Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

преди 20 часа, язе написа:

Тоя и католик ли стана бе? Май по скоро катогъз ми се вижда работата...

Не, БЕ, не е станал католик.

Да беше прочел, щеше да знаеш и повода за официалната визита на българската делегация във Ватикана. :wink12:

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

преди 20 часа, Филипов написа:

...очаквам рязко увеличение на броя на невалидните бюлетини. Примерно заради изрисуван върху тях мъжки полов орган.

Отдавна е време да го сторим всички заедно , че да спрат да крадат и да си седнат на задниците , щото голяма буря се е задала......

преди 3 часа, Нел написа:

Не, БЕ, не е станал католик.

Да беше прочел, щеше да знаеш и повода за официалната визита на българската делегация във Ватикана. :wink12:

Знам, че не е католик. Ма той тоя е толкова широко скроен, че тва католицизма, мюсюлманството, будизма... сичко му е религия. Комсомолец.:wink12:

преди 1 час, язе написа:

Знам, че не е католик.

а всъщност какъв е. Не мога да разбера, защо един път не ми е докоснал сърцето, както се казва, в речите си. Има някакъв скрит потенциал може би, за да го "наплюват" за нов мандат пак. 

преди 5 часа, Нел написа:

Става въпрос за църквата Св.Павел в Рим, където българите да отслужват на родния си език.На Български език .И за което президента е подарил плащеница...

Ама това тукашните хейтъри , никого не го "засегнало  в сърцето".....

Дали защото освен акъл, но нямат и такова се питам ?

,

преди 5 минути, miro20 написа:

Става въпрос за църквата Св.Павел в Рим, където българите да отслужват на родния си език.На Български език .И за което президента е подарил плащеница...

Ама това тукашните хейтъри , никого не го "засегнало  в сърцето".....

Дали защото освен акъл, но нямат и такова се питам ?

,

на човек трябва да са му сменили не само чип-а, а и rom-а да са му префлашнали, за да не е хейтър на политическия ни елит. Те ни затриха, аз какво - да им се радвам. 

преди 26 минути, MicraNT написа:

, за да не е хейтър на политическия ни елит.

няма лошо. Така и трябва да бъде.. ама хайде да е на малко по "качествено" ниво това хейтърстване :)

В случая.. какво толкова лошо е направил Плевню, по известен като Чехълчо, за това че е подарил плащеница за провеждане на църковните служби  , в Италия, и то богослужения на български език ?

Точно това ли трябва да се "плюе" ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Качествено ли? Писна ми от значението на думата качествено в България. Писна ми и от толерастията.
Аз съм веган!

Редактирано от momolord (преглед на промените)

Току що, momolord написа:

Писна ми и от толерастията.

Какво ти е писнало ? Че в Италия провеждат служби на български език ?

Май хейтърстваш и  ти колкото .. да хейтърстваш.. без влагане на грам мисъл.

В Италия провеждат служба на български език, в Кърджали джамията вие на умрело.

И още за хейтърите :

Цитат

Президентът Росен Плевнелиев отдаде почит пред гроба на създателя на славянската писменост свети Константин-Кирил Философ в базиликата „Сан Клементе“ в Рим, съобщиха от пресцентъра на Президентството.

Държавният глава е на двудневно официално посещение във Ватикана, където бе приет на аудиенция от папа Франциск и се поклони на светите за българите места в Рим, по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

В базиликата „Санта Мария Маджоре“ президентът Росен Плевнелиев поднесе цветя пред възпоменателната плоча, поставена в знак на признание от страната ни към папа Адриан II, който през 868 г. благославя българската азбука, българските книги и делото на светите братя Кирил и Методий.

............

В рамките на визитата си държавният глава положи цветя и пред паметниците на Иван Вазов и на капитан Петко Войвода в италианската столица.

Да обобщим.. плюете това че в Италия се провеждат служби на български език, това че президента е поднесъл почитания пред гроба на свети Константин-кирил философ, и че е поднесъл цветя пред човека който е благословил българската азбука и книги , дело на Кирил и Методий .

Абе, хейтърите, вие знаете ли че има въобще в Италия църква в която се отслужва на български език, че има български свети места в Рим, че има паметници на Иван Вазов и на капитан Петко Войвода ?

КАк го нарекохте ? - "толерастия" ? ??

Има и ще има на много други места. Но мисля излизаме извън темата . Аз коментирах плюенето по Плевню/Чехълчо както го наричате, и това какво прави там, при Папата.

И до колко е основателно това плюене, особенно когато никой не си е направил труда да погледне какво плюе.

За паметниците и др неща от историят аима много други теми, например :

Отишъл е в Италия, да се изповяда. Аз го разбирам, но не бих му простил греховете.

Но кой съм аз, че да прощавам на ближния, папата е The Човека.

преди 1 час, momolord написа:

Отишъл е в Италия, да се изповяда

Така  ли ???

Нищо не прочете от горенаписаното нали ?

Абе всичките хейтъри ли са ви баннали от гугъл ? :)

Алогизмите на президента продължават

Цитат

Плевнелиев продължава да живее в паралелната реалност на властимащите

Не е умен този, който не прави грешки, защото такива хора няма. Всеки греши, но важното е човек да си взима поука и да не повтаря това, което веднъж е сбъркал.

Тази максима е валидна и за държавните глави - особено за тях. Не такъв е случаят обаче с настоящия ни държавен глава. Той прави непрекъснато прави нови, и нови гафове, особено при изявленията си в пряк  ефир, какъвто беше случаят в края на миналата седмица в едно популярно политическо предаване.

Коментирайки темата за актуалния референдум, Плевнелиев първоначално направи  сравнението, че допитването до народа е „ядреното оръжие на демокрацията”. Но веднага след това заяви, че референдумът всъщност е „лекарство” и го повтори, за да заличи впечатлението от изцепката си.

Друго любопитно съждение от страна на държавния глава беше, че „България изглежда добре, погледната отвън”.  Президентът стигнал  до този извод, имайки предвид факта, че у нас често се провеждали международни конференции по международни въпроси. А как изглеждаме отвътре е по-важния въпрос?  Същият ден, в който президентът направи това изявление,  всички централни телевизии излъчиха информации, според които, цитирам,  „близо 2,2 млн. души, или 29,9% от домакинствата в България живеят с общ доход на човек на месец под границата на абсолютна бедност от 296,50 лева.”  Това Европа ли е?

Всичко това, а също и предишни изцепки на Плевнелиев  (като например бомбастиката, че имало  40 на сто ръст на чуждите инвестиции), ни показва, че президентът продължава да живее в някаква паралелна реалност. В нея го държи вероятно неговото обкръжение, а също и изкривената визия за ситуацията в страната, която се получава при поглед от височайшата камбанария, на която се намира. В това отношение той се конкурира с премиера, който също недоумява какво повече се иска от управлението. 

Очевидно ДСБ в лицето на Радан Кънев иска да номинира настоящия държавен глава като човек, отстояващ европейските ценности. Но на мен ми се стори уместен коментарът на зам.-председателя на ГЕРБ, който заяви, че номинация на лидера на ДСБ му изглежда като някаква шега.

Вярно е, че държавният глава трябва да бъде равно отдалечен от всички политически сили, на което наблегна и  самият Росен Плевнелиев. Но съдейки по неговата безкритичност към излъчилата го политическа сила и поддържаното исо на хвалебствения хор на управляващите, говори  за коренно различно отношение.

По правило всички досегашни президенти си тръгват, след като на финала се обръщат срещу политическата сила, която ги излъчила. Нищо чудно Плевнелиев да се окаже изключение от това правило, но не остана много време това да му донесе евентуални дивиденти…

Орлин Стойчев, BIG5.BG

Коментарът е излишен.

преди 9 минути, Мойра написа:

Мисля , че не е излишен .

Трябва да се прави разлика между външна и вътрешна политика !

Външната ни политика наистина , ако не друго , то поне изглежда добре....прави се каквото може (до колкото се прави) .

Основният ни проблем във вътрешната ни политика е че се краде безразмерно и безнаказано от народ и държава (до колкото я има) . Всичките "там горе" са действащи и чакащи реда си.......Другото е прах в очите и дъвка за народа !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор

"ГЕРБ възнамерява да тегли нови заеми от 600 млн. евро за Фонда за гарантиране на влоговете в банките." - Докато МВФ и правителствата на неолиберализма се грижат да спасяват банките, а не хората, положението все повече ще се сгромолясва надолу към унищожаване на съществуващата финансова система. Не паразитите се спасяват, когато един организъм е болен, защото тези паразити банките докараха болестта, че дори и предсмъртното състояние на днешното общество. Спасява се самия болен организъм, т.е. хората, които са тези, създаващи богатствата и благоденствието на земята. Банките са единствено кръвопийци на чужда кръв, те с нищо не допринасят за живота на планетата ни; дори точно обратното - те изсмукват и разболяват този живот.
- https://www.facebook.com/photo.php?fbid=965015913618032&set=a.313566338762996.73416.100003288970327&type=3&theater

Прецедентът не спира да си го лъска.. имиджа. Разбира се, отърквайки се у народните герои и очаквайки, малко звезден прах от тях някак си да му се полепи. Само че той е толкова излъскан от чупки в кръста по посока на Световното финансово задкулисие, че нищо вече не може да му се залепи и да го спаси, нито дори чуждият звезден прашец. Но прецедентът пробва ли, пробва да си го лъска чрез отъркване - знае, че народът му го презира - може би това е най-презираният прецедент на страната ни някога, сега и завинаги!

- http://onovini.com/2016/05/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%80%D0%B0%D0%BC-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D1%81/?fb_action_ids=983291605123796&fb_action_types=og.comments

В Италия провеждат служба на български език, в Кърджали джамията вие на умрело.

Точно. Надали можеш да направиш смислен паралел, но нали това е идеята - ако хората в Кърджали се чувстват турци и искат да са част от Турция, да има начин да го направят.

Референдум?

:)

преди 1 час, Blago72 написа:

Точно. Надали можеш да направиш смислен паралел, но нали това е идеята - ако хората в Кърджали се чувстват турци и искат да са част от Турция, да има начин да го направят.

Референдум?

:)

Точно за това говоря на антибъларите от темите за Украйна и соца.

Българите в Италия едва ли ще цепят територия , но тукашните сепаратисти им дай само това - щом пенсиите и заплатите в Турция са по добри , значи турците в България имат право на отцепване и референдум за присъединяване към Турция.

• Автор

Плевнелиев: Няма да се кандидатирам за президент

- http://www.blitz.bg/news/article/413773?fb_action_ids=985761368210153&fb_action_types=og.comments

Най-лесно е себе си да излъжеш и самозалъгваш... като например, че признанието все някога ще дойде :) В този случай, прецедентът трябва да очаква възмедието на народа си! За това, че не спря да го предава, да предава българските национални интереси: българската икономика, българската земя, българската вода, българската армия, българската съдебна система, националната ни сигурност и достойнство, българският паспорт, българското семейство и децата му, Президентът на Военолюбието и Корпоративния колониализъм не спря да предава и продава!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.