Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

iPhone vs. Android базираните телефони

Featured Replies

............

макар Flac player с добри слушалки да си е мечта, в сравнение с walkman / discman преди 15 години, там също няколко пъти сменях дисплей и батерия.Изоставяй тоя алчен производител, че успешно гони Apple по издънки...HTC се славят с добрата изработка, но нямам наблюдения, обикновено flame war = Galaxy vs iPhone, и никой не споменава останалите марки, което за мен е странно.

Всъщност има малко подробности. Apple използват ALAC за lossless аудио, а при MOV почти нямат конкуренция за компресия. Както и да е, HTC не се славят с добра изработка. Тази година се осраха и продължиха надолу. Искаш ли справка?
  • Отговори 314
  • Прегледи 31,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Само искам честно да отговориш. Наистина ли го мислиш това сериозно ? Че някой си купува смартфон за толкова пари и го оставя без интернет защото работата не е на живот и смърт и е просто излишен разход който може да се икономиса !

Мисля си, че на този свят има всякакви хора и не виждам нищо странно, че техните разбирания се различават от твоите.

...

Имал си лош късмет с марката, но явно дълго време си бил и доволен от тях... Аз си ги харесвам, а и не съм имал проблем с техни телефони, точно обратното.

HTC съм нямал, но сега ще се загледам в техните модели, да видим какво ще изкарат тази година.

Колкото до "flame war = Galaxy vs iPhone", много точно го каза. А на мен също ми е много странно, в тази битка, марката, която обикновено се споменава от страна на Android е Samsung. Аз лично не ги харесвам, имал съм досег с техни телефони, но въпрос на вкус. Имам прахосмукачка на Samsung и съм много доволен

п.п. Сега се загледах в HTC моделите и не успях да открия такъв, който да ми покрива изискванията (висока резолюция, малък дисплей, 8 мп камера, над средния хардуер, дизайн...)

Редактирано от djagi (преглед на промените)

А дали има такъв с хардуерна клавиатура, дисплей над 4 " и Android ? За батерия, дори да не е добра, за повечето модели има от реномирани производители като Polarcell, ще вземем резервна.

А някой да знае в Япония (че нещо я гледам спомената) кой е най продавания телефон ! От отговора само да не ги изкарате и тези японци зомбирани !

А някой да знае в Япония (че нещо я гледам спомената) кой е най продавания телефон ! От отговора само да не ги изкарате и тези японци зомбирани !

Кой модел е най-продаван България? Според мен това е по-разумен въпрос за смартфоните. По целия свят те са страшно малко в момента в сравнение със слушалките с фенерчета. :)

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Това не е правилния въпрос, защото темата не е iPhone 4s vs Samsung Galaxy S3... Ако обаче попиташ коя е операционната система, отговора е - Android. До колкото видях някакви статистики, за тази година 56 с/у 38%...

For smart phone markets, Android operating system dominates most countries in East Asia, such as in Korea, Japan, Taiwan, Hongkong, and China. iOS (Apple) owners, however, are still quite low compare to the other types of smart phones. The only market where iOS is leading is Singapore. Japan also has a lot of iOS users, but apparently most Japanese still prefers to use Android then iOS.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Това не е правилния въпрос, защото темата не е iPhone 4s vs Samsung Galaxy S3... Ако обаче попиташ коя е операционната система, отговора е - Android. До колкото видях някакви статистики, за тази година 56 с/у 38%...

Странно. През миналия век Apple бяха на хала на Nokia в момента. Преди пет години представиха евтина (за тях) пластмасова концепция за телефон. Благодарение на перфектната презентация на Джобс все още имат тотален успех до момента. Жалко, че в темата има много малко хора, които могат да имат iPhone и Андроид.

P.S. Авторът на темата не е използвал Андроид, а пише против системата, колкото да е добра или лоша. Резултат: десет страници без смисъл. Същото е проба в раздела за ОС, всичко vs МАС.

• Автор

Защо на хората в България не им е приятна „Apple“?

Всичко започва около 1990-та, след като пада комунизма. Цяла България се Американизира, колкото по-западно, толкова по-добре. Всеки е радостен, всеки е демократично настроен, и всеки яде хамбургери. По това време започва и най-лошата криза за България, защото пишман политиците окрадват народа. Кризата стига пика си през '96 - '97, живота в България по това време е изключително труден.

Около 2000-а година положението се стабилизира в по-лека "криза"(то в България последните 22 години само криза - вече може да се нарече нормално).

На хората естествено им трябва някого който да обвинят за цялата криза, за всичко което са преживели. Естествено, политиците са причината, но...

на психологическо ниво, също така се обвинява и най-явната причина, демокрацията. Първата асоциация за демокрация е Америка, и от там - хайде да мразим хАмериканците, нали? Вижте сега, аз не защитавам Америка, камо ли С.А.Щ. Личното ми мнение е против капиталистическите републики (по-често наричано като демокрация). Просто казвам фактите.

Щом ще мразим хАмериканците, всичко хАмериканско ще се мрази. От там, „Apple“ биват намразвани по тази, и няколко други причини.

2007'а година много малко Българи могат да си позволят „iPhone“, и всеки който се разхожда с такъв умен телефон още тогава е оплюван от другите, не за друго, а защото завиждат. Обида след обида, от един към друг човек, и така в цяла България много хора мразят продуктите на „iPhone“ защото просто са много скъпи и са чули от познати да ги оплюват, което създава един затворен кръг.

Естествено, тези които са си купили такъв тип телефони без да ги интересува за чуждото мнение не съжаляват.

Около 2010'а година се появява „Android“, който позволява и на средностатистическия Българин да си позволи умен телефон който да се приближи до възможностите на „iPhone“, което добавя още една причина да се мрази „iPhone“ - това е „Android“, не е „iPhone“.

Надявам се схванахте логиката. Не ми се пише повече, защото заспивам...

Лека вечер, и мразете... „Android“ :) !

Добър спор се получи по между другото!

Послепис: До „nologo“, използвам „iOS“ („iPod Touch 16gb 3 gen“ във всичко е по-добър от HTC) и „WP“ („HTC Touch Diamond 2“ от който съм безкрайно разочарован - използвам го колкото за „SMS“, разговори, и камера защото „iPod“-а няма), а „Android“ съм използувал за поне 8 часа опитвайки се да помогна на хора на които нещо не им работи както трябва.

Редактирано от aninfid (преглед на промените)

обър спор се получи по между другото!

Прощавай, но пишеш с някакъв шибан шрифт. Не те знам на какъв хал си, но не четеш какво е написано в темата.

Добър спор се получи по между другото!

Послепис: До „nologo“, използвам „iOS“ („iPod Touch 16gb 3 gen“ във всичко е по-добър от HTC) и „WP“ („HTC Touch „Android“ съм използувал за поне 8 часа опитвайки се да помогна на хора на които нещо не им работи както трябва.

Осем часа за Андроид не са достатъчни. Висиш в темата, друже. Хич не ме интересуват недоразуменията на HTC за WP. Дано им върже с WP 8. Всъщност Windows Phone няма място в темата, нали?

• Автор
Офф... Това е скрит коментар. Това което е важно се вижда доста добре! Ако имах повече време бих участвал по-активно в спора, но нямам. Ако имам време, утре ще преведа една доста добра статия (бих добавил още причини поради които „Android“ не става за нищо, но по-добре да аргументирам тези които вече съм дал) , в която се описва как ЖЕСТОКИЯ „Android“ базиран „Samsung Galaxy S III“ се оказва тухла с батерии.

Офф... Това е скрит коментар. Това което е важно се вижда доста добре! Ако имах повече време бих участвал по-активно в спора, но нямам. Ако имам време, утре ще преведа една доста добра статия (бих добавил още причини поради които „Android“ не става за нищо, но по-добре да аргументирам тези които вече съм дал) , в която се описва как ЖЕСТОКИЯ „Android“ базиран „Samsung Galaxy S III“ се оказва тухла с батерии.

Няма нужда да превеждаш статии. Защо не опиташ да пуснеш малко картинки на твоя Андроид барабар с iPhone?

Авторе на тази смехотворна тема, ти всъщност нямаш ли си цел в живота, за която телефонът да е средство / инструмент, или наистина си зомбиран мозък, лакей и подлога на компания, който дори не знае за твоето съществуване и името ти ? Очакваме войни за други инструменти, например клещи и отверки, нокторезачки и прочие.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Това много ми напомня култовата тема от форума на Zamunda "Windows7, Vista или XP" , в която в продължение на 10 страници един млад човек се беше заел да доказва, че най-добрата ОС е ... Windows 2000 :D . Всички се опитваха да му отворят очите, но той се инатеше, и държеше на своето. Накрая заслужено изяде БАН-ана ;) , и после от новия си акаунт се извиняваше на екипа ... По тази тема: Имам таблет (което всъщност е голям телефон :) ) с Андроид. Става за всичко, което се сетя - разговори, пращане и получаване на съобщения, разглеждане на снимки, аудио и видео плеър, всъщност за преглед на всякакви видове файлове, всякаква работа с Интернет, игри, GPS, и какво ли още не. Даже мога да го ползвам и за фенерче! Единствено камерата е слаба, но при наличието на 2 DSLR-а това изобщо не ме интересува :) . Да се опитвате да доказвате на слепци, че тревата е зелена и небето е синьо - няма смисъл. По-добре е темата да се премести там, където й е мястото - в "Празни приказки и забава" . Защото изписаните бисери дотук нямат нищо общо с избора на телефон.

iPhone 4s изостава от галакси с2, пък какво да говорим за с3??? Справка: Pocketnow.com, сигурно и тях ще наречете неразбирачи и т.н.

И да имам галакси с2 от 9 месеца, update-и получавам редовно, в момента сам с ICS и сам адски доволен. Надявам се да не го наречете евтин, защото давам не малко парички на ментел.

Послепис:

разгледай и това, можеби ще осъзнаеш колко е чуплив iphone. Не казвам, че е лош или че за нищо не става, просто отстъпва на андроид.. ФАКТ !!!

в дясно най - отгоре може да изгледаш и останалите части. Човека коментира и използва факти. Изгледайте го !!!
  • Автор
Странно, за втория видео клип е известно от много време, че е рекламен... Даже го има в новините на „Калдейта ЕООД“.

Странно, за втория видео клип е известно от много време, че е рекламен... Даже го има в новините на „Калдейта ЕООД“.

Ам,.. че темата ти каква е, спрямо iтрошките и IntOjailmarketSystem? :rolleyes:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Ам,.. че темата ти каква е, спрямо iтрошките и IntOjailmarketSystem? :rolleyes:

ха ха ха как можа да ти се побере на клавиатурата да кажеш за iPhone че е трошка !!!

Разбирам да кажеш "за мен е скъп или не си заслужава парите" но да кажеш че е трошка мина всякакви граници на фенщина.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

ха ха ха как можа да ти се побере на клавиатурата да кажеш за iPhone че е трошка !!!

Разбирам да кажеш "за мен е скъп или не си заслужава парите" но да кажеш че е трошка мина всякакви граници на фенщина.

Не мислех да се разпростирам чак толкова и върху останалите му минуси(понеже вече са описани в темата и тези теми отворени специално за хардуерната част...да не говорим за рекламните статии на пчеличката Мая). Все пак, благодаря за допълнението! :D

Това определение:

IntOjailmarketSystem

как ти се струва, щото си пропуснал да го коментираш?

Странно. През миналия век Apple бяха на хала на Nokia в момента.

Ами навялзоха в пазар, нетипичен за тях, и представиха продукт непостижим за Нокия. Не е чак толкова странно.

Жалко, че в темата има много малко хора, които могат да имат iPhone и Андроид

По-скоро жалкото е, че най-отявлените противници и на двата лагера дори не са държали в ръцете си съответните марки, които плюят....но ги плюят !

...

Жалко, че в темата има много малко хора, които могат да имат iPhone и Андроид.

...

Притежавам iPhone 4, купен миналото лято и 45 дни по-късно си купих Samsung Galaxy S II. До този момент разполагах с Nokia 5800 XpressMusic и Nokia N97.

Неограничен съм в разговорите, SMS-те и интернета. Активно ползвам IGO и Wase. Будилник, часовник, pdf-читанка, мобилен сърф са основните роли на флагманите. За мобилография ползвам Nokia 5800, a филмите пускам на Nokia N97, заради голямата памет. Тегля готови филми от братушките. А да, Galaxy-то играе и роля на дистанционно за телевизора и компютъра. За основни слушалки ползвам Nokia E52, Nokia 6230i и Nokia 1100. Последната е с фенерче, клавиатурата обаче се протри, докато 6230i се ожули до пластмаса. Горд притежател съм на изключително запазен телефон Nokia 3310. Имам резервна клавиатура, кожен калъф за колана и батерия. Отделно имам един кашон с зарядни, като тук добавям два моноблока Samsung, един слайдер от същата фирма и един запечатан dual sim, отделно siemens c25 и няколко слайдера Nokia 6288. Сетих се, че имам още Nokia нещо си, но тя не биде, защото е за латиноамериканския пазар и тук не успяха да я подкарат.

Изчаквам промоцията върни и получи Samsung Galaxy S III.

Teмата е типична холиварщина и затова се въздържам.

Имам доста познати японци и българи, които са пребивавали там и мога с чиста съвест да твърдя, че там е по-голяма матрица дори от САЩ. Това с японската култура, изкуство, традиции и прочие са 1% от населението. Останалите са промити мозъци.

Имам доста познати японци и българи, които са пребивавали там и мога с чиста съвест да твърдя, че там е по-голяма матрица дори от САЩ. Това с японската култура, изкуство, традиции и прочие са 1% от населението. Останалите са промити мозъци.

Естествено ... и там са чуждо поклонници ! Американски реактори, американски телефони ! Сякаш си нямат трибуквени.

Вие обсъдихте и одумахте целия свят с всичко в него, бе, наш`те - личи си, че сме българи...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.