Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

iPhone vs. Android базираните телефони

Featured Replies

Именно ти си този, който налага - не можеш да си представиш как добре описа сам себе си.За съденето - човек трябва да ти следи доста писаниците, че да си извади мнение.За грубия и остър изказ, в който не присъстват кой знае какви факти - всички те знаем.Как може мъж на ( не зная точно колко ) години в голям форум да пише кой не бил доволен, като " си използва ръката за заместител на жена " ?! Направо си пример за подражание, но... на 12-годишните.Би трябвало да се засрамиш от себе си...Личи си как ти пречат личностите с изявена позиция, аргументирано мнение - защото ти не си такъв.Типично като младо козле трябва да стъпчеш всички, само и само да докажеш собственото си " величие ".

След като на izabel1 всички ябълкови продукти са му работили без повреда и го устройват като съотношение между цена и качество ( където според мен Apple изостават най-много ) - защо да ни лъже и защо да не продължи с марката ? Има си право на личен избор и преценка, особено, когато той поръчва музиката - нали той плаща от своя джоб...И е прав, че Galaxy S3 също е надценен.Нито едно от двете устройства не е на приемлива и нормална цена, особено с тия жалки батерии.Всичко е джунджурийка, фукане и избиване на комплекси в тия телефони.Докато има безценни функции, като wi-fi hotspot, над 50 % от всичките възможности на устройството са лигава работа, особено с гласовите команди.Но това е лично мнение.Със здраве, и аз на твое място бих се вслушвал от време на време.

Ако исках да си показвам величието, което нямам идея на каква основа да търся(? нещо ме изненадваш, къде съм писал за себе си освен с насмешка, при това по-скоро съм се описвал в ролята на аватара, който съм избрал :D .) Явно търсиш под вола теле и се/ме вземаш твърде на сериозно?

П.П. Мисля, че съм длъжен да изясня взетата от мен позиция. Ами мразя когато някой пусне твърде тенденциозна рекламна тема, в полза на някакъв продукт(примерно IOS и продуктите върху които работи) на точно определена компания, която тъй или иначе си има огромен бюджет за PR и развиване на маркетингови стратегии, с опит за налагане на монополни права над волята на потребителите си. Още повече когато в темата и още в първия си коментар тръгне да хвърля кал на продукт на конкуренцията(никъде не съм твърдял, че конкуренцията прави идеални джаджи!). Когато на всичкото отгоре се тръгне да се приглася и от някой друг фен ми става особено приятно да си побъбрим и наистина ми се поразвръзва клавиатурата :) Това не е израз на зла воля и ако се чете от човек, на който не са му се събрали облаци на главата по разни собствени причини, ще види колко мого ирония вкарвам в коментарите си. Когато обаче на четящият, тъй или иначе са му вързани поради някаква причина спатиите, тогава не е трудно да ме чете както си иска(или по-скоро както му налага временното(надявам се) психофизиологично състояние) и да си (до)развива депресията...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Отговори 314
  • Прегледи 31,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ей-й-й-й, ама, и пак съди хората, но се прави на света вода ненапита...Че и философства на тема психология...Спирам да се занимавам да му отварям очите - не мога да уважавам индивиди, които на черното казват бяло, и отричат факти.Спомена реклама? Сигурен съм, че никой в темата ( освен може би нейният автор ) не е имал такава цел и нагласа. И двете компании са толкова могъщи, че дори да има милиони плюещи или хвалещи ги - ситуацията няма да се промени.И Galaxy, и iSictir имат много милиони продажби - няколко десетки потребители, които биха си променили мнението от форумна тема - далеч не ги бъркат...А и имат кусури - защо не пуснат модел с 3300 mAh или по-голяма батерия и физическа клавиатура ? Тогава и аз ще си взема.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

.А и имат кусури - защо не пуснат модел с 3300 mAh или по-голяма батерия и физическа клавиатура ? Тогава и аз ще си взема.

Аз пък няма да ги взема. Едно, защото не ми трябват тухли по над 150 грама(заради тежката батерия и физическите размери, също и не бих дал исканата цена, защото и аз(представи си) знам колко са надценени въпросните фафли. Нямам и желание да се перча, така че и тази причина отпада. Иначе, за смартфон в момента ползувам едно шиб@но Глозгъл Мове. Ами работа ми върши, сигурно не по-зле, от който и да е, с иначе много по-добри параметри съвременен *****фон. Впрочем, това със хардуерната клавиатура отдавна ми мина желанието да търся. СМС-сите принципно отдавна би трябвало, макар че и чата също не ми е ясно докага ще я кара, да са мъртви, добре че се поддържа подобен формат по инерция благодарение, че е Туитъро и чат-о подобен(като влязна в някое подобно място се чувствам като машинописка, на която не й плащат).

Е, не съвсем, защото в roaming или към хора, живеещи в чужбина, си е изгодно да пишеш SMS.Та, аз пиша редовно по един двоен SMS на мама, която живее в чужбина, и се разминавам с 40-50 стотинки, защото жената мрази и ненавижда техниката ( и такива хора има ), и с голяма мъка сме ? тикнали един лаптоп в ръцете.В редките случаи, които няма обхват, не се чува добре, или пък не е добра идея да се обаждаш някому, също се пише SMS, особено при ултиматуми, преговори, или дори караница с приятелката.А ако можеш да свикнеш на виртуалната клавиатура - евалата, на мен сякаш не ми се удава за момента.Наистина всичко опира до предпочитанията и необходимостите на потребителя - още в началото изразих мнение, че телефонът си остава инструмент и средство, а не крайна цел.И ако не е твърде скъп, човек лесно преглъща недостатъци и дефекти.

П.П. Не е проблема за мижавите 20 кинта, ами че ще струва още два пъти по толкова сигурно да нагуша Уестърна да ти ги достави. Пък и всъщност си нямаме офис в моето градче и ще трябва да минавам с банков превод :mad:

Човек живеещ в 21 век да се чуди да се смее ли или да плачи !!! Изобщо не схвана идеята и забелязвам че постоянно трябва да ти пояснявам за разлика от виртуалния ми приятел Fixt00l които ме чете като книга още преди да съм се изказал и се е аргументирал вместо мен за което и трябва да му благодаря че аз иначе избягвам дългите постове.

Нали не си мислиш че ще е проблем да ти предложа баса ни да е от порядъка на 1к.-2к. лева или евро даже по ме устройва но пък тогава ти ще се аргументираш че аз за такава печалба ще се лиша от жалката ми далавера с куфарите и ще я зарежа в цел да гоня тоя дебел бас.

За това ти предложих синволична цена колкото да не е без нищо. За да си сигурен че ги държа просто от сантиментална стойност а не че до сега не съм искал да им намеря пътя ... ако съм искал да съм се отървал от тях до сега. Просто ме боли че сега трябва да ги давам на цени два пъти по малко от тия на който съм ги закупил още като им излезе модела а по нищо не се различават от нови. Та за това и ги пазя или ако излезе подходящ човек може и да му го подаря.

За преводи на пари в 21 век се ползват компании от сорта на PayPal само за пример че да не ми кажеш че ги рекламирам и тях. И само с няколко клика ще си ми ги превел а аз ще си сложа лог файла от сметката с превода ти като аватар за дълго време.

Поръчах и си и си купих S3 защото нито съм ПР агент или подобни а защото ми се налага да влизам в спорове а нямам покритие от страна Самсунг или андроид и споря на сляпо ( а и защо да не пробвам нещо ново щом има толкова почитатели ) като искам само да ми се обясни какво толкова може Андроид а iOS не го може, защото за мен ако има бариери в iOS не ми е проблем да ги заобиколя и да ми е пълнофункционално устройството с красив дизайн и изчистен и стабилен интерфейс !!!

По забележката ти че ползвам за всичко (i) като заслепен промит мозък от Apple. Та кажи втурнаха ли се всички да копират дизайна на iPhone 2G от 2007 година ??? Леки козметики и подобни и претендират за различен продукт. За това Apple ги убива от дела и с право.

Първо почна нокия ама бързо я сложиха на мястото и а сега и iSung.

Та като го видя тоя самсунг и веднага ми заприличва на нещо изплагеатствано от любимата ми марка та за това и ми идва първо с i...

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

....

Ми нека си се съдят компаниите. Що да им се месим? Сега остава да навиеш и aninfid, да си купи някакъв тел с Андроид, за да има покритие и той :) Никой не го съка, точно да SG S3, или да е друг от най-скъпите модели, или въобще непременно да машинка от тази марка. Just something normal with Android ;)

izabel1, както казах - без да съм в off-topic, отлично познавам мъжа-Скорпион, който си тежи на мястото и никой не може да се мери с неговата увереност в собственото статукво, което защитава майсторски и дипломатично.Нито пък някой може да го завлече насила в големи филми, обширни дискусии тип " световен империализъм ", и да се намеси твърде близо до характера и личното му пространство.Като си помисля как бях обвинен от пишман-разбирачите в темата за зодиите, че нищо не съм разбирал... Неудобно ми беше аз да давам наклон на хорския ( че дълги години бях същият като sliderum ), но трябваше да го поставя на мястото му ( макар да не личи голяма полза). Наистина копирането на дизайна е възмутително, и всеки втори-трети е с Iphone, Galaxy или някое китайско копие ( replica ).Тъй като темата е за Android устройствата, дадох на няколко пъти пример с Motorola Droid Razr Maxx, който е с 3300mAh батерия и автоматично скача над всички други устройства, които още по средата на деня вече са угаснали.Екран с кевларени нишки, недраскаеми части по корпуса, и други детайли, отличен, новаторски дизайн, който се различава със сигурност от до болка познатия, спорен дизайн на продуктите на Apple и Samsung.Само да имаше хардуерна клавиатура...При автомобилите също копирането е ужасно възмутително, като ситроени, тойоти и други азиатски марки копират от BMW и Mercedes, но това е друга тема.Винаги съм мразел копията, и в това число фалшиви парфюми и имитация.Бях дал пример с фалшивите Арманита, които се продават по 200-300 лв, а аз и за 20-30 лв не бих взел.Виждал съм мангал на пазара във Варна да продава точно копие на моя модел, и ме гледаше облещен, като видя оригинала върху мен.В един от най-големите варненски магазини за дрехи се смяха одобрително, като им казах - предпочитам да пише бай Ганьо на етикета на дънките, но не и да е фалшификация...

Малко спам!

Тъй като ми дойде желанието да гледам новините по Канал 1 в 16:00 часа днес, а бях седнал по-рано пред телевизора, хванах края на това детско филмче...докато хапвах леката следобедна закуска с няколко филии `почти хляб`, няколко колелца салам тип "Камчия"(няма да кажа от коя фабрика за месни(?) произведения сглобен и перфектно сладки, изстудени резени диня...Е, накратко: Описаните на линка геройчета и т.н. си играеха ролите, накрая лошият "бик" върза едно от тях, сирената в дирижабъла на старшия(всъщност стария) суперхеро свирна и тръгна той да прави спасителната акция. Докато накрая дъртия злобар се оказа под падаща стена, а доброто суперче на средна възраст тръгна да го спасява, пързаляйки нататък на скейтбоард. Вързаното малко суперче, удряйки с глава ябълката за която беше завързано успя да бутне един плод, който му отскочи от тимбарицата и беше насочен сполучливо и прихванат от доброто позастаряло гай-че. Онзи хвана лошото дъртол и...стената падна върху тях. Междувременно младите приятелчета на вързаното типче, бяха надошли около ситуацията, едно момиченце отвърза тлъстото дете в супергеройска форма и всички останаха онемели и тъжни поради злощастния край на дъртото добряче...После оня просто вдигна стената. Учудените пилци започнаха да раздават ококорени физиономии, тогава малкото суперхеро посочи към отхапаната ябълка...

Разбирате ли ми мисълта. Зарибяват и хипнотизират дечицата още от малки! Навсякъде са си платили негодниците, за да си осигурят максимален брой зомбирани "клиенти".Внушават, че мързела, лентяйството + Епъл е = на статус(положителен, висок)...

Знам, че ти казах "izabel1", че няма да пиша повече тук ама направо като ви чета и се хиля много :) Оправяте ми денят направо. Първо се карахте особенно "sliderum" и "Fix00l" после почнаха да се успокояват, после си правеха четки и комплименти станаха "първи дружки". После пак почнаха с упреките един към друг - направо се забавлявам искренно ;) Стига спорехте в тази тема без ясен изход от самото начало каквото и да установи "izabel1" от новата си покупка, то ще е само и единствено лично мнение, което всеки от нас има. Браво на последният цитиран от мен колега, че има канали, по които си намира на по - поносими цени телефоните (скоро може да се допитам даже до теб по случаят). Лично за мен цената и на двата продукта е неоправдана до кога ще даваме по 1к, че и отгоре някой път за нещо, което е просто модерно? И е въпрос отново на лично мнение, моето е следното: Ако нещо не ти изкарва пари и не ти помага също в този процес - няма смисъл да купуваш най - скъпото такова на пазара. Мен не ми трябва да съм мобилен нон-стоп и нямам смартфон ако си взема само ще си обогатя геймърските способности на път за работа :D И отново казвам и аз имам една ай шитНЯ :) И дадох много пари за неоправдана покупка фен съм на качественият и чист звук, но за съжаление ай пода не ми го предоставя. Приложения нямам чак пък толкоз - имам 2-3 игри + 2-3 приложения и въпреки това ми забива доста често, за мен лично е ужас да си качвам мп3, а за другите файлове още не съм разбрал дори как... :clown: . И НЕ не е от слушалките наскоро си закупих Sony такива, в средният клас естествено не мога да си позволя високият - 129 лв. Но нямам самсунг за сравнение какъв плейър правят те - надявам се някой ден да заменя този защото само ми прашолясва - само заради едно го признавам досущ са си копирали по всичко собствения телефон :) Apple единият отдел е откраднал от другият хахахах! Единственото нещо, което не може моят Ipod Touch, което вашият Iphone има са разговорите, но срещу джаджа за 50$ и това се постига ;)

И всъщност ти не каза нищо ново, само преразказа казаното от izabel1, sliderum и мен, по доста блудкав и неграмотен начин, натрапен уж като твое виждане.Абсолютно всичко, което написа, сме го казвали и преди.Сега и сме се четкали, викаш...За гледните точки се караме и отстояваме фактите, за общите възгледи се допълваме, така се води дискусия от възрастни мъже.Не може за абсолютно всичко да сме на противоположното мнение.Там, където мненията и възгледите ни съвпадат, е съвсем нормално да изразим съгласие.В случая - напълно съм съгласен със sliderum за " голЕмУтУ добрУтрУ " и " класа ", на което хамериканците се опитват да се направят с покупката на iSictir.Държа да кажа, че izabel1 нито е от тях, нито пък е зомбиран фанатик, което си е рядкост за потребител на iSictir. Аз ще дам друг пример, не филмче по ТВ.В Мтел - Владислав Варненчик във Варна дойде едно дебело момиченце, предизвикателно и натруфено, типичният пример за малолетна чалгатутка.Да бяхте видели предизвикателното държание, крясъците и ръкомахането - тя си вярваше, че е царска особа, защото е жена и може да... Това никак не може да се опише пълноценно, трябваше да се види.Директно се насочи към iSictir за около 1500 лв и майката запита защо ? е това и не разбира.Обясних на жената, че не искам да се натрапвам, и че тоя телефон силно отстъпва на по-евтиния Galaxy S2 / Note.Всичките аргументи за софтуера и хардуера, които пише в темата, ? ги обясних.Малката се разкрещя с чалгарски епитети " Нйей вярнуууу, ас съм изтърфала мноу пъти ифон " " камирътъ муй мноу по-якъ ".Попитах я какво е якото, и тя каза, че по-добре се виждало.Попитах кое се вижда - детайл, контраст, липса на артефакти и други фотографски истории и ? казах, че тя дори основите не знае.Дойде бащата и не можа да се отърве - майката се разкрещя да не се обажда и да плаща, нали затова ги правят тия устройства.Поговорих си мъжки с човека, разбрахме се, ама нямаше измъкване.След като майката е учителка - такава чалгатутка, която сложи и дъщеря си в джоба си по простащина, неуважение и алчност ( много е дълго, за да напиша всичко ) - на какво ще научи младото поколение ?! Спомням си едно време, като си купих Sony Ericsson W900.Струваше 1200 лв през 2005 година, когато заплатите бяха далеч по-малки отсега, и беше нещо като класа, статут и ме разпознаваха по него.А всъщност целта беше надежден и корав телефон, да ми издържи на говоренето и тормоза, на който го подлагах.В днешно време една неграмотна, малолетна простачка-хулиганка има iSictir, който си е купил някой бизнесмен, да речем, или някой паралия, с цел да се покаже.Сещам се за една смущаваща формула от математиката - a = b, b = c и a = c. Колко малко умни хора са си взели Motorola Droid Razr Maxx...

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Каквото имам по темата съм го казал и изложил по - назад в мненията - не искам да се повтарям. И в моето мнение няма нищо блудкаво, но въпрос на мнение и понеже твоето е от "възрастните мъже" ще го приемем тогава. Това, което съм казал за ай пода са изложени факти, другото е коментар относно ситуация възникнала тук и има и обръщение към колега "izabel1" ама какво да те уча на реч щом си от възрастните и не си я усвоил до сега няма смисъл аз да се мъча с тази нелека задача ;) Айде лека вечер и със здраве :)

Ти се върни назад в 5 клас и се научи на елементарна грамотност и пунктуация, правопис...Както и на свое мнение, а не повтаряно и изкопирано, а за мен изобщо не се грижи, имаш поне 20 години да ме догонваш.

Някой ще ми обясни ли каква е тая работа с джейлбрейка? За какво точно аджеба се прави и какво точно прави? Нещо като едновремешния хак на N95? Щото ако е така, омръзнало ми е от телефони (компании), които ще ми казват аз какво мога и какво не мога да си инсталирам на МОЯ телефон. Аргументи от сорта на "Те знаят кое е най-доброто за теб" (цитирам aninfid) не важат. P.S. Fixt00l, човек, стига рева за тая грамотност, щото като гледам и твоята пунктоация куца (сигурно бързаш, всички бързат, никой не е неграмотен). Пък за строежа на изреченията ти и стилистичните недомислици да не говорим.

Редактирано от Silvering (преглед на промените)

Някой ще ми обясни ли каква е тая работа с джейлбрейка? За какво точно аджеба се прави и какво точно прави? Нещо като едновремешния хак на N95? Щото ако е така, омръзнало ми е от телефони (компании), които ще ми казват аз какво мога и какво не мога да си инсталирам на МОЯ телефон. Аргументи от сорта на "Те знаят кое е най-доброто за теб" (цитирам aninfid) не важат.

Гугъл знае, иначе подробности и линкове за брейкване за разните версии на IOS, ще трябва ползуващите го от личен опит да споделят на ЛС, или по друг начин, понеже е престъпно действие спрямо интелектуална собственост и не се толерира писане в коментарите във форума.

Гугъл знае, иначе подробности и линкове за брейкване за разните версии на IOS, ще трябва ползуващите го от личен опит да споделят на ЛС, или по друг начин, понеже е престъпно действие спрямо интелектуална собственост и не се толерира писане в коментарите във форума.

Доколкото знам jailbrake-a не се счита като пиратска дейност.

"Jailbreaking is necessary if the user intends to run software not authorized by Apple". А самия джейл е легален в щатите, което ме навежда на мисълта, че тяхното правителство пет пари не дава за оторизациите на Епъл. Що аз да давам тогава..

Междувременно кой спомена, че самсунг копирали дизайна на първия айфон? Да разрови отново, щото в началото на 2007-ма аз си купих това.

Някой ще ми обясни ли каква е тая работа с джейлбрейка? За какво точно аджеба се прави и какво точно прави? Нещо като едновремешния хак на N95? Щото ако е така, омръзнало ми е от телефони (компании), които ще ми казват аз какво мога и какво не мога да си инсталирам на МОЯ телефон. Аргументи от сорта на "Те знаят кое е най-доброто за теб" (цитирам aninfid) не важат.

Jailbreak - джейлбрейк

Процес по достигане до главната файлова система на iPhone, позволяваща стартирането на неофициални приложения на телефона. След като направите джейлбрейк вие ще имате Cydia на SpringBoard (представете си го като десктоп или главно меню).

пп. Не бъркайте "неофициални" с незаконни или хакерски приложения.

Всяко едно приложение в Апстор-а минава за одобрение и ако го получи, тогава вече се появява там.

Всички останали приложения, които по някаква причина не получават одобрение, отиват в Сидия.

Понякога след месеци или година се одобряват или дадени разработчици се привличат на работа в Apple.

Джейлбрейка НЕ нарушава гаранцията на устройството.

Просто се прави рестор чист преди да се отнесе в сервиза и всичко е ок.

...

Какво толкова си се хванал на тоя Motorola Droid Razr Maxx и неговата извънземна батерия? И въпросната батерия е единствения плюс. Виж просто за каква слаба резолюция иде реч. И S3 и Nexus го превъзхождат, както и много други(включително и iPhone) Превъзхождат го и по индустриален дизайн. А и да не говорим, че въпросната Motorola идва с архаична операционна система(v2.3.6)!

И к'во толкова си се хванал за sliderum? Бил си налагал мнението, съдел хората, имал „груб и остър изказ“ и не знам си какво още!!! Хайде слез на земята и стига си се правил на света вода ненапита. Прегледай си първите два коментара в тази тема и ще видиш точно какво означава „арогантност“!! Точно ти се изказваше като големия, важния и съдеше хората, че пишели неграмотно и не знаели пунктуация и граматика(ама и твоите хич не са на ниво). Една идея, направо е от екзистенциално значение за хора като теб: Виж себе си, преди да съдиш другите. Защото и ти не струваш толкова, колкото си мислиш. Бива, бива его, ама...

Относно телефоните: 99% от телефоните са надценени, не само iPhone и S3! Това е защото производителите са зависими от телекомуникационните компании(Sprint, Verizon, AT&T). Просто е тъпо едно отключване да струва повече от телефона! Според мен компаниите трябва да се съсредоточат върху създаването на устройства като iPod Touch(само че с много по-добри хардуерни характеристики, защото тези на iPod Touch не струват). За да са по-независими от телекомуникационните компании. Резултатът е функционално, красиво устройство, с по-ниска цена. Има много опции за разговори през Wi-Fi, например. Viber, например, по нищо не отстъпва и е безплатно...

... Междувременно кой спомена, че самсунг копирали дизайна на първия айфон? Да разрови отново, щото в началото на 2007-ма аз си купих това.

Горния пример обаче не е много подходящ, защото телефона е обявен февруари 2007-а (месец след айфона), а е пуснат в продажба декември, 2007-а, няколко месеца след айфона:

http://www.gsmarena.com/samsung_f700-1849.php

http://www.gsmarena.com/apple_iphone-1827.php

... бързо са го копирали :)

Доколкото знам jailbrake-a не се счита като пиратска дейност.

Не съм казал че е пиратска. Не се разпространява нелегално и използува интелектуална собственост(пиратство) , но се нарушават авторски права и . Все пак се пипа във софтуер, който е собственост на неговите създатели и те едва ли са съгласни с това, по причини че може да доведе до разстройване във функционалността и уязвимости и до (неоснователно) търсене на обезщетения от потребителите към Apple.

Окей, дори да не е горния пример. Давам ти за пример Qtek S200. Не виждам Епъл какво революционно са направили, освен, че са махнали 2-4 бутона? Тва не е революция. Тва даже не е иновация. Относно джейлбрейка, легален си е, Епъл не могат да ти забранят да го направиш. Пада гаранцията разбира се, за да се не ги затрупат с неоснователни искове. И все пак концепцията не ми харесва. Мисълта някой да ми казва какво мога и какво не мога да правя с моето си устройство ме дразни, пък дори и да не искам да използвам пълния му хардуерен/софтуерен потенциал, то поне искам да знам, че мога. Те за тва ще мина на Нокиа 1100, няма лабаво там.

Отворен и затворен код? Ами сигурността?

Къде пък ги откри тези толкова много вируси в Андроид ? Свалял съм и инсталирал стотици приложения и от маркета,и извън него и нищо !

В мобилните ОС всичко е относно програмите („apps“)

Маркета скоро ще надмине по приложения Ябълката !

Избирайте мъдро ?

Предпочитам да има разнообразие и възможност да избираш отколкото само един производител с няколко еднакви варианта :)

Ами обновленията?

Рано или късно идват,но за тази цел има рут,сготвени ромове и един чудесен сайт xda :)

Синхронизация - думата която не си е намирала място в речника на „Android

Пълно непознаване на материята и отдавна има какви ли не синхронизации за какво ли не :)

Освен всичко други интерфейса на Андроид превъзхожда в пъти този на ябълката ! Live wallpapr,смяна на лаунчери,икони и какво ли още не ! Голям екран-над 4,3 инча е идеален за целите на мултимедията и интернет :) Искам да имам пълен контрол над телефона и да го променям така,че да бъде и е неповтрим :) А ябълката с 3,5 инча,колкото и да е висока резолюцията издиша :) Ужас,но неслучайно по всяка вероятност в новия айфон големината ще е поне 4 инча и заветът на Стив Джобс ще бъде пренебрегнат ( изказването му е в духа,че всеки телефон с над 3,5 инча е тухла ) П.С. И най-накрая това е поредната безумна тема,която поражда само излишни спорове :) Има много телефони,няколко операционни системи и за всеки влак си има пътници :) А с изказването си ,че и Симбиан е за предпочитане просто изби рибата поголовно :)

Мисълта някой да ми казва какво мога и какво не мога да правя с моето си устройство ме дразни

Мен също ме дразни. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.