Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Президентски избори 2011

71 гласували потребители

1. 1. За кого ще гласувате на предстоящите избори ?

• Меглена Кунева, независим кандида
      11%
      8
    • Ивайло Калфин, БСП
      18%
      13
    • Румен Христов, Синята коалиция
      2%
      2
    • Волен Сидеров, Атака
      12%
      9
    • Росен Плевнелиев, ГЕРБ
      26%
      19
    • все още се колебая
      1%
      1
    • няма да гласувам
      12%
      9
    • Светльо от "Хиподил"
      11%
      8
    • Красимир Каракачанов, ВМРО
      1%
      1
    • Атанас Семов, РЗС
      0%
      0
    • Алексей Петров, независим
      0%
      0
    • Венцислав Йосифов, независим
      0%
      0
    • Андрей Чорбанов, БДО
      0%
      0
    • Николай Ненчев, БЗНС
      0%
      0
    • Димитър Куцаров, независим
      0%
      0
    • Николай Василев, независим
      0%
      0
    • Стефан Солаков, Национален фронт за спасение на България
      1%
      1
    • Сали Шабан Ибрям, Национално движение Единство
      0%
      0
    • Павел Чернев, Партия за хората от народа
      0%
      0
    • Мария Капон, Единна народна партия
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Аз няма да гласувам на втория тур, понеже на балотаж отиват двамата кандидати, давали парички за да спечелят гласове - тия на Герб и СДС-ВМРО. А за президент изобщо не си и помислям. Както казаха по-нагоре, предпочитам пилешко пред телешко. Хвани единия, че наеби другия. То единия си е педал по рождение де. Другият не мога да определя. Може би човек, който се е загубил и е попаднал на някакво случайно място.

Знаеш ли кое е най-лошото ?

Лошото на тази тактика е не друго, ами че на втори тур ще глаусват, и ще изберат и президент и местни кметове същите тия цигани, дето днес са те омирисали .

За разлика то теб, на тях им е платено да свршат работата - тоест те отново под строй ще отидат да гласуват за ония, дето са им палтили.И този път нито ме, нито теб ще ни има за да балансираме нещата.

И пак ще си продължим да си живеем както досега...

• Отговори 458
  • Прегледи 25,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

...има пръст в затварянето на реакторите...

Такива смехотворни работи са чиста папагалщина. Пропуснал си да напишеш и на кого е снаха Кунева.

Според мен тези избори са като лакмус какво би се получило преди едни предстрочни парламентарни избори.

Ключът не е в президентските, а в местните избори.Там, ако ГЕРБ загубят в повечето места ще стане интересно другата година.Големият залог са предсрочните парламентарни избори.

До тук виждам, че СДС тотално си отива отпаралмента.Костов ще се вкопчи като удавник за сламка и няма да смее и гък да каже на Бойко.

ДПС и БСП потриват доволно ръце.

Атака е под въпрос.Волен си е луд, но дали ще се присъедини към коалиция с ДПС за гътане на ГЕРБ ?

Ако обаче ГЕРБ задържат областните градове в по-голямата си част Б. ще си отдъхне и всичко ще продължи както досега.С изключение на засилване на неблагоприятните тенденции за всички ни.

Относно най-големите областни градове, в София и Бургас вече са ясни - Йорданка Дандъкова и Димитър Николов. Във Варна втория тур няма да е оспорван. Аптечния бос Венцислав Марешки изостава значително от Кирил Йорданов с цели 10% които едва ли ще може да компенсира. За да го направи, ще трябва да извади голям фокус от шапката си. Остава да се види само в Пловдив. Битката е между сегашния - Славчо Атанасов и кандидатът на ГЕРБ и областен управител - Иван Тотев.

Обаче тези, които са организирали изборите по този начин, са избрали много успешна стратегия, като се има предвид, че немалко хора са се отказали да чакат. :ph34r:

Относно най-големите областни градове, в София и Бургас вече са ясни - Йорданка Дандъкова и Димитър Николов. Във Варна втория тур няма да е оспорван. Аптечния бос Венцислав Марешки изостава значително от Кирил Йорданов с цели 10% които едва ли ще може да компенсира. За да го направи, ще трябва да извади голям фокус от шапката си. Остава да се види само в Пловдив. Битката е между сегашния - Славчо Атанасов и кандидатът на ГЕРБ и областен управител - Иван Тотев.

Ако във Варна, БСП бяха номинирали за кмет Йорданка Юнакова - сега нямаше да има балотаж.Ама както и в Плевен, и вашите са тъпи като изсушен кефал.

Явно най-много овце има в СФ ! Овцета гласуаваха за овцата Фандъкова !

Знаеш ли кое е най-лошото ?

Лошото на тази тактика е не друго, ами че на втори тур ще глаусват, и ще изберат и президент и местни кметове същите тия цигани, дето днес са те омирисали .

За разлика то теб, на тях им е платено да свршат работата - тоест те отново под строй ще отидат да гласуват за ония, дето са им палтили.И този път нито ме, нито теб ще ни има за да балансираме нещата.

И пак ще си продължим да си живеем както досега...

Е, какво да балансирам, като аз точно срещу тия, които отиват на балотаж на национално и местно ниво гласувах? Нали точно заради тях чаках час и половина на опашка, бях последния гласувал и ходих три пъти с колата си до избирателната секция? Все ми е едно, за кого ще гласуват малцинствата. Няма значение. Да гласуват за когото си искат, аз дадох моя глас за тия, които смятах, че могат да направят някаква промяна в политиката на България. На местно ниво също има какво да се прави - да се спрат кражбите. Обаче това няма да стане, понеже същите хора си останаха в местния парламент, а доколкото виждам, май ще имат и пълно мнозинство. Сега вече жална ни майка - кражбите ще са узаконени.Не, че досега не са били, но поне имаше някакви интриги за заблуда на съгражданите :ph34r:

Че ще продължаваме по старому, ще продължаваме. Вече обаче очаквам да ни запушат и устата.

Обаче тези, които са организирали изборите по този начин, са избрали много успешна стратегия, като се има предвид, че немалко хора са се отказали да чакат. :ph34r:

А з станах днес в десет сутринта. Седем-осем минути по-късно да съм се замъкнала, разчорлена и по анцунг, до училището в съседство. В точи час имаше само един човек пред мен. Ще ме извинявате, ама гледах репортажи за чакащите в 21 часа. Българска работа. Точно като с подмяната на документите. Чакат последния възможен момент. Нареждат се на опашката, без която не могат, така са си свикнали и като им затворят вратата се оплакват от организацията.

Обаче тези, които са организирали изборите по този начин, са избрали много успешна стратегия, като се има предвид, че немалко хора са се отказали да чакат. :)

Аз 2 пъти се отказвах, но все пак третия път реших да чакам. Сигурно нямаше да го направя, ако предния ден не раздаваха мангизи по домовете. Ей затова останах и си загубих вечерта - да гласувам против тия, дето дават пари. Следващата неделя обаче няма как да стане, щото тия с парите ще се борят помежду си. Не искам да слагам голия си задник между тях, че става лошо :ph34r:

Ще ме извинявате, ама гледах репортажи за чакащите в 21 часа. Българска работа. Точно като с подмяната на документите. Чакат последния възможен момент. Нареждат се на опашката, без която не могат, така са си свикнали и като им затворят вратата се оплакват от организацията.

Не е така! :ph34r:

Организацията на избори е недопустимо да е направена по този начин.

А з станах днес в десет сутринта. Седем-осем минути по-късно да съм се замъкнала, разчорлена и по анцунг, до училището в съседство. В точи час имаше само един човек пред мен. Ще ме извинявате, ама гледах репортажи за чакащите в 21 часа. Българска работа. Точно като с подмяната на документите. Чакат последния възможен момент. Нареждат се на опашката, без която не могат, така са си свикнали и като им затворят вратата се оплакват от организацията.

Аз в 21.05 превъртях гумите на Фиестата, след като излязох от училището. Понеже майка ми бе някъде из секциите, имах информация по телефона за нашата. Та там през целия ден е имало големи опашки от цигани. Затова и изчаках по-късен час, белким се разтикат малко. 3 пъти ходих след 16 часа и трите пъти имаше огромна навалица. Не знам, но в нашата секция бяха сложили доста цигани, както и десетина кооперации, в които живеем българи. Нарочно погледнах номерата на къщите и имаше улици с по 3-4 къщи. Като имаш предвид, че циганите живеят в къщички, не ми стана никак ясно, откъде се изсипа толкова много народ в моята секция. Всъщност, видях някои луксозни возила от Варна, та мога да предполагам, как са станали нещата. Имаше дори някакъв дето се хвалеше, че гласувал за трети път. Не знам, дали се бъзикаше или наистина бе гласувал толкова, но изобщо не бих се учудил, щото се изсипа толкова много сиганин.

ПП: Та ставаше въпрос за Русе. Дори споменаха по националното радио, че тук е имало секции с по 900 човека. направете си сметка - на човек по 5 минути. Дори 50 % да гласуват, това са над 2000 минути или над 30 часа. Айде да сложим по 2 минути на човек. 450 човека по 2 минути са пак 15 часа. От 7 до 9 са 14 часа. Допустимо ли е това? защо трябва да се слагат по 900 избиратели и то в секции, за които се знае, че гласуват 70-80 % от избирателите?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

В Вд един приятел по обяд е чакал 1 час ! Кой знае какво е било след това ?! Никаква организация !!! Докато го чакахме с друг приятел в едно заведение го бъзикахме по GSM - ако раздават пари или кабапчета да свирка и ние да идваме !!! Абсолютна трагедия !!!

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

...ставаше въпрос за Русе. Дори споменаха по националното радио, че тук е имало секции с по 900 човека. направете си сметка - на човек по 5 минути. Дори 50 % да гласуват, това са над 2000 минути или над 30 часа. Айде да сложим по 2 минути на човек. 450 човека по 2 минути са пак 15 часа. От 7 до 9 са 14 часа. Допустимо ли е това? защо трябва да се слагат по 900 избиратели и то в секции, за които се знае, че гласуват 70-80 % от избирателите?

Е да, аз съм в секция където няма малцинствени групи. Всичките сме си гражданя, като в по-голямата си част сме кореняци варненци. Не им е изписано на челата, но в квартала ни хората от друг етнос едва ли са над 5%. Сметките ти са верни, изглежда като недомислица. Възможно е, но нека си признаем, че 90% от избирателите отиват да гласуват следобят. Световно НЕизвестен остава факта, че изборния ден (поне според ЦИК) започва в 6:00.

Едва ли някой ще отиде да гласува в 8 сутринта ! Просто някой не си е свършил работата или нарочно направено така ,че да не могат всички да желят да гласуват !

Е да, аз съм в секция където няма малцинствени групи. Всичките сме си гражданя, като в по-голямата си част сме кореняци варненци. Не им е изписано на челата, но в квартала ни хората от друг етнос едва ли са над 5%. Сметките ти са верни, изглежда като недомислица. Възможно е, но нека си признаем, че 90% от избирателите отиват да гласуват следобят. Световно НЕизвестен остава факта, че изборния ден (поне според ЦИК) започва в 6:00.

В училището имаше 5 секции ако не греша. В три от тях само имаше големи опашки. останалите бяха празни почти цял ден. Аз обаче се паднах в секцията, към която бяха хукнали най-много цигани. А улиците, от които гласуваха са известни с това, че там наистина живеят най-големите цигани. Да поясня малко. При нас има влашки цигани, говорещи на влашки или цигански. Не им знам и аз диалектите. Има и турски цигани, говорещи на турски, които са мнозинство. Има и турци, каквито почти не видях в моята секция. Та там, откъдето се появи тая тълпа, бе от 2-3 улички с няколко къщи. Няма как там да живеят толкова много цигани. Затова в две от секциите почти нямаше хора и всичко свърши в 19 часа, а в другите три имаше и след 19. Само в моята обаче останахме след 20 часа и то главно комшии, българи на опашката. Някои от тях идвахме за втори и трети път. Имаше едно обяснение на случилото се. Циганите са в голямата си част неграмотни и самото гласуване е забавено. Лично на мен ми отне не повече от минута, макар на място да търсих кандидатите, за които да гласувам. Там, където гласуваха грамотни хора, нямаше опашки. Там, където гласуваха под строй и вероятно хора, докарани от други населени места, имаше огромни опашки. За нещастие се паднах в секцията с най-много купени цигани. Като казвам цигани, го казвам с пълно право, защото самите те се наричат така. Имаше един пиян циганин, който се вреше из опашките и полицаят реши да му направи забележка, а другият циганин го нарече "мангал", макар самият той да бе доста по-черен от него :) Та такива ми ти работи - циганите се наричат един друг цигани така, че не виждам нищо лошо да употребявам и аз тия думички - циганин и мангал. Никой тук не се нарича "ром". Не знам откъде я измислиха тая измислена думичка.

Що се хабите не ми е ясно. Всичко свърши.

Защото все още ме е грижа за това, което става. И смятам, че много от него е неправилно и грешно.

Защото все още ме е грижа за това, което става. И смятам, че много от него е неправилно и грешно.

Кучетата си лаят, кервана си върви...

Кучетата си лаят, кервана си върви...

Знам, но все някога на това ще дойде край. Аз съм против и няма да си мълча. Искам аз да съм промяната, част от нея.

Знам, но все някога на това ще дойде край. Аз съм против и няма да си мълча. Искам аз да съм промяната, част от нея.

Успех. Тези думи ги слушах и преди 20 години. Сега се пеят на друг глас.

52% овце ? iliev72 , дай определение и за останалите гласували ! Ама не хвърляй на сляпо,а се аргументирай !

Ернесто ! Призивите ти са най-малкото,нарушение на Правилата на форума,а ти си явно още в 60-те години на миналият век.

Тогава някъде,човека от твоят аватар и ник,е решавал съдби,но не чрез избори,а със пистолет в ръка,убивайки без съд и присъда в създадените от него лагери....

Росен Плевнелиев или Ивайло Калфин .

Хората ще решат на Вторият тур ! И какъвто и да е той,аз ще го уважа.

Защото България ще има Президент,избран в едни демократични и свободни избори !

Овцете в София живеят много по-добре от овцете в страната. За това си гласуваха за нея. София винаги е бил десен град. А и същите тия овце вземат много по-хубави заплати и им харесва какво направи "овцата" за тях. Ако имах право да гласувам в София и аз бих гласувал за тая овца. Защото София от преди 5 години не е тази София в момента....

За тези 2г тази овца не виждам с какво толкова допринесла за Сф като град ! А да освен с Б.Б. да се снимат пред всяка дупка и така гражданите знаят коя дупка е асфалтирана ! А и с друго - грижат се добре за парите на хората - данъци , високи цени ! Всяка нещо различно от овца е добре дошло ! Писна ми от хора които казват Да , г-н Борисов ! Крайно време е някой да му каже НЕ на този ..... !

Овцете в София живеят много по-добре от овцете в страната. За това си гласуваха за нея. София винаги е бил десен град. А и същите тия овце вземат много по-хубави заплати и им харесва какво направи "овцата" за тях. Ако имах право да гласувам в София и аз бих гласувал за тая овца. Защото София от преди 5 години не е тази София в момента....

Да не е тази Сф от преди 5г - на всеки ъгъл има надпис дава се под наем ! Улиците са още по мръсни ! Мизерията е още по-голяма ! Мерси за такъв кмет !

В Правец сме на балотаж. Сто гласа не ни достигат...

Повече инфо? Според botevgrad.com, броенето у Правец е почнало късно заради прекъсване на тока.

Повече инфо? Според botevgrad.com, броенето у Правец е почнало късно заради прекъсване на тока.

Да така е.

На балотаж отиват г-н Нитов и г-н Гунински, като втория има преднина с около 400 гласа.

Кметовете по селата са "червени", балотаж ще има единствено в Джурово.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.