Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Президентски избори 2011

71 гласували потребители

1. 1. За кого ще гласувате на предстоящите избори ?

• Меглена Кунева, независим кандида
      11%
      8
    • Ивайло Калфин, БСП
      18%
      13
    • Румен Христов, Синята коалиция
      2%
      2
    • Волен Сидеров, Атака
      12%
      9
    • Росен Плевнелиев, ГЕРБ
      26%
      19
    • все още се колебая
      1%
      1
    • няма да гласувам
      12%
      9
    • Светльо от "Хиподил"
      11%
      8
    • Красимир Каракачанов, ВМРО
      1%
      1
    • Атанас Семов, РЗС
      0%
      0
    • Алексей Петров, независим
      0%
      0
    • Венцислав Йосифов, независим
      0%
      0
    • Андрей Чорбанов, БДО
      0%
      0
    • Николай Ненчев, БЗНС
      0%
      0
    • Димитър Куцаров, независим
      0%
      0
    • Николай Василев, независим
      0%
      0
    • Стефан Солаков, Национален фронт за спасение на България
      1%
      1
    • Сали Шабан Ибрям, Национално движение Единство
      0%
      0
    • Павел Чернев, Партия за хората от народа
      0%
      0
    • Мария Капон, Единна народна партия
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Брателе, аз по това време бях в казармата и след като излязох от нея с един влог за апартамент , правен от баща ми, успях да си купя чифт маратонки Converse...

А в нашето поделение 80% бяха връзкари, синове на митничари и партийни величия и ако щеше вярвайте още преди голямата инфлация се хвалеха как са си обменили левовете в долари. Тогава казвах на майка ми и баща ми "обменете ги и вие", ама те - "кво ще ги правим тия долари?"... И така...След няколко месеца стана ясно защо са ги обменяли...

Това показва ясно едно-как обезценяването на валутата ни е било планирано, за да се ограби България и българите...И в полза на кредитните милионери. :cheers:

....

Всичко може, ако не си идиот. Това е. Когато се внасят някакви марки продукти, примерно дънни платки AsRock, или компютри HP, ти търсиш връзка с фирмата или вносител/дистрибутор. Той никак, ама никак не го е грижа, че си забранил вноса да речем на макарони или дрехи от Китай. И т.н и т.н...В тоя свят се търси печалбата :)

В България трябва да се развива наука. Селското стопанство, турисма и леката промишленост не са определящи отрасли в икономиката на повечето големи европейски страни. В БЪлгария може да се развива наука, ако се направят капиталовложения, които се изплащат във времето.

В една развита държава високите технологии и услугите са един немалък дял от икономиката. Младите седят по кафетата? Ти кво, на село ли живееш или в София? Май в София, та твоето не дава представа за положението в страната.

И още нещо, не може всички млади да хванат мотичката, при условие че са високообразовани и знаещи. Знаеш ли кога човек с 2 висши ще ти хване мотичката, вместо да отиде да се реализира на запад в науката и т.м??? Точно никога.

Човек с 2 висши образования да рови по контейнерите-това е МОРАЛЕН ТЕРОРИЗЪМ.

Е, докато в България не се развива наука, високи технологии, промишленост и законите реално не важат за всички, дори и за избранниците ни с пълна сила, то нещата едва ли ще се променят към по-добро.

Видя как 4-ма млади учени от БАН остават в БАН и България, въпреки че можеха да останат в Европа. Това е патриотизъм. А какво правим ние, за да осигурим условия на тези хора, да живеят по-добре и да бъдат в по-добри условия?

И не, никой не говори за генерално отрязване на връзки със света, а спирането на стоки и продукти, които тук са произвеждани.

И това може да не става очевадно, а например с определени критерии за внос на чуждите продукти, които евтините дървени домати и краставици като памук да не могат никак да минат и да спрат да ни заливат с тях. А може за тях да се въведат такива мита, че да не станат по-евтини от родното производство, та ти би ли избрал дървен турски домат на евивалентната цена на хубав български домат?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 458
  • Прегледи 25,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти не можеш да разбереш,че политическия елит влияе на бизнеса.И г-н Ходорковски беше мисля най-богатият руснак преди време олигарх и как г-н Путин се справи с него.В Китай е смесица от комунизъм и капитализъм и може върхушката да разпореди съответно забрани на износителя на процесори и дънни платки връзки с България.Гледа се икономическия интерес.Дали ще са обувки или ориз се тая.

Ти не можеш да разбереш,че политическия елит влияе на бизнеса.И г-н Ходорковски беше мисля най-богатият руснак преди време олигарх и как г-н Путин се справи с него.В Китай е смесица от комунизъм и капитализъм и може върхушката да разпореди съответно забрани на износителя на процесори и дънни платки връзки с България.Гледа се икономическия интерес.Дали ще са обувки или ориз се тая.

A ти не можеш да разбереш, че все още не всичко се прави в Китай и Китай не се разпорежда с трети страни, от които можеш да си набавиш всичко необходимо. Пълни нелепици говориш.

Или Китай ще забрани на 7-та фирма във веригата след износителя от Китай да продава на някой си? Ми може спокойно да се внесе от някоя друга европейска държава, въобще не ти трябва директна връзка с Китай, сещаш се, нали?

Алтернативата е да пускаме вносни боклуци, родното производство да умира и да се убива, доходите да не се вдигат, да живеем в мизерия, а стоките които потребяваме и които съществуват да са от най-долно качество, за което плащаме по-скъпо, отколкото трябва. Е, съжалявам, драги ми икономисте, ама аз не мисля като теб.

A ти не можеш да разбереш, че все още не всичко се прави в Китай и Китай не се разпорежда с трети страни, от които можеш да си набавиш всичко необходимо. Пълни нелепици говориш.

Или Китай ще забрани на 7-та фирма във веригата след износителя от Китай да продава на някой си? Ми може спокойно да се внесе от някоя друга европейска държава, въобще не ти трябва директна връзка с Китай, сещаш се, нали?

Алтернативата е да пускаме вносни боклуци, родното производство да умира и да се убива, доходите да не се вдигат, да живеем в мизерия, а стоките които потребяваме и които съществуват да са от най-долно качество, за което плащаме по-скъпо, отколкото трябва. Е, съжалявам, драги ми икономисте, ама аз не мисля като теб.

Ако не се внасят домати а ядеме само български нали се сещаш,че ще са 5-6лв. и пак ще ревеш.И да може производител да забрани неговата стока да се продава в дадена страна.

Ако не се внасят домати а ядеме само български нали се сещаш,че ще са 5-6лв. и пак ще ревеш.И да може производител да забрани неговата стока да се продава в дадена страна.

Не, не може. Понеже производители често не са китайски фирми, а чужди фирми със заводи в Китай, които си имат съвсем друга политика!!!

И не, налагат се други мерки за да не може българските домати изкуствено да стигнат цени от 5-6лв.

Стига отклоняване от темата!

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=lxDFKYlAqqA&feature=related

Не съм за БСП, но този клип винаги ме кара да се замислям до колко е искрен Росенчо....

Лошото е,че не се знае дали пък Калфин(евреин!) е по-добър от Гоцеделцевски помак.

Лошото е,че не се знае дали пък Калфин(евреин!) е по-добър от Гоцеделцевски помак.

Аз не ги определям по етнос, а по това на кой може да се гласува доверие, защото всеки избор е именно даване на доверие, а не на ВЛАСТ. В България винаги тези неща се бъркат и това, според мен, е основната грешка на политиците. Т.е. би трябвало като получаваш доверие,да изпълняваш обещания. Но при нас тези неща почти не се случват... жалко...

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Публикувано изображение

този по ми вдъхва доверие,

Този мога да го сравнявам с Покойния Стив Джобс или със Линус Торвалдс.

Не се вписва в дискусията за български президент.

Повтарям отново-гласувайте за Калфин.Да,той е богат,Плевнелиев-също.Но Бойковата клика обрича на смърт пенсионери,болни,инвалиди,деца и огромна част от народа. "Левите" ни дадоха няколко увеличения-факт.Когато си притиснат до стената и малката компенсация все пак е нещо.Бойко цинично заявява "Няма да дам и стотинка!"Просто Калфин е по-малкото зло за мнозинството от хората.Истината е,че капитализмът отдавна е изконсумирана система,която спира световното развитие.Както всяка наука,така и науката за общественото устройство трябва да се развива,но шепата олигарси,които стават все по-богати имат интерес да се зацикли на този ретрограден обществен строй.И на малките деца вече им е ясно,че алчността и консуматорството,които са в основата на капитализма погубват света.Но това-в по-глобален план.Да си дойдем на думата-изберете Калфин,защото той е по-малкото зло и има надежда за малко по-високи доходи.Всичко останало са празни приказки...

...

И още нещо, не може всички млади да хванат мотичката, при условие че са високообразовани и знаещи. Знаеш ли кога човек с 2 висши ще ти хване мотичката, вместо да отиде да се реализира на запад в науката и т.м??? Точно никога.

Човек с 2 висши образования да рови по контейнерите-това е МОРАЛЕН ТЕРОРИЗЪМ...

Абе ти опри до моето положение, та да видим, дали няма да хванеш мотиката като мен :ass: И мотиката хванах и ножа в склада за месни продукти. Знаеш ли какво е, след като завършиш висшето си образование да си без пукнат лев? Да е голяма безработица, както през 1997 година и да имаме заплати, равняващи се на около 30-40 долара? А знаеш ли какво е, да няма дори и работа за минималната заплата тогава ( около 70 лева края на лятото). И като намериш такава работа, няма да хванеш мотиката ли :) Не само мотиката ще хванеш, но и на робското пазарче ще ходиш като мен :P Какво знаете вие? Нито бащите ни знаят нещо, нито сегашните младежи. Моето поколение бе най-прецакано, защото имахме нещастието да прекараме младостта си в преход :) И сега някои от вас ( не ти) сте тръгнали да обяснявате, как трябвало да отида в неделя да избирам между мафиоти и мафиоти.

....

Въпросът в случая, братле, е дали един знаещ и можещ човек би останал тук да мизерува или би отишъл на запад, където за същите знания да получава десеторно по-добра заплата. Това визирах, но се изказах малко метафорично.

Разбирам те прекрасно, но въпросът който седи е по-горният обаче и той не се променя по смисъл.

След като не се осигуряват добри условия за знаещите и можещите, дали голям процент от тях няма да се изнесат при първа възможност, за да търсят по-добри условия за живот, от което изтичане на знаещите губи цяла България? Останалите биха останали единствено от чувство за патриотизъм.

Повтарям отново-гласувайте за Калфин.Да,той е богат,Плевнелиев-също.Но Бойковата клика обрича на смърт пенсионери,болни,инвалиди,деца и огромна част от народа.

"Левите" ни дадоха няколко увеличения-факт.Когато си притиснат до стената и малката компенсация все пак е нещо.Бойко цинично заявява "Няма да дам и стотинка!"Просто Калфин е по-малкото зло за мнозинството от хората.Истината е,че капитализмът отдавна е изконсумирана система,която спира световното развитие.Както всяка наука,така и науката за общественото устройство трябва да се развива,но шепата олигарси,които стават все по-богати имат интерес да се зацикли на този ретрограден обществен строй.И на малките деца вече им е ясно,че алчността и консуматорството,които са в основата на капитализма погубват света.Но това-в по-глобален план.Да си дойдем на думата-изберете Калфин,защото той е по-малкото зло и има надежда за малко по-високи доходи.Всичко останало са празни приказки...

Аз да Ви попитам лично!!!

Вие затова ли се регистрирахте и имате всичко на всичко 2 поста и то за да давате преценка кой за кого ще гласува? Я пътувайте за някъде! Смисълът на форума не са вашите комунистически пропаганди.

Въпросът в случая, братле, е дали един знаещ и можещ човек би останал тук да мизерува или би отишъл на запад, където за същите знания да получава десеторно по-добра заплата. Това визирах, но се изказах малко метафорично.

Разбирам те прекрасно, но въпросът който седи е по-горният обаче и той не се променя по смисъл.

След като не се осигуряват добри условия за знаещите и можещите, дали голям процент от тях няма да се изнесат при първа възможност, за да търсят по-добри условия за живот, от което изтичане на знаещите губи цяла България? Останалите биха останали единствено от чувство за патриотизъм.

Така е, но нищо не се губи. Може би само малко. Пак ти давам пример със себе си, който ще прозвучи като самохвалство. Само дето това самохвалство могат да го потвърдят поне 100 човека колеги. Понеже, нямах късмета като млад кадър да работя по професиите си, аз се хвърлих в работа, която съвсем бегло бе засегната в обучението ми. Та от електрониката преминах към машиностроенето, което общо взето има малко общо, с изключение разбира се на електрониката в машиностроенето :ass: Та...това, което бях научил в университета, не се загуби. То се преобразува. Да, не се занимавам със спътници, комуникации, телевизори и тем подобни, но празно в живота няма. От цялата работа спечели чорбаджията, но заедно с него мисля и България. Понеже, аз в един момент понесох част от фирмата на раменете си със знанията, придобити в университета. Просто имаха късмет и фирмата и държавата, че завърших в най-лошата година за България - 1997-ма, та не можах да се реализирам никъде дълго време. И досега тъпите шефове не могат да проумеят, че дори за работа като нашата, трябват знаещи и мислещи хора. Не тия едва взели средното си образование. Да, стават за общи работници и някоя по-проста дейност, но за моята работа не. Та затова и десет години, откак откриха сегашното производство, нямам кадърен заместник. Смениха се поне 10 човека, но със шуробаджинащина работа не се върши. та исках да ти кажа, че дори човек да не се реализира в професията си, може да постигне нещо и в друга сфера. Аз бях без лев през 1997. Бях доста месеци безработен. Дори през 1998 година успях да работя само 2 дена и да изкарам 50 лева за 6 месеца!!! Няма помощи, няма нищо. Въпреки всичко, аз си купих преди 3 месеца втора, нова кола. Не съм крал. Изкарал съм парите със знания, упоритост, псувни, счупени пръсти. Ей за това говоря. Българската мечта е налице. Може би американската е в много по-големи мащаби, но не големината е важна, а пропорциите, ако ме разбираш.

Вие затова ли се регистрирахте и имате всичко на всичко 2 поста и то за да давате преценка кой за кого ще гласува? Я пътувайте за някъде! Смисълът на форума не са вашите комунистически пропаганди.

БСП не са особени комунисти...И въпреки това всеки потребител има право на глас и мнение, стига да не нарушава правилата, нали?

...

Да, но на запад реално можеш да се реализираш по специалността и да получаваш десеторно по-голямо заплащане. Това обяснявам. Кое ще задържи знаещите, като на запад има по-добро заплащане и условия..и работа точно по специалността?

То всичко може, но струват ли си жестоките усилия според повечето, ако другаде може да бъде постинато на много по-малка цена?

Твоята е ясна, успял си някак. А тези от БАН, дето са на има-няма 400лв заплата, режат им бюджета и някак си се опитват да развиват високи технологии и наука? Днес показваха как развиват робот, който да извършва специфични процедури, приложим в медицината и т.н и т.н? Кажи ми, тези хора например как аджеба да развиват наука, след като целенасочено се убива същата?А държава без наука и знаещи разчита само на чужди иновации и винаги ще е назад, ако няма собствена наука.

А когато подобни знаещи хора си стегнат багажа за чужбина, нима България НЕ губи???

Относно висшето и средното образование-Никак не значи, че човек с висше образование знае повече от такъв със средно специално. Често се случват и обратните неща, а предвид това което съм видял, съм склонен да твърдя, че до 2-ри курс някъде с изключение на висшата математика се изучава материала, който се учи и в техникумите по същата специалност, а може би и малко по-нагоре. Реално ако си учил средно електроника, то висшето електроника можеш да си свиркаш, след като минеш математиките и физиката.

Доста глупав човек сте,за да Ви се обръща внимание.Форумът е за мислещи хора,а това с комунистическите пропаганди доказва що за клиширана и скромна личност сте...Написаното от мен не се отнася за Вас,не е лъжица за Вашата уста.

Относно развитие на наука - на държавата не й е работа да развива наука, в 21ви век това се прави от части R&D компании. Да не говорим че имаме известен брой квалифицирани специалисти, и огромна маса от хора, чакащи "държавата" да им изсипе манна небесна отгоре. Образованието не е гарант за това че ще си намериш работа, и задача на студента, който тепърва ще се учи, е да проучи пазара и да разбере на каква длъжност ще е най-търсен и високоплатен. А не всички да стават икономисти и социолози и после да се оплакват че са с висше, а работа няма. Има една много силна теория, тази на производството и консумацията, която важи в пълна сила. Не се работи така в пазарна икономика, и много хора като Guevara още не са го осъзнали...

Търсете в Google ... "Секция 59, или избори 2011" Аз също не съм от хората с многото мнения, но това което видях ме убеди в решението ми да не участвам този път в цирка, който е пълен... но след 2 години със сигурност ще си сложа Х-чето изписано по абсолютно и възможно най-правилния начин! Потресаващо е..

БСП не са особени комунисти...И въпреки това всеки потребител има право на глас и мнение, стига да не нарушава правилата, нали?

Да, но на запад реално можеш да се реализираш по специалността и да получаваш десеторно по-голямо заплащане. Това обяснявам. Кое ще задържи знаещите, като на запад има по-добро заплащане и условия..и работа точно по специалността?

То всичко може, но струват ли си жестоките усилия според повечето, ако другаде може да бъде постинато на много по-малка цена?

Твоята е ясна, успял си някак. А тези от БАН, дето са на има-няма 400лв заплата, режат им бюджета и някак си се опитват да развиват високи технологии и наука? Днес показваха как развиват робот, който да извършва специфични процедури, приложим в медицината и т.н и т.н? Кажи ми, тези хора например как аджеба да развиват наука, след като целенасочено се убива същата?А държава без наука и знаещи разчита само на чужди иновации и винаги ще е назад, ако няма собствена наука.

А когато подобни знаещи хора си стегнат багажа за чужбина, нима България НЕ губи???

Относно висшето и средното образование-Никак не значи, че човек с висше образование знае повече от такъв със средно специално. Често се случват и обратните неща, а предвид това което съм видял, съм склонен да твърдя, че до 2-ри курс някъде с изключение на висшата математика се изучава материала, който се учи и в техникумите по същата специалност, а може би и малко по-нагоре. Реално ако си учил средно електроника, то висшето електроника можеш да си свиркаш, след като минеш математиките и физиката.

Аз говорех почти същото. Или не си ме разбрал или аз не съм те разбрал. Исках точно това да кажа - дори и на най-простата работа е хубаво да има знаещи и можещи. За средното образование много не съм съгласен. Около мен може би 95 % са с такова и знам колко струват, за какво мислят, как работят, какво могат да постигнат и на какво са доволни. 10 години се мъча да намеря човек, който да обуча така, както аз разбирам нещата. Вместо това от 10 години ме ограничават, като ми налагат свои хора. По-лошото е, че са необразовани, макар и със средно образование. Е, има тук таме някой по-начетен, но проблемът му е, че не иска да постигне нищо и просто предпочита да лентяйства и стои на едно и също място. Ще се върна в университета, когато ни раздаваха дипломете. Имахме един професор, който като ни събра последния ден ни каза - Ние ни ви готвехме за техници, като тия от средните училища, а за инженери. каква е разликата? Техникът, когато има проблем, има заучени действия. Инженерът при възникване на проблем си съставя списък с необходимите неща и книги, които да търси в библиотеката. Той търси начин за решаване на тоя проблем. Точно затова ти казах в предния си пост, че един висшист може да се реализира навсякъде, защото вече има основата, която му позволява да МИСЛИ! Мисленето е ключа към успеха, а не заучените уроци в средното училище. Може да си добър техник и да поправиш всеки изпречил ти се телевизор, но ти го правиш въз основа на заучени неща. Няма я тая мисъл, която така да се каже се изгражда след 5 или 6 години следване и която ти позволява да се справиш с много други проблеми. Точно поради тая причина, аз не уважавам умни хора, които са спрели заради пишката си и не са продължили образованието си. Тук не говоря за пари, защото по мое време образованието бе главно безплатно и плащаха тия, които просто не биваха приемани в университетите - демек тичпичните двойкаджии с татко паричко. Аз обаче мисля ( въз основа на наблюденията си в университета), че колкото и да е прост човек, завърши ли вишето си образование нормално, той излиза по-човек, отколкото ако не бе учил изобщо. Наученото се забравя, когато не се упражнява. Начинът на мислене обаче остава. Това е моето мнение за образованието. Ако зависеше от мен, бих направил задължително висшето образование. По аналогия може да видим какво става, когато не се завърши основно или изобщо не се завърши. Визирам в тоя случай циганите. Всички ги хулим, но малко си даваме сметка, че всъщност това са необразовани хора, голяма част от които нямат дори основно образование. Какво очаквате от такъв човек? По аналогия минаваме към хората без висше. Или искате да кажете, че е без значение, дали си спрял на 18 да учиш или не? Ако е така, защо изобщо си товарите главичките с ненужни неща като "висше образование"?

А на maxim4o ще кажа, че аз още през 1985 година прочетох една статия в едно списание - БТА - Наука и техника, в което се казваше, че през деветдесетте години най-търсени и високоплатени ще са програмистите. Знаех го това, навих се да ставам такъв, действах по въпроса, но по ред глупави причини продължих с най-безсмислената специалност - електроника. Тогава бях на 13-14 години. Лошото обаче е, че родителите обикновено не знаят тия неща или просто казват - навремето мен ме караха насила да правя еди какво си, затова ти си свободен да решаваш. Още по-лошо е, когато те хванат за ушите и те заведат примерно в консерваторията, а теб те влече клавиатурата. Така, че ослушването е хубаво нещо, но рядко някой успява да нацели нещата. Кой през осемдесетте в България смяташе, че компютрите ще се развият толкова бързо и че ще има много хляб за умни хора там? Никой! Тогава други бяха приоритетите, Бай Тошо бе на власт и никой не предполагаше, че ще може да си открие частен бизнес. Та такива ми ти работи тогава. Сега не е много по-различно. Нещата се променят, Бойко и Доган ще си заминат все някога и не се знае, какво ще последва след това. Колкото и да смята и пресмята човек нещата, то грешката е 96 % сигурна. Така, че налягай над книгите. Това ще помогне при всички ситуации.

ПП: И едно примерче, как мисли висшиста и как един средно образован човек. Аз питам - защо това става така? Средниста ми отговаря - Не му мисли. Аз не му мисля. Ако има ден, работата става. даже и инструмента си оставя разхвърлян от суеверие, че ако го прибере, нещата ще се развалят. Днес един колега, който иска да работи на моята длъжност ме пита - Колко натягаш това? Той не ме попита защо става така, а иска точен отговор колко да натегне даден детайл. Това е среднист. Друг среднист, също опитващ се да върви по стъпкиуте ми, се разкарва с един тефтер и записва всичко мотамо. Естествено, нищо не се получава следващият път, защото това е техника, която трябва да се настрои според материалите, а освен това и се амортизира доста бързо така, че нещата се променят постоянно. Ето къде не успява средниста - в начина си на мислене. Защото ако искаше да разбере не кое точно колко трябва да се натегне и в какво положение да се постави, а как да действа, когато възникне дадена ситуация, то той щеше да ме размине в работата. Точно такива хора ми липсват в моята работа. Затова ми е писнало от среднисти, които наистина са средно ниво хора.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Окончателно от ЦИК: 375 080 гласа преднина за Плевнелиев

Резултатите от изборите за президент и вицепрезидент готови в ранна утрин

Публикувано изображение

Двойката Росен Плевнелиев и Маргарита Попова е получила 1 349 380 гласа. Ивайло Калфин и Стефан Данаилов са получили 974 300 гласа.

Това окончателните резултати от изборите на 23 октомври за президент и вицепрезидент, оповестени от ЦИК в сайта на комисията малко преди три часа сутринта.

В решението на ЦИК е записано, че двете кандидат-президентски двойки ще се явят на балотаж в неделя, 30 октовмри.

Разликата между тях е 375 080 гласа.

На третото място е Меглена Кунева с 470 808 гласа.

Румен Димитров Христов и Емануил Николов Йорданов, КП "СЪЮЗ НА ДЕСНИТЕ СИЛИ" - СДС, Обединени Земеделци, ДП, Движение Гергьовден, ССД, БДС "Радикали", БДФ" са с 65 761 гласа.

Следват Мария Василева Капон и Николай Христов Кисьов, ПП "ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ" - 30 665 гласа.

Волен Николов Сидеров и Павел Димитров Шопов, ПП "АТАКА" - 122 466 гласа, Алексей Илиев Петров и Николай Личков Георгиев, ИК - 31 613 гласа.

Окончателните резултати от изборите за държавен глава станаха ясни цели три дни след провеждането на вота, въпреки че законовото изискване е това да стане до 48 часа след приключване на гласуването.

Забавянето станало заради закъснелите протоколи от секционните комисии, които в по-голямата си част са пресрочили допустимия 24-часов срок, обясни говорителят на ЦИК Бисер Троянов. С най-голямо закъснение е била Столичната общинска избирателна комисия и комисиите на някои от големите градове като Пловдив и Стара Загора.

Така, заради закъснението се скъсява и времето на кампанията на кандидатите за президент и вицепрезидент за втория тур, каза още говорителят на ЦИК.

blitz.bg

Добра преднина, но не можем да бъдем сигурни на 100%, че ще се запази след балотажа.

Повтарям отново-гласувайте за Калфин.Да,той е богат,Плевнелиев-също.Но Бойковата клика обрича на смърт пенсионери,болни,инвалиди,деца и огромна част от народа.

"Левите" ни дадоха няколко увеличения-факт.Когато си притиснат до стената и малката компенсация все пак е нещо.Бойко цинично заявява "Няма да дам и стотинка!"Просто Калфин е по-малкото зло за мнозинството от хората.Истината е,че капитализмът отдавна е изконсумирана система,която спира световното развитие.Както всяка наука,така и науката за общественото устройство трябва да се развива,но шепата олигарси,които стават все по-богати имат интерес да се зацикли на този ретрограден обществен строй.И на малките деца вече им е ясно,че алчността и консуматорството,които са в основата на капитализма погубват света.Но това-в по-глобален план.Да си дойдем на думата-изберете Калфин,защото той е по-малкото зло и има надежда за малко по-високи доходи.Всичко останало са празни приказки...

В световен мащаб е горе долу така.Не ми е ясно обаче,какво общо имат Борисов,Плевнелиев и Калфин с това? Може би последният ако го изберем за президент ще промени световните тенденции? И защо му е да го прави - защото е добричък,мислещ за бъдещето на пенсионерите комунист?.Аргумента е несериозен!

Относно развитие на наука - на държавата не й е работа да развива наука, в 21ви век това се прави от части R&D компании. Да не говорим че имаме известен брой квалифицирани специалисти, и огромна маса от хора, чакащи "държавата" да им изсипе манна небесна отгоре. Образованието не е гарант за това че ще си намериш работа, и задача на студента, който тепърва ще се учи, е да проучи пазара и да разбере на каква длъжност ще е най-търсен и високоплатен. А не всички да стават икономисти и социолози и после да се оплакват че са с висше, а работа няма. Има една много силна теория, тази на производството и консумацията, която важи в пълна сила. Не се работи така в пазарна икономика, и много хора като Guevara още не са го осъзнали...

Частни фирми, които да развиват наука в България като че ли липсват. Квалифицирани специалисти, които все още не са си стегнали багажа има, но ако чакаме, и те ще си заминат. Никой не иска нищо на готово.

Образованието не ти дава гаранция, че ще си намериш работа, но дава гаранция че малко или много ще си образован човек.

В момента не се търсят много висококвалифицирани кадри, понеже реално нямаме никаква индустрия, IT сферата е неголяма, наука няма как да се развива.

БАН, или както някои я наричат "феодалните старчета" далеч все още не е съставена от старчета, соц.вишисти. Държавата ТРЯБВА да развива наука, защото държава в която не се развива наука, остава на задните места и винаги "изчакваща" най-новите технологии да дойдат. При условие, че другаде би било трудно да се развива наука, дай ми адекватна причина да убием БАН въобще и ме обори, че развита световна и европейска сила може да съществува без наука.

Не знам дали си гледал, но в момента БЪЛГАРСКИТЕ, подчертавам БЪЛГАРСКИТЕ учени от БАН имат някои уникални разработки, но нямат средства да ги развият. Да, на мнение съм че БАН, образованието и просветата и здравеопазването са приоритети на България. Полицията принципно има голям бюджет, но неправилно разпределен. Трябва да има големи промени и там.

Въпросът е, Максиме, че в момента реално не се търсят много висококвалифицирани кадри, а нискоквалифицирани, защото може да им се плаща по-малко От друга страна, ако не се развие наука и няма реализация за висококвалифицираните кадри, посмъртно БВП няма да се вдигне никога. Мога да ти дам пример с някои типично земеделски страни в Африка, например. В някои от тях 3/4 от БВП идва от земеделие и животновъдство...Да знаеш колко трагично са изостанали, горкичките...Това ли искаш и ти?(не знам дали правилно се изразявам, не съм икономист)

Та, Максиме, какво е твоето решение-Цяла България да обслужва туризма, цяла България да сее само нивите и нищо друго или какво? Нали знаеш, че няма да стигнеш далече без висококвалифицирани агрономи, инженери, филолози, лекари и прочие и прочие. Искаш или не, фактите са следните-В България целенасочено се убива остатъка от науката и т.н, защото по-лесно е да управляваш/РАЗБИРАЙ КОНТРОЛИРАШ/ прости хора, които живеят на ръба на мизерията и мислят само за оцеляването си. А ако има и ниско ниво на здравеопазването, че повече хора да умират от болести, то това е плюс-по малко пенсии и други разходи. Ако ти, Максиме, не можеш да разбереш цялата схема, то аз ти разказах част от нея.

Отделно, кажи ми, какво пречи БАН да съществува, откритите иновации да си ги ползваме в България, да ги продаваме по света и да печелим пари. Според теб, ако и когато се открие нещо ново, колко хора и държави ще искат да го имат и колко пари ще получи ученият и института, от патенти?

Какво пречи държавата да дава всичко необходимо на учените, а в замяна половината от парите на патента примерно да отиват в БАН. Мислиш ли, че учените не биха се съгласили на такава сделка и с радост не биха го направили?

Отделно, Максиме, нека ти намекна, че консуматорското капиталистическо общество с неговата пазарна икономика в текущият вид е обречено на гибел и самоизяждане. Не може потребителят да е длъжен да косумира и консумира и консумира продуктите от все повече бълващи ги фабрики, като безогледно се унищожават и изхабяват ресурси, само заради печалбата на лицето Х.

Ако не искаме да загинем не като нация, а като цивилизация, трябва да спрем да разхищаваме ресурси, което е типична черта за консуматорското общество и вместо да произведем 10коли, всяка от която се скапва за 4години, да произведем 5коли, всяка от която се скапва за 9години, например. И прочие и прочие. Основната цел в този свят е не само да потребяваш. Някои ресурси не се възвръщат, а алчният капиталистико-потребителски строй изпива остатъците от земните ресурси, само и само да произвежда нискокачествени и много като количество стоки, които потребителят постоянно да потребява, ако не за друго, то защото това което вече е купил, се троши за отрицателно време.

Консуматорското общество е урод и в името на благото на целият свят, то трябва да бъде заместен от друг строй възможно по-скоро, защото иначе то ще се самоизяде и ще доведе гибел на цялата цивилизация на човека.

Ако според теб в държавите не трябва да се развива наука от самата държава, може би ще ми обясниш какво прави Берлин-Бранденбургска академия на науките в Германия, Американската и Руската академия на науките какви са по структура и т.н и т.н Изглежда не си съвсем прав и се опитваш да пречупваш истината през своята призма. Хората успешно прилагат практики, които ти отричаш и заклеймяваш. Дори в "капиталистически САЩ" и "капиталистическа Германия" има такива академиии на науките. И сега?

И Максиме, длъжен съм и мога да приложа като аргумент фактът, че ти нямаш 1 ден трудов стаж и дори 1 внесена осигуровка. Мисля, че все пак е редно да ограничиш критиките си, докато не навлезеш реално на пазара на труда и не те заблъска живота. Може би, тогава ще си промениш мисленето...Или ще избягаш в чужбина, плюейки България?

...

Зависи от човека, зависи от човека :) Не си срещнал подходящият.

Явно не четете внимателно-световният ред е едно,гладът е друго.Калфин няма да обърне посоката,но ще даде някакви,макар и минимални средства,хората да оцелеят.Разберете-става въпрос за физическо оцеляване.Човек за да мисли как да промени световния ред,просто трябва да е жив.Трябва да сме прагматици.Срам ме е,че една арогантна,полуграмотна и жестока мутра определя как ще живеем и дали изобщо ще живеем.Калфин е доста стъпала нагоре...А за световния ред-дано нещата тръгнат нагоре.

Явно не четете внимателно-световният ред е едно,гладът е друго.Калфин няма да обърне посоката,но ще даде някакви,макар и минимални средства,хората да оцелеят.Разберете-става въпрос за физическо оцеляване.Човек за да мисли как да промени световния ред,просто трябва да е жив.Трябва да сме прагматици.Срам ме е,че една арогантна,полуграмотна и жестока мутра определя как ще живеем и дали изобщо ще живеем.Калфин е доста стъпала нагоре...А за световния ред-дано нещата тръгнат нагоре.

Кажи си честно, така мислиш или си платен агитатор. :*

Така или иначе се видя, че българският народ е съставен от олигофрени-мазохисти, които ще гласуват за този, който ги мачка, тъпче, унижава и прочие. Лично аз на първият тур на президентските избори гласувах за Стефан Георгиев Солаков, понеже той е най-чужд от съвременната българска политика от всички кандидати.

Лично на мен вторият тур на изборите няма никак да ми е приятен, и двамата кандидати са от партии, които не харесвам, но вероятно ще гласувам за Калфин, ако отида...Трябва да има коректив, ако има президент от Герб, правителство на Герб и мнозинство на Герб навсякъде, Герб и олигофренът Бойко Борисов ще си прекарват успешно всякакви лудости в ущърб на хората. Ако президентът не е човек на Герб, Герб ще имат някаква пречка да прекарват всякакви лудости. Не забравяйте, че президентът може да наложи вето на всеки един закон, за който се прави опит да се прекара.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.