 пръскания и нито една буболечка не можа да си хапне от листенцата. Комшията до мен ме гледа и се чуди. Ами така е пич. Земеделието не е само копане. То е главно акъл, който липсва при повечето наши земеделски производители. Затова и добивите ни са ниски. разбира се, има и изучени хора като тия, дето цитираш. Но мнозинството са си прости селяни, без да влагам лош умисъл в думата "селяни". Сега да разкрия и малката тайна за тоя препарат "Регент" На следващата година случайно чух по радиото, че вече е забранен, защото тровел пчелите. Сам си прави заключенията, какви усилия трябва да полага земеделският производител, за да е на печалба. И да не забравя това, че не капна капка дъжд цяло лято и почти цялата продукция бе унищожена. Защо? Защото няма условия за поливане, както писах в по-горния си пост. Това бе последната година, в която се занимавах със земеделие. Но дотогава, понеже все още нямаше интернет, се ровичках из окръжната библиотека. Там попаднах на много интересни руски учебници на някакво руско висше училище по земеделие в Москва. И това бяха книги от шейсетте години. Нямаш си представа, какви неща пише там. Сравнявайки тогавашното наше земеделие с нещата, описани още преди 30 години в дебелите книги, аз разбрах, че от българското земеделие няма да излезе нищо години наред. Единствено частната инициатива с много знания може да успее, но циганите провалят всичко. Към тях трябва да причисля и много крадливи българи, не по-малко опасни от циганите.Та...не си мисли, че си ме затапил. Знам, че за 10 години някой се е усетил и е нацелил нещата, но специално за картофите ще ти кажа и друго. Аз живея в Дунавската равнина, а тук няма традиции по отглеждане на картофи. Затова и дадох пример с Холандия, която също е равнинна държава. Исках да намекна, че с малко ум и инвестиции може да се постигне много, а не само да се разчита на природата, както в Смолян например. Но примери могат да се дадат за всички земеделски култури и за това, как българинът е неграмотен на тема земеделие. Затова и турците ще ни цакат с ниски цени, въпреки по-големите си доходи.

ПП: И понеже много мразя, преди да си легна или преди да се опитам да приключа някаква тема, някой да ми поставя задачки, без изобщо да е нясно с нещата, ето ти един "рекорден добив на картофи в пиринския край". Виж само за какво иде реч и после ми подхвърляй мечтите на някой. Споко и аз съм бил с тия мечти преди 10-15 години - 5 тона картофи от декар и бързо забогатяване :D Ха, ха.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Все още има кадърни хора, останали заради родолюбието си или по други причини. Това, че много други са напуснали поради неблагоприятните условия, не значи че условията не трябва да бъдат променени, защото не се ли подобрят условият, тенценцията младите и знаещи хора да си заминават от България просто ще продължи. Иване, в БАН на 400лв заплата как мислиш, че оцелява един учен. Това си е подигравка спрямо кадърните и знаещи хора! А перспектива за много неща има, стига да има кадърни хора, желание и условия.

В България може да се развива селско стопанство,туризъм и лека промишленост.Младите по селата са по кафенетата а старите копат.Циганите крадат.Може да се случи сушава година и т.н.Относно туризма джебчийки плъзват.Чейнджаджии лъжат.Мръсотия и сергии.Почивката ти излиза като в Испания.Е няма да дойдат.Леката промишленост - предачни,тъкачни,текстилни фабрички гръцки в Родопите,даващи мизерни заплати.Компютъра Правец беше копие на Мак.Лада на Фиат.Москвич на БМВ.Едни електрокари и мотокари правехме добри и това е.Кажи каква наука?Всичко е измислено вече едва ли не.На някой наш учен да му дойде велика идея,мислиш ли,че ще се развие в България.Не!Технологично ще се развие на Запад или Изток.

Трябват инвестиции,свежи пари в икономиката-валута.Понеже сме във валутен борд ако се увеличи валутата,тогава БНБ може да пусне още левове и да се увеличи стокооборота,оттам данъчните отчисления и така нататък ще се завърти колелото.Производство ни трябва,което да изнасяме.Повече да произвеждаш,отколкото да потребяваш.Иначе си в пасив.Отрицателно търговско салдо.А относно митата не можем да си правим каквото си искаме,защото ще има ответна контрамярка.Преди ЕС България беше член на ЦЕФТА,състояща се от бившите страни от Варшавския договор без бившия СССР.Примерно да спрем турските стоки.Нали веднага ще пострадат всякакви бизнес отношения на югоизток ще ни затворят вратата.Или пък на Китай да затворим вратата.И хоп за България няма процесори и дънни платки примерно.Те ги произвеждат те решават къде да ги пласират.С по-големите трудно се играе.Можеше го Тодор Живков.След него никой.

.... Можеш да се сетиш, какво стана след като завърших и след като Виденов, Костов и сие ми изядоха и преразпределиха малкото спестени пари от родителите ми и дядовците ми. Такова унижение не бях изпитвал никога, когато отидох с баща си да взема застраховка женитба за 1000 лева. Говоря за 1000 лева отпреди 1989 година, когато дядо ми е отделял всеки месец по 10-20 лева от заплатата си и ги евнасял в ДСК. та госпожата в Разград каза на баща ми, след като той се опита да иска обяснение защо съм получил 36 лева - Господине, вие какво искате? Внесли сте 1 лев, а вземате 36 лева!!! ...

Брателе, аз по това време бях в казармата и след като излязох от нея с един влог за апартамент , правен от баща ми, успях да си купя чифт маратонки Converse... :mad:

А в нашето поделение 80% бяха връзкари, синове на митничари и партийни величия и ако щеше вярвайте още преди голямата инфлация се хвалеха как са си обменили левовете в долари. Тогава казвах на майка ми и баща ми "обменете ги и вие", ама те - "кво ще ги правим тия долари?"... И така...След няколко месеца стана ясно защо са ги обменяли... :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.