Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

Мисълта ми беше президента да не е послушник!

• Отговори 4k
  • Прегледи 242k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

преди 1 час, miro20 написа:

Кой не приема "различно мнение" ? Защо трябва да "приемам" нечия лъжа или субективизъм ?

Я си оправи малко понятията - несъгласие с нечие мнение, и привеждане на аргументи  за друго мнение, защо за такива като теб винаги е  .. "неприемане на чуждо мнение" ?

Като имаш аргументи  и си прав, никой копче не може да ти каже.

Това че не приемаш мнението ми си е твое право но щом имаш аргументи в полза на задължителното гласуване я ме обори като е толкова необходимо защо трябва да се приложи санкция “заличаване от избирателните списъци” за не гласувалите . И от една страна да затрудняваш по всякакъв възможен начин хората извън България а от друга да ги задължаваш да гласуват” това ми звучи като провокиране да не се спазват законите .Народът си го е казал “На сила хубост не става”.

Спекулираш с това "насила". Заличаванто от избирателни списъци не е като лишаване от гражданство едва ли не.

Дори бих казал е нещо изключително правилно нещо , с цел изчистване  на "мъртви' души , изборни екскурзии от град на град с измислени "настоящи" жителства с бележки и т.н..

Дори казаха - при явяване на избори , дори да те няма, те те включват наново в списъка.Никой няма да ти откаже от право на гласуване.

За хората извън България няма проблем. Проблем създадоха червено-атакистката мафия, която неистово се разпищя срещу секциите навън и  срещу електронното гласуване ,  виждайки че това им е последен парламент.

Тези които сега реват за запазване на статуквото са точно тези които се плашат от висока изборна активност.

Една демокрация е толкова по представителна, колкото повече хора си дадат мнението . Това , повтарям, ни отличава от туземните , племенни обшества, от диктаторски режими , където ти "спускат" смелени готови решения наготово. Без право обаче да мислиш и оспорваш.

И последно - поста ми за "приемане на чуждо мнение"  не бе насочен към теб а към цацата

И този похват го има, да накарат хората да си мислят, че нищо не зависи от тях, че нищо не могат да променят и така да изпаднат в апатия и липса на желание за промяна, като по този начин си гарантират запазване на статуквото.Не, не е така, нещата все още зависят от хората, не трябва да се отказваме да търсим и изискваме  промяна към по-добро, колкото и да е трудно.Да, ние избираме президента и депутатите, проблема е в това, че друг прави предварителния подбор на кандидатите за които можем да гласуваме, за това точно към това трябва да са насочени усилията ни, към това да се предлагат по-качествени кандидати за избор.

Така е но когато усилията ни не успеят и ни изтъпанчат няколко клоуна , както обикновено , тогава какво правим участваме в сценката избори или стоим с достойнство настрани и не им легитимираме " демократичната процедура "  .

Винаги ще има някой недоволен. Това че не е спечелил твоя  любимец , не означава загуба, или че не трябва да участваш по нататък !

За кандидатите.... Може и да е тромава процедура и е нож с няколко остриета излъчването на кандидати .. тук няма рецепти , и е сложно наистина.

Не знам кое е най правилното , но в едно съм сигурен - яви се на избори и пусни бюлетина, ако ще невалидна.Но се яви.

Апатията как "нищо не зависи" наистина умишлено се насажда, но аз имам един прост критерий - защо тогава толкова усилено се пропагандира и насажда това ?

Защо  на всеки избори има борба за гласове , било то и купени ? Защо се карат автобуси, вадят се цигани и турци откъде ли не , правят се хиляди врътки как да гласуват по няколко пъти в различни градове, и  т.н..

Значи какво ? - Значи не всичк ое "решено" предварително, не всичко се фалшифицира, не всичко се брои накриво , значи всеки глас има значение.

преди 3 часа, miro20 написа:

Защо  на всеки избори има борба за гласове , било то и купени ? Защо се карат автобуси, вадят се цигани и турци откъде ли не , правят се хиляди врътки как да гласуват по няколко пъти в различни градове, и  т.н..

това е част от цирка

преди 12 часа, miro20 написа:

Винаги ще има някой недоволен. Това че не е спечелил твоя  любимец , не означава загуба, или че не трябва да участваш по нататък !

За кандидатите.... Може и да е тромава процедура и е нож с няколко остриета излъчването на кандидати .. тук няма рецепти , и е сложно наистина.

Не знам кое е най правилното , но в едно съм сигурен - яви се на избори и пусни бюлетина, ако ще невалидна.Но се яви.

Апатията как "нищо не зависи" наистина умишлено се насажда, но аз имам един прост критерий - защо тогава толкова усилено се пропагандира и насажда това ?

Значи какво ? - Значи не всичк ое "решено" предварително, не всичко се фалшифицира, не всичко се брои накриво , значи всеки глас има значение.

Стита с това насаждане на апатия. Апатия е кагато се оставиш на течението и виждаш че няма достойни кандидати а ходиш та ги избираш . Негласуването е протест. Ще избираме президент а не домати на пазара та да вземеш каквито има там. И след компромиса който предлагаш после ще мрънкаме че президента за нищо не става . Ами не става да ама ние сме си го избрали .

А иначе има значение кой ще спечели изборите обаче само в личен план защото не е едно и също да си около държавната хранилка или ти да раздаваш порциите - затова е и голямата борба.

Ако предложат кандидат, който да знам, че е срещу Русия, ще гласувам. Президента Плевнелиев добре започна. Надявам се и следващия да продължи политиката на отдалечаване от миризливия руски ботуш.

преди 1 час, ncl написа:

А аз ще гласувам за кандидат, който не е против Русия. И нека по-добрия победи.

Бъдещият президент трябва да е човек, който истински обича България, поставя на преден план нейните интереси, подчинява се на волята на българския народ, с чиито гласове е издигнат на този пост и води разумна външна политика, която изключва създаването на врагове.

Ще гласувам за този, който е способен да удовлетвори тези ми изисквания.

преди 23 минути, miro20 написа:

Никой ли няма да гласува за президент който е за България ?

Те всички са за България

"Патриот е, душа дава

за наука за свобода.

Но не свойта душа братя,

а душата на народа."

Х. Ботйов

преди 13 минути, Мойра написа:

Бъдещият президент трябва да е човек, който истински обича България, поставя на преден план нейните интереси, подчинява се на волята на българския народ, с чиито гласове е издигнат на този пост и води разумна външна политика, която изключва създаването на врагове.

Ще гласувам за този, който е способен да удовлетвори тези ми изисквания.

Ами то и до сега на теория всеки така гласува, и абсолютно всеки кандидат е издигнат точно с такива лозунги.

В реалността обаче, всеки гласува на партиен принцип.

Това отделно че  някои бъркат интересите на чужда държава с интересите на България .

И тук е пълно с такива, дори се гордеят с това и си слагат васални символи, аватари, флагове, знамена, образи на чужди лидери....

сещ'ш се , нали :)

В интерес на България е да намалим драстично зависимостта си от Русия да изравним силно отрицателното търговско салдо с нея и да поставим отношенията си на равноправна основа .

преди 13 минути, lsmurf написа:

В интерес на България е да намалим драстично зависимостта си от Русия да изравним силно отрицателното търговско салдо с нея и да поставим отношенията си на равноправна основа .

Отношенията ни бяха на равноправна основа преди да се намеси президентчето и кръгът около него.

преди 19 минути, ncl написа:

В интересите на България ли е да сме срещу Русия?

А какво е да си ЗА Русия ? Би ли определил или облякъл с нещо реално това понятие ?

Да си за антибългарски ограбващи проекти като ЮП, да си под тотален суровинен монопол на олиарси-капиталисти от РФ - Газпром, Лукойл , да си васална проядена от олигархични лобита в политиката...  това ли означава да си ЗА Русия ?

В култрната област какви проблеми имаш с РФ ? Абсолютно всички ТВ канали, и то най вече  всички пропагандни кремълски медии са  във всички кабеларки в България.

Никой никого не цензурира, не мачка, това освен съществуването на СТОТИЦИ про-руски организации .

В което няма нищо лошо да са стотици... проблема е че са пропутински , а не проруски.

Всеки път съм акцентирал на тази разлика, а тя е много съществена  - както да смесваш хитлеризъм с германска култура.

не мога да разбера и другата "вълна" нна която се носи тази путинска пропаганда - защо да си социалист трябва да си ЗА Русия ?

РФ , Пу  и дивата му олигархия ,нямат абсолютно нищо общо със "ах какъв социализъм имахме при бай Тошо" ... и "соца ще ни върне младоста и бозата от 20 ст. " .

Но тази пропаганда и  прословутия клип на БСП с трамвая и бат Серго .. .още върши работа.

Нелогично , но факт.

току що, Мойра написа:

Отношенията ни бяха на равноправна основа преди да се намеси президентчето и кръгът около него.

Това не е вярно.

преди 34 минути, ncl написа:

В интересите на България ли е да сме срещу Русия?

Не, разбира се, както и не трябва да бъдем срещу всички останали държави.

Постижимо е, стига да изберем разумен и почтен човек за президент, а после и разумни и почтени депутати.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 1 час, Мойра написа:

И кое им беше равноправното ? Да сме имали някога положително търговско салдо с Русия ? Не ти ли е ясно че плащами най скъпо руския газ от цяла Европа въпреки по малките разходи за транспорт до България . Че им транспортираме газа почти без пари. и тн и тн. ...

току що, lsmurf написа:

И кое им беше равноправното ? Да сме имали някога положително търговско салдо с Русия ? Не ти ли е ясно че плащами най скъпо руския газ от цяла Европа въпреки по малките разходи за транспорт до България . Че им транспортираме газа почти без пари. и тн и тн. ...

Ако наистина е така, не е виновна Русия, а българите, които са сключвали договорите.

преди 1 минута, Мойра написа:

Ако наистина е така, не е виновна Русия, а българите, които са сключвали договорите.

Защото нямаше лустрация и ни управляват проруски мекерета

Някак си случайно след визитата на Путин в Гърция при комунистическото изчадие Ципрас..............80 човека преминаха границата :) .Някак си не вярвам  в случайности

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.