Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Евро 2012

Featured Replies

Един финал Португалия - Италия,няма да е зле.Наслушахме и нагледахме се за Испанци и Германци.

• Отговори 214
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами остава да изчакаме до полунощ и да видим кой ще играе в неделя и кой в събота.

1/2 финал:

Испания - Португалия 4:2 след дузпи (0:0 в редовното време и продълженията)

Тактиката на испанците с използването на безброй къси пасове подейства и на мен - попаднах в клопката им и се предадох още преди почивката, но пък ми провървя и успях да се събудя няколко секунди преди тегленето на жребия за дузпите. И едва нощес разбрах истинското предназначение и смисъл на двете продължения по 15 минути - да осигурят възможност на временно "отклонилият се" зрител да си поспи 1/2 час повече.

Жалко за португалците. Заслужаваха повече от Испания да играят финал. Лично на мен вече ми писна от тия испанци с техния скучен футбол с хиляда и едно подавания. С който и да играят на финала, ще се надявам да не защитят титлата си...

ТАКИВА ОГРОМНИ очаквания имах от тези 2 гранди - те ме приспаха!!! Нито един от двата отбора не заслужава да е на полуфинал камо ли на финал ако и довечера изгледам (проспа) поредният мач 0-0 направо ги заклеймявам като най - скучното Европейско и кой каквото ще да ми казва!

• Автор

И аз бях за португалците, но пропуски на Жоао Моутиньо и Бруно Алвеш решиха победата в полза на "червените фурии" при дузпите:

0:0 ПРОПУСК на Шаби Алонсо. Руи Патрисио спасява удара на Шаби Алонсо, който стреля в долния ляв ъгъл

0:0 ПРОПУСК но Жоао Моутиньо. Касияс спаси удара на Моутиньо в долния десен ъгъл

0:1 ГОЛ. Иниеста е точен за Испания

1:1 ГОЛ. Пепе вкара топката под плонжа на Касияс

1:2 ГОЛ. Жерар Пике прати топката в долния десен ъгъл

2:2 ГОЛ. Нани е точен със силен удар в горния десен ъгъл

2:3 ГОЛ. Серхио Рамос е точен с удар "Ала Паненка"

2:3 ПРОПУСК. Бруно Алвеш стреля в напречната греда

2:4 ГОЛ. Сеск Фабрегас праща топката в дясната греда и във вратата на Руи Патрисио.

Испания е на финал на Евро 2012

Като цяло европейското наистина беше скучно. Дори и така наречените грандове предложиха доста ниско ниво, липсваха и изненади... Повечето от футболистите явно са скапани от все по-натоварените кампании с клубните си отбори и от това неминуемо се отразява. Лично аз няма да помня дълго този шампионат...

• Автор

Тази вечер ще гледам двубоя Германия - Италия. Естествено че феновете на Испания ще се молят Италия да бие, за да им е по-лесно Надявам се мача да е интересен и не толкова скучен. И да завърши без продължения.

Като цяло европейското наистина беше скучно...

А мен това ме притеснява най-много, защото обикновено континенталното първенство е значително по-интересно от световното. Не знам какво ще гледаме като качество след 2 години в Бразилия (друг е въпросът какво изобщо ще гледаме при тая огромна часова разлика), но не съм оптимист.

Тия, които са правили големи мачове в миналото днес вече гледат другояче и се пазят за предстоящите тежки първенства. Тия пък, които не са чак толкова затормозени от брой мачове на сезон пък не са в състояние да правят шоу за зрителите. Изобщо зрителите са най-ощетени от все по-надделяващата скука по терените - плащаме си много по-скъпо от преди, а получаваме много по-малко.

Като цяло европейското наистина беше скучно. Дори и така наречените грандове предложиха доста ниско ниво, липсваха и изненади... Повечето от футболистите явно са скапани от все по-натоварените кампании с клубните си отбори и от това неминуемо се отразява. Лично аз няма да помня дълго този шампионат...

Не съм съгласен. Имаше изненади, като Холандия и Русия, които не успяха да се класират, а първите дори останаха без точка. От останалите грандове Испания си играят техният супер скучен футбол с минимални физически усилия и са ясни. Но Германия играе много атрактивно. Италия играе пък изключително правилен тактически футбол и също са ми интересни. Имаше много оспорвани и интересни двубои, в които аутсайдерите скачаха и надиграваха фаворитите. Примерно Хърватска - Испания беше много хубав мач, нищо че завърши със съдийски гол. На всяко първенство има и силни и скучни мачове. От всяко първенство се помнят по 2-3 мача максимум. Сегашното не се различава по нищо от останалите. Дори предпочитам сегашният вариант, в който до последния кръг не се знае кой ще продължи, отколкото да има по два изявени фаворита в група и да оберат точките.

Колкото до вчерашния мач, жалко че се класираха испанците. Цял мач бяха наср@ли и накрая извадиха невероятен късмет при дузпите - за два сантиметра не влезе дузпата на португалеца и за два сантиметра влезе дузпата на Фабрегас, по-голям късмет от това... Вчера спечели по-слабият, но футболът е нелогична игра. Дано на финала да ги изнасилят, без значение кой от двата възможни финалиста.

Довечера очаквам мач с много голове, поне 3-4. Италианците прекрасно затварят пространствата в защита, но пък и германците са доказали, че това не ги вълнува чак толкова. За сметка на това защитата има е слабичка и ако Пирло има ден, ще изгради няколко голови ситуации. Ако имаше как да се обединят защитата на Италия с нападението на Германия, щяха да отнесат испанците като товарен влак :D

• Автор

Германия играе много атрактивно. Италия играе пък изключително правилен тактически футбол

Всичко преди 1/2-финала Германия - Италия

вероятните състави и някои любопитни факти

Е да, имаше някои изненадващи моменти, но друго имам предвид - че на почти всяко първенство изскача някой отбор, който никой не е слагал в сметките, и стига до късните етапи от надпреварата, както бяхме ние през 94-а примерно. Тук такова нещо нямаше, единствената изненада беше класирането на 1/4 финал на доста слабите гърци. Лично на мен ми липсваше тръпката. Не мога да се изразя по-точно, но липсваше този живец, хъса, емоцията... Повечето отбори изглеждаха така, все едно изпълняват някаква рутинна задача. Преди европейските първенства бяха венеца на футбола в стария континент, там виждахме невероятни игри, раждането на нови звезди, раждането на нови стилове дори...А сега европейското първенство е поредният турнир в и без това пренаситената програма на УЕФА... Жалко, но факт...

Първенството е трагично. Футбола е ужасен. А през 2016 ще са..24 отбора. Можете ли да си представите какво блъскане и пукане на топката ще падне ? Изхода е само един - закриване на световни и европейски първенства. Досега пречеха на футбола, но вече започват да стават вредни...

.. А през 2016 ще са..24 отбора. ..

А къде ще е? Щото поне не се сещам да са го определили или съм забравил.
  • Автор

А къде ще е? Щото поне не се сещам да са го определили или съм забравил.

Евро 2016, ще бъде 15-тото Европейско първенство по футбол.

Франция ще бъде домакин на турнира, който ще се проведе през лятото на 2016 г.

Общата кандидатура е избрана от Изпълнителния комитет на УЕФА на 28 май 2010 г.

За първи път отборите от 16 стават 24!

http-~~-//vbox7.com/play:e1412079bc

Благодаря, това май съм го забравил. Но формат с 24 отбора направо ще е мъчение, освен ако не сформират 8 групи с по 3 отбора, а след това само победителите продължат в директни елиминации.

Ха ха ха....к'ва стана тя! айну, цвайну...дрън! Прехвалената сбирщина от турци, поляци, араби и малко шваби, отнесе заслужено плувката от Скуадрата! Подпряха есесовците с измислена дузпа, но справедливостта възтържествува! Подцениха швабите статистиката, а тя е много важно нещо: нямат победа над Италия! Италия ще е новия Евро шампион!

Редактирано от Проектанта (преглед на промените)

Благодаря, това май съм го забравил.

Но формат с 24 отбора направо ще е мъчение, освен ако не сформират 8 групи с по 3 отбора, а след това само победителите продължат в директни елиминации.

не, ще си бъдат групи с по 4, откъдето ще излизат 2. разликата е, че вече и на европейско ще има 1/8 финал.

"По-интересни" обаче ще са квалификациите, тъй като почти половин Европа ще трябва да се класира за финалната фаза...

....Подпряха есесовците с изчислена дузпа....нямат победа над Италия!...

Дузпата си беше дузпа, а не е като да нямат победи срещу Италия.

Обаче ми направи впечатление едно нещо :

2010, световно в ЮАР - Германия играе комбинативен и бърз футбол с ниски и къси пасове и мачка здраво. На полуфинала тактиката изведнъж е коренно променена - дълги пасове, далечни удари, центрирания. В резултат Германците падат.

2012, европейско - Германия играе комбинативен и бърз футбол с ниски и къси пасове и мачка здраво. На полуфинала тактиката изведнъж е коренно променена - дълги пасове, далечни удари, центрирания. В резултат Германците падат.

Не мога да разбера Йоаким Льов с ЛСД ли друса, факсове от извънземните ли получава, но каква е тази рязка смяна на тактиката при полуфиналите. Защо не си играят тяхната игра, ами правят експерименти? Точно срещу Италия ще ми играе по този начин, все едно на вратата е някой новобранец, а в защита са Вихър Горубляне. На противоположната страна Прандели не изневери на досегашната си тактика. Италиянците играха стабилно, изключително правилно тактически, въпреки леко колебливото начало и реално трябваше да са вкарали още 2-3 гола. Едните изпълниха указанията на треньора и биха. Другите изпълниха указанията на треньора и паднаха. Дано поне да е за добро и Испания да загуби финала.

....а не е като да нямат победи срещу Италия.

Нямат...в официални срещи! напълно отрицателна статистика има срещу Скуадрата!

Има едно неписано правило: германия е шампион, само и единствено ако не среще Италия! разръчкай се в статистиката и ще видиш!

дузпата беше измислена, защото докосването на топката с ръка не беше умишлено, а в резултат на удар! Просто ги подпряха за да паднат по-достойно: едно звучи 2-0, друго изглежда 2-1

Редактирано от Проектанта (преглед на промените)

Нямат...в официални срещи!...

В по-горните линкове пише, че нямат победа на световно, или европейско, но дали нямат изобщо, нямам представа.

...дузпата беше измислена, защото докосването на топката с ръка не беше умишлено....

Напротив. От повторенията чудесно се виждаше, че нарочно си прибра ръката, за да удари топката. Но това няма значение, важното е, че имаше игра с ръка, която спря опасен удар. В такива ситуации няма значение дали е умишлено, или не. А пък ако италиянците не се лигавеха и си бяха вкарали положенията, щяха да бият много по-разгромно и една-две дузпи не биха дали особено отражение на резултата. Дано срещу Испания да играят по-концентрирано и да не пропускат толкова много. И дано съдийството да е безпристрастно...

Не мисля, че дузпата би следвало изобщо да се коментира, тя бе повече от очевидна - движеща се по посока на вратата топка е спряна с ръка, пък макар и видимо неволно. От това повече дузпа, няма накъде.

Но не е в това работата - не ми е приятно, но нямам друг избор, освен да поздравя Италия за класирането на финала, напълно заслужено е, при това победата им можеше да е далеч по-внушителна, но и така боли, даже още повече. Не че и немците бяха без шансове, просто не ги реализираха, а италианците на това първенство показаха невероятна ефективност.

Ще споделя напълно мнението на badsector за необяснимата и с нищо неоправдана промяна в начина на игра от страна на Льов. Вярно е, че единият отбор играе толкова, колкото му позволява другият, но като се тегли чертата, излиза, че италианците надвиха немците по всички показатели. И остава да им пожелая успех на финала срещу испанския антифутбол.

...И остава да им пожелая успех на финала срещу испанския антифутбол.

От твоите пръсти на божия монитор :help: Хич не ги обичам италиянците заради несправедливите им подбутвания, но поне в момента играят футбол, за разлика от испанците.

Ще е...ако не се падне португалеца.. :D

По-скоро зависи какво ще се разберат с Платини. И двата отбора винаги са били силно подпирани от съдиите, така че всичко очаквам. Но има и друго нещо - испанците са известни с якото зобене на допинг и да видим дали няма да търчат като луди на финала.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.