Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

iPhone vs. Android базираните телефони

Featured Replies

Аз пък съм голям фен на китайските безмаркови телефони с Андроид. Хем евтини, хем бързи, пък и с по две SIM карти, че и бонуси дават китайците като си го купиш директно от тях. MTK6577 се оказа много хубав процесор и съм хвърлил око на Newman N1 и като за 300лв. не виждам алтернатива при марковите апарати. Иначе за продуктите на Apple, мнението ми е, че единственото им хубаво нещо е дизайна на някои от нещата, иначе са абсолютни дървета с ненормално надути цени.

• Отговори 314
  • Прегледи 31,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

^^ Лошото на подобни апарати е, че липсва каквато и да е поддръжка, а за 300 лева можеш да си купиш страхотен марков телефон втора употреба, модел от миналата година.

Ми то и втора употреба като вземеш пак без гаранция и без да знаеш изпускан ли е, мокрен ли е и т.н. пак може да се окаже, че имаш скъпо преспапие. ;) ZTE V970 е също с този процесор, а Глобул предлагаха OEM ZTE-та под марка "Глобул" с доживотна гаранция, та не виждам лошо да си поръчам едно такова телефонче от братята китайци. Правят ги във същите фабрики и със същите компоненти, които слагат в Samsung, LG, Sony и т.н. ARM смартфони.

Колеги както обещах по напред си го купих от любопитство !

Както и очаквах ... милия, пълно разочарование.

Публикувано изображение

То върви го разбери таблет ли е телефон ли е !!!

Задния капак ... пласмасарийка.

Ади който го е нямал да не ми хвали S3 повече като телефон. От 4S е на светлинни години (назад) като дизайн.

Сега ще му разучавам андройда дано и там да не е дърво.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Любопитството понякога убива (в момента нямам предвид физическото).

Защо не пусна коментар, след като си разучил за какво става дума, а пишеш много, много неподготвен?

Ми то и втора употреба като вземеш пак без гаранция и без да знаеш изпускан ли е, мокрен ли е и т.н. пак може да се окаже, че имаш скъпо преспапие. ;) ZTE V970 е също с този процесор, а Глобул предлагаха OEM ZTE-та под марка "Глобул" с доживотна гаранция, та не виждам лошо да си поръчам едно такова телефонче от братята китайци. Правят ги във същите фабрики и със същите компоненти, които слагат в Samsung, LG, Sony и т.н. ARM смартфони.

Ама ZTE не е точно "безименна китайска фирма"... Виждал съм техни телефони и са доста добри. А за втората употреба марков телефон, нямам предвид да е без гаранция, често са почти чисто нови и с гаранция към мобилен оператор.

....

Ади който го е нямал да не ми хвали S3 повече като телефон. От 4S е на светлинни години (назад) като дизайн.

Ами казах ти за Самсунгите... Поне за три-четири често срещани проблеми чета във форума - два с екрана, един с камерата и един с корпуса. Този за корпуса го имаше тук като новина - разцепвал се... Камерата давала някаква червеникава точка, ако се снима нещо на бял фон, например текст. А за екрана, освен че му се виждат пикселите на прословутия AMOLED, което за мен е абсолютно недопустимо за телефон от такъв клас, след известно време прегарял на определени места. Другото е за синия отенък. Затова аз лично телефон на Самсунг не бих си взел, за мен Sony са много по-качествени като изработка, екран и камера.

Защо не пусна коментар, след като си разучил за какво става дума, а пишеш много, много неподготвен?

Много много (неподготвен) колко да е много ?

Колко от коментиращите темата знаят от късо iOS ... ама не пропуснаха да отбележат че за нищо не става а не фигурират в цитатите ти ?

Те някой и S3 нямат ама не пропуснаха да отбележат че е много много повече от iPhone4S !!!

Определено не ме грабна като телефон. Просто чувството като го държиш и си даваш сметка че оригинала е много по по.

Ще го разучавам ама не ми е фикс идея и нямам изобщо намерение да вадя sim-a от iPhone и да го слагам на самсунга.

Така че това ще е бавен процес за мен.

• 3 седмици по-късно...
  • 8 месеца по-късно...

Искам да попитам колко хора от писалите в тази тема са ползвали и давата типа операционни системи поне няколко седмици или месеци? Това ще даде отгово на много от въпросите ви.... Според мен всеки би трябвало да си поиграе малко с другата операционна система и след това да говори. С риска да си навлека гнева на по - голямата част от пишещите Android забива - факт.

Публикувано изображение

S3 е греда, грозна при това :)

Искам да попитам колко хора от писалите в тази тема са ползвали и давата типа операционни системи поне няколко седмици или месеци? Това ще даде отгово на много от въпросите ви.... Според мен всеки би трябвало да си поиграе малко с другата операционна система и след това да говори. С риска да си навлека гнева на по - голямата част от пишещите Android забива - факт. S3 е греда, грозна при това :)

Имам въпрос относно „забиващия“ Android. Пробвал ли си тази ОС на устройство, което няма допълнителен софтуер от някой OEM? Например Nexus 4. За част от Samsung устройствата има известни бъгове свързани със забиване. При това Samsung отказват да ги оправят.

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

Имам въпрос относно „забиващия“ Android. Пробвал ли си тази ОС на устройство, което няма допълнителен софтуер от някой OEM? Например Nexus 4. За част от Samsung устройствата има известни бъгове свързани със забиване. При това Samsung отказват да ги оправят.

Прегледай което си искаш видео ревю, от който си искаш сайт, на който си искаш Android-базиран телефон. Наистина. Сам ще се убедиш - няма ревю, в което да няма оплакал се за лагаво скролване в една ординарна уеб страница. Хвани един Nexus 4 и един iPhone 4(нека да е по-стар модел - няма значение), отвори стоковия браузър и случаен сайт(пр. The Verge) и сам се убеди.

Спорът точно тук е безпредметен.

iPhone - iFail

Много ме кефят експертни мнения подкрепени със силна обосновка като вашето !

Имал съм iPhone и е пълен боклук! Съжалявам, че го взех, но тази грешка повече няма да се повтори, така че....

Мисля, че можем да разрешим спора много лесно. Най-добрата ОС е тази, която ви върши работа. Всеки продукт има своите плюсове и минуси (които зависят от гледната точка). Не може да се угоди на всички за всичко.

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.