Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

iPhone vs. Android базираните телефони

Featured Replies

Заглавието на темата е сериозна критика към потребителите на Android. Все едно някой да направи тема "Защо IPhone телефоните не стават за нищо". Всяка от мобилните операционни системи е със своите "+"-ове и "-"-уси.

Отворен и затворен код? Ами сигурността?

Отворен или затворен код? Android е с отворен код - да, и какво от това? Това е един "+" за програмистите. Хората правят най-различни ROM-ове, експериментират, търсят най-доброто от стоковото, усъвършенстват знанията си. А iOS какво ще предложи на тези хора? Отговорът е нищо. А колкото до сигурността... има анти-вирусни софтуери за мобилните телефони, за хората, които не знаят. Вярно iOS от една страна е бърз, но няма как да сравняваш Galaxy SIII и iPhone 4S - разликата е огромна. Това е дори смешно - SIII е къде, къде по-бърз и може да стане още по-бърз с custom ROM.

Програмите за „iOS“ са много повече от тези за „Android“.

Хаха, шегаджия. Това пък от къде го измисли? На Android са много-повече - колко от тях са сигурни? - Е, човек трябва да се ориентира по-това една програма, колко много е била харесана/сваляна от другите потребители. Така може да си направи своя преценка дали тя е наистина е хубава и дали ще му върши добра работа. Кой по-дяволите ще си купи телефон с Android 1.6 или айде Android 1.5? Кой? Дори с 2.0 няма да си вземе. Но защо? Защото, човек, който е решил да си смени телефона, значи търси нещо по-добро от предишното, нещо което да го радва още повече. Но чакайте малко, той няма достатъчно пари да даде за iPhone? Ау - проблем - голем. Стигаме до... какво? Аха - Изборът.

"Елементарно Уотсън". Избор - голям. Какъв е проблема, че има толкова много смартфони? Ами питам аз защо има толкова много телевизори, лаптопи, климатици, хладилници, печки, перални и не знам си каква техника още? Защо? Защото потребителя има правото да избере, да си хареса. Ще се поинтересува малко, това пък и му е работата, когато си купува нещо. Има най-различни модели, може за теб това да е удобно, за друг да не е, и така. Защо всички трябва да ползваме iPhone?

Обновления? Meh... какво им има на обновленията? Вярно - България сме - нормално е да закъснеят. Поддръжка до еди коя си версия? -Е, не може винаги обновлението да е до последно. Защо догодина спират поддръжката на XP, защото остаря, това си е истината, с Galaxy S серията е същата работа, Samsung правят нови телефони, не могат постоянно да поддържат старите си телефони, те се развиват, внимават да предложат новото на потребителя. Макар, че там причината не беше само тази - TouchWiz делено на Android 4.0 = недостиг на RAM. Нищо - ще направят custom ROMs - ето го и решението ни. Вече дори има в процес на разработка.

Синхронизация? Глупости - няма какво да се коментира. Има достатъчно Android програми, които могат да синхронизират телефона ти с компютъра, не е нужно да е със сървър на Apple. :clown:

Просто не си заслужава да купувате „Android“, освен ако не искате да дразните някой „Apple“ маниак, или просто финансово не можете да си позволите по-нов „iPhone“. Избора е ваш.

Това изречение е уникално написано. Притрябвало му е на някой да дава пари, за да дразни някой Apple маниак. Wait... wait... значи всички ние с Android устройства дразним феновете на iPhone? Причината не е нужно да е финансова.

Потребителите и изобщо активациите на Android са повече от на iPhone. Заради това ли Android, според твоите думи - "не струва"?

Както вече казах, всеки има собствено мнение и избира най-доброто за себе си.

• Отговори 314
  • Прегледи 31,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Заглавието на темата е сериозна критика към потребителите на Android. Все едно някой да направи тема "Защо IPhone телефоните не стават за нищо". Всяка от мобилните операционни системи е със своите "+"-ове и "-"-уси.

Отворен или затворен код? Android е с отворен код - да, и какво от това? Това е един "+" за програмистите. Хората правят най-различни ROM-ове, експериментират, търсят най-доброто от стоковото, усъвършенстват знанията си. А iOS какво ще предложи на тези хора? Отговорът е нищо. А колкото до сигурността... има анти-вирусни софтуери за мобилните телефони, за хората, които не знаят. Вярно iOS от една страна е бърз, но няма как да сравняваш Galaxy SIII и iPhone 4S - разликата е огромна. Това е дори смешно - SIII е къде, къде по-бърз и може да стане още по-бърз с custom ROM.

Хаха, шегаджия. Това пък от къде го измисли? На Android са много-повече - колко от тях са сигурни? - Е, човек трябва да се ориентира по-това една програма, колко много е била харесана/сваляна от другите потребители. Така може да си направи своя преценка дали тя е наистина е хубава и дали ще му върши добра работа. Кой по-дяволите ще си купи телефон с Android 1.6 или айде Android 1.5? Кой? Дори с 2.0 няма да си вземе. Но защо? Защото, човек, който е решил да си смени телефона, значи търси нещо по-добро от предишното, нещо което да го радва още повече. Но чакайте малко, той няма достатъчно пари да даде за iPhone? Ау - проблем - голем. Стигаме до... какво? Аха - Изборът.

"Елементарно Уотсън". Избор - голям. Какъв е проблема, че има толкова много смартфони? Ами питам аз защо има толкова много телевизори, лаптопи, климатици, хладилници, печки, перални и не знам си каква техника още? Защо? Защото потребителя има правото да избере, да си хареса. Ще се поинтересува малко, това пък и му е работата, когато си купува нещо. Има най-различни модели, може за теб това да е удобно, за друг да не е, и така. Защо всички трябва да ползваме iPhone?

Обновления? Meh... какво им има на обновленията? Вярно - България сме - нормално е да закъснеят. Поддръжка до еди коя си версия? -Е, не може винаги обновлението да е до последно. Защо догодина спират поддръжката на XP, защото остаря, това си е истината, с Galaxy S серията е същата работа, Samsung правят нови телефони, не могат постоянно да поддържат старите си телефони, те се развиват, внимават да предложат новото на потребителя. Макар, че там причината не беше само тази - TouchWiz делено на Android 4.0 = недостиг на RAM. Нищо - ще направят custom ROMs - ето го и решението ни. Вече дори има в процес на разработка.

Синхронизация? Глупости - няма какво да се коментира. Има достатъчно Android програми, които могат да синхронизират телефона ти с компютъра, не е нужно да е със сървър на Apple. :clown:

Това изречение е уникално написано. Притрябвало му е на някой да дава пари, за да дразни някой Apple маниак. Wait... wait... значи всички ние с Android устройства дразним феновете на iPhone? Причината не е нужно да е финансова.

Потребителите и изобщо активациите на Android са повече от на iPhone. Заради това ли Android, според твоите думи - "не струва"?

Както вече казах, всеки има собствено мнение и избира най-доброто за себе си.

Не според мен просто, това е някакво разглезено богатажче, което с лекота хвърля една чанта с пари за нещо което струва 1/3 от тези пари. Това са замаглени очи от рекламната индустрия. Видял нашия че еди кой си американски актиор имал iphone и айде и аз да си взема че да сам гъзар пред другите. Личното ми мнение е че iphone е просто едно избиване на комплекси. Окей твой си е избора, бъди си "гъзар", щом си мислиш че си такъв, ние простите човеци ще си джиткаме с Galaxy SII, SIII и всички други андроид устройства, които ще ни вършат работа. В край на сметка ти си оставаш слепец. Не налагай глупавата ти ценостнна система върху другите ;)

Естествено ... и там са чуждо поклонници ! Американски реактори, американски телефони ! Сякаш си нямат трибуквени.

Ама стига с тези японци... Не разбра ли, че там iPhone също губи позиции, както и навсякъде в цивилизования свят. Виж статистиките за Европа за какво става дума - Андроид е с над +15% спрямо миналата година, а Apple са загубили няколко процента. Очевидно има отлив и от фанатичните Apple фенове и то пак в посока Android, както и че потребителите на RIM и Nokia също се ориентират към по-доброто. И понеже пак японците ги споменаваме, не съм сигурен дали там изобщо са чували за Samsung... И да са чували, силно ме съмнява това да е най-продаваната марка Android телефони в Япония... Там си имат Панасоник, Сони, Фуджитсу и тем подобни и за техния пазар си правят телефони, за които останалата част от света нямат достъп. А ти искаш да сравним кой е най-продавания телефон, ама Андроид се произвежда от много компании и там между тях конкуренцията е силна. С iOS има един телефон и един производител и това е... Ако сравняваш, сравнявай операционните системи. Тъй че много добре са се ориентирали японците, защото днес е 58% срещу 36%, а утре ще е още повече, с/у още по-малко и това е тенденцията... Златните времена за Apple безвъзвратно отминаха и това е факт.

И друго да допълня, понеже някой спомена, като сравняваме телефони, да сравняваме iPhone само с високата класа Android телефони. Според мен това не е така и за пример мога да дам един от най-евтините телефони - X8. Ами ако трябва да избирам, пак бих предпочел X8 пред който и да е iPhone, защото нещата не са само хардуер... И да ми кажеш, с какво X8 е по-зле от един iPhone... Да, очевидните неща, като резолюция, процесор, по-бърз е... И спираме до тук, защото за мен, един от най-евтините Android телефони ще ми върши повече работа от 10 пъти по-скъпия iPhone. Дори като здравина да не ги коментираме, защото прекрасно знам кой е по-здравия телефон. Колко да е скъп и качествен един телефон, на който при най-елементарно изпускане му се пука задния капак?... И вярно, може и да са оправили проблема със загуба на обхвата, но и когато го имаше този проблем и цял свят се смееше, феновете отричахте и си заравяхте главите в пясъка, като щрауси... Не е ли подигравка, да се появи на пазара специална ръкавица, с която да си хващаш телефона?...

Факт е, че с масираната реклама, по-слабо технически грамотните хора не са чували за други смартфони освен за iPhone. Когато на една пикла на 17-18 години тате и даде пари да си купи телефон, тя отива в магазина и си взима iPhone. Същото и с момченцата - отиват и си взимат iPhone, защото Митко (с богатия татко) от техния клас има същия. Това е да те "нарочат", че си най-добрия, а истината е коренно различна и много тъжна за притежателите на скъпите играчки - истината е, че можеш да имаш смартфон за 10 пъти по-малко пари, който ще ти върши същата работа.

Факт е, че с масираната реклама, по-слабо технически грамотните хора не са чували за други смартфони освен за iPhone. Когато на една пикла на 17-18 години тате и даде пари да си купи телефон, тя отива в магазина и си взима iPhone. Същото и с момченцата - отиват и си взимат iPhone, защото Митко (с богатия татко) от техния клас има същия. Това е да те "нарочат", че си най-добрия, а истината е коренно различна и много тъжна за притежателите на скъпите играчки - истината е, че можеш да имаш смартфон за 10 пъти по-малко пари, който ще ти върши същата работа.

Недей те така, спрете тая фенщина. В нито един мой пост като apple фен не съм плюл по Андроид или Самсунг. Ама да чета че iPhone са боклуци и им е калпава ОС ми идва в повече. Или пък слабо технически грамотните сме с iPhone !!! Аз лично нямам една минута с Андройд но пък iOS ми дава всичко.

До 15 дена ще го държа в ръцете си SGS3 живот и здраве и на инат понеже бая глупости изчетох и пак ще си пишем.

За мен е предостъчно че много епъл фенове ревяха че нямало джел и подобни и минаха на андроид и до два месеца се върнаха на iOS.

Това поне го знам със сигурност и съм го видял с очите си.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Недей те така, спрете тая фенщина. В нито един мой пост като apple фен не съм плюл по Андроид или Самсунг. Ама да чета че iPhone са боклуци и им е калпава ОС ми идва в повече. Или пък слабо технически грамотните сме с iPhone !!! Аз лично нямам една минута с Андройд но пък iOS ми дава всичко.

До 15 дена ще го държа в ръцете си SGS3 живот и здраве и на инат понеже бая глупости изчетох и пак ще си пишем.

За мен е предостъчно че много епъл фенове ревяха че нямало джел и подобни и минаха на андроид и до два месеца се върнаха на iOS.

Това поне го знам със сигурност и съм го видял с очите си.

Аз виждам у Джаджи не фенщина, а антифенщина, колега. Замисли се! И след като се засягаш от такъв тип говорене против няква си железария, със затворен до дупка софттунел, който не води към никъде другаде, освен в посоката удобна на компанията мащеха), се едно ти е нещо роднина или дори жена, тогава кой точно в тази тема, е фенът? Ауу, сорри - грешка: ФЕНЪТ(с главни букви, при това всичките). горкото Анифид ряпа да яде, мислехме си че ФЕНЪТ е той, но при него в термина си има поне една малка буква. Може би колкото по-близо се живее до голямата отгризана ябълка толкова повече е радиацията?

П.П. Ябълковата радиация?!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Фенщината не е лошо нещо, но не трябва да прекалявате с нея. По-добре хвърлете едно око на този комикс и се замислете :)http://www.csectioncomics.com/2010/11/iphone-vs-android-vs-blackberry.html

Фенщината не е лошо нещо, но не трябва да прекалявате с нея. По-добре хвърлете едно око на този комикс и се замислете :)

http://www.csectionc...blackberry.html

Страхотен комикс! Оправи ми сутрешното настроение :)

Фенщината не е лошо нещо, но не трябва да прекалявате с нея. По-добре хвърлете едно око на този комикс и се замислете :)

http://www.csectionc...blackberry.html

Много забавен ,а и мисля доста точен.:)

Тук сте ми много интересни .. И двете ОС-та имат прекрасен софтуер, като мога да твърдя, че този за иОС е по-изпипан (естетически - лично мнение). Най-смешни са ми доводите, че за Андроид имало повече софтуер, това може да е някакъв довод само за "хартиен форумен дзвер". Софтуера, който е на върхово ниво го има и за двете ОС, софтуера или по точно типовете софтуер са прекрасно обезпечени и за двете ОС, просто за Андроид има повече разнообразие за даден тип софтуер, но 90% от дадената ниша (тип софт) е пръчка и за нищо не става. Юзърите и на двете ОС използват тези оставащи 10% от даден тип (предназначение) софтуер, който след като е най-добрия го има и за двете ОС-та. Естествено и мен самият ме възпира да си взема смарт за над 1000лв. и като ми падне от джоба да събирам стъкълца (видях с очите си на какво прилича иФоун след падане от джоба). Също така липсата на слот за карта памет е озадачаващ....., че утре ако "загине геройски" този смарт и всичкото инфо отива по дяволите. Някои ще кажат синхронизирай.., да ама може да съм на ваканция или някъде без лаптоп и ако има външна карта памет ще "пиша" всичко на нея, чупи се смарта, вадя картата слагам я в джоба и нямам дерт. Също дразнещо е, че всяка мелодия за звънене трябва да я конвертираш... Общо взето, там където Епъл смятат, че им е силата - хардуера (сглобка, материали и т.н.), за мен е най-голям минус. Софтуера за иОС е прекрасен. Също голям минус за iPhone са аксесоарите. Не може да бъхтиш някакви гумени клавиатури и всякакви подобни за 100+лв., да не говорим пък за преходници. Андроидите до преди 4.1 дори с най-мощния хардуер, лично съм ги виждал как лагват из менютата и забиват зловещо. Да не говорим по-евтините (под 4-500лв.), че могат да ти обгорят ръката след 20-на 30 мин. по-сериозно ползване. Минус за Андроидите е и ъпгрейда на системата въпреки, че хардуера в повечето случаи ти го позволява. Идва нова версия на ОС и започваш да се молиш производителя ти, да даде знак че ще получиш ъпдейт, ако този етап мине положително, вече трябва да се въоръжиш със сериозна доза търпение, защото ъпдейта може да ти пристигне след повече от няколко месеца (а тогава най-вероятно ще има нова версия на ОС-то). Не говоря за къстъм РОМ-ове, а за официални ъпдейти (при които да ти се запази гаранцията). За това за мен лично това огромно разнообразие на Андроид устройства е по-скоро минус. Произвеждат се на килограм, 90% пръчки, производителите вадят по 20 модела и повече на година, ами как да го поддържаш това нещо... Извади 2-3 модела, но качествени. И искам също така да отбележа мега смешните доводи на Андроид фанатиците за опънсорс средата. За 99.99999999% от тях това значи безплатно лапане на платен софтуер, нищо повече не ги интересува. Да ама това не е Мак ОС или Уиндоус програмите да са ти по 200-300 дори 1500 долара. Това е мобилна екосистема, където програмите са ти по 1-2$, рядко повече. След като взимаш iPhone или SGS3 за по над 1000лв., би трябвало да може да отделиш 30-на долара за софтуера, който ползваш, ще получаваш доживотни ъпдейти за него, а за повечето хора дори безплатния софтуер за тези среди е достатъчен. Голяма простотия е да си разкъсаш гаранцията, защото по презумция си свикнал от ПК-тата да използваш платен софт - безплатно.

Какво ги мешате японците те си имат свои марки всъщност популярните за нас ама с други имена какво е популярно при тях кратък поглед на сайта на най големия оператор nttdocomo http://www.nttdocomo.com/features/newseries/index.html Sharp, Fujitsu, Panasonic, Sony, LG, Samsung и Toshiba модели с екран от 480х800 при тях има отдавна от преди iPhone първата версия като първите версии на ителефона са с 480?320 при налични тогава доста конкурентни 480х800 само при последните версии 4 и 4 "за отзад" стигнаха великите 960?640 привсе вече конкурентите имат 800х1280 да не намесваме японците там разбиранията са други а и още ми се върти в главата един модел panasonic viera с въртящ дисплей от преди 5 години

Тук сте ми много интересни .. И двете ОС-та имат прекрасен софтуер, като мога да твърдя, че този за иОС е по-изпипан (естетически - лично мнение). Най-смешни са ми доводите, че за Андроид имало повече софтуер, това може да е някакъв довод само за "хартиен форумен дзвер". Софтуера, който е на върхово ниво го има и за двете ОС, софтуера или по точно типовете софтуер са прекрасно обезпечени и за двете ОС, просто за Андроид има повече разнообразие за даден тип софтуер, но 90% от дадената ниша (тип софт) е пръчка и за нищо не става. Юзърите и на двете ОС използват тези оставащи 10% от даден тип (предназначение) софтуер, който след като е най-добрия го има и за двете ОС-та.

Естествено и мен самият ме възпира да си взема смарт за над 1000лв. и като ми падне от джоба да събирам стъкълца (видях с очите си на какво прилича иФоун след падане от джоба). Също така липсата на слот за карта памет е озадачаващ....., че утре ако "загине геройски" този смарт и всичкото инфо отива по дяволите. Някои ще кажат синхронизирай.., да ама може да съм на ваканция или някъде без лаптоп и ако има външна карта памет ще "пиша" всичко на нея, чупи се смарта, вадя картата слагам я в джоба и нямам дерт. Също дразнещо е, че всяка мелодия за звънене трябва да я конвертираш... Общо взето, там където Епъл смятат, че им е силата - хардуера (сглобка, материали и т.н.), за мен е най-голям минус. Софтуера за иОС е прекрасен. Също голям минус за iPhone са аксесоарите. Не може да бъхтиш някакви гумени клавиатури и всякакви подобни за 100+лв., да не говорим пък за преходници.

Андроидите до преди 4.1 дори с най-мощния хардуер, лично съм ги виждал как лагват из менютата и забиват зловещо. Да не говорим по-евтините (под 4-500лв.), че могат да ти обгорят ръката след 20-на 30 мин. по-сериозно ползване. Минус за Андроидите е и ъпгрейда на системата въпреки, че хардуера в повечето случаи ти го позволява. Идва нова версия на ОС и започваш да се молиш производителя ти, да даде знак че ще получиш ъпдейт, ако този етап мине положително, вече трябва да се въоръжиш със сериозна доза търпение, защото ъпдейта може да ти пристигне след повече от няколко месеца (а тогава най-вероятно ще има нова версия на ОС-то). Не говоря за къстъм РОМ-ове, а за официални ъпдейти (при които да ти се запази гаранцията). За това за мен лично това огромно разнообразие на Андроид устройства е по-скоро минус. Произвеждат се на килограм, 90% пръчки, производителите вадят по 20 модела и повече на година, ами как да го поддържаш това нещо... Извади 2-3 модела, но качествени.

И искам също така да отбележа мега смешните доводи на Андроид фанатиците за опънсорс средата. За 99.99999999% от тях това значи безплатно лапане на платен софтуер, нищо повече не ги интересува. Да ама това не е Мак ОС или Уиндоус програмите да са ти по 200-300 дори 1500 долара. Това е мобилна екосистема, където програмите са ти по 1-2$, рядко повече. След като взимаш iPhone или SGS3 за по над 1000лв., би трябвало да може да отделиш 30-на долара за софтуера, който ползваш, ще получаваш доживотни ъпдейти за него, а за повечето хора дори безплатния софтуер за тези среди е достатъчен. Голяма простотия е да си разкъсаш гаранцията, защото по презумция си свикнал от ПК-тата да използваш платен софт - безплатно.

поредния фанатик - лъже се и си вярва, аз със телефоните на епъл не съм се занимавал много, но пък с макбоклук и калпавата им операционна система и то много - и там хардуера в общи линии е еднакъв, но със каквато о.с. си купил макбоклука само такава може да инсталираш и евентулано лек ъпдейт... препоръвам ти да гледаш и клипчетата в по предните страници колко изържливи са iphone (доста са си чупливи дисплеите на LG, които се ползват в тия скъпи боклуци)

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ZJ8i7Wuk0xg това клипче едва ли ще ти промени мнението за отвориния код (както и на останалите коне с капаци), но все пак го гледай...

и това специално за епъл

Редактирано от the professor (преглед на промените)

поредния фанатик - лъже се и си вярва, аз със телефоните на епъл не съм се занимавал много, но пък с макбоклук и калпавата им операционна система и то много - и там хардуера в общи линии е еднакъв, но със каквато о.с. си купил макбоклука само такава може да инсталираш и евентулано лек ъпдейт... препоръвам ти да гледаш и клипчетата в по предните страници колко изържливи са iphone (доста са си чупливи дисплеите на LG, които се ползват в тия скъпи боклуци)

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ZJ8i7Wuk0xg това клипче едва ли ще ти промени мнението за отвориния код (както и на останалите коне с капаци), но все пак го гледай...

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=a-lPoMhImic&feature=relmfu и това специално за епъл

Време е да смениш илача.

Ти сигурен ли си, че твоят пост е отговор на моя, защото не виждам някаква логика дори 0.0001% да е смислено свързан дори с 1 дума?

Какво ме интересува мен твоя пост, че ме цитираш? Раздела си объркал, адресата си объркал, поста на който отговаряш си объркал, темата не е свързана и въпреки всичко това не изразяваш дори собствено мнение или опит, било то по друга тема или т.н. спам .. ?

Освен аз да взема да ти отговоря какви кубинки, чехли или бански костюми се продават в Индонезия ;)

ха ха ха направо ми затвърди мнението че никога не си се докосвал до МАС !!! Особено за лекия ъпдейт ха ха , та Лъва казваш върви само на последните модели нали ха ха

Какви клипове да гледаме от разни измислени които са се взели на сериозно ! По добре един път да видя от колкото 100 да чуя.

То iPhone е телефон за миньори които през ден го блъскат в земята. Дай дай ми ти който искаш модел телефон аз да го блъсна в земята и после ела да ми го хвалиш колко бил здрав !

Баси сто страници с глупости сте изписали. Всичко е до човека и неговите потребности, масата се води от чуждото мнение един на сто използва пълноцено смартфона си, всички останали просто го имат за да се фукат и да покажат някакъв социален статус. Преди около година и половина избирах телефон, даваха ми се не повече от 100 евро, живеех на ново място и GPS ми беше много важен. Прегледах офертите и за малко над определения бюджет можех да си взема втора ръка айфон. Не ми допадна, някак си не го усетих като моя телефон, прекалено голям, прекалено скован, прекалено популярен, всеки втори тъпанар е с айфон или реплика и си мисли че е голяма работа. Видиш ли руса мадама със сигурност е с розов айфон, това не е моя стил. Отидох в офис на местен оператор, разгледах наличните модели харесах два модела на Самсунг с Андройд. Разтърсих се из мрежата единия модел се оказа правен за местния пазар и изобщо не беше популярен, втория телефон беше Самсунг галакси мини взех него и не съжалявам, телефончето работи перфектно, батерията издържа над 3 дена, ОС е пъргава постоянно излизат обновления мога да си я "ръчкам" персонализирам и променям. Какво може телефона: Мога да сложа карта памет с размер до 32gb, реших че 16gb са ми достатъчни. GPS е перфектен и точен до сантиметър.(използвам едно две платени и няколко безплатни приложения) С един елементарен рут придобивам пълни права над телефончето, примерно мога да си направя втори партишан на картата и да преместя всички инсталирани програми там. Мога да изтрия всичко което смятам за излишно и ако омажа нещата мога да възстановя ОС буквално за 5 минути. Мога да направя снимка и да я изпратя по скайп или да я споделя във фейсбук или друга социална мрежа. Снимката може да е с точна гео локация. Фейсбук и Скайп работят във фонов режим получавам уведомление когато някои споделя нещо или ми пише, звъни. Мога да гледам филми, да чета електронни книги, да играя на игрички, да превърна телефона в преносима wi-fi точка и да споделя Интернета си с които си искам. Имам достъп до магазина на Гугъл и стотици безплатни приложения, пълна интеграция с всички Гугъл продукти. Стотици сайтове от които мога да си сваля всичко платено напълно безплатно. И още и още Знам че всичко това го може и Айфона но на троино четворно по висока цена а моето телефонче за 100 евро отстъпва единствено в дисплея. Лек ден на всички.

Дай дай ми ти който искаш модел телефон аз да го блъсна в земята и после ела да ми го хвалиш колко бил здрав !

Със сигурност има много, много по-здрави телефони от iPhone : ]

Неоправдано висока е цената на iPhone'a, т'ва е истината...

Знам че всичко това го може и Айфона но на троино четворно по висока цена а моето телефонче за 100 евро отстъпва единствено в дисплея.

Има ли смисъл повече да говорим тогава !

Със сигурност има много, много по-здрави телефони от iPhone : ]

Неоправдано висока е цената на iPhone'a, т'ва е истината...

Може и да има по здрави но едва ли са стъклени и толкова ефектни на външен вид !

Ами и аз казвам че Бентли са скъпи коли и на неоправдана цена и един Мерцедес Очиларка по нищо не им отстъпва ама има хора си купуват скъпи неща на неоправдана цена.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

ха ха ха направо ми затвърди мнението че никога не си се докосвал до МАС !!! Особено за лекия ъпдейт ха ха , та Лъва казваш върви само на последните модели нали ха ха

Какви клипове да гледаме от разни измислени които са се взели на сериозно ! По добре един път да видя от колкото 100 да чуя.

То iPhone е телефон за миньори които през ден го блъскат в земята. Дай дай ми ти който искаш модел телефон аз да го блъсна в земята и после ела да ми го хвалиш колко бил здрав !

не съм се объркал и съм разглобявал, почиствал, ремонтирал, преинсталирал повече макбуци от колкото ти си се докосвал... ся че може да се инсталира кракната версия е едно, друго да се инсталира официална от друг модел на макбоклук...

за телефон - ето ти пример - alcatel ot 303 - като разхождах кучето намерих един пред блока - изтърсен от някаква покривка и само задния капак се беше охлузул на плочките, на втория ден намерих батерията, а на третия и задния капак... заредих си го през usb и тръгна... и нищо че беше навалян от дъжд... п.с. на клипчето ги пускат, не ги блъскат... имам нокия 1100 - тя пък колко пъти е изтървана от 2004 година до сега... (това че смартфоните не са здрави като нормалните телефони, ясно но ти искаш пример за телефон... но пък има доста смартфони дето са по здрави от ishit)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

не съм се объркал и съм разглобявал, почиствал, ремонтирал, преинсталирал повече макбуци от колкото ти си се докосвал... ся че може да се инсталира кракната версия е едно, друго да се инсталира официална от друг модел на макбоклук...

На къде заби нещата ??? Говори ми за лекия ъпдейт щом като си толкова навътре.

си купил макбоклука само такава може да инсталираш и евентулано лек ъпдейт...

Ами все едно да си купя Ферари и да го карам на газ, за какво ми е на МАС друга ОС ???

Та сега ми кажи на кой макбуци вече не се поддържа Lion ??? и колко са стари ? Нямали ъпдейти или били някакви си леки !!!

Аз за 30 долара минах от Леопард към Лъва ти ми говориш за леки ъпдейти хаха

След по-малко от година ще навлезе нов играч Firefox OS и мисля,че нещата доста ще загрубеят.Аз дори мисля да си купя такъв телефон,а и цената ще е от 100$ което е много изкушаващо.

...

Корнинг е компания занимаваща се с производството на стъкла, керамика и сходни материали. Главно за научни и индустриални цели. Основана през 19-ти век, от г-н Еймъри Хоутън. Сегашен главен изпълнителен директор - Уендъл Уикс.

През 60-те разработват нещо, което е от особена важност за днешните електронни устройства, като смартфони и таблети. Днес въпросното нещо е познато под името „gorilla glass“. На пръв поглед това е само едно закалено стъкло...ама не точно! Пичовете от Корнинг са били по-умни и затова не използват тривиалния процес „темпериране“(закаляване). Тук иде реч за нещо по-специфично, а именно йонно-обменен процес. Не съм химик, затова няма да изпадам в подробности. Но резултатът е изключителен. Стъклото е здраво, но и същевременно - изненадващо тънко. Но не се намира приложимост и проекта се спира.

До 2006г...

Тогава Джобс успява да убеди Уикс(гореспоменатия господин), отново да започне производството на това стъкло, за да могат да го използват в първото поколение iPhone.

До този момент повечето производители на смартфони и таблети, използват именно този шедьовър на науките, за да подсилят устройствата си. Но уви - Ябълката [вече] не го използва. Резултатът е очеваден - чуплив и ненадежден iPhone.

Многобройни източници твърдят, че горното ми твърдение е грешно. Сиреч, уж го използват. Но аз не вярвам, защото по издръжливост не може да се мери с S3 или Nexus, например.

Виждам, че си кефиш на Ябълката, но тук навлезе във война, в която нямаш никакви шансове.

Ако щеш да ги защитаваш, защитавай ги! Но моя съвет е да се концентрираш върху по-добрите им странни, издръжливостта на iPhone, със сигурност НЕ е една от тях!

Успех

Редактирано от ftpkid (преглед на промените)

До този момент повечето производители на смартфони и таблети, използват именно този шедьовър на науките, за да подсилят устройствата си. Но уви - Ябълката [вече] не го използва. Резултатът е очеваден - чуплив и ненадежден iPhone.

Многобройни източници твърдят, че горното ми твърдение е грешно. Сиреч, уж го използват. Но аз не вярвам, защото по издръжливост не може да се мери с S3 или Nexus, например.

Виждам, че си кефиш на Ябълката, но тук навлезе във война, в която нямаш никакви шансове.

Ако щеш да ги защитаваш, защитавай ги! Но моя съвет е да се концентрираш върху по-добрите им странни, издръжливостта на iPhone, със сигурност НЕ е една от тях!

Успех

Първия клип на който попадам в тубата след като напиша в търсачката "iphone 4s vs galaxy s3"

Здрав здрав колко да е здраво пустото му Галакси !!!

Май нещо се кротнахте ... или така ми се струва !!!

Само така ти се струва... Ей,толкова здрав е:

Редактирано от Архангел (преглед на промените)

...

А искаш ли да ти покажа, поне още 3 видеа, в които се вижда пък, че S3 е по-здрав. Такива, „drop“ тестове, не винаги са коректни. Има твърде много променливи, така че да ми показваш видеа е детинско!

Предполагам, че има и по-интелигентни тестове, а не само мятане на телефони по асфалта!

Само така ти се струва...

Ей,толкова здрав е:

Това е фейк ! Още преди да видя аквариума ми беше ясно но след това ...

и така да е, мен ще ме е яд по малко ако ми се чупи самсунга, от колкото 1,3 пъти по скъпия айфон... но като се има в предвид че s2 също е по добър от iphone, ама е на половин цена...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.