Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

преди 1 минута, Мойра написа:

Не съм много сигурна.

Мисля, че ако усети, че САЩ целят свалянето му от политическата сцена, не би ги оставил да го направят.

Че те САЩ си го харесват. Такъв нагъл натегач, къде ще намерят?

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

преди 4 часа, haidukpikaso написа:

без мене :nono:

не гласувам за боклуци

Ако не гласуваш ти ще гласуват едни други граждани и после пак ще се оплакваш, че сме избрали неподходящия.

Току що, язе написа:

Че те САЩ си го харесват. Такъв нагъл натегач, къде ще намерят?

Напоследък в медийното пространство тук-таме плахо се прокрадват мнения, че Борисов вече не е толкова удобен на САЩ.

Няма дим без огън, нали?

преди 3 минути, Мойра написа:

Напоследък в медийното пространство тук-таме плахо се прокрадват мнения, че Борисов вече не е толкова удобен на САЩ.

Няма дим без огън, нали?

Дай Боже. Макар че... ако Борисов си замине, а ГЕРБ остане, разликата ще е никаква. Даже ще стане по- зле.

п.п. Ако Бойко е неудобен, не ми се мисли, какъв ли ще е удобния...

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 2 минути, язе написа:

Дай Боже. Макар че... ако Борисов си замине, а ГЕРБ остане, разликата ще е никаква. Даже ще стане по- зле.

п.п. Ако Бойко е неудобен, не ми се мисли, какъв ли ще е удобния...

Удобни са такива като сегашния президент, много удобни...

преди 22 минути, Мойра написа:

Удобни са такива като сегашния президент, много удобни...

Ауч! Май все още не сме разбрали, какво е истински ужас...

преди 33 минути, A.com написа:

Ако не гласуваш ти ще гласуват едни други граждани и после пак ще се оплакваш, че сме избрали неподходящия.

мдам ония с привилегиите дет им плащаме всичко от-до

ти наистина ли вярваш че ни броят изобщо гласовете, щото аз не

нито можеш да ме убедиш че тоз сегашния циркаджия го е избрал народа

преди 6 минути, язе написа:

Ауч! Май все още не сме разбрали, какво е истински ужас...

Не сме, и дано не разберем!

преди 28 минути, haidukpikaso написа:

мдам ония с привилегиите дет им плащаме всичко от-до

ти наистина ли вярваш че ни броят изобщо гласовете, щото аз не

нито можеш да ме убедиш че тоз сегашния циркаджия го е избрал народа

Може и да не ни броят гласовете, но това не е причина да не гласуваш.

преди 2 минути, A.com написа:

Може и да не ни броят гласовете, но това не е причина да не гласуваш.

е как да не е - аз съм си направила труда да ида да гласувам те няма да ми уважат гласа

добре де стига мрънка, ще ида да им туря един капут :P

228-01-07-1.jpg

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

е как да не е - аз съм си направила труда да ида да гласувам те няма да ми уважат гласа

добре де стига мрънка, ще ида да им туря един капут :P

228-01-07-1.jpg

Аз, на изборите за президент(когато избраха Плевнелиев), едни други работи им бях нарисувал, ама гласувах. :)

преди 2 минути, A.com написа:

Аз, на изборите за президент(когато избраха Плевнелиев), едни други работи им бях нарисувал, ама гласувах. :)

хаха браво, и какви рисунки им прати

преди 2 минути, haidukpikaso написа:

хаха браво, и какви рисунки им прати

Не съм ги снимал. :) Ама не това е важното.

преди 35 минути, A.com написа:

Не съм ги снимал. :) Ама не това е важното.

важно е - може да не ни броят за сливи ама поне да знаят какво мислим за тях

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

важно е - може да не ни броят за сливи ама поне да знаят какво мислим за тях

Въобще не им пука какво мислим за тях.

Току що, Мойра написа:

Въобще не им пука какво мислим за тях.

Ние да си кажем, пък...

Току що, A.com написа:

Ние да си кажем, пък...

Независимо дали им пука или не, трябва да си казваме мнението навсякъде, където е възможно.

Някои пишат и по стените на сградите.

Кадрови кадрил за посланици!

Цитат

Масова подмяна на посланици започва правителството. В събота Министерски съвет е предложил на президента Росен Плевнелиев да прекрати пълномощията на 16 ръководители на български дипломатически мисии по света, съобщава Епицентър.бг. Причината за смяната е изтичането на мандатите им в средата на тази година.

България освобождава посланика ни в Грузия Пламен Бончев и назначава на негово място Десислава Венелинова Иванова – Козлева. Правителството предлага на президента Росен Плевнелиев да прекрати с указ пълномощията на българския първи дипломат в Южна Африка Катя Делева и да назначи Красимир Стефанов.

В България се връща посланикът ни в Унгария Бисерка Бенишева, чието място ще бъде заето от Уляна Богданска. Иван Кондов става посланик в Испания и Княжество Андора на мястото на Костадин Коджабашев. Ще бъде освободен е и първият ни дипломат в Мексико Христо Гуджев и назначен Валентин Модев. Промяна ще има и в посолството ни в Аржентина. Министерски съвет предлага на президента да освободи Максим Гайтанджиев и да назначи Андрей Техов.

От Кувейт се връща Александър Олшевски, чието място ще бъде заето от Борис Борисов.

Бившият шеф на Държавна агенция „Архиви“ и настоящ президентски съветник Мартин Иванов е уреден за дипломат във Финландия на мястото на досегашния ни посланик Любомир Тодоров. На мястото на Маргарита Ганева в Словакия ще бъде назначена Йорданка Чобанова; Тодор Чуров сменя Александър Филипов в Румъния, Борислав Костов е на мястото на Георги Василев в Япония, и Василий Такев става посланик в Португалия, заемайки поста на Тодор Стоянов.

Правителството предлага да бъде освободен посланикът ни в Босна и Херцеговина Ангел Ангелов и да бъде назначена Августина Цветкова. България ще има и нов посланик в Сърбия, тъй като се прекратяват пълномощията на Ангел Димитров и се назначава Радко Влайков.

Президентът Росен Плевнелиев е успял да осигури дипломатическа служба за още един свой доверен човек. Неговата съветничка Деяна Костадинова, която два пъти беше служебен министър на труда и социалната политика, ще бъде назначена за представител на България в ООН на мястото на Иван Пиперков.

С посланическия пост ще се раздели и близкият до АБВ генерал Никола Колев. В събота правителството е предложило на президента да издаде указ за прекратяване на пълномощията му като наш първи дипломат в Нидерландия. Мястото му ще бъде заето от настоящия зам.-министър на външните работи Румен Александров,заместник-министър на външните работи от август 2014 г.

Завръщането на Колев повдига въпросът дали той няма да се включи в президентската надпревара заедно с Ивайло Калфин. Бившият началник на Генералния щаб има опит в администрацията на държавния глава, след като години наред беше началник на кабинета на Георги Първанов. Според неофициална информация е много вероятно АБВ отново да заложи на бивш военен за вицепрезидент.

Мислел бил доброто на България...

Дребосък!

преди 5 минути, Мойра написа:

Кадрови кадрил за посланици!

От Кувейт се връща Александър Олшевски, чието място ще бъде заето от Борис Борисов.

Щеше да е по-добре Александър Олшевски да бъде заменен от Бойко Борисов.

Ей го вечния кандидат президент. :)

Кандидатът за президент Жорж Ганчев обяви програма си

преди 36 минути, momolord написа:

Щеше да е по-добре Александър Олшевски да бъде заменен от Бойко Борисов.

Ей го вечния кандидат президент. :)

Кандидатът за президент Жорж Ганчев обяви програма си

Ако питаш мен, най-добре щеше да бъде, ако беше заменил Александър Олшевски с Даниел Митов.

А Жорж Ганчев си е Жорж Ганчев и ще си остане Жорж Ганчев.

Няма шанс да стане президент, и той го знае, както знае и това, към кого да пренасочи гласоподавателите си при евентуален балотаж.

преди 7 минути, Мойра написа:

А Жорж Ганчев си е Жорж Ганчев и ще си остане Жорж Ганчев.

Няма шанс да стане президент, и той го знае, както знае и това, към кого да пренасочи гласоподавателите си при евентуален балотаж.

Но има шанс да пробие на Евровизия. :)

Президент през просото

Цитат

Пресслужбата на държавния глава прикрива хаоса на „Дондуков“ 2, мълчи за безобразията с невръчените от Росен Плевнелиев ордени на плеяда интелектуалци

Президентът Росен Плевнелиев буквално го удари през просото в последните дни на своя мандат. Държавният глава, по конституция трябва да олицетворява единството на нацията, всъщност играе ролята на разделител.

Става дума за казус, от който можем да си направим обосновано предположение, че интелектуалният елит на България и отношението към него остава тема извън полезрението на президента.

Миналата седмица BIG5 се обърна с въпрос към прессекретариата на Плевнелиев: Какви са причините цяла плеяда ерудити от всички области на обществения живот, удостоени с ордени за заслуги съм България, с години да не могат да ги получат?

По традиция на 24 май президентът награждава предложени и одобрени интелектуалци по повод Деня на славянската писменост и култура.

Последно на 20 май 2013 г. Росен Плевнелиев отмени насроченото за този ден традиционно награждаване. Безпрецедентната отмяна на церемонията бе известена от прессекретариата на държавния глава без обяснение и без да се посочи друга дата за събитието. Неофициално се разбра, че свръх натоварената програма на Плевнелиев не позволила да се случи този елементарен знак да уважение и признание към елита на нацията ни.

Интересното е, че става дума за творци, юристи и общественици, които са били отличени от предишния президент Георги Първанов. Което навява на еретичните мисли, че обединителят на нацията е подвластен на личните пристрастия и бърка жеста към интелектуалния ни елит с политиката.

Сред ощетените са имената на твореца, бивш шеф на Съюза на българските писатели и екс депутат от БСП Николай Петев, един от топ юристите на България проф. Васил Мръчков, поетесата Лиляна Стефанова, литературният критик проф. Михаил Неделчев, музикантът Теодосий Спасов, режисьорът Адела Пеева, сценаристът и писател Чавдар Шинов… Всички те са отличени, но церемонията по връчването на ордените им се отлага във времето, неясно докога и защо.

Миналата седмица от прессекретариата на президентството поеха ангажимент пред BIG5.BG да се допитат до дирекция „Протокол“ към „Дондуков“ 2, за да стане ясно дали на този 24 май Росен Плевнелиев ще връчи заб(р)авените отличия, или и тази година церемония няма да има.

След контролно прозвъняване в четвъртък, 12 май, служителка на пресслужбата помоли за още малко време, за да събере информацията. В понеделник, 16 май, друга служителка на прессекретариата обеща до 13 часа да има пълна яснота по казуса. В уречения час обаче на официално обявения номер 02/923 91 62 вдигна извънредно нелюбезен пиар, представил се като Диян Янков. Той обясни, че задачата да разбере защо Плевнелиев се скъпи да отдаде заслуженото на изброените имена от интелектуалния ни елит, се е паднала на Кирил Атанасов.

„Той е в командировка зад граница, ще се върне в сряда“, отряза ни Янакиев и просто прекъсна връзката…

„Не ме вълнува този въпрос, не го преживявам, дори да е лично отношение. Явно това е оценката за интелектуалците ни“. Така професор Васил Мръчков, един от емблематичните юристи на България, коментира пред BIG5 скандала с невръчените ордени. Указът за ордена на професора „Св. Св. Кирил и Методий“ е издаден от президента Георги Първанов на 29 юли 2004 г., преди почти 12 години.

Подобна е съдбата и на отличията на литературния деятел Николай Петев и на поетесата Лиляна Стефанова. Бившият шеф на писателския съюз така и не докача да получи ордена си – той ни напусна на 15 октомври 2013 г. на 62 години. Той бе и депутат от „Коалиция за България“, избран от гражданската квота в Ямбол.

След влизането си в парламента Николай Петев коментира, че си е поставил две задачи като народен представител. Едната е законопроект за българския език, който включва налагане на 50% българска драматургия в театрите, 50% българска музика в радиата и 50% български филми в телевизиите.

„Българският език е националната ни сигурност. Той е нашето достойнство“, коментира тогава писателят.

Малко преди да влезе в Народното събрание Николай Петев бе удостоен с най-престижната награда за развитието на българо-руските отношения - орден „Самарско знаме“, което вероятно дразни настоящия държавен глава, известен радетел на проамериканските евроатлантически ценности...

Петев е бил главен редактор на списание „Родна реч“ и директор на издателство „Народна младеж“. Автор е на книгите „Тук във времето“ (1984), „Поезия и позиция“ (1986; преведена на руски език и издадена от издателство „Молодая гвардия“, 1987), „Фарът и неговият пазач“ (1989), „Зад завесата на политическия театър“ (1997), „Фарът, пазачът и вятърът“ (2006), „Не ме ли помниш...“ (2011). Но и това не бе достатъчно за връчването на ордена му.

Лиляна Стефанова пък по времето на социализма е председател на Кабинета на младия писател, зам.-главен редактор на сп. „Септември”, създател и главен редактор на сп. „Обзор”, главен редактор на в. единствения литературен вестник у нас „Литературен фронт”, зам.-кмет на София (1977-1980 г.), зам.-министър на образованието (1980-1984), председател на Българския ПЕН център (1980-90 г.), секретар на Комисията за култура на Международния комитет за европейска сигурност и сътрудничество в Брюксел. Била е носител на Димитровска награда за литература, Заслужил деятел на културата, Народен деятел на културата и изкуството.

Стефанова е наградена с ордена „Св. св. Кирил и Методий“ с указ на Георги Първанов от 4 август 2006 г., а Николай Петев получава същия орден с указ от 8 юни 2011 г.

Ордена си „Св. Св. Кирил и Методий“ втора степен не получи и сценаристът и писател Чавдар Шинов. Той е удостоен от президента Георги Първанов с указ от същата дата като Николай Петев - 8 юни 2011 г.

Музикантът Теодосий Спасов е удостоен със „Св. Св. Кирил и Методий“ с указ на предишния президент от 11 юни 2011 г. , но също изчаква официална церемония.

Досега не са взели отличията си и проф. Михаил Неделчев, за чието награждаване има издаден указ от настоящия президент Росен Плевнелиев от 9 юни 2012 г., и режисьорът Адела Пеева - награден с указ от 30 май 2012 г.

Очаквайте продължението на скандала в сряда, когато от задграничната командировка се завърне пиарът Кирил Атанасов

Тоя и католик ли стана бе? Май по скоро катогъз ми се вижда работата...

Ако дървените кратуни направят избора между сегашното недоразумение и Гоце най ще избера Волен Сидеров.

И както бях писал в една друга тема - очаквам рязко увеличение на броя на невалидните бюлетини. Примерно заради изрисуван върху тях мъжки полов орган.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.