Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Президентски избори 2011

71 гласували потребители

1. 1. За кого ще гласувате на предстоящите избори ?

• Меглена Кунева, независим кандида
      11%
      8
    • Ивайло Калфин, БСП
      18%
      13
    • Румен Христов, Синята коалиция
      2%
      2
    • Волен Сидеров, Атака
      12%
      9
    • Росен Плевнелиев, ГЕРБ
      26%
      19
    • все още се колебая
      1%
      1
    • няма да гласувам
      12%
      9
    • Светльо от "Хиподил"
      11%
      8
    • Красимир Каракачанов, ВМРО
      1%
      1
    • Атанас Семов, РЗС
      0%
      0
    • Алексей Петров, независим
      0%
      0
    • Венцислав Йосифов, независим
      0%
      0
    • Андрей Чорбанов, БДО
      0%
      0
    • Николай Ненчев, БЗНС
      0%
      0
    • Димитър Куцаров, независим
      0%
      0
    • Николай Василев, независим
      0%
      0
    • Стефан Солаков, Национален фронт за спасение на България
      1%
      1
    • Сали Шабан Ибрям, Национално движение Единство
      0%
      0
    • Павел Чернев, Партия за хората от народа
      0%
      0
    • Мария Капон, Единна народна партия
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

От 1990 година гласувам, но хората не се променят. Една партийка успя по някакъв начин да се изкачи на върха и ето, направи така, че да не слезе от там. Как? Естествено, чрез масмедиите. Но...надявам се тоя период да мине до няколко години и телевизиите вече да не играят такава роля. Надявам се, тая функция да се поеме от Интернет. Дано не настъпи пак някакво затъмнение, подобно на това, настъпило с националния ефир. На някои може и да не им се вярва, че телевизиите ще залезят, но това ще стане рано или късно. Или по-точно начинът на поднасяне на информация ще бъде променен. Навремето номер едно бяха вестниците, а доста преди това - митингите. Сега е телевизията, но по тая логика не е далеч момента, когато ще приемаме новото по различен начин.

• Отговори 458
  • Прегледи 25,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Всички сте чували фразата Vox populi, vox Dei, нали ?

На простонародному -Глас народен-глас Божи..

Дежурна фраза на на всеки политик, когато говори за демокрацията.

Само че, пълната фраза, изречена в древността е малко по-друга :

Vox unius, vox nullius, vox pópuli, vox Déi

гласът на едного е глас на никого, глас народен - глас божи

Тук по форумите ние всички сме само "едного". Тоест - никой, от никъде.А сме седнали да говорим, все едно сме целият народ.....

Така е, но аз смятам, че точно националните медии са виновни за резултатите от изборите. Те си избраха двама кандидати, за които да говорят постоянно и тия кандидати спечелиха. Така навремето издигнаха СДС на пиедестала. когато политиците позволят някаква свобода в ефирното пространство, винаги се появява някой нов кандидат за слава. Явно Борисов е разбрал това отдавна и си е взел поука. Затова и държи телевизиите здраво, като самият той си избира опонентите, за да не го обвинят в тоталитаризъм. Когато телевизиите спрат да играят роля в живота ни или по-точно, когато НАЦИОНАЛНИТЕ телевизии спрат, тогава и може да постигнем нещо в България. Сега не. Точка по въпроса. Затънахме в блатото, но измъкването ще е много трудно точно заради телевизиите, които имат най-голямо влияние при избора на българина.

52% овце ? iliev72 , дай определение и за останалите гласували ! Ама не хвърляй на сляпо,а се аргументирай !

Ернесто ! Призивите ти са най-малкото,нарушение на Правилата на форума,а ти си явно още в 60-те години на миналият век.

Тогава някъде,човека от твоят аватар и ник,е решавал съдби,но не чрез избори,а със пистолет в ръка,убивайки без съд и присъда в създадените от него лагери....

Росен Плевнелиев или Ивайло Калфин .

Хората ще решат на Вторият тур ! И какъвто и да е той,аз ще го уважа.

Защото България ще има Президент,избран в едни демократични и свободни избори !

Какво каза? Демократични и свободни избори? Затова ли идваха да ми дават пари ? Затова ли хората се връщаха от урните, а предимство имаха циганите, понеже са по-нахални, миризливи и нормалните хора не могат да търпят това? Затова ли хвърлят бюлетини по улицата? Затова ли спира тока?

Ай бегай от тук! Овце сте и такива ще си останете.

Така е, но аз смятам, че точно националните медии са виновни за резултатите от изборите.

Имаш пари, купуваш си време по медиите. Купуваш и за своя кандидат, и за някой клоун, на чийто фон да изпъкне твоя човек.

Затова ли идваха да ми дават пари ? Затова ли хората се връщаха от урните, а предимство имаха циганите, понеже са по-нахални, миризливи и нормалните хора не могат да търпят това? Затова ли хвърлят бюлетини по улицата? Затова ли спира тока?

Е, не всички са овце, та се налагат и такива работи, за да мине нужния кандидат.

За shefkata

Излязоха междинните резултати за Правец:

Гунински - 2018 гласа, 48.31%

Нитов - 1578 гласа, 37.78%

Пак Златев печели...

Редактирано от m75 (преглед на промените)

Така е, но аз смятам, че точно националните медии са виновни за резултатите от изборите. Те си избраха двама кандидати, за които да говорят постоянно и тия кандидати спечелиха. Така навремето издигнаха СДС на пиедестала. когато политиците позволят някаква свобода в ефирното пространство, винаги се появява някой нов кандидат за слава. Явно Борисов е разбрал това отдавна и си е взел поука. Затова и държи телевизиите здраво, като самият той си избира опонентите, за да не го обвинят в тоталитаризъм. Когато телевизиите спрат да играят роля в живота ни или по-точно, когато НАЦИОНАЛНИТЕ телевизии спрат, тогава и може да постигнем нещо в България. Сега не. Точка по въпроса. Затънахме в блатото, но измъкването ще е много трудно точно заради телевизиите, които имат най-голямо влияние при избора на българина.

Какво каза? Демократични и свободни избори? Затова ли идваха да ми дават пари ? Затова ли хората се връщаха от урните, а предимство имаха циганите, понеже са по-нахални, миризливи и нормалните хора не могат да търпят това? Затова ли хвърлят бюлетини по улицата? Затова ли спира тока?

Ай бегай от тук! Овце сте и такива ще си останете.

Не си прав. По телевизиите най-често виждах клипа на РЗС, но това явно не им е помогнало.

Не че гледам телевизия толкова редовно. Дори напротив.

Телевизиите играят роля в живота ни, защото ние така искаме.

Абе как за толкова години, нито веднъж никой не дойде да ми предложи на мен пари за вот !

Не си прав. По телевизиите най-често виждах клипа на РЗС, но това явно не им е помогнало.

Абе как за толкова години, нито веднъж никой не дойде да ми предложи на мен пари за вот !

Ken, клипът на РЗС определено нямаше цел да печели гласове за РЗС и определено постигна целта си.

За съжаление, рядко гледам клипове и реклами по телевизора. Точно в тоя момент съм или до WC или готвя нещо за хапване. Но аз не говорех за клиповете и рекламите по телевизиите. Говорех за друго. Жалко, че премахнаха строителни войски. Една лопатка много щеше да е подходяща за Борисов. Ей това имам предвид - постоянно с ножица и лопата в ръка по националния ефир. Сякаш навремето не са рязали с ножици и не са правили първи копки. Спомням си, как месец преди да падне Тодор Живков, до нас откриха нов мост за 6 милиона лева, откриха няколко тролейбусни линии за 27 милиона лева и направиха още един по-голям мост за...пак двайсетина милиона лева. Да, де, ама никой не видя ножицата в ръцете на Петър Петров. Вместо това след няколко месеца гледахме по улиците лумпелите от СДС, които ни закопаха толкова дълбоко, че и след 25 години не може да надигнем глава. Какво м у беше лошото на комунизма? Това, че откриваха нови пътища, мостове, тролейбусни линии? Бойко не прави ли сега същото? Прави го, но в много ПО-МАЛЪК мащаб. телевизиите обаче увеличават толкова мащаба, че овцете, видели малко люцерна на малкия екран, блеят от нетърпение. Защото, докато през 1989 година аз виждах всичко на 100 метра от дома ми, сега не съм видял и метър от магистралите на Бойко! 10х!!! Не ми трябват такива управници! Вместо това виждам навсякъде дупки по пътищата, черни и сребърни луксозни возила, разкарващи се в деня на изборите и разни типове по улицата, разкарващи се с пачки в ръка.

Всъщност, преди 5-6 години на някакви избори, пак раздаваха пари, но по списъци. Баба ми, Бог да я прости, ми искаше данните, за да сме вземели 10 лева. Тогава парите ги даваха БСП. Сега ги дават СДС и Герб. Възможно е и БСП да са давали някъде, но специално при нас не.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Какво му беше лошото на комунизма?

Ами фалира, това е. Останалото са подробности.

П.П Коя година беше първият инфлационен скок в България? Правилния отговор е.. 1979 г., точно 10 години преди промените.

Ето линк към временните резултати, всеки да си търси сам района от падащия прозорец вляво (табът за кметове и общински съветници е в крайно дясно) - http://results.cik.bg/tur1

Не измествайте темата.

Това, в което живеехме не беше комунизъм , а си отиде не заради самия строй, ами заради външни фактори които работеха упорито против целия "източен блок".Накрая успяха и ни запратиха там, където според тях ни е мястото - в девета глуха.

"Европа свършва там, където започват да ядат шкембе чорба"

Та тъй с минаиля строй.

Дайте да гледаме към бъдещето викам аз.

Преди малко говорих с един председател на избирателна комисия и се оказва, че нещата не са чак толкова лоши в селата.Хората там все още имат акъл и въпреки мобилизацията и палтения вот на циганора са успели да тушират до голяма степен нещата ;)

Оказа се, че и това, което собщават по бТВ и Нова от снощи далеч не са реалните проценти, които са преброени в действителност.

Само за справка - ГЕРБ срещу СДС в Плевен по бТВ казват, че има 7 процента разлика, а данните "от вътре" са, че е под 0.5 процента .....

Самочувствието, което демонстрира Плевнелиев изобщо не му приляга. Добрите впечатления от него бяха до тук, сега вече опиянен от народното доверие и властта, която му се дава той се превръща в един измамник и от професионалист (както тръбеше наляво и на дясно) сега ще видите как ще се превърне в политик, достоен клакьор на Борисов. Политическото говорене изведнъж ще започне много да му се отдава. Беше безкористен кандидат, ако го изберат ще стане користен президент! Стойте и гледайте.

Ами фалира, това е. Останалото са подробности.

П.П Коя година беше първият инфлационен скок в България? Правилния отговор е.. 1979 г., точно 10 години преди промените.

Айде, да не се връщаме толкова назад, защото трябва да се сетим за 1984-1985 година. Факт е, че по време на така наречения "комунизъм", аз виждах всичко пред очите си - нови пътища с хубав асфалт излизаха от града ми, правеха се нови мостове, разширяваше се градския транспорт, о...забравих и за новия ни площад, открит също някъде 1989 година. Абе всичко, за което може да се сети човек, се правеше от тогавашните управници. Споменавам тия неща, защото сегашното правителство се опитва да се занимава точно с тях, но доста неуспешно или по-точно избирателно. Навремето, понеже родителите ми са от две близки села, се асфалтираха пътища и там. Скоро някой да е ходил в някое село? Нов асфалт не е полаган от време оно. Иначе се бием в гърдите, че правим магистрали. Къде са тия магистрали? Защо не ги виждам? Като ще се прави нещо, нека се прави в цяла България и според бюджета! Не може да наливаме десетки милиони за километър магистрала, а в същото време 99 % от останалата ни пътна мрежа да е в окаяно състояние! Като се прави нещо, нека се прави според наличните средства. Сега... не върви да си купя нов Мерцедес, а след това да тегля заеми да го изплащам, да стоя гладен и да се лиша от всички останали удобства.

Човек да не си даде мнението или да направи прогноза....

ПОмниш ли снощи какво твърдеше ?

Oплюхте гo тоз Бойко. Тц тц

А за Кунева - сиг. ще си даде гласовете на Калфин, съвсем случайно...

Кунева има и договор с царя, относно земите му. Приела е и рушвет. Била добър Евро комисар, но има пръст в затварянето на реакторите...

добър за кого - Европа или България?

Кунева няма да подкрепи нито ГЕРБ, нито БСП

Не бих казала на хората, които ме подкрепиха, как да гласуват, заяви независимият кандидат за президент Меглена Кунева, която не можа да се класира за балотаж.

Тя бе категорична, че няма да ги призове да подкрепят нито Росен Плевнелиев, нито Ивайло Калфин.

"Не мога да видя основание да подкрепя трети мандат на БСП за президентския пост, или да подкрепя идеята, че цялата власт ще отиде в ръцете на една партия. Аз отидох на избори без посредник. Тези близо половин милион души, които са ме подкрепили, те са умни, те са независими, те са гръбнака на обществото. Един изправен гръбнак. Те ще решат", каза още Кунева, цитирана от "Фокус".

...

цялото интервю -тук

;)

Следователно прогназата ти не се оказа правилна, както и мнението ти за Кунева.

Не е лошо да си вземеш мъничко поука преди да се сърдиш и цупиш.

За shefkata

Излязоха междинните резултати за Правец:

Гунински - 2018 гласа, 48.31%

Нитов - 1578 гласа, 37.78%

Пак Златев печели...

Който и да стане кмет, фамилията все печели, защото бащата подкрепя единя кандидат, а сина - другия. Няма празно там при нас ;)

Така е, но аз смятам, че точно националните медии са виновни за резултатите от изборите. Те си избраха двама кандидати, за които да говорят постоянно и тия кандидати спечелиха.

Медиите излъчват това, за което им се дават парички - просто в България няма истинска журналистика. ;)

Не измествайте темата.

Това, в което живеехме не беше комунизъм , а си отиде не заради самия строй, ами заради външни фактори които работеха упорито против целия "източен блок".Накрая успяха и ни запратиха там, където според тях ни е мястото - в девета глуха.

"Европа свършва там, където започват да ядат шкембе чорба"

Аз не обичам шкембе чорба! ;)

........................................................................

Аз за себе си си направих извод, че явно нашата нация си заслужава положението, след като кандидатът на ГЕРБ взе толкова гласове след начина им на управление през последните 2 години. Има една много мъдра приказка, че всеки народ си заслужава управниците!

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Самочувствието, което демонстрира Плевнелиев изобщо не му приляга. Добрите впечатления от него бяха до тук, сега вече опиянен от народното доверие и властта, която му се дава той се превръща в един измамник и от професионалист (както тръбеше наляво и на дясно) сега ще видите как ще се превърне в политик, достоен клакьор на Борисов. Политическото говорене изведнъж ще започне много да му се отдава.

Беше безкористен кандидат, ако го изберат ще стане користен президент! Стойте и гледайте.

За мен изборите прикючиха, просто не мога да отида и да гласувам за някой от тия двамата. Плевналийчето си показа доброто възпитание с постоянните повторения от вида на "Аз съм еди-какво си, аз мога и правя еди какво си". Дори по-елементарно възпитаните хора не се самоизтъкват така. Освен това демонстрира добра памет - абсолютно едно и също цитира пред различните "медии", не зная дали забелязахте това. Мушморок да не кажа какво мисля но не искам да цапам ефира на форума. В наше село е същата работа - нямам избор и съм на път да не гласувам за първи път от 1990 насам, вчера бях де но май ще пропусна балотажа ;)

Едит: Грешчици...

Едит: Колегите ми пратиха един виц:

Пред децата е Бойко Борисов. Разказва за пожарникарския живот. Накрая пита:

- Деца, имате ли въпроси?

Иванчо вдига ръка:

- Имам три въпроса:

1) Защо хората в страната са толкова бедни?

... 2) Защо храната и бензина у нас непрекъснато поскъпват?

3) Защо се нарушават правата на човека?

ББ се изпотява, но точно в този момент звънва звънеца и децата се втурват навън. След междучасието ББ отново пита децата имат ли въпроси. Петърчо вдига ръка:

- Имам пет въпроса:

1) Защо хората в страната са толкова бедни?

2) Защо храната и бензина у нас непрекъснато поскъпват?

3) Защо се нарушават правата на човека?

4) Защо звънеца би 20 минути по-рано?

5) И къде е Иванчо?!

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

аз пък в момента едвам се самонавивам да отида на балотаж, въпреки, че ме е гнус.

Ето едно мнение, извадено от тук :

Днес можем да го осъзнаем достатъчно ясно. Въпреки емоционалните си предпочитания, всеки честен човек, който гледа и напред, трябва да осъзнае това. Вече няма ни сдс, ни дсб. Просто колоритен придатък на една олигархична система за управление на страната.

Който му харесва да избира между трънки и глогинки – моля! Този анализ не Ви касае. Любопитно ми е как ще се самоубедите да гласувате Плевнелиев (все пак десен, турците подкрепят комунягите) или пък Калфин (ББ преяжда с власт и става прекалено опасен за страната). Но и двете основания са извинения. Виновниците са ръководствата на сдс и дсб, които ни оставиха без глас. За пореден път.

И този ужасно болезнен импас ще роди нещо ново. Природата празно не търпи.

И именно затова виждам и оптимизъм в безпределно ясно очерталата се безизходност!

Аз също се опитвам да се самоубедя в нещо, но не знам в какво. Хората от обкръжението ми, които са млади гласуват за Плевнелиев, а тези които са 55+ за Калфин. На едните им се чудя - "Малко ли им беше?", а на другите "Какво очакват?". Моля, някой да ме купи, сега е момента. ;)

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

По 60 лева награда за бедстващите пред "Универсиада"

Драмата щяла да приключи в 18,00 часа

Публикувано изображение

Ралица Негенцова

Представителите на секционните комисии, които прекараха кошмарна нощ пред столичната зала "Универсиада", където е базирана Общинската избирателна комисия, ще бъдат обезщетени с по 60 лева. Решението е заведено под № 1339 в ЦИК и бе публикувано на официалния сайт на комисията.

Сумата е потресаващо малка на фона на несгодите, които претърпяха чакащите. Повече от 17 часа след края на изборния ден представители на секционните комисии продължават да стоят пред залата. Заради грешките в протоколите и съответното забавяне на ОИК някои преспаха на земята, а други - върху чувалите, които носят.

В подобието на бежански лагер имаше хора, които не издържаха физически и припаднаха. Най-тежко беше за двама от тях. Единият си глътна езика, а другият бе откаран с линейка със съмнения за инфаркт.

Говорителят на Централната избирателна комисия Ралица Негенцова опита да успокои страстите на пресконференция днес. "По данни от Информационно обслужване, които въвеждат резултатите от СИК, до този момент голяма част от протоколите са приети и ако се върви с това темпо, до 17.00-18.00 часа биха били приети всички секционни протоколи на територията на Столична община", обясни тя. Така, ако всичко върви по план, преброяването ще приключи в законовия 24-часов срок.

РЕШЕНИЕ

№ 1339–ПВР/МИ

София, 24.10.2011

ОТНОСНО: организацията по предаване на изборни книжа и материали в ОИК – Столична община

На основание чл. 26, ал. 1, т. 3 от Изборния кодекс, Централната избирателна комисия

РЕШИ:

1. При предаването на изборните книжа и материали от СИК на ОИК - Столична община се допуска избирателните списъци и печата на СИК да се предава най-малко от един член на СИК на определено от ОИК - Столична община лице.

2. Когато при предаването на протоколите за установяване резултатите от гласуването се открие разлика между действителните гласове и гласовете, разпределени между кандидатските листи на партии, коалиции от партии и инициативни комитети, ОИК - Столична община отделя торбите на съответната СИК в обособено помещение, охранявано отвън от органите на МВР.

3. След приемането на протоколите от всички СИК ОИК - Столична община, заедно с членове на съответната СИК отварят торбата с бюлетините и установяват реалното разпределение на гласовете, което се отразява в протокола на СИК.

4. Задълженията на членовете на СИК за предаване на изборните книжа и материали се считат за изпълнени с предаването на торбите с бюлетините на комисията по чл. 242, ал. 7 от ИК или на ОИК - Столична община.

5. На членовете на СИК от Столична община по чл. 231, ал. 1 от ИК се заплаща допълнително възнаграждение в размер на 60 лева.

6. На основание чл. 18, ал. 4 от ИК лицата по т. 5 се освобождават от служебните им задължения до окончателното изпълнение на функциите им на 24 октомври 2011 г.

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Красимира Медарова

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

blitz.bg

Поредната подигравка на ГЕРБ с хората !!!

Успех. Тези думи ги слушах и преди 20 години. Сега се пеят на друг глас.

Имаме ли избор, ти сам помисли и ми кажи? Мираж и далечна надежда за по-добро или абдикация и живот в калта?

А може би емиграция? Защо трябва да бягаме от собствената си държава, все едно сме прокудени в изгнание? Защо нашите настоящи и бъдещи деца на България трябва да живеят в мизерия или да бъдат в чужди страни? Какво ни остава?

Аз нямам намерение да живея в калта. Не ми се иска и да емигрирам. Какво ни остава?

52% овце ? iliev72 , дай определение и за останалите гласували ! Ама не хвърляй на сляпо,а се аргументирай !

Ернесто ! Призивите ти са най-малкото,нарушение на Правилата на форума,а ти си явно още в 60-те години на миналият век.

Тогава някъде,човека от твоят аватар и ник,е решавал съдби,но не чрез избори,а със пистолет в ръка,убивайки без съд и присъда в създадените от него лагери....

Росен Плевнелиев или Ивайло Калфин .

Хората ще решат на Вторият тур ! И какъвто и да е той,аз ще го уважа.

Защото България ще има Президент,избран в едни демократични и свободни избори !

Хората са овце, щом избират партия, чието управление не доведе до нищо хубаво, освен гръмки слова. Пътищата, където живея не са станали по-добри, нито здравеопазването по-добро, нито каквотото и да е друго положително не е ставало. Но не само това, положението става ПО-ЛОШО.

А изборът НЕ Е моят избор, аз не съм гласувал нито за БСП, нито за ГЕРБ. Ненавиждам ги. Но да, ще гласувам на балотажа. Но гласът ми няма да бъде повече от антивот от отвратен от положението човек.

Моите призиви са в нарушение на правилата на форума? Ти да не работиш за управляващите?

Моят аватар или човек с неговата твърдост е единственият начин за промяна в България. Убивал без съд и присъда, но от бедните и небогатите смятан за ГЕРОЙ. Не смяташ ли, че има причина за това?

НЕ НАРОД, А ПАПЛАЧ!!!!!!

Изборът на хората? Мазохистичният идиотизъм на малоумният народ. Може би наистина заслужавате жестоката си съдба!

Плюя ви в лицето, Гербаджии и БСП-ари!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Поредната подигравка на ГЕРБ с хората !!!

А човек, който му е гот да му се подиграват , бият и тъпчат се нарича мазохист, което си е психично отклонение отвсякъде.

Броят наново бюлетините в София?

Допуснати са грешки в 80% от протоколите, казва председателят на ОИК София Марина Белчева

Публикувано изображение

Възможно е ново преброяване на голяма част от бюлетините в София, се разбра от решение на ЦИК, обявено днес. То е свързано с проблемите при предаването на протоколите от вота в столицата.

Секционните комисии продължават да чакат на огромни опашки, за да предадат книжата, стигна се до припадания на чакащи, до хаос и скандали. Пред журналисти председателят на ОИК-София Марина Белчева заяви, че проблемите идвали от вида на изборите - "2 в 1", а много от секционните комисии се затруднили с попълването на книжата. По думите й били допуснати грешки в 80 на сто от протоколите.

Заради създалото се напрежение рано тази сутрин представители на ЦИК отишли в общинската комисия в София, за да видят какво е положението, да дадат инструкции и да помогнат за организацията на работата.

Централната комисия излиза и със специално решение, което да ускори приемането на протоколите. То обаче не решава проблемите, а само ги отлага. От ЦИК са решили, че когато има разминаване между описаните в протоколите общ брой подадени гласове и пуснатите бюлетини за отделните кандидати, ОИК просто трябва да отдели торбите с бюлетините на съответната секционна комисия в обособено помещение, охранявано от органите на МВР.

Чувалите с бюлетините ще се отворят едва след приемане на всички протоколи от секциите в София. Това на практика означава, че ще трябва да има ново броене на бюлетините, а според сметките на Белчева това ще се наложи при 80 на сто от протоколите.

За да се ускори работата и да се премахне изтощителното чакане за предаване на протоколите, ЦИК разпореди до избирателните списъци и печата на секционната комисия да де допуска само един член от комисията и да се предават в общинската комисия само от един член на секцията. Досега задължително двама души, и то от различни политически сили, предаваха тези документи.

ЦИК уточнява още, че задълженията на членовете на секционните комисии за предаване на изборните книжа и материали се смятат за изпълнени с предаването на торбите с бюлетините.

Заради проблемите на членовете на комисиите в София ще им бъдат дадени и допълнителни 60 лв.

blitz.bg

Тези 60лв няма да им стигнат за лекарствата, които ще са им нужни за възстановяване на здравето...

За 20г не е имало такъв сеир ! Просто ГЕРБ този път се оакаха поне до шията !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.