Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

Правилно си разбрал /това дето не си разбрал за промотиране на кандидатура /

В този т.нар. "спам" , аз се опитах дискретно да изясня това от другаря Реджеб  ... - не успях .

Философски погледнато .. всички хора писали тук това желаят.. и по крайни и по умерени - искат си с познатите помпозни популистки лозунги мистериозна кандидатура, която да оправи с магическа пръчка всичко.

Аз малко отрезвих това с аксиомата че винаги се избира "по малкото зло" .. което грешно изтълкувано ,подейства като ... на дете дето разбира че Дядо Коледа не съществува.

• Отговори 4k
  • Прегледи 241,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

преди 8 минути, miro20 написа:

Правилно си разбрал /това дето не си разбрал за промотиране на кандидатура /

Ти да мълчиш,че ми изкара приказка. :D И никакви лайкове в бъдеще! Не ,че ще ти дам тази възможност ама знам ли...

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Огънчето угасна. Никой не ще да хвърля съчки, пък и шума едва ли има. 
От друга страна, какво лошо ми е сторил човека. Изглежда твърде зает, за да се занимава с глупости.
За хората с пуканките - да не са капо,

направих си труда, колкото да не е без хич - в LinkedIn си пише. Не забелязах да се предлага администриране на президентска институция. При елементарно търсене се вижда също и еволюцията. Изглежда като нормален човек.

Може. Своеобразен референдум - тук. Бихте ли подкрепили и т.н.  Но с "революция на пеперудите" не ми се занимава. 

Сещам се за няколко опита да се издигат хора от ИТ индустрията в политиката. създателя на Империя Онлайн като депутат от Герб- както влезе, така и излезе. Пиратска партия, бизнес дама от HP - без успех.
Излиза, че са тествани различни варианти. Нещо не пасват на родната политическа сцена, каквато е в момента. "Глас народен" се оказа по- сполучлив, щото е скалъпен по класически модел. К'во да се прави- паралелни светове, всеки за себе си, на различни скорости, без общ език.
Освен да цитирам известната мисъл друго не ми остава:
 "Проблемът е в това, че старото умира, а новото не може да се роди. 
В това междуцарствие възникват най-различни болестни симптоми." 
Антонио Грамши 
/Из "Затворнически тетрадки"/
Старото ще умре, но първо ще се опита да се спаси като се докопа до спасителната жилетка на Путинска Русия, която иска да дърпа историята назад. Това е новия дву-полюсен свят. А и властта явно не се дава лесно - предава се с кръв, по полов път и срещу много пари.

* Само за една седмица се появиха 2 интересни новини. Foxcon и Adidas въвеждат роботи. Конкурентите им вероятно другия месец. 
Те така. Извинявайте за дългото писмо. Обещавам да не пиша повече 

преди 11 часа, Реджеп Иведик написа:

Обаче не може така. Защо се оставяме, ръководствата на партиите да ни мотаят до последния възможен момент ?

Не трябваше ли вече ръководствата на партиите да са предложили на привържениците по няколко кандидата и да се водят вече обсъждания или гласувания за да се излъчат тези, които най внушават доверие ?

Или привържениците да са издигнали отдолу кандидати, които ръководствата да включат към обсъжданите кандидатури ?

С това съм на 100% съгласен.Трябваше, но това само показва, колко далеч от демокрацията са политическите партии в България!Лошото е, че и така нареченото гражданско общество го няма никакво!

преди 1 минута, MicraNT написа:

Излиза, че са тествани различни варианти. Нещо не пасват на родната политическа сцена, каквато е в момента. "Глас народен" се оказа по- сполучлив, щото е скалъпен по класически модел. К'во да се прави- паралелни светове, всеки за себе си, на различни скорости, без общ език.

Това е добра идея между другото.

Св.Витков е най добрата кандидатура към момента. Винаги с алтернативно мислене и нестандартни действия. Кошмара за всички политици.

Дори се обади наскоро в лек спор със Слави , който му се извини, за мерцедеса му .....

Философски може да погледне човек, който разбира от философия и логика.

Не се силете да поглеждате философски. Не ви се удава. Може би само като формална нищо не означаваща декларация.

Проблема е, че президент без мнозинство в парламента, което да го подкрепя е загубена кауза. Като с това  не твърдя, че избора на президент не е от значение, разбира се, че един достоен президент би бил поне малко коректив на тези в парламента.Промяната трябва да започне от парламента, ако искаме наистина нещо да се промени.Според мен тези, които не харесват сегашните политически партии и мнозинството, което не гласува на избори трябва да спре да се надява, че ще се появи партия или движение, които да предлагат това което те желаят, и да се организират за да се появи алтернатива.Тоест не само пасивно да гледат отстрани и да се мръщят, а да положат усилия да се реализира това, което желаят, иначе ще продължаваме само да си пишем и оплакваме по форумите и на маса.

преди 1 час, M.Николов написа:

Проблема е, че президент без мнозинство в парламента, което да го подкрепя е загубена кауза. Като с това  не твърдя, че избора на президент не е от значение, разбира се, че един достоен президент би бил поне малко коректив на тези в парламента.Промяната трябва да започне от парламента, ако искаме наистина нещо да се промени.Според мен тези, които не харесват сегашните политически партии и мнозинството, което не гласува на избори трябва да спре да се надява, че ще се появи партия или движение, които да предлагат това което те желаят, и да се организират за да се появи алтернатива.Тоест не само пасивно да гледат отстрани и да се мръщят, а да положат усилия да се реализира това, което желаят, иначе ще продължаваме само да си пишем и оплакваме по форумите и на маса.

Абсолютно на обратното становище съм . Президентът олицетворява единството на нацията . В момента подкрепата на парламента е под 10 процента . Следователно за да е с народа трябва да е на нож с парламента. Пък и така може да наложи някое вето точно там където трябва а не като досегашните .

Редактирано от lsmurf (преглед на промените)

преди 42 минути, Реджеп Иведик написа:

Не се силете да поглеждате философски. Не ви се удава. Може би само като формална нищо не означаваща декларация.

Обичам да гледам философски над тези които ми говорят за философия , твърдейки  как не бива философски да гледам :)

преди 33 минути, M.Николов написа:

.Според мен тези, които не харесват сегашните политически партии и мнозинството, което не гласува на избори трябва да спре да се надява, че ще се появи партия или движение, които да предлагат това което те желаят, и да се организират за да се появи алтернатива.Тоест не само пасивно да гледат отстрани и да се мръщят, а да положат усилия да се реализира това, което желаят, иначе ще продължаваме само да си пишем и оплакваме по форумите и на маса.

С едно уточнение - никой не бива да очаква от таиз "алтернатива" каквато и да се намери , че е идеална, и да уповават на нея.

Ще сеп овторя за мнението ми не само за  президентсктие избори

- Избора на който и да е кандидат, дори да не е твоя, не означава твоя загуба. Това не е футболен мач.

- Избора на твоя кандидат не приключва с това. Към него ти трябва да си повече критичен отколкото към  конкуренцията му.И в момента на избирането  да се почне с изисквания и критики ако не се спазва. 

Просто защото .. колкото и да си му фен, той е и ще си остане - "по малкото зло"

• Автор

"Спасението не е в брат Джон, а в брат Иван. Не се продавайте на Америка за пари“

"светът ще се оправи, когато три страни се съберат в една точка - Русия, Китай и Индия"

"България е душата, Русия - тялото. Те заедно ще спасят света.

България е майката, Русия - бащата на цялото славянство. Двата народа са свързани от векове и имат обща мисия на Земята.

Не затваряйте вратата към Русия, тя е вход и изход за България.

Уважавайте Русия и не се доверявайте на американците - нищо добро не може да се очаква от тях. Помощ може да дойде само от Русия. Тя е наша майка. Тя ни е помагала и пак ще ни помага.

България ще се оправи. Ще възобнови дружбата си с Русия и с Турция ще установи отношения. Доброто предстои.

И сега Русия е велика и винаги ще бъде велика. Помнете: републиките ще се върнат при Русия.

Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще разтвори криле и ще се устреми нагоре. Русия ще си остане Велика Русия.

Сега Русия се нарича Съюз, но ще се върне старата Русия и ще се нарича така, както при Свети Сергий Радонежки. Нейното духовно превъзходство ще бъде признато от всички, включително от Америка. Това ще се случи след 60 години. Преди него ще се сближат три държави - Китай, Индия и Русия."

- Ванга

преди 6 часа, Aliya написа:

"Спасението не е в брат Джон, а в брат Иван. Не се продавайте на Америка за пари“

"светът ще се оправи, когато три страни се съберат в една точка - Русия, Китай и Индия"

"България е душата, Русия - тялото. Те заедно ще спасят света.

България е майката, Русия - бащата на цялото славянство. Двата народа са свързани от векове и имат обща мисия на Земята.

Не затваряйте вратата към Русия, тя е вход и изход за България.

Уважавайте Русия и не се доверявайте на американците - нищо добро не може да се очаква от тях. Помощ може да дойде само от Русия. Тя е наша майка. Тя ни е помагала и пак ще ни помага.

България ще се оправи. Ще възобнови дружбата си с Русия и с Турция ще установи отношения. Доброто предстои.

И сега Русия е велика и винаги ще бъде велика. Помнете: републиките ще се върнат при Русия.

Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще разтвори криле и ще се устреми нагоре. Русия ще си остане Велика Русия.

Сега Русия се нарича Съюз, но ще се върне старата Русия и ще се нарича така, както при Свети Сергий Радонежки. Нейното духовно превъзходство ще бъде признато от всички, включително от Америка. Това ще се случи след 60 години. Преди него ще се сближат три държави - Китай, Индия и Русия."

- Ванга

Последно баща ли ни е Русия или майка че нещо се обърках :D. Явно е някакъв хемафродит и баща и майка както и "слънцето и въздуха" както ни учеха едно време. Как ли още сме живи не ми е ясно :D.

на 2.06.2016 г. at 18:54, lsmurf написа:

Последно баща ли ни е Русия или майка че нещо се обърках :D. Явно е някакъв хемафродит и баща и майка както и "слънцето и въздуха" както ни учеха едно време. Как ли още сме живи не ми е ясно :D.

Явно не си чувал израза "ти баща, ти майка":) Когато единият родител (българската държавност) почине, другият родител (Русия) става не само баща, но и майка.

на 1.06.2016 г. at 22:28, Реджеп Иведик написа:

Философски може да погледне човек, който разбира от философия и логика.

Той народът от философия уж не разбира, ама всички народни мъдрости удрят в земята разните му пишман-философи:)

Всичко идва от живота, тежък и робски. Затова бих казал: Не питай учило, питай патило:D

Мисля тук някои въведоха и затвърдиха успешно патент за понятието "националнокастрирани".

Всички други са им майки и бащи , но не и България.А ако се говори за България - то само в аспекта как умрялата империя Русия е майка и баща....

Същото се видя и на 24 май - за руснаците кирилицата е дадена от солунските братя на редица държави ИЗМЕЖДУ КОИТО , между другото , и неглиже - и на българите.

Тукашните послушковци тактично замълчаха и никой не спомена приноса на българската дръжава за това дело.

Срането е от тези които говорят глупостите за "майки и бащи "

А цвЦв  нищо не каза :) допускам дори да нямат кандидат , но да поддържат интригата....

преди 54 минути, ncl написа:

Не се*и едни и също глупости по всички теми.

БЛИЦ Новини - Цветанов: ГЕРБ вече има кандидат за президент

И какво. Кой е той ???

Нямаме ли право да знаем, или щом от Масква не разрешают сме длъжни да мълчим и да чакаме обявяването на поредния рашист в последния момент ?

преди 2 часа, karadzha написа:

Всичко идва от живота, тежък и робски.

Това е от руската народофилософия, не от българската. Българите бяхме роби от 1944 до 1989 година.

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Това е от руската народофилософия, не от българската. Българите бяхме роби от 1944 до 1989 година.

Да, бе, днес щото сме свободни да джавкаме, ама като си на работа, пак си с подвит куйрук:)

И тогава, и сега, все голям батьо се разпорежда с държавата. Но защо ли имам чувство, че тогава чатала на врата беше по-лабав. Имаше някаква икономика, а сега никаква. Ран и Ът добре ни оправиха, а ние се дооправихме.

И какво. Кой е той ???

Не знам кой е, но се съмнявам да е рашист. По-скоро ще е някакъв американски послушко, поредния измекяр. А ти, ако си бил роб от 1944 до 1989 година, аз не съм бил. Панимаеш, Реджеп?

преди 29 минути, ncl написа:

И какво. Кой е той ???

Не знам кой е, но се съмнявам да е рашист. По-скоро ще е някакъв американски послушко, поредния измекяр. А ти, ако си бил роб от 1944 до 1989 година, аз не съм бил. Панимаеш, Реджеп?

Възможно е. Имаше и по равни

То е ясно, щом не те интересува кои ще са кандидатите и не се възмущаваш, че се крият до последния момент.

преди 3 часа, ncl написа:

И каква е точно новината ? Някой си се упражнява в празноговорене за да не го забравят медиите .:)

Защо не ме интерсува какъв ще е кандидата на ГЕРБ го написах по-горе. А защо да се възмущавам, че се крият до последния момент?!

Какво стана с вашата кандидатура?!

преди 4 минути, lsmurf написа:

И каква е точно новината ? Някой си се упражнява в празноговорене за да не го забравят медиите .:)

Няма новина, много ясно. Правят се, че се карат с Миро.

преди 2 часа, ncl написа:

Следващото магаре на ГЕРБ женско ли ще е?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.